‘Als het gat dertien punten wordt, is het in mijn ogen klaar voor Ajax’

Woensdag, 6 december 2017 om 07:00

Ajax zag door een gelijkspel tegen FC Twente afgelopen weekend de achterstand op PSV oplopen tot tien punten en de Amsterdammers ontvangen de koploper zondag in eigen huis. Als de Eindhovenaren die kraker weten te winnen, bouwen zij hun voorsprong uit naar dertien punten en Kenneth Perez denkt dat de ploeg van Marcel Keizer in dat geval afhaakt in de strijd om de landstitel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie denk jij dat er zondag gaat winnen?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door ajaxwestham)
6 december 2017 om 07:20


Als Ajax inderdaad niet weet te winnen zondag, zie ik het ook niet meer goed komen. Eigenlijk heb ik dat gevoel nu al, omdat keizer gewoon elke wedstrijd zijn opstelling kan veranderen en er zo geen vastigheid in komt.

6 december 2017 om 08:21

Het negativisme bij sommigen Ajacieden kent geen grenzen. Lijkt soms wel of ze hun kick halen uit zwartgallige bespiegelingen en voorspellingen en het onderuithalen van eigen club, spelers en trainers.

Ik ben altijd nieuwsgierig, hoe zulke lieden zich gaan gedragen en uiten op het moment dat het toch overhoops goed zal gaat, als Ajax wint of alsnog als eerste weet te eindigen. Dan hoor en zie je ze meestal een tijdje niet.

De extreme zwartkijker weet echter dan nog zelfs negatieve puntjes te vinden en te benadrukken. Vraag dan ook af waarom zulke figuren zichzelf nog 'supporter' noemen.

6 december 2017 om 08:27

Als ajacied verwacht je gewoon altijd het beste. Ik weet het, dat is misschien niet goed maar hoort wel bij een club als Ajax.

Wanneer het plots toch goed komt, ben ik de eerste die toe geeft dat ik fout zat. helaas ontbreekt dat vaak.

En wanneer je 10! punten achter staat, is er vaak geen reden om positief te zijn. Wat bij Ajax al jaren aan de hand is, is dat ze de zomerstop gewoon niet goed doorkomen. Vaak handelen ze te laat of gewoon helemaal niet, waardoor je al achter loopt. Aangezien dit nu al een aantal keer is gebeurt, kun je spreken van structureel falen en daar word ik chagrijnig en gefrustreerd van.

6 december 2017 om 08:37

En wat bij Ajax ook vaak voorkomt is dat ze een sterke tweede seizoenshelft spelen. Ga je club eens steunen stel jankerds.

6 december 2017 om 08:54

Support in de zuivere zin van het woord is steunen. Bij voorkeur onvoorwaardelijk achter je club, de spelers en de coach staan, in meer of mindere zin, maar toch als uitgangspunt hebben bij voor- èn tegenspoed vol je cluppie te steunen en vooruit te schreeuwen als het allemaal even wat minder loopt.

Dat mis ik wel eens in deze tijden van internet op fora en sociale media. Het liefst trekt me elkaar in een negativisme naar beneden. Kraakt men eigen geledingen af, worden de nagels en hamer voor de doodskist al klaargelegd.

Bij de eerste beste tegenslag. Ajax wint met 0-8 en 5-1 en speelt daarna in de slotseconden gelijk uit bij Twente, geen unicum de afgelopen jaren om daar punten te verspelen. Gelijk wordt structureel falen genoemd...

Niemand helpt de spelers en coaches met afbraak kritiek, uitfluiten en duimen naar beneden. De JC Arena is geen Romeinse Arena waar de leeuwen moeten worden losgelaten of de gladiatoren elkaar moet afslachten ter vermaak van het bloedorstige publiek dat de dood of de gladiolen eist.

Uiteraard verwachten we allemaal het beste, maar het eisen op straffe van de schandpaal lijkt me het andere uiterste van wat je als supporter beoogt te horen doen. Voetballers en coaches zijn ook maar stervelingen, net als jij en ik.

Wij zij als Ajacieden de afgelopen eeuw vaak verwend geweest, maar blijkbaar ook te verwend voor sommigen. Te veel verwennen geeft zeurderige, hebberige en jaloerse kinderen, die nooit tevreden kunnen zijn.

Ik zie Ajax liever ook de sterren uit de hemel spelen, een selectie die zich kan meten met de besten, elk seizoen kampioen wordt, de beste spelers haalt en heeft, maar dromen zijn om te dromen en niet altijd realistisch. En dat realisme mis ik wel eens bij negatieve 'supporters'. Natuurlijk is positief blijven in slechte tijden moeilijk en zeker mag dat ook. Dat was ik ook afgelopen weekend, maar er wordt soms wel doorgeslagen in mineur.

Wanneer ik na een slecht resultaat of wedstrijd de trap van de Arena afdaal, zing ik in gedachten altijd:
'Dit is mijn club, mijn ideaal,
dit is de mooiste club van allemaal.
Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet, het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen,
maar een beet're club dan deze is er niet.' Dat is waar supporten voor staat.

6 december 2017 om 09:07

Dus omdat je supporter bent mag je niet realistisch zijn? Het is ook gewoon ronduit slecht. Juist van degene die het dichts bij je staan wil je graag kritiek, want die doen het omdat ze van je houden en niet om je naar beneden te halen.

In heel mijn leven ben ik supporter geweest van de BV Veendam. Gewoon omdat dit met de paplepel is ingegeven. In die periode ben ik heel vaak heel kritisch geweest, dat deed ik omdat ik van de club hield. En ik was 30 jaar supporter met een seizoenskaart en dan heb je ook recht van spreken. Echter toen mijn club bijna failliet was heb ik geprobeerd binnen mijn mogelijkheden om dit te voorkomen. Echter toen definitief duidelijk werd dat dit niet kon en mijn club geen bestaansrecht meer had werd ik ook gewoon realistisch.

6 december 2017 om 09:13

Vaak dezelfde mensen die talenten of meteen helemaal de lucht in prijzen of na een half seizoen bestempelen als een 'hype'. Deel in deze je mening over deze zwartkijkers. 'Vroeger was alles beter' komt t over.

6 december 2017 om 09:26

(buitenspelval)
Je gaat in mijn ogen een beetje kort door de bocht we hadden na tijden weer een trainer met visie en die hebben ze vakkundig er uit weten te loodsen , en nu zitten we opgescheept met een marionet van het technische hart dat zich onaantastbaar waant maar ook hun dagen zijn geteld hoor geloof mij want als ze zondag verliezen gaan er echt koppen rollen en degene die dit hebben veroorzaakt zullen moeten plaatsmaken , en er zal dan een trainer komen die wel de dienst mag uitmaken en zelf bepalen wie hij wel en niet opstelt .
Dat heeft niets te maken negativisme maar dat is de supporters in de maling nemen supporters die vorig seizoen eindelijk weer eens leuk voetbal zagen maar dat is weer vakkundig de kop ingedrukt want de trainer mocht niet te veel credits krijgen, je bent 14 wedstrijden onderweg en staat 10 punten achter en jij vind dat de supporters negativisme uitstralen ik zit er ook ieder wedstrijd hoor ik zie toch waar ik naar zit te kijken dan moet je toch concluderen dat het niet goed gaat op z'n zachts gezegd .

6 december 2017 om 09:32

'Dus omdat je supporter bent mag je niet realistisch zijn?'

Dat is volgens mij niet de strekking van mijn verhaal, de conclusie die jij eruit trekt. Het is ook niet zo dat degenen die kritisch zijn enkel degene xijn die het dichtst bij je staan. Daarmee impliceer je ook, dat ik als meer positief gestemde supporter verder van de club sta en niet van mijn cluppie houdt? Laat ik het zo stellen: daar herken ik mezelf niet in.

Daarnaast heb je verschillende soorten kritiek: afbraakkritiek en opbouwend kritiek. Afbraakkritiek haalt naar beneden, daar gaat bijna geen speler of coach beter door functioneren.

Ik vindt het echt oprecht klote voor je, dat je cluppie Veendam ter ziele is gegaan, dat gun ik niemand. Moet toch als een blijvend gat in je hart voelen. Mooi ook dat je de club hebt proberen te reanimeren binnen je mogelijkheden. Eeuwig zonde dat een club van historie niet meer bestaat en het een hopeloos verhaal werd. Logisch dat je er kritisch op terugkijkt en toch realistisch durft te zijn ondanks het verlies. Positief dat je de club echter nog uitdraagt in je avatar.

Nogmaals: ik juig het juist toe om sls supporter realistisch te zijn. Maar dat is juist precies wat ik bij sommige negativisten chronisch mis. Het is juist zo vaak kritiek op emotie, ergenis en onderbuikgevoelens. Oppurtunistisch en weinig gespeend op realisme.

6 december 2017 om 10:11

@manodedios

Wat is dit nou weer voor flauwekul? Je reactie is lachwekkend kerel.

Ik support Ajax altijd, maar mag wel realistisch en kritisch zijn. Alleen maar ja knikkers heb je ook niks aan.

En dan zeggen jankerds, kansloos!

6 december 2017 om 10:31

@sloep01

Of Keizer een marionet is die aan de touwtjes van het Technisch Hart is betwijfel ik ten zeerste. Ik vertrouw er op dat hij, zoals hij me ook overkomt als een intelligent persoon en vakman, onafhakkelijke beslissingen maakt die binnen zijn bevoegdheden horen. Hij is verantwoordelijk voor de selectie en zijn staf. Voor de resultaten en het wel en wee van zijn ondergeschikten.

Binnen de organisatie zal het ook niet worden toegestaan dat anderen op zijn stoel zullen gaan zitten als het gaat om het bepalen van opstellingen. Daar geloof ik niet in. Daarnaast: boven het TH staat weer de directie die weer wordt gecontroleerd door de RvC.

Keizer is onervaren en maar hier en daar de fouten die een onervaren coach bij een topclub kan maken. De gelijkenissen met de beginnende Cocu en Van Brockhorst zijn evident. Ze kregen veel kritiek en werden afgeschreven, maar werden uiteindelijk kampioen. Waarom wil men altijd zo snel koppen zien rollen?

Dat gedweep met Bosz, daar ben ik wel een beetje klaar mee. Die man wilde zelf weg, het eerste half jaar kreeg hij eveneens kritiek en daarnaast vond ik het een vervelende, eigengereide, narcistische persoonlijkheid, die toch ook sterk met zichzelf bezig was.

Ondanks zijn duidelijke coachingkwaliteiten ben ik blij dat hij weg is. En niemand zegt ons dat hij ern tweede seizoen hetzelfde kom bewerkstelligen. Bij Dortmund met ern topselectie maakt hij er ook een zooitje van. Ik krijg het gevoel dat deze man het geen eer vond om Ajax te trainen, maar dat hij vond dat Ajax vereerd moest zijn dat hij er wilde werken.

6 december 2017 om 10:41

@koeral

Ik vind de opmerking van Manodelios helemaal niet zo lachwekkend. Ik vind jouw post de laatste tijd ook meestal doordrenkt van negativisme als het Ajax betreft.

Realisme is ook geen synoniem voor negativisme. Net zoals positivisme dat niet is. Maar positivisme is ook weer niet synoniem voor ja-knikken. Kritisch mag je zijn, maar waarom altijd zo weinig opbouwend kritisch?

Afkraken is zo gemakkelijk vanuit de Ivoren toren het allemaal beter weten. Het is soms allemaal wat gecompliceerder dan je alleen maar aan de oppervlakte zien verschijnen.

6 december 2017 om 10:42

Steunen en elk jaar zien dat er niet adequaat wordt gehandeld mbt versterkingen zorgt er automatisch voor dat er wordt geklaagd als je nog voor de winterstop 10 punten achter de koploper staat.

Iedereen kan wel heel leuk roepen dat je moet steunen en een voorbeeldige supporter moet zijn, maar sommige supporters zijn kritischer dan de gemiddelde voorbeeldsupporter die 'no matter what' blijft steunen... kan je ook misschien iets meer begrip voor opbrengen.

6 december 2017 om 11:03

Zelfs al winnen we dan komt het niet goed. Keizer blijft zwalken met het team, de spelers weten niet waar ze aan toe zijn en er staat geen duidelijk systeem wat jomngen spelers nodig hebben. De opleving zal in dat geval tijdelijk zijn maar er zullen ook weer vele flaters komen. Die 34e titel voor Nouri is net zo'n hoax als kampioen worden in het overlijdens jaar van JC. Slap geouwehoer in de lucht.

Keizer was een van de grootste gokken die Ajax ooit genomen heeft gezien Keizers achtergrond zonder noemenswaardige prestaties als speler en coach, terwjil hij toch al lang rondloopt op de velden. De gok heeft verkeerd uitgepakt en dat realiseerde iedereen zich maanden geleden al. Waarom de directie ons nog langer laat lijden is de grote vraag. De zogenaamde topsporters van weleer die hard kunnen zijn tegenover elkaar zijn softies geworden die hun posities maar al te heerlijk vinden en geen topsport metaliteit meer hebben. Snel vervangen die patatgeneratie!

Sinds Jonk weg is is er geen tegenspraak meer, enkel van Overmars, maar die staat alleen tegenover slapjanus Sar en Bergkamp en is zelf ook niet gemotiveerd genoeg om echt de knuppel in het hoederhok te gooien.

Mede door de onervaren staf zijn we een speler met toekomst verloren afgelopen zomer en zijn we vanaf het begin van het seizoen kansloos voor alle belangrijke prijzen, behalve als je de Knvb beker als zodanig wil beschouwen

6 december 2017 om 11:07

Ja dat hebben we allemaal en zullen we ook altijd blijven doen. Enige punt van kritiek is dat wanneer je de grootste begroting hebt, het meeste uitgeeft voor spelers en opleiding, je ook wel mag verwachten dat de leidinggevenden bij Ajax inclsuief de technische staf dat omzet in resultaten.

Dat kan een keer tegenvallen, of twee, maar dit wordt alweer het derde seizoen op rij zonder titel en dat is net even teveel.

0-8, 5-1, prachtige uitslagen maar als daar weer een 1-2 thuisverlies en 3-3 gelijkspel tegenoverstaan, heb je er verdomd weinig aan. De mix tussen spektakel en degelijkheid is een must als je prestaties neer wilt zetten en het Ajax publiek tevreden wilt houden.

6 december 2017 om 11:13

@AjaxWestham

Ik pleit er niet voor om supporters monddood te maken. Kritiek geven op zaken waar met het niet mee eens is, is prima. Het gaat inderdaad even wat minder met ons elftal. Dat heeft zijn oorzaken. Maar mag het iets minder negatief en minder om af te breken?

Niemand hoeft van mij als supporter dr voorbeeldige supporter te veinzen, je hoort mij ook wel eens vloeken op de tribune, maar voor sommigen lijkt het wel een levenswijze te zijn geworden om te zeiken om het zeiken. Zoek dan een ander hobby, denk dan wel eens bij me zelf.

6 december 2017 om 11:24

@Piranha

Kijk eens in de landen om ons heen zeg. De clubs die omkomen van het geld of de grootste begrotingen hebben, worden ondanks alle inspanningen, goede bedoelingen en grote investeringen ook niet elk jaar kampioen. Dat gaat gewoon niet als vanzelfsprekend. Net als dat er niet ala vanzelfsprekend spektakel en degelijkheid kan worden geboden. Voetballers zijn mensen, geen voorgeprogrammeerde automaten waar je een muntje ingooit.

Alweer het derde seizoen? Poeh, schandalig dat er ook nog topclubs als PSV en Feyenoord meestreden om de titel en drie keer terecht boven ons eindigden, waarvan twee keer maar nipt. Het zou verboden moeten worden. Vergeten is dat diezelfde clubs vier seizoenen daarvoor in dezelfde positie als Ajax zaten. Er kan er maar één tegelijk kampioen worden. Het kan verkeren.

6 december 2017 om 11:35

Ja joh, kruip lekker in de underdog positie. De doelstellingen die de directie heeft bepaald zijn 1 keer per twee seizoenen kampioen worden. Daarop is de hele reorganisatie geschoold tijdens de JC 'revolutie'.

Tuurlijk is iedereen een mens maar wij lijden op om toptalenten te kweken, kopen supertalenten weg bij andere clubs om beter te zijn en maken het meeste geld om volwaardige volwassen spelers aan te kopen.

Daarom moet je bijna altijd de beste zijn, of gewoon niet meer competatief bezig zijn en een club als Willem II worden ofzo. Eventualiteiten kunnen inderdaad als een gemiddelde berekend worden en daarom is drie jaar zonder titel wel een schandaal.

6 december 2017 om 12:06

Als je een doelstelling bepaalt betekent dat toch niet dat je die automatisch gaat halen? Zelfs al is de hele reorganisatie er ooit op is gestoeld? Elk weldenkend mens weet toch dat een doel stellen niet hetzelfde is als het bereiken daarvan?

Ik kruip zeker ook niet in de underdogpositie als ik beweer dat elk jaar, zelfs om de twee, drie jaar kampioen worden een utopie is met concurenten als PSV en Feyenoord?

Je kunt je doelen stellen, die trachten met man en macht te verwezenlijken, maar die op het eind van de rit toch niet behalen. Terwijl je desondanks uiterst competitief was en er voor gevochten hebt.

Een doelstelling is gebasseerd op een kansberekening die je vooraf maakt, met de nadruk op het maken van kans. Een kans maakt het een eventualiteit. Daar is niets underdog aan. Ajax is de laatste zeven jaar vier keer kampioen geworden, qua gemiddelde niet slecht en verre van schandalig.

6 december 2017 om 15:28

@ buitenspelval,

Mijn reactie was meer voor manodedios bedoeld

Ben het verder wel met je eens dat er aardig wat mensen zijn die veeeel te snel beginnen met fluiten op de tribune, met dat soort types kan ik namelijk ook helemaal niks, zullen denk ik dezelfden zijn die hier wekelijks hun gal spugen en alleen maar klagen om het klagen.

Duidelijke analyse van Perez. Je hoeft er geen raket geleerde voor te zijn om tot deze conclusie te komen maar toch. Aan deze analyse van Perez kunnen een hoop vakbroeders van hem een voorbeeld nemen. Van Hooijdonk komt nooit verder dan de hoedjes van Depay of het juichen van Vilhena, je zou toch denken dat zelfs van Hooijdonk tot deze inzichten zou kunnen komen?

6 december 2017 om 07:42

Perez heeft gelijk dat 13 punten achterstand nagenoeg een onoverbrugbare horde zal zijn voor Ajax, maar het is natuurlijk niet zo dat PSV persé 5 keer moet verliezen om punten te verspelen. Elke keer dat het gelijkt speelt, verliest het natuurlijk ook 2 punten.

6 december 2017 om 08:44

Tenzij Ajax ook gelijkspeeld of verliest.

6 december 2017 om 09:09

Voor Ajax geldt uiteraard hetzelfde. Mijn puntje is dat de analyse van Perez niet helemaal waterdicht is. Perez stelt dat PSV 5 keer moet verliezen, maar vergeet dat er ook zoiets bestaat als gelijke spelen.

6 december 2017 om 11:44

Ik ben het eens dat 10 punten prima te overbruggen is. Probleem is alleen dat ik Ajax erg wankel is. Dat wordt vanaf nu tot de laatste wedstrijd niet opeens een stabiele ploeg die net zoals PSV even 13 keer achter elkaar wint. Daar hebben ze de mentaliteit en kwaliteit niet voor en dat verandert ook niet in een paar maanden.

Het is ook al gedaan man. Als ajax niet wint is t klaar. Bij gelijk spel ook al. 10 punten goednaken kan deze ajax onder deze coach niet. Geen enkele aanwijzing dat deze ajax 10 wedstrijden achterelkaar kan winnen. Want dat is wat nodig is willen ze weer meedoen.

6 december 2017 om 08:08

Als Ajax wint is het verschil nog 7 punten, bij verlies loopt 't op tot 13 punten. Bij winst is er met nog één seizoenshelft te spelen vanalles mogelijk. PSV zal niet altijd blijven winnen. Het is geen wonderploeg en heeft zeker defensief de nodige zwaktes. Daarnaast leunt het tot nu toe erg op de inbreng van Lozano. In de serie overwinningen zaten er ook een paar tussen waar het een dubbeltje op z'n kant was. Ajax zal echter wel veel constanter moen worden de tweede seizoenshelft.

6 december 2017 om 09:18

"psv zal niet altijd blijven winnen."

Dat denk ik ook niet. Maar voor een inhaalrace zullen er twee dingen moeten gebeuren:
1. PSV moet nog flink wat wat punten gaan morsen.
2. Ajax moet eens een hele lange reeks met uitsluitend overwinningen neer gaan zetten. Geen enkele misstap meer.

Dat eerste kan gebeuren, maar voor dat tweede ben ik momenteel nog niet zo heel erg bang. Ajax heeft in de laatste vier wedstrijden alweer vijf punten laten liggen, terwijl ze in die vier wedstrijden de nummers 16, 17 en 18 nog wel tegen hebben gehad.

"daarnaast leunt het tot nu toe erg op de inbreng van Lozano."

Valt wel mee. PSV heeft ook Locadia (9 goals), Van Ginkel (7 goals) en Pereiro (5 goals) nog en 13 verschillende spelers die dit seizoen al minstens 1 assist hebben gegeven.

6 december 2017 om 09:29

@buitenspelval
Ajax heeft nu ook een ploeg die niet alles zal winnen tot aan eind seizoen.
Je kunt er nu nog niets over zeggen en PSV zal heus nog wel punten verspelen
maar Ajax ook.

6 december 2017 om 09:38

@beco

Is ook zo dat Ajax niet alles zal gaan winnen, ik schreef ook al dat Ajax veel constanter moet gaan worden de tweede seizoenshelft. Er is nog geen peil op te trekken wat er gaat gebeuren. Hoevaak gebeurt het niet dat een ploeg in flow na een verlies of blessures ver terugvalt of vice versa.

6 december 2017 om 09:56

@cabinesscence

Veel zal afhangen van de uitslag Ajax-PSV denk ik. Wint Ajax, dan is het als vlak voor rust nog even 2-1 maken in plaats van met 2-0 de kleedkamer ingaan. PSV zich onmiskenbaar in een goede periode en Ajax is momenteel de wisselvalligheid ten top.

Maar mocht het verschil 7 i.p.v. 13 worden dan ga je beiden toch anders de kleedkamer, de winterstop in en komen er onvoorziene krachten ten tonele. Ik hoop als Ajacied uiteraard op winst en daaraanvast een ommekeer in vertrouwen en een knauw die doorspeelt voor PSV. Dat zal voor jou andersom zijn denk ik

Je hebt gelijk dat Lozano niet de enige is waar PSV op leunt. Zeker Van Ginkel is de motor van de machine en zeer belangrijk. Ook Perreiro's doelpunten zijn belangrijk. Maar waar ik op doel is dat de inbreng van Lozano de ploeg een boost heeft gegeven. Begin dit seizoen geloofde niemand in de kansen van PSV, ook PSV-supporters waar zeer kritisch en somber gestemd.

In die periode stond Lozano op en nam de ploeg aan de hand met zijn doelpunten, energieke en onbevangen spel en goede acties. Dat gaf steun en vertrouwen. Met Van Ginkel is hij de drijvende kracht imo.

Ik vraag me af of hij dat een heel seizoen volhoudt. Ik hoop het voor jou , maar een terugval of blessure is niet ondenkbaar.

Het is allang klaar voor Ajax.

We hebben niet een coach die stabiliteit kan brengen en waarin we een stijgende lijn qua voetbal pakken (eerlijk gezegd zie ik het alleen maar achteruit gaan). We hebben twee scenario's. Nummertje 1 is dat Keizer blijft. Dan blijven we zwalken en dan blijven we punten verspelen. Tweede scenario is dat Keizer eruit vliegt (dat mag van mij betreft vandaag al). Eerlijkheidshalve moeten we dan wel zeggen dat bij een nieuwe coach je ook niet kan verwachten dat je gelijk alles win (wel dat we beter voetbal te zien krijgen). Dus ook dan verspelen we punten.

Ik zie echt geen scenario dat wij kampioen gaan worden. Vind ik ook een debet van het technisch hart. Een onervaren (totaal ongeschikte) hoofdcoach aanstellen en vervolgens ook niet lukken om een goede linksback aan je selectie toe te kunnen voegen. Beschamend.

6 december 2017 om 09:46

@Filip.. Welke beschikbare en haalbare trainer zou Ajax dan moeten halen? En dan niet lukraak met namen strooien zoals Rijkaard en Koeman want die komen echt niet naar Ajax.. Als 'wij' nou eens realistisch zijn en dat is heel moeilijk voor veel Ajacieden ben je vergeleken met vorig seizoen zoveel kwaliteit kwijt geraakt zowel uit de basis als in de breedte en dat is toch alles behalve de schuld van Keizer, de beste man wordt helemaal afgemaakt terwijl hij er doorheen is gedrukt door een deel van het TH, en tuurlijk maakt Keizer soms domme keuzes en fouten maar dat is inherent aan een beginnende trainer, daarbij met Nouri een drama voorbereiding, nu pech met veel blessures, het zit Keizer ook niet mee.. Ze hebben van bovenaf gefaald en dat krijgt Keizer allemaal op zijn bord

6 december 2017 om 10:36

Ik denk sowieso dat het aan het technisch hart ligt welk profiel je opstelt. Ik zou in ieder geval iemand met de Cruijfiaanse achtergrond aanstellen. Ik denk aan bijvoorbeeld Laudrup (wat Marc zijn idee ook was) denken. Bielsa is een goede trainer maar die is qua gedrag wat destructief. Als we lang genoeg wachten is Bosz wel weer beschikbaar. Verder opteer ik voor Wim Jonk omdat hij echt de Cruijff visie aanhangt.

Maar goed als het technisch hart zo blijft opstellen als het opstelt zal het nooit voor types als Bosz en Jonk gaan omdat deze te eigenwijs zijn.

6 december 2017 om 11:17

Dat zijn idd wel goede opties, als het aan Overmars had gelegen zou Laudrup ook trainer worden geloof Ik? Jonk is zeker een goede optie maar dan zouden er toch wat mensen moeten vertrekken en dat zie ik niet gebeuren.. Ze hebben de goede mensen weggepest en de verkeerde laten zitten.. Ben bang dat het met dat TH gewoon alleen maar achteruit gaat, Zo zonde na vorig seizoen

6 december 2017 om 11:29

Een goede coach is ten eerste iemand die de spelers goed ik kan schatten, een systeem implementeert, die spelers beter kan laten functioneren en die zodoende door resultaten de selectie tevreden kan houden.

Keizer heeft niets van dit alles.

Het is een feit dat we de beste selectie hebben, de grootste begroting en de meeste mogelijkheden mocht er iets wegvallen wat ingevuld moet worden maar elke goede coach zou het hiermee moeten kunnen doen.

Je moet dus een redelijk tot goede coach hebben en geen slechte zoals wij nu hebben.

Namen strooien kan maar er zijn vele goede mogelijkheden, in NL er daarbuiten.
Zou zelf het liefst Seedorf met ten Cate zien, maar ook Laudrup, Bielsa, Schip, ten Hag, Rutten, Jonk, Koeman en vele anderen zijn in bepaalde combinaties mogelijk.

Sar moet vervangen worden door een man die kan leidinggeven en weer teruggezet worden op een of andere commerciele positie. Overmars moet meer te zeggen krijgen en geenmanager maar weer directeur worden want lijkt nu op het goede pad en heeft geen last van ego zoals Sar wel duidelijk heeft. Bergkamp moet middenvelders en spitesen gaan trainen, Winter verdedigende middenvelders en de rest mag weg.

Zelfs als Ajax wint is het al gedaan, het elftal presteert ontzettend wisselvallig en we hebben een trainer zonder veel tactisch inzicht. Het gevolg is als het niet dit weekend misgaat dat het wel een ander weekend zal zijn waarin Ajax zijn eigen ruiten ingooit. Daarnaast is de selectie achterin in de breedte te zwak en onderbezet.

Kortom, zelfs als Ajax een goede dag heeft en van PSV wint dan zal het niet uitmaken. Die kans is best aanwezig, omdat PSV wonderbaarlijk genoeg de deksel de afgelopen weken niet op de neus heeft gekregen voor het matige niveau dat ze laten zien. Dat ze zover los staan is een uitstekende prestatie, want dit PSV heeft absoluut niet meer kwaliteiten dan de elftallen de drie seizoenen ervoor. Het grootste verschil is dat de concurrentie niet aanwezig is, waardoor ze de titel voor het oprapen hebben. Maar ja, die handschoen moet nog wel opgepakt worden en dat doet PSV erg goed.

Natuurlijk hoop ik zondag dat Ajax gaat winnen, maar zo niet dan mogen wij als supporters hopen dat het puntverlies zondag Keizer fataal gaat worden. Dat is toch een beetje het verhaal aan het worden van ons, iedere week hopen we op het beste resultaat maar tegelijk hopen we dat iedere uitglijder ons verlost van deze tactisch zeer zwakke trainer.

6 december 2017 om 08:15

Ik herken het gevoel. Want mijn ogen beginnen bijna te bloeden als ik kijk naar dit voetbal. Ik hou echt van Ajax maar deze wedstrijden is bijna uitzitten voor supporters omdat het zo niet aan te gluren is. Zelden een trainer gehad waarvan ik zo vurig heb gewenst dat hij ontslagen wordt. Enige nadeel is dat we dan aan dit technisch hart overgeleverd zijn voor een nieuwe hoofdcoach. Die zie ik er ook wel weer voor aan om een nieuwe trekpop er neer te zetten die doet wat zij willen.

6 december 2017 om 08:59

Op de tribune riep ik na de 1-2 tegen Vitesse nog voor de grap dat het nog 14 wedstrijden waren om uit te zitten. Maar inmiddels tellen er meer op het vak mee en is de lol er wel een beetje af. Een treurige 3de plek op 10 punten achterstand, na een uitschakeling in de voorronde van de CL en van de EL. Om nog even te zwijgen over het voetbal wat we te zien krijgen.

Het nadeel van het ontslag van Keizer is er wat mij betreft niet. Zijn aanblijven zorgt alleen maar dat de primaire focus op Keizer blijft liggen, en dat andere die ook matig presteren niet onder vuur komen te liggen. Het slechts uitstel van het onvermijdelijke, want ook die mensen komen aan de beurt. Of er een nieuwe ''trekpop'' komt betwijfel ik, dat zie ik eerlijk gezegd niet zo snel gebeuren. Ik verwacht dat er een intrem trainer zal worden aangesteld, die slechts de taak meekrijgt Ajax 1 met zo min mogelijk schade naar de zomer te loodsen. Ik verwacht dan ook geen geweldig leuk voetbal na de winter onder een opvolger, eerder een soort zakelijk voetbal dat Ajax in ieder geval de 2de plek moet opleveren en hopelijk de beker (mocht Keizer ons niet ergens in december of januari naar een uitschakeling leiden).

Maar goed, het is triest als je ziet waar we afgelopen zomer stonden en nu staan. Dadelijk staan we gewoon 4 jaar zonder landstitel en is het alweer bijna de obsessie die het tussen 2007 en 2011 werd.

6 december 2017 om 10:39

We worden een beetje een haperende langspeelplaat. Elke keer is de selectie niet goed genoeg op posities waar het moet verbeteren (linksback??!!). Elke keer is er weer onrust. Elke keer lopen we tegen achterstand aan en lopen we achter de feiten aan. Maar voor mij is het ergste gewoon het voetbal. Gewoon bijna niet te doen meer.

Maar goed de volgende coach moet een weloverwogen keuze zijn. En wat mij betreft gewoon weer denken in de lijn waar ze aan dachten toen ze Bosz aanstelden. Een trainer die de Cruijff-filosofie aanhangt. Een Jonk zou ik graag willen zien. Maar goed dat zal niet gebeuren met het huidige technische hart.

Ik heb eigenlijk het gevoel dat Psv niet naar de Arena gaat komen voor de 3 punten. Denk dat ze komen om een punt mee te nemen en de voorsprong van 10 punten op Ajax te consolideren. Alleen is er geen enkele ploeg in de Eredivisie die gewoon vanaf de eerste minuut voor een 0 0 kan spelen. Als Cocu zijnde zou ik het proberen aan te pakken zoals Juventus dat laatst deed tegen Napoli.

6 december 2017 om 08:59

Een wedstrijd meteen al beginnen met de intentie om gelijk te spelen zullen ze heus niet doen. Dat is ook veel te gevaarlijk. PSV heeft geen fantastische verdediging en Ajax heeft met Kluivert, Dolberg, Neres en de vrije trappen van Schone aardig wat mogelijkheden in huis om vanuit het niets ineens te scoren. Dan is het erg naief om op de nul te gaan spelen.

Maar als het een kwartier voor tijd nog gelijk staat, dan durf ik wel alvast te voorspellen dat Cocu dan een aanvaller gaat wisselen voor een vijfde verdediger.

6 december 2017 om 09:16

Dat is exact wat ik bedoel met dat er geen ploeg in de Eredivisie is die zoiets kan. Zoals Juventus laatst die het eerste kwartier een goal zocht en die ook maakte en vervolgens gewoon de wedstrijd dood maken. Ik hoop dat Cocu het zo gaat proberen aan te pakken. In de werkelijkheid denk ik ook wel dat het anders zal gaan.

6 december 2017 om 09:44

"dat is exact wat ik bedoel met dat er geen ploeg in de Eredivisie is die zoiets kan. Zoals Juventus laatst die het eerste kwartier een goal zocht en die ook maakte en vervolgens gewoon de wedstrijd dood maken."

Ik heb even geteld, de keeper en de vier verdedigers van Juventus die tegen Napoli op het veld stonden hebben samen 424 interlands gespeeld. Die spelers kun je inderdaad wel de opdrachten geven om de nul te houden en vervolgens verwachten dat ze dat ook daadwerkelijk gaan doen. Het is gewoon niet realistisch om van een eredivisieverdediging te verwachten dat die hetzelfde kan.

6 december 2017 om 13:46

Ja en de aanvallers van Ajax zijn niet de aanvallers van Napoli. Ik geef duidelijk twee maal aan dat ik vind dat zoiets in de eredivisie geen enkele ploeg lukt.

AZ en Ajax zitten maar twee punten van elkaar af, het lijkt me onzinnig om AZ wel als kanshebber te zien en Ajax niet.

hahahaha Perez noemt 2006/2007 waar hijzelf de fout maakt om van ajax naar PSV te gaan en in de winterstop weer terug.. weg kampioenschap haha

6 december 2017 om 08:25

In 2006/2007 heeft Perez het volledige seizoen bij Ajax gespeeld onder Ten Cate.
Begin 2007/2008 ging hij naar PSV om vervolgens in de winterstop (ten Cate was inmiddels weg) weer terug te komen. Wat je zegt klopt dus niet helemaal, al geldt dat weer wel voor seizoen 2007/2008 (ook kampioenschap naar psv)

Het is nu al klaar. Al hoop ik dat ajax wel wint van psv Kan feyenoord misschien nog dichterbij komen.. En uiteindelijk kampioen worden🤣 Ben zelf feyenoord fan haha

Bij verlies moet Ajax gewoon 6 maanden vakantie nemen

6 december 2017 om 08:56

Samen met de 16 andere ploegen in de Eredivisie?

6 december 2017 om 09:17

Hoezo 16?
Spelen ook nog een stuk of vijf á zes tegen degradatie.

Ook al wint Ajax zondag, de speelronde erop verspelen ze weer knullig de punten tegen Excelsior of verliezen ze uit bij AZ en ben je terug bij af. Ajax is te wisselvallig dit seizoen en dat is te wijten aan het feit dat Keizer geen klik heeft met zijn belangrijkste spelers, die niet bereid zijn voor hem door het vuur te gaan.

Het gat van 10 punten is al te groot. PSV kan de twee duels tegen Ajax en het duel tegen Feyenoord verliezen en staan dan nog boven de twee teams. Plus het feit dat Ajax en Feyenoord absoluut niet alles gaan winnen vanaf nu is de race al gelopen. Daarnaast heb ik met Keizer totaal geen vertrouwen dat hij het ineens op de rit gaat krijgen en elke wedstrijd vol ervoor gaan en erop klappen.

Ben bang dat het gat tussen Ajax en PSV bij de winterstop 16 punten is.
Verwacht nederlaag tegen PSV en ze moeten dan ook nog eens naar AZ toe.
Ik zie het niet meer goed komen dit jaar, helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 jaar
12 fans
SeizoenClubW
2009/2010 FC Twente 31 5 6 0
2008/2009 FC Twente 26 6 6 0
2007/2008 Ajax 16 9
2007/2008 PSV 14 8
2006/2007 Ajax 27 13

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Arsenal gaat een flinke renovatie tegemoet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren