Liverpool komt met de schrik vrij en koerst af op landstitel

Zondag, 20 april 2014 om 14:51Matthijs van Laar

Liverpool heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die Chelsea zaterdag leed tegen Sunderland. De koploper van de Premier League leek aanvankelijk een doodeenvoudige middag tegemoet te gaan bij Norwich City, maar vergiste zich in de veerkracht van de laagvlieger. Tot twee keer toe brachten the Canaries de spanning terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg. Raheem Sterling was met twee treffers de grote man; Luis Suárez doorbrak de barrière van dertig treffers.

/

Van titelstress of overmatige spanning was in de beginfase helemaal niks te merken bij de spelers van Liverpool. De bezoekers vlogen uit de startblokken en leken de drie punten na elf minuten spelen al min of meer in de tas te hebben. Sterling opende na vier minuten de score met een heerlijke knal van afstand en zeven minuten later verdubbelde Suárez de marge. Op aangeven van de maker van de 0-1 schoof de spits de bal met een behendige voetbeweging voorbij de kansloze John Ruddy in de verre hoek. Het betekende voor Suárez zijn dertigste Premier League-doelpunt van het seizoen, een grens die slechts door zes spelers eerder werd doorbroken.

Norwich City moest het antwoord in het restant van de eerste helft schuldig blijven. De thuisploeg, met Leroy Fer in de basiself en Ricky van Wolfswinkel op de bank, was het spoor aanvankelijk bijster, terwijl Liverpool het na de bliksemstart even rustig aan deed. Het gevolg was een wedstrijd met weinig kansen aan beide kanten. Liverpool vond dat prima en voetbalde de eerste helft moeiteloos zonder kleerscheuren uit.

/

Toch werd het na de pauze weer even spannend. Norwich begon met nieuw elan en kreeg na negen minuten spelen loon naar werken. Simon Mignolet werd na een snelle inworp onder druk gezet door Bradley Johnson, die de Liverpool-goalie daarmee belemmerde en ploeggenoot Gary Hooper in staat stelde om doodeenvoudig de aansluitingstreffer binnen te prikken. De spanning keerde daarmee terug in de wedstrijd, wat ook te zien was bij de nerveuze Brendan Rodgers langs de lijn.

Gelukkig voor hem duurde dat niet al te lang. Precies acht minuten na de 1-2 van Hooper ging Bradley Johnson de fout in, waarvan Sterling profiteerde. De jongeling dribbelde richting het doel van Ruddy en had het geluk dat zijn inzet via het been van een tegenstander over de goalie heen in het net viel. Norwich toonde echter meer vechtlust dan voor rust en kwam een kwartier voor tijd wederom terug. Martin Olsson vond Robert Snodgrass, die de bal met het hoofd achter Mignolet werkte. Het leidde een bloedstollende slotfase in, waarin Mignolet onder meer een inzet van invaller Van Wolfswinkel onschadelijk maakte. De gelijkmaker viel echter niet meer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door feyenoorfan)

Wat een geweldige paasmiddag, het lijkt er eindelijk toch echt serieus op dat Liverpool kampioen kan gaan worden. Het is vooral Gerrard gegund, wat een absolute clubicoon die al jaren lang zien ziel, liefde en zaligheid geeft voor de club. Ajax wordt al kampioen, en als Atletico Madrid ook nog kampioen wordt kan mijn zomer niet meer stuk. In Spanje heb ik een lichte voorkeur voor Barcelona,maar ik gun het de underdog. Ik vind het schitterend dat clubs als Atletico en Liverpool, die normaal gesproken volledig kansloos zijn voor de titel de grootste kanshebbers zijn de hegemonie lijkt doorbroken.

20 april 2014 om 15:01

Nou ik vind Ajax nou niet echt een "leuke" kampioen als ik dat vergelijk met Atletico en Liverpool...

20 april 2014 om 15:04

Maar Ajax is een mooie club(wat het leuk maakt), samen met Liverpool. Atletico daarintegen niet

20 april 2014 om 15:06

Twente wel??

20 april 2014 om 15:08

Liverpool, Marseille, Napoli/roma, Dortmund/schalke, Feyenoord en Athletico Madrid zou een leuke groep titelwinnaars zijn. Alle volksclubs waarvan het gros al lang moet wachten op een titel die hem pakken. Dan was het een geniale zomer geweest.

20 april 2014 om 15:18

Dat zeg ik niet. Ik zie liever een team kampioen worden dat geen favoriet is voor de titel. Ongeacht of dit nu FC Twente moet zijn. Een Barcelona, United of Ajax zie ik dus liever geen kampioen worden in hun desbetreffende competities.

20 april 2014 om 15:52

Nee, je hebt liever teams die een keer in de zoveel tijd leuk mee doen dat die kampioen worden? Want dat is echt goed voor het Nederlandse voetbal...

20 april 2014 om 16:15

A Iniesta8

Dat is jou mening, maar veel mensen zullen die niet delen

20 april 2014 om 16:20

Greenberry bedankt voor het respecteren van mijn mening!

20 april 2014 om 16:38

dan kijk je maar geen voetbal meer, het zijn die clubs nu eenmaal wat meer kans hebben om de kampioen te worden. Niet dat ik de andere het niet gunt, maar eerst mijn club toch

20 april 2014 om 17:15

@ Epoxi

Dat is het ook en ik zal je uitleggen waarom. Dat elke keer hetzelfde team kampioen wordt is juist slecht voor het Nederlandse voetbal, dat geeft aan dat er nauwelijks sprake is van competitie. Ajax is in Nederland kampioen geworden omdat de concurrentie faalt, al vier keer op rij. Ajacieden vinden het niet leuk om te horen maar het is wel zo. Het is goed als een ander team de hegemonie doorbreekt van een oppermachtig team, het is nog beter als een club doorgroeit en dit structureel wordt. Dan heb je er een topclub bij of in ieder geval een club die vaak mee strijdt om de titel. Het is armzalig voor het Nederlandse voetbal als er elke keer een kampioen van de armoede Europa in gaat omdat ze nauwelijks goede weerstand gewend zijn. Dat zagen we bij Ajax tegen Salzburg bijvoorbeeld. Voordat er nu Ajacieden op hun achterste poten gaan staan zal ik ook benoemen dat Psv, Utrecht en Feyenoord hopeloos hebben gefaald maar Ajax is toch onze kampioen? Daar mogen we wel wat van verwachten toch? Dat doet het buitenland ook en als de kampioen van Nederland constant faalt in Europa is dat slecht voor onze naam over de grenzen. dit seizoen waren er geen eens teams bij machte om het Ajax echt lastig te maken ook niet in onderlinge duels, dat is zeer treurig. Als een team als Twente of Vitesse zich bij de top meldt is dat juist alleen maar goed voor het niveau en dus goed voor het Nederlands voetbal.

20 april 2014 om 15:45

@ Sulejmanii ''als Atletico Madrid ook nog kampioen wordt kan mijn zomer niet meer stuk. In Spanje heb ik een lichte voorkeur voor Barcelona,maar ik gun het de underdog.''
Je bedoelt dat als Barca wint ben je voor Barca, maar nu het wat minder gaat is je zomer opeens compleet als Atletico kampioen wordt? Enge vent...

On: Hele belangrijke overwinning Liverpool, verder wel een hele slechte wedstrijd om te zien..

20 april 2014 om 16:17

Nee. Hij is voor Ajax, niet voor Barca of Atleti. En hij bedoelt dat hij het leuk vindt als Barcelona kampioen wordt omdat hij dat een mooie club vindt, maar het ook kan waarderen als Atleti een keer kampioen wordt ipv Real of Barca omdat dat weer is wat anders is. Dat kan toch?

20 april 2014 om 17:02

Ik kan em heel goed begrijpen. Ik wil ook dat Barcelona kampioen wordt, maar als iemand anders kampioen moet worden, dan maar Atletico en niet die nare gasten van Real.

20 april 2014 om 21:44

@ Tendeloo

Volgens heb ik je het al vaker gezegd dat jij het engste forumlid bent van voetbalzone, ongekend zeg hoe subjectief jij stukjes van met name Ajacieden leest. Bah bah

Ik ben fan van Ajax, en een lichte voorkeur hebben wil niet zeggen dat je een grote aanhanger of fan bent van die club. Zoals ik al in mijn reactie aangaf, vind ik leuk dat de hegemonie een keer wordt doorbroken en de underdog een keer kampioen wordt. Het is vrijwel altijd Chelsea of Manu, daarom vind ik het leuk dat Liverpool het waarschijnlijk gaat worden en in Spanje idem dit.

20 april 2014 om 21:46

Ewoud

Dankjewel voor je toelichting, dat is dus haarfijn uitgelegd hoe ik erin sta. Net hoe het in Engeland bijna altijd Chelsea of Manu wordt, vind ik het super dat het waarschijnlijk Liverpool wordt. Maar Tendeloo en Class on Grass, staan er om bekend om te trollen/provoceren in Ajax Topics.

20 april 2014 om 21:47

@ jokes_on_you

Dankjewel voor je toelichting, dat is dus haarfijn uitgelegd hoe ik erin sta. Net hoe het in Engeland bijna altijd Chelsea of Manu wordt, vind ik het super dat het waarschijnlijk Liverpool wordt. Maar Tendeloo en Class on Grass, staan er om bekend om te trollen/provoceren in Ajax Topics.

20 april 2014 om 19:30

Ik ben het met je eens! Op ajax na dan.. Haha ben PSV'er. Maar als (ook) United fan gun ik het Liverpool wel echt. Naar mijn mening spelen ze het mooiste voetbal van de PL en Gerrard is het natuurlijk ook gegunt! Dat Atletico misschien wel kampioen word is ook ontzettend mooi voor de Spaanse competitie. Wat er volgend jaar waarschijnlijk allemaal in de CL speelt is wel verfrissend

20 april 2014 om 21:48

@ A-fan

Dankjewel voor je toelichting, dat is dus haarfijn uitgelegd hoe ik erin sta. Haha nee als osver zijnde, kan ik dat goed begrijpen. Net hoe het in Engeland bijna altijd Chelsea of Manu wordt, vind ik het super dat het waarschijnlijk Liverpool wordt. Maar Tendeloo en Class on Grass, staan er om bekend om te trollen/provoceren in Ajax Topics. En ik heb er niet eens aan gedacht, wat voor leuke vernieuwende CL wedstrijden we zullen krijgen volgend seizoen.

Dit was echt 'dejavu'. Gelukkig hebben ze het nog in eigenhand Liverpool. Ze hadden de wedstrijd vanaf begin af aan kunnen beslissen, maar ze maken het onnodig spannend in de slotfase (2-3).

Johnson vind ik maar een simpele backie. Weet niet hoe de LFC fans ervan vinden.. in mijn ogen ken hij er geen krentenbol ervan.

20 april 2014 om 14:55

Heeft zijn beste jaren gehad denk ik, is dit seizoen stuk minder helaas. Was echt een goeie back.

20 april 2014 om 15:01

Johnson is na zijn blessure niet meer geworden wat hij geweest is. Zal lfc hoogstwaarschijnlijk ook verlaten indien hij geen genoegen zal nemen met minder salaris. Ikzelf, en ik geloof menig andere supporters ook zullen het niet heel erg vinden als hij ook daadwerkelijk vertrekt. Zou wel een degelijke versterking voor in de plaats moeten komen, ookal kan Flannagan ook op rechts spelen.

20 april 2014 om 15:25

Johnson is na zijn blessures inderdaad nooit meer de oude geworden. Een versterking is zeker nodig...

Flanagan is eigenlijk wel meer linksback, hoe is het eigenlijk met Kelly? Dat was toch altijd de beoogde rechtsback. Flinke, atletische jongen.

20 april 2014 om 16:00

Kelly is alles behalve atletisch. Verdedigend redelijk sterk maar past niet in de tactiek vam Rodgers als fullback. Mist de voetballende kwaliteiten.

21 april 2014 om 01:03

Ik zou Johnson graag als vervanger voor Sagna zien bij Arsenal komend seizoen. Of hij zijn top haalt of niet, hij blijft toch een top RB in de PL.

20 april 2014 om 14:57

Johnson kan er inderdaad niet veel van. Een rechtsback is echt nodig in de zomer.

20 april 2014 om 19:24

Micah*

20 april 2014 om 14:58

Johnson is nooit goed uit de verf gekomen bij liverpool naar mijn mening

20 april 2014 om 15:00

Valt wel mee, Johnson is gewoon een degelijke goede back die wel eens minder speelt, zoveel goede backs zijn er tegenwoordig niet.

20 april 2014 om 15:06

Pisczek zou fantastisch zijn. Al denk ik niet dat ie weggaat bij Bvb.

20 april 2014 om 15:03

Misschien is van der Wiel iets voor Liverpool? Was een mooi duo op rechts samen met Suarez bij Ajax.

20 april 2014 om 15:05

Vond hem inderdaad sowieso nooit wat...altijd te grote simpele fouten net als Enrique...gelukkig dat die laatste niet meer speelt tegenwoordig. Dat zijn in mijn ogen ook de enige plekken waar liverpool versterking nodig heeft.

Voor de rest mag er nog een goede vervanger voor voorin worden gehaald, er is niet echt goede vervanging voor de SAS en Sterling als Liverpool in de Champions League ook potten wil breken.

Zenuwslopend einde..
Maar de titel is zo dichtbij.. come on reds!

Norwich verdiende een punt voor de passie en strijd. Wat hebben zij had gevochten vandaag.

Wauw, wat een spetterende wedstrijd! Liverpool kreeg het toch nog even benauwd aan het eind. Leuk dat ze het volhielden.

Kent iemand die Wolvenwinkel? Speelde wel leuk vond ik!

20 april 2014 om 14:58

Bedoel je Ricky van Wolfswinkel? Die komt hier vandaan joh, vertrok naar Portugal maar kwam daar net te kort

20 april 2014 om 15:09

Ik kan me niet voorstellen dat hij het echt meent

On: Liverpool had het zwaar maar uiteindelijk verdient gewonnen. De landstitel ligt echt voor het oprapen. Hopelijk gebeurt het ook!

Zo dat was een spannende wedstrijd zeg, norwich tot 2x knap teruggekomen en misschien wel een puntje verdiend. Gefeliciteerd met het kampioenschap liverpoolfans, die prijs kunnen jullie bijna niet meer ontgaan.

20 april 2014 om 14:58

als jullie van liverpool winnen dan hebben wij weer de beste kansen.

20 april 2014 om 15:01

Dan moeten jullie 5 wedstrijden op rij winnen, oke niet al te moeilijke tegenstanders op papier, maar dan gaat het alsnog op doelsaldo (nu +2 in voordeel City)

20 april 2014 om 15:01

Liverpool thuis/uit is toch anders en ik denk ook dat de focus meer op de cl zal liggen nu voor Mourinho want hij weet dat de kans op de titel nu heel klein is.

20 april 2014 om 15:03

Ik zie jullie niet zomaar winnen uit bij Palace en Everton

20 april 2014 om 15:11

Laat City eerst de 2 inhaalwedstrijden maar winnen, dat zie ik zo 123 nog niet gebeuren.

Goed begin van LFC in de 1ste helft maar de fut was er snel uit.

Mignolet 2 keer een domme fout, moet echt oppassen volgende week tegen Chelsea.

Slechte wedstrijd van Liverpool, ze mogen god op hun blote knietjes danken dat ze hier met de volle buit weggaan. Als Norwich door had kunnen drukken dan was het minimaal 3-3 geworden. Maar goed, dat is als als als. Liverpool gewonnen en op koers voor de titel.

20 april 2014 om 15:03

Men zegt weleens dat "de kampioen" ook zijn slechte wedstrijden wint..
Hopelijk dat ik over een paar weken de " " weg kan halen..

20 april 2014 om 16:04

Ze speelden opportunistisch met al die hoge ballen voor het doel maar buiten de doelpunten en de kopbal van Van Wolfswinkel om werden ze niet gevaarlijk. Daarentegen creëerde Liverpool ook niet vrij veel maar het had naar mijn mening wel de betere van de kansen.

Het is wel eens ooit wat makkelijker gegaan, matige pot voetbal geziet waar een zwaktes van het team goed naar voren zijn gekomen..

Drie punten binnen, vijf punten los, en bijna kampioen. Hophop.

20 april 2014 om 14:58

In verliespunten 3 punten los. Maar ik geef toe het is mentaal een voorsprong wetende dat het nu op de ranglijst 5 punten is.

20 april 2014 om 14:58

Het gaat erom dat zulke wedstrijden gewonnen worden. Kampioen wordt je tegen de kleintjes, echter zal ik niks zeggen over Arsenal(topwedstrijden keihard onderuit )

Chelsea en City zijn afgehaakt door het te verpesten tegen de kleintjes. Het kan nu bijna niet meer fout gaan voor Liverpool.

20 april 2014 om 15:09

Probleem blijft toch de instabiele verdediging en de doelman. Hoge pieken, diepe dalen. Daarentegen is het voetbal geweldig om te kijken, al die beweging en looplijnen is het haast onmogelijk om te verdedigen. Rodgers heeft echt grote stappen gezet, petje af.

Ik ben zo blij dat ze de punten gepakt hebben, vaak zie je als de voornaamste concurrent punten laat liggen dat de anderen dit ook doen.

Liverpool op naar het kampioenschap en ik hoop Atletico ook, eindelijk weer eens wat anders.

20 april 2014 om 15:15

Ja of dat een underdog ineens de haas is in het kampioenschap, dan gaat het ook vaak mis.

Liverpool komt inderdaad goed weg in de tweede helft.
Begonnen goed met 2 snelle doelpunten, maar dachten het al binnen te hebben.
Sterling speelde wel heerlijk trouwens.

sterling met 2 goals en een assist man of the match, liverpool speelde niet ze beste wedstrijd, en de verdediging was erg nerveus, gelukkig zijn de 3 punten binnen.

YESSSS! Volgende week hopelijk winnen van de blues

Daar komen we met de schrik vrij. Maar de 2-3 had nooit mogen vallen want Snodgrass had er allang af gemoeten.
3 cup finals left. COYR

Hele belangrijke zege voor Liverpool. Ze lijken er wel doorheen te zitten nu aan het eind van het seizoen. Dit zijn erg zware duels tegen degradatiekandidaten en een echte kampioen sleept de overwinning binnen, uiteindelijk draait het om de 3 punten.

Norwich verdiende vandaag een punt, hebben ervoor gevochten, maar helaas is het niet gelukt.

Nu maar hopen dat Chelsea volgende week wint en dat er op de laatste dag nog iets geks gebeurt.

20 april 2014 om 14:59

Liverpool moet nog tegen crystal palace en op de laatste dag tegen Newcastle, in eigen huis voor een publiek wat kampioen wil worden. Dus de kans dat chelsea 1e gaat worden is wel heel erg klein. helaas.

20 april 2014 om 15:03

Onderschat Palace niet, zijn goed in vorm en winnen laatste tijd alles. Newcastle is wel heel erg slecht bezig, maar is wel een team dat voor verassingen kan zorgen, ik blijf in ieder geval hopen.

20 april 2014 om 15:09

Sunderland zorgt ook voor verassingen. Je mag natuurlijk hoop hebben, maar na gisteren is het toch onwaarschijnlijk dat Chelsea nog kampioen wordt.

20 april 2014 om 15:09

En wij moeten nog tegen norwich, ook niet onderschatten die ploeg. Cardiff moet wel lukken

20 april 2014 om 15:16

Daar hebben we Michellaudrup weer

Michielho, denk ik dat de wedstrijd tegen Norwich een zware zal worden, maar verwacht niet dat we punten zullen laten liggen.

20 april 2014 om 16:30

Ja michellaudrup is diehard chelsea fan volgens mij, nog nooit negatief uitlatingen gehoord richting chelsea

ik hoop het, maar ook al winnen we van liverpool, we zijn niet meer in control, en dat is gewoon lastig.

respect voor Norwich hebben 80min lang gevochten en het snot voor de ogen gerend.. om die 2-0 en 3-1 weer goed te maken.

je bent 10minuten heer en meester geweest en daarmee winnen we eigenlijk de wedstrijd. met een beetje geluk aan onze zijde deze match gewonnen.

wat was die scheids trouwens een softy.. ik weet dat er in engeland meer mag maar had wat meer kaarten mogen trekken aan beide kanten eigenlijk.. Snodgrass had de 1e helft er al af gemoeten met rood.

desalniettemin 3 punten zijn binnen!! nog 7 nodig komende 3 wedstrijden Ynwa

Pfoe Johnson, deze zomer toch achter een nieuwe back zien.

Goede 1e helft, memorabel slechte 2e

Zeer goede Sterling, die 1e was toch iets anders dan een intikkertje

20 april 2014 om 15:14

Pfff ik zou eerder over een nieuwe keeper beginnen. De kritiek was er al en ook vandaag toch een grote fout gemaakt waardoor de wedstrijd weer helemaal open lag.

Overigens is Johnson inderdaad niet een hele goede back, maar vond hem vandaag niet eens zo zwak. Misschien Janmaat?! Is toch een speler die wel een niveau hoger kan spelen.

20 april 2014 om 15:29

Ja zeker waar. Maar ben ik ook de enige die zich stoort aan Sakho? Zet alsjeblieft Agger naast Skrtel!

20 april 2014 om 15:33

Sakho kan echt een topper worden. Ik heb ook nog hoop in Mignolet als hij eindelijk eens een beetje zelfvertrouwen vind voor standaardsituaties.

20 april 2014 om 16:24

Kan een wereldtopper worden, ja. Maar op moment heb ik zeker liever Agger. Voetbalt makkelijker en verdedigt beter.

Heerlijk om de drie punten binnen te hebben. Zeker na het puntverlies van Chelsea gisteren.
Op het laatst sloeg de spanning flink toe en werden er behoorlijk wat fouten gemaakt (ook bij Gerrard en Suarez), maar gelukkig leidde dat niet tot nog een doelpunt van Norwich; al waren ze wel dichtbij.

Nu de koppen bij elkaar, de rust bewaren en volgende week Chelsea laten zien wie dit seizoen de verdiende kampioen wordt.

Sterling 19 jaar en dan zo al beslissend. Hopen dat hij op het Wk mag starten.

suarez liet zich ook weer van zijn goede kant zien...wat een aansteller, probeerde gewoon fer een kaart aan te naaien

20 april 2014 om 15:00

hij werd gewoon geraakt hoor.

20 april 2014 om 15:16

Dat doet niks af van het feit dat hij zich aanstelde. Liverpool veroverde de bal en plots stond Suarez op en rende hij als een malle naar voren. Dat terwijl hij daarvoor op de grond lag je rollen van de pijn.... dat noemt men aanstellen ondanks het feit dat hij hard geraakt werd...!!

20 april 2014 om 15:25

@ sparta

Of de pijn verbijten voor een resultaat. Dat zou ook zomaar kunnen.

Bovendien vind ik het een beetje negatief om de focus op het aanstellen te leggen, gezien vrijwel alle Zuid-Amerikanen en Zuid-Europeanen dat doen.

Het is leuker om te zien dat de topscorer die een record kan verbreken in de laatste minuut nog de laatste man uitspeelt en vervolgens breed legt.

20 april 2014 om 15:04

Haha wat een onzin. Fer had daar rood moeten krijgen.

20 april 2014 om 15:09

Kerel, gestrekt been met de noppen naar voren op het scheenbeen van Suarez.

20 april 2014 om 19:14

Was dat die vreselijke tackle met gestrekt been vol op het scheenbeen van Suarez? Dat was gewoon rood.

Norwich had het goed staan na de eerste tien minuten, het leek wel of ze toen pas begonnen. Er had meer in gezeten maar Norwich heeft aanvallend gewoon nul kwaliteit. Van Wolfswinkel is de slechtste spits in de PL denk ik. Ik hoop dat Norwich, Sunderland en Fulham degraderen, vind ik toch de minst leuke teams van de PL samen met Stoke.

Man, man, nog zeer spannend zeg. Uiteindelijk prachtig die strijd en spanning, maar Liverpool had duidelijk veel kampioenen stress in de 2de helft. Miste zonder Sturridge ook wat power voorin.

Het geluk van de kampioen. Tegen City ook al gemazzeld. Maar goed, die geven dit niet meer weg. Suarez heeft dit seizoen toch wel het verschil gemaakt, een koopje was het.

Misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Telkens weer bij een voorsprong achteruit hangen. Volgende week tegen Chelsea hopelijk Sturridge weer fit. En daarna naar Palace in vorm. Dat wordt ook een zeer moeilijke wedstrijd.

Jammer dat Ruddy op het einde niet kon koppen.
Het is Stevie G gegunt!

Scheidsrechter en Mignolet laten het afweten, weer een luchtduel fout en Snodgrass moest al lang rood hebben. Nogmaals, Sterling is de nieuwe ster, alweer motm met 2 goals en een assist, told u so.

Zo'n ongelooflijke hoeveelheid kampioensgeluk als dat Liverpool dit seizoen heeft heb ik nog nooit gezien... Toch is het ze gegund

20 april 2014 om 15:12

Geluk? Norwich had bij de 1e goal een fout van Mignolet nodig en de 2e had nooit mogen vallen, Snodgrass hoorde al lang niet meer op het veld te lopen.

Liverpool heeft het niet cadeau gekregen, je ziet wel dat het klopt "de laatste loodjes wegen het zwaarst".

Nog even en de welverdiende titel is binnen voor Liverpool.

Mooi afscheid voor Gerrard en wie weet ook voor Suarez.

20 april 2014 om 15:03

Niks afscheid, die spelen allebei volgend jaar gewoon op Anfield, Gerrard 100 procent zeker.

20 april 2014 om 15:05

Als L'pool de titel wint dan hebben ze het verdiend ja, als ze geen kampioen worden dan hadden ze het dus niet verdiend.

20 april 2014 om 15:26

blink182,

Soms win je een titel die je eigenlijk niet verdiend, en verhalen dat ze eigenlijk meer verdiend hadden hoor je ook regelmatig.

Maar een Liverpool met Sturridge, Gerrard en Suarez kan er eigenlijk weinig mis gaan, helemaal als de concurrentie ook nog eens punten laat liggen.

Nog één cliché: wie na de laatste wedstrijd bovenaan staat is de terechte kampioen, zou me niet verbazen als dat Liverpool zal zijn.

Ze hebben veel doelpunten tegen, maar Cruijff zei altijd: maakt niet uit, zolang we er zelf maar één meer maken.

20 april 2014 om 15:34

Ik geloof daar niet in. Je wint een titel omdat je het verdiend hebt. Alleen als er arbitrale blunders zijn geweest, iets wat je niet kunt vermijden, kan je spreken van onverdiend=heid. Maar zolang een andere club meer punten heeft dan verdiende je ook niks.

20 april 2014 om 15:05

Gerrard gaat nog niet stoppen hoor.

Suarez heeft wel eens betere wedstrijden gehad tegen Norwich, maar ben hartstikke blij dat de drie punten meegaan. Gelijkspelletje tegen chelsea en de andere twee winnen en ik boek een retourtje naar het john lennon airport.

Dat je tegen een team dat in de laatste 3 wedstrijden geen één keer tot scoren is gekomen hier twee keer laat scoren, laat al zien dat er nog genoeg ruimte voor verbetering ligt. Als eerste mag Johnson wel eens weer laten zien wat hij kan, want die heeft volgens mij wel 20 ballen zo in de voeten geschoten bij Norwich. Sakho heeft zijn kans gehad, maar het is allang duidelijk dat dit seizoen het duo Skrtel-Agger veel beter werkt. Mignolet mag van de week alleen maar trainen op ballen die de 16 ingepompt worden en uitkomen en hebben die ballen, want wat hij laat zien bij voorzetten kan echt niet.

Weer eentje gehad nog 3 te gaan. In ieder geval CL al binnen en dat was toch de doelstelling dus die is behaald. Sterling uiteraard motm.

20 april 2014 om 15:29

Tja, het seizoen is tot dusverre al een heel erg succes. Johnson mag van mij part verkocht worden, Agger verdient zijn spot weer terug en Mignolet heeft nog veel te verbeteren. Allen vond ik ook heel erg sterk.

20 april 2014 om 16:48

Waaraan heeft hij het verdiend? Sakho heeft het verdiend om bassisspeler te zijn.

20 april 2014 om 16:47

Met Agger hadden we verloren, die is zoo slecht met voorzetten.

21 april 2014 om 18:07

Waarom praat men toch altijd van die onzin over Agger en voorzetten? Het is echt wonderbaarlijk dat men beweert dat hij zwak in de lucht is of in de duels, terwijl hij het hoogste percentage wint van zijn duels van alle verdedigers. Zowel luchtduels als gewone duels. Het ziet er bij Sakho allemaal heel imposant uit, maar Agger is op dit moment drie keer de voetballer die Sakho is en rendeert ook beter samen met Skrtel.

Als Agger zo slecht is, waarom is 90% van de clean sheets dan met Agger in de basis? Hij is inderdaad niet verdedigend de beste, maar zorgt er wel voor door zijn voetballende kwaliteiten dat de gehele verdediging ook opbouwend beter rendeert en dat er meer rust achterin is.

22 april 2014 om 20:54

Agger is ook slecht bij voorzetten. Hij laat zijn tegenstander altijd lopen waardoor hij te laat is. Sakho is voetballend net zo goed als Agger. 95% van zijn passen kwamen tegen Norwich aan. Heel het jaar komen 90% van zijn passen aan. En 90% van die passen gaan vooruit. Je verdedigt met 11 spelers en niet met 2. Wanneer LFC een tegendoelpunt kreeg toen Sakho speelde, was dat omdat LFC ruim voorstond of door een individuele fout van een andere speler. Agger is niet zo goed als je beweert. Sakho is op bijna alle aspecten beter.

Werkelijkwaar fantastisch als Liverpool kampioen word, gun het Gerrard zo erg. Wat is dat een sympathieke voetballer zeg.
Zoals Zidane laatst zei, hij is een tijdje de beste van de wereld geweest.

Lol @ Suarez toen die meteen opstond en een sprintje trok bij die tegenaanval.

20 april 2014 om 15:23

Haha dit moment: https://vine.co/v/m1eaubzmiuv

Echt typisch Suarez inderdaad

Edit: nu wel

20 april 2014 om 15:29

page not found.

Fantastisch voor Liverpool dit, gun het ze van harte! Suarez, wat een ongelofelijke klasbak, 30 goals en dan neemt hij de pingels niet eens. En Sterling is niet alleen in zijn priveleven een productief mannetje!

20 april 2014 om 15:12

"en Sterling is niet alleen in zijn priveleven een productief mannetje!"

Haha mooie reactie.

Ja Sterling laat echt van zich spreken de laatste maanden. Super op dreef!

21 april 2014 om 16:43

Wat doet ie dan in zijn privéleven?

Heel mooi voor Liverpool!

Het komt nu wel dichtbij, met nog 3 wedstrijdjes. Niettemin kunnen ze zich weinig misstappen veroorloven, aangezien Man City nog dichtbij kan komen als die hun op het oog niet al te moeilijke inhaalwedstrijden winnen. Ik kijk uit naar volgende week!

20 april 2014 om 15:23

Niet al te moeilijk? Je moet niet vergeten dat City nog tegen Everton moet spelen die nog steeds voor een CL-plaats strijden. Die wedstrijd valt zeker niet onder de noemer makkie.

20 april 2014 om 15:56

@ Penywise

Net zo min als Chelsea voor Liverpool een makkie gaat worden. Gezien de programma's kan Man City nog dichtbij komen of zelfs kampioen worden. Ik denk en hoop echter dat Liverpool genoeg punten zal pakken om kampioen te worden.

En weer was een punt terecht geweest voor norwich en weer gebeurd het niet. Als je dan ziet hoe sunderlsnd gisteren wint en norwich hier wederom met lege handen staat. Kun je echt van pech spreken. Het veldspel is goed maar geen geluk of killersmentaliteit.


20 april 2014 om 15:11

Ik hoop dat jullie erin blijven. Mooie club met de sympathieke Snodgrass.

20 april 2014 om 15:27

Klopt, met die sympathieke tackle, wat bijna sympathiek punt verlies opleverde omdat hij ook nog eens scoort.

20 april 2014 om 15:39

Tja dat soort gebeuren. Snodgrass voorspelde vorig jaar dat Liverpool zou meedoen om de titel en hij is een grote Liverpool fan!

20 april 2014 om 15:47

Carrol voorspelde het naar eigen zeggen ook, die naaide ons ook bij de 1-1. Belachelijk dat de scheidsrechter (alweer) zoveel tegen ons fluit.

Laat ik voorop stellen dat ik het prachtig zou vinden als liverpool juist dit jaar de "geldgrootmachten" de baas is maar ik heb ze nu twee keer achtereen enorm zien zwijnen.
Het lijkt wel of ze telkens als ze denken safe te zijn met 2 goals verschil de handrem erop trekken.
Vorige week kwaen ze daardoor in de problemen en vandaag weer.
Zenuwen??onervarenheid om echt bovenaan te staan en de belangrijkste titelkandidaat te zijn??
Ik hoop dat ze het volhouden maar alles is nog mogelijk.

Haha de spelers namen die "exactly the same" van Gerrard na de 3-2 tegen City wel erg serieus.
Je verwacht dat ze na die 0-2 het rustig uitspelen en dit gewoon 1-4 binnenhalen rustig, niet dat het nog zo spannend wordt en ze zelf amper er aan toe komen en daardoor Norwich terug in de wedstrijd laten komen. Mignolet viel ook door de mand maar het belangrijkste is dat de punten binnen zijn.
Volgende week wordt een erg mooi duel.

Liverpool moet echt werk maken van twee verdedigers.
Glen Johnson en Mamadou Sakho zijn echt de zwakke schakels.
Mede door Saklo ging de doelwachter in de fout.

20 april 2014 om 15:24

Sakho kwam nerveus over maar is normaal toch wel goed ook? Ik snap ook niet goed waarom Agger niet begon, misschien dat ze meer kracht in de lucht wilden en daarom met Sakho begonnen.

In welke poule komt liverpool eigenlijk in de cl ze hebben aardig wat gepresteerd maar de laatste jaren toch vrij weinig.

Zonde dat Norwich geen puntje heeft gepakt, dat was misschien ook wel verdiend geweest. Desalniettemin is Liverpool er nog lang niet, volgende week Chelsea en daaropvolgend Palace-uit. Ik denk dat ze hier wel puntjes gaan laten liggen. Drie of meer zou natuurlijk ideaal zijn. Zo niet, als ze 4 of meer punten pakken dan zijn ze kampioen. Newcastle thuis op de laatste speeldag is te doen.

20 april 2014 om 15:27

Tja jullie kunnen ook punten verliezen tegen Palace uit of Everton uit, dat ontloopt elkaar niet veel qua moeilijkheidsgraad. Denk dat Liverpool nog mazzel heeft dat Palace veilig is op het moment dat ze tegen hen spelen, dan klappen ze er toch minder hard op dan Norwich vandaag.
Toch is het nog zeker geen gelopen race inderdaad en kan het muntje nog best City's kant opvallen of met erg veel geluk zelfs naar Chelsea.

20 april 2014 om 15:59

Klopt, City heeft ook nog lastige wedstrijden, zeker Palace en Everton. Maar ik ben redelijk optimistisch daarover. Liverpool heeft de titel voor het grijpen, maar ze moeten nog aan de bak.

20 april 2014 om 15:50

Hoe denk jij dat Chelsea uit de los Colchoneros Guerrila voetbaloorlog komt?
Niet al te fris denk ik. Atletic gaat niet 100 maar 200 voetballen, oorlog maken, en alle registers (wat de scheids toelaat) opentrekken. Liverpool heeft vandaag een reuze stap gezet.

20 april 2014 om 15:55

Ik denk dat ze daar wel goed uitkomen, wordt een zware natuurlijk, maar daarna zitten er genoeg dagen tussen om goed te herstellen.

gewoon 3 wedstrijdjes winnen en je bent er, maakt groot verschil dat je the blues thuis krijgt, zo'n sfeer op anfield ongelofenlijk. Hoop echt dat Man city op hun bek gaat, zakken geld er tegen aan smijten bah!

en natuurlijk gunt iedereen het Mr. G echt diep respect voor deze man

Liverpool miste duidelijk henderson in de tweede helft, gat van verdediging naar aanval was veel te groot

Goed voor oranje dat fer heeft gespeeld. Samen met fer op het middenveld.
Krul
Janmaat Vlaar kongolo Pieters
Jong persie fer
Robben Huntelaar depay

Had iemand nog die verschrikkelijke schwalbe van Suarez gezien? https://vine.co/v/m1eaubzmiuv

Cr7 in zijn hoogtijdagen als "diver" was niet eens zo erg. Bah, er zijn ook nog eens mensen die hem in de top 3 beste voetballers ter wereld scharen, vooral Liverpool fans dan. Hij komt niet eens in de buurt van Zlatan laat staan Ronaldo en Messi.

20 april 2014 om 17:14

Link doet het niet, maar had het wel gezien.

Vind dat overigens niet de reden om hem niet bij de beste spelers te scharen.

20 april 2014 om 20:33

DarkEagle; hij is ook top-3 voetballers van de wereld, accepteer dat nou maar. Cijfers liegen niet.

Ik vind de beoordelingen wel weer erg representatief hoe wij Nederlanders zijn... wat betreft de beoordelingen van Norwich dan..

Suarez weer lekker aan het duiken. Had er vorige week al afgestuurd moeten worden en dan dit weer. Walgelijk.

20 april 2014 om 19:28

Ga huilen man klein kind. Ti's nu eenmaal zo dat de meeste spelers gaan liggen bij een tikje.

20 april 2014 om 19:34

Ga het maar goedpraten. Blijft gewoon een verachtelijke speler, Suarez.

Dat jullie hem alles maar vergeven omdat hij zo goed kan voetballen, betekent niet dat iedereen dat moet doen. Of dat je er niks van mag zeggen bedoel ik eigenlijk.

20 april 2014 om 20:08

Ag heel veel "grote" spelers hebben daar een handje van.. Denk aan Ronaldo, Bale, Drogba, Pepe en Busquets.. Niet zo huilie huilie doen, ik vind het ook kut maar je doet er niks aan.

20 april 2014 om 20:30

Zij doen het ook dus ik mag dat ook!

Ik vind Suarez trouwens niet om alleen zijn schwalbes verachtelijk.

21 april 2014 om 16:49

Ik denk dat Suarez aan zijn reet zal roesten wat jij van m vindt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller85
Mohamed SalahAanvaller87
AlissonKeeper70
Diogo JotaAanvaller73
D. OrigiAanvaller10
C. KelleherKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

1014 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Atlético Madrid 8 4 3 0
2020/2021 Atlético Madrid 32 21 6 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren