wk2018

Update: ‘ADO haakt af voor handtekening Kramer vanwege financiële situatie’

Woensdag, 3 januari 2018 om 12:41

NAC Breda heeft interesse in Michiel Kramer, maar de Brabanders zijn niet de enige club die belangstelling hebben getoond in de bij Feyenoord overbodige spits. NAC weet dat er concurrentie is van Sparta Rotterdam en ADO Den Haag en lijkt een tandje bij te hebben geschakeld in de jacht op de aanvalsleider.

BN DeStem meldt donderdagochtend dat NAC en Kramer begin januari voor het eerst met elkaar om de tafel gaan om over een huurconstructie te praten. De financiële afwegingen tellen volgens de regionale krant zwaar mee in de besprekingen, aangezien NAC een huursom zal moeten betalen, Kramer een deel van zijn salaris zal moeten inleveren en Feyenoord ook ‘water bij de wijn’ moet doen.

Dick Advocaat houdt zich op de achtergrond ook bezig met een tijdelijke komst van Kramer naar Sparta, terwijl ADO eveneens aast op de huur van de spits die in 2015 voor 1,5 miljoen euro nog de weg van het Cars Jeans Stadion naar De Kuip bewandelde. De 29-jarige Kramer speelde sindsdien 71 wedstrijden voor de regerend landskampioen, waarin hij 23 keer wist te scoren.

Update 2 januari 23.15 uur – ‘Kramer legt de bal bij drie clubs en hoopt op duidelijkheid’
Het is voorlopig onduidelijk waar Michiel Kramer zijn carrière vervolgt. NAC Breda, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag hebben zich gemeld bij de zaakwaarnemer van de Feyenoord-spits, maar daarna is het stil gebleven, zo meldt BN DeStem. Rond de feestdagen is er geen contact meer geweest tussen de verschillende partijen. De spits van Feyenoord heeft geen voorkeur voor een van de drie clubs en laat zijn keuze afhangen van de te voeren gesprekken. Kramer heeft geen voorkeur voor het natuurgras van NAC, want ook op het kunstgras van Sparta en ADO kan hij uit de voeten. De aanvaller hoopt zo snel mogelijk op duidelijkheid, zodat hij tegen het einde van de week mee op trainingskamp kan met de club waar hij het seizoen afmaakt. Lukt dat niet, dan vertrekt hij met Feyenoord op trainingskamp, ook al doet hij dat liever niet.

Update 3 januari 12.41 uur – 'ADO haakt af voor handtekening Kramer vanwege financiële situatie'
ADO Den Haag is op dit moment niet in staat Kramer te strikken, zo meldt Omroep West woensdagmiddag. De huidige nummer zeven van de Eredivisie heeft niet de financiële middelen om de aanvaller in te lijven. Er is ook geen contact met Feyenoord over de spits, zo klinkt het. Naar verluidt zijn NAC Breda en Sparta Rotterdam nog wel in de race om Kramer (tijdelijk) over te nemen.


Poll

Zou jij NAC Breda een goede club vinden voor Michiel Kramer?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door gilau)

Als Kramer zijnde zou ik naar de club gaan die de minste kans heeft op degradatie. Als Ado hem eerst kan huren, kan hij daarna wel de overstap maken weer terug naar Ado. Hoe dan ook zal hij er toch op achteruit gaan, dus zou ik nu wel voor speeltijd kiezen en gewoon toegeven dat het niveau voor Feyenoord te hoog is. Daar is niks mis mee, maar dan moet je het wel laten zien bij de club waar die nu heen gaat.

Michiel moet als rotterdammer het jaar lekker afmaken bij Sparta als die echt interesse hebben, en lekker Dick Advocaat helpen. Hoewel een terugkeer naar Den Haag ook wel leuk zou zijn, lekker veel spelers met een Ado achtergrond weer bij elkaar. De kansen bij Feyenoord gaat hij toch niet meer krijgen.

28 december 2017 om 18:20

Denk dat Kramer niet naar Sparta wil aangezien hij afgelopen seizoen nooit is opgeroepen door Advocaat voor het Nederlands elftal

3 januari 2018 om 00:48

Klopt, hij stond bij Blind nog op de radar, werd in de gaten gehouden. Toen kwam Advocaat en hoorde hij inees helemaal niets meer. Was zeer teleurstellend.

Als ik z'n moyenne zie, vind ik dat Kramer het nog niet eens slecht gedaan heeft bij Feyenoord. Vooral gezien z'n beperkte aantal speelminuten. Jammer dat ie liever de aandacht trekt met z'n onuitstaanbare houdinkje en vervelende gedrag. Lijkt me voor clubs ook een reden om van hem af te zien.

Denk dat Advocaat beter met dit soort gasten om kan gaan dan een heetgebakerd mannetje als Vreven. Benieuwd waar we Kramer terugzien na de winterstop...

28 december 2017 om 10:30

@tim:
Welk houdingkje en vervelende gedrag? Binnen Feyenoord zorgt hij nooit voor gezeik. En in hetveld kan het een engnek zijn ja, maar hadden we er daar maar meer van binnen Nederland.

Allemaal ideale schoonzonen hier. Net als Veltmantegen PSV hebben we eens iemand die gewoon gaat lopen zuigen en de tegenstander uit de wedtrijd halen is het wee niet goed.

Kramer was gewoon niet het niveau Feyenoord. Maar ondanks dat heeft hij vorig jaar toch 3x belangrijke punten gepakt voor ons in de extra tijd. En is hij toch erg belangrijk geweest voor het kampioenschap.

Hoop dat hij lekker terug naar Ado gaat, heerlijk toch met Beugelsdijk en Lexxie haha!

3 januari 2018 om 08:51

Nooit voor problemen? Is hij niet pas uit de selectie gezet vanwege dat broodje kroket?

3 januari 2018 om 13:46

Het is nou niet zo dat hij daarmee het hele team benadeelt maar vooral zichzelf. Het team gaat heus niet minder voetballen wanneer Kramer een kroket eet, ook qua onrust zal dat wel meevallen. Ik denk dat Capis vooral problemen bedoelt voor de club, niet alleen voor Kramer zelf.

''nee, ik vind mezelf zeker gelijkwaardig aan De Jong en Dost. Ik geloof niet dat ik minder ben dan hen. Ik denk dat ik sommige dingen zelfs beter kan."

Aldus Michiel Kramer anderhalf jaar geleden. Dan zal het hem wel tegenvallen dat er nu alleen interesse is van degradatiekandidaten.

28 december 2017 om 10:58

Kramer kan ook naar het buitenland om daar minstens 3x te verdienen wat ie hier zou krijgen.

28 december 2017 om 11:53

Dan zou ik dat doen als ik hem was. Ik ben er alleen bang voor.

28 december 2017 om 11:58

Is Luuk de Jong zoveel beter dan? Dat is toch lood om oud ijzer?

28 december 2017 om 12:20

@frtorres:

Ik zal niet beweren dat De Jong momenteel top is. En jij mag ze uiteraard gelijkwaardig vinden. Maar feit is dat De Jong in de basis staat bij de koploper en vorige maand nog in het Nederlands Elftal speelde, terwijl Kramer inmiddels derde spits is van Feyenoord en dat alleen een paar degradatiekandidaten geinteresseerd zijn in hem.

En Dost staat er momenteel natuurlijk ook wel ietsje beter voor dan Kramer.

2 januari 2018 om 23:49

De Jong staat in de basis omdat Locadia geblesseerd is en omdat de Jong het zo goed doet, investeert PSV 10 mln in een nieuwe spits....

Nee de Jong is het ook niet (maar -daar geef ik je gelijk- wel wat beter dan Kramer). Tja ... voor wat het waard is,

3 januari 2018 om 00:13

De Jong zou bij Feyenoord ook 2e of 3e spits zijn.

28 december 2017 om 12:12

Vorig seizoen was Kramer waarschijnlijk gewoon beter dan de Jong. De Jong was zo dramatisch in vorm dat hij hier bij de plaatselijke derde klasser nog op de bank gezeten had. Kramer komt te kort voor de eredivisie top maar bij de subtop en daaronder is hij natuurlijk prima bruikbaar.

28 december 2017 om 13:12

De keren dat kramer scoorde waren toen ook allemaal belangrijke goals. Dus vorig jaar was hij inderdaad beter dan de Jong, De jong is ook nog steeds iets wat wisselvallig natuurlijk.

3 januari 2018 om 09:48

"dan zal het hem wel tegenvallen dat er nu alleen interesse is van degradatiekandidaten."

Je weet dat ADO op het moment 7de staat he? Lijkt me niet echt een degradatiekandidaat

3 januari 2018 om 12:44

@gilau:

Ah, ADO is inmiddels afgehaakt. Nu zijn het wel alleen nog degradatiekandidaten.

3 januari 2018 om 11:07

Want Luuk de Jong wordt begeerd door de wereldtop? Luuk de Jong heeft het waargemaakt in het buitenland?

Kramer is net als Luuk de Jong en Bas Dost het type spits dat veel kan scoren mits hij de juiste ballen maar krijgt. In zijn tijd bij ADO scoorde hij aan de lopende band met al die voorzetten van Verhoek.

3 januari 2018 om 11:48

@suc6magnet:

Ik zeg toch niet dat Luuk de Jong wel wereldtop is? Natuurlijk is hij dat niet. Maar een Mexicaanse topclub wil 7 miljoen betalen voor De Jong, terwijl Kramer alleen naar Ado, NAC en Sparta kan en dan ook nog eens alleen maar omdat hij zo goed als transfervrij weg mag. Da's wel een verschil.

En over het verschil tussen Kramer en Dost zullen we het maar helemaal niet hebben.

3 januari 2018 om 12:49

@cabinessence

Ik zou de suggestie dat Kramer 'minstens zo goed en misschien zelfs wel beter' zou zijn dan Luuk de Jong niet te serieus nemen.

Het is algemeen bekend wat de kwaliteiten zijn van Kramer. Hij heeft een neusje voor de goal. Scoort redelijk makkelijk. Redelijk, want zijn moyenne is nou ook weer niet zodanig hoog dat hij kan stellen een echte goalgetter te zijn. Dat is ie zeker niet. Maar daarnaast is Kramer binnen je team ongeveer een nonfactor. Hij is niet of nauwelijks aanspeelbaar, doet veel te weinig, tot niets, komt in het spel vaak totaal niet voor en is geen pion in het combinatiespel. Hij is puur het eindpunt in je spel. Nooit het begin of het centrale punt (inspelen spits, bal vasthouden, derde man bijsluiten, etc.).

Luuk de Jong heeft die kwaliteiten wél. Simpel. En nee, Luuk de Jong is geen internationaal vermaarde spits, maar heeft wel meer mogelijkheden dan Kramer. Bovendien heeft Luuk de Jong twee jaar uitstekend gefuntioneerd bij Psv, met 46 goals. Afgelopen seizoen was dramatisch, maar wat is dan de benchmark? Kijken we dan alleen maar naar afgelopen seizoen? Onzin. Scorebord journalistiek.

Zou helemaal niets verhuren , lekker transfersom betalen , vragen ook altijd de hoofdprijs als Feyenoord een speler wilt.

Als denhaag supporter ken ik kramer beter dan de meeste kopie paste reageerders haha. Wat is belangrijk voor michiel kramer? 1- hij moet goeie aanvoer krijgen over de flanken. 2- hij moet geen aanspeelpunt zijn. 3- hij moet afgerekend worden op doelpunten en niks anders het is immers geen voetballer maar een afmaker. Met dit gegeven zou ik zeggen kom terug naar denhaag want daar scoor je gewoon weer 15/20 goals per seizoen zeker met de huidige speelwijze van ons. En bij feyenoord is die alleen goed gebruikt als invaller want dan kreeg hij de ballen op onverklaarbare wijze ineens wel goed aangespeeld. Zou graag vaker commentaar horen over de wijze waarop buitenspelers spitsen in de kou laten staan.

2 januari 2018 om 23:44

Nou Johnsen wordt dit seizoen vooral gebruikt als aanspeelpunt. Hij begint zijn draai te vinden en ik vind Johnsen potentie hebben om nog meer van waarde te zijn. Ik had het niet gedaan maar blijkbaar ziet Groenendijk toch iets in Kramer

3 januari 2018 om 00:15

Den Haag heeft Johnsen toch al? Beetje zelfde type lijkt mij maar wel met iets meer potentie toch?! Kramer zal er echt wel 15 of 20 kunnen maken bij Ado maar dat gaat Johnsen straks ook doen.

Vind ik toch opvallend, dat Kramer NAC zelf als goede optie ziet. Zal verteld worden dat hij de concurrentiestrijd aan zal mogen gaan met ambrose, maar in werkelijkheid zal het toch vooral betekenen dat hij de laatste 20minuten zal mogen spelen als ambrose moegestreden is. Aan de andere kant heeft hij buiten ambrose om, geen concurrentie. Enevoldsen is multifunctioneel vooral en valt de laatste tijd in op de plek van vloer als aanvallende middenvelder, of als vervanger van el allouchi linksvoor. Sprangers eb sbepvangers zijn talenten, maar op dit moment nog niet eredivisie waardig. Ik ben benieuwd. Als hij bereid is om als pinchitter te vechten en af en toe een basisplaats, dan kan die zomaar verrassen en NAC helpen in de eredivisie te blijven. Voordeel is wel dat hij de club al kent, uit de jeugd en net geen debuut.

3 januari 2018 om 08:06

En NAC is qua ambiance verreweg de mooiste club van de 3 natuurlijk. Als ie er in thuiswedstrijden een paar in legt is ie de koning in Breda.

Ik hoop niet voor beide partijen,dat kramer hetzelfde salaris vraagt als bij feyenoord.ik kan het me voorstellen maar dat gaat niet werken bij de 3 genoemde clubs.

Dit betekent dus dat Kramer kennelijk (nog) niet teveel salaris wil inleveren om bij ADO aan de slag te gaan.

3 januari 2018 om 13:11

Lekker bij Feyenoord laten zitten dan. Vraag me af of hij überhaupt echt fit is

3 januari 2018 om 13:16

Emilie1

Nou, ik snap best dat Kramer weer aan voetballen wil toekomen, maar niet zozeer dat NAC hem wil hebben. Die Ambrose is toch geen verkeerde spits? Was tijdje geblesseerd, maar nu toch weer fit?

Voor Sparta daarentegen lijkt hij mij wel een aanwinst. Die kunnen wel wat goals gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

16 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren