Cruijff: ‘Geen akkoord tussen fans Ajax en Feyenoord is onbegrijpelijk’

Maandag, 13 januari 2014 om
/

De komende twee wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn supporters van de uitspelende club nog niet welkom. Na hevige ongeregeldheden tussen fans werd in 2009 door de burgemeesters van beide steden besloten om vijf jaar lang geen uitfans meer mee te nemen. Die regeling loopt in november af. Overleg tussen de clubs, de KNVB en de politie leverde eerder deze maand niets op. Men gaat wel proberen om bij de start van het nieuwe seizoen in augustus, die regeling te schrappen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

De komende twee wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn supporters van de uitspelende club nog niet welkom


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door justbecause)

Hier kan ik het niet anders dan mee eens zijn.
Uitpubliek begint bij je zelf.

13 januari 2014 om 09:36

Ik en met mij vele Ajacieden vinden het ook erg jammer dat er afwijzend gereageerd is vanuit Rotterdam.

Ik had het liefste die jongens ontvangen in de Arena, alleen dan zijn het natuurlijk wel gelijke monniken gelijke kappen.
Dat feyenoord dan vervolgens moeilijk doet over het toelaten van uitsupporters in Rotterdam vind ik rond uit jammer.
De gemeente Rotterdam heeft al een aantal keer tegen gehouden (vorig jaar en de bekerfinale paar jaar terug).
Nu wil de gemeente meewerken aan uitsupporters maar vind feyenoord (niet alleen de club ook de “fans”) het geen goed idee.
Erg jammer allemaal.

Hopelijk mag het vanaf volgend jaar weer.
Zou voor de Knvb ook fijner zijn. Want zolang er niet eens een voetbal wedstrijdje georganiseerd kan worden, vind ik het niet raar dat de Uefa, Fifa en het Olympisch Commite Nederland geen toernooien meer geeft.

13 januari 2014 om 09:56

Feyenoord heeft natuurlijk al een wedstrijd zonder supporters gespeeld in de Arena. Het zou alleen maar eerlijk zijn als dit voor Ajax ook zou gelden. Verder is deze zaak alleen maar zover gekomen omdat de Knvb een precedent heeft geschapen met de bekerfinale die over 2 wedstrijden gespeeld moest worden.

13 januari 2014 om 10:02

Ach houdt toch op Afca 020. Het is toch meer dan terecht dat Feyenoord het absurde voorstel uit Amsterdam (volgens Justbecause hieronder afkomstig van Afca) heeft afgewezen. De toevallig gelote ontmoeting in de beker gebruiken om Ajax-fans mee te krijgen in de zeer belangrijke wedstrijd in strijd om het kampioenschap, waar Feyenoord geen steun had in die strijd. Wil niet zeggen dat Feyenoord wint in Rotterdam als ajax geen supporters bij zich heeft, maar soms kunnen supporters een ploeg net dat beetje extra geven. En dat (minime) steuntje wordt tercht door Feyenoord (en aanhangers) afgewezen.

De competitie gaat over twee wedstrijden, dat is gelijke monniken gelijke kappen. En niet een eenmalige bekerwedstrijd gebruiken waar ajax puur door loting het thuis voordeel heeft. Hetzelfde dat je de bekerfinale niet kan vergelijken met deze bekerwedstrijd, wat wel door vele gebeurt. Als jij dat verschil niet kan zien, dan is verder discuseren hopeloos.

Je wijst naar Feyenoord, maar kijkt niet naar je eigen club die eist dat er supporters meegaan in de competitie. De competitie (hoofdprijs) is vele male belangrijker dan de beker (troostprijs). Deze bekerwedstrijd had men mooi kunnen gebruiken als test. Had 200 à 500 supporters toegelaten. Alleen degene met een goldcard en een zeer goede controle, met flinke straffen tegen misbruik.

Verder ben ik het met de laatste alinea van Cruijff helemaal eens. Dit geldt niet alleen voor Ajax, maar alle clubs waar dan ook.

13 januari 2014 om 10:26

@4fredondo: Volgens mij heeft Ajax statistisch niet eens zo'n slecht resultaat uit bij Feyenoord. Maar ik ben het met je eens dat ik de kant van Feyenoord snap dat ze zelf geen support van de supporters hadden in Amsterdam en dan is het wel eerlijk als ze dat 'voordeel' dan in hun thuiswedstrijd hebben.
Je moet dit gewoon weer vanaf volgend seizoen toestaan en hopen dat beide supportersgroepen dan gaan snappen dat ze van elkaar af moeten blijven.

Gelukkig krijg je in de Knvb Ajax-Feyenoord nu dan krijg je tenminste niet weer zo'n rare finale over 2 wedstrijden want dat was wel zo'n grote flop.

13 januari 2014 om 10:34

@4fredondo

Ik zie het verschil tussen een bekerfinale en deze juist wel.

De finale is altijd op neutraal terrein. Net als dat de JC Schaal altijd op neutraal terrein is.
Dan is de kuip of De Arena niet van Fyenoord of Ajax.
Dus een bekerfinale met publiek of zoals het toen ging achterlijk over 2 wedstrijden (omdat men geen wedstrijdje organiseren kan) is dan het eerlijkst. Ook al baalde ik en alle Ajacieden met een kaartje voor die finale ervan.
In dit geval speelt Ajax gewoon thuis. Net als dat Roda thuisspeelt tegen Az, Pec tegen Cuijk en NEC thuis tegen Utrecht.
Dat is dus heel anders dan een finale die op neutraal terrein gespeeld wordt.

Daarbij is de beker wel degelijk een hoofdprijs. Tuurlijk is het voor Ajax belangrijker om kampioen te worden. Maar de Beker is gewoon een hoofdprijs en zeker (met alle respect) voor feyenoord. Feyenoord staat al meer dan een decenium droog op 1 bekertje na.
Dus is het niet meer dan redelijk om beide wedstrijden supporters toe te staan. En niet alleen in de Arena omdat dat feyenoord wel erg lekker uit zou komen.

Ik ben van mening dat je dan voor de eerlijkheid moet gaan en bij beide wedstrijden publiek toe moet laten. Zeker omdat de bekerwedstrijd (vermoedelijk) vele malen belangrijker zal zijn. Want het is al jaren niet meer voorgekomen dat feyenoord met 3 punten meer boven Ajax zou hebben gestaan. Daarbij is zo’n competitie wedstrijd slechts 1 van de 34 dus niet heel relevant. De beker is direct heads up om te kijken wie doorgaat en wie afvalt. Een hogere importantie dus.

En ik vind dat het niet allemaal van 1 kant moet komen, zoals bij Ado en Psv. Dat zij welkom zijn maar Ajax niet. Wat dat betreft ben ik blij dat Amsterdam dan dit keer wel hun poot stijf heeft gehouden en het niet toestaat dat er door de knvb nog meer ongelijkheden ontstaan, puur en alleen omdat het in Amsterdam wel goed geregeld kan worden. Nogmaals: gelijke monniken, gelijke kappen…

13 januari 2014 om 11:02

Hier dus totaal niet mee eens. Zoals gezegd de beker en competitie zijn 2 verschillende onderdelen. Beeld je eens in Ajax neemt supporters mee en heeft die minieme voordeel over 2 duels. Uiteindelijk is na 34 wedstrijden die 2 duels beslissend geweest voor de nieuwe titel voor Ajax en niet de 1e na jaren voor Feyenoord. De aanhang van bezoekende supporters zijn van eeuwig belang. Mensen onderschatten nog wel eens het verschil.

Thuispublieken zijn relatief stil, ja ook in Amsterdam en ja ook in Rotterdam, tuurlijk zijn er vlagen van geluid te horen maar het is mondjesmaat. Uitsupporters zijn van zeker 15 van de 18 eredivisieclubs fanatiek, ludiek en goed hoorbaar. Heb recentelijk met Marco Bizot gesproken die ik tegen kwam op de locatie waar ik werk en heb hem dit ook gevraagd, aangezien ik altijd wou weten of mijn gevoel klopt.

Marco bevestigde dat het enorm heerlijk was hoe Groningen te horen was in de Goffert, hoe fanatiek Groningen was in het Polman Stadion en hoe de supporters Groningen een duwtje in de rug gaven in de Kuip waardoor de wedstrijd volledig omdraaide (overigens was die duel zonder de fanatics dus een groter bewijs kan je niet hebben) Hij is wel kritisch over de thuis duels, waar tegen ADO alleen wat woorden gescholden werd maar verder geen geluid hoorbaar was.

Dus om terug te komen op mijn verhaal het verschil is dus absoluut aanwezig en dus bepalend voor de competitie. Het zou 400% competitievervalsing zijn mocht Ajax met supporters in de Kuip spelen terwijl het omgekeerd niet mocht.
De beker staat hier 100% los van. Buiten het feit dat het een goede testcase was, is het ook voor Feyenoord belangrijk om supporters mee te hebben, winnen van Ajax is nota bene voor 90% zekerheid bekerwinst. Laat je nu Feyenoorders komen benadeel je absoluut niemand, angezien er maar 1 pot gespeeld wordt en dus geen voorgeschiedenis is.

Cruijff is dus gewoon wederom bezig met scoren bij zijn supporters, die allemaal heilig ja knikken al zegt hij dat alle Afrikanen beter op Korfbal moeten gaan, terwijl iedere niet Ajacied realiteit genoeg heeft om Cruijff te pakken op subjectiviteit en Imago schoonmaken van Ajax, waar hij overigens over de imago van Feyenoord in dit geval gaat. Zie enkel en alleen dit topic

13 januari 2014 om 11:37

Misschien begrijp ik je verkeerd Grunnboy050, maar wat miszegt Cruijff hier?

Volgens mij probeert hij helemaal geen wit voetje te halen. Alles behalve zelfs.
Hij bekritiseert hier mensen terwijl hij met alle respect voor deze held die 100% steun krijgt en verdient. Terwijl hij eigenlijk de feiten er niet van kent (doelend op celtic en milan). Hij reageert naar aanleiding van media geruchten niet op basis van feiten.

13 januari 2014 om 14:09

@afca020,

Ondanks dat de bekerfinale in De Kuip werd gespeeld, heeft Feyenoord die finale ook thuis geloot. Dan kan ik heel krom zeggen, geluk van de loting ongeacht de plek waar deze gespeeld wordt. Maar laten we niet onnodig over die trieste finale discuseren waarin Ajax zwaar bevoordeeld werd (toentertijd zwak Feyenoord en sterk Ajax, 1 wedstrijd maak je nog kans maar 2 wedstrijden). Het is gewoon triest dat er toentertijd geen uitzondering is gemaakt. Net zoals nu !!!

Alle partijen waren akkoord voor de aankomende bekerwedstrijd totdat ajax met een belachelijke aanvullende eis kwam. Ik snap die eis wel vanuit ajax kant, maar fair is het niet. Dus niks gelijke monniken, gelijke kappen.

De bekerwedstrijd is een wedstrijd op zich die losstaat van de competitie. Ajax heeft al het thuisvoordeel geloot, nu er geen Feyenoordfans welkom zijn hebben ze (alweer) dubbel voordeel. Nogmaals competitie staat hier helemaal los van. Vandaar dat je deze wedstrijd ook los van de competitie moet bepalen of er wel of geen uitsupporters welkom mogen zijn. Aangezien er totaal geen bezwaren waren om geen uitsopprters toe te laten totdat weer Afca (net als in 2010, waar de politiek en knvb voor zwichtte) zich er mee begonnen te bemoeien, zijn jullie de boosdoener en niet Abdutaleb en de supportersverenigingen van Feyenoord.

13 januari 2014 om 14:15

Ik zou niet te veel informatie halen van fr12.nl..... dat is over het algemeen namelijk geen betrouwbare neutrale bron.

Dus niet daar je mening op gronden, je lijkt namelijk een beetje gebrainwashed 4fredondo.

En dat is niet lullig bedoelt, zelfs nog te begrijpen. Maar ik zit er kort op en zoals jij het schetst is het niet.
Maar waarschijnlijk heeft het geen zin om nu door te gaan, dus laat ik het bij deze voor wat het is

Edit: Overigens zonder rancune of verwijt hoor. Ik snap jou en begrijp hoe het komt. Dus begrijp me niet verkeerd

13 januari 2014 om 15:07

Kom op zeg, Feyenoord heeft in de competitie zonder uitfans tegen Ajax gespeeld, dan is het wel zo eerlijk dat er ook geen ajacieden in Rotterdam aanwezig zijn.
Waar jij het vandaan haalt dat het oneerlijk is slaat echt nergens op.

13 januari 2014 om 16:06

@ndisdenaam
Als zij daar niet aan willen, oke, maar dan moet het niet zo gaan zoals bij andere clubs al gebeurt dat feyenoord wel naar ons mag komen maar wij niet naar hun.

Daarbij was het van Rotterdamse kant vandaan dat eerder dit jaar ook geen supporters mochten komen, want Ajax en Van der Laan wilde meewerken…

13 januari 2014 om 10:41

Alleen jammer dat het in dit geval alleen aan Ajax ligt, het had een mooi feest kunnen zijn, maar voor mij is de Beker totaal niet relevant meer en meer een lachtertje, overigens hebben ze nu een probleem met het feit dat er enorm veel feyenoord supporters in de Kuip zitten, kaarten zijn gewoon te koop via Viagogo en kan zelfs op de F-side gaan zitten, of gezellig naast vak410.

Hier het verslag van FSV over het "overleg"

De FSV heeft hun verhaal gedaan omdat er in de media alleen het verhaal van ajax naar voren kwam. het hele stuk staat op Fr12

***zoals bekend heeft woensdagavond in Amsterdam overleg plaats gevonden tussen clubs, supporters en gemeentes over het al dan niet toelaten van Feyenoord-supporters bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord op 22 januari aanstaande in de Arena. Ook de uitkomst is inmiddels bekend: Feyenoord-supporters zijn wéér niet welkom. Over het verloop van de bespreking is een verkeerd beeld ontstaan in de media, daarom hierbij een verslag.

Hoewel in de media reeds dagenlang werd gesproken over een overleg waarbij ook supporters zouden aanschuiven, is een vertegenwoordiging van Feyenoord-supporters pas op het allerlaatste moment uitgenodigd aan te schuiven. In de aanloop naar het overleg heeft de Feyenoord Supportersvereniging (fsv) uitgebreid contact gehad met de Supportersvereniging Ajax (sva), waarbij vanuit Amsterdam werd aangegeven dat Feyenoord-supporters wat hen betreft welkom zouden zijn op 22 januari. Met die informatie in het achterhoofd zijn zowel Feyenoord als de Feyenoord Supportersvereniging met een positieve insteek afgereisd richting Amsterdam.

Tijdens het overleg bleek al snel dat ook beide burgemeesters bereid waren de wedstrijd in aanwezigheid van Feyenoord-supporters te laten spelen. Totdat... de Amsterdammers plots, ondanks het feit dat enkel de wedstrijd van 22 januari op de agenda stond, de eis op tafel legden alleen akkoord te gaan als zij 2 maart ook welkom zijn tijdens de onderlinge competitiewedstrijd in de Kuip. Ondanks verwoede pogingen van beide burgemeesters om -conform agenda- op dit moment enkel afspraken te maken over de bekerwedstrijd, waarbij Aboutaleb aangaf zeker open te staan voor het weer toelaten van Ajax-supporters bij onderlinge wedstrijden in de Kuip, werd hier door de Amsterdammers niet vanaf geweken.

Opvallend was overigens dat de SVA weliswaar voorstander was van het toelaten van Feyenoord-supporters bij de bekerwedstrijd, maar dat supportersvereniging Afca, vertegenwoordigd door de supporterscoördinator van de club, tegenstander was van uitsupporters bij zowel de aanstaande bekerwedstrijd in Amsterdam als de competitiewedstrijd in Rotterdam. Zij zijn van mening dat het afbreukrisico bij op dergelijke korte termijn alsnog toelaten van uitsupporters te groot is. Des te opmerkelijker daar Vak 410 in aanloop naar het overleg liet weten vertegenwoordigd te worden door Afca en datzelfde Vak 410 middels grote doeken al jaren pleit voor het weer toelaten van bezoekende supporters bij alle wedstrijden maar met name de Klassieker.

Een vreemde gang van zaken dus, of eigenlijk ook weer niet als we terugdenken aan de wijze waarop Ajax en haar supporters gezamenlijk de bekerfinale van 2010 hebben gesaboteerd.****

Bron Fr12

13 januari 2014 om 15:10

410 is het er absoluut niet mee eens wat Afca heeft gezegd, 410 is 'voor' het toelaten evenals 90% in het stadion.
Dat laatste stukje is natuurlijk onzin ''een vreemde...hebben gesaboteerd''
Nee een bekerfinale met alleen maar Feyenoorders was eerlijk geweest.

13 januari 2014 om 15:20

Dat is ook wat ik begreep, dat de meerderheid voor uit supporters was en men het niet leuk vind hoe er is gehandeld, het is gewoon erg jammer hoe het gelopen is.

dat van de "sabotage" ben ik mee eens met jouw het verhaal is groter dan alleen dat, al moet ik wel zeggen dat het op de site van Afca begon met bedreigingen ed (want er mochten gewoon 10.000 supporters komen), daardoor is de bal gaan rollen, uit eindelijk heeft de politiek gezegd dat het gekkigheid is dat de belastingbetaler moet mee betalen om zoveel politie te moeten inzetten (laatst nog een heel stuk over gelezen).

Maar het is wel een vreemde gang van zaken natuurlijk, de achterban wil wel uit supporters en vertegenwoordiger(s) die meededen beslissen wat anders. Maar goed het is niet anders het zal echt niet veranderen, het probleem nu is dat er meer dan 1000 feyenoord supporters dadelijk tussen het thuispubliek zitten en dat lijkt me helemaal geen goede situatie al kan ik wel begrijpen dat ze naar de wedstrijd willen. De kaarten zijn namelijk gewoon te koop via viagogo

13 januari 2014 om 16:04

Aller eerst.... Dit hoort niet op deze site thuis.
Naar mijn weten is dit een neutraal voetbalforum.

Fr12 is alles behalve neutrale journalistiek, getuigen de opruiende laatste alinea en nog meer leesbare onzin.

Ontopic:
De Ajacieden zijn ook voor uitsupporters, maar dan wel over en weer en niet zoals met Ado Den Haag en Psv dat zij wel naar de Arena mogen komen maar niet andersom.
Dus ik snap dat wanneer feyenoord daar anders overdenkt, dat de gemeentes vervolgens om gezeik te voorkomen besluiten om niet 1 van beide partijen te bevoordelen met uitsupporters, terwijl de andere uitsupporters (die van Ajax in dit geval) thuis moeten blijven anderhalve maand later.

Erg jammer en spijtig, maar meer dan terecht.

15 januari 2014 om 12:36

jij blijft ook een vreemde he, en nog een melding van maken ook, maak mij niet hoor, mijn mening is dat alle kanten van een verhaal bekend moeten zijn voor je kan discuseren, jij schijnbaar niet. heb wel andere dingen dan me over druk te maken haha ,

Verder zullen er meer uit supporters bij zijn deze wedstrijd dan ooit te voren, dat is dan weer wat nu is gecreëerd.

“Ik wil er vooral mee zeggen, dat als Ajax volop bezig is om stappen te maken, ook de supporters de plicht hebben om daarin mee te gaan”

Daar zit geen woord Chinees tussen. Helaas verpesten de hooligans het nog steeds voor het gros van de supporters. Met een beetje fanatisme en rivaliteit is niks mis maar het is jammer dat daar een vermogen aan politie en ME voor nodig is om alles in goede banen te leiden. Ik denk dat het een utopie is om te denken dit ooit zal veranderen....

13 januari 2014 om 09:16

Natuurlijk is dat jammer, maar de veiligheid kon gewoon gegarandeerd worden. Deze bekerfinale is gewoon gewoon puur en alleen door Ajax verpest. De club Ajax en de supportersvereniging wouden enkel uit supporters toe laten als er ook uit supporters mee naar de Kuip mogen. Wat natuurlijk een belachelijke eis is waar Feyenoord niet in mee kan gaan omdat er ook geen uit supporters in de competitie wedstrijd in de Arena mee mochten. Oftewel dat zou zwaar in het voordeel van Ajax zijn...

Daar komt nog eens bij dat de bekerfinale van een paar jaar geleden wel over 2 wedstrijden werd gespeeld. En ik weet wel dat die situatie anders is omdat het een finale om neutraal terrein is, maar Feyenoord is hoe je het went of keert hier wel door benadeeld. En dat gebeurd nu dus weer..

13 januari 2014 om 09:49

Het is door de supportersvereniging verpest en niet door de club. Belachelijk dat die knul zegt dat Ajax naar de Kuip moet zoals jij al zegt. Ajax Feyenoord eerder dit seizoen was ook zonder uitsupporters.

Ik baal hier echt van :@

Hopelijk gaan die kneuzen zich anders opstellen zoals Cruijff hier boven al zegt.

Zijn die hooligans niet bekend bij Ajax (zitplaats/ naam) of iets dergelijks? Levenslang stadionverbod geven en een meldingsplicht. En de kosten die het met zich mee brengt in rekening brengen. Kijken wie er nog een vinger durft uit te steken!

13 januari 2014 om 10:11

@020jeroen Idd. Ze verneuken het voor iedereen, zorgen ervoor dat de clubs boetes krigen, enorme imago.schade lijden, lopen altijd op bestuurders te zeiken terwijl ze zelf het IQ van een pepernoot hebben. Ze helpen de clubs naar de klote, terwijl ze altijd doen alsof ze de clubs een dienst bewijzen. Als ze Echt gaven om hun club, zouden ze gewoon normaal doen. En dan hadden de echte supporters gewoon bij de uitwedstrijden erbij geweest.

13 januari 2014 om 15:12

Denk dat het mannetjes waren die even hun stempel op de vergadering widle drukken en als het lukte naar buiten wilden komen met het nieuws 'dat zij ook effe er voor hebben gezorgd dat ajacieden naar Rotterdam kunnen' tenminste dat gevoel heb ik.
Sukkeltjes van de hoogste plank die de gesprekken hebben gevoerd.

Door stammen gedrag ligt een akkooord tussen beide groepen heel gevoelig... Komt bij dat niet iedereen zich gebonden voelt aan zo'n akkoord..

Helemaal gelijk natuurlijk, helaas zit er bij elke club een groep hersenlozen op de tribune die het voor de normale fans verpest.
Je moet zorgen dat dat volk niet meer t stadion in komt, zodat het weer gezellig wordt.

t is toch om te huilen als je ziet hoe het uitvak er tegenwoordig uitziet...met die grote plastic wanden en alles. Triest. Lekker niveau heb je dan in je leven als je niet op een normale manier een voetbalclub kunt steunen.

13 januari 2014 om 08:40

Dat vind ik zo mooi aan de engese PL. De uitvakken zitten vaak ook op de onderste ring zodat de uitsupporters ook dicht op het veld zitten. Geen glazen wanden maar een open zicht en dat zonder (al te veel) problemen.

13 januari 2014 om 08:49

dankzij de politiek door middel van de voetbalwet..... Ze hoeven hier niets op nieuw uit te vinden, gewoon kijken hoe ze het daar doen en je bent klaar.

Of nog beter...zoals in duitsland, daar doen de mensen sowieso normaal.
Samen in de kroeg voor de wedstrijd, samen in de tram naar het stadion toe, door elkaar heen zitten op de tribunes. Gewoon omdat dat normaal is.

13 januari 2014 om 09:10

Ik kan het niet anders dan eens met jou zijn.

In Duitsland is de sportiviteit enorm groot. Rivaliteit of niet, het gaan wel allemaal samen. Het mooiste voorbeeld vind ik nog een bekerfinale, waarbij enorm veel supporters van de verliezende partij toch in het stadion blijven tijdens de prijsuitreikingen.

13 januari 2014 om 09:21

Tom, de laatste jaren is het in Duitsland ook niet altijd even vriendelijk meer hoor. Dortmund/schalke begint langzaam trekjes van Ajax/feyenoord te vertonen..

13 januari 2014 om 10:27

Op 10 feb 2007 was ik in Stuttgart en besloot een wedstrijdje mee te pikken.
Stuttgart op dat moment nr 2 speelde thuis tegen de nr 3 Werder Bremen.
Stuttgart won gemakkelijk met 4-1 en werd later ook kampioen, maar de supporters van Bremen die dus met de auto 640 km heen en 640 km terug moesten afleggen stonden na deze oorwassing gewoon hun biertje te drinken met supporters van de tegnpartij.

Ik keek me ogen uit want hier als supporter van dezelfde club ben je al niet veilig laat staan als je voor een ander team bent.

13 januari 2014 om 10:59

In engeland is het nog steeds net zo klerezooi als daarvoor alleen buiten de stadions.
En ook nog wel eens in de stadions dus die voetbalwet zegt niks.
Ga jij maar eens naar de millwal toe met een sjaal van de andere club.
Zo lang dat niet kan stelt die wet geen reet voor.

13 januari 2014 om 17:07

@ wve

Mee eens, zo ie zo vind ik dat alles in het buiten overheerlijkt word, ook daar gebeurd inderdaad nog genoeg. Hooliganisme is helaas nooit meer uit te bannen.

Alle partijen waren het erover eens dat er de 22ste supporters mee zouden gaan, alleen jammer dat Afca zich er ineens mee ging bemoeien en vond dat het nog niet zou kunnen(terwijl ze wel met spandoeken in het stadion zaten om wel supporters toe te laten). Ik denk dat Afca het gewoon gebruikt om meer voordeel te hebben. Ze waren van te voren al tot een akkoord gekomen tot op de vergadering toen eiste ajax ineens dat er op 2 maart ook supporters naar rotterdam mochten. Zelfs aboutaleb was niet negatief hierover maar de andere partijen zeiden we gaan eerst praten over de beker wedstrijd. Ajax wou dat niet en de vergadering is gestopt.

De supporters verenigingen van ajax hebben wat ze wouden, dit was met voorbedachten raden. Binnen de verenigingen is er veel onenigheid hierover..... Mischien eens tijd om Afca niet meer te herkennen als vereniging, zei waren immers ook het begin van het einde van de bekerfinale 2010 door te dreigen om elke kakkerlak dood te trappen en Rotterdam nog maar een keer plat te gooeien...toch lopen meerdere spelers met kleding van Afca, de selectie steunt deze maloten dus eigenlijk, nee het zijn niet alleen de supporters, het begin met Ajax die Afca afstoot om een duidelijk signaal te geven

13 januari 2014 om 10:17

Van de bekerfinale wist ik, zijn wij in Rotterdam toch wat beschaafder ;-).

Maar als het andere waar is wat jij hier post, dan is het toch diep en diep triest dat zo'n kleine groep zoveel macht heeft. Niet alleen binnen ajax, maar ook knvb en landelijke politiek.

Maar ik denk niet dat ajax het lef heeft om hier wat aan te doen, het is geen Barca. Daarbij zijn deze lui de enige die voor wat sfeer zorgen en ajax in moeilijke perioden tijdens wedstrijden er doorheen kunnen slepen. Maar het zou wel een begin zijn om weer met het gezin naar de klassieker te gaan.

Feyenoord dient dan overigens hetzelfde te doen als daar ook supportersgroepen zijn met een vergelijkbare macht. Vroeger (of nog steeds) werden door Feyenoord ook vrijkaarten gegeven met als voorwaarden dat zij zich zouden gedragen en de overige supporters in het gareel houden.

13 januari 2014 om 10:21

De FSV heeft hun verhaal gedaan omdat er in de media alleen het verhaal van ajax naar voren kwam. het hele stuk staat op Fr12

***zoals bekend heeft woensdagavond in Amsterdam overleg plaats gevonden tussen clubs, supporters en gemeentes over het al dan niet toelaten van Feyenoord-supporters bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord op 22 januari aanstaande in de Arena. Ook de uitkomst is inmiddels bekend: Feyenoord-supporters zijn wéér niet welkom. Over het verloop van de bespreking is een verkeerd beeld ontstaan in de media, daarom hierbij een verslag.

Hoewel in de media reeds dagenlang werd gesproken over een overleg waarbij ook supporters zouden aanschuiven, is een vertegenwoordiging van Feyenoord-supporters pas op het allerlaatste moment uitgenodigd aan te schuiven. In de aanloop naar het overleg heeft de Feyenoord Supportersvereniging (fsv) uitgebreid contact gehad met de Supportersvereniging Ajax (sva), waarbij vanuit Amsterdam werd aangegeven dat Feyenoord-supporters wat hen betreft welkom zouden zijn op 22 januari. Met die informatie in het achterhoofd zijn zowel Feyenoord als de Feyenoord Supportersvereniging met een positieve insteek afgereisd richting Amsterdam.

Tijdens het overleg bleek al snel dat ook beide burgemeesters bereid waren de wedstrijd in aanwezigheid van Feyenoord-supporters te laten spelen. Totdat... de Amsterdammers plots, ondanks het feit dat enkel de wedstrijd van 22 januari op de agenda stond, de eis op tafel legden alleen akkoord te gaan als zij 2 maart ook welkom zijn tijdens de onderlinge competitiewedstrijd in de Kuip. Ondanks verwoede pogingen van beide burgemeesters om -conform agenda- op dit moment enkel afspraken te maken over de bekerwedstrijd, waarbij Aboutaleb aangaf zeker open te staan voor het weer toelaten van Ajax-supporters bij onderlinge wedstrijden in de Kuip, werd hier door de Amsterdammers niet vanaf geweken.

Opvallend was overigens dat de SVA weliswaar voorstander was van het toelaten van Feyenoord-supporters bij de bekerwedstrijd, maar dat supportersvereniging Afca, vertegenwoordigd door de supporterscoördinator van de club, tegenstander was van uitsupporters bij zowel de aanstaande bekerwedstrijd in Amsterdam als de competitiewedstrijd in Rotterdam. Zij zijn van mening dat het afbreukrisico bij op dergelijke korte termijn alsnog toelaten van uitsupporters te groot is. Des te opmerkelijker daar Vak 410 in aanloop naar het overleg liet weten vertegenwoordigd te worden door Afca en datzelfde Vak 410 middels grote doeken al jaren pleit voor het weer toelaten van bezoekende supporters bij alle wedstrijden maar met name de Klassieker.

Een vreemde gang van zaken dus, of eigenlijk ook weer niet als we terugdenken aan de wijze waarop Ajax en haar supporters gezamenlijk de bekerfinale van 2010 hebben gesaboteerd.****
Bron Fr12

13 januari 2014 om 10:45

Als het echt waar is wat je zegt (ik heb het nergens gehoord of gelezen) dan vind ik het ook niet netjes van Ajax. De beker is een competitie die niet te vergelijken is met de echte competitie.

Wat mij betreft waren de uitsupporters van Feyenoord wel welkom tijdens de bekerwedstrijd. Dat Ajax dan zou willen dat de supporters ook aanwezig mogen zijn tijdens de competitiewedstrijd Feyenoord - Ajax is krom, want zoals je al aangeeft mocht Feyenoord zijn supporters ook niet meenemen tijdens Ajax - Feyenoord.

Al met al toch jammer dat het zo moet lopen, de mooiste wedstrijd van Nederland is in een keer niet meer zo mooi (zonder uitsupporters). Wat Cruijff hier zegt klopt helemaal, de 'supporters' zelf hebben hier voor gezorgd. Jammer dat er een aantal hersenlozen rondloopt die het voor het overgrote deel verziekt (dit geldt voor beide clubs).

13 januari 2014 om 10:50

@denzor91,

Dit is het verslag/uitleg van de Fsv, alles staat op Fr12, een verslag van de supportersvereniging is wel te vertrouwen natuurljik

13 januari 2014 om 11:10

Je legt nu een verband die er niet is.
Afca was een site.
En afcasupportervereniging is totaal wat anders.
Afca zit wel bij die vereniging maar hebben niet mee gedaan met het overleg.

13 januari 2014 om 11:32

***opvallend was overigens dat de SVA weliswaar voorstander was van het toelaten van Feyenoord-supporters bij de bekerwedstrijd, maar dat supportersvereniging Afca, vertegenwoordigd door de supporterscoördinator van de club, tegenstander was van uitsupporters bij zowel de aanstaande bekerwedstrijd in Amsterdam als de competitiewedstrijd in Rotterdam. Zij zijn van mening dat het afbreukrisico bij op dergelijke korte termijn alsnog toelaten van uitsupporters te groot is. ****

Die waren dus wel aanwezig.

Afca is meer dan een site natuurlijk

13 januari 2014 om 13:41

Dat is onzin en weet jij niet hoe die constructie is.
Vak 410 afca en nog een paar zijn bij elkaar afcasupportervereniging.
En dat heeft niks met afca te maken want deze site bestaat niet en heeft een andete naam gekregen.

13 januari 2014 om 14:18

Okay, dus de supportersvereniging Afca is 410 en nog een aantal als ik het goed begrijpt?

Maar toch was er een vertegenwoordiger van deze vereniging bij de bijeenkomst aanwezig blijkbaar en zei wouden geen supporters, waar SVA wel uitsupporters wou maar dan ook op 2 maart in Rotterdam

Toch is het een vreemd verhaal en merk je dat er onderling onenigheid is en ik Cruijf in deze gelijk moet geven

13 januari 2014 om 15:22

Ja allemaal leuk en aardig, maar F12 is ook niet objectief...
Ajaxlife en de Sva(sva geeft Ajaxlife uit) is de enige echte Supp. vereniging.
Afca is er ook 1 maar voor de meest betrouwbare info moet je SVA hebben.

En noem nou niet steeds 'ajax' het zijn bepaalde personen/groeperingen geweest die hun stempel op de vergadering wilde drukken.
Onnodig, Denk dat ik voor bijna alle ajacieden spreek als ik jullie van harte welkom had gehete in Amsterdam.
Die eis van ajax supporters in Rotterdam slaat nergens op.
Volgende keer alleen de SVA en Ajax mee, en niet van die andere minder professionele partijen.

13 januari 2014 om 16:00

Het was een verslag van de supporters vereniging van feyenoord die ze op fr12 hadden geplaats dus net zo betrouwbaar. Feit blijft dat de achterban wel uit supporters wil en de vertegenwoordigers ineens eisen gaan stellen die reeel zijn en oneerlijk. En de dreigementen waren wel degelijk de aanleiding

13 januari 2014 om 16:30

Eigenlijk maakt het ook geen reet meer uit het is gewoon erg jammer allemaal en het had denk ik een mooi voetbalfeest kunnen worden helaas dachten een aantal personen (niet ajax idd) daar anders over.....het is zoals het is nu moeten we helaas wachten tot volgend jaar, maar moet zeggen dat de beker competitie wederom mislukt is, het is niet zoals het zou moeten zijn

13 januari 2014 om 15:17

Ik heb ook Afca spullen, nou en?
Denk je dat iedere PVV stemmer het eens is met wilders?
Er zijn namelijk 100 andere standpunten.

En het Afca kledingmerk staat los van de Afca supportersclub.
De oprichter van Afca (kleding)is voor zijn portier doodgeschoten(eerst langdurig in coma, daarna overleden)

En wat jij zegt is onzin, denk jij dat die zogenaamde dreigementen iets uithalen?
Dat van de bekerfinale was de enige juiste oplossing anders sta je als Ajax zijnde in een volle kuip waar iedereen anti is.
Het had 50/50 moeten zijn, of anders 2 wedstrijden, want 2 wedstrijden is ook 50/50, zelfs als je verloor kon je nog winnen.
Dus niet mekkeren daar over.

13 januari 2014 om 16:06

Wat heeft de oprichter van afca te maken met dit, dat was een afrekening en had niets met ajax 5e maken. Met de beker finale had je 2 delen supporters en aan 2 overliggende zijde neutrale supporters. Het begon met het schandalige gedrag op internet maar daar veranderen we niets meer aan en het enige wat mogelijk was was dus 2 wedstrijden helaas maar mooi was het niet allemaal een finale hoort 1 wedstrijd te zijn

Misschien wel eens goed dat Cruijff zo kritisch is op de Ajax supporters. Gezien zijn reputatie richt het wellicht bij een klein groepje onruststokers nog iets uit.

13 januari 2014 om 08:31

Precies, laten we hopen dat bij zelfs raddraaiers Cruijffvoor iets telt.

13 januari 2014 om 10:21

Ik vind dit wel getuigen van de grootsheid van Cruijff. Er zijn niet veel mensen die tegen de supporters van hun eigen club in gaan. Cruijff laat het algemene belang van Ajax altijd het zwaarste wegen ook al is het een risico voor zijn eigen positie.

13 januari 2014 om 10:47

Precies Polop. Echter kan niemand zeggen dat hij onzin verkoopt, want het is gewoon waar wat hij zegt. Dit is ook wel het verschil tussen Van Hanegem en Cruijff. Van Hanegem zou Ajax afzeiken in plaats van over Feyenoord praten. Cruijff durft ook enigszins negatief te zijn over zijn eigen club in plaats van over anderen te praten. Sorry kon het niet laten om het even aan te halen.

13 januari 2014 om 11:16

@ Denzor91
Dus eigenlijk doe je precies hetzelfde als v Hanegem, namelijk zeiken over iets wat totaal niet relevant is in deze discussie

13 januari 2014 om 13:37

@denzor
Van Hanegem is vaak genoeg negatief over Feyenoord hoor, weet niet waar je vandaan haalt dat hij dat nooit is.

13 januari 2014 om 15:25

Alleen VZ plaatst dat blijkbaar niet...
Maar dan zou je ook moeten snappen waar de reacties vandaan komen als VZ weer iets plaatst over Willempie die Ajax afzeikt(en blijkbaar Feyenoord ook)

Na 2009 hebben de hooligans van beide clubs laten zien dat ze lak hebben aan de club en diens trouwe supporters. Is frustrerend dat een handje vol bandieten de voetbalbeleving van duizenden supporters verpest. De een boet voor de daden van een ander. Als supporters elkaar nu ook niet tegemoet kunnen komen dan zie ik het somber in.

Als ik het goed begrepen heb wilden Feyenoord naar de beker komen en mochten de Ajaxfans niet naar de Kuip voor de Eredivisiewedstrijd. Ajax wilde Feyenoordfans toelaten in de Arena en ook naar de Eredivisiewedstrijd. Ik begrijp beide kanten eigenlijk wel. Feyenoord zou het niet eerlijk vinden vanwege de competitie en Ajax ziet het als een 1-1. Tsja...ik las vorige week een column dat Aboutaleb en van der Laan dit wel eens konden verwachten. Het dus juist voor beide kanten goedkeuren en toekijken hoe de 2 kampen het uitvechten, omdat ze het er toch niet mee eens zouden zijn. Erg slim! Volgend jaar maar weer proberen. Dit jaar is het niet anders.

13 januari 2014 om 10:38

Als ik het goed begrijp werden de supportersverenigingen van beide clubs ook pas vlak voor het overleg (twee dagen volgens de Fsv) uitgenodigd om bij het overleg aanwezig te zijn. Dat doet toch een beetje suggereren dat het doorgestoken kaart was, dat de burgemeesters het erop hadden gegokt dat de supporters er niet uit zouden komen.

Ik vind het überhaupt nog steeds belachelijk dat supportersverenigingen invloed hebben gehad op het besluit. Die vijf jaar zijn namelijk puur ingesteld uit veiligheidsoverwegingen, om de publieke orde te bewaren. Er wordt nu om pure sportieve redenen een positieve ontwikkeling tegen gehouden. Compleet krankzinnig als je het mij vraagt. Dit had gewoon een zaak voor de veiligheidsdriehoek moeten zijn: burgemeesters, politie en OM.

13 januari 2014 om 11:04

Ik vind het ook erg vreemd, maar ergens ook wel geniaal bedacht. Zeg dat bij beide wedstrijden de supporters mogen komen, ga achterover zitten, armpjes over elkaar en genieten maar. Jammer dat we dit seizoen nog geen uitsupporters zullen hebben. Ik ga er toch vanuit dat we volgend seizoen weer als vanouds in het uitvak kunnen zitten. Zo niet, dan zou ik me pas echt druk gaan maken. Dit jaar was toch te verwachten. En de manier waarop..ik moet zeggen..complimenten aan Aboutaleb en van der Laan.

13 januari 2014 om 11:33

Ja klopt zij staan nu compleet buiten schot. Heel slim politiek spelletje is het geweest dit zaakje.

Ben het op alle punten met hem eens, behalve op de wedstrijd tegen AC Milan. Ik was de hele dag in Milaan met een grote supp. groep en we hebben eigenlijk niks verkeerd gedaan. Ook was ik erbij toen we aangevallen werden door de groep italianen met grote steekwapens, ook toen deden we niks verkeerd en waren we gewoon op weg naar het stadion.

In Milaan hebben wij als ajacieden niks verkeerd gedaan, en waren het de italianen die zich echt schandalig (licht uitgedrukt) hebben misdragen.

13 januari 2014 om 15:24

Er gebeurde ook zo goed als niets, enkel dat groepje dat de bus al een half uur op hield, toen een gids verhaal ging halen kreeg deze een klap... tja dan lok je het uit.
Tevens raak je geiriteerd als je al pak hem beet ruim 13 a 14 uur in de bus zit.
's avonds werden ajacieden het slachtoffer van heel laf gedrag, namelijk iemand neersteken... meerdere mensen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
481 fans
Overleden

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Marcelo Brozovic is een kandidaat om het middenveld van Real Madrid te gaan versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren