wk2018

Ajax bevestigt komst van Excelsior-verdediger

Maandag, 2 mei 2016 om 11:17

Ajax heeft maandag officieel naar buiten gebracht dat het zich in de zomer versterkt met Danilho Doekhi. De zeventienjarige verdediger wordt dan overgenomen van Excelsior, waar hij in maart zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Doekhi is de neef van oud-prof Winston Bogarde en had de clubs voor het uitkiezen.

/

Doekhi stond ook in de belangstelling van PSV en Feyenoord, maar heeft zijn keuze laten vallen op Ajax. De stopper, die ook als controlerende middenvelder uit de voeten kan, heeft voor drie seizoenen getekend in de hoofdstad. Alfons Groenendijk liet hem op 6 maart debuteren tegen AZ: Doekhi mocht toen tien minuten meedoen als invaller.

Op de clubsite van Ajax geeft de tiener aan dat de keuze voor Ajax geen lastige was. “Ajax is de grootste club van Nederland. En er ligt hier een mooi plan voor me klaar”, zegt hij. Doekhi geeft aan zich bij Ajax te willen ontwikkelen tot een betere speler. “En ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk het eerste elftal te halen.”


Poll

Denk jij dat Danilho Doekhi ver zal komen bij Ajax?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door fm nederland)

Dat zal wel Jong Ajax worden. Eerste instantie

2 mei 2016 om 11:58

Daar is het centrum aan het einde van het seizoen weg en er is best wel een gat tussen de a1 spelers (de Ligt is daar de beste, maar nog een b-speler) en jong Ajax. Dan kun je dat mooi overbruggen met zo'n jong gastje en hopen dat ie uiteindelijk de stap naar 1 kan maken.

Zo vreselijk jammer dat hij onze club verlaat, maar begrijp het natuurlijk heel goed. Is een sterke verdediger, en in mijn ogen gaat hij een mooie toekomst tegemoet.

Ik snap niet waarom hij een stap achteruit wilt maken. Kan beter naar een suptopper gaan en zich ontwikkelen. Bij Ajax gaat hij op lager niveau spelen.

2 mei 2016 om 11:26

Waar heb jij het over? Subtopper? Hij is 17 en gaat hoogstwaarschijnlijk gewoon bij jong ajax rustig aansluiten waardoor hij dus gwn al in de jl speelt. Bij elke club zou hij nog geen basis staan.

2 mei 2016 om 11:34

dat rustig aansluiten bij jong ajax is ook niet zo geweldig. kijk naar zivko. is er niks beter van geworden

2 mei 2016 om 11:43

Heeft ook met een stukje karakter,discipline en mentaliteit te maken. Dat het bij Zivko niet lukt zegt niet dat het hem ook niet lukt

2 mei 2016 om 11:43

Misschien zegt dat meer over Zivkovic? Tete, Riedewald, Bazoer, Veltman en Cerny zijn toch wel een aantal goede voorbeelden dat het juist wel goed is voor spelers. Zivkovic heeft een half seizoen goed gespeeld bij Groningen, verder nog niks laten zien.

2 mei 2016 om 11:59

20+ goals in zijn eerste jaar Jong Ajax vind ik niet niks.

2 mei 2016 om 12:08

Ja het is heel makkelijk om de gevallen aan te halen die het niet redden! Kijk naar Cerny en van der Beek, kan je ook zeggen! Uiteindelijk komt het met Frenkie de Jong en Nouri ook goed. en Muric mocht ook al invallen!

2 mei 2016 om 12:49

#Jeroen-AMF

Je noemt nu 4 namen waarbij het wel gelukt is, Zivkovic is een bekend talent waarbij het niet gelukt is. Maar vergeten we voor de statistieken niet even dat er meer spelers afvallen bij (jong) Ajax dan dat er doorbreken. Als ik een blik van 100 voetballers opentrek, overal "talenten" vandaan haal, is de kans groter dat er enkelen doorbreken dan dat ik er 11 heb rondlopen. Ajax heeft de grootste jeugdopleiding van Nederland, de meeste spelers onder contract, het zou juist beschamend zijn als er niet eens enkele talenten doorbraken.

2 mei 2016 om 13:06

Ik reageer juist op een reactie waarin iemand een voorbeeld geeft dat Jong Ajax niet goed is voor jonge talenten (als voorbeeld Zivkovic). Volgens mij doe je het als club heel goed als er elk jaar 1 of 2 spelers uit je jeugd doorbreken. Bij Ajax ligt dit aantal de laatste jaren zelfs hoger. Dus natuurlijk zijn er heel wat die afvallen, maar gebeurt zelfs bij amateur clubs. Daarom snap ik wel dat spelers liever en de JL spelen bij Ajax dan dat ze bij Excelsior spelen.

2 mei 2016 om 13:13

Verschil is dat hij daar een kans krijgt om zich naar het 1e te ontwikkelen. Mocht dat niet lukken staan er voldoende clubs van het Met alle respect Exelcior niveau in de rij om hem een volgende kans te geven.

2 mei 2016 om 13:25

@ Forzasittard, onlangs is bekend geworden dat als je in de jeugd bij Ajax hebt gespeeld, je de grootste kans maakt om daadwerkelijk profvoetballer te worden en te blijven. Ajax liet dus zelfs clubs als Manu, Chelsea, Bayern en Barca achter zich. Die ook erg goede jeugdopleidingen hebben.
Dat er meer afvallers zijn dan jongens die het daadwerkelijk redden is logisch. Ik ken geen 1 club waarbij dat anders is.

2 mei 2016 om 13:52

Je vergeet dat er in elk elftal spelers zijn die als opvulling gelden. Je moet gewoon een volledige selectie hebben. Dan kun je beter een talentvolle jongen halen naar Jong Ajax, die kans maakt om eventueel door te groeien, dan een jongen van 20 onder contract houden die totaal geen uitzicht op Ajax 1 heeft.

2 mei 2016 om 11:28

Bij een subtopper zal hij waarschijnlijk niet bijzonder veel speeltijd krijgen, hoeveel van hen hebben nou een 17/18 jarige verdediger standaard opgesteld. Bij Ajax zal hij veel minuten gaan maken in Jong Ajax, met de potentie snel in Ajax 1 te kunnen spelen als er schorsingen/blessures zullen zijn.
En daarnaast zal hij waarschijnlijk toch ook iets meer verdienen dan bij een subtopper. Ook niet onbelangrijk vermoedelijk.

2 mei 2016 om 11:33

Sorry maar dit slaat nergens op. Bij een subtopper zal hij niet in de basis staan en dan moet hij in de beloftecompetitie spelen, wat lager niveau is dan de Jupiler League. Dit is uitstekend voor zijn ontwikkeling.

Opvallend dat alle "talenten" niet voor Feyenoord kiezen, maar door dat er een "plan" is voor een andere club kiezen. Dat is toch wel iets wat de leiding van Feyenoord zich mag aanrekenen!

Wel mooi dat hij in dit geval voor de Nederlandse competitie behouden blijft.

2 mei 2016 om 11:28

Waarom betrek je feyenoord erbij terwijl het daar helemaal niet over gaat??

2 mei 2016 om 11:31

Hij zegt toch waarom...? Hij vind t opvallend dat veel talenten niet voor Feynoord kiezen

2 mei 2016 om 11:32

Feyenoord wordt weldegelijk genoemd als geïnteresseerde club.

2 mei 2016 om 11:33

Er staat letterlijk in de tekst van het artikel: Doekhi stond ook in de belangstelling van PSV en Feyenoord, maar heeft zijn keuze laten vallen op Ajax.

2 mei 2016 om 11:34

Naja, in zekere zin natuurlijk wel, Feyenoord had ook interesse. Als Feyenoord nou geen interesse had gehad en hij had gezegd dat het opvallend was dat Feyenoord zich niet in de strijd verwikkeld had, dan had je wel een punt gehad. Verder doelt hij natuurlijk op Tahith Chong die de overstap naar Manchester United zal maken deze zomer omdat ze een 'plan' voor hem hebben.

2 mei 2016 om 11:40

Dan heeft dit nog steeds niks te maken met een gebrek aan plan van Feyenoord want dat is nergens in terug te vinden. Laat staan dat alle talenten niet naar Feyenoord willen? Totaal niet relevant aan dit topic,plus nergens opgebaseerd.

Deze jongen kiest gewoon voor iets wat hem het beste lijkt voor zijn toekomst en is zijn goed recht

2 mei 2016 om 11:55

Ach Danny Blind en Winston Bogarde kwamen ook uit Rotterdam (sparta).

2 mei 2016 om 12:12

Dat heeft het wel want hij geeft aan dat er bij Ajax een goed plan lag wat dus indirect aangeeft dat dat bij PSV en Feyenoord niet het geval was. Die jongen ziet ook wel hoe PSV met Hendrix omgaat en Feyenoord met boetius en vilhena om maar een voorbeeld te noemen

2 mei 2016 om 12:28

@elsjo: en hoe Ajax, met Boilesen Zivkovic, Andersen en fischer om gaat?

Hoe Feyenoord met een Kasdorp, van Beek en Kongolo omgaat?

Het is top sport dat jongens als Hendrix en Boetius Vilenha niets spelen is aan de spelers te danken niet aan de club. Ben je de beste dan speel je, dat is top sport.

Vilenha is nu weer goed bezig en dan speel je ook. Hendrix is miner dan van Ginkel dan speel je niet. Fischer is minder goed dan Younes dus speelt hij niet, heeft niks met het plan te maken!

Daar komt bij dat boetius dus ook bij Basel niet weet door te breken, dus heeft niks met Feyenoordte maken.

2 mei 2016 om 12:44

Fischer, Andersen en Boilesen hebben genoeg kansen gehad en allemaal een duidelijk plan gehad om zichzelf te ontwikkelen. Idem geldt voor Zivkovic, die echter nog helemaal niet door lijkt te hebben wat het is om prof te zijn. Beetje kant nog wal dus.

2 mei 2016 om 12:47

@atatc: Ja want Vilenha en Boetius hebben minder kansen gehad?

Die hebben zelfs nog meerkansen gehad en minuten, dus wat is er kant nog wal aan?

2 mei 2016 om 14:10

Je bent wel heel naief om te denken dat geld geen rol speelt ....

2 mei 2016 om 14:01

Feyenoord kan sowieso niet concurreren als Ajax en PSV ook serieus interesse tonen.

Boom van een vent met zijn 190 centimeter, hoop dat hij het gaat redden bij Ajax.

Mooi dat die jonge spelers graag voor hun kans gaan bij Ajax.

Hmm, snap niet dat Ajax en Excelsior niet heel eventjes hebben afgewacht of Excelsior gaat degraderen of niet. Mochten ze degraderen dan zou Doekhi dus basis spelen bij een team dat naar verwachting dominant zal spelen in de JL aangezien ze bij de favorieten horen. Een vergelijkbare situatie als bij Ajax. Evengoed mooie aankoop, volgens mij een erg talentvolle speler en centraal achterin lijken ze bij Jong Ajax toch niet echt hun potentie waar te maken (zie vertrek Van Bruggen).

2 mei 2016 om 11:43

Hoe kom je erbij dat hij basis zou spelen bij Excelsior volgend jaar mits ze degraderen. Heeft dit seizoen welgeteld 10 minuten mogen spelen.. Plus daarbij, wat is dan het voordeel voor Ajax? Nee wat mij betreft een prima moment om dit te regelen!

2 mei 2016 om 11:55

Het zou goed kunnen dat als wij degraderen dat tie basis zou staan (of in ieder geval dicht er op), aangezien een Fischer gewoon vertrekt natuurlijk. Verder snap ik deze stap wel hoor. Hij kan nu bij Jong Ajax (hopelijk) in de basis spelen in de JL en meetrainen met 1. Daar leer je meer van dan bij Excelsior af en toe invallen en je potjes spelen in 2.

2 mei 2016 om 12:00

Het voordeel zou kunnen zijn dat hij een seizoen lang meedraait met excelsior en daarna alsnog de overstap maakt. Heeft hij volgens zijn redenatie een seizoen bovenin kunnen meedraaien met dominant voetbal en dus ervaring.

2 mei 2016 om 16:31

Ik verwacht dat een verdediger die het potentieel heeft om bij Ajax te spelen met achttien jaar toch zeker eerste back up zijn bij Excelsior in de Jupiler League. Verwacht niet dat alle verdedigers blijven bij Excelsior dus komt er ruimte vrij. Deze ruimte kan worden ingevuld door een aankoop of door een groot talent. Als hij niet goed genoeg blijkt om zich bij Excelsior in de JL in de basis te spelen dan vind ik dat hij ook niet goed genoeg is voor Ajax. Ze hebben al genoeg verdedigend talent van die kwaliteit.

En hij kan beter bij Excelsior basis spelen dan bij Ajax aangezien het spel van een favoriet voor de JL titel waarschijnlijk dominanter en constanter is dan dat van Jong Ajax dat vaak van samenstelling wisselt en (in mijn ogen) tot nu toe niet dominant Ajax voetbal speelt.

Zal Bogarde er niet iets mee te maken hebben? Ik meen ook dat hij tegenwoordig bij Ajax werkt.

Het komt wel goed met Nederland in de verdediging. Met toptalenten als Kenny Tete, Timothy Fosu-Mensah, deze jongen, Riedewald etc. WK 2018??

Cillessen
Tete
J.Bruma
V.V.Dijk
P.V.Aanholt
Klaassen
T.F.Mensah
Bazoer
Pröpper
Memphis
V.Janssen
2 mei 2016 om 13:42

En van Ginkel dan? Hij doet het ook goed bij PSV vind ik en een speler die nog kan groeien.

2 mei 2016 om 14:04

Ja helemaal mee eens!

2 mei 2016 om 14:12

Het wk van 2018 gaan we niet halen ..

2 mei 2016 om 14:20

Wat een lachwekkend kutteam zeg. Is toch schandalig dat we hier tegenwoordig blij mee moeten zijn. Is voor 75% gewoon middelmaat, je wordt totaal weggevaagd in een eventuele groepsfase.
Geen kritiek op jou overigens, je roeit met de riemen die je hebt, maar het is tekenend voor de afgang van ons voetbal.

64% van de mensen denkt dat hij bij ajax ver gaat komen, hoe kun je zo iets nu al zeggen?

Tis maar waar je voor kiest als Ajax je wil hebben. Spelen of bankzitten.

Enig idee wat deze jongen zo talentvol maakt? Wat zijn z´n sterke/zwakke punten?

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Olympique Marseille heeft met RB Salzburg een akkoord bereikt over een transfer van Duje Caleta-Car. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren