Update: ‘AC Milan wordt voor één jaar uitgesloten van Europa League’

Zaterdag, 23 juni 2018 om

AC Milan voldoet mogelijk niet aan de Financial Fair Play-regels, zo weten verschillende Italiaanse media te melden. I Rossoneri moeten nu vrezen voor een fikse geldstraf, een transferverbod of zelfs uitsluiting van Europees voetbal. De formatie van trainer Gennaro Gatusso plaatste zich als nummer zes van de Serie A voor de groepsfase van de Europa League.

Yonghong Li is sinds vorige zomer eigenaar van AC Milan, maar heeft vanaf het begin een waanzinnige schuld opgebouwd. De Chinese eigenaar is het Amerikaanse Elliott Management
inmiddels 380 miljoen euro schuldig en dat bedrag moet voor oktober terugbetaald zijn. AC Milan heeft een uitgebreid plan ingediend om de boel op financieel gebied weer op de rit te krijgen, maar dat is door de UEFA afgewezen.

De CFCB (Club Financial Control Body) van de UEFA heeft het plan en de financiën van AC Milan uitvoerig bekeken, maar is tot de conclusie gekomen dat er nog teveel onzekerheden bestaan. De beroepscommissie van de Europese voetbalbond moet nu een beslissing nemen over het lot van i Rossoneri. De voornaamste zorg van de CFCB is dat AC Milan niet heeft voldaan aan de zogenaamde break-even eis.

In juni moet blijken wat voor straf AC Milan van de UEFA krijgt. Indien de Italiaanse topclub wordt uitgesloten van Europees voetbal, neemt Atalanta de plaats in het hoofdtoernooi van de Europa League over. In dat geval zal Fiorentina alsnog een Europees ticket krijgen en instromen in de voorronde van de Europa League.

Update 23 juni 13.03 uur - ‘AC Milan wordt voor één jaar uitgesloten van Europa League’
AC Milan hoort maandag hoe men gestraft wordt voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels, meldt La Gazzetta dello Sport. De krant schrijft dat de club een boete van dertig miljoen euro krijgt opgelegd en voor één seizoen wordt uitgesloten van deelname aan de Europa League.


Poll

Zou jij de straf voor AC Milan terecht vinden?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door fiorenza)

Psg en gala worden ook gestraft.

22 mei 2018 om 22:10

Galatasaray wordt in elk geval niet uitgesloten van Europees voetbal en zal volgend jaar gewoon uitkomen in de CL. Wellicht moeten we net zoveel verkopen als inkopen dit transferseizoen, maar we worden niet uitgesloten en ook een transferverbod lijkt er niet aan te komen.

23 juni 2018 om 13:24

Vroeg of laat wordt Gala zeker uitgesloten, want heb je wel gezien wat de afspraken zijn? Nooit kan een club van 150 miljoen verlies naar 0 verlies binnen 3 jaar.

23 mei 2018 om 03:11

PSG niet hoor, die hebben nog maanden de tijd om te voldoen aan de fair play regels en ze hebben genoeg gewilde spelers die bij PSG net buiten de boot vallen. Dar is echt geen vuiltje aan de lucht.

Gala zal het lastiger krijgen, voor hun is het niet zo makkelijk om spelers te verkopen zonder dat de selectie er direct minder van wordt.

23 juni 2018 om 13:59

Ik noem dit niet echt straffen. Het gaat maar om de europaleague. Dat verdient toch al weinig vergeleken met CL. Nu krijgen ze een heel jaar om zich klaar te maken vooe de CL. Ze kunnen nog gewoon aankopen en verkopen doen om weer gezond te raken en het team te versterken.

Moet dat nu echt? Uitsluiting van Europees? Ik kan leven met een geldboete en transferverbod, maar Europees is ons enigste lichtpuntje momenteel. Zo komen we nooit uit dit dal.

22 mei 2018 om 22:06

Iedere club moet gelijk gestraft worden. Geld dus ook helaas voor AC Milan. Ik zie ze ook graag terug naar de top van Europa. Maar wel volgens de regels dan he.

23 juni 2018 om 13:18

Vind de regels een beetje scheef. Europees is , zoals Locatelli al aangeeft , vaak het enige lichtpuntje + een flinke geldbron... Door de uitsluiting lopen ze dus inkomsten mis. Snap dat het ter preventie van evt slecht beleid is. Maar het is te zwart wit.

23 juni 2018 om 13:26

Wanneer ze clubs als Barca, Real, Psg kunnen uitsluiten dan neem ik uefa serieus. Toen ze bv Barca transferverbod gaven, hebben ze het uitgesteld, waardoor barca volop kon inspelen op de transferverbod en kon kopen.

23 juni 2018 om 15:28

Dat kan bij elke club. Als een club in beroep gaat dan wordt de straf uitgesteld. Dit geld bij alles zo (ook buiten voetbal om).

22 mei 2018 om 22:16

Ja dat moet. Je overtreed zelf de regels, dus verdien je deze straf.

22 mei 2018 om 22:20

@zytto en özil Ik weet het ook wel.. zou het gewoon ontzettend spijtig vinden nu dat we er min of meer een beetje bovenop komen, we er gewoon weer kei hard in gemept worden door eigenlijk gewoon het falen van montella in het begin van het seizoen.

22 mei 2018 om 22:39

het is eigenlijk te triest voor woorden dat het ooit zo grote AC Milan een geldschieter nodig heeft die er bijna 200 mil doorheen gooit in 1 transferperiode en dan voorrondes europa league moet spelen. Wat maakt een AC Milan dan groter dan pak 'm beet southampton of watford. Geef Benevento 200 mil en ze spelen volgend jaar europees voetbal.

ON: wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten

22 mei 2018 om 22:43

Hhhmmm er bovenop wil ik het niet noemen als de club is afgeroomd en met een erg grote schuldenlast zit plus bijkomend het saneringsplan is afgewezen! Dat betekent datAC Milan acuut gevaar loopt De FFC regels zijn helder - wat mij betreft niet eens vergaand genoeg maar dat is een andere discussie - dus als de straf is uitsluiting da is dat helaas zo Wel jammer AC Milan is roemrucht met een dikke oranje rand

22 mei 2018 om 23:02

Ik denk dat je ietwat optimistisch bent dat 1 transferzomer genoeg is om het gat te dichten naar de top 4.

23 mei 2018 om 09:55

Het is het falen van hoogste mensen die hebben gwn verkeerd ingekocht montella is niet de beste coach nee maar kreeg wel een selectie waar minimaal.10 nieuwe spelers waren gehaald voor 200 miljoen

23 mei 2018 om 11:58

Ken je feiten we spelen geen voorronde.

23 mei 2018 om 11:59

Geen Europees is zeker minder erg dan een transferban en het woordt in ieder geval geen transferban.

23 juni 2018 om 13:18

Dat mag geen beweegreden zijn om een club te matsen. AC Milan heeft vorig seizoen erg veel uitgegeven en wisten dat het risicovol was. Nu krijgen ze de rekening gepresenteerd. Erg jammer, want ik zie de club graag weer terugkomen bij de Italiaanse top.

23 juni 2018 om 13:50

Dit is juist een mooie straf. Geld wordt als lichte straf gezien. Uitsluiten van de hele competitie.

23 juni 2018 om 16:29

Mooi man dat jullie gestraft worden. Natuurlijk wil je een geldboete want daarmee raak je de club minimaal. Dit soort straffen mogen ze vaker toepassen

Uefa zou eerst een geldboete uitdelen en nu komen ze terug op dit besluit, erg jammer. Tja wat verder te zeggen, de fans kunnen er niks aan doen en het zal vast niet onterecht zijn, maar blijft toch sneu. Vooral als je zo gestraft wordt na 1 zomer investeren terwijl City, PSG, Liverpool, Barca het veel extremer doen. Zij hebben dan wel vele betere sportieve prestaties maar Milan krijgt hier geen tijd voor van de Uefa helaas.

22 mei 2018 om 22:18

Die clubs krijgen hun transfers wel rond volgens de FFP, Milan niet.

22 mei 2018 om 22:25

Dat zeg ik toch ook? Alleen vind ik het sneu dat er op 1 seizoen gekeken wordt. Montella heeft dit seizoen verpest en kijk naar de gevolgen, zou het fijner vinden als het bekeken wordt op een aantal jaar zodat een club ook echt vooruitgang kan boeken.

22 mei 2018 om 22:20

Wat je zegt klopt deels de genoemde clubs halen per seizoen ook meer geld op. Dus kan je ook meer investeren.

22 mei 2018 om 22:46

Vind het sws al een onzin regel dat ze clubs uitsluiten in de CL/EL. Die toernooien brengen veel geld op , dat geld kan het gat gedeeltelijk dichten. Vooral CL. Geef gewoon een geldboete op basis van inkomsten etc. Een Psg genereert bijvoorbeeld meer geld dan een Malaga , het zou onzin zijn om aan beide dezelfde boete te geven aangezien het Psg toch niet deert maar Malaga wel. Vervolgens kan je na 3 boetes sanctie opzeggen. Lijkt me een stuk beter dan wat er nu speelt. En anders kunnen de clubs toch gekke constructies bedenken om de FFP te omzeilen? Zoals Psg heeft gedaan met Mpabbe bijvoorbeeld. Is het mogelijk om een meerjarig huurcontract te geven? Zo ja , dan huur je alleen maar spelers , daarmee steek je een dikke middelvinger op naar de Uefa. Zo niet , dan maar elk jaar dezelfde speler huren (moet er wel iets in het contract opgenomen worden dat de clubs elkaar niet kunnen naaien uitetaard).

22 mei 2018 om 22:47

Mbappe*

23 mei 2018 om 03:14

Voor elke club gelden dezelfde regels. Op het meetmoment moet je voldoen aan de regels. Er wordt gekeken naar de inkomsten, de uitgaven en de schuld. Dat gedlt voro alle clubs.

Een PL winnen of een CL finale spelen betekent honderden miljoenen euros aan inkomsten. Die heeft AC Milan niet. Ze hebben alleen een hele grote schuld.

23 mei 2018 om 06:12

Je moet voor de grap even opzoeken wat deze clubs verdienen t.o.v. Milan.

23 mei 2018 om 08:01

Wat doet liverpool überhaupt in dat rijtje? Liverpool schrijft flinke zwarte cijfers hoor. Ook op de transferbalans. Er wordt ieder jaar voor het zo veel verkocht als dat er ingekocht wordt. United en City hebben inderdaad wel een flink negatieve transferbalans, maar dat wordt gecompenseerd door de enorme omzet die beide clubs draaien.

Zou toch een fikse streep door de rekening van Milan zijn. Ik hoop ook voor ze dat ze alsnog een regeling kunnen treffen. De afgelopen jaren is des te meer gebleken dat eigenlijk alleen de 2 Milanese clubs Juventus van de troon kunnen stoten!

22 mei 2018 om 22:42

Nou als het zo close eindigt, dan kan je toch moeilijk zeggen dat het Juventus niet moeilijk gemaakt is.

22 mei 2018 om 23:13

Er valt niets te regelen. Fiorentins loopt miljoenen mis omdat Milan financieel wanbeleid voert en dus zou een uitsluiting volledig terecht zijn.

Als het maar voor 1 jaar is, is uitsluiting van Europees voetbal vervelend maar ook geen enorme ramp, de Europa League is (terecht of onterecht) niet echt een prioriteit voor de Italiaanse clubs, zeker nu er vier CL plaatsen zijn.

23 mei 2018 om 00:06

Ik ben dan ook met name verbaasd over het feit dat de nummer 6 van Italië zich direct plaatst voor de Europa League en Ajax niet. Gaat ook nergens over.

23 mei 2018 om 00:12

Ajax speelt CL voorrondes, daar zouden ze bij Milan veel blijer mee zijn.

23 mei 2018 om 03:15

Dat is zo geregeld door de Uefa. De grote vier landen krijgen veel makkelijk hun punten en daarmee hun ratings. De kleine landen worden benadeeld.

Overigens kan Nederland niet klagen, met dat idiote fair play gedoe hebben ze zelf heel veel punten verspeeld. Hoe haal je het in je hoofd als bond om GAE de EL in te sturen. Daar koos men toch echt helemaal zelf voor en nu betaal je de prijs voor dat idiote gedrag.

Zielig doen over ac Milan, kan het gekker?, dus omdat ze het geld goed kunnen gebruiken moeten ze maar een geldboete krijgen? en niet uitgesloten worden?, soms snap ik de wereld niet meer, gewoon keihard straffen, vals spel is vals spel, of gaan we nu bijvoorbeeld Twente ook ineens zielig vinden? vind dit echt krom, sorry, maar goed zal wel weer niet in deze nep wereld horen.

Ik zie 2x de naam Montellavoorbij komen als boosdoener. Oké het is geen beste trainer, maar dit is niet zijn schuld. Ik denk dat Milan zich heeft laten foppen door de eigenaar. Die zocht iets om zijn schulden voordelig weg te schrijven. Missie geslaagd. Dat Milan daar voor moet bloeden, nou, daar zal hij geen seconde minder om slapen.

Lekker bezig bij milan hadden ze maar geen 200 mil uit moeten geven aan troep spelers. Straf ze maar lekker ze zijn Europees voetbal ook niet waardig spelen dramatisch voetbal en al helemaal als je 200 mil uitgeeft

23 mei 2018 om 17:31

Ben het deels met je eens, miljoenen lenen tegen een belachelijke rente en vervolgens in de problemen komen met FFP is nogal dom.
Die spelers die afgelopen zomer zijn gekomen waren absoluut echter geen "troep spelers".
Oke, Kalinic is een miskoop gebleken en nog een paar anderen die iets teleurstelden, maar verder allemaal directe versterkingen.

23 juni 2018 om 13:49

elchino20 Ben er zelf niet blij mee, een Milan in de problemen is ook niet perse goed voor Inter, dit zijn clubs die competitief met elkaar horen te zijn dat maakt ze sterker, als 1 daarvan wegvalt heb je dat niet meer.

Wat een onzin dit. Iemand kan niet voldoen aan de breakeven eis. Dus wat doen we? We maken hun problemen nog groter door hun inkomsten af te nemen en een geldboete op te leggen. Is toch krom?

23 juni 2018 om 14:45

De geldboete gaat voor Milan niet het verschil maken, maar wat voor straf zie je dan liever opgelegd? Elke straf die ze raakt heeft sportieve en/of financiele consequenties - das het hele idee van een straf.

Het probleem is niet zozeer dat het geld er niet is, maar dat ze gekozen hebben om veel te snel teveel uit te geven. Wellicht ook bewust om nu in dit jaar een sanctie te pakken, zodat ze volgend jaar een clean CL seizoen kunnen draaien.

Heerlijk nieuws dit, wat een teloorgang van die club zeg!

Maandag weten we nog steeds niets want Milan heeft al aangegeven naar het TAS te stappen en zodoende in hoger beroep te gaan tegen een eventuele uitsluiting. Afstraffen wanbeleid zeg ik ongeacht naam en faam van de club in kwestie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1673 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus4324
2.Napoli3518
5.Lazio254
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

90 fans
Coach, 40 jaar
SeizoenClub
2017- AC Milan
2016-2017 Pisa
2015-2016 Pisa
2014-2015 OFI Kreta
2013-2013 Palermo
Laatste voetbalnieuws

UEFA deelt straf uit aan AC Milan en dreigt met Europese uitsluiting

De UEFA heeft maatregelen getroffen tegen AC Milan voor het niet naleven van de Financial Fair Play-regels. De club uit de Serie A moet in 2021 zwarte cijfers schrijven, want anders...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Manchester United gaat in januari de defensie versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren