Eljero Elia verlaat Feyenoord na twee jaar voor avontuur in Istanbul

Dinsdag, 13 juni 2017 om

Eljero Elia vertrekt na twee seizoenen bij Feyenoord. De vleugelspeler zet zijn loopbaan voort bij het Turkse Medipol Basaksehir, waar hij dinsdagmiddag zijn handtekening zette onder een driejarig contract. De Nederlandse landskampioen ontvangt naar verluidt een transfersom van 1,5 miljoen euro voor de aanvaller, die nog één jaar onder contract stond in De Kuip.

Het vertrek van Elia naar de Turkse seizoensverrassing, die het jaar afsloot met een tweede plaats in de Süper Lig, komt niet uit de lucht vallen, aangezien de aanvaller enkele weken geleden voor de eerste keer in verband werd gebracht met een overstap naar Basaksehir. Nadat zondag berichten opdoken dat Elia onderweg was naar Istanbul, was de officiële bevestiging slechts een kwestie van tijd.

Voor de dertigjarige Elia wordt Basaksehir de achtste club uit zijn loopbaan. Hij begon zijn carrière bij ADO Den Haag en speelde vervolgens voor FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en, op huurbasis, voor Southampton. Sinds hij twee jaar geleden neerstreek bij Feyenoord, won hij een KNVB Beker en de landstitel.

Daar is Eljero Elia met de bevestiging van zijn overstap naar Medipol Basaksehir! Een goede stap voor de aanvaller? #elia #feyenoord #basaksehir #superlig #eredivisie

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) opGerelateerd

60 reacties (laatste reactie door berliner80)

1,5 miljoen blijft aan de lage kant voor elia...

13 juni 2017 om 14:28

Vind ik niet. Jongen is over de top en zo geweldig vond ik hem niet afgelopen seizoen.

13 juni 2017 om 14:30

Hij had inderdaad geen constant seizoen gelopen met als uitschieter de wedstrijd tegen Groningen. Toch blijft 1,5 miljoen, vooral in deze tijden, erg weinig voor een aanvaller.

13 juni 2017 om 14:45

Ja misschien wel te weinig maar een 3 miljoen zou ik alweer te veel vinden en ga ik wel naar een jongere speler kijken.

13 juni 2017 om 15:24

Ik denk dat het ook is omdst hij voor niks os gekomen dat ze 'm dit daarom ook gunnen.

13 juni 2017 om 15:28

Over zijn top heen ? Volgens mij heeft ie Feyenoord geholpen met de kampioenschap en daarbij vind maar een spelers van de kaliber Elia voor 1.5 miljoen. Veel succes....

13 juni 2017 om 15:29

Nee hoor stond er altijd wanneer moestt, 1 van de beslissende spelers voor het kampioenschap geweest. Zou geen betere flankspeler in de eredivisie weten. Jij wel?

13 juni 2017 om 15:51

Vind ik niet. Het team heeft feyenoord kampioen gemaakt. En als er een individu was die feyenoord kampioen heeft gemaakt dan is jørgensen.

13 juni 2017 om 15:59

Ja hij was bij.maar 18 goals.ofzo betrokken. Zeer matig inderdaad....

13 juni 2017 om 16:17

Younes, bergwijn, toornstra, traore, die jongen van heerenveen, Om maar even een paar te noemen die beter zijn dan elia. Neemt niet weg dat Elia gewoon een heel degelijke speler is. Zou je (ook met zijn 30 jaar) nog zeker een miljoen of 8 voor kunnen krijgen (veel ervaring oa in oranje). Enige kan zijn als hij nog maar 1 jaar in zijn contract zit. Dan kan die 8 miljoen zakken naar 4 oid. Maar 1,5 miljoen is gewoon veel te weinig voor Elia.

13 juni 2017 om 16:39

Hahaha bergwijn en toornstra noemen, dan neemt niemand je serieus. Toornstra geen buitenspeler maar een middenvelder, als hangende rechtsbuiten wel eens gespeeld maar is gewoon middenveld. Bergwijn speelt nauwelijks en laat nooit wat zien en geen rendement.

13 juni 2017 om 16:47

Ook traore noemen is belachelijk. Die heeft meer slechte als goede wedstrijden op de flanken gespeeld. Als spits begon het pas te draaien.

13 juni 2017 om 19:52

Kijk 1,5 miljoen klinkt weinig. Echter is al bekend dat dit een afspraak was tussen Feyenoord en Elia. Niet het bedrag 1,5 miljoen maar wel dat hij na dit seizoen mocht vertrekken. Ook gaat een flink deel van de opbrengst van Elia, naar hem zelf en moet er ook een aanzienlijk deel nog naar Werder Bremen. Zoals we al vaker konden lezen in diverse artikelen, zou Feyenoord maar een beperkt percentage overhouden aan een eventuele verkoop. Dan kan ik mij voorstellen dat Feyenoord 1,5 prima vind. Met alles wat erbij kwam kijken zou je al bijna niks overhouden. Alleen heb je hem wel nog een jaar kunnen gebruiken en heeft hij zeker zijn waarde voor het elftal bewezen. Dus ik zou niet zohard roepen dat het veel te weinig is.

13 juni 2017 om 19:57

17 om precies te zijn. Niets vergeleken bij jørgensen die heeft alleen al meer goals en dan hebben we zijn assists nog niet meegenomen. En zo zijn er nog meer in de feyenoord selectie. Toornstra was ook belangrijker dan elia.

13 juni 2017 om 14:54

Ik weet niet hoe vaak dit nog uitgelegd moet worden, maar tijdens het tekenen van het contract heeft Elia('s zaakweernemer) clausules opgenomen waardoor hij mocht vertrekken voor zo'n laag bedrag mocht de interesse er zijn. Hij verdiende 2-3* zo weinig als wat hij in Duitsland verdiende wat de reden voor de clausule was, anders had hij gewoon zijn contract uitgezeten maar Feyenoord bood hem sportieve opties.

13 juni 2017 om 14:54

Feyenoord zou aan de transfersom toch heel weinig overhouden. Het meerendeel gaat namelijk naar Werder Bremen en Elia zelf. Dat waren de voorwaarden om hem transfervrij en een (voor Elia) flink gereduceerd salaris vast te leggen. Het zou voor Feyenoord dus weinig zin hebben om flink te onderhandelen over een transfersom. Ik denk dat Van Geel liever die dikke salarispost z.s.m. vrij wilt hebben, aangezien toch al bekend was dat hij zou vertrekken.

13 juni 2017 om 14:59

Vind ik dus ook aan de lage kant. 5 Miljoen moet toch wel lukken in deze tijden. Of je er nou veel aan overhoudt of niet....

13 juni 2017 om 15:45

Wauw als je die 5 miljoen echt meent, heb je echt totaal geen verstand van zaken, maar dan ook echt totaal niet. Zelfs Chinezen zouden terugdeinzen als ze 5 miljoen voor Elia moeten betalen.

13 juni 2017 om 18:38

Weet wat je bedoeld maar wees eerlijk.... in de huidige markt met bedragen als 30 mln voor Klaassen, steekt 1,5 mln toch wel erg schril af.. is bijna een belediging..

13 juni 2017 om 15:39

1,5 voor speler die al lang van te voren heeft aangegeven te willen vertrekken, een aflopend contract heeft en transfervrij is overgenomen, is geen slechte deal.

Elia kwam naar de eredivisie om die als springplank te gebruiken naar een sterkere (en financieel beter) aanbod.... dat is zo te zien gelukt.

Of Basaksehir de beste keuze was...tja... dat vind ik van niet.
Straks is het een eendagsvlieg qua prestaties afgelopen seizoen.

Ik vind het toch maar bizar hoor, 1.5 miljoen..

13 juni 2017 om 14:29

Dat is een mooi bedrag voor Elia. Eerder te veel dan te weinig.

13 juni 2017 om 15:24

Ga jij lekker voor een dubbeltje op de eerste rij zitten

13 juni 2017 om 15:33

Marktconform voor een 30 jarige met een jarig contract denk ik. Ajax gunde Vermeer ook een andere club voor 1 miljoen. Elia heeft het namelijk terugbetaald met doelpunten en assists en daarmee het kampioenschap.

13 juni 2017 om 17:08

Dat is niet marktconform. Waarschijnlijk gunde Feyenoord hem een transfer of ze hadden bepaalde clausules opgenomen in zijn contract. Maar het is zeker niet marktconform, zelfs voor een 30-jarige met nog 1 jaar op zijn contract.

13 juni 2017 om 18:42

Ik ben zeker geen fan van Elia.. niet als voetballer en al helemaal niet als mens.... maar Jezus.. 1,5 mln. Dat is in de huidige markt voor een basisspeler van de kampioen van Nederland toch wel erg weinig.

en dan vertrekt ie ook nog naar Turkije.. man, man.. was er nu werkelijk geen Chineese of arabische club die een oud speler van Juventus wilde hebben?

Bizarre transfer vind ik het

13 juni 2017 om 19:24

Misschien had Elia geen zin in een Chinese of Arabische club? Geld is natuurlijk belangrijk, maar ik kan het me heel goed voorstellen dat hij wel geld wil verdienen in een competitie die er toe doet en Europees wilt voetballen. De Turkse competitie is niet de sterkste, maar Basaksehir gaat voorronde-CL spelen en daarnaast woon je in een wereldstad als Istanbul en ga je (hoogstwaarschijnlijk weer) meedoen om de prijzen.

Mooi voor hem, kan hij toch nog even geld verdienen in een fatsoenlijke competitie. Hij kan terugkijken op een mooie tijd bij de Rotterdammers. Wie weet keert hij over twee jaar wel weer terug. Wie weet.

Hoeveel van die 1,5 miljoen gaat naar Feyenoord? An sich een prima constructie geweest. Die jongen heeft veel toegevoegde waarde voor Feyenoord gehad. Hij heeft zichzelf en zijn eigen loopbaan geholpen. Aan het einde van de rit verdienen beide partijen een paar knaken..

Tsja, voor dat geld had ik liever dat hij nog een jaar gebleven was maar blijkbaar was het al afgesproken dat hij voor een prikkie mocht gaan. Jammer maar het is niet anders. Ik wens hem veel plezier daar, in plaats van voor 47.000 man spelen nu voor 3.000.
Desondanks snap ik hem ook wel. Op z'n nadagen in z'n carrière nog even wat binnen harken.

13 juni 2017 om 14:31

Ja anders snap ik het vanuit Feyenoord ook niet. Ze zijn financiële weer vrij gezond toch, dus je zou zeggen dat ze een bod van 1,5 miljoen toch wel kunnen weigeren. Wordt lastig om voor dat geld een gelijkwaardige vervanger te vinden .

Het is je gegund Eljero!

Voor eeuwig in de geschiedenisboeken van Feyenoord met een beker en schaal. Zijn blik net voor de aftrap tegen Heracles zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan.

Over de transfersom kun je discussieren, maar dit is duidelijk uit respect voor zijn bewezen diensten. Elia heeft Feyenoord geholpen, ook voor een lager salaris dan hij gewend was en Feyenoord laat hem makkelijker gaan dan menigeen had gehoopt, gezien de transfersom.

Succes en wellicht komen wij jou tegen in de Cl/el volgend jaar.

Het is hem gegund. Is eerlijk geweest en heeft weken geleden al aangegeven dat hij nog een financiã«le klapper wilde maken. Is erg wisselvallig geweest dit seizoen maar stond er op belangrijke momenten wel. Blijft een genot om naar hem te kijken met spectaculaire acties.
Basaksehir lijkt me niet de meest aantrekkelijke club om voor te spelen maar het salaris zal er ongetwijfeld goed zijn. Succes Elia!

Veel succes Eljero! Wij hebben een goede linksbuiten gehad die uiteindelijk een groot aandeel in de beker en de titel heeft gehad, en Elia heeft heerlijk bij Feyenoord kunnen spelen en zich weer in de picture gespeeld. Hopelijk pakt hij daar een leuk centje, zijn naam zal over dertig jaar nog moeiteloos worden opgedreund als we het kampioenelftal van 2017 opnoemen.

Niets meer dan lof voor Eljero Elia, terugkomen met maar een doel en daar ook daadwerkelijk in slagen is alleen maar te prijzen. Feyenoord heeft hem voor vrijwel niets overgenomen en heeft hier behoorlijk profijt van gehad, waaronder een doelpunt in de bekerfinale. Ik snap niet dat supporters hier over de 1.5 miljoen klagen, bekijk het eens positief. - Elia is medeverantwoordelijk voor twee prijzen, indirect een flink prijsbedrag. - Bilal krijgt nu de gelegenheid om te zien wat hij waard is. - Feyenoord ruilt een verouderde speler in voor een jongere speler met meer restwaarde. Dit is een gelukkig huwelijk geweest en scheiden de wegen met tevredenheid van beide kanten!

Doei he! Snap de keuze niet, het wordt tijd dat Feyenoord een goede vervanger vindt.

13 juni 2017 om 17:09

Waarom snap je de keuze niet? Hij kiest duidelijk voor het geld, niks mis mee. Zal waarschijnlijk het dubbele verdienen van wat hij nu bij Feyenoord krijgt.

Dit geloof ik bijna niet! 1.5miljoen? Kun je nagaan hoe veel hoger Ajacieden worden gewaardeerd door de voetbalwereld, dit kan niet waar zijn.

13 juni 2017 om 14:48

Op wie doel je?

13 juni 2017 om 14:52

Dit is meer vanwege een afspraak tussen Elia, Feyenoord en Werder. Feyenoord zou bij verkoop bijna niks overhouden omdat Elia en Werder een deel van de transfersom krijgen. En om geen sta-in-de-weg te zijn voor Elia is de som ook laag om sneller een club te vinden en blijkbaar vinden Elia en Werder dit ook prima. Voor andere spelers geldt natuurlijk gewoon dat ze met een flinke som op tafel moeten komen.

Weet iemand wat hij nu zal verdienen op jaarbasis? Ben wel benieuwd hoeveel die Turkse ploeg aan salaris betaalt. Of het de moeite waard is om daarvoor Feyenoord te verlaten.

Toch wel een groot verlies voor Feyenoord als je hier geen goede vervanger voor binnen haalt, Bilal in zijn plaats lijkt me toch hopelijk geen optie, die komt toch nog veel te kort. 1,5 miljoen is zeer aan de lage kant, maar wat ik hier zo lees, was dat bij zijn eerste contractbespreking al aangegeven dat hij voor weinig weer kon vertrekken.

Ik ben er persoonlijk niet rouwig om, ik stoorde me vaak aan zijn gedrag en maniertjes op het veld.

Die jongen had beter in Nederland kunnen blijven, welke eer is er nou te halen in Istanbul? Die zaakwaarnemer zou echt beter met zijn spelers moeten omgaan.

13 juni 2017 om 16:04

De eer van een dikke bankrekening, logisch toch dat hij op. Zijn dertigste nog even wil cashen.

En dan ga je van De Kuip naar een club die de toeschouwersaantallen van Excelsior trekt.

13 juni 2017 om 16:56

Bij Excelsior is er tenminste nog een echte fangroep. Die van Basaksehir zijn mensen die gratis seizoenkaarten hebben gekregen om sfeer komen te maken zodat ze er niet armoedig uit zien. Ze hebben wel een veeel groter stadion dan Excelsior

Jammer dat hij al weer vertrekt uit de Eredivisie, ondanks dat hij zich regelmatig gedraagt als een grote kleuter heeft hij wel specifiek kwaliteiten die schaars zijn in de eredivisie. Lekker cashen en genieten van het turkse leven.

Als die zijn stem meteen laat horen zie ik hem binnen een jaar weer vertrekken naar een andere club binnen Istanbul. Ik had zelf niet gegaan. Hij speelde hier bijna elke week in een vol stadion. Of dat nou Den Haag of De Kuip was. Het voetbal bruist in Nederland. Nu gaat hij elke week spelen voor 3.000 man in eigen huis en 7.000 man in een ander stadion. Ook bij Fener is dit zo nu, de gevraagde prijzen zijn echt absurd en het voetbal is echt om aan te gluren omdat alle spelers zich als een vedette gedragen. Ik hoop voor hem dat hij het gaat maken maar ik betwijfel het, puur om de reden dat die des tijds tegen Pepe San Roman speelde bij de beloftes en hij zei: "hij moet lekker ergens anders gaan voetballen". Als je denkt dat dat niet gebeurd in Turkije ben je sowieso al de klos hahah

Elia zal waarschijnlijk het dubbele verdienen van wat hij nu bij Feyenoord krijgt, dus ik snap niet waarom mensen het hier nog steeds over de supportersaantallen van Basaksehir hebben. Dat zal hem een worst wezen. Of het feit dat de voorzitter van Basaksehir goede banden heeft met Erdogan. Wat kan Elia dat nou schelen? Kom op zeg. Hij kiest duidelijk voor het geld en gelijk heeft die.

Ik hoop overigens niet dat zijn komst ten koste gaat van speelminuten voor Cengiz Under. Die jongen is de toekomst van het Turkse nationale elftal, samen met nog 5-6 namen.

Ik vind het geen top voetballer zeker niet, maar gezien zijn waarde en laatste contractjaar had ik €3mil eerder een goed bedrag gevonden. Feyenoord heeft zwak onderhandeld naar mijn mening had meer ingezeten. Hij zal daar zeker richting de €8ton per jaar verdienen.

13 juni 2017 om 23:17

Zoals hierboven al beschreven, Feyenoord zou er sowieso weinig van overhouden, Werder en Elia zelf krijgen het meeste geld van de transfersom. Daarnaast is dit gewoon de deal geweest. Elia komt naar Feyenoord, levert salaris in maar in return laat Feyenoord hem voor weinig vertrekken. Feyenoord verdient hierdoor niet veel aan deze deal zelf, maar het heeft wel een titel opgeleverd. En dat levert wel heel veel op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Medipol Basaksehir

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Gaël ClichyVerdediger10
Joseph AttamahVerdediger10
A. EpureanuVerdediger10
Mahmut TekdemirMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Medipol Basaksehir.

102 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren