Benfica haalt Sulejmani voor vijf jaar naar Portugal

Dinsdag, 11 juni 2013 om
/

Miralem Sulejmani vervolgt zijn profcarrière zoals verwacht in het shirt van Benfica. De 24-jarige vleugelaanvaller werd al een half jaar gelinkt aan de Portugese topclub, maar het duurde lang voordat de officiële bevestiging naar buiten kwam. Nu maakt de verliezend finalist van de Europa League en vicekampioen van de Liga Sagres bekend dat hij voor vijf jaar heeft getekend.

Sulejmani werd in de zomer van 2008, toen Marco van Basten er trainer was, door Ajax weggekocht bij sc Heerenveen. Sulejmani had op dat moment een superseizoen achter de rug bij de Friezen en dus wilde men het onderste uit de kan voor hem. Uiteindelijk betaalde Ajax liefst 16,25 miljoen euro voor de Servische vleugelaanvaller, een nationaal record dat sindsdien door geen club aangescherpt is.

/

Sulejmani kon de hoge verwachtingen echter nooit waarmaken en belandde in zijn laatste seizoen buiten de selectie. Frank de Boer deed tussen augustus en oktober slechts vijf keer een beroep op Mikki en negeerde hem vervolgens. Inclusief salaris heeft Ajax bijna 25 miljoen euro voor Sulejmani moeten betalen; nu loopt hij transfervrij de deur uit richting Lissabon. Benfica omschrijft hem als een ‘veelzijdige speler’ die op meerdere posities uit de voeten kan.

De Portugezen zeggen ook dat Sulejmani bekend staat om zijn snelheid, techniek en inzicht, kwaliteiten waarvan Ajax de laatste jaren niet veel meer merkte. De komende tijd zal Sulejmani officieel onthuld worden als nieuwe aanwinst voor Benfica. Het aantal Serviërs bij de club uit Lissabon komt daarmee op liefst vijf: Stefan Mitrovic en Nemanja Matic spelen er al en Filip Djuricic en Lazar Markovic zijn gehaald voor het nieuwe seizoen.

Miralem Sulejmani kostte Ajax liefst 427.000 euro per doelpunt.


Poll

Denk jij dat Miralem Sulejmani bij Benfica weer opleeft?


Gerelateerd

156 reacties (laatste reactie door sander078)

Het zal mij niks verbazen als hij bij Benfica straks de sterren van de hemel speelt en weer word door verkocht na 3 jaar voor 30 miljoen.

11 juni 2013 om 21:03

Dat zou wat zijn zeg...
Maar ik denk dat deze jongen daar de instelling niet meer voor heeft.

11 juni 2013 om 21:06

Toch bizar e, vlammen bij Heerenveen, floppen bij Ajax, en een droomtransfer maken naar een grote club als Benfica, zou me nu ook niks verbazen moest hij weer goed gaan spelen.

11 juni 2013 om 21:10

Deze jongen moet het vooral van het vertrouwen hebben, wanneer hij eenmaal vertrouwen krijgt dan zie ik het eventueel nog wel lukken. Wanneer dit niet gebeurd dan zal het een flop worden.

11 juni 2013 om 21:15

@ Frank_lfc

Waarom denk je dat dan als ik zo vrij mag zijn.

ON Mooie transfer voor Miralem, dat zo'n grote club hem nog wil hebben, toch niet echt wat laten zien de laatste jaren.

11 juni 2013 om 21:15

Hij heeft bij Ajax lang en veel vertrouwen gehad en heb het nooit gezien

11 juni 2013 om 21:37

welke speler heeft geen vertrouwen nodig ? wat een open deur zeg

11 juni 2013 om 21:43

Wat natuurlijk wel in zijn voordeel werkt is dat er meer serviers daar voetballen. Hij zal zich er gemakkelijk thuis voelen. Ik geloof dat er des tijd bij Heerenveen ook een of twee Serviers voetbalden,misschien dat hij daardoor zich beter in zijn vel voelden dan bij Ajax

11 juni 2013 om 21:48

veel te lang in mijn ogen
het kwam er nooit uit sjokte maar wat over dat veld

zal er geen traan om laten dat ie weg is

11 juni 2013 om 22:16

@elephantman

Ibrahimovic, hij heeft "schijt" aan alles en iedereen en presteert overal uitstekend. Zelfs bij FC Barcelona had hij geen slechte cijfers.

11 juni 2013 om 22:17

nee, hoor, hij was de enige Servier destijds. Hij heeft gewoon een goede band met zijn trainer Verbeek. Ik denk dat hij iemand is die persoonlijke begeleiding nodig heeft. Altidore heeft ook zo'n strenge aanpak gehad van Verbeek voordat hij echt ging beter spelen.

12 juni 2013 om 00:31

@ Bossie

Destijds speelde Pranjic ook bij Heerenveen, dat is geen Serviër maar een Kroaat, desalniettemin was die waarschijnlijk belangrijk voor hem. De rustige, provinciale sfeer en goede begeleiding naast het veld zullen er ook voor gezorgd hebben dat hij daar tot bloei kwam.

Bij Ajax werd hij gehaald als vedette, de Belgen Vertonghen en Alderweireld kwamen jong naar Ajax en kregen extra houvast doordat ze in een pleeggezin begonnen. Sulejmani is waarschijnlijk aan zijn lot overgelaten en dat heeft er voor gezorgd dat hij bij Ajax de professionaliteit miste om te slagen.

Kansen heeft hij genoeg gehad, meerdere trainers geloofden in hem en het publiek heeft hem lang gesteund, alleen was het tamelijk snel gedaan met zijn zelfdiscipline.

Jammer. En voor Ajax een duur grapje.

12 juni 2013 om 01:07

klopt, stoor me gewoon aan die frank lfc die de laatste dagen wel erg vaak open deuren intrapt.

11 juni 2013 om 21:07

Zou kunnen.
Maar ik vraag me af om welke reden Benfica Sulejmani haalt en hem waarschijnlijk een flinke salaris gaat betalen.
Toch niet op basis van dat seizoentje bij Heerenveen, want bij Ajax is hij toch flink door de mand gevallen.

11 juni 2013 om 21:39

transfervrij want ik dacht vernomen te hebben dat Benfica ook niet zo heel best meer in de slappe was zit maar ik kan het mis hebben.

11 juni 2013 om 23:11

Ik vraag me af wat deze zakkenvuller nog kan toevoegen aan het huidige Benfica, dat Sulejmani kan voetballen dat weten we.. Hij heeft bij Ajax gewoon bar weinig laten zien de afgelopen jaren, ik ben benieuwd of hij eventueel weer zal opleven. Ik denk het niet. Dit is in mijn optiek typisch een speler voor de breedte bij Benfica aangezien hij transfervrij is. Om zo'n zelfde reden is Affelay toen naar Barcelona gehaald, ook een club boven zijn niveau, maar hij was simpelweg transfervrij en dus leuk voor de breedte van het team.

Vaarwel, Sulejmani. Je wordt bedankt voor je inzet maar stiekem ben ik dolblij dat je vertrekt. Dat er geen toekomst meer was voor hem was duidelijk, en ik vraag me af wat Benfica met hem aanmoet, maar dat zal mijn zorg niet zijn.

11 juni 2013 om 21:06

'inzet'.

11 juni 2013 om 21:43

Inzet, wat voor inzet precies? slenterde vaak een beetje rond het veld en deed vrij weinig aan zijn carrière als je het mij vraagt.

11 juni 2013 om 22:13

Welkom in de wereld van ''sarcasme''

Komt niet binnen als grote aankoop, dus hij zal zich echt de selectie in moeten knokken. Ben benieuwd of hij dat kan. De Sulejmani die ik de afgelopen jaren heb gezien zeker niet.

Enorme miskoop van Ajax, ben blij met het transferbeleid van nu. Veel succes in Portugal en hopen dat je het bij Benfica wel waarmaakt Miralem Sulejmani!

11 juni 2013 om 21:58

@ rochester
als je de inside info weet wat ik weet wens je hem alles behalve succes, dikke muis dat het is.. bah! vraag me echt af welke druiloor over de transfers gaat bij benfica, maar die zit volgens mij zwaar aan de snoepjes en suikerpoeder.
mickey ik hoop dat je zwaar faalt en dat je na volgend seizoen te vinden bent in de 2edivisie van servie.

11 juni 2013 om 22:21

Zoiets kwaads wens je niemand toe.
Mickey, veel succes bij Benfica, ik hoop dat je daar vertrouwen en warmte vindt. Je bent nog jong en nog de potentie om te groeien als speler.

11 juni 2013 om 22:28

Nou pech gehad.. Iemand die roept dat ie dikke schijt heeft aan Ajax en het lekker voor ze vindt dat ze zoveel aan hem kwijt zijn en dat hij nu lekker op de bank zit te cashen, gun k niks anders dan ellende in ze voetbalcarrière.

11 juni 2013 om 23:23

ligt ook wel aan jou club hoor. Nooit vertrouwen gehad en hem dan nu zo afzeiken maar dat is typisch ajax weer. Als hij lang het vertrouwen had gehad was die op niveau gekomen weer.

12 juni 2013 om 07:54

Nooit vertrouwen gehad? Er is 16 miljoen betaald voor hem, duurste clubtransfer ooit, daar spreekt al enig vertrouwen uit. Mede daardoor heeft elke trainer die daarna kwam hem opgesteld, dat geeft wederom een blijk van vertrouwen. Tot slot heeft het fanatieke deel van het publiek hem tot het slot gesteund, ook daar weer: vertrouwen. Als je roept dat Sulejmani bij Ajax niet slaagde vanwege een gebrek aan vertrouwen heb je er helemaal niks van begrepen. Die jongen had gewoon een financiele honger nodig om te presteren en zodra die gestild was kon hij de motivatie niet meer opbrengen. Dat zal bij Benfica, op een kleine opleving na niet chronische veranderen: zoals velen heeft hij wel het talent, niet de mentaliteit.

Lekker Risico Benfica, straks komt die weer moddervet aan. Ze hebben daar al goeie buitenspelers.
Nja Suljemani kan lekker cashen(als die dat al niet gedaan heeft).

11 juni 2013 om 21:14

Risico ? Hij komt transfervrij over, dan kan je dat wel wagen. OK je moet wel salaris betalen maar als je slim handelt en zelfs als hij faalt kan je hem nog wel lozen na 1 jaar voor 1 of 2 miljoentjes en dan heb je al een stuk van de salaris terug...

11 juni 2013 om 22:19

Tekengeld 1/3 miljoen. 5 x minimaal 2 miljoen is toch al 10/15 miljoen.

11 juni 2013 om 22:57

Mooi altijd om te lezen hoe iedereen hier altijd 'weet', wat een speler kost en verdient... Pfff!

11 juni 2013 om 23:11

@ Pareldinho

Sulejmani wilde niet bij Ajax bijtekenen voor een lager salaris. Daarnaast als je gewend ben aan 1,8 miljoen zul je toch niet opeens terug zakken naar de 1 miljoen aan salaris. Met een beetje logisch nadenken zal hij tusse de 1,5 en de 2 miljoen gaan verdienen.

BIj Ajax wilde hij bijtekenen als hij een tekensom kreeg van 3 miljoen. Of hij die bij Benfica ook verlangt is een tweede. Maar een transfervrij speler vraagt meestal wel om een tekengeld som.

5 x 1,5 miljoen = 7,5 miljoen en dat is een lage schatting ex tekengeld
5 x 2 miljoen + 3 mil tekengeld is 13 miljoen.

Het zal ergens in het midden schommelen. +/- 10 miljoen zal hij in totaal wel kosten over 5 jaar gezien.

Deze zwarte bladzijde uit de Ajax geschiedenis heel snel vergeten!

11 juni 2013 om 21:17

Iedere bestuurder van Ajax moet een poster van Sulejmani op z'n kantoortje hangen met z'n prijskaartje en salariskosten erbij. Met de tekst eronder: "dit nooit meer".

11 juni 2013 om 21:54

Zou hij al geïnformeerd hebben hoeveel trappen het stadion van Benfica heeft?

12 juni 2013 om 06:50

Nou, zwarte bladzijde.....hij heeft zeker niet gebracht wat had gekund én gemoeten, maar hij heeft Ajax wel de Championsleague in gescoord tegen Dynamo Kiev onder Jol.

Natuurlijk, slechts een van z'n weinige hoogtepunten.....bracht Ajax daarmee weer wel 15 extra inkomsten voor het seizoen erna.

Maar eens, zijn instelling deugt gewoon niet, te grote softie die zich niet als een prof duurzaam kan opstellen.
Heel benieuwd wat hij bij Benfica gaat laten zien, krijgt hij nog een flinke klus verwacht ik.
Ofschoon het type voetbal daar wel op zijn lijf geschreven is.

Dit is al de 100e buitenspeler die ze halen voor komend seizoen

11 juni 2013 om 21:11

@ Stevennnn,

Om precies te zijn: dit is de eerste buitenspeler die ze halen deze transferperiode. Dit zijn de spelers die Benfica tot nu toe heeft gehaald deze transferperiode:

- Jorge Rojas, aanvallende middenvelder.
- Uroš Matić, controlerende middenvelder.
- Filip Đuričić, aanvallende middenvelder.
- Lazar Marković, 'n spits.
- Miralem Sulejmani, buitenspeler.
- Stefan Mitrović, centrale verdediger.

Verder zullen Nicolás Gaitan en/of Eduardo Salvio waarschijnlijk vertrekken bij Benfica.

11 juni 2013 om 21:22

Markovic is echt wel een buitenspeler hoor, zijn maatje bij Partizan Mitrovic is een spits.

11 juni 2013 om 21:28

off: Opmerkelijk veel spelers uit Servie

Onverwacht dacht hij naar een club zoals norwich city ging er waren paar geruchten om een perfecte trio te hebben Sulemani-wolfswinkel-toivonen Maar het is wat het is

11 juni 2013 om 21:30

Nee Stefan Mitrovic is toch echt een centrale verdediger

11 juni 2013 om 21:42

Stefan Mitrovic is inderdaad een CV maar Aleksandar, ploeggenoot van Markovic bij Partizan, is wel een spits Die kan trouwens ook naar een paar grote clubs.

Ik weet niet waar Benfica aan begint maar ze hebben er gelukkig geen 16M betaald. Dat zal ze in ieder geval gerust stellen haha.

11 juni 2013 om 21:21

Een heel goed seizoen heeft gedraaid?

Blijft een raar verhaal. Al vanaf begin 2012 uit vorm en dan toch een stap omhoog maken.

11 juni 2013 om 21:14

Dan doet die zaakwaarnemer van m toch iets goed. Helemaal als ie een 5 jarig contract eruit weet te halen.

11 juni 2013 om 21:31

Dat denk ik ook ja. Zijn zaakwaarnemer kreeg ook al 1.65 miljoen van Ajax toen hij naar Ajax ging. Dit kwam nog eens boven die 16.25 op.

11 juni 2013 om 23:58

Benfica is geen stap omhoog Sjaak....

12 juni 2013 om 01:26

Oke 'sjaak'. Ik heb zelf een seizoenskaart van Ajax, maar als je niet kan toegeven dat Benfica een stapje omhoog is... Benfica stond niet voor niks in de El-finale hè. Bovendien schat ik de Portugese competitie wat hoger in dan de Nederlandse.

Trouwens ook ineens een rood duimpje bij beide reacties. Volwassen ja.

Dat heet nog s een slechte investering. Het zou mij niks verbazen als hij straks ineens gaat vlammen daar. Met al zijn landgenoten, misschien wordt het nog wat, die jongen kon na zijn mega transfer niks meer goed doen in NL, en dat brengt veel stres met zich mee. Als die jongen zich straks bevrijd voelt kan het zeker wat worden, hij zal het voetballen heus niet verleerd zzijn.

11 juni 2013 om 22:02

Slechte investering?? Jij hebt verstand van voetbal zeg!! Een jonge speler die, ook al is ie een paar jaar uit vorm, heeft toch bij heerenveen laten zien dat ie het in zich heeft en gratis wordt binnengehaald?!?! Dat noem ik nou een hele mooie risico om te nemen

11 juni 2013 om 22:09

Het gerucht ging, overigens betwijfel ik het, maar dat hij bij Heerenveen zo goed presteerde vanwege Pranjic. Dus dat landgenoten hem dan goed zouden doen geloof ik wel, Pranjic was volgens hem ook als een vader voor hem.

Overigens gun ik hem best dat hij het daar waar maakt maar goed je houdt toch altijd een zure nasmaak. Deze jongen heeft geen enkel schijntje zelfreflectie en denkt nog steeds dat het allemaal lag aan Ajax en niet aan hem. Meneer kwam na elke vakantie terug met vele kilo's overgewicht, liep 9 van de 10 wedstrijden als een natte krant op het veld met de strijdlust van een kameel. Gewoon lekker een beetje door de Sahara hobbelen en het liefste stil blijven staan om krachten te sparen voor later.

Ongelofelijk eigenlijk. In principe is 1 jaar vlammen dus voor hem genoeg om gegarandeerd te zijn van 10 jaar prachtsalaris. Wat een wereld. Ik had als ik Benfica was geleerd van de situatie bij Ajax en hem max 2 jaar gegeven eventueel met een optie.

11 juni 2013 om 22:13

Ik begrijp totaal niet waarom jij twee duimpjes omlaag krijgt..

Zoals je zelf zegt; Benfica gaat lang vastzitten aan deze speler. In zijn tijd bij Ajax heeft hij nooit, maar dan ook nooit, zijn niveau gehaald. Laat staan de ontwikkeling doorgemaakt waarvan iedereen uitging toen hij gekocht werd..

11 juni 2013 om 22:38

Ja het verbaast me echt dat hij nog in de positie zit waar hij een 5 jarig contract kan krijgen bij zo'n mooie club.

11 juni 2013 om 22:58

Weet je wat de grap is. Benfica maakt (haast) géén transfersom over aan Ajax. Hij komt gratis over, zal met meer landgenoten spelen en hoe raadselachtig het ook klinkt: deze jongen heeft talent.

Bij Benfica zijn ze slim. Hij zal een normaal salaris krijgen zonder een drukkende transfersom, bij een eventuele furore kunnen ze hem doorstoten voor een hoog bedrag (door zijn dik contract). Met zijn landgenootjes zal hij het zeker naar zijn zin hebben.

Ook voor Sulejmani zelf scheelt het een hoop. Zal jij met een 16m of 0,0m transferbedrag beter voetballen...?

11 juni 2013 om 23:02

Natuurlijk is 16 miljoen een molensteen. Maar er kwam op gegeven moment ook een moment dat er niks meer van hem verwacht werd. Ik snap verder wel dat ie gratis is en ik begrijp de keuze om hem te halen ook zeker wel, maar waarom je hem een vijf jarig contract geeft is mij een raadsel.

En ja hij zal het met zn landgenoten wel naar zn zin hebben. Dat had ie het in het eerste jaar bij Ajax overigens ook.

11 juni 2013 om 23:15

Haha, ik snap je wel hoor. Ik probeer het enigszins te verklaren (alhoewel dat wel tegenvalt).

Dat zijn toch wel de redenen denk ik, maar het blijft inderdaad wel raar.

Die Portugezen hebben vaak van die vage, raadselachtige transfers a la Hulk. Maar ze weten hun altijd door te verkopen voor veel geld!

We zullen het zien.

11 juni 2013 om 23:17

Zeker ze weten zich goed te profileren, met name in zuid Amerika. Maar ook daar worden bij regelmaat spelers gekocht die uiteindelijk niks opleveren..

12 juni 2013 om 12:59

Ik denk ook dat het talent van Sulejmani er bij Benfica uit kan komen. Benfica staat er ook wel om bekend dat ze veel geduld hebben met talentvolle spelers. Sulejmani zal ook beter presteren als er niets van hem verwacht wordt, want bij Ajax kon het alleen maar mislukken vanwege die te hoge prijskaartje. Toch vond ik hem bij vlagen best goed. Niet top, maar wel goed. Ik ben blij voor hem dat hij naar een sterke club gaat waar hij niet eenzaam hoeft te zijn met al die Servische talenten die daar naartoe zijn gegaan.

Deze ooooh zo grote meneer dat hij was.. want hij heeft wel degelijk 2 seizoenen mee geholpen aan de titels van ajax.. had veel beter bij kunnen tekenen voor een lager salaris maar meneer wilden iet inleveren en kwam toen op de bank te zitten .. en blijf daar maar omdat hij niet bij wilde tekenen

veel geld 25 miljoen hadden ze na niet bij willen tekenen gewoon contract moeten ontbinden nu loopt hij gratis de deur uit. + salaris word hier zo boos van he..

en dacht nog wel dat we die gingen door verkopen met een flinke bonus aan liverpool ofzo xd

dit was een dure maar wel wijze les van ajax met het huidige beleid ben ik veel blijer

Chapau Frank en zijn staf.

Ps... Suljemani ik hoop echt dat je zo hard gaat falen daar groetjes een ajaxcied!

11 juni 2013 om 21:14

Maffiarat dat suljemani niet het optimale eruit heeft gehaald ben ik met je eens. Maar zeg eens zelf je zou toch gestoord zijn als je 7 ton ofzo zou inleveren ( was toch bijna de helft van zijn salaris? ) Kom op zou jij 7 ton inleveren?

Hoe onrechtvaardig dit ook is iedere verstandig mens had echt geen 7 ton ingeleverd. Het is jammer dat hij niet geslaagd is hij leeft niet voor de sport. Ik wens hem wel succes maybe dat hij daar nog kan vlammen.

11 juni 2013 om 21:14

1. Het is Ajacied! als je zo "echt" bent en dit niet snapt... zucht
2. waarom hopen dat hij faalt? dit was een flater van bedrijfsvoering. ik hoop dat hij het goed doet. zo enorm in de weg zat hij ook weer niet.
3. denk na voor je zomaar dingen gaat roepen.

11 juni 2013 om 21:33

Zorg eerst maar dat je Ajacied goed schrijft voor je claimt een Ajacied te zijn.

11 juni 2013 om 22:04

Denk je dat als je een contract laat ontbinden dat geen geld gaat kosten? Je zou hem transfervrij kunnen laten vertrekken, maar een contract ontbinden kan je als club niet kosteloos.

Verder vind ik je niet geloofwaardig door Ajacied als ajaxcied te schrijven.

Zoo, Benfica word een opvangplaats voor serviers.

24 pas. Dat is toch niet echt voor zijn ontwikkeling geweest. Maargoed ben blij dat hij weggaat.
Ik hoop wel voor hem dat hij een goeie speler word bij Benfica.

Deze man is gewoon zittend rijk geworden. Wie wil dat nou niet ?

Wat een heerlijk nieuws voor Ajax. Eindelijk is die bloedzuiger weg. Hij mag van mij slagen bij Benfica. Hij mag van mij 5 jaar op de bank zitten bij Benfica. Het interesseert mij helemaal niets wat die kerel gaat doen zijn verdere leven. Wat een opluchting dat hij weg is. Heerlijk.

11 juni 2013 om 22:15

@ Klopper1900

En als Enoh ook nog definitief verkocht word hebben we een selectie helemaal samengesteld is door Frank de Boer. Hoe lang geleden is het dat een trainer 100% zijn eigen selectie heeft kunnen samenstellen bij Ajax? Heerlijk en dit kan enkel maar positief zijn voor de komende jaren.

dat is zonde, 16 miljoen euro verbrand.

11 juni 2013 om 21:15

Vergeet z'n salaris van zo'n 2 miljoen per jaar niet exclusief bonussen van kampioenschappen.

11 juni 2013 om 22:18

Totaal 28mil.

Jammer dat hij zijn vorm van Heerenveen bij Ajax niet heeft kunnen halen.
Toch nog lekkere en belangrijke doelpunten gemaakt voor Ajax!

Hoe zonde het ook klinkt het is voor Ajax wel een leerproces geweest, om het toch enigszins positief te bekijken. Sulejmani is een van de grootste reden waardoor het aankoop beleid aangepast is en voor Cruijf was het een mooi argument om te gebruiken.

Sulejmani het ga je goed en zie je volgend jaar vast een keer spelen in een stadion in Portugal

11 juni 2013 om 21:21

Yup Sulejmani wordt de nieuwe van Gaal met opmerkingen, later zegt ie dat hij hoogstpersoonlijk heeft gezorgd voor de 'fluwelen revolutie'!!

12 juni 2013 om 10:09

Sulejmani heeft ons eigenlijk 3x kampioen gemaakt.

is er ook een maximum aan spelers per selectie ..die hebben er een hoop zeg..

5 jaar?! ze durven nogal...
Word een topper daar, en ik ben blij dat hij bij ajax is geweest.
Dat heeft mede dit geweldige beleid opgeleverd dus bij deze Bedankt miki!

Good luck.

Het zal daar ook wel weer met pieken en dalen gaan, probably meer dalen dan pieken.

Groot talent, maar met zo'n mentaliteit gaat het niet lukken. Misschien als hij echt op handen gedragen wordt door de trainer. Het zou een hartgelach zijn als hij daar 2 jaar de pannen van het dak speelt en daarna voor 30 miljoen naar Chelsea gaat.

11 juni 2013 om 23:19

Het probleem met Sulejmani is dat hij geen Romario is. Doe kon een heel jaar uit zijn neus eten en toch 30 doelpunten maken. Ik denk dat Sulejmani heel gemotiveerd begint, maar al snel vervalt in zijn oude patroon.

Good riddance!
Straf dat deze wandelende zak patat alsnog naar zo'n mooie club als Benfica kan.
Belenenses of Pacos de Ferreira ja, maar Benfica?

Ik heb tot aan vorig jaar vertrouwen in hem gehouden, maar het is jammer dat hij het nooit waar heeft kunnen maken bij Ajax. Hij is alleen maar slechter geworden bij Ajax. Ik wens hem succes bij Benfica maar ik zie hem spelers als Gaitan, Salvio en John niet uit de basis spelen eerlijk gezegd.

25 miljoen..
29 doelpunten gescoord volgend de voetbalzone statistieken.
25.000.000/29=ongeveer 860.000 euro per doelpunt.
Om te huilen

Die jongen heeft bizar veel geluk. Met een half jaar goed spelen bij Heerenveen heeft hij 10 jaar lang een miljoenencontract verdiend. Hij heeft niets minder dan de lotto gewonnen. Benfica haalt hem onder het mom van 'zo slecht kan een speler van 16 miljoen niet zijn. Nou, dat is ie wel. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat hij binnen het jaar op de tribune verdwijnt.

Dat gaat hij nooit redden daar ! die gaat lekker genieten van zn bij ajax verdiende milioenen in de zon in Portugal (;

11 juni 2013 om 21:30

ik zie m al liggen in z'n zwembroek op een strandbedje met z'n dikke pens en een corona aan z'n lippen.

Ik denk dat mensen hem onderschatten, deze jongen heeft echt wel talent, tuurlijk was die 16 mln zwaar overbetaald, maar als deze jongen zelfvertrouwen gaat opstrijken en weer zijn uiterste best gaat doen zal het me niet verbazen als het een topspeler gaat worden.

11 juni 2013 om 23:27

Ga toch weg. Deze jongen heeft gewoon 1 probleem. Zijn mentaliteit zuigt. Als hij de helft van de mentaliteit van Daley Blind had gehad, dan was hij gewoon geslaagd bij Ajax, maar deze gappie wil gewoon niet.

Ben enorm benieuwd wat hij daar gaat presteren. Vind de keuze van Benfica ook opmerkelijk. Wie weet krijgen zij iets uit deze man, iets dat niet in Amsterdam is gelukt. Of dat lukt is een ander verhaal. Vraag me af hoeveel Benfica hem zal betalen.

Edit: Salaris that is

11 juni 2013 om 21:34

Een stuk minder dan bij Ajax heeft hij zelf al gezegd in een interview.

Ik denk tussen de 1 en 1.5

11 juni 2013 om 22:20

Zeg die... 1.5miljoen netto misschien jah.

11 juni 2013 om 23:29

Ik schat dat dit eerder ligt rond de 1.5 miljoen aangezien hij niet wilde verlengen omdat Ajax zijn salaris wilde halveren.

12 juni 2013 om 14:29

Ja maar dat was 'een principekwestie' omdat Ajax hem 'niet waardeerde, dreigde met het 2e, hij geen vertrouwen voelde en de helft moest inleveren' ofzo. Nu bij Benfica krijgt hij ook echt niet die 1.8 die hij hier verdiende. 1.5 jaar niet gevoetbald geen enkele andere interesse, denk na.

Ik denk dat hij bij benfica helemaal gaat opbloeien, bij ajax miste hij het vertrouwen.
Nu komt hij gratis binnen dus de verwachtingen zijn laag. Ik denk dat het een prima aanwinst is voor Benfica.

11 juni 2013 om 21:36

Bij Ajax heeft hij al het vertrouwen gekregen wat ie maar kon wensen. Echter door z'n belabberde inzet en gebrek aan discipline heeft ie er zelf voor gezorgd dat ie niet is geslaagd.

11 juni 2013 om 22:35

Na zijn slechte start bij ajax heeft hij nooit voldoende vertrouwen gekregen. En het gebrek aan discipline ligt ook aan de club he, dat is gewoon iets wat te trainen is, desnoods psygologies. De verwachtingen bij ajax waren mede door de aankoopprijs erg hoog.

Denk dat hij in tussentijd zijn discipline zelf al verbeterd heeft, hij zal nu wel inzien dat dat nodig is om iets te bereiken.

Zoals een aantal wellicht hebben opgemerkt, log ik zelden in.

Eerste wat ik dacht was en is: Ok hij wordt nu beloond met Benfica, terwijl hij zich 'zo gedroeg'' bij Ajax zélfs met dat salaris. Deze jongen is voor het geluk geboren, the end,)

Eindelijk zijn we van hem af. Ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

Zeer grote kans dat Mickey slaagt bij Benfica. De coach is een drill trainer die niemand spaart. Mickey was bij Ajax altijd te dik. Een van de redenen dat hij nooit zijn niveau van Heerenveen haalde.

Zo die is eindelijk weg.zoveel vertrouwen gehad maar ik heb het niet gezien.typisch gevalletje verkeerde instelling.met als toppunt dat gesjok in de 70 min of zo.en als je uitgefloten wordt ons gelijk aan tonen en scoren.daag weg zonder strik er om heen heeft al genoeg gekost

En let op, hij wordt nu voor een seizoen aan sc Heerenveen verhuurd. Ik durf er een wedje op te leggen!

11 juni 2013 om 23:32

Hahahah....ja, dat zo ik wel een stunt vinden en dan weer beginnen te draaien.

Dat was wel duidelijk, nu officieel dus.
ik hoop dat hij nog een geweldige carrière heeft al vond en vind ik het echt onbegrijpelijk hoe hij over Ajax praatte etc.
Dat vond ik echt belachelijk, jammer dat het allemaal zo gegaan is, hopelijk maakt hij zijn talent nog wel waar.

ajax heeft hem al jaren op de verkeerde plaats gebruikt. en hij heeft het vertrouwen nooit gekregen wat hij bij heerenveen wel gehad heeft
sujemani is gewoon een super speler en hij heeft zeker talent je zult zien dat hij nu wel weer gaat presteren

11 juni 2013 om 22:36

Hij heeft overal gespeeld joh, links (jazeker), rechts, op 10, in de spits.
Ja, er blijft weinig over hoor...
Sulejmani heeft het zelf verpest, echter, vrij typisch dat hijzelf en blijkbaar ook zijn 'fans' dat niet in willen zien.
Hoe kun je Ajax nou dingen verwijten terwijl Sulejmani zelf amper fit was?
Een top fitte Sulejmani is zeker een meerwaarde voor Ajax (liet hij zijn laatste seizoen bij het 1e zien) maar ja, een fitte Sulejmani is bijna een utopie...

Het is helaas niets geworden, teveel druk met het belachelijke aankoopbedrag en een slechte instelling van Mickey zelf. In vorm een heerlijke voetballer om naar te kijken en ik hoop van harte dat hij dat weer eens gaat laten zien!

zou het echt alleen maar aan Suljemani hebben gelegen??? ik denk dat we in de toekomst meer te weten zullen komen

11 juni 2013 om 22:47

Nou als iets niet te verwachten is, is het wel dat Sulejmani het aan zichzelf vond liggen.. Dus ja er zal vast nog wel wat komen. Maar hij heeft al het een en ander 'uit te doeken gedaan'. Hij houdt niet van kroketten en met zijn vetpercentage was ook niets mis. Daarnaast had Lokomotiv Moskou nog nooit zo'n arrogante club meegemaakt als Ajax.

Dat mensen nog steeds Sulejmani verwijten voor de tientallen miljoenen die in rook zijn opgegaan. Welkom in de voetbalwereld zeg ik. Er is nooit een garantie dat een speler overal slaagt. Denk zelf dat ie bij Benfica gaat vlammen. Dat Ajax zo onnozel is geweest om een speler die een goed jaar heeft gehad, meteen 16milj voor te betalen kan denk ik Sulejmani ook niks aan doen. Daarentegen heeft Ajax genoeg winst grmaakt aan tal van spelers. Tis het risico van het vak!

Nog nooit een speler bij Ajax gezien die niettegenstaande de tegenvallende prestaties zoveel krediet had bij de trouwe aanhang. Zelfs ik, rasopportunist pur sang, begreep het op een gegeven moment niet meer. Had in mijn ogen niets met een gebrek aan vertrouwen te maken maar alles met de wil tot inzet. Een goede transfer maakt je niet bij voorbaat een ster.

Jammer dat het huwelijk zo ongelukkig was. Ik gun Sulejmani het beste, serieus, maar ben blij dat Ajax van hem verlost is.

Hij heeft 1 jaartje goed gevoetbald en na deze 5 jaar is hij misschien wel financieel onafhankelijk, heeft hij dat toch goed gedaan.

11 juni 2013 om 23:37

Ach nog niet eens, zelfs niet als je alles bij elkaar optelt. Werkelijk een waardeloze aankoop. Het is natuurlijk schrijnend dat andere jongens zit te blubber werken om een dergelijke kans te krijgen en mijnheer krijgt als beloning voor 5 jaar wanprestatie een transfer naar Benfica. De wereld klopt helaas echt niet.

Marcelo...loopt over drie jaar gratis de deur uit naar Barcelona

Ik gun spelers bijna altijd het beste behalve deze jongen. Je kan er niks aan doen dat je zon prijs kaartje hebt maar als je t niet kan oke maar hij heeft er gen niet uit gehaald wat er in zit. Je zou toch juist denken dat zon prijskaartje een grote motivatie is maar nee dit is de eerste speler ooit waarvan ik hoopvdat hij moeilijk hard faal. Potentie heeft/ had hij wel

goh als ik hier zou zeggen wat ik van deze jongen vind denk ik dat ik een permanente ban krijg. Dus zal het netjes houden dat ik deze ongemotiveerde, overschatte jongen met overgewicht helemaal niets gun. Ik wens Benfica sterkte met hem.

ik zal altijd het moment herinneren dat hij weer eens niets op het veld stond te doen dat toen er een bal naar hem werd gespeeld hij hem expres liet lopen omdat meneer weer eens geen zin had, en dat het publiek hem terecht uitfloot (ben hier eigenlijk heel erg tegen maar als een speler zo doet terwijl het publiek hem eigenlijk altijd steunde heb je het echt verbruid bij mij.) en dat hij toen toch even wilde laten zien wat hij kon en binnen een minuut na een mooie persoonlijke actie scoorde. mijn enige gedachte was waarom ingodsnaam doe je dat dan niet meer! daarom ben ik bang dat hij misschien wel slaagt daar, helaas.

Hij heeft zijn prijskaartje altijd als last mee moeten dragen bij Ajax. Dat valt hem niet te verwijten, maar het speelde hem natuurlijk wel parten.
Ik zou eigenlijk niet verbaasd zijn als hij het helemaal gaat maken bij Benfica. Voetballen kan hij wel. Alleen de verwachtingen bij Ajax (supporters) en daardoor ook de druk bij hem waren gewoon veel te hoog.

11 juni 2013 om 22:39

Als iemand hem gesteund heeft dan waren het de Ajax supporters wel, ook hoorbaar in het stadion. (al onthouden veel mensen alleen het moment dat hij uitgefloten werd omdat hij over het veld slenterde (volkomen terecht dat het publiek dat liet merken overigens))
Met name onder Jol en bij van Basten ook nog, hij speelde flut maar was min of meer publiekslieveling.
Vergeet ook even niet dat hij helemaal niet fit was hè.
We moeten niet te lief voor meneer Sulejmani zijn hoor, te belachelijk voor woorden dat hij moddervet was 70 van de tijd bij Ajax.
Een fitte Sulejmani is een uitstekende speler, een niet fitte Sulejmani (dat 90 het geval was (andere 20 blessures)) is weinig waard.

11 juni 2013 om 23:42

Ach, man huilie huilie voor jongen hoor...

Daley Blind droeg de last van de naam van zijn vader mee. Net als Jordy Cruijff. Heb je die ooit horen janken. Deze kerel heeft 4 jaar lang alle kansen van de wereld gehad om te laten zien dat ie er wat van wil maken, maar daar was mijnheer te goed voor.

Wat mij betreft koopt voor al dat geld een onbewoond eiland en gaat ie daar samen met Maxwell wonen. Toedelodokie.

Hoofdstuk Sulejmani afgesloten.

Succes bij Benfica

Gefeliciteerd Mickey. Ik hoop dat je het helemaal gaat maken daar. Mocht dat niet zo zijn en je faalt extreem, dan vind ik dat ook fantastisch.

11 juni 2013 om 23:44

Haha...ik heb precies het tegenovergestelde van jou hij mag van mij beiden doen, het boeit me niks...

Ik denk dat hij wel weer opbloeide. De boer heeft hem ook geen kans meer gegeven en mijn motivatie zou ook niet erg hoog meer zijn als knurften als Sana, Lukoki en Boerrigter hoger in rangorde staan terwijl ze er niets van kunnen

11 juni 2013 om 23:05

Geen kans gegeven?
Lol, Sulejmani heeft gewoon 32 wedstrijden gespeeld 2010/2011 en 22 in 2011/2012.
Dan nog 5 dit seizoen.

Maar ik word de onzin nogal beu onderhand, mensen die hem verdedigen komen gewoon steeds met feitelijk onjuistheden, erg jammer.
Talent heeft hij genoeg maar hij heeft het aan zichzelf te danken dat hij niet fit was keer op keer.
Mede door blessures maar ook vooral door een zwakke instelling en vet vreten.

Benfica gaat hem over een paar jaar met dikke winst doorverkopen met al die Serviers nu in de ploeg gaat die weer vlammen haha
goede zaken weer gedaan van die Portugezen al jaren..
kunnen nl clubs duimpje aan zuigen

transfervrij en nog jong heel veel te verliezen hebben ze niet.
de zaakwaarnemer heeft er 5 jaar kunnen doordrukken doet die goed ,niet helemaal slim van Benfica maar ach

16 miljoen euro voor Sulejmani.. Elke Nederlander heeft dus een euro betaald voor deze Serviër..

Ik weet haast zeker dat hij furore zal maken bij Benfica. De beleidsbepalers bij Ajax zullen hem met schuine ogen volgen. Van Basten die is zeker gaan lachen nad het lezenvan dit nieuws. Kijk, zie je wel.... Toch is hij naar een mooie club gegaan! Die gasten uit Heerenveen dan.....

Even serieus.

De Ajacieden zullen wel opgelucht adem halen, de definitie van meelifter is vertrokken, hehe.

11 juni 2013 om 22:58

Iedereen van het oude beleid qua spelers is nu weg, eindelijk
Dan heb ik het dus over spelers die ondermaats presteren en te veel verdienen. (aangezien Alderweireld, Vermeer etc. er nog wel zijn gelukkig )

Ja, ok, Enoh schiet nog ineens door mijn hoofd ach, die gozer gun ik het nog wel :P

11 juni 2013 om 23:09

Inderdaad, alleen nog die kleine Enoh. Hij is het laatste restje die nog voor flashbacks zorgt, maar ook dat is voordelig. Dat houdt je scherp om verder te gaan met het nieuwe beleid. Een fout (negatief) voorbeeld kan omgezet worden in positiviteit!

Ook betwijfel ik of Enoh nog ergens aan de bak kan. Misschien een seizoentje Jupiler League (bij jong Ajax ....).

Ik zag hierboven een mooie opmerking. Het Sulejmani-incident is toch wel één van de oorzaken (in mijn optiek zelfs aanleiding) van Ajax om een nieuw beleid te voeren.

11 juni 2013 om 23:16

Maar Eriksen bijvoorbeeld kwam maar een paar maanden na Sulejmani. Is dat dan oud of nieuw beleid? Dat bedoel je misschien wel met "etc"maar het aantal spelers van het echte nieuwe beleid dat echt al is geslaagd is mijn inziens beperkt. Ik kom niet verder dan Meleg, Hoesen, Schone, Moisander, Poulsen, Boccara, Serero, Rits, Cilissen, Boerrigter, Sigthorsson, Bulykin en Janssen. Daarvan zijn er wel een aantal belangrijk geweest, maar om nou te zeggen dat het dé spelers waren. Ben wel een voorstander van de huidige lijn qua transfersommen etc. maar voordat je echt iets kan zeggen moeten we nog wel even wachten. Ik vraag me wel eens af namelijk of we dit echt vol kunnen houden. De alternatieven zijn namelijk wel steeds minder. Moisander is bijvoorbeeld veel minder dan Vertonghen en dan moet je straks ook nog Eriksen en De Jong ook nog vervangen. Ik ben echt benieuwd of dat gaat lukken.

12 juni 2013 om 00:07

@bkorkmaz3

Aanleiding voor de revolutie ligt 'm in dik 10 jaar wanbeleid. Geen eigen gezicht, geen visie en een steeds minder wordende jeugdopleiding.

Sulejmani is misschien het meest in het oog springende voorbeeld van het verkeerde aankoopbeleid. Maar wat dacht je van Gabrich, Machlas, Wielaert, Delorge, Lucque, Urzaiz, Colin, Kennedy, Kouffour, Atouba, Verhoeven, Tanio, Mido...

Daarnaast heeft Ajax sinds de invoering van het betaald voetbal nog nooit zo lang zonder titel gezeten en heeft het sinds 2003 geen Europees echt aansprekende resultaten geboekt.

12 juni 2013 om 13:04

Van alle aankopen die Ajax deed bleef ik het langst in Sulejmani geloven en ik vind het ook jammer dat hij door de achterdeur moet vertrekken. Sommigen hebben dat ook gedaan en hebben hem alle steun gegeven terwijl hij geen bal goed geraakt had. Ik vind het daarom jammer dat die geloof op niks gebaseerd was en eigenlijk heeft hij mij diep teleurgesteld. Toch hoop ik voor hem dat Mickey het goed gaat doen bij Benfica, want mits in vorm is hij een prima buitenspeler. En het scheelt dat ik op hem niet lang boos kan blijven.

Hij gaat daar naartoe voor de bank neem ik aan?

Hoe kan deze man gewoon naar een formatie gaan die beter is als Ajax? Hoe heeft ie dat in godsnaam verdient?

Ongelovelijk allemaal. Als hij daar in de basis staat dan flip ik m.

11 juni 2013 om 23:35

Dat Sulejmani kan voetballen weten we allemaal wel. Dat heeft hij bij Heerenveen laten zien. Maar de vraag is natuurlijk waarom hij bij Ajax niet uit de verf kwam. Is het de verandering van omgeving, is het de 16 miljoen die Ajax voor hem betaalt heeft, is bij Ajax de prestatiedruk te groot, is het de niet echt warme mentaliteit binnen Ajax.
We kunnen allemaal wel gaan roepen dat het aan Sulejmani zelf ligt, maar dat weet, in principe, helemaal niemand hier. Het gaat er namelijk ook om wat de rol van Ajax hierin is geweest, en of men er alles aan gedaan heeft om hem te laten slagen.
Ik hoop echt dat Mickey zal slagen bij Benfica. Het voetballen zal hij toch echt niet verleerd zijn, lijkt me.

12 juni 2013 om 11:51

Hij is niet geslaagd omdat de Nederlandse voetbalcultuur en dan met name de wat koudere cultuur bij Ajax niet bij hem past. Hij heeft warmte nodig, dat miste hij daarom was hij niet intrinsiek gemotiveerd (jajajaja) Voetballen dat kan Mickey wel, mits hij ff 20 kilo verliest, maar trust me daar zorgt Jorge Jesus wel voor.

Ik snap het ook niet echt.. Naar mijn mening, straalt deze man niets uit.. Kan me niet voorstellen als toptrainer, misschien eerder als assistent. Maar goed, ik ken hem niet,..

Veel plezier met jullie dikkertje

Heeft ajax totaal 25 miljoen gekost en gaat transfer vrij naar benfica.. Ik zeg: faallll en schitterend

Krijgen ze toch flink wat aanvallers daar of niet? O.a. Salvio, Gaitan, Ola John, die Bruno Cesar, Urravitsya (zo'n moeilijke naam), die nieuwe speler en Sulejmani dan.

Dan heb ik het nog niet eens over de spitsen als Lima, Cardozo en Rodrigo gehad! Moeten er toch wel wat vertrekken denk ik!

Sow toe maar. Benfica, wat een bofkont!

Hoeveel spelers heeft Benfica al op die positieaangetrokken? Sulejmani, Mirkovic, Djuricic.. Lekkere concurrentie voor John ook..

Beste transfer van A.f.c.a. ooit..... Waarom...?? Sindsdien gaat het beter en zijn er geen onbenullige transfers geweest.. Eens maar nooit meer...!!!

Het was een dure les maar dubbel en dwars waard, zie het beleid nu... Door Sulejmani hebben wij die 16.5 mil de laatste 3 jaar terugverdiend die onder een ander bewind allang was uitgegeven aan middelmatige spelers en dan had Ajax niet gestaan als waar ze nu staan... Dank je Mikki...!!!

DAg vetschuiver! God wat was dit een dramtische aankoop van Ajax. Ajax dacht even een speler van W.ereldklasse binnen te halen, pakte helas anders uit.

Benfica is niet goed bij hun hoofd, 5 jaar zitten ze nu vast aan deze jongen. Waarom?
Ik snap er echt helemaal niets van, ja misschien bloeit hij op (al acht ik de kans heel klein) en gaat hij daar goed spelen maar de kans dat hij niet slaagt is vele malen groter. Jarenlang bij Ajax geen deuk in een pakkie boter getrapt en nou moet hij 5 jaar bij Benfica gaan uitblinken?

Ik vind het nogal een dom beleid, wens hem in elk geval veel succes daar maar vrees het ergste.

Nou denk dat dit wel een erg verrase de uitslag is. Denemarken zal wel zijn slechtste wedstrijd van zijn historie gespeeld moeten hebben om van Armenie te verliezen. Als ze nog 10keer tegen elkaar zouden spelen zie ik de denen 10keer met dikke cijfers winnen. Armenie is een erg zwak team. Schat ze in de categorie moldova luxemburg. Ze hadden onlangs nog van Malta verloren. Nou, zegt genoeg over hun niveau denk ik. Alle "kleine" landen, met alle respect hebben wel eens een gelukkige dag. Dit was er zo een. Maar zie ze verder in deze poule geen punt meer halen. Heel misschien een punt tegen Malta als ze die nog moeten spelen. Meer niet

Een erg overschatte speler, wat vandaag alweer is gebleken. Een topspeler is het zeker niet, en zal in mijn ogen ook nooit worden. Al die berichten dat dortmund milan hem willen en zo geloof ik niks van. Als je de geruchten mort geloven stond vandaag zelfs dat etoo voor 3milj per jaar salaris naar fener gaat. Terwijl hij nu 20milj verdiend!! Dit is maar een voorbeeld van die geruchten die op niks gebaseerd zijn. Eriksen ia gewoon een leuke speler voor teams als ajax norwich austria wien of een getafe of zo. Hoger komt ie erg tekort

Doet Benfica slim. Krijgen gratis een speler waar ajax 17 miljoen voor betaalde...wellicht krijgen ze hem weer aan het voetballen en kunnen ze hem weer voor een paar miljoen doorverkopen.

Jammer dat Sulejmani niet heeft gebracht. Heeft 1.5 redekijk seizoen gehad, maar met zijn kwaliteiten had het veel meer moeten zijn. Hij heeft maximaal geprofiteerd (hoewel hij zelf niet eens gevraagd had om die transfersom en dat salaris, het schijnt dat zijn zaakwaarnemer dacht: laat ik eens hoog inzetten om uiteindelijk op een redelijk bedrag uit te komen, maar tot zijn stomme verbazing zei Ajax ja op het eerste bedrag) van geldsmijtende fantasten als Gullit en Van Basten, die niet werden tegengehouden door mensen met wat meer zakelijk inzicht. Deze foutzal ajax niet meer maken

Hopelijk krijgt deze jongen een mooi afscheid in de Arena.

Het zou mijn niks verbazen als hij het daar goed doet en ik gun het hem ook wel. Je kan het hem niet kwalijk nemen dat Ajax toentertijd zo idioot veel geld voor hem betaalde en hem zonder begeleiding in een grote stad als Amsterdam met een topsalaris liet zitten. De een vergaat het makkelijk maar de ander heeft er meer moeite mee en zo is het ook met Sulejmani.
Ik vraag me wel af waarop Benfica hem heeft gehaald. Ik neem aan dat ze hem niet uitgebreid hebben geschut maar een gok nemen dat Ajax er ooit meer dan 16 miljoen voor betaalde.

Norwich is een mooie club om je in de kijker te spelen bij de (sub)top in Engeland. Lijkt me altijd nog beter dan bij de belofte van PSV.

Lekker beleid daar in amsterdam, 25 miljoen euro over de Balk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto4324
2.Benfica3820
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
JonasAanvaller3432
Raúl JiménezAanvaller285
Andreas SamarisMiddenvelder272
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

30 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren