Gullit hekelt sms en legt uit: ‘Daarom nam ik genoegen met 75.000 euro’

Zaterdag, 27 augustus 2016 om 07:40Daniel Cabot Kerkdijk

/

Ruud Gullit ontkende vrijdag dat hij bij een eventueel vertrek van Danny Blind bij Oranje per se de nieuwe bondscoach wilde worden. Volgens de technisch directeur van de KNVB, Hans van Breukelen, was dat een van de twee redenen waarom de onderhandelingen met Gullit over een functie in de technische staf zijn gestrand.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door dollard)

Het begint een beetje te lijken op de Belgische bond van een aantal jaren geleden, voordat Advocaat daar werkte......

27 augustus 2016 om 08:49

Haha ja en nu halen ze doodleuk Henry bij als assistent, begint een beetje jaloersmakend te worden bij de Belgen. Die v. Oostveen is wel superslim trouwens. Nu krijgt v. Breukelen ineens allemaal van zulke dingen op zijn bordje en blijft hij buiten schot. Kan 'ie mooi breukelen de schuld geven als het mis gaat en zelf weer blijven zitten.

27 augustus 2016 om 08:58

Krijg je alle shit over je heen? Creëer een tussenlaag zodat die de klappen opvangt. Ouder leiderschapsregel.

27 augustus 2016 om 09:36

Dit is zo'n onzin. Ik heb me kapot geërgerd aan die Wilfred genee. Wat een rat is dat! Alleen maar zuigen op dat zielige cynische toontje. Bah. En van Breukelen heeft niet gezegd dat Gullit bondscoach wilde worden, hij heeft gezegd dat Gullit bij een vertrek van de bondscoach garantie wilde dat hij door kon schuiven -- van derde assistent naar tweede of eerste assistent. Dat is heel wat anders.

27 augustus 2016 om 10:00

Op de vraag: wil gullit dan bondscoach worden? Zei van breukelen: het is precies zoals je zegt....

Vind de eis van Gullit niet eens zo raar. Als een assistent een niet te weigeren aanbieding krijgt als hoofdcoach is het toch niet raar als ze weg gaan? En als Blind vertrekt moet als heroverwogen worden (echter hopelijk niet dat Gullit bondscoach wordt, maar dat terzijde)

27 augustus 2016 om 09:33

Nee, niet raar. De KNVB zoekt echter iemand voor langere tijd. Ze willen commitment.

Wellicht dat die eis mogelijk is, als de clausule na een X periode in gaat.

En anders is het toch ook ieders goed recht om het niet te doen? Ik vind het maar een gezeur in de media

27 augustus 2016 om 10:59

Kom op zeg, met een salaris van 75000 euro is het logisch dat Gullit zijn opties open wil houden. Voor dat salaris kan je hem niet binden voor lange tijd.

27 augustus 2016 om 14:31

Wat ik er van begrepen heb, hoeft ie alleen maar tijdens wedstrijden wat te doen.

Hoeveel arbeid is dat? Want zoveel wedstrijden zijn er niet. Fuck man. Als dat niet meer genoeg is.

Ik denk dat ruud Gullit een hele goede bondscoach kan zijn, maar dan moet hij wel een goede veldtrainer erbij hebben. Fred Rutten ofzo.

27 augustus 2016 om 08:17

Op basis waarvan is Fred Rutten een goede veldtrainer? Zijn teams storten aan het eind van het seizoen conditioneel altijd volledig in. Dat vind ik toch wel een grote tekortkoming voor een goede veldtrainer.

27 augustus 2016 om 08:57

Voordeel, bij het nl elftal heeft rutten ze niet een heel seizoen aan t werk. Dus zullen alle spelers zo fris als een hoentje zijn.

27 augustus 2016 om 09:02

Daarvoor heb je conditietrainers/inspanningfysiologen. Dat heeft niet veel met veldtrainers van doen.

27 augustus 2016 om 08:28

Doe dan René Meulensteen of zoals Derksen eens zei Jan Wouters.

Van Breukelen is een veel te eigenwijze man om die functie te vervullen bij de knvb. Onderhandelen kan hij niet omdat het gewoonweg op zijn manier moet, en niet een klein beetje anders.

Wat een boel onkunde bij de Knvb. De Knvb heeft de laatste jaren onbegrijpelijke beslissingen genomen en van Oostveen, zeg maar de grote meneer, is altijd nergens te bekennen. Zo groot ben je dan niet. En als je dan ook nog eens lamzakken als van Breukelen op belangrijke posities zet dan denk ik dat het proces om het Nl voetbal weer op de kaart te zetten alleen maar vertraagd. Als van Breukelen bij zijn eerste echte job al dit soort spelletjes speelt dan voorzie ik een club mensen die de boel naar hen hand qillen trekken, met alle gevolgen van dien.

Ach dit gaat nooit goed komen bij de Knvb, kwestie van tijd voordat de bom daar barst.

Nou, guess what, nog even wachten en na volgend interlandweekend wordt Foppe van de vrouwen doorgeschoven tot 2e assistent van Blind.

Wat een gezeik bij de Knvb. Gisteren de reacties bij VI gezien en die lijken wat meer geprikkeld dan het interview bij de Nos, neemt niet weg dat er eea broeit. Met als clifhanger "het geheim dat Gullit niet wil delen".

Ik bertrouw die van Breukelen niet zo. Gullit was als een kind zo blij toen hij benaderd werd. En gelukkig heeft hij zijn verstand gebruikt en niet lukraak getekend. En gelukkig maakt hij geen deel uit van dit fiasco team Blind.

Het amateurisme viert hoogtij in het Nederlandse voetbal. Oranje en Ajax zijn in verval geraakt en de hoofdrolspelers in deze debacles (Van Oostveen en Overmars) laten zich niet zien of horen. Ik zag en hoorde gisteren Blind weer eens tijdens de persconferentie. Het klinkt heel welbespraakt allemaal maar die beste man zijn geloofwaardigheid en aanzien worden met de dag minder. Ik heb de beste man nog nooit op een duidelijke eigen mening kunnen betrappen en daarvoor zien staan. Als het allemaal te lastig werd gisteren, moest hij zich laten souffleren door die vreselijk irritante perschef. Als speler neem je deze coach toch helemaal niet meer serieus? Ik niet als ik voetballer zou zijn. Maar ja, als je de selectie bekijkt, schieten de tranen je ook in de ogen. Een mix van vergane glorie en middelmaat. Die jongens zijn allang blij dat ze zijn geselecteerd dus zullen ze braaf naar naar Blind luisteren. Hoe diep heeft het Nederlandse voetbal weten te zinken.

Van Breukelen probeert Gullit nog zwarter te maken. Waarom dan? Wat voor nut heeft het? Net kleine kinderen man.

Voor 75k begrijp ik dat Gullit wel de mogelijkheid wil hebben om door te groeien, indien te kans zich voordoet. En ja dat moet dat wel in zijn contract worden opgenomen. Dus ik kan dat wel begrijpen.

Gullit was gisteren ook wazig in zijn commentaar bij VI. De heren van VI toonden zelfs begrip voor Gullit terwijl Danny Blind steeds wordt gefileerd. Gullit laat het allemaal zelf gebeuren.
Danny Blind moet nu gewoon resultaten gaan halen. Is hij even verlost van die verschrikkelijke zuigers Valentijn en Wilfred.
Zo niet.. Hele staf opdoeken inclusief opperhoofd van Oostveen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

93 fans
Coach, 73 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Alphonse Aréola ruilt Paris Saint-Germain op huurbasis in voor West Ham United, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren