wk2018

‘Je voelde dat bij Ajax alles gemobiliseerd was om die dag kampioen te worden’

Zaterdag, 14 april 2018 om 10:05

Luuk de Jong staat komende zondag niet voor het eerst tegenover Ajax in een kampioenswedstrijd. In 2011 verloor de spits met FC Twente in Amsterdam een directe confrontatie om de landstitel. De Jong herinnert zich in gesprek met het Algemeen Dagblad de sfeer die er destijds in de ArenA heerste.

“Ik weet nog goed dat het redelijk intimiderend was toen we met FC Twente aankwamen in de Arena. Het publiek ging ver voor de aftrap al tekeer. Er was vuurwerk, een zee van rood-witte shirts. Je voelde dat bij Ajax alles gemobiliseerd was om die dag kampioen te worden”, zegt De Jong. Hij verwacht dat het Philips Stadion zondag op een vergelijkbare manier zal kolken. “En daar zullen wij als spelers in mee moeten gaan.”

“In de wedstrijd meteen Ajax aanpakken, ze niet de kans geven dat met ons te doen. Het is gewoon anders als bezoekend team in zo'n kolkend stadion”, vervolgt de spits van PSV, die beaamt dat de spelers inmiddels ook wel de druk voelen. “Het is zoals de trainer vaak zegt: probeer daar ook van te genieten. Want hier ben je nou voetballer voor. Voor dit soort speciale wedstrijden.”

Toch is er volgens De Jong nog niks aan de hand als PSV er niet in slaagt om Ajax te verslaan. “Dat was in 2011 anders. Toen was het letterlijk de finale van de competitie. Er kwam geen wedstrijd, geen volgende kans, meer achteraan.”


Poll

Gaat PSV de titel komende zondag veiligstellen tegen Ajax?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door shorty1991)

Gemobiliseerd. Wat een woord keuze van Luuk. Hoe komt hij erop? Maar inderdaad ik was erbij in het stadion en het kon niet mis gaan. Alles zat mee maar toch herinner ik me elk moment. Twente was wel echt goed in die wedstrijd en hadden zeker de kwaliteiten om Ajax het moeilijk te maken. Bij Ajax viel ook echt alles goed die dag. Een eigen goal van Landzaat bijvoorbeeld. Maar het mooie was na zoveel jaren eindelijk kampioen. Dat is iets wat nu anders zal voor een supporter als PSV.

14 april 2018 om 10:18

Gemobiliseerd is een prima woordkeuze hoor, in de zin dat je alles en iedereen optrommelt?

14 april 2018 om 10:19

Hier nog 1 die erbij was. Je voelde bij aankomst al dat het die dag ging gebeuren, maar toch speelde de angst uit de bekerfinale nog een klein beetje mee. De sfeer was gewoon elektrisch. Nooit eerder meegemaakt en daarna ook niet meer. Wat een dag was dat zeg.
Mensen die elkaar (huilend) in de armen vielen, een kerel die zn stoeltje zat te knuffelen hahah de gekste dingen gezien! Geweldig!
En dat was na 7 jaar. In dat opzicht kan ik het me een klein beetje voorstellen hoe het vorig jaar in de Kuip geweest moet zijn na 18 jaar.

Voor de PSV supporters zou het geweldig zijn om tegen de rivaal kampioen te worden. Voor ons wat minder dus ik hoop dat Ajax het feestje weet te verpesten

14 april 2018 om 10:22

Helaas was ik daar niet bij, maar ik hoorde dat het gevoel/sfeer beter was dan bijvoorbeeld Ajax-Lyon vorig jaar.. Nou, dan moet het wel iets ongekends geweest zijn...

14 april 2018 om 10:26

Ik heb de nodige Europese avondjes meegemaakt bij Ajax en die zijn ook altijd mooi. Tegen Lyon helaas niet dus dat kan ik zelf niet vergelijken. De goal van Leonardo tegen Fiorentina bijvoorbeeld weer wel en ook die avond was geweldig, maar komt inderdaad lang niet in de buurt van die wedstrijd tegen Twente.

14 april 2018 om 10:39

Ik ga zo goed als alle thuiswedstrijden Europees. Mooiste wedstrijden qua sfeer. Vorig jaar tegen Schalke en Lyon waren absurd. Zeker Lyon en daarna buiten de spelers toezingen.. Barcelona thuis was ook schitterend. Toen stonden we ook met allemaal vreemden te juichen en om elkaars nek. Niemand geloofde het..

14 april 2018 om 11:20

@veldkampje
De angst van de beker finale viel juist wel mee. We waren alle wel bang daar weggespeeld te worden. Dat gebeurde totaal niet, dus ondanks de 3-2 nederlaag voelden we juist allemaal dat het - nu - moest gebeuren.
Toen de rook nog aan het optrekken was moest Vermeer al een keer belangrijk redden. Ben zelf ook bij de boven genoemde EL wedstrijden geweest, maar die tegen Twente was qua sfeer echt mooier. Vooral omdat de afloop ook duidelijk was

14 april 2018 om 11:28

@hansje1969
Laat ik het dan zo zeggen: die angst speelde bij mij nog mee
De bekerfinale was ik ook bij en dat liep toch even anders af dan we verwacht hadden tijdens de wedstrijd.

14 april 2018 om 10:19

Daarom, Ajax hunkerde ernaar. PSV heeft die honger niet en daarbij hangt het voor hun niet van deze wedstrijd af. Winnen ze niet, dan is er volgend weekend weer een kans. Die sfeer van toen in de Arena, verwacht ik nu niet in Eindhoven. Eerlijk gezegd verwachte ik die sfeer ook niet als de omstandigheden gelijk waren... Het publiek daar is denk toch anders. Bij Ajax is het op zulke momenten ongekend in de Arena. Net als vorig jaar Europees of de wedstrijd tegen Barcelona.

Zo'n wedstrijd moeten we echt weer hebben of zoals 2007. Op de laatste dag waar iedereen met verhogende hartslag voor de Tv zit of in het stadion. Overal voel je de spanning en niemand is zeker. Dat zijn de beste en leukste ontknopingen, het is nu of nooit. Deze wedstrijd mist toch wel de glans, Of psv wordt kampioen tegen de directe rivaal of PSV verliest 2x van de directe rivaal. Gelijkspel kan ook maar iedereen wil hier een winnaar zien.

14 april 2018 om 10:17

Weken erna uit kijken en het moment met ze allen opbouwen. PSV wordt sowieso kampioen tegen Ajax of wie dan ook. Ze hebben kortweg gewoon heel veel punten meer.

14 april 2018 om 11:00

Deze wedstrijd mist glans? Hoe kun je dat nou zeggen? Kampioen worden tegen je directe concurrent en rivaal, wat is er nou mooier dan dat? Wat maakt het dan uit of het op de laatste speeldag is of niet?

14 april 2018 om 11:35

Je moet even het hele bericht lezen, dan begrijp je het glans gedeelte

14 april 2018 om 12:11

Ik heb het hele bericht gelezen, anders reageer ik niet. Maar deze wedstrijd heeft juist glans. Waarom kan er alleen glans zijn als het gebeurt op de laatste speeldag?

14 april 2018 om 12:20

De wedstrijd tegen Twente was echt beslissend voor beide , deze niet ook al zou Ajax morgen winnen dan nog wordt psv kampioen dus zo boeiend vind ik de wedstrijd morgen niet , Ajax heeft de titel allang geleden verloren nl tegen denhaag thuis en de week erna verlies tegen Vitesse ,

14 april 2018 om 12:50

Nou dan heb je het gelezen en dan begrijp je het niet

14 april 2018 om 14:05

En daarom reageerde ik, maar uitleg geven is blijkbaar teveel gevraagd. Wat dan uberhaupt het nu is van je reactie, geen idee, maar het zal wel. Voor een 20-jarige valt dat toch tegen, zo'n gebrek aan meedenken en vermogen om te discussiëren.

14 april 2018 om 14:49

Misschien omdat je op het hele bericht 1 woordje eruit pakt. Hoe is dat nou uitnodigend om een discussie te starten over mooie ontknopingen, want volgens mij gaat daar het artikel over (Ajax-Twente). En daarbij heeft JasonRhijn al het antwoord daaronder gegeven, dus een nuttige discussie zal het niet worden. Aangezien ook niemand het met je eens is.

14 april 2018 om 14:59

En waaruit blijkt dat niemand het met mij eens is? Hele mooie conclusie, gebaseerd op...?

De glans zit juist aan deze wedstrijd omdat je tegen de concurrent en rivaal kampioen wordt. Dat is glansrijker dan tegen een degradatiekandidaat met 5-0 winnen. Nee, het is geen Ajax-Twente of zoals in 2007, maar dit is zeker wel glansrijk. Als dit al glans mist, dan moet elk seizoen wel doodsaai zijn.

De kans is groot dat PSV kampioen wordt. Is het niet dit weekend, dan later in het seizoen. Ajax moet er als topclub echter wel alles aan blijven doen zolang het in theorie mogelijk is PSV nog in te halen. We hebben zat knotsgekke seizoenseinden gehad de afgelopen jaren. Als het Ajax lukt om dit weekend overtuigend te winnen (wat voor mij ook als een verrassing zou komen, maar goed, als) en PSV volgend weekend ook punten laat liggen... Het kan zomaar in de koppies gaan zitten zo dicht bij het einde. Dus ja, ook dit weekend weer vol voor de overwinning. Al is het maar om het feestje uit te stellen.

Ik stond destijds in het uitvak. Zelfs het geluid van Vak410/F-side werd versterkt over de luidsprekers afgespeeld. Het was zo'n opgeklopt geheel, zum kotsen. Neemt niet weg dat Ajax toen geheel terecht de wedstrijd won.

14 april 2018 om 10:40

Moet ook wel he.. Als het stadion zo uitzinnig is, red je het niet met een klein Bluetooth boxje..

14 april 2018 om 10:44

Wat een onzin. Dat is helemaal niet zo. Iedereen was mee doen qua sfeer en daardoor was het Twente publiek niet te horen. Als 40.000 man actief mee zingt tegenover 2000 is wel iets anders he.

14 april 2018 om 13:05

Het geluid was niet over de luidsprekers die wedstrijd. Ik was er ook bij. Één van de mooiste wedstrijden ooit. Je reactie is een beetje Zum Kotsen. RaulDuke.

15 april 2018 om 19:56

Jullie hebben allen in het uitvak gestaan merk ik? Nogmaals: richting uitvak werd het het geluid versterkt afgespeeld.

15 april 2018 om 19:56

Jullie hebben allen in het uitvak gestaan merk ik? Nogmaals: richting uitvak werd het het geluid versterkt afgespeeld.

14 april 2018 om 11:58

Er werd niks versterkt wat een onzin verhaal zeg.

14 april 2018 om 12:39

Versterkt over luidsprekers afgespeeld hahaha wat? Ze hadden even een microfoontje in 410 gepland, hoe kom je hier nou weer bij?

14 april 2018 om 13:22

Haha wat een triest mannetje ben jij zeg. Doet de 3-1 nog zoveel pijn dat je onwaarheden moet verkondigen om Ajax slechter af te spiegelen? Wauw volwassen van je.

15 april 2018 om 19:55

Richting uitpubliek werd het geluid van het thuispubliek versterkt afgespeeld. Jullie kunnen allemaal roeptoeteren dat het niet zo was, sneu gaan reageren. Een ieder die in het uitvak stond kan dit beamen.

16 april 2018 om 13:19

Tuurlijk joh, maar de aan het uitvak grenzende vakken van Ajax werden niet door deze speakers van geluid voorzien? Ajax heeft wel een zeer geavanceerde geluidsinstallatie als ze zo kunnen targetten als jij beweert. Ga door alsjeblieft, je eerste post was belachelijk leugenachtig, maar nu snap ik dat je alleen onze dag probeert te verblijden met goede grappen, dat kan ik wel waarderen.

16 april 2018 om 15:02

Ik weet niet of die aangrenzende vakken van geluid werden voorzien, ik stond namelijk niet in die vakken. Net zoals jij niet in het uitvak stond en dus niet kan bepalen of ik lieg of niet. Je roept maar lekker verder over leugenaar en grappen, maar ik (en 1200 anderen) weten wat ze destijds ervaren hebben. Zo gevanaceerd hoeft die geluidsinstallatie trouwens niet te zijn voor dat soort grappen. Zoals in de beginpost aangegeven: doet verder ook niet af aan de terechte overwinning van Ajax die dag.

16 april 2018 om 15:10

Je enige verweer continu is ‘jij stond niet waar ik stond’, nou lekker sterk onderbouwd man. Ik zie geen enkele van die 1200 man hetzelfde beweren als jij doet en dat maakt dat je gewoon extreem zeikerig overkomt jaren na dato. Prima joh dan versterkte men het geluid, er was eigenlijk helemaal geen sfeer in het stadion. En zo geavanceerd moet dat geluidssysteem wel zijn, als je 1200 mensen iets wilt laten horen dat 50.000 mensen in hetzelfde gebied niet mogen horen. Goed ik laat het hierbij, ik heb in ieder geval smadelijk kunnen lachen om je drang om Ajax in een kwaad daglicht te zetten

Mobilisatie of niet... er kan van alles gebeuren in het voetbal.

Vorig jaar was heel Rotterdam e.o. gemobiliseerd en ging Feyenoord er met 3-0 vanaf bij Excelsior. Ik heb echter niet het idee dat er zo'n carnavalssfeer heerst in Eindhoven dit jaar als vorig jaar in Rotterdam en dat de concentratie wat meer gericht is.
Ik verwacht een overwinning voor Psv, maar het kan door een detail zo anders zijn. Het ligt gewoon dicht bij elkaar. Voor mijn club is er in de competitie niets (wienig) meer te halen. Dus ik trek morgen om half vijf lekker (nog) een biertje open. Heerlijke wedstrijden dit.

Die dag zal ik nooit meer vergeten en was dan ook een van de mooiste dagen in me leven! De sfeer die overal hing was ongekend de hele dag door! De ontlading was zo groot om eindelijk die vervloekte 3e ster te pakken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

185 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
2013/2014 Newcastle United 12 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren