FC Emmen dompelt Sparta in rouw en debuteert in Eredivisie

Zondag, 20 mei 2018 om

FC Emmen gaat voor het eerst in de clubgeschiedenis de Eredivisie in. Het team van Dick Lukkien boekte zondagmiddag een 1-3 overwinning op Sparta Rotterdam, na een eerdere 0-0 remise in Drenthe. Sparta kwam voor eigen publiek nog op voorsprong, maar daarna wist Emmen de wedstrijd volledig te kantelen op Het Kasteel. Het betekent dat Henk Fraser komend seizoen actief is in de Jupiler League als trainer van Sparta; de club degradeert na twee seizoenen uit de Eredivisie.

Het spel was van beide kanten niet hoogstaand in de eerste helft, maar het openingsdoelpunt kwam wel voort uit een fraaie aanval. Na 28 minuten veroverde Stijn Spierings de bal van Michael Chacón, waarna hij twee man passeerde na een snelle dribbel en uiteindelijk raak schoot in de hoek. Een verlenging was dus geen optie meer en Emmen moest zien te scoren. Tot aan het doelpunt was het gevaar van de bezoekers echter zeer beperkt, terwijl Sparta wel enkele keren dreigend was geworden. Zo raakte een voorzet van Robert Mühren de lat en timede de spits verkeerd bij een goede kopkans.

Het tegendoelpunt schudde Emmen echter wakker. De bezoekers gingen beter voetballen en dat leidde acht minuten voor rust tot de gelijkmaker. Emmen verraste Sparta op het middenveld, speelde knap samen over meerdere schijven en de vrijstaande Chacón rondde af vanuit het strafschopgebied. Het was voor hem een prachtig moment: hij maakte zijn fout voorafgaand aan de 1-0 goed en noteerde zijn allereerste doelpunt voor Emmen. De gelijke stand bleef staan in het restant van de eerste helft, maar Youri Loen was met een vrije trap nog dicht bij de 1-2: Leonard Nienhuis hield zijn bal uit de kruising.

Vlak na de pauze hield heel Emmen het hart vast, toen arbiter Dennis Higler gebruikmaakte van de VAR nadat Jeroen Veldmate zich in het strafschopgebied vergreep aan Fred Friday. Veldmate hield de aanvaller van Sparta vast, maar Higler kende geen strafschop toe. Het was een cruciaal moment in de wedstrijd. Tien minuten erna kwam Emmen immers op voorsprong: Anco Jansen schoot vanaf twintig meter raak en dompelde Sparta in rouw. Halverwege de tweede helft volgde de genadeklap van Alexander Bannink, die oog in oog met Nienhuis koel bleef nadat hij werd gelanceerd door Cas Peters. Emmen kwam niet meer in de problemen en gaat voor het eerst in de clubgeschiedenis de Eredivisie in. Sparta eindigde tot overmaat van ramp met tien spelers na een charge van Kenneth Dougall.


Poll

Ben je blij met de promotie van FC Emmen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

157 reacties (laatste reactie door gers010)

Emmen, van harte! Ik vind het persoonlijk een verlies voor de Eredivisie dat Sparta eruit is, maar het is volledig terecht. Vind ook dat de conclusie getrokken mag worden dat Advocaat heeft gefaald. Het is een sympathieke, oude man. Maar hij heeft niets veranderd ten opzichte van Pastoor behalve dan dat er elke week een andere ploeg stond. Hij wilde ook Kramer, Friday en Nelom die alledrie hopeloos mislukt zijn. Wat dat betreft is het veel te makkelijk door te zeggen dat Advocaat hier niets aan kan doen vanwege het materiaal, want dat was inderdaad niet best. De manier waarop het aangestuurd werd door de ervaren rot Advocaat was niet veel beter.

20 mei 2018 om 16:25

AFSCHAFFEN die play offs, hoe kan het dat de nummer 7 van de jupiler league door 1 goeie wedstrijd promoveert, kan alleen in Nederland, verder sparta zwaar benadeelt, kan niet wachten op de VAR.

20 mei 2018 om 16:26

De VAR werd nu ook gebruikt, net als vorige week, je hoeft niet te wachten.

20 mei 2018 om 16:26

Dat maakt de play-offs leuk. Ik laat me graag verassen en dat is vandaag gebeurt. Het is de schuld van het team dat ze zo'n wanprestatie leveren.

20 mei 2018 om 16:27

Wat je zegt klopt niet helemaal, Emmen heeft zich in de gehele play-offs serie een goede ploeg getoond. Zowel tegen NEC als tegen Sparta, op basis daarvan volledig terecht gepromoveerd. Daarbij heeft de VAR vandaag Sparta niet echt geholpen, ik weet of je de wedstrijd gezien hebt? Maar zelfs op basis van de videobeelden werd het vasthouden op Friday niet gezien, wat wel degelijk een penalty was.

20 mei 2018 om 16:28

Zelfs met de VAR krijgt sparta 2 terechte strafschoppen niet mee. Te triest voor woorden dit.

20 mei 2018 om 16:28

Hoe kan een eredivisie ploeg zo kansloos thuis verliezen van de nummer 7 van de jl zou een betere vraag zijn

20 mei 2018 om 16:29

1 goeie wedstrijd.. geen pmayoffs gekeken. Dat nec 4-1 wint thuis van emmen en soarta 1-3 verliest zegt genoeg.

20 mei 2018 om 16:34

Helemaal mee eens. Te gek voor woorden dat je als niet top 3 club uit de Jupiler League überhaupt kan promoveren. Gewoon de nummer 3 van de Jupiler tegen de nummer 16 van de Eredivisie laten spelen en de nummer 2 tegen de nummer 17. Anders is het gewoon niet te doen. 1 keer pieken tijdens een periode en je mag meedoen voor promotie? Je hoeft daarna niets meer te presteren want die periodetitel heb je toch al binnen.. Te gek voor woorden toch?

20 mei 2018 om 16:44

@Troy010: zelfs die twee strafschoppen zou ze niet in de eredivisie hebben gehouden...

20 mei 2018 om 16:48

Dat is natuurlijk onzin, als die strafschoppen wel gegeven en benut worden ziet zon wedstrijd er totaal anders uit

20 mei 2018 om 16:50

@dylan8071 ja maar vanaf volgend seizoen ook in de competitie

20 mei 2018 om 16:51

@brenruiter voor jou is het leuk maar wat dacht je voor de mensen die voor zo een club werken en mogelijk hun baan verliezen

20 mei 2018 om 16:52

Nogmaals aan jou de vraag en ben benieuwd of je nu wel een antwoord geeft.

Bij jou voorstel zullen waarschijnlijk al vanaf winterstop een ploeg of 12 a 13 nergens meer voor spelen. Waarschijnlijk een stuk of 8 a 9 vanaf de herfst al niet meer. Een competitie waar zoveel ploegen voor niets spelen, zal het niveau hard omlaag halen. Het niveau van de bovenste ploegen zal daarbij ook omlaag gaan, waardoor je ook zwakkere ploegen krijgt die promoveert.

Kortom: Hoe gaat je dat probleem oplossen?

20 mei 2018 om 16:54

Dat geld voor elke ploeg die degradeert. Of wil je niemand meer laten degraderen?

20 mei 2018 om 16:57

Je kan het ook omdraaien, als je over 2 wedstrijden niet van de nummer 7 uit de JL kan winnen en Roda zelfs niet van de nummer 9 heb je dan wel wat in de erdivisie te zoeken?

20 mei 2018 om 17:18

Als Sparta al moeite heeft met Dordrecht en niet wint van Emmen heeft het helemaal niets te zoeken in de eredivisie. En historie telt niet.

20 mei 2018 om 19:23

Heb je gelijk in laat de regels veranderen de eerste 2 ploegen direct promoveren en de nummer 3 speelt playoff tegen de nummer 16 eredivisie zo gaat het ook in het buitenland.

20 mei 2018 om 16:31

Dat ben ik echt totaal niet met je eens.. Sparta had twee loepzuivere strafschoppen moeten hebben plus dat je de eerste wedstrijd met 1-0 eruit komt. Dan ga je heel anders spelen. Daarnaast als Friday vandaag de penalty kreeg dan krijg je een heel andere wedstrijd. Had het nog maar moeten zien dan. Verder over Advocaat.. De fout van Sparta is dat ze een incapabel persoon als Pastoor te lang hebben laten zitten. Onder Advocaat kwam er weer voetbal en ook geloof. Je kan op hem zeuren, maar hij is 10 maal een betere keuze dan die incapabele trainer als Pastoor. En daarnaast alle lof voor Advocaat dat hij z'n oude liefde wilde redden. Dat is een gebaar die je niet vaak ziet van trainers met zo'n reputatie

20 mei 2018 om 16:37

Ik bekijk het over het hele seizoen. Daaruit kan ik concluderen dat degradatie terecht is. Niet zozeer deze twee momenten. Echter is wat je zegt over Advocaat puur emotie. Het is leuk dat hij zn oude clubbie wilt redden, dat klopt maar hij heeft gewoon gefaald. Dus je kan er lof voor hebben, maar daar kopen ze bij Sparta niets voor. In plaats van de emotie kijk ik naar de feiten: wisselende opstellingen, Kramer, Friday en Nelom. Pastoor deed het ook bizar slecht, maar Advocaat deed het niet veel beter. Je kunt echt niets anders concluderen dan dat.

20 mei 2018 om 16:35

Elke speler van emmen zou bij sparta basisspeler zijn dusja dan word het een lastig verhaal

20 mei 2018 om 16:44

Vond Brogno en Verhaar vorig seizoen wel effectief qua goals maar die spelen ook niet veel toch? Of is dat ook niets die 2?!

20 mei 2018 om 17:55

Zo zie je maar weer dat een trainer niet veel uit maakt. Hoe goed je ook ben als trainer je moet het toch hebben van je spelers. Advocaat is toch wel een top trainer maar ja niets van gebakken eigenlijk.

20 mei 2018 om 18:15

Advocaat heeft niet gefaald. Advocaat heeft ons gered van directe degradatie dus die man mag best wel wat lof krijgen. Niemand in Nederland verwachtte dat wij ooit nog van die 18e plek af zouden komen.

21 mei 2018 om 14:15

Kramer en Nelom hebben niet hun meerwaarde bewezen. Friday daarintegen wel

Erg mooi dat Emmen is gepromoveerd en dat Drenthe eindelijk een Eredivisieclub heeft. Ik hoop dat Almere City ook nog promoveert en ik heb er vertrouwen in dat Almere City met moeite met 2-2 gelijk speelt tegen de Graafschap. Met Fortuna, Emmen en eventueel Almere City promoveren er dit seizoen 3 mooie clubs die alle 3 wat aan de Eredivisie gaan toevoegen.

20 mei 2018 om 16:25

Heey Dirk, wat moet jij blij zijn na 3 weken lang hetzelfde verkondigen. Geniet ervan kerel Nu maar hopen dat de Graafschap Almere verslaat, anders wordt het aantal 'kleine clubs' in de Eredivisie wel heel erg groot, iets dat voor het aanzien gewoon niet goed is.

20 mei 2018 om 16:39

Doetinchem Bevolking: 57.292 (aug. 2017). Anno 2017 is Almere qua inwoners de zevende gemeente van het land. In de komende periode zal de stad kunnen groeien tot een aantal van 300.000 à 350.000 inwoners. Almere heeft dus best wat achterland en kan mettertijd zomaar uitgroeien tot een stabiele middenmoter worden in de eredivisie.

20 mei 2018 om 16:46

Hoe groot het gebied is maakt niet veel het. Na promotie zjjn de eerste 2 jaren cruciaal. Met dit team en stadion vliegen ze er gelijk weer uit. De graafschap heeft hier meer ervaring in

20 mei 2018 om 16:29

Wat voegen ze toe dan?

20 mei 2018 om 16:31

Hahaha qua stadions vooruitgang hoor. Dadelijk word Woudenstein nog een topstadion in de eredivisie!!!

20 mei 2018 om 16:32

Een nieuwe identiteit die we nog niet eerder in de Eredivisie gezien hebben. Fortuna wel natuurlijk.

20 mei 2018 om 16:34

Stadion van zowel Emmen als Fortuna is ruim groter dan die van Excelsior hoor

20 mei 2018 om 16:35

Excelsior voegt eerlijk gezegd ook niets toe. Clubs als Sparta, Twente, NEC, Go Ahead en Roda JC wat mij betreft wel

20 mei 2018 om 16:39

Volledig met je eens!

20 mei 2018 om 16:45

Hoezo voegt excelsior niks toe? Hebben best aardig gespeeld afgelopen seizoenen en voeren een fantastisch beleid. Ze zijn de laatste jaren niet eens in degradatienood gekomen. Het is alleen jammer dat ze een kleine achterban hebben.

20 mei 2018 om 17:45

Sorry hoor maar Excelsior geeft mij heel wat meer spelvreugde dan NEC de laatste jaren of een Twente met 5 verdedigers.. Jullie vinden die clubs meer toevoegen vanuit nostalgische waarde, maar verder is het allemaal redelijk om het even of NEC, de Graafschap of Almere nou in de ED komt, zijn allemaal gewoon niet zulke sterke ploegen. NEC en Twente zijn misschien nog andere verhalen, maar alsof een Graafschap nou meer brengt. Mensen gunnen het de Graafschap meer omdat die al 20x in de ED hebben gespeeld, maar ook zij vliegen er steevast weer uit. Ik vind het behoorlijk respectloos om te doen alsof Almere en Emmen minder te zoeken hebben in de ED en persoonlijk vind ik het leuker om nieuwe ploegen te zien die er niks van terecht brengen, dan steevast dezelfde ploegen heen en weer te zien pendelen.

20 mei 2018 om 18:08

@shorty1991 ik denk dat Excelsior ook een slecht voorbeeld is. Kijk meer naar ploegen als VVV en PEC dit seizoen, die voor veiligheid spelen en vervolgens gewoon niks meer presteren. Dat soort clubs zie ik het liefste (op wanbeleid) na gewoon degraderen. Het is ook een groeiend probleem in de Premier League, dat de top 5/6 strijdt voor de titel en de rest probeert niet te degraderen.

Goed voorbeeld is West Brom, heel seizoen als zoutzakken gespeeld en ineens winnen ze van Man Utd, Spurs en maken ze een comeback tegen Liverpool.

20 mei 2018 om 18:21

Forza, ook die ploegen zijn onderhevig aan vorm, net als dat een Ajax niet heel het seizoen aantrekkelijk kan spelen of een Feyenoord ineens ruk is na een kampioenschap. Ik vind Zwolle de laatste jaren dus echt een dikke aanwinst, terwijl dat bij binnenkomst een club van de orde Emmen was die mensen liever niet zagen ipv een de Graafschap of Volendam enzo. Zwolle is juist het bewijs dat nieuwe namen wel degelijk een goede toevoeging kunnen zijn/worden.

20 mei 2018 om 19:37

Dus Fortuna zie je volgend seizoen ook het liefst degraderen omdat die ook voor handhaving gaan spelen. Ik wil nog wel zien of jullie het kunststukje van VVV (kleinste spelersbegroting) gaan herhalen.

20 mei 2018 om 18:36

Zijn kleine clubs, weinig groeimogelijkheden. Ik ben voor een kleinere eredivisie, met elf ploegen die viermaal tegen elkaar spelen: 40 wedstrijden. zou goed zijn. In Engeland, Duitsland en Frankrijkvzie je dat de verschillen tussen subtopven degradatiekandidaten klein is. Nieuwe jupilerleague wordt hierdoor ook spannender en de tweede divisie ook.

20 mei 2018 om 19:38

Zoals in Schotland wat een daverend succes is. Wat een onzin.

Voordat iedereen zegt, Emmen hoort er niet in, dat is onzin.

Ik denk dat heel veel mensen die supporter zijn van ploegen die doorgaans nooit meedoen om promotie/degradatie niet snappen hoe mooi dit soort potjes zijn voor ploegen als Cambuur, Emmen, Almere, de Graafschap etc.

Als je een enigszins rotseizoen achter de rug hebt (zie Cambuur of Almere die voor hun doen het slecht doen), of juist een prima seizoen (zie de Graafschap) kan je het hele seizoen dmv. De play offs redden, en man, ondanks dat ik niks heb met Emmen of Sparta had ik vandaag wel de voorkeur voor Emmen, wat een strijdlust en voetbal zit er in die ploeg, het hele jaar al alleen toen wat te wisselvallig.

Ik denk dat je echt supporter moet zijn van een Jupiler League ploeg om te begrijpen hoe mooi de play offs zijn, alles zit erin. Spanning, sensatie, tranen van geluk en tranen van verdriet. De play offs zijn in mijn ogen vaak nog mooiere potjes dan de champions league.

FC Emmen gefeliciteerd, na jaren goed beleid is het jullie gegund en zijn jullie verdient gepromoveerd, en Sparta, jullie zijn welkom in Leeuwarden!

20 mei 2018 om 16:26

Met de juiste aankopen kan het ook een leuk seizoen worden voor Emmen. VVV en andere clubs hoorden ook niet in de eredivisie.

20 mei 2018 om 16:35

VVV werd kampioen in de JL en was ook veruit de sterkste. 9 punten los op de concurrent ( tel ik de beloftes niet mee ). Dus die vergelijking kun je niet maken.

20 mei 2018 om 16:41

Dit was maar om een voorbeeld te noemen. Word altijd gezegd dat gepromoveerde clubs niks in de eredivisie te zoeken hebben.

20 mei 2018 om 16:26

Als je een rotseizoen hebt hoor je er dan toch ook gewoon niet in op het moment lijkt mij?..

20 mei 2018 om 16:34

Leuk dat jij die playoff potjes zo mooi vind hoor, maar als je zo laag eindigt heb je helemaal niet zo'n goede ploeg als jij nu verkondigd. Dan is de ploeg nu toevallig in vorm. De competitie laat zien wij over langere tijd de beste is en is dus een meer eerlijke manier om te bepalen wie een goede ploeg is. Laat de beker maar door de vorm van de dag bepaalt worden, de competitie is daar niet voor. Door dit soort rare constructies wordt de eredivisie er alleen maar slechter op en dat kunnen we niet gebruiken..

20 mei 2018 om 16:56

Voor clubs als Emmen en Almere is het natuurlijk fantastisch dat ze dit mogen meemaken, maar kom op zeg. Als je in iedere andere competitie vertelt dat een nummer 7 of 9 mag meespelen voor promotie, dan word je vierkant uitgelachen. In plaats van de prestaties over een heel seizoen wordt nu de vorm van de dag beloond, met als resultaat dat ploegen die gewoon een matig seizoen hebben gespeeld en in de middenmoot zijn geëindigd kunnen promoveren.

Nogmaals, leuk voor die clubs dat ze deze wedstrijden mogen spelen, maar in een profcompetitie moet je dit soort onzin helemaal niet willen.

20 mei 2018 om 17:42

@meliora

Het zou denk ik toch mooier zijn zoals in de Championship. De nummers 1 en 2 rechtstreeks promoveren, nummers 3,4,5 en 6 spelen voor het laatste ticket.

Eventueel zou je de winnaar van die playoffs dan nog een finale kunnen laten spelen tegen de nummer 16 uit de Eredivisie, als je niet 3 rechtstreekse degradanten wilt zoals in de PL.

Of, aangezien er in de Juup en Eredivisie minder teams zitten dan in Engeland, zou je ook de nummer 1 rechtstreeks kunnen laten promoveren, de nummers 2,3,4 en 5 playoffs laten spelen. En dan bijvoorbeeld nr 2 vs 4, 3 vs 5. De winnaar tussen nr 2 en 4 speelt tegen Eredivisie nr 17, en de winnaar tussen nr 3 en 5 tegen de nr 16 uit de Eredivisie.

20 mei 2018 om 18:08

Precies. Voor de Eredivisie zou het tweede scenario mij het beste lijken. Ik vind het niveauverschil tussen Eredivisie en Jupiler League te groot om ieder jaar 3 ploegen meteen te laten promoveren.

Gewoon 100% terecht, gefeliciteerd!

Volgens mij hebben alle scheidsrechters in de wereld samen afgesproken om de VAR te boycotten.
Ongelooflijk dat ze zelfs met VAR blunder naar blunder maken. Kampioenschap in belgie is om die reden al beslist, Gisteren de beker in Duitsland. En deze week Sparta 2x.

Het gaat wel een mooi jaar worden in de JL met Roda Twente NEC en Sparta.

20 mei 2018 om 17:34

Ik concludeer hieruit dat het helemaal niet zo duidelijk was

Van harte Emmen, het is jullie gegund! Wel Jammer dat er weer zo'n grote club verdwijnt uit de eredivisie. Ga de juup toch wel met meer dan gemiddelde interesse volgen volgend jaar.

20 mei 2018 om 17:12

Vind het niet jammer. Rotterdam had 3 clubs in de Eredivisie, de provincie Drenthe 0. Gelukkig dat provincieclubs nu promoveren en daarmee toch ook wel JL op de kaart zetten voor o.a. lagere geklasseerde eredivisie ploegen.

Gefeliciteerd Fc Emmen Supporters Respect voor jullie!

Niet dat sparta geweldig is maar vanmiddag almere nog promoveren en de eredivisie behoort compleet tot de drank competities van europa teams met een negatief doelsaldo in de jupiler league in de eredivisie jezus christus

20 mei 2018 om 17:36

Zegt imo meer over de kwaliteit van de ploegen onderin de eredivisie of het gebrek daaraan

20 mei 2018 om 18:14

Die play-off wedstrijden zijn ook niet echt representatief naar mijn mening. Je hebt aan de ene kant een Eredivisieploeg, die het hele seizoen hebben moeten vechten voor punten, onderaan hebben gebungeld en waar de druk immens groot is. Die moeten ineens het spel gaan maken tegen ploegen die niets te verliezen, maar alles te winnen hebben. Dat plus de vorm van de dag is dan gewoon doorslaggevend.

Het wordt nu wel spannend in de JL als het om de mooiste stadion gaat. Twente vs Sparta.

20 mei 2018 om 17:31

Twente heeft het grootste stadion, maar bij lange na niet de mooiste

Felicitaties naar Emmen! Wordt een lastig seizoen Jupiler League zo met Twente, Sparta, Roda, NEC en misschien Graafschap..

Het wordt steeds gezelliger in de JL ;-)

20 mei 2018 om 16:27

We halen de Eredivisie gewoon naar de juup! Veel gezeligger ;D

20 mei 2018 om 17:18

Pijnlijk voor de eredivisie nu toch een paar grotere clubs eruit zijn. Dat maakt het allemaal niet aantrekkelijker voor de buitenwereld.

20 mei 2018 om 20:11

Nee Roda is lekker aantrekkelijk.

20 mei 2018 om 23:03

Ik denk dat de clubs die er nu uit zijn fct nec Sparta en Roda maar aanspreken bij buitenlandse spelers dan de nieuwe clubs. Doet trouwens niets af aan hun puike prestatie maar het weerspiegelt in mijn optiek de armoede in de eredivisie

Welkom Emmen! Dan had Sparta maar beter zijn best moeten doen ondanks ze 2 penalty's niet gehad hebben.

20 mei 2018 om 16:30

Dat kun je nooit zeggen natuurlijk. Vorige wek zou Sparta (mits hij erin gaat) 0-1 winnen. Nu zouden ze (mits hij er in gaat) 2-1 voorstaan. Dan weet je nooit wat er zou gebeuren. Triest dat zelfs met de VAR nog zulke grove fouten gemaakt worden. Maar goed, van harte gefeliciteerd Emmen!

Nou daar ben je klaar mee nu maar hopen dat de graafschap naar de eredivisie komt want anders is het echt een afgang voor de eredivisie

Dit vind ik nou mooi! Fc Emmen in de Eredivisie. Ook al is het maar 1 seizoen, laat ze het maar eens meemaken. Al die jaren in de JL... Geweldig! Van harte!

Dan heb je zo'n matig elftal...eigenlijk niet eredivisie waardig, en moet je het dus ...hoe bizar ook klinkt hebben van individuele momenten en geluk.
En dan zou je dus blij moeten zijn met de videoscheids....die deze momenten je net over de streep kunnen helpen. En hoe ongelovelijk is het dat je dan
2x toe gewoon genaaid word door de 2 scheidsrechters. Je zou haast denken dat Sparta het gewoon niet mocht redden?

20 mei 2018 om 16:30

Ik wil niet te snel conclusies trekken, maar met de VAR lijkt het niet beter op geworden.

20 mei 2018 om 16:35

Ja en als de VAR er was bij NEC vorige week had het doelpunt van Emmen nooit geteld. Maarja, als als als

20 mei 2018 om 16:36

Gisteren bij Utrecht - Vitesse zag je wel dat de VAR een goede toevoeging kan zijn. Er waren best veel discutabele momenten, die lastig te beoordelen waren voor de scheids. Ik vond dat de VAR daar uitstekend werkte (bijvoorbeeld geen penalty voor Utrecht omdat de Vitesse-speler zijn hand naast het lichaam had).

Ik had gehoopt op Sparta, maar ze werden vandaag weggespeeld door FC Emmen, de nummer 7 van de JL.

Gefeliciteerd Emmen met hun eerste promotie sinds hun debuut in de eerste divisie in 1985. Niet verwacht, maar wel heel leuk. Kan trouwens ook niet wachten op de eerste divisie van 2018/2019. Fc Twente, Roda JC, Nec, Sparta, De Graafschap/almere City die allemaal strijden om promotie. Ik ga nu wel duimen voor Almere, en ja, ik ben een Ajacied.

20 mei 2018 om 16:29

Cambuur, Go Ahead, MVV

Gefeliciteerd Emmen! Dat wordt volgend jaar toch ff een seizoen zeg met Twente, NEC,Roda, Sparta die gaan strijden om de titel

20 mei 2018 om 17:05

En dan gaat er een ander mee lopen

20 mei 2018 om 17:23

Jong Ajax en Jong PSV ook weer gevaarlijke outsiders.

Wat een gespeelde emotie bij een paar van die Sparta spelers zeg ! Een paar spelers heeft echt het hele duel maar lopen sjokken en geen stap extra verzet en dan nu even doen alsof het ze veel boeit. Florus of hoe hij ook heet heeft echt geen reet uitgevoerd en dan zit ie erbij alsof het hem allemaal veel doet dat Sparta gedegradeerd

Eindelijk! Emmen heeft er heel vaak tegenaan gezeten en nu is het eindelijk raak. Helaas moet het ten koste van Sparta gaan.

Eindelijk een club uit mijn provincie(drenthe) in de eredivisie. Heel blij mee bedankt sparta

Gefeliciteerd aan iedereen die FC Emmen een warm hart toedraagt

20 mei 2018 om 17:14

Mijn Tweede clubje. Geweldig dit.

20 mei 2018 om 17:32

Toch nog een clubje van je in de eredivisie

Mooi om weer eens een andere club in de Eredivisie te zien. Gun het de provincie Drenthe, erg knap!

Hahaha dit geloof je toch niet..
wel mooi hoor, ik ben daar opgegroeid en zat vroeger eventjes in de jeugdopleiding. Maar echt nooit gedacht dat ze ooit zo ver zouden komen!

Dick Advocaat heeft gefaald. Een zwarte bladzijde in zijn trainingscarriere want hij had hier gewoon van moeten winnen. Sparta had van mij in de Eredivisie mogen blijven. Aan de andere kant krijgen we volgend seizoen een bijzonder interessante JL met teams als NEC, Twente, Roda en Sparta. De Eredivisie word ook extra interessant met Fortuna Sittard en Emmen erbij. Ik ben benieuwd of de gepromoveerde clubs laten zien dat ze in de Eredivisie horen.

Haha wat is dit dan nu weer! Volledig vergeten dat deze wedstrijd vandaag gespeeld werd. In ieder geval van harte gefeliciteerd aan alle FC Emmen supporters

Toch zonde dat een Henk Fraser, die ik persoonlijk graag als trainer van Feyenoord zou zien, straks in de 1e divisie actief is. Ik betwijfel of hij nog steeds blij is met zijn keuze voor Sparta. Kan straks een leuke en spannende Jupiler League worden met Sparta, Roda, Twente en NEC. Allen in mijn ogen eredivisiewaardige clubs die gaan strijden om het kampioenschap.

20 mei 2018 om 17:41

De vraag is hoe goed fraser eigenlijk is als ik kijk naar de prestaties van de ploegen nadat hij weg is. Met fraser had vitesse de playoffs niet gewonnen

Je bent net zo goed als je materiaal is, na De Mos en Rijkaard is Dikkie weer aan de beurt.

Jaaaaaaaah!!!!!!!!! Hahahah eredivisie droom komt uit!!!!! Emmen!!! Emmen!!!

20 mei 2018 om 17:14

Niet te geloven!!

Nou moet ik gewoon eerlijk bekennen dat ik weinig met Emmen heb en meer met Sparta, ik denk dat er vele mensen zo overdenken maar je kan niet anders vinden dan dat dit verdiend is. Als je als Emmen Sparta en NEC kan uitschakelen (de twee sterkste teams in de play offs denk ik) dan is dat gewoon echt heel knap en verdien je te promoveren.

Zwak van Advocaat overigens, kon niet brengen wat verwacht werd. Had mazzel dat Twente gewoon extreem slecht was en dat Sparta daardoor niet direct degradeerde.

20 mei 2018 om 16:43

Achteraf bekeken, is het beter om direct te degraderen, dan wat Sparta vanmiddag , mede door arbitrale megablunders, overkomen is.
Foei toch, hoe moet dat voelen als fan om je club in de laatste playoffwedstrijd te zien degraderen!

20 mei 2018 om 16:48

Nou ja verdiend.... gun het emmen van harte , maar zijn wel 2 zeer crusiale penalty's over het hoofd gezien (ondanks VAR) ... Het is Emmen gegund, maar wel met wat fouten van de arbiters

Gefeliciteerd Emmen, JLwordt weer een stuk mooier. Mogelijk wordt hiermee het aantal clubs dat thuis hoort in de Eredivisie weer groter. Als grootste club van Drenthe zijn er mogelijkheden voor groei, zelfde geld voor Almere.

Kees kwakman zei het goed, het idee met de VAR is goed, maar het probleem zijn de scheidsrechters. Ik snap de woede van Sparta, maar zelfs heb je dan pech met Higler spelen ze vandaag echt niet goed. Mensen gunnen het Emmen (en eventueel Almere ) niet, maar Sparta, Roda en Twente spelen nu terecht JL voetbal. Financieel wanbeleid is een van de redenen daarvoor. Heus, ze komen wel weer terug naar het hoogste niveau, maar om te zeggen dat deze ploegen in de eredivisie horen? Dat gaat veel te ver.

Gefeliciteerd Emmen.
De JL wordt steeds leuker met Twente, Roda JC, NEC, Sparta, Eagles, Cambuur en hopelijk de Graafschap ook (voor de derby), zal ze de Eredivisie gunnen hoor ook Almere. Vrijdag avond niks mee met dit soort wedstrijden, geen gezeur meer om zaterdag uitgaan en zondag voetbal training terug naar donderdag helemaal perfect. Verlies voor de Eredivisie natuurlijk met het verlies van deze clubs, maar wel mooi dat andere clubs ook de kans krijen. Deze clubs zullen gaan investeren in t stadion en dergelijke, maar bang dat voor deze clubs een jaar later een dikke steep door de rekening gaat. Verwacht dat Twente Roda en NEC volgend jaar zullen terug keren.

Wat zal Fraser nu denken?

20 mei 2018 om 17:24

Licht balen, maar was een realistische mogelijkheid toen hij daar tekende....

Jaaaaaaaaaa! Forza Emmen!!!1

20 mei 2018 om 16:45

Haha Ik kan me helemaal vinden in jou reactie. Jaaaaaaaaa gooide ik er 2 jaar geleden ook uit toen PSV op de laatste speeldag kampioen werd. Maar het is jullie gegund dus van harte gefeliciteerd.

Nu Almere nog en dan hebben we echt een leuke Eredivisie volgend seizoen met die nieuwe namen.

Vorige wedstrijd, geen penalty gegeven aan Sparta, was die wedstrijd waarschijnlijk in 0-1 geèindigt,gelukkig heeft de Knvb hiervoor wel excuses aangeboden aan Sparta,hier kan Spangen even mee vooruit.
Dan werd vanmiddag bij de 1-1 stand Fred Friday de arm nog net niet uit de kom gerukt in de zestien van Emmen, wèèr geen strafschop......
Ik kan me de frustratie voorstellen bij iedereen die Sparta een warm hart toedraagt, zuur zuur zuur!
Hoe dan ook, Emmen gefeliciteerd met het eredivisieschap.

Werkelijk waar bizar dat Sparta weer een overduidelijke penalty door de neus geboord wordt! Natuurlijk hebben ze vandaag niet voldoende op de mat gelegd om aanspraak te mogen maken op een overwinning, maar als je dit soort momenten ook nog eens tegen krijgt.. Tja, wat moet je dan? Ontzettend lullig voor Sparta. Dan heb je ook nog eens een Nienhuis op doel die niet eens meer fatsoenlijk kan duiken.. Mijn complimenten voor Emmen hoor, over 2 wedstrijden gewoon verdiend gewonnen van het matige Sparta dat eigenlijk ook gewoon niet in de Eredivisie thuis hoort met deze selectie!

De jupiler league wordt steeds mooier! Nu Almere nog promoveren.

Leuk dat er eens wat nieuwe clubs in eredivisie komen, maar vraag me af of het niveau ermee omhoog gaat . Overigens zouden ze periode kampioen moeten afschaffen. Op basis van 8/9 goede wedstrijden zou je kunnen promoveren. Eigenlijk belachelijk dat nu de nummer 9 van de Jupiler League promoveert.

Eigenlijk goed dit nu kunnen talenten van grote clubs uitgeleend worden aan JL teams kunnen ze toch genoeg wedstrijden met echte weerstand spelen word een soort Championship zo die JL

Emmen gefeliciteerd, jullie hebben het verdiend, zo eerlijk ben ik wel. KNVB? Jullie moeten je kapotschamen en echt even achter de oren krabben. Sparta heeft gefaald, maar de KNVB faalde nog erger. Niet alleen wij maar ook andere ploegen in de playoffs zijn enorm benadeeld ondanks de technologie die we nu hebben. Houd je excuses asjeblieft bij je want daar hebben we niets maar dan ook helemaal niets aan.

20 mei 2018 om 16:46

Groot gelijk,als ik Sparta fan zou zijn, was ik helemaal ontploft.
Knvb, is hier op alle fronten mede schuldig aan.
Ik vind het schandalig!

We kunnen concluderen dat de VAR herhaaldelijk niet doet waarvoor het bedoeld was. Het wordt toch regelmatig gebruikt om missers van de arbitrage te bevestigen, en daar vervolgens niets mee te doen.

20 mei 2018 om 21:42

Het is toch bedoeld om de scheids een duidelijk beeld te geven als hij het zelf niet goed heeft gezien. Één geeft hem wel een ander niet. Hij ging te makkelijk en erg theatraal naar de grond. Deed hij dit niet krijgt hij hem waarschijnlijk.

FC Emmen, tot volgend jaar in Sittard! Gefeliciteerd!

Wat ik al voorspelde , Sparta en Twente gaan het niet redden.
Ze komen met een grote naam aan terwijl je juist had moeten kijken naar een trainer die hier ervaring mee heeft.slecht beleid.

Emmen welkom in de eredivisie, je moet er staan als het er om gaat en dat was bij Sparta niet het geval. Maar jammer is dat Emmen volgens mij op kunstgras speelt?!

20 mei 2018 om 17:30

Maakt niet uit toch Sparta heeft toch ook kunstgras? Welkom Emmen in de eredivisie.

Ach in ieder geval 1 Dick die blij is 😂 Gefeliciteerd Emmen!!

Anco Jansen wat een speler zeg!

Schandalig Sparta, echt schandalig. Nu nog Almere erbij en we hebben het volgende dieptepunt bereikt in het Nederlands voetbal.

Er heerst wel een vloek op bekende trainers die sparta van degradatie willen behoeden..Henk tem cate, frank rijkaard, aad de mos en nu advocaat

20 mei 2018 om 17:28

dat ligt niet aan de trainers maar aan het doldwaze technisch beleid wat daar gevoerd wordt. Excelsior heeft in principe de helft van de begroting en 1/3e van het stadion van Sparta maar handhaafd zich al 3 jaar relatief gemakkelijk

Welkom Emmen. Henk Fraser zal hier vast niet blij mee zijn. Benieuwd of zijn contract hiervoor een clausule bevat.

Mooi toch? Weer eens wat anders. Nou nog hopen op een paar talenten van FC Emmen, je weet maar nooit.

Mijn 2e clubje in Nederland, maakt de eredivisie nog leuker! Studeren in Emmen is vandaag nog een stukje leuker geworden, af en toe een wedstrijdje meepakken tegen PSV of Ajax is toch een stuk leuker dan tegen de jong varianten.

21 mei 2018 om 08:21

Studeren in Emmen? Daar zit toch helemaal niets buiten de dierentuin?

Vind het niet echt zo jammer dat Sparta degradeert want iedereen zegt wel dat Emmen niet een toevoeging voor de eredivisie is maar zo veel heeft Sparta dit jaar ook niet laten zien. Ben alleen wel benieuwd wat Emmen brengt aan supporters want ik weet nog wel een paar jaar terug dat Volendam in de eredivisie zat en dat ze nooit meer dan 20 uitsupporters meenamen.

Ik ben Spartaan, maar over 2 duels heeft emmen verdiend gewonnen. Tuurlijk had het anders moeten zijn (2 strafschopmomenten) maar Sparta moet op eigen kracht ook een stuk beter spelen en dat hebben ze niet gedaan. Ze betalen nu de prijs voor wanbeleid van de afgelopen jaren. Hoop dat we snel weer terug zijn, maar ben bang dat dit wel weer even gaat duren. Enorme domper, maar forza Sparta!

Wanneer komt het 18/19 shirt uit van FC Emmen. Die ga ik 100% zeker kopen!

Prachtig dat negatieve commentaar uit t westen. De afgelopen weken zoals altijd maar dat negatieve blabla over emmen en t noorden. Dit is t mooiste antwoord wat je kunt geven, wat t volgende seizoen ook brengt. Succes fc Emmen en directie. Trek op een gebalanceerde manier alles uit de kast om zo een stabiele eredivisie club neer te zetten zoals ze in Heerenveen en Zwolle ook hebben gedaan! Succes!

Als Sparta fan kun je alleen maar concluderen dat het eigenlijk van het begin van dit seizoen helemaal fout is gegaan. Alex Pastoor krijgt de zwarte piet maar het voltallige bestuur en RVC moet eens voor één keer goed gaan nadenken en een beleid maken wat klopt. Ga ff kijken bij clubs als Almere City en Emmen om er twee te noemen. En nu gaan mensen op het kasteel hun ontslagbrief krijgen terwijl de directeuren en commissarissen lekker blijven zitten. Neutraal gezien was Sparta gewoon terecht gedegradeerd.

Op basis van seizoen 2017/2018 is Sparta terecht gedegradeerd; de minste goals voor en de meeste tegen spreken boekdelen. Advocaat heeft de Rotterdammers behoed voor rechtstreekse degradatie.
VAR is zowel uit als thuis wedstrijd tegen Emmen niet serieus genomen en heeft de club 2x benadeeld.
Nu voorbereiden op een jaar in de eerste divisie en met Twente, Roda en NEC de strijd aangaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II8-9
18.FC Emmen3-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. AraujoVerdediger111
G. BijlVerdediger110
C. CavlanVerdediger110
N. LaursenAanvaller102
M. ChacónMiddenvelder90
M. de LeeuwMiddenvelder95
S. PeñaMiddenvelder90
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

3 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2016- FC Emmen
2013-2016 FC Groningen

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren