Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart meedogenloos: ‘Dat was een idioot. Een hele beperkte voetballer’

Laatste update:

Rafael van der Vaart bewaart geen al te beste herinneringen aan Mathieu Flamini. Eerstgenoemde blikte woensdag bij Ziggo Sport voor aanvang van de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en AC Milan terug op de beruchte wedstrijd tussen de twee ploegen in februari 2011. Toen namen Milan en Tottenham het ook tegen elkaar op in de achtste finale van de Champions League. De wedstrijd in San Siro was een bikkelharde, mede door de tackles van Flamini. "Dat was een idioot", stelde Van der Vaart.

De wedstrijd van ruim twaalf jaar geleden staat bij menig voetballiefhebber nog op het netvlies vanwege de aanvaring tussen Milan-middenvelder Gennaro Gattuso en de assistent-trainer van Tottenham, Joe Jordan. Gattuso gaf Jordan een flinke duw, nadat de twee met de hoofden tegen elkaar stonden. Milan speelde bikkelhard en dat uitte zich onder meer in tackles van Flamini, die Vedran Corluka de wedstrijd uit schopte en zich ook bepaald niet inhield tijdens de duels met Van der Vaart.

Joe Jordan en Gennaro Gattuso tijdens AC Milan - Tottenham in 2011

Vlak voor de aftrap van de return van woensdag vroeg presentator Wytse van der Goot aan Van der Vaart wat de oud-middenvelder tegen Flamini zei tijdens het duel in 2011. "Dat was een idioot", antwoordde Van der Vaart onomwonden. "Ik vond het een hele beperkte voetballer. Hij schopte naar alles dat bewoog. We lopen nu een beetje te zeiken op een handsballetje of wat dan ook. Maar hij deed het voor het publiek, weet je wel: 'Kijk mij eens hard zijn'. Hij is gewoon een sukkel. Op dat moment zag ik dat zo."

"We speelden daar een hele goede wedstrijd, verdiend met 0-1 gewonnen", blikte Van der Vaart verder terug. "Thuis hebben we een beetje geluk gehad." De returnwedstrijd op White Hart Lane eindigde in 0-0. "Ik zou niet weten hoe", vertelde Van der Vaart lachend. De analist blikte ook terug op het moment tussen Jordan en Gattuso. "Joe Jordan, geen tanden in zijn mond, heerlijk! Hij wilde hem opeten. Dat is toch mooi? Hoort erbij." In de kwartfinale bleek Real Madrid tweemaal te sterk voor de Londenaren. Na de 4-0 in Santiago Bernabéu werd Tottenham ook in Londen verslagen: 0-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je spelers dezelfde vraag zou stellen na gisteravond, zouden ze zeggen: Cristian Romero, wat een idioot. Schopte alles wat bewoog.

Dat deze gast wereldkampioen is geworden, wat een verschrikkelijk voetballer is dit zeg.

9 maart 2023 om 07:57

Die gozer heeft schijt aan de veiligheid van anderen wanneer hij een bal wil, alsof hij tunnel-vision krijgt ofzo.

9 maart 2023 om 08:27

Hebben meer bij Argentinië last van. Bijvoorbeeld Paredes. Spelers die kartelleden zouden zijn als ze niet konden voetballen.

9 maart 2023 om 08:39

Fantastische verdediger Cuti Romero. Zal nooit verzaken in een duel, doet er alles aan om te winnen. Als dat ten koste van de tegenstander gaat, jammer dan. Zelfde met Otamendi en Licha Martinez. Nu komt Perez erbij bij de selectie die hetzelfde heeft

9 maart 2023 om 08:40

Hmm. Die jongen is al aan zoveel gele en rode kaarten ontsnapt. Laat z’n team ontzettend vaak in de steek. Vind hem eigenlijk ook vrij overrated. Wordt af en toe gedaan alsof hij de beste verdediger in de PL was..

9 maart 2023 om 09:07

Voornamelijk door Spurs fans, want de rest ziet wel dat het allemaal best meevalt. Aan de bal is het degelijk, maar nooit beslissend en verdedigend regelmatig een steekje los, waardoor hij de man niet spaart. Beperkte voetballer verder.

9 maart 2023 om 09:08

Fantasische verdediger maar kan zijn ploegje niet eens langs ac milan leiden en heeft zelfs een rode kaart nodig omdat hij weer eens naar alles schopt wat beweegt 😂😂😂😂. Zwaar middelmatife verdeidger die compenseert met alleen maar schoppen en onsportief spel. Leuk gespeeld op een gekocht wk maar verder totaal geen bijzondere speler. Als jij in de basis stond bij Argentinië waren ze ook wel wk geworden want dat Argentinië moest winnen was iedereen wel duidelijk.

9 maart 2023 om 09:22

Nou ja, moet zeggen dat hij vorig seizoen wel echt prima speelde maar ook toen viel hij regelmatig op door zijn roekeloze spel. Het is dat scheidsrechters het vaak missen want anders was hij er nog veel vaker afgestuurd. Geen slechte speler maar echt weinig discipline zoals wel meer Argentijnen overigens..

9 maart 2023 om 09:35

Moesten wereldkampioen worden? Gekocht WK? Juist, dan laten ze de Argentijnen tot twee maal toe strafschoppen nemen, nadat ze twee doelpunten voorstonden...

Okay dus Flamini mocht niet hard spelen maar dat een assistent zich zo laat gaan hoort erbij? Zal wel aan mij liggen....

9 maart 2023 om 07:58

Ja dat precies dacht ik dus ook.. snap soms echt de denkwijze van vd Vaart niet. Hangt er altijd sterk van af of hij iemand mag of niet en baseert daar zn analyse op

9 maart 2023 om 08:04

Flamini was toch ook gewoon een matige schopper? Trapte echt naar alles was bewoog zo nu en dan. Vd Vaart verwoord zichzelf misschien wat ongelukkig, maar deze Flamini had zeker een aantal steekjes los in zijn bovenkamer.

9 maart 2023 om 09:08

Heeft het altijd lastig als het Spurs of Arsenal betreft. Alsof hij een die-hard Spurs fan gebleven is en dus sws kritiek moet leveren op Arsenal.



De een vind hij een sukkel een idioot

Kijk mij eens hard zijn'. Hij is gewoon een sukkel. Op dat moment zag ik dat zo.

De ander met soortgelijk gedrag vind ie geweldig?

De analist blikte ook terug op het moment tussen Jordan en Gattuso. "joe Jordan, geen tanden in zijn mond, heerlijk! Hij wilde hem opeten. Dat is toch mooi?

Vind het persoonlijk wel verfrissend dat Rafael zo open is over oud-collegas, tenminste niet dat politiek correcte geneuzel. Heb daarnaast sowieso een zwak voor hem, blijft een echt Ajax jochie.

9 maart 2023 om 10:07

Dat geneuzel over continu analisten als ‘verfrissend’ bestempelen (zoals Vd Vaart en Sneijder)… Zucht.

Naja hij heeft geloof ik wel biomedische wetenschappen gestudeerd en een extreem succesvol en innovatief biochemiebedrijf opgericht dat miljarden waard is terwijl jij met je kroketbuik zeer middelmatige analyses geeft gebasseerd op vrijwel niets Raf.

9 maart 2023 om 08:14

Dat heeft vrijwel niets met de gehele opmerking te maken van Rafael. Hij vond hem op dat moment een idioot die op alles trapte wat bewoog. Veel voetballers zijn nou eenmaal heel anders in het veld dan er buiten, waarvan Flamini er waarschijnlijk ook één is. Leuk voor Flamini dat hij zo succesvol is nu, maar ik denk dat Rafael het ook allemaal prima voor elkaar heeft hoor.

9 maart 2023 om 08:18

Het heeft vrij veel te maken met de opmerking van "Raf" omdat hij ervoor kiest zeer persoonlijk de aanval te zoeken richting Flamini.

9 maart 2023 om 08:23

Hij heeft het over 12 jaar geleden, kom op zeg! Als je dat niet los kunt zien van het feit hoe succesvol beide nu zijn, dan houdt maar op.

9 maart 2023 om 08:33

Hij was gewoon een wat lompe defensieve middenvelder. Van der Vaart vindt alles dat geen technische aanvallende middenvelder is brandhout. Leuk voor hem, maar hij is analist, dan verwacht je dat iemand net verder kan kijken dan zijn buik lang is, anders kan je net zo goed mij neerzetten aan tafel (ik heb ook zo'n kroketbuik en veel mooier haar).

9 maart 2023 om 09:14

Natuurlijk verwacht je dat hij verder kijkt dan dat, maar ik vind het zo onzinnig om het succesvolle leven van Flamini te bespreken. Hij had het toch echt over de voetballer Flamini, niet over hoe leuk z'n leven is na het voetbal.

9 maart 2023 om 09:25

@redisthecolour, inderdaad. Echt onzettend relevant voor de wedstrijd van toen dat Flamini nu een succesvol bedrijf heeft. Quote VdV: 'hij is gewoon een sukkel. Op dat moment zag ik dat zo'. Maar nu heeft ie een succesvol bedrijf, eat that (kroket) Raf!

9 maart 2023 om 09:47

Op voetbalgebied heeft ie ook geen recht van spreken. Vaart heeft met al zijn talent niet eens meer bereikt dan die houthakker Flamini. Zowel tijdens als na hun carriere denk ik dat Flamini een stuk minder idioot is dan hij. En aangezien Raf zo graag op de man speelt dacht ik, ah joh doe ik et ook.

9 maart 2023 om 09:56

Je bent wel geobsedeerd door 'buiken'.. beetje vreemd

9 maart 2023 om 10:00

Migi heeft tegenwoordig een onvervalste dadbod.

9 maart 2023 om 10:18

Ja ik kijk vaak in de spiegel Teun

9 maart 2023 om 10:31

Dus iemand heeft pas recht van spreken als hij meer heeft bereikt tov de ander?

9 maart 2023 om 13:22

Van der Vaart mag blij zijn dat er zulke 'idioten' zijn in het voetbal. Zonder zulke spelers die het vuile werk opknappen zou Van der Vaart ook niet zo uitblinken op nummer 10 want dan had hij ook mee moeten verdedigen.

9 maart 2023 om 08:24

Wacht maar, als vd Vaart straks een megasuccesvolle snack heeft ontwikkeld met bijbehorende saus dan zullen we eens zien wie het laatst lacht!

9 maart 2023 om 08:29

De frikroketandel met rafraf saus?

9 maart 2023 om 08:33

Ik haal em meteen.

9 maart 2023 om 08:46

Hij zegt toch nergens dat hij dom is?
Vdv zegt dat hij een beperkte voetballer is, die het compenseerde door te schoppen omdat hij dacht dat het publiek dat blijkbaar leuk vond.

Dat zegt niks over zijn andere kwaliteiten. Je kunt een grote randdebiel als mens zijn en toch een succesvol bedrijf hebben. Kijk naar Musk.

Eens met de matige analyses btw.

9 maart 2023 om 08:54

@migi

" terwijl jij met je kroketbuik zeer middelmatige analyses geeft gebasseerd op vrijwel niets"

Hahah

Ik was even vergeten over zijn ondernemerschap. Ging even snel op wiki kijken.

"flamini is a co-founder of GF Biochemicals, the first company in the world able to mass-produce levulinic acid.

He has stated[29] that “we founded Gfbiochemicals with the ambition of finding sustainable alternatives to oil-based products”. Levulinic acid includes[30] grass or woodchips, and can be used in plastics, solvents, fuels and the pharmaceutical industry. Levulinic acid has been identified by the U.S. Department of Energy[31] as one of the 12 molecules that can help unlock a “greener” world.

Flamini was also part of the team that created Biocirce (bioeconomy in the Circular economy),[36] Europe’s first master's degree dedicated to promoting bioeconomy education.

In addition, Flamini co-founded The Biojournal[37] the world’s first e-magazine devoted entirely to the bio world and eco-sustainability

Flamini is also part of the Environmental Excellence Committee for the candidature of Paris as the location for the 2024 Summer Olympics.[39]

In 2015, Flamini was named one of People of the Year by the Nme.[40]"

Dt geeft wel een heel ander context aan zijn opmerking 'hij is gewoon een sukkel'

9 maart 2023 om 09:08

Haha ik kon me nog herinneren jaren geleden toen er gevraagd werd wie de rijkste voetballer was.
Nooit aan hem gedacht.

Van de vaart, raakt soms wel goede punten en soms vind ik dat hij er naast zit. BV met Luuk dat zegt hij gewoon duidelijk en dat klopt ook. Hij kan niet voetballen, maar scoren wel.

9 maart 2023 om 09:15

Gisteren vergeleek hij Wereld- CL- EL- en meervoudig landskampioen Giroud met De Jong. Raf was niet op zijn best zullen we maar zeggen.

9 maart 2023 om 09:21

Het valt me op dat in andere landen oud-internationals die veel hebben bereikt in het voetbal op handen gedragen worden. Zeker als ze een wk-finale hebben gewonnen/gespeeld. Hoe belachelijk zij zich in hun verdere leven ook gedragen, het blijven altijd helden. In Nederland is dat anders. Van der Vaart, Kuyt, Sneijder etc. Is dit typisch Nederlands? Of zegt het juist iets over de andere landen. Ik heb geen oordeel over hoe het zou moeten, het valt me gewoon op.

9 maart 2023 om 09:32

Hier in Nederland vinden we al snel iemand een beetje 'dommig', ik heb persoonlijk helemaal niets tegen Sneijder en Van der Vaart. Zijn beide leuke gasten om er bij te hebben, maar hele fantastische analyses hoef je er niet van te verwachten. Kuyt heb ik tijdens zijn voetbalcarrière al een pipo gevonden en dat vind ik eigenlijk nog steeds. Geen idee of dit typisch Nederlands is, het valt ook zeker op inderdaad.

9 maart 2023 om 09:42

Kuyt is een beetje te veel gaan geloven in Kuyt

9 maart 2023 om 09:53

Ik denk dat we in Nederland wel wat nuchter zijn in onze verering van "helden" ja. Persoonlijk zie ik ook niet in waarom je iemand op een voetstuk mpet plaatsen omdat ie voor zijn talent toevallig heel veel centjes krijgt. Wat iemand naast het veld doet vertelt wat mij betreft veel meer over iemands waarde als mens dan wat ie op het veld doet. Overigens vind ik Vaart wel een toffe vent, maar vooral een waardeloze analist die niet door heeft dat je iemand echt beschadigd door em persoonlijk af te fakkelen (zoals bij Cillissen) en dat vind ik jammer.

9 maart 2023 om 11:40

Typisch Nederlands wij zijn wereldkampioen afzeiken en hebben weinig respect voor onze vedettes

10 maart 2023 om 12:11

Zijn we tenminste ergens wereldkampioen in.

9 maart 2023 om 11:11

Migi,

Maar mag van der Vaart geen kritiek hebben op Flamini omdat hij biomedische wetenschappen heeft gestudeerd en zakelijk succesvoller is?
Als je zo redeneert denk ik dat je jezelf eens moet vergelijken met Van Der Vaart. Dan mag hij een kroketbuik hebben, maar wat heb jij gepresteerd? Ik heb een vermoeden dat Van Der Vaart voetballend (en zakelijk en financieel) meer heeft gepresteerd met zijn kroketbuik dan jij.

9 maart 2023 om 14:41

Los van dat Van der Vaart beter kan voetballen dan ik denk ik dat ik op werkelijk elk ander aspect beter scoor dan hij, maar goed, das makkelijk praten, want wie is "migi". Misschien ben ik wel Frits van Eerd of Reinoud Oerlemans of juist die gozer die bij PSV het veld opliep.

En nee iedereen mag iets vinden, maar Vd Vaart zou iets meer nuance in zijn analyse kunnen aanbrengen, hij is immers analist. En iemand "idioot" noemen vind ik meer iets voor anonieme mensen op voetbalzone. Flamini was geen bijzonder technische of verfijnde speler, maar zeker een luilak als Vd Vaart moet toch snappen dat zij zorgen voor de balans in een team en dat je ze nodig hebt. Vrijwel elk topteam heeft een op het oog wat beperkte breker op het middenveld lopen. De periode dat middenvelder lekker meebalden en geen loopvermogen hadden (type Vd Vaart) is voorbij. Hij had ook de pech net 10 jaar te laat geboren te zijn waardoor hij weliswaar een zeer getalenteerde, maar ook gemankeerde speler was die nooit de echte top heeft gehaald.

9 maart 2023 om 11:57

Hahaha, mooi. Migi. You Made my day! Kroketbuik!! Briljant.
Ik moet kroketten RAF wel nageven dat ie mooie vrouwen heeft kunnen strikken, ik weet niet of de biochemicus dat ook kan zeggen? Haha. Thanks man.

9 maart 2023 om 15:08

Naja hij is oud profvoetballer en miljardair. Das vaak wel een goed recept voor een lekker wijf...

9 maart 2023 om 20:08

Idd. Het lukte geloof ik zelfs Peter Crouch…

Een beperkte voetballer? Was gewoon jarenlang een prima middenvelder bij Arsenal en AC Milan. Scoorde nog een geweldige volley tegen Spurs, misschien dat Rafael daarom zo zuur is..

9 maart 2023 om 08:50

Ja, dat was echt een beperkte speler. Dat hij per ongeluk een keer een bal goed heeft geraakt maakt hem geen held. Dat hij het nog redelijk gedaan heeft, is wrsch omdat hij wel hard wilde werken.

9 maart 2023 om 09:16

Gatusso was ook een beperkte speler, stond er ook niet om 3 man te passeren en een voorzet te geven. Wat dat betreft zijn ze vergelijkbaar.

9 maart 2023 om 09:25

Tja, als iemand met 250 wedstrijden voor Arsenal en ruim 120 voor AC Milan al een beperkte speler is, wat zijn dan 90% van de voetballers? Het was een verdedigende middenvelder die misschien geen absolute topspeler was maar wel gewoon nuttig was en z’n taken uitvoerde. Snap niet zo goed hoe mensen voetbal kijken? Moet iedereen een Ronaldinho zijn?

Van der Vaart overschat zichzelf enorm. Iedereen die niet in zijn straatje past, zeikt hij af. Misschien dat hij eens op zijn eigen carrière moet terugkijken. Die stopte op zijn 28e, omdat hij eten net iets belangrijker vond dan trainen.

Eten is voor iedereen beter dan trainen. Drinken idem

Ach, voetballers die fysiek structureel niet in staat zijn om langer dan 70 minuten een wedstrijd in de Premier League vol te houden zijn ook niet zonder beperkingen, Raf! Ouwe wereldvoetballer die het maximale uit zijn talent heeft gehaald dat je d’r bent! ‘Kroketje moet kunnen af en toe.’

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren