Athletic verrast en krijgt Barcelona al op de knieën

Vrijdag, 14 augustus 2015 om 23:50Erik van Dam • Laatste update: 23:57

/

Het ambitieuze plan van Josep María Bartomeu om dit seizoen zes grote prijzen te winnen is heel, heel moeilijk geworden. Na de winst van de Europese Super Cup ging het vrijdag op jacht naar een goed resultaat in de eerste wedstrijd om de Supercopa de España, maar dat was buiten Athletic Club gerekend. De Basken wonnen opvallend ruim (4-0) en hebben hun eerste prijs van het seizoen dus alvast met één hand beet. Mikel San José gaf het startsein met een verrukkelijke goal, waarna Aritz Adúriz er nog eens drie bijmaakte. Deel twee van de Supercopa-strijd is maandag in Camp Nou.

Athletic won de Supercopa in zijn clubbestaan een keer eerder, in 1984. Destijds kreeg men de prijs automatisch uitgereikt als winnaar van de nationale dubbel in het seizoen ervoor. In 2009 streed de club uit Bilbao voor het laatst om de trofee en moest men de meerdere erkennen in Barcelona. Nu is misschien wel de eerste stap gezet voor de zoete wraak en op basis van het duel van vrijdag komt die wraak los Leones helemaal toe. Ze waren effectiever en slimmer en bovendien werd er bovendien prima verdedigd tegen het sterrenensemble van Luis Enrique.

/

Athletic Club en Barcelona zochten de kleedkamers op met één prominent gespreksonderwerp: de fabelachtige goal van San José. In de dertiende minuut besloot Marc-André ter Stegen een diepe bal op te vangen buiten de zestien meter en dat deed hij logischerwijs met het hoofd. De bal leek kwam in de middencirkel echter zo terecht bij San José: die nam aan en bedacht zich geen moment: met rechts ramde hij op doel en verschalkte hij de verbouwereerde Ter Stegen, die niet op tijd terug was. De wereldgoal werd met gejuich begroet in het stadion.

Tot de 1-0 was Athletic al een keer gevaarlijk geweest via Javier Eraso, die Ter Stegen tot een redding had gedwongen. De Basken verloren de strijd om de Copa del Rey in mei met 1-3 van Barcelona en waren vastberaden het nu niet weer zo ver te laten komen. Met de voorsprong op zak hield Athletic nu de touwtjes in handen en Ernesto Valverde zag hoe de organisatie goed stond. Barcelona moest het stellen zonder Neymar, die met de bof kampt en voorlopig nog aan de kant staat en ook Andrés Iniesta verscheen niet aan de aftrap. In zijn afwezigheid was Lionel Messi aanvoerder. La Pulga kon zijn team echter niet inspireren tot grootse daden.

/

De slotminuten van de eerste helft waren wel goed en bijna kwam Barcelona terug tot 1-1: Gorka Iraizoz haalde de vrije schop van Messi echter fraai weg uit de bovenhoek en hield Athletic op de been. In de tweede helft knokten de Basken zich vervolgens naar een comfortabele uitslag in San Mamés. Kort nadat Pedro Rodríguez de lat had geraakt na een fout bij de tegenstander moest Iraizoz weer antwoorden op een schot van Messi en daarna kwam Athletic. Sabin Merino, snelde erlangs op de flank en zette voor richting Adúriz, die raak kopte. Dat was een tik in het gezicht van Barcelona, dat net Iniesta erbij had gekregen en ook Ivan Rakitic snel verwelkomde.

De Kroaat stond koud op het veld of ook de derde viel: Barcelona kreeg achterin de bal niet weg en Adúriz stond alweer paraat om vrijelijk raak te schieten. Het werd vijf minuten later nog erger en een ongewoon hoge uitslag tegen Barcelona tekende zich af. Dani Alves werd ervan beschuldigd San José naar de grond te trekken bij een corner en dus ging de bal op de stip. Adúriz bleef kalm en voltooide zijn hattrick, waarmee hij Barcelona op een schier onoverbrugbare achterstand zette in San Mamés. De Catalanen kwamen tot weinig, zowel door het midden als via de zijkanten. Er zal een wonder nodig zijn om de Supercopa maandag toch nog te bemachtigen.

WOW! Athletic Club pakt Barcelona hard aan in de eerste wedstrijd om de Supercopa: 4-0! Kan Barcelona de schade maandag nog repareren? #athbar #supercopa #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) opPoll

Maakt Barcelona dit maandag nog goed?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

233 reacties (laatste reactie door barca barca ba)

Hoe kon je nou starten met Bartra en Vermaelen als CV en dan het middenveld. ;
Dit is gewoon beschamend. Inderdaad, Barcelona had maar 2 dagen rust maar je hoort hier niet met een halve b-team te spelen, Luis. Je hebt gewoon gefaald, spelen met een opstelling doe je nooit in een uitwedstrijd. Dat je dit nog altijd niet weet na vorig seizoen.

14 augustus 2015 om 23:57

Want Pique, Mascherano en Busquets konden ook niet met deze druk omgaan.. Dit is gewoon keihard het falen van de trainer.

14 augustus 2015 om 23:59

Iscronaldo

Ja tuurlijk heeft Bilbao de druk erop gezet. Dat deed Sevilla ook. Denk jij nou echt dat Bilbao wint van een completen barca.

On topic:

Wat een megole opstelling was dit vandaag!!!!!

Bartra en Vermaelen

Mascherano, rafinha en roberto.

Toen ik dit zag wist ik al hoe laat het was. By the way. Ter stegen bakt er maar weinig van. Een terechte bankzitters voor bravo.

Ik ben blij, dat Barcelona heeft verloren. Want dit is een wijze les. Weinig rust is geen excuus. Lucho begint weet met zijn rare fratsen!!!

14 augustus 2015 om 23:59

Yupp, busi is zo kapot belangrijk en er is een leider nodig achterin. Dus sws Busi en Pique die moesten spelen

15 augustus 2015 om 00:08

Mohammhi,

Speelde Bilbao met zijn sterkste elftal vongens jou? Die miste ook nogal wat belangrijke spelers, dus dat excuus mag eigenlijk niet gebruikt worden.

15 augustus 2015 om 00:08

Wat trouwens niet wegneemt dat dit gewoon een terechte overwinning is voor Bilbao. Niet alleen met vechtlust, maar ook met prima combinatiespel gespeeld. Daarnaast genadeloos geweest in de afronding.

15 augustus 2015 om 00:43

Megole nog wel... wat betekend dat?

15 augustus 2015 om 01:01

Ter stegen kon niet veel aan de doelpunten doen hoor. Rafinha roberto en vermaelen en bartra dat kan gewoon niet. Messi ook totaal niet gezienvandaag. Jammer maargoed.

15 augustus 2015 om 01:54

Geen excuus met Messi Suarez en pedro voorin.. verloren is verloren klaar. Bilbao was de betere punt

15 augustus 2015 om 07:43

@mohammhi

Dat is geen excuus, dat Athletic niet zo winnen van een compleet Barcelona. Rakitic, Pedro, Messi en Suarez speelden gewoon. Ter stegen is ook gewoon een groot keeperstalent, en Dani Alves speelde ook gewoon. En dan nog te bedenken dat Bilbao ook nog 4 basisspelers mistte.

Van deze uitslag zou ik heel bang worden. Niet, om de hoogte van de uitslag, maar om het idee dat LE weer heel veel rare dingen gaat doen in de Liga. En zoveel geluk als vorig jaar krijgt hij dan zeker niet

15 augustus 2015 om 08:28

Busi hahahaha jij mag hem Busi noemen? Zet jezelf niet voor gek man je zit hier op een Nederlandse voetbalsite niet in de hood van Heerlen.

15 augustus 2015 om 08:58

Ik bedoelde Alves in plaats van Rakitic

15 augustus 2015 om 11:27

Hoezo is rust een domme excuus hij wil zijn spelers toch rust geven want maandag spelen ze weer slimmerik met je domme onzin opmerking

15 augustus 2015 om 11:45

Isco Het is niet erg om te rouleren. Maar nooit een hele linie. Busquets had moet spelen en mascherano achterin met vermaelen of bartra, dan was er al niks aan de hand geweest. Als je met roberto en rafinha speelt, dan moet je al helemaal met busquets spelen en geen mascherano. Want mascherano kan niet goed opbouwen en is niet zo goed als busquets (opbouwend en aanvallend) Dat zag je al tegen man city (thuis) en thuis tegen Madrid. Met mascherano op het middenveld kun je niet goed opbouwen en centrale verdedigers moeten op elkaar ingespeeld zijn. Dus naar San mames met een nog nooit gevormde centrale duo is zelfmoord. Dus het feit, dat zei ook 4 basisspelers missen kan wel kloppen. Maar luis Enrique had met een betere as moeten spelen en dan was het al stukken beter. Mijn commentaar neemt niet af, dat Bilbao verdient heeft gewonnen en dat een complete barca niet 123 had gewonnen. Maar 4-0 was het nooit geworden.

15 augustus 2015 om 15:18

hahahaha heerlijke uitslag om je vingers bij af te likken

14 augustus 2015 om 23:55

De Europese Supercup was dinsdag. Het is vandaag vrijdag. Verschil is 3 dagen. Dat hebben clubs die Europa League spelen altijd en clubs die Champions League spelen vaak ook. Het is geen excuus. Vooral niet zo vroeg in het seizoen waar spelers lekker fit horen te zijn.

15 augustus 2015 om 00:08

Hopelijk weet je ook waar de supercup zich heeft afgespeeld?

Iets voor 1u mindernacht waren ze al klaar, terug vliegen. Woensdag rusten, donderdag training en vrijdag, vandaag al beker.

15 augustus 2015 om 00:15

Precies, je hebt gelijk PCWolf, en ze spelen tegen een team dat nog geen wedstrijd in de benen heeft. Zo makkelijk denken van sommige gasten hier...

15 augustus 2015 om 00:16

Commentator op skysports5 vermeldde dat bilbao dezelfde dag als barca, tijdens de supercup, een wedstrijd in Azerbaidjan had gespeeld, dus qua rustdagen was t gelijk

15 augustus 2015 om 00:24

Meen je dit Azerbeidzjan vergelijk je met Sevilla in de eufa super cup met verlening jij bent niet serieus te nemen

15 augustus 2015 om 00:57

@ Pcwolf,

Ook dat is heel normaal voor clubs die Europees spelen. Soms moet je zelfs van verder vliegen, Moskou bijvoorbeeld.

Als Bilbao hier verloren had dan werd er misschien zelfs geopperd dat Barcelona beter op elkaar in gespeeld was vanwege die Europese Supercup.

Er zijn dus geen excuses voor Barcelona.

15 augustus 2015 om 01:07

Slechte verliezers zijn jullie ook

15 augustus 2015 om 01:13

Niet tegen azerbaidjan, einstein. In azbdjan tegen weet ik veel wie.

Overigens, al was t tegen azdbjan, telt gewoon als een wedstrijd in de benen en als je het er zelf naar maakt om het tot een verlenging te laten komen terwijl je rooster bekend is, moet je druk schema en spelers die rust nodig hebben niet als excuus gebruiken. Het is dikwijls zo dat dit soort prijzen voor de underdog de enige kans is op een prijs in t seizoen is, andere cups/schalen zijn veel lastiger, lange weg, gunstige loting enz.

15 augustus 2015 om 01:17

In Azerbadjan. Niet tegen.. gaat om het reizen wat ze hebben moeten doen. Maar schijnbaar beide ploegen dus.

15 augustus 2015 om 02:17

Het is echt niet mijn bedoeling om een discussie te veroorzaken tussen de Pl en La Liga. Maar...... Als fans van de Pl zeggen dat het zwaarder is en er minder rust is door de winterstop, zeggen mensen van La Liga dat en overdreven is. Nu zeggen mensen van La Liga dus serieus precies hetzelfde, alleen dan gaat het om 1 wedstrijdje..

15 augustus 2015 om 02:19

Anlista. Lees mn reactiw hierboven

15 augustus 2015 om 02:48

Als Barcelona nu al moe is gaan ze een zwaar seizoen tegemoet

15 augustus 2015 om 03:10

@gooner4. Het zijn dan ook niet de La Liga supporters die dat zeggen maar de Barca supporters. Het is eigenlijk sowieso een schande om nog met smoesjes te komen kijk wat het elftal van Barca heeft gekost en vergelijk dat met die van Bilbao. Bilbao is thuis sowieso sterk dus met de beste elftal spelen is geen garantie voor winst.

15 augustus 2015 om 01:09

Hou toch om om naar slappe tenenkrommend schaamteloze excuses te zoeken nadat je helemaal kansloos weg bent gespeeld...

15 augustus 2015 om 01:41

Maar zeg eerlijk, veel mensen gunnen Bilbao ook een prijs. Een keer iemand anders dan Real en Barca. Ik ben in de comp meer voor Barca, maar ik gun het Bilbao van harte omdat Barca nog wel terugkomt in de Liga BBVA en CL

15 augustus 2015 om 11:37

Gaat het 1x niet goed en dan direct weer vingertje wijzen naar de trainer. Bilbao heeft het gewoon fantastisch gedaan dat moet je gewoon toegeven.

15 augustus 2015 om 12:05

Valenciatas Ik kan me vinden in jouw reactie. Alle trainers maken fouten en dit was een inschattingsfout van luis Enrique. Ik gun het Bilbao ook!

Schandalige wanprestatie van Barcelona.

Het is niet verrassend...

1. Barca speelde met een half b elftal. Rakitic, Busquets, Pique, Iniesta Alba en Neymar afwezig. Dat is gewoon het halve succesteam van vorig jaar. De vervangers waren veel heel erg slecht vandaag, dat mag ook gezegd worden.
2. 2 dagen geleden nog 120 minuten in de benen dus degene die wel speelde is oververmoeid. Deze wedstrijd had eigenlijk nooit gespeeld mogen worden vandaag, raar dat de spaanse bond hier niks mee gedaan heeft, want de super cup datum was allang bekend.
3. Bilbao is gewoon een taaie tegenstander die vooral thuis bijna onklopbaar is. Speelde met hoog druk en de reserves van Barca hadden het hier heel moeilijk mee. Maar dan nog is het gewoon een prima elftal.

Enrique krijgt nu veel gezeur van de barcafans onder ons, maar hij had gewoon geen keus. De B-keus is trouwens wel een stuk minder zoals vandaag bleek....

14 augustus 2015 om 23:54

4. transferban :P

14 augustus 2015 om 23:55

Messi, suarez ,iniesta , alvez en macherano. Moet ik doorgaan?
Volgens mij zoek je smoesjes.

14 augustus 2015 om 23:57

Hij zegt toch half?

14 augustus 2015 om 23:58

Allemaal 120 minuten gespeeld dinsdag, behalve iniesta die nog eens geblesseerd was. Daarnaast heb ik gelijk want ik zei Half B-team. Volgende argument aub!

14 augustus 2015 om 23:58

Iniesta kwam er pas later in, Mascherano speelde cvm..

15 augustus 2015 om 00:03

Hahaha googlebal.

Ga jij nou maar real Madrid googlen.

Dit is de waarheid. Maar dat gezegd heeft de trainer hier schuld aan.

Een zwakke speler per linie is acceptabel, dus roberto met busquets en rakitic

15 augustus 2015 om 03:50

Ik vindt de vermoeidheid ook geen goede excuus. Je verliest immers met 4-0 van Bilbao waarbij het nodige verkeerd gaat. Lucho had dit veel eerder kunnen weten en zijn team moeten klaarstomen voor deze zware reeks van drie wedstrijden in 7 dagen. Als je zoveel spelers ook rust geeft met de wetenschap dat je nog thuis tegen ze speelt dan is er uiteraard ook sprake van onderschatting. Dit is dus meteen afgestraft! Welkom in de Spaanse competitie. Dit zie ik Barca eerlijk gezegd niet meer goed maken die kans is klein. Maar we moeten hoop blijven hebben. In ieder geval een verlenging is wel te doen maar met 5-0 over heen walsen daarentegen niet. Niet in 90 minuten althans. En anders moeten we het met 5 prijzen in een jaar doen. Is natuurlijk nog steeds waanzinnig goed. De Treble telt het zwaarst mee, daarna krijg je de andere drie.

15 augustus 2015 om 03:51

vind*

15 augustus 2015 om 07:54

@mohammi

Zoals ik daarnet al zei, Bilbao mistte ook 4 van hun beste spelers. 2 dagen geleden moesten zij zelfs helemaal naar Azerbeidjan om een volledige oefenwedstrijd te gaan spelen.

En het elftal waarmee Barcelona aantrad, is alsnog 10x beter dan het elftal van Bilbao. Die kunnen alleen maar dromen van spelers als Vermaelen, Mascherano, Bartra, Alves, Messi, Rakitic, Suarez en pedro.

15 augustus 2015 om 11:51

Isco disco Ik heb al op je gereageerd. Maar busquets is heel belangrijk tegen een team dat veel druk zet. Pedro, Suarez en Messi werden te weinig in stelling gebracht omdat die klunzen achterin de bal niet wens fatsoenlijk konden rondspelen. Dat is ook het verdienste van Bilbao, maar Barcelona wordt vaker onder druk gezet en kan dan nog voetballen.

15 augustus 2015 om 13:43

Iscodisco Nou dat valt wel mee hoor, Athletic heeft een mooie selectie met vele goede voetballers. Ze hebben een sterke jeugdopleiding en zijn al jaren succesvol op dat gebied. Zij kopen ook nauwelijks in tenzij het een Baskische speler. Vaak wordt zo'n speler dan terug gehaald nadat hij ooit licht is bevonden. Kijk bijvoorbeeld naar Aduriz. Kijk eens naar de spelers van de afgelopen jaren zoals Llorente, Javi Martinez, Ander Herrera en tegenwoordig hebben ze Muniain, Laporte, Benat, Aduriz(ondanks leeftijd nog geweldig) en zo lopen er nog veel meer talenten rond. Om nou te zeggen dat de selectie van Barca 10 x beter is, nee. Het maakt niet uit wie je bent en wat je hebt maar als je in San Mames een halve B team opstelt dan kan je zoiets verwachten. 4-0 is natuurlijk overdreven maar een nederlaag is echt niet vreemd. Een finale van 120 minuten tegen Sevilla is overigens heel anders dan een tripje(schoolreisje) naar Azerbeidjan. Maar dat moet zeker niet worden gezien als een smoes. Zeer terechte overwinning van Bilbao.

14 augustus 2015 om 23:57

Lees punt 3 Isconaldo.. Daarnaast ben ik niet eens barcafan, kijk naar mijn naam:s

14 augustus 2015 om 23:57

Daar komen de haters...

15 augustus 2015 om 00:06

als je het opneemt voor barca krijg je altijd die real kindjes achter je aan.
echt jammer dat vz hier niks aan doet.
reageren met argumenten is prima. maar dit doen ze niet.elke barca fan hier weet dat barca slecht speelde en bilbao top. verder praten we over de wissels en de opstelling.
en als het 3-0 staat komen alle trieste kindjes provoceren.

15 augustus 2015 om 00:08

Haha, je heb helemaal gelijk. Smoesjes,excuses enz enz. Barca is dit jaar gewoon niet zo sterk als er word gedacht, gewoon verdiend verloren, dit zou ook gebeuren als ze wel met hun sterkste team hadden gespeeld.

15 augustus 2015 om 00:13

Niet zo miepen man, Barca heeft niet gefaald, Bilbao heeft gewoon terecht gewonnen! Blijkbaar ben je net zo verwend als Barca door zo te reageren. Accepteer het gewoon, is niet zo heel moeilijk hoor, probeer het eens, dat zal je namelijk vaker moeten gaan doen dit seizoen.

15 augustus 2015 om 00:15

Miss zijn het wel Sevillakindjes, of miss Valenciakindjes, Granadakindjes? Misschien zijn het wel Redbull Salzburgkindjes? Wie weet??

15 augustus 2015 om 01:00

Gewoon kansloos ingemaakt.... smoesjes zijn onzin.

15 augustus 2015 om 07:56

@barcastyle

Een beetje op je teentjes getrapt jochie? Kom jij zegmaar nooit op real Madrid forums? Hypocriet nr. 1 van voetbalzone ben jij..

On: Barcelona verdiend verloren, Bilbao was gewoon vele malen beter, ookal hadden ze een veel minder team, en mistten ze 4 basisspelers.

14 augustus 2015 om 23:56

Staat tegenover dat Athletic ook vier basisspelers miste.

15 augustus 2015 om 00:07

idd dat mag ook gezegd worden. als die kinderkes nou verstand over voetbal hadden kwamen ze wel met zulke argumenten. echter kunnen ze niet beter dan '' ga es niet zo huilen''.

15 augustus 2015 om 09:47

Oke een ander argument, messi en suarez speelde zeer matig!

14 augustus 2015 om 23:56

Waanzin. Seizoen is net begonnen. Professionele voetballers koken over van energie. Dit is een typische move van Enrique, op haast Van Gaal-esque met een kamikaze opstelling/ basis naar Baskenland gaan en nog denken dat je er heelhuids uit komt. Gozer flikte zo iets al tegen Sociedad vorig jaar, toen gingen er al bijna koppen rollen.

15 augustus 2015 om 00:02

"enrique krijgt nu veel gezeur van de barcafans onder ons, maar hij had gewoon geen keus."

Je beseft toch wel dat Barca 120 minuten heeft moeten spelen door de slechte wissels van Enrique in de wedstrijd tegen Sevilla. In die wedstrijd had ie al kunnen zien dat Bartra hopeloos uit vorm is en dan durft hij hem ook nog naast vermaelen te zetten..

15 augustus 2015 om 00:06

Geen keus?

Rakitic ipv roberto

Piqué ipv Vermaelen of bartra was al acceptabel geweest.

Maar met zo n middenveld spelen en achterhoede kan gewoon echt niet.

Daar wint real Madrid zelfs van😄

15 augustus 2015 om 00:10

Het is een citaat van de persoon boven mij, je weet dat je nu op de verkeerde persoon reageert he mohammhi..

15 augustus 2015 om 00:44

Ik begrijp het. Mijn excuses

15 augustus 2015 om 03:45

Luister goed naar si Xavi.

15 augustus 2015 om 03:56

Toch had Lucho hier wat tegen moeten. Ook al zouden we binnen 90 minuten van Sevilla winnen. Deze zware reeks komt wel vaker in het seizoen voor alleen nu gebeurt het in het begin van het seizoen en dat zijn voetballers niet gewend. Voor vele clubs zijn er Supercup wedstrijden maar 3 supercup wedstrijden in 7 dagen is voor niemand weggelegd. Ik kan me noet herinneren dat dit ooit is voorgekomen. Nogmaals, Luis Enrique had hier beter op moeten inspelen. Hij heeft Bilbao (simpelweg vanwege de zwakke opstelling) onderschat en rekende op de terugwedstrijd.

15 augustus 2015 om 00:03

Het lijkt me sterk dat jij dit van te voren had voorspeld. Dit is voor barca echt een schande. Verliezen van bilbao, ok, maar zonder een goal te maken en er vier om je oren krijgen is niet acceptabel voor een club die Suarez en Messi,2 van de beste 3 spelers van europa, op het veld hebben staan.

15 augustus 2015 om 00:13

Maar dat krijg je dus als je met een zwak middenveld speelt. Als je ziet waar Messi en Suarez helemaal naartoe moesten om aan de bal te komen.. Bilbao speelde goed compact waardoor een solo heel lastig zou worden.

15 augustus 2015 om 00:24

Eerlijk gezegd lukte ook helemaal niks bij Messi op de momenten dat ie de bal rond de 16 had, behalve de vrije trap, die heel goed werd tegengehouden

15 augustus 2015 om 00:17

Ik zie helaas dat de Realfans onder ons zo blind zijn van vreugde dat hun aartsrivaal voor het eerst sinds 20 jaar een wedstrijd verliest dat ik niet meer ga reageren. Ik zeg duidelijk dat bilbao gewoon een goede tegenstander is bij punt 3, maar zover lezen ze niet eens omdat ze enorm graag willen benadrukken dat Barcelona is weggespeeld.

Ik heb in ieder geval genoten van een leuke wedstrijd ipv van op mijn nagels te kauwen en te hopen dat Barcelona er zoveel mogelijk om de oren krijgt.

De groeten!

15 augustus 2015 om 16:13

B elftal is een groot woord. Daarnaast stond deze supercup ook allang vast en topsporters moeten dit gewoon aankunnen ze krijgen niet voor niks miljoenen op hun bankrekening gestort.

Wow totaal niet verwacht dit.
Aduriz de grote held van san Mames, ik zie Barcelona dit niet meer goed maken.

Lucho is een dwaas. Het spijt me echt. Ik vertrouw hem niet. Zelfs niet na de treble. Met zo'n opstelling naar Baskenland vliegen. Hoe haal je het in je kop. Alle startende bank-spelers bakten er helemaal niks van. Bartra voor op. Wat een parodie op een verdediger is dat zeg.

TER STEGEN, ROBERTO, BARRA NOOOOOOOOIT MEER LATEN SPELEN!!!

EN PEDRO NOOIT VERKOPEN AUB! HIJ EN MESSI ENIGE GOEIE KANSEN!

15 augustus 2015 om 00:01

terwijl je wereldkeeper Bravo gewoon op de bank hebt zitten

15 augustus 2015 om 00:09

Die Ter Stegen zeurt dat die alles wilt spelen, hij moet nog 's blij wezen dat hij CL mag spelen :s

15 augustus 2015 om 00:07

Ben ik het mee eens!

Vermaelen deed ook niet veel goeds, maar dat is niet zijn fout.

Hiermee geef je gewoon een prijs weg! Zonde!!

15 augustus 2015 om 00:13

Dom dom dom, speel dan gewoon met je complete A elftal probeer je op z'n minst 2 a 3-0 van te maken en dan thuis speel je met een b elftal :s maar neej die debiel zet b elftal -_-

15 augustus 2015 om 00:11

Je boodshap komt door. On: de b-garnituur van barca kwam wel heel matig voor de dag zeg. Wat een drama

15 augustus 2015 om 00:14

Zelfs ter Stegen hoort in de B jo, zo'n domme keeper -_- stuur hem terug waar di vandaan komt

15 augustus 2015 om 00:30

Check effe je caps-lock. Man man man. Ter Stegen moest het doen met een belabberde verdediging. Prima keeper

Alhoewel ik niet echt een pure barca hater ben, kan ik toch wel genieten van deze nederlaag door de uitspraken die Pique deed. Voor de rest een erg miserabele wedstrijd van Barca mede mogelijk gemaakt door Enrique.

als lucho volgend week ook met z'n opstelling begint zie ik barca die niet goed maken. weet iemand of neymar de return wel mee gaat spelen ?

In 2 wedstrijden 8 goals tegen krijgen zegt veel over barca's huidige vorm.

14 augustus 2015 om 23:57

In 2 wedstrijden 1 prijs gewonnen, statistieken zeggen niet alles amigo... Overigens sowieso een wanprestatie van barca vandaag hoor, een half B-elftal is daar geen excuus voor.

15 augustus 2015 om 00:15

Ja terwijl er 2 prijzen op het spel stonden en ze beiden tegen zeker mindere ploegen waren. Als je er niet 1 had gewonnen als barca was t wel heel droevig. Hij heeft gelijk, 8 doelpunten is gewoon heel veel. Vandaag was erg slecht maar ook tegen sevilla 4 tegen. Niet echt een incident dus. Al denk ik wel dat het zal gaan verbeteren natuurlijk

15 augustus 2015 om 00:37

We hebben het wel over Sevilla: een goed voetballende ploeg die EL winnaar was 2x achter elkaar en het veel topteams ongelofelijk moeilijk maakt. Wat betreft Bilbao hebben ze wel verdiend gewonnen, alleen zat alles wel mee.

Het zijn wel incidenten aangezien ´´normaal´´ gezien nooit zoveel scoren tegen Barca. 8 in 2 wedstrijden is veel maar het waren voor velen kijkers wel 2 vermakelijke wedstrijden, geen parkeer de bus van Chelsea ofzo.

15 augustus 2015 om 00:42

Amen

15 augustus 2015 om 01:02

@ajaxchelseafc, tuurlijk zou het dan slecht zijn. 8 Tegendoelpunten is idd veel, teveel zelfs. Maar dat geeft niet aan hoe de prestaties zijn van barça. Tegen Sevilla waren ze bijvoorbeeld niet al te slecht vind ik, alleen hebben ze het de laatste 15min weggegeven door een veel te lakse houding aan te nemen en nonchalant te spelen. Daarbij opgeteld dat er lompe wissels gemaakt werden, dan krijg je 4 tegendoelpunten. Ik geef hier niet aan dat het "normaal" is om 4 tegendoelpunten te krijgen, maar nogmaals, dat zegt niet altijd alles.

Over dat verbeteren denk ik wel dat je gelijk hebt. Met de basiself kan deze ploeg nog zeer veel bereiken in de toekomst.

15 augustus 2015 om 07:35

Bqrcanarcaba, Bilbao speelde ook met een half b-elftal, aangezien 4 basisspelers mistten.. Geen excuses deze keer, Barcelona is vernederd

15 augustus 2015 om 17:15

@iscodisco ik heb in de post waarop jij reageert toch geen smoesjes gegeven. Daarnaast is Barcelona inderdaad vernederd. Bilbao is ook een hele goede ploeg( vooral) in san mames. Moet je nagaan dat Real met hun beste 10/11 nog niet weet te winnen in san mames.

Nou Enrique.. wat heb je hier op te zeggen. Succes is hem werkelijk naar zn bol gestegen.

Het ergste is nog dat dit niet eens geflatteerd is.

Ik heb een grenzeloos respect voor LE, maar dit is wel te wijten aan zijn keuzes, er is werk aan de winkel.

Man of the match : Lucho!!!

Dankjewel Barcelona.. kan niet wachten hoor op de aantal smoesjes van onze catalanen .

1. Scheids was slecht
2. Gras was niet goed gemaaid
3. Messi is zich sparen voor de La Liga

Welke van deze 3 zal het meest gezegd worden??

Toto binnen ciao.

15 augustus 2015 om 00:02

Ik denk geen enkele van de 3. Aangezien iedereen het er wel over eens is dat je hier gewoon met je beste opstelling moet spelen.

15 augustus 2015 om 00:04

Verzin dan op z'n minst 3 goede opties.

15 augustus 2015 om 00:06

Uhm niemand gebruikt deze smoesjes? Waarom schrijf je niet de echte smoesjes? Omdat ze waar zijn?

15 augustus 2015 om 00:24

Begin niet over het feit van dat ze een aantal dagen geleden nog hebben gespeeld, wielrenners rijden dagen achter elkaar hoge bergen op.......dus een topsporter hoort dit gewoon aan te kunnen.

15 augustus 2015 om 00:40

Haha mooie vergelijking man... nooit gefietst en gevoetbald zeker? Kan je toch niet vergelijken man...

15 augustus 2015 om 00:52

ja met 10 spuiten in mijn reet kan ik het ook!!!

15 augustus 2015 om 00:53

Je heb gelijk, wielrennen is echt topsport. Ik had voetballers geen topsporters moeten noemen, hoe kan ik zo stom zijn! Ach, het is al laat he, of vroeg, kan ook.

15 augustus 2015 om 01:00

Lijkt me niet echt lekker fietsen, met 10 spuiten in je reet. Maar misschien heb jij ervaring mee?

15 augustus 2015 om 01:02

@allochtoni: Als je ook maar een beetje verstand van voetbal of wielrennen zou hebben, zou je weten dat het twee totaal verschillende sporten zijn die op totaal verschillende manieren getraind worden. Een wielrenner is getraind om dagen achter elkaar honderden kilometers te fietsen, een voetballer is niet getraind zo snel achter elkaar wedstrijden te spelen.

15 augustus 2015 om 01:24

@airbags: Hoi, ben je daar zeker van? Je mag er nog op terug komen hoor, vind ik niet erg, want heel stiekem slaat het echt nergens op van wat je hierboven typ. Ik zal zeggen waarom: Er is een land dat Engeland heet, en volgens mij, spelen ze daar soms 3 wedstrijden in 8 dagen. Maarrrrrrrrrrr, het kan zijn dat ze in Engeland niet weten dat ze daar niet op moeten trainen, wat een rare mensen zijn het daar toch! hihi

15 augustus 2015 om 02:23

@allochtoni, ben jij echt zo snugger of doe je alsof je heel veel weet? Mijn complimentje dat je weet dat er een land bestaat dat Engeland heet... nu even wat serieuzer, voetbal en wielrennen is totaal niet met elkaar te vergelijken. In beide sporten gebruik je benen (zover kom jij wel, denk ik, want je had zeker zo een opmerking gemaakt), maar er worden totaal andere spiergroepen gebruikt. Anders zou je kunnen zeggen dat marathonlopers ook geen topsporters zijn, omdat die ook niet elke dag een marathon kunnen lopen... daarnaast mag ik hopen dat je het wielrennen niet al te serieus neemt met de dopingschandalen van de laatste jaren, toch? Zelf jij kan dan elke dag ruim 100 km fietsen, berg op, berg af. Trouwens als jij voetballers geen topsport vind, wat doe je dan op voetbalzone, dan neem je dat toch ook niet serieus?

15 augustus 2015 om 09:33

@ Airbags

Als voetballers hier niet op getraind zijn moeten ze dat misschien maar snel gedaan doen. Immers, het was al erg lang bekend dat deze twee wedstrijden zo kort op elkaar zouden volgen, daar had je dus blijkbaar iets aan kunnen doen aangezien jij stelt dat je daarop kunt trainen.

15 augustus 2015 om 00:23

4: Schuld van Madrid en Franco. Haha die gebruiken ze heel vaak.

15 augustus 2015 om 00:32

Ja klopt en als Real niks wint, ligt het alleen maar aan Real en blessures etc. Dezelfde slappe smoesjes...

15 augustus 2015 om 00:57

Gaat het hier om Real?? Nee toch? Volgens mij gaat dit item over Barca die verloren heeft, of over Bilbao die keihard gewonnen heeft, kan ook. En stop eens met dat verwende vingertje te wijzen, kijk eens naar jezelf...

15 augustus 2015 om 02:25

Zegt de man die over wielrennen begint?

De sextuple is nu nog een vage droom maar het kan nog als de basis 11 speelt.
Alhoewel misschien verstandig is om op de competitie te focussen omdat we ook tegen Athletic Bilbao als eerste tegen gekomen.

Proficiat aan Bilbao die erg strijdlustig waren.

Tja als je met zo'n opstelling begint vraag je er gewoon om. Kan er echt niet met mn hoofd bij hoe je Bilbao zo erg kunt onderschatten. Die eerste goal, die trouwens prachtig is, had niet eens mogen plaatsvinden. Wat denkt Ter Stegen in hemelsnaam joh, die guy moet echt stoppen om Neuer steeds te imiteren.. Begint nu echt pijnlijk te worden. Maargoed, dit doet niet onder aan de puike prestatie die Bilbao heeft geleverd! Gefeliciteerd Bilbao fans!

Wat een sht wedstrijd, dit kan niet. Lucho moet gewoon ontslagen worden. Speel de volgende wedstrijd dan maar met allemaal nieuwe mensen, zwaar vernederend dit.

Wat een slappe hap stond er in het veld vanavond.

14 augustus 2015 om 23:59

Het is helaas niet altijd feest. We hebben ook nog te maken met een transferban dat onze bank geen diepte geeft. Het wordt dan misschien geen sextuple maar het kan nog steeds een mooi seizoen worden.

15 augustus 2015 om 00:10

Het is niet erg als er geen feest is. Gaat meer om dat deze wedstrijd zeer vernederend was. De kwaliteitsverschil tussen de eerste 11 en de spelers op de bank is te groot. Sergi, Bartra, Vermaelen en Adriano dat zijn geen spelers waar je naartoe hoort te streven.

Daarnaast is Ter Stegen een talent, maar snapte totaal niet waarom er op een poll een tijdje geleden Ter Stegen boven Bravo werd gekozen. Bravo keept ongelofelijk goed, zowel bij Barca als het nationale elftal en hij is ook een stille/betrouwbare kracht.

15 augustus 2015 om 00:32

Barca won vorig seizoen de competitie en de Champions League. Er wordt 1 wedstrijd erg slecht gespeeld en flink verloren, en hij moet gelijk ontslagen worden? Je zou je kapot moeten schamen voor zulke uitspraken, gatverdamme.

15 augustus 2015 om 00:41

@ayrshire ik zou me moeten schamen? Waarom? De reden van het succes was de honger naar prijzen, en dat in combinatie met aankopen als rakitic/suarez die gretigheid meebrengen. Deze coach is het gewoon niet.

15 augustus 2015 om 00:52

Wacht, wil je nou echt zeggen dat het met elke willekeurige coach was gelukt? Alsjeblieft hou op zeg. Martino die Messi weer op rechts zette en waarbij dat echt totaal niet lukte? Ben je dat vergeten?

Suarez is echt 180 graden de andere kant van het befaamde Barca spelletje. Wie denk je dat hem zo goed heeft laten inpassen? Die prijzen zijn dankzij de spelers, maar ook absoluut dankzij de trainer. Ik kan mij de reacties van vorig jaar herinneren, na 2 a 3 weken werd er al om zijn ontslag geschreeuwd. Eindstand? 2 giga prijzen en hij werd weer aanbeden. Het gaat 1x verkeerd, en figuren zoals jij zijn er weer.

Let wel, ik heb echt helemaal niets met Barca. Sterker nog, ik vind het een ruk club. Ik kan soms genieten van het voetbal, maar daar houdt het dan ook wel op.

15 augustus 2015 om 01:26

Nogmaals de reden van het succes was de honger naar prijzen. De spelers gaan er zelf weer voor ,en daarnaast met aankopen als suarez en rakitic is er extra gretigheid die het team meer motiveert.

Prijzen winnen maakt van trainers niet altijd top trainers he..
Daarnaast weet jij niet wat je zegt. Messi speelde centraal en Suarez aan de rechterkant, Messi vond het toen wel goed dat hij op rechts kwam te staan en Suarez centraal, omdat het niet goed draaide met Suarez op de flank. Het is meer de spelers die goed communiceren met elkaar ,en het goed kunnen vinden met elkaar( met name de 3 voorin).

Bij zijn contract verlenging was er ook zijn twijfels bij hem, alleen de treble gaf de doorslag om met hem door te gaan.

15 augustus 2015 om 01:37

My god, dit heeft echt geen zin. Iets met een bord en een kop.

Ik ontken nergens dat dat voor extra motivatie heeft gezorgd, dat is alleen maar logisch. Maar jij hangt echt veel en veel te veel waarde daaraan.

Ik weet heel goed wat ik zeg, dat hoef je niet in twijfel te trekken. Hoe in godsnaam zou jij nou weten dat Messi het wel goed vond en eerst niet? Come on, open je ogen eens. Dat je Luis Enrique geen geschikte trainer vindt, prima. Maar onderbouw het dan tenminste. Martino heeft exact hetzelfde met Messi geprobeerd, toen werkte het niet in zowel het spel als tussen de relatie van Martino en Messi. Dat is bij iedereen bekend. Luis Enrique heeft dit opnieuw geprobeerd met Suarez in de spits, en daarbij werkt het wel. Des te opvallender omdat Suarez totaal geen stereotype Barca speler is.

Dit heeft Enrique voor elkaar gekregen, niet Messi, niet Pietje, Henk, Jan of Klaas.

Een dubbel winnen en schreeuwen om ontslag. Totaal de realiteit met betrekking tot voetbal kwijt.

15 augustus 2015 om 02:05

Dan hou ik het simpel.

Heb jij wel Barca gekeken? Suarez werd door ''le'' op de flank gezet( aan de rechterkant). Liet Messi centraal spelen, maar dat werkte totaal niet. Er is aan/ tegen Messi gezegd/gevraagd of hij aan de rechterkant wilde spelen en dat Suarez van de rechterflank naar centrale positie voorin kon.

Wat is dat voor zin? '' Hoe zou jij nou weten dat Messi het wel goed vond en eerst niet?'' Wetende dat Messi op veel verschillende posities kan spelen in combinatie met dat Suarez op de flank niet zo goed ging, is het niet moeilijk om dat te weten.
Messi lijkt ook niet echt op een speler die moeilijk doet betreft de positie.
Suarez mag daarnaast geen stereotype Barca speler zijn, maar heeft wel een club als Liverpool bijna kampioen gemaakt, dan hoor je gewoon bij een echte topclub of het nou Barca,bayern,real,juve dat maakt niet uit.

Waarom zaten iniesta pique rakitic busqets niet in de basis?

Messi speelde vandaag weer buitenaards goed: was helemaal nergens op Aarde te bekennen.

15 augustus 2015 om 02:12

Hahahahaha je hebt me echt laten lachen man.

Bartra, Rafinha, Sergi, en vooral Adriano gewoon naar Barcelona-B, te slecht voor woorden.
En wanneer red Ter stegen nou is een bal?

Als je zo ongemotiveerd aan de wedstrijd begint, kun je beter helemaal niet beginnen. man man man, je speelt om een beker voor een miljoenenpubliek, dan mag echt wel meer pit achter. Dit Barca verdient zeer zeker niet de supercup

Tegen Sevilla was het al duidelijk dat ze het zwaar gaan krijgen dit seizoen. Ze geven te veel weg achterin. In 2 wedstrijden 8 om de oren krijgen.. Best pijnlijk zeg. Moet flink wat gebeuren in de verdediging..

4-0 in Camp Nou is mogelijk als ze dan het beste uithalen maar het wordt lastig.
5 prijzen winnen is ook mooi.

wauw enrique doe normaal. je begint toch niet met zo een opstelling tegen bibao?? Het is geen Cordoba. Dat middeveld is schandalig en die verdediging is ook triest. Wat nou sparen? Gewoon Pique Bravo Iniesta Busi en masche op zn eigen plek. Roberto en Rafinha hoeven nooit meer te spelen van mij. Gewoon geen woorden voor hoe dom enrique is.

Je kunt Lucho kwalijk nemen voor de risico dat hij nam, maar een deel is ook gewoon te danken aan geweldige inzet en optreden van Bilbao.

Lucho dacht met een slechte opstelling hier wel na huis te gaan met 1-0 nederlaag of 2-0 en dat thuis af te maken met een hele vriese basis elf.
Dat heeft dus zeer zeer slecht uitgepakt en dat middenveld sloeg nergens op. Hij moest gewoon minstens Iniesta of Rakitic in basis zetten.

JE verwacht ook in zulke wedstrijden gewoon dat de heren voorin kansen zullen maken aangezien Bilbao bekend staat voor aanvallende spel en veel open ruimte.

Normaal gesproken zou Barca Bilbao opeten zo als ze dat meestal doen in de competitie. Vergeet ook niet dat ze vorige seizoen hier 5-0 wonnen met vaste elf, dus Lucho dacht door wat te wisselen kan het ook misschien goed uit pakken en 0-0 of 1-0 eindigen, maar niet dus.

Snel wedstrijd vergeten en helaas de titel kans laten schieten.

Je kan zeggen hij had met beste 11 moeten starten en hoog druk zetten om zo snel op voorsprong te komen en daarna basis spelers rust te geven. Ja, dat was de andere optie, maar dat deed Lucho niet voor welke redenen dan ook.
Ik zie deze nederlaag als een positieve afgang zodat beide Lucho en de spelers alert worden van elke tegenstander en dat ze niemand moeten onderschatten komende seizoen!

Gefeliciteerd Bilbao fans als die hier rondlopen, dik en dik verdiende overwinning.

15 augustus 2015 om 00:17

Moyashi, de reden van het succes afgelopen seizoen was: de honger naar prijzen waren er bij de spelers, en dat in combinatie met aankopen als rakitic en suarez die gretigheid meebrengen motiveert het elftal. Lucho is een coach die altijd twijfel blijft oproepen. Hij is geen betrouwbare coach.

15 augustus 2015 om 01:05

Bilbao is altijd een hele stugge ploeg, zelfs voor een fit en fris Barcelona dat met de sterkste 11 kan aantreden. Of je het nou tactisch falen of naïviteit noemt maakt me niet uit, maar dit resultaat is wel grotendeels te wijten aan Luis Enrique. Hij heeft de tegenstander onderschat en Barcelona is daardoor keihard afgestraft. Want wat Bilbao liet zien was niks bijzonders. Ik heb die club het afgelopen jaar best vaak zien spelen, en ze waren vandaag echt niet beter dan anders. Ze waren net zo fel, zaten er net zo kort op en waren net zo'n stugge ploeg.

Dit was terecht gewonnen van bilbao, het is en blijft een giant killer. Meeste mensen onderschatten dat.

Zo, das schrikken. Dit maakt wel wat dingen duidelijk.

1. Enrique is een wannabe filosoof met zijn rare opstellingen.
2. Jeugd komt momenteel te kort. Vooral Sergi Roberto doet zijn best, maar heeft t niet.
3. Adriano en Vermaelen zien we gelukkig niet meer terug.
4. Dit kon Barca niet op een betere moment gebeuren, met beide benen op de grond..
5. Pedro voor 30m naar United is geweldig voor Barca, heeft t totaal niet meer in de belangrijke mstches. Doe mij maar Sandro..

15 augustus 2015 om 00:08

Hij scoorde 3 dagen geleden nog de winnende, dus wat lul je over Pedro man?

15 augustus 2015 om 00:19

Anlista, hij scoorde wel de winnende maar oogde niet echt gelukkig bij de beelden met de beker. Kan ook op weinig krediet rekenen van LE.

15 augustus 2015 om 00:21

Heb t niet zo met Pedro, ook vandaag de een op een kans, zo wild geschoten. Vind t een wereld van verschil als Neymar speelt. Doe mij maar Sandro, gretig en een neusje voor de goal. Daar waa r die van Pedro een intikker was, scoorde Sandro een heerlijke technische goal tegen Chelsea. Hieronder, klopt, Bartra heeft totaal geen fysiek en Balans. Hoe hij tegen Chelsea en Sevilla viel na een dol is gwn humor...

15 augustus 2015 om 00:29

Als je Pedro voor 30 Miljoen kunt verkopen moet je dat gewoon doen.

Het verschil met Neymar en Pedro is gewoon te groot. Arda Turan komt in Januari erbij, heb je in de aanval weer wa opties. Daarnaast is Rafinha niet zo slecht op de flanken.

15 augustus 2015 om 00:13

Pedro scoorde dinsdag nog de winnende en zet Bartra ook maar bij het rijtje van gefaalde jeugd producten.

15 augustus 2015 om 01:07

6. Bartra mist zelfvertrouwen, en speelt daardoor heel onzeker en als een verdediger van niks.

Er zat totaal niks in, ze kregen de controle terug toen Iniesta en Raketic erin kwamen maar toen was het al te laat. Iniesta staat 1 minuut erin en dan gaat Adriano de fout in. Daarna Alves nog eens en Aduriz kan scoren, zelfde voor de penalty dat was gewoon dom. En de 2e goal was S. Roberto zijn fout die levert hem zomaar in.

Daarnaast had Messi totaal geen zin en was hij totaal niet scherp. Hadden ze mogen wisselen zo inspiratieloos, Al snap ik dat hij denkt wat doen die spelers in zo´n wedstrijd op het veld. Bartra en Vermalen is sowieso een groot drama, ik kan wel uren doorgaan. Athletico heeft gewoon goed geprofiteerd zaten er de hele wedstrijd kort op en hebben verdiend gewonnen. Dat het 4/0 wordt is wat geflatteerd vind ik, maar als alles mee zit dan zit ook echt alles mee.

15 augustus 2015 om 00:06

Vraag me af hoe Bartra die exodus aan talenten heeft overleeft. Fontas, Tello, Cuenca, Thiago, Delofeu, Bojan allemaal pleite.. Waarom speelt die slapjanus nog in godsnaam in Barcelona?

Leuk dat de 'kleinere' clubs Real en Barca toch nog wat prijzen af kunnen snoepen

Geweldig Bilbao!! Geweldig niet te geloven 4-0 wat een afstraffing geweldig!!! Aduriz 3 goals wat een geweldige speler is altijd dreigend,san Josè maakte een goal van jewelste geweldig!! Bilbao Bilbao Bilbao!!!!!! Geweldig!!!!!! Dit maakt barca nooit meer goed dagdag 6 prijzen,bilbao heeft de supercopa binnen. 8 tegen goals voor barca in 2 wedstrijden haha geweldig

15 augustus 2015 om 00:12

4 prijzen in 1 seizoen, geweldig geweldig geweldig Barca!!!! Real Madrid ehm...... 0 toch?? Zie je hoe kinderachtig mijn opmerking is? Dit ben jij....

15 augustus 2015 om 00:22

oops

15 augustus 2015 om 01:12

WK clubteams heeft Real gewonnen kleuter.

15 augustus 2015 om 13:56

Anlista...top reactie op i love voetbal (kind) Hahah

15 augustus 2015 om 00:20

Je bent net als Barca vanavond 100% kansloos! Man man wat kinderachtig.

15 augustus 2015 om 00:25

Is jou opmerking naar mij gericht?

15 augustus 2015 om 00:36

El jefecito

Jij bent meer kansloos want jij kan m'n reactie niet verdragen en m'n menig wie is hier nou kansloos? Ik zeg feiten barca kan geen 6 prijzen meer pakken en ze hebben 8 goals geïncasseerd in 2 wedstrijden

15 augustus 2015 om 00:43

Hoezo.... ze moeten nog steeds thuis spelen tegen Bilbao... het wordt lastig, maar 4-0 thuis winnen behoort zeker tot de mogelijkheden. Het is nog geen feit zolang de 2e wedstrijd gespeeld moet worden. Enige feit wat je noemt klopt en dat 8 tegendoelpunten, maar zolang je eentje meer scoort is niks aan de hand zoals die 5-4... toch weer een prijsje

15 augustus 2015 om 00:44

Dus barca kan nog steeds 6 prijzen winnen

15 augustus 2015 om 00:49

@analista

Klopt, maar denk je serieus dat het nog kan? Nee toch? Ze moeten minimaal 4 goals scoren dat lukt barca niet voorspel ik. Bilbao weet als het maandag rust is en het nog 0-0 staat dan is de supercopa binnen voor Bilbao. Iedereen met een beetje voetbalverstand weet dat het al gespeeld is de supercopa is voor Bilbao,geen 6 prijzen voor barca

15 augustus 2015 om 00:53

Klopt van de 6 prijzen maar 5 kunnen nog en zelf 6 maar dat kinderachtige 'geweldig' is best triest net als het seizoen van je eigen club zeg maar.

15 augustus 2015 om 00:56

Waarom niet? Barcelona zou best thuis 4x kunnen scoren en een verlenging eruit kunnen halen. Niet zoals ze vandaag speelden uiteraard, maar 4 doelpunten is zeker niet onmogelijk... we zullen zien, lastig wordt het sowieso. Ik ben Barca fan, maar gun het Bilbao zeker als ze winnen. Vind het ook jammer dat er 2 wedstrijden gespeeld moeten worden.

15 augustus 2015 om 02:06

Als een ploeg het kan dan is het Barcelona wel. Zou maar niet te vroeg juichen.

15 augustus 2015 om 00:23

Snap niet dat Barcelona met een zeer matig elftal op het veld verliest, en Real met hun beste 10/11 hier ook verliest.

gewoon verdient. bilbao speelde top op alle posities.
lucho moet weten dat bilbao ook gewoon altijd moeilijk is. elk jaar is het strijden tegen ze.
en als je geen alba neymar hebt ga je zoveel wisselen. niet slim. vervolgens als het al telaat is ze alsnog 1 helft laten spelen. had je ze net zo goed eerste helft hun laten spelen en als het kan wisselen. dit was gewoon een veelste grote risico van een onervaren coach die imo het niet verdient om barca te coachen. lijkt overdreven maar dit is de 2de keer dat hij zoiets flikt.
imo moeten ze een hele b elftal opstellen met de jeugd volgende wedstrijd. het is verloren en dan hebben zij ruimte om te spelen zoals ze willen en zichzelf te bewijzen. dan zul je zien dat de helft gewoon niet goed genoeg is en kan het gezeur ophouden dat er meer jeugd de kans moet krijgen.
ze zijn gewoon niet goed genoeg.
lucho verdient ook gewoon geen 6 bekers.

15 augustus 2015 om 01:14

Jouw denkwijze rondom jeugdspelers klopt echt van geen kant. Als je een B-elftal gaat opstellen met veel jeugd erin, mis je de ervaren spelers die de jeugdspelers coachen. Je hebt als jonge speler nou eenmaal ervaren spelers nodig waaraan je je kunt optrekken, anders krijg je zo'n situatie als met Ajax tegen Rapid Wien. Die jonge jongens moeten gewoon eens hun kans krijgen in een bekerpotje tegen een derdeklasser, of als invaller in een westrijd die redelijk gelopen is. En dan zul je zien dat er meer spelers doorbreken dan wanneer je ze nu allemaal opstelt aanstaande maandag, zonder begeleiding van ervaren spelers en ze daarna al afserveert.

San Mames is echt de hel van Spanje. De tegenstanders hebben altijd moeite met de vijandigheid daar. Ik ben geen fan van Bilbao maar eerlijk is eerlijk als er 1 club is die met eigen jeugd dan is Bilbao dat wel. Dus proficiat Bilbao met waarschijnlijk een prijs. Barcelona heeft al 7 goals tegen in de laatste 2 wedstrijden en hey hadden er 10 kunnen zijn. De defensie blijft zwak ondanks dat super ster Vermaelen speelt hi hi. Ik als Real fan kan niet wachten tot het seizoen begint.

15 augustus 2015 om 00:06

Ter stehen moet sowieso niet meer in die goal staan!

15 augustus 2015 om 00:13

prima keeper hoor jij overdrijft echt enorm. alleen af en toe van die foutjes. dat had valdes ook en die was nog slechter dan ter en heeft bijna alle prijzen gewonnen en heel lang bij barca kunnen spelen. ter leert dit soort dingen wel af. hij is nog jong en word echt een topkeeper voor barca in de toekomst.

15 augustus 2015 om 00:13

Eens hij denk dat hij Neuer is ofzo. Gewoon Bravo op doel volgende keer.

15 augustus 2015 om 00:18

Hij heeft deze wedstrijd geen ene bal tegengehouden joh, als nou onze stille keeper Bravo in di goal stond was het anders geweest. Hij geeft alles voor zowel Barca als het nationale team -_-

15 augustus 2015 om 00:20

Als luis enrique***

15 augustus 2015 om 01:30

Neuer komt er vaak mee weg. Bale bijna. Alleen Stankovic strafte Neuer keihard af...

Wat de Lucho opstelling het ergste maakte vandaag is het feit dat alle B spelers gewoon super slecht hebben gepresenteert. De hele middenveld heeft geen 1 aanval weten op te zetten. Messi werd super goed gedekt en leidde onder balverlies door de hoge druk van Bilbao. Messi op slot zetten is al helft van de team na klote gooien en dat zag je zeer goed. Suarez had meer tijd besteed aan zeiken en vallen dan kansen proberen te creeëren.

Zoals ik al zei is dit deels de schuld te geven aan Lucho, maar ook deels gewoon knappe overwinning van Bilbao.

Ik zal waarschijnlijk een van de weinige zijn dat de idee achter Lucho's opstelling zal begrijpen al had hij van mij ook wel Rakitic of Iniesta en Busquets/pique mogen opstellen. Die spelen wel vaker wedstrijd achter wedstrijd.

15 augustus 2015 om 00:35

Ik begreep alleen Adriano als back, de rest niet. Bartra en Vermaelen, hoeveel wedstrijden hebben die jongens met elkaar gespeeld?

Bartra en Macherano in de centrum, was gewoon een logische keus geweest, alhoewel Pique en Macherano in de basis niet slecht ging zijn.

Sta je voor dan kun je in de 2de helft nog altijd wisselen met Bartra of Vermaelen.

Respect voor Bilbao. Ik denk dat de vermoeidheid van dinsdag meespeelde, maar dat is geen excuses/smoesje om 4-0 onderuit te gaan tegen een ijzersterke Bilbao.

Geef de jonkies maar een kans. Tja' het zijn geen iniestas en xavis en etc. Bartra, Sergioo Roberto zijn gwn niet goed genoeg en dat je Vermaelen dan samen met Bartra laat beginnen in zo een belangrijke wedstrijd. Man man man. Afgedroogd vandaag op alle posities gewoon. Die Ter Stegen zeurt dat ie alles wilt spelen' plz man wees blij dat je bij Barca in de beker en CL mag spelen.

Ik had een verlies verwacht maar dit komt wel hard aan! Uit bij Bilbao is ten eerste al lastig met de basis elf, laat staan met dit driekwart B elftal. Ondanks dat gaan de credits naar Bilbao, wat een passie en een zeer terechte 4-0 winst! Snap aan de ene kant Enrique wel dat die spelers wil sparen vanwege de afgelopen wedstrijd tegen Sevilla, maar je vraagt erom als je zoveel spelers wisselt en er zo'n zwak middenveld van maakt. De spelers die me echt zwaar tegenvielen waren Ter Stegen, Bartra en Roberto, de rest was ook niet al te best. Maandag gewoon een heel B elftal neerzetten en gaan richten op de competitie!

Wanneer gaan ze in catalonie nou inzien dat batra en sergi roberto het gewoon niet gaan redden bij barca, ze komen allebei zwaar tekort. 3 jaar geleden na de vernedring tegen bayern kon nog de smoes gebruikt worden dat batra jong was maar de beste man is nog steeds een zwakke schakel. Batra is fysiek zwak, langzaam en mist vaak de concentratie. Bovendien verliest hij vaak kopduels en is hij is nog eens onzeker, de beste man mist naar mijn mening echt alle belangrijke attribute om een goede verdediger te zijn.

Mooie om te zien trouwens toen Piqué werd uitgefloten. Hij stond op om warm te lopen en het hele stadion begon te fluiten. Vervolgens ging hij zitten en iedereen was weer stil. Baskenland is Piqué dus ook zat geworden na die uitspraken over Real Madrid en Spanje. Bilbao is overigens ook anti Madrid daar niet van.

15 augustus 2015 om 00:19

Was niet om warm te lopen, was om een bal te gaan halen die werd ontzet door de Bilbao verdediging. Hij wou tijd winnen. Aangezien de ballenjongens toch tijd zouden rekken. Als je een verhaal wil vertellen, vertel het dan goed.

15 augustus 2015 om 00:25

Daar is hij goed in, verhalen verzinnen. Heeft geluk dat het weekend is anders was hij allang slapen.

15 augustus 2015 om 00:26

Sorry baas. Ik zal het niet nog een keer doen.

15 augustus 2015 om 00:27

Barca Barca Ba, jou mag ik kerel. Die el casa is zo vervelend haha

15 augustus 2015 om 00:39

El Casa.....zorgt altijd voor de nodige lach.

15 augustus 2015 om 00:45

Ja ik neem het woord vervelend terug.. hij is inderdaad goed voor een lach!

15 augustus 2015 om 00:50

Kijk hier kan ik ook weer om lachen. De enige 2 Barca fans die nog kunnen lachen na deze rape van Bilbao. Het is jullie gegund jongens.

15 augustus 2015 om 01:01

Ach ja het is maar een supercup, waar hebben we het over toch? Gun het Bilbao overigens ten harte als ze hem echt binnenhalen. Maar ik heb vorig jaar pas echt gelachen... als je dit een rape noemt, wat was er dan met Real vorig jaar? Haha...

Wauw! Toen ik de eerste 20 minuten zag dacht ik dat ze dit onmogelijk een hele wedstrijd kunnen volhouden... Ze hebben het 93 minuten kunnen doen!!! Wat een pressing en loopvermogen heeft dat Bilbao. Dat Barça er 8 tegen heeft gekregen op 2 wedstrijden is erg zorgwekkend. Vorig seizoen was de verdediging ijzerstrerk! Luis moet kappen met die rare opstellingen, zeker als je voor een prijs speelt. Bartra, Alves en Adriano waren te belachelijk voor woorden. Tel daar de gigantische flater van Ter Stegen bij

15 augustus 2015 om 00:49

Zorgwekkend is het niet aangezien Barca al velen jaren weinig doelpunten tegen krijgt ( zowel competitie als Cl). Het moment wanneer het zorgwekkend wordt is, wanneer een speler geblesseerd raakt en vervangen moet worden door iemand van de bank.

Sh*t ik heb kaarten voor de return...
Dan maar gewoon sfeer gaan proeven,vandaag rondleiding Camp Nou gedaan,is leeg al zeer indrukwekkend!

15 augustus 2015 om 00:14

Wie weet aanschouw je een wonder.

Barca speelde zonder belangrijke spelers in het team maar dat weerhoudt ze toch niet om zelf minimaal 1x te scoren en ook met de basis achterhiede heeft Barca problemen zoals de 4 goels tegen in de eufa super cup tegen Sevilla, een geweldig middenveld en voorhoede maar een kwetsbare achterhoede.

ter stegen stond er weer niet, beter bravo laten spelen en ja Ter Stegen speelt de cup matchen en Bravo de competitie maar Super cup is net winnaar van competitie tegen die van de beker dus laat Bravo starten vandaag met die uitleg.. bartra centraal na vorige match tegen Sociedad was om problemen vragen daar had Pique moeten staan - Masche had rust nodig dus waarom laat je hem verzuipen op het middenveld, ofwel speel je hem ook centraal in de verdediging uit ofwel niet... De rest deed het nog behoorlijk, hoewel ik al dikwijls twijfelde met Sergi R. laat ie ook goede dingen zien dit seizoen. Luch moest roteren na de 120 minuten in Tblissi (ook nog eens verre verplaatsing) maar Mathieu thuis laten was niet zo'n goed idee. Bartra en Sergi R. vielen al door de mand in Tblissi, Sergi herpakte zich enigzins maar Bartra heeft een probleem momenteel (ter Stegen ook..). Bravo, Alves, Pique, Masche (65 Mathieu), Vermaelen, Rakitic (78 Sergi R), Busquets, Rafinha (60 Iniesta), Messi, Suarez, Pedro was beter geweest

Dit kwam hard aan voor mij als barca fan. Ik had een moeilijke wedstrijd verwacht met deze rare opstelling, maar een 4-0 had ik nooit verwacht. Bilbao was gewoon beter en zette enorm goed druk. Barca kon zich niet uit de druk passen zoals normaal, wss door de spelers op het middenveld. Jammer dat er een return is, want dit zou een perfecte wedstrijd zijn voor de bilbao fans als t maar 1 wedstrijd was. Daarnaast begrijp ik de keuze van enrique wel en neem het hem niet kwalijk. Hopelijk leert hij en de rest van het team van deze fout. Ik zelf hoop natuurlijk dat barca dit goed maakt, maar dat zie ik niet egt gebeuren... Gefeliciteerd aan alle bilbao fans, verdiend gewonnen!

Ik geef Enrique hier ook gwn de schuld, maar mensen moeten niet zeuren wnr Barca spelers als Arda Turan en Alex Vidal binnenhaalt. Dit Barca heeft gwn spelers met ervaring' vooral in de PD nodig op de bank. Sergio Roberto en Bartra moeten gwn 3'4 keus zijn want als je dit vergelijkt met de bank van Madrid en Bayern man dan kom je gwn niet ver. Barca heeft echt een uitstekend basis 11, maar de bank moet versterkt worden en niet met talenten want daarvan lopen er al zat.

Oh wat geweldig. Nu slaap ik lekker. Precies wat Barcelona nodig heeft op dit moment. Ze onderschatten Bilbao zwaar.

Ik ben heel blij dat ik de wedstrijd niet gekeken heb! Ik had anders m'n televisie uit het raam gegooid! Ik ga de herhaling ook niet terug kijken want dan zou precies hetzelfde gebeuren als dat ik live gekeken had. Ik kan hier ook niet over oordelen, maar ik hoop dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En dat barca maandag terug vecht en minimaal 4 goals maakt. Het word een hels karwei, maar onmogelijk is het niet! Of barca nou wint of niet, maakt me niet zoveel uit. Tuurlijk is het leuk als we deze prijs ook binnen halen. Maar we mogen zeer, zeer trots zijn met wat we tot nu toe hebben bereikt!! Visca Barca, Visca Catalunya

Iedereen lult over hoe slecht barca was maar waarom hoor ik niemand zeggen hoe goed Bilbao was? Alleen maar excuusjes zoeken over basisspelers enzo.. Deze mannen hebben vandaag gewoon verdient gewonnen stop met excuusjes!

Bravo, Alves, Pique, Masche (65 Mathieu), Vermaelen, Rakitic (78 Sergi R of Adriano erin voor Vermaelen), Busquets, Rafinha (60 Iniesta), Messi, Suarez, Pedro was beter geweest maar snap Lucho wel dat hij de youngsters emotioneel niet wil beschadigen door ze naar de bank te verwijzen na de 4 tegengoals in Tblissi, Mathieu gaat daar beter mee omgaan maar het resultaat is wat het is en dus verkeerde beslissing.. Hopen op een mirakel maandag, 5-0 is mogelijk (15 tot 20 % kans)

Een aantal jongens hebben vandaag wel heel erg duidelijk gemaakt dat het niveau dat Barcelona dient na te streven voor hen niet (meer) bereikbaar is.

Adriano : bedankt voor bewezen diensten maar dit kan echt niet.
Bartra : net niet, straalt te weinig uit, geen killer
Vermaelen : duidelijk waarom hij ook bij Arsenal op de bank zat
Sergi Roberto : zal never/nooit het niveau van Xavi of Iniesta benaderen
Pedro : als hij 30 mio oplevert, dan mag 1 van beide Manchesters hem komen halen ; wild, onstuimig en geluk gehad dat hij geen rode prent heeft gezien.

Het is wel al duidelijk waarom er niet veel uit de jeugd komt op het ogenblik : ze halen gewoon het niveau niet.

Echter ook petje af voor die Basken : prachtige mentaliteit en een hautaine Enrique (anders start je niet met zo een basiself) helemaal in de vernieling gespeeld.

Ter Stegen héél gauw vervangen. Maakt teveel fouten en is geen rustpunt

Gefeliciteerd Atletic fans. Hopen dat messi nog uets kan doen maandag😢

BARCA I BELIEVE IN YOU!!

Dit is natuurlijk erschrikkelijk slap en nonchalant gespeeld door Barca. Daarnaast is het ongelooflijk dat Enrique met een dergelijke basisopstelling aan de wedstrijd begonnen is. Athletic ging vol voor de winst en zette goed druk. Dat is ongeveer de instelling waarmee Barca de wedstrijd in had moeten gaan. Als Enrique dan begint zonder Busquets en Iniesta is dat op zijn minst een aanfluiting te noemen. Ik vind het inzetten van een half B-team verder getuigen van weinig respect richting de tegenstander. Athletic heeft deze overwinning eerlijk verdiend op basis van strijdlust en inzet. Er bestaat geen enkel excuus voor Barca. Het heeft vanavond verloren door tactische blunders en een gebrek aan inzet.

Hulde voor Athletic. Hebben deze wedstrijd veel beter opgepakt en terecht met een groot verschil gewonnen. De opstelling van Barca liet natuurlijk ook wel te wensen over, natuurlijk was de Super Cup ook al deze week, maar Barca heeft dit tijdens het seizoen ook vaak met de CL en La Liga. Ik vind dat er zonder Busquets en met Mascherano op het middenveld geen goede oplossing voor hoge druk kan worden gevonden. Mascherano kan dit niet.

Paar reacties gelezen en vind het maar eng op Vz.

Iedereen zit er zo diep in bij Messi.
Lees smoesjes over een B elftal veel sensatie en bla bla.
Niemand die zich beklaagt over hoe kaka Messi speelde.

Ik lees veel argumenten en zelfs Real wordt genoemd hier en daar.
Neem je verlies voor wat het is en laat Real hier buiten.

Het is gewoon ook jammer dat Barcelona in de return thuis nog altijd niet kan beschikken over spelers als Neymar en Jordi Alba anders zou het nog een leuke comeback kunnen worden. Aangezien de Basken bekend staan voor hun aanvallende spel zie ik ze echt geen muur parkeren.

Barcelona weet heel goed dat dit bijna onmogelijk is om goed te maken, dus Lucho gaat of weer B opstelling gebruiken of een poging doen met beste 11 al is dat nu zo een beetje te laat.

Ik zou eerlijk gezegd niet hebben geklaagd als Barcelona hier met 1-0 of 2-0 had verloren. Dat is makkelijk te doen met vrisse 11 in Camp Nou, maar 4-0 en dan nog thuis een aantal spelers missen gaat zeer lastig worden.

6 titels zal het dus op deze manier nooit worden.

Jeetje, 8 goals in 2 wedstrijden tegen voor Barcelona, dat zijn nummers waarvan ze zouden moeten schrikken.

15 augustus 2015 om 04:06

Dat is inderdaad een heel slecht teken voor de treble winnende club van vorige seizoen. Al hadden ze hier weer met 5-4 gewonnen zou ik het nog even erg vinden, want achterin is gewoon een zware gatenkaas.

Jordi Alba en Pique leveren echt super veel werk achterin, maar je zag vandaag hoe verschrikkelijk amateur werk gedaan werd achterin.

En dan zo dom penalty veroorzakken ook onnodig.

Barca wint met 3-1 maandag... Niet genoeg. Proficiat Athletic De Bilbao !!

Echt 90 minuten lang hoge druk op de bal. Barca had een off day en Dani Alves wat extra te helpen. Fantastisch gespeeld, aupa Atleti!

5-0 moet te doen zijn is vaker gebeurd

In 2012 waren er ook alleen maar verdedigende ingestelde spelers, en toch wonnen zij de champuons league. Oscar krijg voor de ene wedstrijd een 9 van mij en de volgende wedstrijd krijgt hij weer een 5, goede speler helaas te vaak te wisselvallig. Wilian kan prima uit de voeten op 10 en had ik gehoopt op een goede rechtsbuiten.

Barca twee wedstrijden 8 doelpunten tegen hahahahah barca was all poep vorige jaar real had gewoon pech en in de Champions league had barca ook echt geluk tegen man city zonder yaya turé, tegen psg zonder ibra zonder mata,silva,david luis, veratti, tegen bayren zonder, robben, ribery,alaba en nog eentje als het goed is, ook in de finale de beste verdediger can juve was niet aanwezig, zien jullie nou goed jongens , 2 wedstrijden 8 goals tegen hahahahahahahah

15 augustus 2015 om 05:52

Ha-ha-ha, dat maakt Real Madrid wel extra slecht dan, omdat ze niet hebben kunnen profiteren door de afwezigen van hun concurrenten.

winnen en verliezen hoort erbij, vandaag iemands geluk morgen iemand anders;-)

Schandalig dit. Die verdediging van Barcelona is gwn zo lek als een mandje. Tegen sevilla slikte ze ook al 4 tegegoals. En die ter stegen, wat een prutskeeper is me dat zeg.
Dit word een heel zwaar seizoen voor barcona.
Vraag me af wrm ze messi aanvoerder maken, te belachelijk voor woorden. Zonder bal zit hij alleen maar te wandelen op het veld.
Wat een wanbeleid.

Wat een k*t opstelling zeg.. 4-0 verliezen is schandalig voor barca. Hopen dat ze et maandag beter doen, ga ik een keer naar een wedstrijd... haha

Het is echt misselijkmakend hoe de barçafans hier reageren.... gewoon terecht verloren, klaar! Op alle fronten afgetroeft.

Bilbao heeft bewezen een prima team te hebben! Vanaf minuut 1 vol druk uitstekend verdedigen en vooral geloven in een goed resultaat. De overtuiging en hetbplezier was zichtbaar, dat was bij barca wel anders!

Bilao was beter en schoot met scherp. Leuk om te zien dat een kleine club het

Bilbao heeft zeker terecht gewonnen alleen tekent die 4-0 wat overdreven af, schandalig natuurlijk.
Van de minuten dat ik gezien heb in de wedstrijd vond ik de scheids ook wel te vaak het spel stil leggen.
Jammer voor Ter Stegen dat hij bij die eerste goal zoiets moet meemaken maar hij zal nu wel zijn les geleerd hebben hoop ik. Overigens was de hele verdediging zwak.

Een terechte uitslag zou 3-1 geweest zijn. Atletic was duidelijk veel beter en volgens mij maakt Enriqué een groot inschattingsfout om een aantal basisspelers op de bank te laten.

Milde titel van Voetbalzone! "Barcelona vernederd" zou een betere titel zijn geweest!

Ter Stegen mag ook weer banken na deze wedstrijd wat een fouten maakt hij. Bravo gewoon weer als eerste keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Athletic Club

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Granada 46-18
11.Osasuna44-11
12.Cádiz44-22
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
WilliamsAanvaller386
Nico WilliamsAanvaller20
Unai SimónKeeper370
YerayVerdediger231
Voor de complete selectie: Clubpagina Athletic Club.

12 fans
Aanvaller, 40 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren