Ajax blundert: ‘Al tien jaar agent en heb dit nog nooit meegemaakt’

Woensdag, 6 december 2017 om 12:40Tim Siekman • Laatste update: 13:28

Alessandro Ciranni was volgens de officiële website van Ajax even speler van de Amsterdammers. De 21-jarige MVV-verdediger werd dinsdag als voetballer van Ajax op de site gepresenteerd, maar volgens een woordvoerder van Ajax is er geen sprake van een aanstaande transfer en betrof het een foutje. De zaakwaarnemer van Ciranni is echter niet te spreken over de faux pas.

"Hier is ergens een grove fout gemaakt", zegt Kristof Vandersmissen tegen De Limburger. "Voor ons kwam dit ook als een verrassing. We hebben het ook gemeld aan Ajax en zij zouden het onderzoeken en ons feedback geven. Het moet ergens mank gelopen zijn." Arjan Duijnker, persvoorlichter van Ajax, zei dat dit soort fouten vaker voorkomen.

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

"We hebben wel vaker dat ineens een speler op de website opduikt die onlangs op het wedstrijdformulier stond in een duel tegen Jong Ajax", aldus Duijnker in gesprek met De Limburger. "Dat is in dit geval ook gebeurd." Ajax sprak van een technische fout, maar Vandersmissen vindt dit apart: "Een vreemde verklaring. Het lijkt erop dat ze zichzelf in willen dekken. Ik ben al meer dan tien jaar agent en ik heb dit nog nooit meegemaakt."

De belangenbehartiger zegt dat er geen sprake van een transfer is. Wel is er interesse van andere clubs. "Over een eventuele transfer kunnen we weinig zeggen. Er zijn meerdere clubs die interesse tonen, maar we zitten met geen van die clubs in de afrondende fase van een transfer." De naam van Ciranni werd dinsdag al binnen een kwartier van de clubsite afgehaald door de Amsterdammers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Mug. Olifant. Iedereen maakt fouten meneer Vandersmissen.

6 december 2017 om 12:48

Ach ja. Kijk mij interessant doen, naampje even in de media, gratis reclame.
Doorlopen mensen, niets te zien.

6 december 2017 om 12:59

Ik snap deze ophef ook niet. Lekker boeiend, waar mensen werken worden fouten gemaakt. Zeker als daar ook nog veel automatisering en codes tussen lopen.

lekker belangrijk allemaal... poeh poeh grove fout, meneer loopt al 10 jaar mee en zoiets ergs nog nooit meegemaakt...
Klinkt als een hele saaie baan

6 december 2017 om 16:18

Content toevoegen aan een website heeft niets met automatisering en codes te maken. Dit eenvoudige invoerwerk wordt veelal door secretaresses en stagiares gedaan. Dit is zeer waarschijnlijk het werk van een lolbroek.

Deze meneer zag een gouden kans om zich in de media te profileren en greep het met beide handen aan. Next!

6 december 2017 om 13:00

Iedereen maakt fouten ja, maar dit kan wel degelijk heel lastig zijn voor de betreffende speler. Clubs met interesse kunnen hun aandacht verleggen naar andere spelers omdat ze denken dat hij al een keus heeft gemaakt en onderhandelingstactieken kunnen nu zijn verstoord omdat zijn zaakwaarnemer al met andere partijen in gesprek was.

6 december 2017 om 13:31

Geinteresseerde clubs kijken ook ieder kwartier even op de site van Ajax. Het heeft er minder dan een kwartier opgestaan joh en met geen van de clubs zit hij in de afrondende fase.

6 december 2017 om 13:31

Omdat hij een kwartier op de pagina van Jong Ajax heeft gestaan zal Nec, Sparta of een club uit de 2e of 3e competitie in het buitenland écht niet verder zoeken hoor. Hij staat nu juist extra in de schijnwerpers. Overigens noem ik random clubs, geen idee of deze jongen kan voetballen en een stap hoger kan.

Zie je het al voor je bij bestuurlijk overleg? " Hmm, Ciranni. Ja de scouts zijn positief, het zou een absolute aanwinst zijn voor komend seizoen. De trainer heeft ook aangegeven hem graag te willen. Oh, ik zie dat hij per ongeluk op de website van Jong Ajax heeft gestaan als speler, zullen we toch verder moeten zoeken mannen "

6 december 2017 om 19:11

Binnen vijftien minuten was de fout alweer hersteld. Ook kan je het anders opvatten, laten we hem maar heel snel halen, want Ajax ik kennelijk ook geinteresseerd. Kan dus ook zeer positief uitvallen.

6 december 2017 om 18:34

free publicity.

het voordeel voor deze jongen (inclusief deze actie van de zaakwaarnemer) weegt wel op tegen enig nadeel,

Hoezo een storm in een glas water? Wat een geã¯rriteerde reactie van die zaakwaarnemer zeg. Hij doet het overkomen alsof Ajax dit bewust gedaan heeft en daar is (gezien het belang) natuurlijk totaal geen sprake van.

6 december 2017 om 12:53

Is gewoon slim van die zaakwaarnemer. Hij had ook niks kunnen zeggen, maar dan was zijn cliënt niet in het nieuws geweest.
Hij denkt waarschijnlijk dat zijn cliënt nu ineens een hot prospect is omdat zijn naam met Ajax in verband wordt gebracht (en niet eens ivm een transfer maar gewoon door een fout).
Hij zegt dat er clubs geïnteresseerd zijn, maar dat is waarschijnlijk niet eens zo.

Slimme zaakwaarnemer

6 december 2017 om 13:19

Ik denk dat er nu wel een Turkse of Chinese club langskomt die denkt een potentiële Ajax-speler voor de neus van Ajax weg te kapen

6 december 2017 om 13:24

Ah joh, die zaakwaarnemer is gewoon een grote blaaskaak. Eerder dit seizoen zou de beste jongen naar Apoel Nicosia gaan, blijkt dat die club nooit bij MVV geïnformeerd heeft naar hem.
Het is een Mino Raiola in het klein met z'n "ik ben al tien jaar agent".

6 december 2017 om 16:50

Precies, elke kans aangrijpen om je speler in de etalage te krijgen. Daar wordt je uiteindelijk voor betaald.

Wat een onrecht is er toch in de wereld!

"het lijkt erop dat ze zichzelf in willen dekken."

Waartegen willen ze zich indekken dan?

Een goed voorbeeld hoe je van iets kleins iets heel groots maakt, sensatiezoekers. Alsof dit gebeurd om het grote MVV in verwarring te brengen, hou toch op. Foutje, kan gebeuren.

6 december 2017 om 12:58

Zeker, maar meneer maakt hier ook heel handig van de mogelijkheid gebruik om op de grootste voetbalsite van Nederland even reclame te maken voor zijn speler door te melden dat er veel interesse is, maar nog niet in de afrondende fase. Mooi om de marktwaarde wat opvijzelen en wellicht clubs waarvan de interesse nog sluimerde snel te activeren. Toch lekker dat er meerdere nieuwsberichten zijn met de combi Ciranni-Ajax.

6 december 2017 om 13:04

Het grote MVV heeft hier niet eens op gereageerd. Hou t maar bij meneer de zaakwaarnemer aub

Denk dat die speler nog het hardste baalt. Die dacht even dat zijn zaakwaarnemer het onmogelijke had klaargespeeld, hahaha! Leuke PR. Die zaakwaarnemer zou Ajax moeten bedanken :-)!

Is toch leuk voor die jongen, kan hij toch mooi op z'n CV zetten dat ie een paar minuutjes bij Ajax heeft gespeeld.

Snap ook wel dat die agent dit nooit meemaakt. Als hij spelers van dit niveau heeft, zullen ze inderdaad nog nooit bij Ajax onder contract hebben gestaan.

Natuurlijk een leuke gelegenheid voor een zaakwaarnemer om de boel enorm op te blazen en op die manier wat aandacht te creeren voor zijn client (ciranni). Dit is relatief gezien een klein foutje. Het feit dat de zaakwaarnemer over belangstelling van zijn client begint, zegt in mijn ogen al genoeg. Nogal walgelijk om proberen te kapitaliseren van zo'n minuscuul foutje waarvan de beste man heel waarschijnlijk wel wist dat het niet waar was.

Als het structureel gebeurd, zoals Ajax in de verklaring aangeeft, is het toch geen foutje meer dat kan gebeuren? Waar gewerkt wordt gebeuren fouten.. maar daar kun je ook van leren lijkt me

6 december 2017 om 13:15

Fout in de code achter de website zo te lezen

6 december 2017 om 13:47

Mijn punt is dat ik het raar vind dat ze het nog niet hebben opgelost terwijl ze weten dat dit probleem speelt.

6 december 2017 om 13:55

Waarschijnlijk omdat het ombouwen van de code van een website meer geld kost dan dat het schade oplevert. Het is kennelijk voor vandaag nog nooit iemand opgevallen, dus heeft Ajax het nooit een prioriteit gevonden om het te repareren.

6 december 2017 om 19:18

Ze is in dit geval het IT bedrijf dat de code en het beheersysteem voor de website geleverd heeft. Die zullen dit vast wel aan het onderzoeken zijn maar hebben de oorzaak kennelijk nog niet gevonden.

Ook kan het zijn dat er sprake is van invoer fouten bij de site beheerders. Daardoor kan data verkeerd getagged zijn en speelt een tegenstander ineens bij Ajax. Vervelend maar Ajax hersteld het heel snel zodra de fout opgemerkt wordt.

Storm in een glas water. Die agent schijnt zich zeker dood te vervelen om hier opeens ze verhaal te doen. Kan gebeuren en ga over tot de orde van de dag.

'We hebben wel vaker dat ineens een speler op de website opduikt die onlangs op het wedstrijdformulier stond in een duel tegen Jong Ajax'

Moet ik hieruit concluderen dat Ajax bij houdt wie er voor de club spelen door wedstrijdformulieren over te nemen? Lijkt me een vreemde gang van zaken.

6 december 2017 om 19:26

Nee hieruit zou je kunnen concluderen dat bij de informatie leverancier of Ajax zelf de informatie getagged wordt waardoor er bijvoobeeld een lijstje met relevante berichten bij een bepaald artikel getoond kan worden. Of een link met extra informatie in een artikel wanneer een bepaalde naam gebruikt wordt.

Zo is meneer Ciranni op VZ getagged als 428023. Klik je op zijn naam, dan krijg je zijn spelers profiel te zien. Klik je op Mvv, dan duikt hij ook weer op want zijn nummer is gekopppeld aan het nummer van Mvv. Maakt de data invoerder een foutje en was hij per ongeluk als 428022 getagged, dan zou hij op VZ ineens bij Saint Priest in Frankrijk spelen.

Doordat het woord 'gepresenteerd' word gebruikt in de inleiding wordt het natuurlijk veel groter gemaakt dan het daadwerkelijk is. Je kunt beter even naar de begeleidende afbeelding kijken, want die vertelt het verhaal iets beter.

Er is geen nieuwsbericht verschenen of iets dergelijks mbt deze speler. Er zal ergens een fout in de website zitten, stukje slordige code, aangezien de woordvoerder aangeeft dat het vaker voorkomt. De Limburger courant was er in dit geval eerder bij dan de mods bij Ajax.

6 december 2017 om 13:46

Ja, rare woordkeuze inderdaad. Dekt totaal niet de lading

Op zijn Wikipedia staat inmiddels Ajax bij oud-clubs

Die zaakwaarnemer maakt daar wel goed gebruik van, natuurlijk! Niemand die hem of zijn speler kent zo ongeveer, dus meteen even het vuurtje proberen aan te wapperen! Hij is stiekem heel blij met deze administratieve fout.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

MVV Maastricht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.TOP Oss44-19
13.Telstar41-3
14.Jong PSV39-11
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. DéomMiddenvelder363
T. Van AckerMiddenvelder341
A. NaudtsAanvaller318
M. HavekotteKeeper290
K. KostonsAanvaller293
J. MickelsAanvaller267
M. KleinenMiddenvelder190
Voor de complete selectie: Clubpagina MVV Maastricht.

0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren