Debuut Cillessen lonkt na blessureleed bij Ter Stegen

Vrijdag, 9 september 2016 om 19:31Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 19:46

Jasper Cillessen maakt zaterdag mogelijk al zijn debuut voor Barcelona. Volgens diverse Spaanse media heeft Marc-André ter Stegen op de vrijdagtraining een blessure opgelopen, waardoor hij in ieder geval niet inzetbaar is tegen Deportivo Alavés.

/

Hoewel Barcelona nog geen officiële mededelingen heeft gedaan, verzekert de Catalaanse sportkrant dat Ter Stegen door 'spierproblemen' het duel niet kan halen. Het is voor de Duitser alweer de tweede fysieke tegenslag van de nieuwe voetbaljaargang. Ter Stegen stond door een knieblessure al enkele weken aan de kant, waardoor Claudio Bravo de Spaanse Super Cup-duels met Sevilla en de competitie-ouverture tegen Real Betis keepte.

Het is nu aan Luis Enrique om te beslissen wie zaterdag het doel verdedigt. Cillessen is de Spaanse taal nog niet machtig en heeft nog geen enkele wedstrijd voor zijn nieuwe club gekeept. De oefenmeester kan ook kiezen voor Jordi Masip, de 27-jarige derde doelman van de Catalanen.

Volgens Sport, de meest verkochte sportkrant van Catalonië, zal Ter Stegen twee weken aan de kant staan. Dat betekent dat hij ook de duels met Celtic en Leganés over moet slaan.


Poll

Denk jij dat Jasper Cillessen ooit eerste doelman van Barcelona zal zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door nimma_024)
9 september 2016 om 21:20

spannend voor Cillissen maar die zal echt niet veel te doen krijgen op goal daar! Hopelijk voor Jasper ligt Marc er lang uit, dan kan Jasper zich van zijn goede kant laten zien! Mooi om te zien dat er bij barcelona en Real Madrid een Nederlander zit!

10 september 2016 om 13:57

zie het niet zitten in cillessen. Matige keeper. Masip is al 27 en die kan ook weg. Die heeft ook niks bewezen. Zonde dat barca van 2 geweldige keepers weer achteruit gaat.

Zou erg zuur zijn voor Cillessen als ze Masip zouden kiezen.

9 september 2016 om 19:49

Denk niet dat dat gebeurd maar als het gebeurd is het wel echt zijn eigen schuld.

9 september 2016 om 20:13

Verklaar je nader Brumatio. Jou nog niet vaak een zinnig woord horen zeggen hier en zeker niet over ( ex) Ajacieden.
Cillessen is een uitstekende keep die hier een beetje afgezeken werd door zogenaamde kenners en waar de domme meute achternaloopt. Gaat het prima doen bij FCB.

9 september 2016 om 20:32

Claro, tegen tunnelvisie valt niet op te boksen. Nederlanders die hun keeper van het nationale elftal graag op zijn bek zien gaan bij een club die geen enkele bdreiging vormt voor hun eigen club, zijn diep gezakt in hun haatgedrag. Hoop dat Cilissen wel succes gaat hebben bij Barca. Zou goed zijn voor het NL elftal.

9 september 2016 om 20:52

Ik zie hem niet als onze eerste keepr niet in zijn huidige vorm.

9 september 2016 om 20:55

Jij zou vast enorm vaak zinnige woorden zeggen hier te zien aan je aantal punten. Ik heb me mening over Cillissen en als jij daar niet blij mee bent is dat niet mijn probleem. volgesmij is een Voetbal forum daar ook voor (om te discussieren over voetbal).

9 september 2016 om 23:58

Discussieren is alleen wat anders dan blinde haat spuien.

Het grappigste is nog dat Cillessen lekker in Barcelona zit, en dan zitten er hier een paar honderd lui hun frustratie op een toetsenbord te tikken. Het is gewoon jammer dat Cillessen dat allemaal niet weet, want hij zou zich helemaal krom lachen daar in Spanje.

10 september 2016 om 07:37

Aantal punten zegt niets over een reaktie en of deze zinnig is. Het zegt meer over de gevoeligheid van de moderators. Cillessen is een prima keeper en gaat het goed doen bij Barca. Was ook belachelijk dat hij niet keepte bij NL. Heeft in nl elftal nooit slecht gekeept. Bij Ajax wat minder maar was geen reden om hem bij nl te passeren wmb maar de VI kenners vonden het nodig om hem af te branden. Mensen met geen eigen mening of met clubafkeur zoals jij lopen dan graag achter deze popiejopies aan. Lekker makkelijk. Blind heeft geen ballen en stelt Zoet op. Die natuurlijk een klasse minder is.

9 september 2016 om 19:53

Dan kun je een aankoop van 11 miljoen toch niet verklaren?
Dan hadden ze Matip wel als tweede keeper gehouden...

9 september 2016 om 20:57

11 Miljoen voor Barcelona is letterlijk een paar schoenen van de Scapino. Ik zie Masip zo 2e keeper worden en mag Cillissen gezellig naast de wereldsterren van Barca geld genereren.

9 september 2016 om 21:08

Volgens mij weet jij niets van Masip behalve dan dat het een keeper is. Als iemand had gezegd dat Piet piraat keeper bij Barcelona was, had je hem ook nog beter gevonden dan Cillessen en zou je het ook terecht vinden dat Cillessen niet zou spelen. Als Cillessen geen Ajacied was zou het heel anders zijn. Ja hij heeft begin dit seizoen fouten gemaakt, maar laten we het niet overdrijven. Op een forum hoor je inderdaad te discussiëren, maar kom dan wel met feiten of punten die je mening versterken. Een discussie is niets waard als je blijft geloven dat in je eigen wereld waar 1+1 888.987 is...

Wat een transfer maak je dan. Dan komt je jongensdroom wel uit lijkt me. Cillessen is echt wel 2 maten te klein voor het niveau wat Barcelona na zou moeten streven maar toch in de basis. Knap gedaan Jasper! Hopelijk stijg je boven jezelf uit en kan je me mijn ongelijk bewijzen dat je het wel aankunt. Ik gun het je wel in ieder geval. Succes :P

gun het zeker. dit zijn de momenten dat je je kans moet pakken als keeper. hoop dat hij speelt ipv Masip mocht dit waar zijn. zie hem overigens niet zijn basisplaats behouden als hij het goed doet, maar wellicht krijgt hij wel meer speeltijd dan de bedoeling was.

Nou mooi toch!
Meteen de eerste wedstrijd dat het kan mag hij spelen, leuk voor hem.

Ik hoop voor hem dat die z'n debuut mag maken.
Iedereen heeft het over geen wereld niveau keeper maar volgens mij was valdes dat ook niet, niet dat ik hun kwaliteiten wil vergelijken maar om aan te geven dat valdes ook geen wereld top was. Alleen heeft valdes veel prijzen gepakt in een wereld top team en hij is ook geen koekenbakker, maar me punt is wel duidelijk denk ik.

9 september 2016 om 20:05

Lol valdes geen wereld top. Keepte elke jaar beter dan casillas in zijn laatste 3 jaar voor barca. Kijk maar de statistieken na. Een op een was hij beter dan casillas. De rest licht in het voordeel van casillas.

9 september 2016 om 20:22

Dat is toch goed jij vind van wel en ik van niet.
Statistieken heb je wat aan tot een bepaalde hoogte.
Dan moet je ook kijken naar de speelstijl van barca en de statistieken van de verdedigers enz enz, en aangezien ik vind dat valdes het buiten barca om (mede door een zware blessure) niks heeft laten zien.
En een rijtje wereld top kom ik sneller uit op
Casillas, buffon, vd sar, schmeichel, cech, de Gea.
Die hebben bewezen het niveau over een langere periode aan te kenne.
En dan vergeet ik er vast een paar maar dit is wat ik vind daar kan je het mee eens zijn of niet.

9 september 2016 om 21:06

Hij zegt toch in 1 op 1 situaties. In dit geval doen de verdedigers niks meer en kan alleen valdes het doel nog redden.

Cillessen pakt zijn debuut ja zo kan het ook,als de andere waar schijnlijk.
ter Stegen geblesseerd raakt. Succes Cillessen.

Cillessen is na het vertrek van Vd Sar (als keeper) de beste keeper die Ajax heeft gehad. Ja hij heeft op dit moment een dipje en heeft wat knullige goals tegen gehad, maar beoordeel hem gewoon over een langer termijn. Hij is gewoon een erg stabiele keeper.

Ik snap overigens niet waarom er zoveel mensen altijd negatief moeten reageren op Ajax spelers die bij topclubs in het buitenland spelen. Wees gewoon als Nederlander trots en hoop dat ze het goed doen zodat ook Oranje weer sterker wordt.

9 september 2016 om 20:07

Held. 100 procent met je eens. Maar je moet negatief zijn. Je moet klagen. Dat zijn de normen en waarden van de nederlanders nu eenmaal.

9 september 2016 om 20:10

Klasse reactie. Laten we gewoon eens blij zijn als een Nederlandse voetballer succes boekt. Laten we ze toejuichen. Man, we schreeuwen allemaal dat we zo graag weer eens met plezier naar Oranje kijken en hopen dat het Nederlandse voetbal tot iets leidt. Ga er dan ook achter staan.

Ben echt heel benieuwd hoe hij gaat keepen. Kan hij met de druk omgaan, of bezwijkt hij onder alle verwachtingen?

Verklaar je nader Brumatio. Jou nog niet vaak een zinnig woord horen zeggen hier en zeker niet over ( ex) Ajacieden.
Cillessen is een uitstekende keep die hier een beetje afgezeken werd door zogenaamde kenners en waar de domme meute achternaloopt. Gaat het prima doen bij FCB.

Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen!
Toen hij bij Ajax vertrok, was hij vreselijk uit vorm. Hopelijk pakt hij deze kans met beide handen aan,en laat hij zien waarom hij bij FC Barcelona hoort.

Geloof er aan de ene kant wel in dat hij misschien eerste keeper word, vind Ter Stegen gewoon een gelijkwaardige keeper, Ter Stegen is wel jonger dan Cilissen maar maakte wel wat blunders.

Mooi dat hij nu zijn kans al krijgt. Jasper is een vechter met geduld en zou het mij zeker niet verbazen dat hij de strijd uit eindelijk nog wint van Ter Stegen. Puur op stabiliteit.

Waarom niet , hij is een goede keeper en hij is nog jong !

Ik hoop dat ook hij de monden snoert van de mensen die hem nu al afschrijven. Ja, hij heeft mindere periodes gekend, maar blijft een prima keeper die naast Ter Stegen de kansen zal krijgen.
Grappige is dat veel spelers die voor Barca komen spelen vooraf al gelijk afgeschreven worden terwijl bijna ieder van hun juist het tegendeel hebben bewezen. Nu nog hopen dat Cilessen ook dat tegendeel laat zien.

Natuurlijk hoop je als fan van een club dat ze de beste spelers halen of trainen uit eigen jeugd, maar het is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Barcelona kwam neer op Cilessen en dat is geen drama zoals sommige mensen al tijdje roepen. Geef die jongen ook een kans en als hij na een jaar ons punten kost kan er gekeken worden naar betere opties. Tot die tijd verdient ook hij zijn kans.

Zo heel goed voor Cillessen dit, hij moet elke kans pakken die hij krijgt want Ter Stegen is ook een goeie. Ik ga er zeker voor zitten.

Pakt hij toch al snel zijn wedstrijden mee! Kom op Jappie, snoer maar de monden van alle haters hier in Nederland. Eerder al gestreden voor een eerste plek onder de lat, dat kan die nu ook.

Denk toch dat masip onder het lat zal staan Cillessen die traint nu al wat langer mee met de groep

Jasper op doel, ben benieuwd of hij nu enige vorm toont. Mits fit echt niet veel minder dan de ietwat gehypte Ter Stegen.

Geweldig voor Cillessen!!
Nu je kans pakken en niet meer je plekje afstaan zou helemaal geweldig zijn!! 😁

Mijn God, Cilessen in het doel van Barcelona, da's zo ongeveer te vergelijken met Bjorn Vleminckx in de spits bij Real Madrid. Het moet toch echt niet gekker gaan worden...... hahahaha.

10 september 2016 om 02:41

Wat een vergelijking! Uitgelachen? Dan mag je nu naar de ballenbak.

10 september 2016 om 03:17

Alleen voor jongens(?) zoals jij vind ik dit al heerlijk. Kruip terug in je hol man

Ik ben bang dat Jasper zijn carriere heeft verspeelt door voor Barcelona te kiezen.

Veel te jong om nu al te banken,en kan me niet voorstellen dat hij nu ineens in een kolkend stadion ineens de sterren speelt.

We zullen zien.

Succes Jasper.

Je gunt natuurlijk niemand een blessure, maar je kunt ook niet ontkennen dat dit wel heel erg mooi is voor Cillessen. Als Ter Stegen er inderdaad twee weken uit ligt, zou Cillessen niet alleen de in de tekst genoemde LaLiga-potjes tegen Alavés, Leganes en het CL duel met Celtic kunnen meepakken, maar ook het competitieduel met Atletico. Dat lijkt mij toch wel een mooie kans voor Cillessen om zich te bewijzen en de keuze voor Luis Enrique moeilijk te maken. Zou niet de eerste keer zijn dat men Ter Stegen als eerste doelman wil laten fungeren maar de tweede doelman het veel beter dan verwacht doet. Zet hem op Jasper!

Mensen doen alsof Cillessen jarenlang bij FC Volendam heeft gespeeld. Cillessen is een uitstekende keeper, misschien niet een 1e keeper voor Barca of Real, maar hij is een prima back up.

Al dat gezeur over dat Cilissen te slecht is. Ze hebben jarenlang met die koekenbakker Valdez gespeeld en veel prqijzen gewonnen en die man was echt niet beter dan Cilissen

1e Keep door omstandigheden, mooi voor Jasper die eigenlijk nu te kort komt om eigenlijk 1e keep te zijn.

Leuk voor hem dat hij op deze manier ook aan het grote werk kan ruiken. Het trainen met de grote sterspelers en invalbeurten zal Jasper zeker motiveren om alles te geven om een basisplaats te bemachtigen. Jasper zien we hier niet meer aan het werk, en de scouts van FCB zullen het heus wel beter weten geloof ik.

Leuk voor Jasper, en ik gun hem zijn minuten en ervaring die hem later zeker zullen helpen in zijn ontwikkeling als profkeeper.

Leuk dat een kind van de club het zo ver weet te schoppen. Succes!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
A. ChristensenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

281 fans
Keeper, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Valencia 17 0 1 0
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

NEC moet vrezen voor afketsen van Cillessen-deal en wijst Locadia zelf af

Jasper Cillessen en zijn zaakwaarnemer zijn in een financieel conflict beland met Valencia. Dat zegt Ted van Leeuwen, de technisch directeur van NEC, die de doelman graag binnen zou halen. Voor...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren