Independiente zoekt opvolger Tagliafico: ‘We hebben hem verkocht’

Woensdag, 3 januari 2018 om 17:12Robin Bruggeman

Officiële bevestiging van de transfer van Nicolás Tagliafico naar Ajax blijft vooralsnog uit, maar alles wijst erop dat de Amsterdammers zich een dezer dagen gaan versterken met de 25-jarige linksback. Argentijnse journalisten berichtten woensdag al dat de enkelvoudig international onderweg is naar Nederland en Independiente laat weten op zoek te zijn naar een vervanger.

“We hebben nog geen formeel bod uitgebracht, maar er is interesse”, bevestigt technisch directeur Jorge Damiani in gesprek met CDF de belangstelling voor Universidad de Chile-verdediger Jean Beausejour. De 95-voudig Chileens international moet de vervanger van Tagliafico worden in Avellaneda en stond al langer op de radar bij de Argentijnse subtopper.

“We hebben Tagliafico verkocht en Beasejour was de coach (Ariel Holan, red.) al eerder opgevallen. Hij heeft ons gevraagd om hem in de gaten te houden. Nu zijn we hem nogmaals aan het bekijken, hoewel we nog anders spelers hebben die op die positie uit de voeten kunnen”, gaat Damiani, die de nodige haast heeft, verder. “Voor maandag moet er een ‘ja’ of een ‘nee’ komen, aangezien we bijna aan de voorbereiding gaan beginnen.”

Independiente moet naar verwachting ruim 1,6 miljoen euro neerleggen voor de 33-jarige Beausejour. De Argentijnen ontvangen naar verluidt een bedrag van dik vier miljoen euro voor Tagliafico, die nog een jaar vastligt. De verdediger wordt deze week nog in Amsterdam verwacht, waar hij zijn krabbel kan zetten onder een contract voor 4,5 jaar.


Poll

Denk jij dat Nicolás Tagliafico deze week nog gepresenteerd wordt bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door fcbogarde)

Ik verwacht vandaag nog een kleine fotosessie met Overmars en Vdsar

3 januari 2018 om 17:24

Misschien dat ze Dijks kunnen overnemen😉

3 januari 2018 om 17:43

Blijft flauw om zo over Dijks te zeiken. Echt Ajax publiek, eigen spelers afbranden. Zal ook wel weer gauw met deze aankoop gaan gebeuren.

3 januari 2018 om 17:59

@ Willempiedebok,

Moet toegeven dat ik erg vaak veel kritiek op Dijks heb, maar moet tegelijkertijd wel toegeven dat ik wel enorm veel respect voor Dijks heb.

De manier waarop Ajax Dijks heeft behandeld, is gewoon niet netjes en vele spelers zouden gaan klagen als ze zoals Dijks behandeld werden. Dijks is al zo vaak afgeschreven en kreeg afgelopen zomer zelfs geen rugnummer, mocht niet mee op trainingskamp, maar omdat Ajax geen linksback kon vinden in de zomer en omdat Dijks ook geen nieuwe club kon vinden, kreeg hij een beetje op het laatste moment alsnog een rugnummer en het is niet best wat hij dit seizoen (en eigenlijk al langere periode) heeft laten zien, maar klagen heb ik hem nooit horen doen, ondanks dat Ajax hem (ondanks dat hij zwaar tekort komt) hem allesbehalve goed behandeld, in mijn ogen.

Daar verdiend Dijks in mijn ogen echt wel complimenten voor. Dijks laat ten opzichte van iemand als Gudelj (voelde zich te goed voor de bank en dacht dat hij niets hoefde te bewijzen voor een basisplek) dat je gewoon moet blijven vechten voor een basisplek en ook al is het niet best, je hoort hem nooit klagen en hij blijft gewoon hard doorwerken.

3 januari 2018 om 17:59

Nou nou, zo iets ergs wordt er nu ook weer niet gezegd hoor, stel je niet zo aan.. Dijks is vaker nuttig geweest voor Ajax maar hij komt qua niveau gewoon tekort. Ik hoop dat hij bij een mooie nieuwe club terecht komt!

3 januari 2018 om 18:23

@ Willempie, eerst Ajax fans flauw noemen omdat ze Dijks afbranden en vervolgens wel het Ajax publiek in een hokje duwen of ze allemaal hetzelfde zijn en dat alleen het Ajax publiek dat doet. Ik weet niet of je Feyenoorders in je vriendengroep hebt maar die branden Nelom net zo hard af. Dijks is onze cultheld en Nelom is dat van Feyenoord.

3 januari 2018 om 19:12

Ohja want dat gebeurt over nelom nooit, of over luuk de jong bij PSV haha

3 januari 2018 om 20:08

Het zal niet helpen dat ik bij Ajax - Willem II was en Veltman zo enorm werd uitgescholden en ook nog een fervent lezer van Ajax Showtime ben waar het negativisme overheerst. Heb ook al eerder dat soort ervaringen. Boukhari ooit vanaf letterljk minuut 0 uitgefloten. Wat zit je dan dwars? En iedereen praat Derksen cs na. Maar jullie hebben gelijk, als ik naar een wedstrijd Feyenoord - Ajax kijk dan zie ik de haat er vanaf spatten schuimbekkend en wel. Maar vroeg me wel af, is dat nou leuk om zo naar een wedstrijd te gaan. Zit ik daar als fan in heen half lege kille Arena om alleen maar te luisteren naar scheldende mafkezen. Het zal bij andere clubs net zo zijn en weet van AZ fans ook dat daar hele nare dingen over Nouri gezongen werden. Ook heel erg, waar zit dan je verstand?

Maar god, ik weet wat ik niet erger vind, Marc Overmars en van der Sar met de behandeling van Keizer of het gescheld. Is dat goed voorbeeld doet volgen? Dan kan voetbal tegenstaan. Ik denk dat mijn bericht ingegeven is dat ik zeer negatief ben over Ajax. Heb ik eindelijk plezier in wedstrijden na een rampzalig en droevig begin schoppen ze de trainer eruit! Bah, en iedereen is het zo weer vergeten. Nouri? Keizer? Ten Hag!

Tagliafico als linksback is geweldig, dan Wober en De Ligt Centraal, als je dan ook nog eens een goede rechtsback kan halen heb je voor Eredivisie begrippen absolute top verdediging.

3 januari 2018 om 17:31

Ik zou het fantastisch vinden als Fosu Mensah terug zou keren (kopen, niet huren). Hij deed het tegen City natuurlijk wel erg goed, maar ik verwacht niet dat hij volgend seizoen bij Manchester united aanspraak gaat maken op een basisplek. Andere teams uit de PL zullen dan wel interesse hebben, maar misschien ziet hij het zitten om terug te keren...dromen mag!

3 januari 2018 om 17:37

Zal een heel mooie optie zijn, maar ik verwacht dat hij niet meer haalbaar is, daar zullen wel meerdere Premier League clubs intresse voor hebben, en hij koos op jonge leeftijd al voor het geld.

3 januari 2018 om 17:53

Dromen mag? Die jongen heeft je in de jeugd een oor aangenaait door gratis te vertrekken en dan zal je zeker op je knietjes gaan dat ie terugkeerd... Nee, lekker voorbeeld geef je dan ook aan de jeugd die je nu hebt rondlopen en mogelijk voor een zelfde keuze staan. Nee, laat die gast maar lekker in Engeland.

4 januari 2018 om 14:34

Ik heb het niet over op de knietjes gaan hoor, maar gewoon een marktconform bedrag bieden en hem een Ajaxsalaris aanbieden.

Over dat dat voorbeeld voor de jeugd: gebroeders De Boer, Davids, Reiziger en Bogarde zijn toentertijd ook echt op een mooie manier vertrokken...tegenwoordig worden zij betitelt als 'echte Ajacieden', en een aantal heeft zelfs een functie (gehad) in de staf. Echte axieden, dat viel vies tegen toen ze als voetballer ergens anders meer konden verdienen. En natuurlijk hebben zij allemaal hun eigen verhaal, maar dat zou Fosu Mensah ook vast hebben.
Ik weet niet of het bij hem ook zo is, maar stel dat je uit een arm gezin komt en ineens een contact kan tekenen bij Man. Utd waarmee je je hele familie financieel kunt ondersteunen, dan zul je dat toch op z'n minst in overweging nemen?
Natuurlijk zijn er voorbeelden te noemen van jongens waarbij het mislukt is , maar er zijn ook jongens die grote aanbiedingen hebben afgewezen om vervolgens bij Ajax te mislukken (zoals Sarpong en Goossens).
Dus ik vind je reactie prima, maar ik ben het er niet mee eens. Als Fosu Mensah goed genoeg is en zich netjes gedraagt, dan heeft niemand het meer over zijn vroegere vertrek.

3 januari 2018 om 17:41

Dat hebben ze met Taglia, Wober - De Ligt en Veltman op rechts ook al.

3 januari 2018 om 18:43

De rechtsback heb je in principe al in huis in de persoon van Orejuela. Laten ze hem eens een kans geven, ik ben wel benieuwd naar wat hij kan.
Ajax heb sowieso wel een goed team, niet alleen de verdediging. Hopen dat Ten Hag/schreuder er eer een goed elftal van weten te smeden zodat Ajax ons land weer goed kan vertegenwoordigen in Europa komend seizoen.

3 januari 2018 om 18:52

Komend seizoen moet je niet gek opkijken als De Ligt een megatransfer maakt,en dat Veltman ook een goede deal kan sluiten bij een goede Europese club. Ajax kan dan in Augustus 2018 weer haastig op zoek naar defensieve versterkingen.

Die beausejour zou ook een leuke speler voor ajax zijn, maar zou toch niet willen denk ik.

3 januari 2018 om 17:26

Dan beter deze jongen, Beausejour is toch al aardig op leeftijd. Wel een brok ervaring uiteraard, dat wel.

3 januari 2018 om 17:53

Waarom zou Ajax hem willen halen? We halen Tagliafico al, waarom zou deze er nog bij moeten komen?

3 januari 2018 om 19:00

Een speler van 33 halen? Nee, bedankt.

Eindelijk! Ik denk dat Tagliafico echt een prima aankoop voor Ajax zal zijn. Natuurlijk is het nog afwachten, maar hij behoort al een lange periode tot een van de betere backs van dat continent, heeft vrij veel ervaring en zal ten opzichte van Dijks, Sinkgraven, Viergever en Wã¶ber een forse kwaliteitsinjectie zijn en ja, bijvoorbeeld Wã¶ber heeft het niet verkeerd gedaan als back, maar ik zie hem liever centraal in de verdediging.

Hopelijk maakt Veltman na dit seizoen een transfer en ja, Veltman opzicht wel goed bezig als rechtsback, maar als je Veltman in de zomer weet te verkopen en dan een goede rechtsback ervoor terug weet te halen (misschien nog iemand uit Zuid-Amerika), dan heb je echt een prima verdediging.

In vergelijking met vele andere transferperiodes, is Ajax er nu eindelijk weleens een keer op tijd bij en natuurlijk zijn ze eigenlijk alsnog soort van te laat, want een linksback had al in de zomer moeten komen, maar ik bedoel meer dat Ajax in de voorgaande transferperiodes/jaren tot een van de laatste dagen van de transfermarkt bezig was en dat er dan pas een speler net voor de deadline werd binnengehaald, zoals bijvoorbeeld Ziyech (kwam in de zomer van 2016 pas in een van de laatste dagen) en Neres (kwam in januari 2017 op de laatste dag).

Als Ajacied wordt je hier blij van, Argentijnen en verdedigen dat gaat altijd wel samen heb wat filmpjes van hem gezien en het ziet er goed uit allemaal. Concurrenten in de eredivisie eat youre heart out 😎🤩

Zou echt een stunt als Ajax deze back binnen haalt. Wat Overmars hier laat zien, zie ik niet veel TD's doen.

3 januari 2018 om 18:52

Wat is de stunt dan? De beste man kost “maar” 4,5 miljoen dus dat valt best mee. En het zal voor de Eredivisie best een aanwinst zijn maar ik kan me niet voorstellen dat dit een internationale topspeler is. Hij is 25 jaar en als hij echt goed dan was hij al lang opgepikt door een Europese topclub die lachen om dergelijke bedragen.

3 januari 2018 om 18:52

Wat is de stunt dan? De beste man kost “maar” 4,5 miljoen dus dat valt best mee. En het zal voor de Eredivisie best een aanwinst zijn maar ik kan me niet voorstellen dat dit een internationale topspeler is. Hij is 25 jaar en als hij echt goed dan was hij al lang opgepikt door een Europese topclub die lachen om dergelijke bedragen.

3 januari 2018 om 18:52

Wat is de stunt dan? De beste man kost “maar” 4,5 miljoen dus dat valt best mee. En het zal voor de Eredivisie best een aanwinst zijn maar ik kan me niet voorstellen dat dit een internationale topspeler is. Hij is 25 jaar en als hij echt goed dan was hij al lang opgepikt door een Europese topclub die lachen om dergelijke bedragen.

3 januari 2018 om 18:54

En wat als hij zelf bewust koos voor Ajax,en grote Europese clubs links liet liggen. Het is mij te makkelijk om te stellen dat als ie echt goed was,hij nooit bij Ajax terecht was gekomen.

3 januari 2018 om 20:33

Alleen hype levert grote transfers op, kwaliteit heeft daar niets meer mee te maken. Dat een topclub niet voor deze jongen is gegaan kan ook nog zijn omdat ie gewoon over het hoofd is gezien en z'n naam niet in het zichzelf citerende mediacircus terecht is gekomen.

Beste man is nu op vliegveld in Argentinië als we ESPN hun foto van 6 minuten geleden mogen geloven, meest logisch is dan dat hij morgen om 10 uur op Schiphol aankomt, die vlucht is dan vanuit de Argentijnse hoofdstad rechtstreeks naar Amsterdam.

3 januari 2018 om 18:50

Zijn vrouw bevestigd het op haar Snapchat blijkbaar, ze zijn nu in Buenos Aires op de luchthaven.

3 januari 2018 om 18:56

Hij gaat vanuit Amsterdam dan meteen mee met de groepmee op trainingskamp in Spanje. Kan hij daar nog effe wat Spaans spreken,voordat ie in Nederland gaat wonen.

3 januari 2018 om 19:34

Klinkt allemaal leuk en aardig alleen gaat Ajax niet op trainingskamp in Spanje. Ze zullen in Portugal zitten, ook is niet zeker of hij mee kan ivm werkvergunning al verwacht ik geen problemen aangezien hij ook Italiaanse nationaliteit bezit en het dan iets makkelijker is qua regelgeving.

Ik dacht dat hij vandaag al in Amsterdam zou aankomen, maar dat wordt dan vlgs @wolterx morgen.

Eindelijk onze gewenste linksback. Lekker een paar weekjes trainen en wennen om dan vol aan de bak te kunnen tegen onze vrienden...

3 januari 2018 om 20:13

Hij zou vandaag uit Argentinie vertrekken. Ivm het tijdsverschil komen vluchten daardoor pas de volgende dag (ochtend) in Europa aan.
Ben benieuwd hoe ter Hag het gaat invullen. Herriner me niet of Wober meteen weer inzetbaar is na de onderbreking. Speelt Ajax met Nicholas nog steeds 3-4-3? Dan zou Frenkie doorgeschoven worden naar het middenveld. Ten koste van? Zal Schone zich opnieuw moeten gaan bewijzen? Het lijkt me niet dat Frenkie het weer met invalbeurten zal moeten doen.
Of gaat Ajax weer terug naar 4-3-3? dan blijft Frenkie waarschijnlijk even in het centrum van de verdediging naast Mathijs. Maar dan blijft de vraag wat er gebeurt als Wober terug is. Dan zou Frenkie zowiezo weer doorgeschoven moeten worden in mijn opinie. Kan een interessante battle worden.

4 januari 2018 om 01:36

3-4-3 kan als Wöber nog geblesseerd is toch als volgt: Onana; Veltman, De Ligt, Tagliafico; Schöne, F. de Jong, v/d Beek, Ziyech; Neres, Dolberg, Kluivert. Het is lastig want we hebben gewoon 4 erg goede middenvelders die je het liefst allemaal laat spelen maar 3-4-3 is weer een probleem als Wöber ook weer fit is, die deed het ook meer dan prima voor zijn blessure..

4 januari 2018 om 20:23

Dat wordt een leuke puzzel voor Ten Hag.

Volgens mij kan Wöber gewoon weer meetrainen tijdens trainingskamp.

Hoe dan ook, zal er een moeilijke beslissing genomen moeten worden.

Ik zou gaan voor:
Onana
Veltman- De Ligt- Wöber- Tagliafico
F. de Jong - Van de Beek - Ziyech
Neres- Dolberg- Kluivert

Helaas voor Schöne dus..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Independiente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Lanús00
Voor de complete stand: Primera Division
SpelersPositieW
A. SoñoraMiddenvelder101
A. RoaMiddenvelder90
N. MessinitiAanvaller91
A. VelascoAanvaller95
S. RomeroAanvaller81
S. SosaKeeper70
S. BarretoVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Independiente.

45 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 22 1 3 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren