‘Van mij mag hij zo nu en dan ook wel eens wat vrolijker kijken, Hakim Ziyech’

Zaterdag, 10 februari 2018 om

Afgelopen week werd er veel gezegd en geschreven over Hakim Ziyech. In de wedstrijden tegen NAC Breda (3-1) en Roda JC Kerkrade (2-4) kwam de middenvelder tot scoren, maar zijn manier van juichen leverde de nodige discussie op. Paul Onkenhout concludeert in zijn column in de Volkskrant dat de houding van Ziyech de reden is van de kritische houding van de Ajax-aanhang.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Hakim Ziyech volgend seizoen nog speler van Ajax is?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door gilau)

Paul wie? Gaat nu iedereen zijn beklag over Ziyech? Goede speler vind ik

10 februari 2018 om 10:22

Niemand ontkent dat Ziyech een geweldige speler is. Maar waarom moet hij altijd zo verongelijkt doen als iemand iets over hem zegt. Dat is echt een zwakte, hij moet er boven staan. Hoe denkt hij dat er over hem gepraat zal worden als hij straks in de PL een matige wedstrijd speelt? Hij lijkt op deze manier heel onzeker over zichzelf, terwijl iedereen ziet dat hij een enorme potentie heeft.

10 februari 2018 om 10:44

Voor vorig weekend zei nagenoeg iedere Ajaxfan dat Ziyech de beste speler van Ajax is en iedereen die ik ken was blij met hem en hier op dit forum werd er niet anders dan bijna altijd positief over hem door deze clubfans positief gesproken... Nu lees ik in bijna ieder artikel dat Ajacieden geen goede relatie met hem zouden hebben en wij hem niet moeten door zijn houding etc... het is gewoon olie op het vuur gooien wat de pers doet! Slaat nergens op! Ziyech moet zich richten op de supporters die ook voor hem naar Kerkrade afreisde en dankbaarheid tonen voor het feit dat hij dit geweldige talent heeft en genieten van de mensen die gek op zijn spel zijn en dat is de OVERGROTE meerderheid van de fans!

10 februari 2018 om 10:48

@Feelingood

Dat je Paul Onkelhout niet kent, betekent toch niet dat je gelijk zo schamper over de man hoeft te doen. Deze alom gerespecteerde en ervaren redacteur is ruim twintig jaar sportjournalist bij de Volkskrant geweest en daarna overgestapt naar de mediaredactie. Deze capabel journalist maakt daarnaast nog steeds wekelijks sportcolumns voor de Volkskrant, iets wat hij ook 10 jaar voor het live voetbalprogramma Langs de lijn deed.

In zijn column De twaalfde man bespreekt hij actuele sportzaken en geeft hij zijn zijn eigen uitdagende mening, waarvoor een column ook bedoeld is.

De opvallende houding en gedragingen van Ziyech zijn actueel en niet te vermijden voor de voetbalvolger, dus het is niet vreemd dat de columnist fit oppikt en er zijn persoonlijk visie op heeft.

Wat mij betreft heeft hij ook zeker een punt wat betreft Ziyech. Die jongen mag zich best wat toegankelijk opstellen tegenover supporters en een beetje meer leren relativeren. Ziyech staat zichzelf soms in de weg met zijn ogenschijnlijk impulsieve reacties op zelfs de lichtste kritiek. Dat is zo zonde. Een beetje meer uitstralen dat er achter een donker wolkendek ook nog de zon schijnt die ooit doorkomt, zou ook voor hem wat relaxter zijn.

Dat je de column met zijn mening als beklag ziet, is jouw ding. Blijkbaar snap je minder goed de insteek en intentie van een uitgesproken mening op de actualiteit in een column.

10 februari 2018 om 11:28

Buitenspelval, Goed verhaal.. het gaat mij niet om een journalist die zijn mening geeft in een column.. het gaat mij erom dat het inmiddels al wel weer een tijdje terug is dat Ziyech werd uitgefloten, maar dat er vrijwel dagelijks hetzelfde geplaatst wordt op VZ, steeds de mening van een ander.. ik snap ook dat vz een soort vergaarbak is van andere media, maar op deze manier wordt dagelijks hetzelfde verhaaltje geplaatst..

10 februari 2018 om 12:21

‘Goed verhaal...’ Onzinnige en nietszeggende openingszin altijd, beetje puberaal ook, een stompzinnig, lelijk kreetje, dat je hier helaas steeds vaker leest als men niet daadwerkelijk inhoudelijk op het ‘goede’ verhaal kan ingaan.

Onkelhout gaf hier zijn mening als columnist, en niet als journalist, als je het verschil niet wil begrijpen, dan kan heeft je uitleggen dat het geen klagen is, net zoveel uitwerking als tegen een boom praten.

Het is ook zeker geen tijdje terug, dat Ziyech zijn gebaartjes zondag in de Arena maakte. En zeker zijn demonstratieve armen over elkaar is recent, drie dagen geleden. Daarnaast lijkt zijn voorkomen een structureel verschijnsel.

Deze columns staan in het zaterdag-katern van de Volkskrant. Wanneer en hoe had hij er dan zijn column in eerder stadium aan moeten of kunnen wijden?

Ikzelf lees geen nieuws als het me niet interesseert of wanneer het herhaaldelijk hetzelfde is en niets toevoegt. Of meningen van nitwits, maar de mening van zo’n Onkelhout is wat mij betreft interessant genoeg,
als sportkenner en columnist kan hij wat aanvullen.

Zo’n eerste korte, snelle reactie is van prima hoor, moet jij weten sls je bovenaan wilt staan, maar het voegt evenmin iets zinvols toe. Sterker nog: zonder onderbouwing kunt je zo’n post net zo goed achterwege laten en skippen. Een ‘goed verhaal’ zou ik jouw oneliner zonder wezenlijke inhoud niet willen noemen.

Zo lang dat hij de beste speler uit de eredivisie is mag hij zo boos kijken als hij wil.....

10 februari 2018 om 09:43

Zo goed is hij niet. De fans floten omdat zij nogmaals doodziek van die mislukte vrije trappen zijn. Daarnaast kan hij meer maar het komt er niet uit. Ik heb dat hij een goed EK of WK wat eraan komt speelt en kunnen we afscheid van hem nemen. Lekker Frenkie de Jong daar neer zetten.

10 februari 2018 om 09:52

Zo goed is hij niet? Even serieus? Die gast is echt goed, maar wij zijn vaak gewoon echt te kritisch. Hij laat dingen zien op technisch gebied die weinig andere kunnen. Ik denk dat Van Persie een grotere bagage heeft, maar verder niemand. Een EK zal hij nooit spelen hoor. Een goed WK wellicht wel, maar dan is het nog maar de vraag of het buitenland al op Ziyech zit te wachten. De absolute top iig nog niet.

10 februari 2018 om 09:56

Ja precies hij kan dingen die 99% van de eredivisie spelers niet kan maar jason schut dat elke week uit zen mauw

10 februari 2018 om 10:17

We doen net of hij in het rijtje Sneijder, Robben en Van Persie hoort met ze kwaliteiten. Het is een redelijke middenvelder meer niet.

10 februari 2018 om 10:50

We floten zelfs Zlatan uit er is geen kritischer publiek dan die in Amsterdam. Maar Ziyech is een speler die er echt wel bovenuit steekt op dit moment. We hebben gelukkig in onze competitie zoveel kwaliteit spelen, dus laten we de beste echte zo snel mogelijk uit de competitie praten. Hij past qua spel bij Ajax en ik zou hem koesteren, want een betere opvolger zie ik niet. Ook De Jong niet, want dat is een totaal andere speler.

10 februari 2018 om 10:54

Vooral onze oren laten hangen en verwende multi miljonair toch. Die geen normen en waarden kent prima. Zal zondag voor elk ding wat hij doet klappen.

10 februari 2018 om 10:58

Hij kent volgens jou geen normen en waarden. Waar blijkt dat uit? Ik vind dit nogal een uitspraak van jou. Ik zie de feiten graag tegemoet. Maar weet je, waardeer de voetbalkwaliteiten van Ziyech dan niet. Ga lekker juichen voor een postbodevoetballer die het verschil niet voor je maakt.

10 februari 2018 om 11:02

Geen moeite doen @ryan. Sommigen willen 0 risico spelers of denken dat Frenkie beter is. Zodra Ziyech weg is zullen ze zeggen dat overmars een geldwolf is zonder sportieve ambities.

10 februari 2018 om 11:07

Zondag ga ik in het stadion wel klappen voor de dingen. Ik ben voor mooie voetballers, maar Bergkamp deed nooit zo of Cruijff. Maar Ziyech is gevoelig he. Volgens mij speelt hij zondag niet geen zin in de confrontatie.

10 februari 2018 om 11:13

Nee hoor Ziyech weg, kan echt wel eens beter zijn voor het elftal. Speelde hij nou elke wedstrijd zo als Roda uit, waar hij ook balletjes aflegde, niet uit elke onmogelijke hoek op doel schoot en het team belang voorop stelde dan was mijn redenatie anders geweest. Maar nog te vaak speelt Ziyech vooral voor Ziyech.

10 februari 2018 om 11:18

Sommige mensen denken dat we nog steeds een topcompetitie hebben met spelers waar we onze vingers bij af mogen likken. Daarnaast moeten ze het liefst ook voldoen aan het prototype schooljongetje. Die tijd is echt voorbij. De grootste spelers zijn persoonlijkheden en daar kunnen wij Nederlanders maar moeilijk mee omgaan.

10 februari 2018 om 11:36

Nederland is nooit een top competitie geweest even dat je het weet. Eigenlijk zou het Ajax publiek zondag cynisch telkens moeten klappen.

10 februari 2018 om 11:47

Hierbij wat feiten, want jij praat vanuit het onderbuikgevoel: tot Roda uit zorgde Ziyech voor 91 doelkansen voor een medespeler, nummer 2 uit de competitie geeft er 68. Verovert gemiddeld gezien de meeste ballen. Tegen NAC veroverde hij de meeste ballen. Liep 12 km. Hij lijdt 32% balverlies, maar dat doen middenvelders als Salah ook. Ziyech schiet vaakst op doel en veelal van buiten de 16 , een zekere Cruijff zei ooit: als je niet schiet kan je niet scoren. Hij doet het. Hij laat zijn voeten spreken, maar dat is voor jou niet genoeg. Hij moet nog naar je juichen op de manier zoals jij dat wilt. Te lachwekkend voor woorden.

10 februari 2018 om 09:44

Dan moet hij wel eerst de beste speler zijn, maar dat betwijfel ik zeer.

10 februari 2018 om 10:11

Riciotto is geen PSV'er. Jahanbaksh zet ook nooit spelers minimaal 3 keer per wedstrijd alleen voor het doel. Niveautje hoor.

10 februari 2018 om 09:55

Alleen als je goed bent hoef je geen plezier in je werk te hebben? Hij mag zijn handen dicht knijpen dat hij op deze manier een dikke boterham mag verdienen. Het is haast een minachting naar alles om je heen, iedereen is je te min blijkbaar.

10 februari 2018 om 11:34

Dus omdat hij een keertje zijn gram haalt op de supporters die hem uitfloten en de week erop zijn goal viert met een soort pose heeft hij geen plezier in voetbal? En dan is ook iedereen te min? Ik vind dat je wel wat ver gaat

Hey blijft een wisselwerking tussen de supporters en de speler. Het publiek verwacht gewoon heel veel van hem en dat is denk ik ook gewoon terecht. Dat mag hij ook als een compliment zien. Het uitfluiten mag wat mij betreft ook een tikkeltje minder. Zolang Ziyech zijn voeten laat spreken vind ik het prima hoe hij juicht.

Ziyech vertegenwoordigt alles waarvoor Ajax staat. Technisch enorm begaafd, veel potentie, soms wat laag rendement en een speler die veel risico in zijn spel legt. Zijn houding irriteert net als de uitstraling van Ajax veel mensen. En net als Ajax blijft hij zonder veel concessies te doen altijd vasthouden aan zijn spel. Een speler als Ziyech moeten we koesteren; het uitfluiten van een speler die een prototype Ajacied is, is een vorm van verkapte zelfhaat.

10 februari 2018 om 10:00

Als ik aan Ajax denk, denk ik aan spelvreugde.niet het verongelijkte gedrag van een kind met een te groot ego.

10 februari 2018 om 10:17

Oneens. Ik associeer zijn houding totaal niet met Ajax. Dat deze veel mensen irriteert evenals de uitstraling van Ajax kan wel zijn, dat is dan wel om 2 verschillende redenen. En waarom zou een wat laag rendement typisch Ajax zijn? Dat heeft nagenoeg iedere speler van iedere club in de Eredivisie wel eens?

Had dan een Kluivert genoemd, of een Eiting, bijdehante mannetjes die al sinds kleins af aan bij de club spelen en met hun woorden iedereen op de kast kunnen jagen, maar op het veld hun voeten laten spreken en laten zien dat ze genieten. Dat mis ik bij Ziyech, zien dat hij geniet. Ik krijg niet het idee dat hij het naar z'n zin heeft op een voetbalveld en dat past niet bij Ajax.

Neemt niet weg dat ik van hem geniet als speler hoor, en zijn houding moet -ie ook eigenlijk lekker zelf weten. Maar om nou te zeggen dat hij alles is waar Ajax voor staat, nee.

10 februari 2018 om 10:38

Wat een dom geluk zeg. Ziyech is een verwaande, egoïstische blaag. Vertegenwoordigt totaal niet waar Ajax voor staat.

Niemand is groter als de club Ajax.. zeker Zyech niet.. Wij hebben Cruyff vBasten Rijkaard en recent zelfs Snijder in ons mooie shirt gezien. Zolang Zyech ons geen kampioen maakt moet hij normaal doen! Hoge bomen vangen veel wind en hij wil toch de beste zijn . Ja hij is af en toe brilliant maar tegen Roda en Nac was hij waardeloos.. Ajax publiek is altijd kritisch geweest! Benieuwd hoeveel jeugdspelertjes dat verongelijkte ongeintereseerde nadoen vandaag op de velden.. kortom Zyech moet heel blij zijn dathij voor dat salaris bij de grootste club van Nederland mag spelen en gewoon hard werken en met plrzier doen wat hij kan.. goed voetballen

10 februari 2018 om 10:25

Heel mooi gezegd. We dragen Ziyech op een troon maar heel zwart wit is hij niet meer dan een redelijke middenvelder met onze mooie geschiedenis.

Zyech is als voetballer goed, nog geen grootheid. In Nederland zijn we niets meer gewend, in een grote competitie moet ik het nog zien met Zyech. Maar daarnaast is Zyech mentaal een kleuter en in de verste verte geen topspeler. Ik heb de echt grote voetballers nooit dit gedrag zien vertonen. Onvolwassen diva gedrag en tegelijk roepen dat je niets leest en je nergens wat van aantrekt. Hoezo? Onder Cruijff had Zyech allang een enorme schop onder z'n noten gehad, juist omdat hij 1 van de beste van de selectie is.hier heeft Ten Hag ook wat te doen en geen leuterverhalen ophangen van ;' voeten die spreken' . Die gozer verdient een godsvermogen en dat is wel het minste wat we mogen verwachten.

Ja roma wil hem hebben.nou speel daar eens 2 wedstrijden kut .dan kom je nooit meer van de bank af of welke sub top club waar dan ook ..dan kan je na je contract weer meetrainen bij az ofzo

Man man. Iedereen heeft ondertussen zijn zegje gedaan en nu alle meningen op tafel liggen komt deze heldere ziel met de eindconclusie die werkelijk iedereen heeft gegeven. Het wordt te kolderiek voor woorden.

Ziyech is bij de meeste goals betrokken in de eredivisie sinds hij op het hoogste niveau speelt 54 goals en 55 assists.

10 februari 2018 om 13:43

Haha kom op zeg, wat is dat nou weer voor onzin. De lijst van spelers die in de Eredivisie (veel) meer gescoord en assists gegeven hebben is gigantisch groot.

10 februari 2018 om 14:23

Sinds zijn periode in de eredivisie? Dan hoor ik graag namen

10 februari 2018 om 14:33

Je zegt ooit lol.

Over zijn voetbalkwaliteiten is nooit getwijfeld, niet bij Heerenveen , niet bij Twente en niet bij Ajax en toch zie jij bij al deze drie clubs hetzelfde als het over Ziyech gaat. Hoeveel pech kun je hebben als Ziyech dat je uiteindelijk precies 3 clubs treft die jou als persoon niet zien zitten! Toch frappant dat het nooit aan hem ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

206 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 5 2 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Beerput nog niet open bij Ajax: ‘Hij communiceert nauwelijks met Ten Hag’

Erik ten Hag krijgt regelmatig kritiek te verduren, maar na de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League blijven de kritische noten op de trainer van Ajax veelal achterwege. Valentijn...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren