Beloften Ajax en FC Twente in Jupiler League, voorlopig geen Topklasser

Donderdag, 23 mei 2013 om 15:48Thijs Post • Laatste update: 16:18

De clubs uit de Jupiler League zijn donderdag onder hevig protest akkoord gegaan met de uitbreiding van de competitie. De Eerste divisie bestaat komend seizoen uit achttien clubs in plaats van zestien clubs: twee beloftenelftallen vullen het gat op dat werd achtergelaten door het faillissement van AGOVV Apeldoorn en SC Veendam. De kampioenen van de Topklasse, Katwijk en Achilles’29, mogen voorlopig niet promoveren. Op 4 juni neemt de KNVB een definitieve beslissing. Dat meldt Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zijn de beloften de oplossing voor de Jupiler League?


324 reacties (laatste reactie door alfredo)

Toelating gaat op basis van ranglijst.
Dus Jong Twente en Jong Ajax.
Jong PSV misschien ook maar dat wordt 4 juni pas beslist.

23 mei 2013 om 15:56

Dat zou ik niet logisch vinden aangezien er volgend jaar weer een nieuw team staat en veel spelers van het eerste, dit seizoen mee hebben meegedaan. Wel ben ik een groot voorstander dat dit door gaat. Zelf hoop ik op Ajax en Psv, maar ik vraag me ook af waarom Feyenoord niet in aanmerking komt?

23 mei 2013 om 15:57

Het is ook niet heel erg logisch, maar zo gaat het wel.
Feyenoord wil zelf niet.
Psv, Ajax en Twente zijn de enige teams die zich hebben aangemeld.

23 mei 2013 om 16:00

Beloften van Heerenveen zijn met kop en schouders kampioen geworden, waarom zij niet dan?

23 mei 2013 om 16:01

Mij lijkt het een veel beter idee om te kijken wie de meeste punten heeft behaald in de afgelopen 4 á 5 jaar, zoals het geval is bij het interland voetbal en Europees voetbal voor clubteams.

23 mei 2013 om 16:01

Promoveren- degraderen, tickets voor Europa gaan altijd op basis van de ranglijst. Ook dan veranderen teams en geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Op basis van de ranglijst kiezen, lijkt mij de enige logische oplossing.

23 mei 2013 om 16:01

Omdat Heerenveen zich niet heeft aangemeld? Niet zo moeilijk toch?

23 mei 2013 om 16:04

De beloftes van Feyenoord komen niet in aanmerking, omdat deze een gedeelde opleiding met Excelsior hebben. Kortom spelers van het eerste elftal van Excelsior mogen nu al bij Jong Feyenoord spelen en dan zou je dus eigenlijk spelers hebben die 2 elftallen in 1 competitie mogen uitkomen.

23 mei 2013 om 16:05

@tedvdparre
Vind ik in dit geval niet. De beloften teams veranderen elk jaar voor een groot deel. Dan kun je beter kijken naar de teams die het meest stabiel zijn in de afgelopen jaren. Overigens gaat de normering van Europees voetbal wel gewoon op basis van de resultaten van de laatste 4 á 5 jaar.

23 mei 2013 om 16:05

Mwaa ik vind het dat logischer om bijvoorbeeld naar de A1 te kijken.
Want nu verschillende de teams gewoon elke week.
Het lag er maar net aan hoeveel spelers van het eerste teams er meededen.
Maar dat kan volgend jaar niet meer, dus dan zullen de teams toch met name uit jeugdspelers bestaan.

23 mei 2013 om 16:06

Feyenoord heeft Excelsior al als verkapt belofte team. Dus voor Feyenoord was het niet nodig om Jong Feyenoord/excelsior door te laten schuiven. Sterker nog, dat mocht geen eens, omdat Excelsior er al in zat, of ze moesten de samenwerking met Excelsior in de jeugd ontbinden.

23 mei 2013 om 16:11

Dat is ook het geval bij PSV en FC Eindhoven Master D, kan me herinneren dat Jasper Waalkens laatst nog met PSV meedeed, terwijl hij onder contract staat bij FC Eindhoven.

Maar ALS Feyenoord of PSV toetreden kunnen ze ook net zo goed de samenwerking met Excelsior en Eindhoven beëindigen, dat heeft dan sowieso geen nut meer.

On: Lijkt me allemaal heel ingewikkeld, betekend dit dat Jong Ajax en Jong Twente ook kunnen degraderen naar de Topklasse? Staan de supporters van bijv. MVV te wachten op een wedstrijd tegen een veredeld jeugdteam? Bovendien lijkt het mij dat de jeugdteams in het grote stadion moeten spelen, aangezien ze aan veiligheidsmaatregelen moeten voldoen die juist Hoofdklassers mede weerhouden om te promoveren. Lijkt mij een kale bedoeling.

23 mei 2013 om 16:16

@de10

Dat begrijp ik ook niet helemaal, FC Eindhoven was zelfs 1 van de 3 voorstanders. Overigens lijkt het me dan ook lastig wanneer PSV in aanmerking komt voor een plek in de Jupiler League als het dit seizoen niet doorgaat.

23 mei 2013 om 16:29

Eindhoven was juist een van de 3 tegenstanders.
Logisch wat het samenwerkingsverband tussen PSV en Eindhoven is niet echt veel meer waard als Jong PSV in dezelfde competie speelt

23 mei 2013 om 16:33

Ach ja, in Spanje heb je ook Bacelona B toch in de 2e divisie?

Dus zo erg is het niet, de A1 daarentegen zullen hun teams dan eerder en beter versterken, zo zullen genoeg jongens sneller doorstromen en zullen ze ook meer inkomsten binnenhalen voor de opleiding.

Ook al was het Feijenoord en Psv, is dit gewoon een grotere plan voor de jeugd!

23 mei 2013 om 16:41

@j040
Excuus, ik had ergens verkeerd gelezen. Overigens zou het wel ongelofelijk lullig zijn voor PSV als ze als enige niet naar de Jupiler League kunnen, aangezien ze hier al jarenlang samen met Ajax om vragen.

23 mei 2013 om 16:51

Zij hebben zich niet aangemeld voor de JL, Ajax PSV FC Twente wel

23 mei 2013 om 17:26

Omdat heerenveen zich niet heeft aangemeld...

23 mei 2013 om 18:05

bedankt thijs, dat was niet al 30 keer gezegd!

Vind het een mooi idee, de beloften krijgen nu betere tegenstanders, wat je zelf ook beter maakt! op deze manier worden de spelers beter en sneller klaargestoomd voor de eredivisie!

23 mei 2013 om 16:01

@j040: de Fifa landen ranglijst en de Uefa lijst voor indeling van hoeveelheid clubs in de europeese leagues gaat over 5 jaar, met een afbouwende factor erin. Lijkt me eerlijk dat ze zo'n normering toepassen op de 3 kandidaten en de beste twee dan door laten gaan.

commercieel gezien beter als het Jong Ajax en Jong PSV is, dat heeft meer aantrekkingskracht

23 mei 2013 om 17:59

@curacao: Leuk die Uefa en Fifa ranglijst voor plaatsing, maar uiteindelijk wordt toch echt het land/team toegelaten dat zich in het voorgaande jaar (de kwalificatiereeks) het hoogst eindigt.

23 mei 2013 om 16:15

Gaat niet op ranglijst, maar op aanmelding. Er waren maar drie aanmeldingen, Ajax, Twente en Psv. Gaat niet over voetbal, maar weer over de centen. Anders krijgen de clubs geen tv-gelden. Was slikken of stikken. Belachelijk, geld bepaald. Leve het voetbal!

Jupiler League gaat zo naar de donder. Ga dan voor een echte oplossing. Bijvoorbeeld Jupiler League en topklasse samenvoegen (niveau verschil niet groot). Hoofdklasse eronder als doorstroom competitie.

Poll is weer een lekkere domme. 90% weet niet eens waar het overgaat, maar lezen Ajax, PSV of Twente en zeggen dan gelijk JA, goed.

23 mei 2013 om 17:52

Ik kan me voorstellen dat dit veel kijkers op levert. Dus logische beslissing en een logische poll.

Jupiler League wordt zo gered van de naderende ondergang.

Ik dacht Ajax en Twente al definitief naar de Jupiler league, gebaseerd op ranglijst. PSV kan zich hierbij toevoegen wanneer Achilles of Katwijk niet toegelaten wordt.

23 mei 2013 om 15:59

Lees eens goed, die twee Topklassers worden al niet toegelaten!

Dit is het begin van het einde voor onze samenwerking met Ajax (almere City). Er zijn geen talenten meer die onze kant op willen komen, omdat je nu met Jong Ajax zelf in de Jupiler League kan spelen.

Ik kan er echt met mijn kop niet bij waarom twee uitzendgemachtigden hun wil zo kunnen doordrukken, onder hevig protest van de clubs ook nog. De clubs zullen hiertegen moeten opstaan en niet lopen janken over televisiegelden. Ik verwacht weinig supporters voor de wedstrijden tegen de beloftenteams.

Verder verwacht ik ook wel dat supporters van Jupiler League clubs zich zullen gaan roeren in de komende weken, dit is echt te belachelijk voor woorden! Ik zou ook graag van de Knvb willen weten waarom de Topklassers niet zijn toegelaten, was dat ook onder druk van EL en Fox?

23 mei 2013 om 16:33

Dit is allemaal nog niet zeker.
Dit aritkel is gewoon niet volledig. Er gaat nog gekeken worden of topklasse clubs toegelaten worden en als een van de twee topklassers wordt toegelaten kan Jong PSV ook nog toegelaten worden.
Hierover volgt 4 juni een uitspraak.

Er zijn trouwesn maar 3 JL clubs die hebben tegengestemd, waaronder FC Eindhoven de andere 2 weet ik niet, vermoedelijk Almere.
Maar de meeste clubs zijn niet tegen omdat het voor hun finanieel aantrekkelijker is dat er 2 belofteteams meedoen, dan 2 topklasse teams.

23 mei 2013 om 16:34

De kampioenen van de Topklasse, Katwijk en Achilles’29, mogen voorlopig niet promoveren. Op 4 juni neemt de Knvb een definitieve beslissing. Dat meldt Voetbal International.

Lees ik niet goed?

Kijk ter verduidelijking nog maar eens het artikel op VI.

23 mei 2013 om 16:35

Het is denk ik heel simpel. De competitie wordt met een aantal jeugdteams gewoon interessanter. Zeker met Ajax erbij zul je al vroeg talenten op 'niveau' zien. Wel vreemd dat Feyenoord niet mee wil doen. Had die er ook graag bijgehad...twee keer per jaar een kleine klassieker in de Jupiler League geeft zeker iets extra's. Als de knvb dat goed plant op de agenda, dan kunnen dat wel een eens zeer goed bezochte wedstrijden worden.

Snap verder niet waarom de JL clubs zich zo druk maken. Denk dat ze blij mogen zijn dat er stabiele partijen in 'hun' competitie willen spelen. Ik denk niet dat de Jupiler League er op achteruit gaat.

23 mei 2013 om 16:37

Ze willen niet meer teams en wel meer geld. Is ook logisch. Maar is niet alleen door hun doorgedrukt, maar ook door de Knvb. Hoe meer wedstrijden hoe meer inkomen ze hebben. Eerste divisie heeft jaren met 18 clubs gedaan. Vroeger hadden ze nog 1 divisie eronder. Ze krijgen meer geld, maar als eis of de 2 topklasses (die niet aan de eisen konden voldoen) of de jeugd van Ajax PSV of Twente (die wel aan de eisen voldoen). Staat hier compleet verkeerd.

23 mei 2013 om 16:41

Niet alleen met Ajax. Twente heeft ook behoorlijk wat talent. Kijk naar Promes, zie je dit jaar doorbreken bij Gae, terwijl hij toch al behoorlijk aan de weg timmerde. Tevens zullen we nu sneller talenten zien voetballen en word de jupiler league ook interessanter. Ook voor clubs als MVV of Emmen. De grootste talenten van grotere clubs, komen daar hun kusten vertonen. Krijg je meer inkomsten door, omdat er meer kaarten worden verkocht.

23 mei 2013 om 17:46

@klopper1900.

Natuurlijk gaat de Jupiler League erop achteruit. Als je nu al kijkt hoeveel talenten van Eredivisie clubs het niet redden in de Jupiler League, dat worden er dus straks twee elftallen vol.

Waar gaan we Jong Ajax - Almere City spelen? Op de Toekomst of in een lege Arena? Idem dito voor Jong FC Twente.

Het is allang duidelijk dat fans van de clubs in de Jupiler League er totaal niet op zitten te wachten en ook de clubs die een samenwerking hebben met een van deze Eredivisie-clubs zitten hier toch totaal niet op te wachten?

Ik snap dat de supporters van Ajax, PSV en Twente dit wel zien zitten, maar draai het eens om. Stel je voor dat Ajax tegen Jong FC Twente moet spelen, daar zit je toch totaal niet op wachten als supporter van Ajax?

Stabiele clubs in de Jupiler League zijn er al, waaronder onze club, maar om de competitie echt gezond te houden moet er een promotie/degradatie regeling zijn met de Topklasse. Dan pas maak je de competitie echt gezonder! Ik ga liever naar Achilles - Almere City dan Jong FC Twente - Almere City. En dan praat ik in dit geval alleen over mijn eigen club.

Hoe kun je hier in godsnaam blij mee zijn?

@j040,

Maar zo financieel aantrekkelijker is het helemaal niet. Ze krijgen nu twee wedstrijden erbij, waar hun supporters niet op zitten te wachten. Veel clubs verwachten al veel minder bezoekers rondom deze wedstrijden, daar maken die paar duizend euro die ze ervoor terugkrijgen in televisiegelden niet veel voor goed.

Best wel goed nieuws voor onze topclubs! Nu kunnen de talenten op hoger niveau spelen!

23 mei 2013 om 16:44

Je weet niet waar je over praat, jongen. Ga je er eerst eens in verdiepen.

Eindstand beloftencompetitie:
1. Heerenveen
2. Utrecht
3. Groningen
4. Ajax
5. Feyenoord/excel
6. Heracles
7. RKC Waalwijk
8. Twente
9. Psv
10. Vitesse/agovv
11. Nac
12. Nec/fc Oss

Wat een versterking voor de Jupiler League, zeg! De nrs 4, 8 en 9 doen mee, hiep hoi!!

23 mei 2013 om 16:53

Beloftenteams veranderen erg per jaar en er wordt terecht gekeken naar de afgelopen jaren. Zit je zeker dwars dat Utrecht een keer tweede is geworden en zij niet mogen?

23 mei 2013 om 16:59

Als de eindstand van de beloftencompetitie nou je erin verdiepen betekent, dan snap jij niet waar jeugdvoetbal om draait.

23 mei 2013 om 17:08

Jongens, heb in tijden niet zo gelachen. Dank je, hahahaa

Zal wel even serieus reageren tussen mijn lachstuipen door. Nee, zit mij zeker niet dwars, 2e worden! Verkeerde denkwijze van je! Maar ja, je zit in een Ajax denkwijze.

Het is juist zeer knap van subtoppers als Heerenveen, Utrecht en Groningen om met hun beloftenteams boven de toppers te eindigen. Zeg genoeg over deze jeugdopleidingen.

Maar door je opmerking - 'wordt terecht gekeken naar de afgelopen jaren' - weet ik dat jij je ook niet verdiept heb in dit onderwerp. Er zijn 3 clubs uit de beloftencompetitie die zich aangemeld hebben, Ajax, PSV en Twente. Rest had hier geen zin in of mocht niet meedoen omdat zijn een gedeeld team hebben, Vitesse/agovv en Feyenoord/excel.

Belangrijk punt is dat de Jupiler League hierdoor vergalt wordt. Gaat niet over voetbal, maar weer over de centen. Anders krijgen de Jl-clubs geen tv-gelden. Was slikken of stikken. Belachelijk, geld bepaald. Leve het moderne voetbal!

Jupiler League gaat zo naar de donder. Ga dan voor een echte oplossing. Bijvoorbeeld Jupiler League en topklasse samenvoegen (niveau verschil niet groot). Hoofdklasse eronder als doorstroom competitie. Jammer, dat de Knvb alleen aan het geld denkt en niet meer over voetbal.

23 mei 2013 om 17:48

Fcu
Twente werd vorig jaar nog kampioen bij de beloften
Maar ze kozen ervoor om de betere spelers te verhuren zoals Promes en Bouma
Of bij de 1e selectie te halen zoals Holscher en Eghan en Pelupessy
Zodat die jongens meer weerstand konden spelen
Als jij je nou erin had verdiept had je dat geweten

Nu ze JL spelen kunnen ze dus gewoon blijven en op nivo spelen
Dus zullen ze een veel sterker team hebben
Bij Ajax ligt de nadruk meer op de A jeugd dan de beloften, dat zal dan ook gaan veranderen

23 mei 2013 om 21:59

Gozert, wat wil je nou met je verdiepen!? Kijk zeer regelmatig de beloftewedstrijden van Utrecht, omdat mijn neefje erin meespeelt en het is gewoon een leuke competitie. Dus het was mij wel bekend dat Twente 2012 kampioen Was. Hiep hoi daarvoor nog! Nu blij!

Kom ook wel af en toe bij een JL wedstrijd, zoals bij Sparta voor mijn werk. Daar staan supporters en clubs niet hierom te springen. Dat hebben ze ook laten horen. Competitie wordt nu onwaardig/ongeloofwaardig met twee teams die voor spek en bonen meedoen. Maar geld is de baas in Zeist.

Laat de Knvb dan met een echte oplossing komen dat voor het gehele voetbal goed is. Het plan goed uitvoeren dat voor ogen was bij opzet topklasse, hoofdklasse enzo. Maar na een start is het weer afgezakt en niet doorgezet. Dit is nu een wassen neuzen oplossing voor de JL. Visie, beleid zijn ook geen goed eigenschappen van de Knvb.

Via twitter (van Bart Hoffman) had ik al vernomen dat Ajax en Twente zouden doorstromen, en PSV zou slechts toegelaten worden als er een topklasser bij zou komen. Aangezien dat niet het geval lijkt te zijn, grijpt PSV hiernaast. Maar die kunnen dan nog wel van FC Eindhoven gebruik maken.

Ik vraag me dan wel af hoe het zit met spelers die speelgerechtigd zullen zijn voor Ajax en Twente. Maar wel een mooie zaak dat Ajax de talenten nu kan laten spelen in de Jupiler League, als ik er van uit ga dat wat op twitter staat ook waar is.

23 mei 2013 om 16:20

Weet jij ook toevallig hoe het volgende zit:

Stel dat Jong Ajax / Twente laatste worden, degraderen ze dan naar de Topklasse of naar de beloftencompetitie of blijven ze in de Jupiler leaque?

En stel dat PSV niet wordt toegelaten, en ze worden volgend jaar kampioen in beloftencompetitie, promoveren ze dan naar de Jupiler Leaque ?


Aanvulling of verhaal van Vz:
Jong Ajax gaat spelen op het veld van Fc Almere, niet op de toekomst
Jong PSV zal (in de toekomst) zijn wedstrijden afwerking in het Fc Eindhoven stadion.

23 mei 2013 om 16:40

In principe degraderen ze naar de topklasse. Maar waarschijnlijk kunnen ze zich ook gewoon op nieuw inschrijven voor de beloftencompetitie (daardoor zou een terugkeer naar Jupiler League wel vrijwel onmogelijk worden).

De wedstrijdselecties van de belofteteams moeten straks volledig afgescheiden zijn van de eerste selectie. Mutaties zijn alleen mogelijk in de transferperiode. Dit is overigens de belangrijkste reden voor Feyenoord om niet toe willen treden. Nu kunnen ze nog gewoon spelers opstellen die bij Feyenoord en Excelsior buiten de boot vallen, dat zou dan niet kunnen.

23 mei 2013 om 17:56

Op het veld van FC Almere? De amateurclub uit Almere-haven? Dat lijkt me sterk! Die hebben niet de benodigde accommodatie om profvoetbal te organiseren/hosten.

Super klein stadionnetje aan de lange zijde aan de kant van de dreef en verder alleen staanplaatsen vlak langs het veld. Dat gaat hem niet worden...

Commercieel gezien een zeer goede zet. Persoonlijk kijk ik zelden JL voetbal. Maar als jong Ajax in de JL speelt ga ik toch wel een wedstrijdje kijken in de samenvattingen.

23 mei 2013 om 16:11

Ik vind dit echt onzin. Als clubs als mvv, sparta, Fortuna sittard verdwijnen en er komen een stuk of 12 clubs in de beloften comp. Dan is het vind ik nog meer een sensatie lose competitie. En met promeveren dan? Straks zitten er over 5 a 10 jaar 2 ajax en 2 twentes in de eredivisie! Ik vind persoonlijk dat ze net als in de 1e schotse league dat clubs Moeten degraderen, dan maar minder clubs, maar dan kun je er ongeveer 12 inhouden en dan moeten de clubs 3 x tegen elkaar spelen. De clubs die er in blijfen krijgen meer geld, en de clubs die degraderen spelen topklasse wat veel goedkoper is!

23 mei 2013 om 16:31

Staat toch dat die niet kunnen promoveren? Moet het zelf ook nog maar zien en had het denk ik ook het liefst gewoon 18 normale teams gehad denk ik.

Maar als blijkt dat er veel meer mensen gaan kijken en straks de tv inkomsten bijv, meer gaan worden en die clubs meer geld gaan opstrijken zal je ze dan nog horen?

23 mei 2013 om 16:44

Echt een slecht idee dat je oppert..

Er staat ten eerste al in de tekst dat ajax en Twente niet kunnen promoveren naar de ere-divisie

23 mei 2013 om 16:19

Dat is precies één van de redenen waarom de echte supporters van de JL clubs hier niet op zitten wachten. Kunnen we straks met MVV op een knollenveldje bij de Arena spelen voor 100 mensen, aangezien de "ajax Supporters" alleen een wedstrijdje kijken in de samenvattingen.

23 mei 2013 om 16:26

Wedstrijden van jong Ajax worden over het algemeen vrij goed bezocht. Ze worden niet gespeeld in de Arena maar op de Toekomst. Ook een heel leuk veldje. Nou vraag ik me af of dit zo zal blijven als ze in de JL uitkomen.
Maar ik ben supporter van Ajax; niet van jong Ajax. Ik ga geen 120 km heen en 120 km terug rijden om ook nog de wedstrijden van het beloften team te kijken. Ik vind het alleen wel leuk om het op tv te kunnen kijken.

23 mei 2013 om 16:29

120 km rijden? Volgens mij had je dan voor een andere club moeten zijn dan Ajax.

23 mei 2013 om 16:32

En jij bepaalt voor wie ik moet zijn? Het spijt me zeer meneer Audiowaste.

23 mei 2013 om 16:47

En dan wel vooraan staan om te roepen dat de Jupiler League een waardeloze competitie is, dat er geen toeschouwers komen kijken etc. Dan ben je zelf ook medeschuldig hieraan dat de JL kapot gaat.

Om als voorbeeld maar Ajax te noemen, die hebben zogenaamd een 3 miljoen supporters, waarvan maar een minimaal deel in in de omgeving van Amsterdam wonen. Genoeg Ajax supporters die in Maastricht, Sittard, Oss, Velsen, Den Bosch, Emmen etc. wonen. Als die mensen gewoon naar de club uit hun eigen stad/dorp gaan, zaten daar ook overal minimaal 10.000 mensen op de tribune. Meer mensen is meer inkomsten, waaronder kaartverkoop, sponsors etc.

Nee lekker kiezen voor de makkelijkste weg, thuis achter de buis naar Eredivisie Live kijken in je pyjama voor de verwarming met een zak chips is de makkelijkste weg. Zoek de charmes van het voetbal op, ga met -15 in een stadion staan verkleumen met een vettige gehaktbal. Iedere week naar baggervoetbal kijken. Je zal het gaan waarderen.

23 mei 2013 om 16:48

Daar verschiet jij inderdaad nog van! Ik woon zelf 130km van Amsterdam en ben ook Ajacied en pik ieder jaar een aantal wedstrijden mee. Lang niet alle omdat ik zelf op zondag voetbal maar op andere dagen proberen we er zeker bij te zijn. En de verhoudingen in het dorp hier liggen ongeveer 60% psv 40% Ajax

23 mei 2013 om 16:50

Hij bedoeld dat je de afstand verkeerd hebt, maastricht naar amsterdam is minimaal 200km.

23 mei 2013 om 17:20

@audiowaste, het is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Ik doe precies hetzelfde als Kull hier boven mij. Ga regelmatig naar een wedstrijdje maar alle wedstrijden is me een rib uit mn lijf. Maar om je gerust te stellen ga ik ook regelmatig naar de plaatselijke FC. Het voetbal kan me alleen totaal niet bekoren en t stadion is in januari vreselijk koud, maar met een biertje en wat vrienden op de tribune zorgt t er toch voor dat ik vaker terug kom. Echter zal ik mn Ajax club kaart nooit inruilen voor een seizoenskaart van die club.

23 mei 2013 om 18:01

@ Kull en afcavosje

Jullie zijn geen Ajacieden,jullie zijn Ajax fans,en een paar keer per jaar zijn jullie Ajax supporter.
Een Ajacied komt uit (regio) Amsterdam,heeft een scc,en bezoekt ook nog een aantal uitwedstrijden(competitie,en niet de uitjes naar het buitenland).
Support your local

on;
Niet de ideale,maar wel de enige oplossing blijkbaar.
En is het nu echt zo dat die topklassers niet mogen promoveren,of willen ze niks aanpassen om promotie mogelijk te maken ?
Lijkt mij dat het financiele plaatje promotie gewoon in de weg zit.

23 mei 2013 om 18:36

Haha wat een onzin. Ik ga me niet verantwoorden richting support your locals figuren als jou waarom ik wel een Ajacied ben.

Belachelijk dit. Het geld heeft weer gewonnen. Bah. Willen er eindelijk 2 ploegen promoveren, mag het niet...

Enige pluspunt is dat de vrijdag als vaste speeldag vervalt.

23 mei 2013 om 15:55

Dat zou echt belachelijk zijn en de doorstroming definitief op slot zetten. Het lijkt me sterk dat de Knvb dit zou willen.

23 mei 2013 om 15:56

Informatie uit dit artikel klopt niet volledig.
Ze gaan nog kijken of er 1 op 2 topklasse team's toegelaten worden.
En als er 1 team wordt toegelaten wordt ook Jong PSV nog toegelaten.

23 mei 2013 om 15:56

Daar ben ik het mee eens. De hele tijd zeiken over dat de Topklassers niet willen promoveren en als ze dan willen, ze niet toelaten. Die hele Jupiler League blijft het lachertje van Europa.

23 mei 2013 om 16:13

@nickjwz
Ten eerste is het nog niet zeker dat de Topklassers willen promoveren doordat het financiële plaatje helemaal niet aantrekkelijk is voor hen. Zodra de regels worden gewijzigd en de Topklassers besluiten wel toe te treden kan dat en wordt de competitie uitgebreid met nog eens twee teams waaronder Jong Psv.

23 mei 2013 om 15:57

Die clubs willen wel promoveren, maar onder andere omstandigheden. Wat niet in dit artikel staat, is dat de topklasse clubs, niet akkoord gingen met de eisen van Fox.

23 mei 2013 om 16:10

Inderdaad wat rik22 zegt. Ik denk dat de beloftenteams wel akkoord gingen met de oude voorwaarden terwijl de amateurs andere voorwaarden wilden.

23 mei 2013 om 16:15

Heeft ook mee te maken, lees ik net, dat ze geen 16 contract spelers willen. Wat wel een vereiste is van de Knvb.

23 mei 2013 om 16:19

http://www.tweenul.nl/nieuws/rest-van-nl/article44...

Sorry VZ, maar hier even wat voorwaarden.

23 mei 2013 om 16:43

Waar staat dat Achilles en Katwijk willen promoveren? Als deze twee ploegen dat zouden willen, dan moet er sowieso onderling 2 wedstrijden worden gespeeld wie bepaald wie de algemeen kampioen van de topklasse is. Als de winnaar daarvan wil promoveren, dan komt jong PSV er ook bij...lijkt me alleen maar aantrekkelijker. Maar het lijkt me sterk dat deze 2 ploegen willen promoveren....

23 mei 2013 om 17:23

Er was eerst sprake van dat ze beiden wilden promoveren, dat er 2 plekken zouden vrijkomen. En nee, ze hadden het niet 100% zeker gezegd, maar het leek er wel erg sterk op. Eerste Divisie leek er wel voor te buigen.

23 mei 2013 om 17:52

Maar niet tegen de geldende voorwaarden

23 mei 2013 om 18:19

Je weet dat de winnaars van de Topklasse al om het algeheel amateurkampioenschap spelen toch? Over twee dagen om 15:00 bij Achilles in Groesbeek valt de beslissing. De eerste wedstrijd bij Katwijk eindigde in een 0-0.

Dan weet je dat alvast en kun je hem in je agenda zetten.

23 mei 2013 om 20:01

Ja dat weet ik idd, waarom zou ik dat niet weten? En normaal gesproken zou het zo zijn dat de winnaar daarvan mag promoveren, maar geen enkele Topklasse-club wilde dat tot nu toe...en dat was dit jaar neit anders.

23 mei 2013 om 21:02

Waarom heb je het dan over een beslissingsduel? Die duels bestaan al sinds de hoofdklasse de hoogste amateur klasse was...

De clubs willen wel, maar worden door de Knvb in een houdgreep gelegd, zoals onze clubs (oss en Almere) dat ook ervaren. Jullie waren het perfecte voorbeeld van wat een jaartje in de Topklasse voor je club kan betekenen. Jullie zijn er in dat geval beter uitgekomen dan ervoor het geval was.

Goed geregeld daar. Dus nu wordt er bepaald dat de Topklassers niet mogen promoveren. Dat betekent het einde van deze regeling aangezien alle Topklassers dat straks tegen de Knvb gaan gebruiken.

Goed nieuws. Ik weet nu al dat ik de JL veel meer ga volgen volgend seizoen om de grote talenten van mijn club PSV te zien. Ik denk dat dit niet anders zal zijn voor de andere supporters van Psv, Ajax en Twente. Ik had dit idee al genoemd in een CE van mij een paar maanden geleden en ben dan ik ook zeer verheugd met dit nieuws.

23 mei 2013 om 15:56

PSV zal op basis van de huidige plannen niet toegelaten worden in de Jupiler League. Twente en Ajax eindigden hoger, en die mogen dus in de Jupiler League komen. Alleen als er toch naar 20 clubs gaat, en er slechts een topklasser komt mag PSV ook mee doen.

23 mei 2013 om 15:57

Ja klopt. Zou toch mooi zijn als het gebeurt voor ons persoonlijk.

23 mei 2013 om 16:27

Goed nieuws?! Naar mijn mening maak je zo de hele jupiler league kapot waardoor uiteindelijk niemand mee gebaat is. Ook de topclubs niet die hun beloften laten meespelen in de jupiler league.

Het is bovendien een schande dat FOX dit er nu doorheen weet te drukken terwijl er eindelijk 2 topklasse team durfden te promoveren.

Denk dat Twente er in mag. Aangezien dit als eerste hebben aangegeven dit te willen. PSV speelt met de jeugd samen met Eindhoven. Tussen Ajax en Almere zie ik geen probleem, omdat die niet onder de naam Almere spelen. Maar waar ik benieuwd na ben, kunnen die clubs ook promoveren als ze kampioen zijn?

23 mei 2013 om 15:59

Denk niet dat de 2e teams mogen promoveren. lijkt me niet echt eerlijk... In spanje is het zo dat als bijv. barca B kampioen zou worden mogen ze niet promoveren.

23 mei 2013 om 16:03

Die spelen ook rond plek 10 in de 2e divisie dus dat ze niet mogen promoveren is zo erg nog niet !

23 mei 2013 om 16:03

nee klopt. Maar straks vergeet de Knvb een regeltje. Je weet maar nooit met die zoutzakken daar.

23 mei 2013 om 16:10

Wie speelt rond plek 10? Barcelona B eindigde in het eerst ejaa rin de segunda als derde en de afgelopen twee seizoenen als achtste. Ze draaiden dit seizoen, net als vorig seizoen, volop mee in de top 5, maar lieten het op het laatst weer schieten. Grappenmaker!

23 mei 2013 om 18:27

In Spanje toen Villareal degradeerde, degradeerde hun b-team uit de 2e klasse automatisch. Je mag niet tegen je belofte team spelen uiteraard.

23 mei 2013 om 16:08

Nee belofteteams mogen uiteraard niet promoveren.
Dat zou wel heel erg vreemd zijn.

Afschuwelijk nieuws. Competitievervalsing is nóóit uitgesloten bij deze constructie. Waarom zou Jong Ajax de punten niet gunnen aan Almere als die ver bovenaan staan?

Wat geeft daarnaast het recht aan Jong Ajax en Jong Twente? Sc Heerenveen staat toch bovenaan?

Daarnaast het dispensatiespeler-systeem. Ik verheug me er al op om tegen Fischer of Tadic te spelen als ze terugkomen van blessures, terwijl de week erna weer wat talenten opstaan tegen een andere tegenstander.

Als laatste gewoon belachelijk dat FOX en EL even beslissen wat het beste is voor ons. Belofte-elftallen in plaats van Topklassers die het hele seizoen ervoor gevochten hebben. Tis toch ónze competitie? Maar je wordt gewoon afgeperst.

23 mei 2013 om 15:56

Helaas is het niet onze competitie, je mag er naar kijken en ervoor betalen maar daar blijft het bij.

23 mei 2013 om 15:58

over heerenveen: Ajax, PSV en Twente hebben zich aangemeld voor spelen van de beloften in de Jupiler Leaugue. Heerenveen niet...

23 mei 2013 om 16:49

Ja dit gebeurde toch ook met Excelsior en Feyenoord? En die speelde zelfs in de Eredivisie

Heerenveen wil toch niet dus lijkt me logisch.

Volgens mij moet bij die Topklassers gewoon nog bepaald worden of ze aan de eisen kunnen voldoen en zo ja dan stromen die gewoon zoals afgesproken in hoor met dan dus 2 tweede elftallen van respectievelijk Ajax en PSV

23 mei 2013 om 17:33

Met het grote verschil dat beide clubs strijden voor een zo hoog mogelijke plek. Jong Ajax kan niet promoveren, dus punten gunnen gaat dan een stukje makkelijker.

Ik neem aan dat de beloften niet kunnen promoveren naar de Eredivisie?

23 mei 2013 om 16:00

Geen idee maar dat lijkt inderdaad niet verstandig.
Anders heb je over een jaar of wat een erdivisie met maar 9 clubs die elk met 2 ploegen vertegenwoordigd zijn.

23 mei 2013 om 16:01

Nee, dat kan niet. Als de beloften kampioen worden dan promoveren zij niet. Stel dat Ajax uit de eredivisie degradeert, dan doet Jong ajax dat ook automatisch.

23 mei 2013 om 16:02

Jawel, Dus dan speelt Jong Ajax over 2 jaar Champions League

23 mei 2013 om 16:06

ja bijvoorbeeld tegen Ajax 1. en voor wie moet je dan zijn he?

23 mei 2013 om 16:21

In de finale tegen mekaar. Dan wint Ajax in ieder geval

23 mei 2013 om 16:28

Dat hebben we al een keer bijna in de beker gehad.

23 mei 2013 om 17:14

Haha ja klopt 2002 volgens mij. Haha we krijgen alleen maar duimpjes omlaag van feyenoord en psv fans

23 mei 2013 om 16:04

nee kan niet, in spanje kunnen barcalona b ect alleen promoveren als het A team degradeerd is en zelf kampioen word.

in spanje werkt dit al jaren goed, maar of het ook in nederland zou werken? ik zit er niet op te wachten eerlijk gezegd

23 mei 2013 om 16:08

En wat zou er gebeuren als één van de beloftenteams op de laatste plaats eindigt.
Gaan ze dan Topklasse spelen of past de Knvb dan weer de regels aan?

23 mei 2013 om 17:09

knvb past de regels sowieso aan, zijn ze goed in. misschien dat mocht bv jong fc twente laatste worden, vervangen ze die misschien door de kampioen van de belofte competitie.

lijkt me eigenlijk een briljant idee al zeg ik het zelf, alleen wat als dan bv een helmond sport laatste word krijg je dan drie beloftes in de jl?

23 mei 2013 om 16:31

Is lezen nou zo moeilijk voor jou en diegene die het nog meer niet weten, maar wel reageren?
Er staat in het artikel;

"jong Ajax en Jong FC Twente kunnen niet promoveren naar de Eredivisie, ze kunnen geen periodetitel pakken en nemen ook niet deel aan play-offs."

Punt!

23 mei 2013 om 18:39

@nul-twintig Misschien de tekst eens lezen voor je reageert.

Voor Ajax, PSV en Twente goede zaken. Maar betekent dit dan ook dat er nooit meer clubs uit de topklasse promoveren?

23 mei 2013 om 16:26

met ingang van 2015 -2016 moeten clubs uit de Topklasse verplicht promoveren bij een kampioenschap. Hier wordt na toe gewerkt.

23 mei 2013 om 18:29

Maar is de knvb bereid de regels voor fullprofs te versoepelen? Anders gaan die topklasse clubs expres niet winnen natuurlijk.

Jammer dat FOX en Eredivisie Live niet beseffen dat zoals de Jupiler League nu in elkaar steekt het een kansloos concept is. Clubs kunnen zichzelf niet bedruipen omdat er teveel eisen en regels zijn, zolang ze dat niet beseffen zijn alle pogingen kansloos. Natuurlijk willen veel mensen de jeugdteams van de grote clubs zien maar daarmee los je het probleem niet op. Bovendien heb je kans dat Jong Ajax en Jong PSV hoog eindigen waardoor bijvoorbeeld de nummer 3 moet promoveren, lijkt me een rare situatie.

23 mei 2013 om 17:05

Dan ben je gewoon best of de rest die beloften elftallen zijn er gewoon om het gat wat achter gelaten is op te vullen zodat je weer een volledige competitie kan opzetten.
Daarnaast trek je hiermee natuurlijk wel weer meer bezoekers want de tribunes zullen altijd voller zijn wanneer een Ajax of Psv op bezoek komt of het nu het 'grote' Ajax of het beloftenteam is.

En dat je afstapt van alleen maar op de vrijdag spelen denk ik dat je zeker wel een goede stap in de juiste richting zet en de bezoekersaantallen weer wat omhoog gaat brengen hiermee. Tevens het tv-aanbod zal omhoog gaan omdat de wedstrijden nu wat intressanter zullen zijn want ook hier geld Ajax en Psv wordt toch meer bekeken op tv.

Ik denk dat het een goede ontwikkeling is zeker wanneer die topklasse teams niet willen promoveren omdat ze niet aan de eissen willen voldoen.

Daarnaast is het voor de grote teams toch ook een middel om hun spelers op een hoger niveau aan het werk te zien en te testen wat ook een voordeel kan zijn. Enige wat ik een beetje raar zou vinden is dat je straks wanneer iemand van een blessure terugkomt even een wedstrijdje kan laten meedoen met het belotenelftal om vervolgens daarna weer in de Eredivisie actief te zijn.

23 mei 2013 om 18:43

Ik mag toch aannemen dat jij ook wel beseft dat FOX en Eredivisie Live die regels niet maken? De regels worden gemaakt door de Knvb en FOX en Eredivisie Live bepalen aan de hand van de amusementswaarde de prijs die ze daar voor betalen. Met de huidige regels is het voor de tv makers natuurlijk vele malen interessanter om een 2e elftal van Ajax in de competitie te hebben. Uit onderzoeken blijkt Ajax een achterban te hebben van 3/4 miljoen. Als daarvan zich ook maar een fractie gaat interesseren voor het 2e elftal is dat al een veelvoud van wat er bij andere clubs is. Met name voor de tv makers is dit een potentiele goudmijn en hebben ze groot gelijk dat ze hier meer geld voor over hebben.

Feit is ook dat er met deze nieuwe opzet 2 teams bij komen die zich zelf wel kunnen bedruipen. Zelfs zonder de extra ticket verkoop en tv gelden. Dit is al een verbetering tov de clubs die zichzelf met wanbeleid in de problemen hebben gebracht. Indien de Knvb dan ook nog eens mee gaat werken en de regels wat versoepeld kan je straks een hele interessante competitie krijgen. Met een grote kern 1e elftallen van gezonde profclubs aangevuld met de beste topklassers en de 2e elftallen van de grootste clubs van Nederland. Zowel sportief als qua amusementswaarde heb je dan een veel sterkere competitie.

Slecht nieuws dit. Ik vind het onrespectvol naar een Sparta, Den Bosch en noem maar op dat ze dadelijk op een jeugdcomplex spelen. Hoe zit het dan met uitsupporters enzo? Vind het jammer als dit doorgaat vond Jupiler League mooier met deze clubs dan dat er belofte teams bij komen. Vond Jupiler league altijd wel leuk. Supporters aantal niet veel. Werd vaak gezongen de passie tussen bepaalde clubs, kon ik altijd van genieten, maar nu word dat een beetje kapot gemaakt vind ik, want ik zit er niet op te wachten om naar de toekomst te rijden bijvoorbeeld. Dan rijd ik liever naar Sparta, Helmond, Go Ahead Eagles en dat soort clubs.

23 mei 2013 om 16:10

Tja misschien is het qua ambiance geen vooruitgang, maar qua niveau wel denk ik.
Ik de beloftenteams toch hoger in dan sommige Jupiler Leaugue teams.

23 mei 2013 om 16:33

En zo zijn er sommige topklasse teams beter dan sommige jupiler league teams... Het zegt niks. Laat die beloften lekker instromen bij de topklasse en versoepel de regels gewoon. Lijkt me wel zo eerlijk. Denk niet dat bijvoorbeeld De Graafschap supporters er naar uitkijken om tegen PSV beloften te spelen op de herdgang of wel?

Alleen de topclubs zijn hierbij gebaat, slechte egoïstische zaak als je het mij vraagt.

23 mei 2013 om 18:52

Feit is dat er met deze nieuwe opzet 2 teams bij komen die zich zelf wel kunnen bedruipen. Zelfs zonder de extra ticket verkoop en tv gelden. Dit is al een verbetering tov de clubs die zichzelf met wanbeleid in de problemen hebben gebracht. Bovendien zullen de clubs niet op de jeugdcomplexen gaan voetballen want deze voldoen niet aan de regels.

Zoals de eerste divisie er nu staat is deze ter dode opgeschreven. De meeste clubs kunnen zich zelf niet of slechts met moeite overeind houden. Een toevoeging van de 2e elftallen van de grootste clubs in Nederland zorgt wel degelijk voor meer animo en geld. Zoals al direct te zien is aan de opstelling van FOX en Eredivisie Live.

Indien de Knvb dan ook nog eens mee gaat werken en de regels wat versoepeld kan je straks een hele interessante competitie krijgen. Met een grote kern 1e elftallen van gezonde profclubs aangevuld met de beste topklassers en de 2e elftallen van de grootste clubs van Nederland. Zowel sportief als qua amusementswaarde heb je dan een veel sterkere competitie en alleen dan heeft het een toekomst.

feyenoord heeft voor de 4e x oprij de beste jeugdopleiding van nerderland en wie laten ze doorstromen twente en psv echt schandalig!!!

23 mei 2013 om 15:56

Feyenoord wil niet, kost alleen maar geld wat ze niet hebben.

23 mei 2013 om 15:57

Volgens mij hebben ze een rondje gemaakt langs clubs om te kijken wie er interesse had.

Als Feyenoord niet wilt kunnen ze ze niet met de haren erbij slepen. Maar ik snap je reactie als je daarvan niet op de hoogte was.

23 mei 2013 om 16:02

dat komt omdat deze plannen maar een paar maanden van tevoren waren bekent gemaakt feyenoord kan .hierdoor onmogelijk geld hiervoor vrij maken omdat ze dan tekort komen in de begroting. ik blijf het jammer vinden want een wedstrijd jong feyenoord-jong ajax zouden er zomaar 10tallen duizenden supporters af op kunnen komen

23 mei 2013 om 16:07

@ Frhich

Ik ben het met je eens dat Jong Feyenoord - Jong Ajax aantrekkelijk zou zijn maar ik vind die jeugdteams sowieso een baggeroplossing. Zorg liever eerst dat de regels aangepast worden zodat clubs zichzelf gezond kunnen maken. Het zou me ook niks verbazen als die jeugdteams gauw kampioen worden.

23 mei 2013 om 16:15

Daarom. Jong Feyenoord - jong Ajax zou voor veel problemen zorgen..

23 mei 2013 om 16:35

Mee eens maar nu kunnen de Ajax talenten wennen aan een acceptabel niveau om zo de doorgroei sneller te bevorderen. Hopelijk komt Feyenoord volgend jaar ook mee.

23 mei 2013 om 15:57

Heeft niets met de Knvb te maken. Feyenoord heeft zich gewoon niet aangemeld...

23 mei 2013 om 15:59

Feyenoord had zelf aangegeven komend seizoen niet in de Jupiler League te willen spelen

23 mei 2013 om 16:01

Wel eens aan gedacht dat Feyenoord het zelf heeft afgewezen? selectie is niet breed genoeg om 2 elftallen te hebben.

En verder zou het gewoon op basis van de ranglijst gaan(weet niet hoe die er precies uitziet) dus dan is het leuk met je opleiding, maar als je alleen spelers als Vormer, Singh, Goossens, Cisse etc laat spelen bij je beloften elftal, dan maakt dat niet vele uit.

23 mei 2013 om 16:06

@ Frhich

Wel fijn dat jou eerste reactie is om meteen weer je ongenoegen te uiten zonder te checken hoe dit verhaal in elkaar steekt.

On: Verder vind ik dit geen heel goed idee. Zo kunnen Ajax, Psv& Twente tussentijds geen spelers meer bij het eerste voegen, geblesseerde spelers kunnen nergens meer wedstrijdritme opdoen.
Almere City en Eindhoven zullen geen spelers meer krijgen en gaan er dan ook op achteruit. En als ze kampioen worden promoveert de volgende, ook een raar idee.

23 mei 2013 om 16:13

Excelsior is eigenlijk als Feyenoord 2.

23 mei 2013 om 16:46

Feyenoord wil niet omdat je dan 16 contractspelers in een aparte selectie moet hebben. Feyenoord leent deze spelers nu liever nog uit aan Excelsior. Als Feyenoord in de toekomst wel instapt gaat dat waarschijnlijk ten koste van de samenwerking met Excelsior.

Wat ik me afvraag. Volgend jaar spelen die teams niet meer in de belofte competitie maar in de Jupiler. Hoe word er bepaald wie volgend seizoen dan er komt?

23 mei 2013 om 16:34

scherp, hier ben ik ook wel benieuwd naar. Misschien moeten de topklassers dan een play-off spelen tegen de beloften? Om het even simpel te houden uiteraard

24 mei 2013 om 00:37

Beste Thefathom.

Ik denk dat Ajax en Fc Twente gewoon mee blijven doen met de beloftencompetitie. Je hebt dan een eerste en een tweede elftal. De spelers daarvan mogen niet bij elkaar spelen. Dan heb je daaronder een beloftenteam waar zowel het eerste als het tweede hun aanvulling uit kunnen krijgen. In dat beloftenteam kunnen dan alsnog de spelers van het eerste en tweede na een blessure wedstrijdritme opdoen.

hehe dat werd tijd. Dit is goed voor de opleidingen van clubs als Ajax, Psv, Twente en Feyenoord. Ajax en Twente worden al in JL geplaatst, jammer dat PSV dat niet gegeven is (op basis van ranglijst). Maar hopen dat ze uiteindelijk binnen nu en een jaar alsnog naar de JL mogen. Ik ben hier heel blij mee

23 mei 2013 om 16:08

Ja waarschijnlijk vallen er volgend seizoen jammergenoeg weer een aantal Jupiler League-clubs om (zie de financiële problemen bij FC Emmen). Dan kan eventueel PSV die plek invullen.

23 mei 2013 om 16:52

Tuurlijk is het mooi voor de 2 topclubs waarvan er 2 teams inkomen, maar voor de rest van de jupiler league is dit echt niet leuk.. Grote kans op competitievervalsing, uitwedstrijden die nergens op slaan, en teams die geen kampioen kunnen worden, dat is toch raar.

23 mei 2013 om 19:01

Waar is deze mening eigenlijk op gebaseerd? Volgens mij namelijk niet op feiten.

Ik weet eigenlijk wel heel zeker dat de gemiddelde eerste divisie speler veel liever tegen het 2e elftal van Ajax speelt dan tegen pakweg een Agovv. Een proffesioneel beloften elftal van Ajax krijgt vele malen meer media aandacht dan een groot gedeelte van de eerste divisie teams. Deze media aandacht levert de eerste divisie direct meer geld op en spelers krijgen de uitgelezen kans om zich in de kijker te spelen voor eredivisie teams. Bovendien gaan deze teams niet spelen in jeugdcomplexen, maar wordt er gekeken naar kleinere stadions in de buurt. PSV zou bijvoorbeeld in het stadion van FC Eindhoven gaan voetballen.

Eerst hoor je dat de Uefa grote clubs weer voortrekt. En nu gaat de Knvb er ook vrolijk op door. Ik haat het moderne voetbal. Het heeft niets meer te maken met competitie.
Competitie is promoveren en degraderen. Dit is gewoon uit armoede gaten dichten.
Voor de Jupiler League clubs ook niet leuk. Staan ze een beetje op een bij veldje te spelen in plaats van in een stadion waar het troste eerste elftal normaal gesproken moet spelen.
Ik hoop dat de Knvb de kampioenen van de amateurs alsnog toelaat. Wel zo eerlijk.
vroeger was de Jupiler League ook altijd 20 ploegen. Dus dat is opzich wel goed.

23 mei 2013 om 15:58

Ze vullen liever de gaten op dan dat ze het hele systeem moeten herzien, dan zouden ze namelijk toegeven dat hoe het al jaren gaat nergens op slaat.

23 mei 2013 om 16:06

Zonder extra ploegen heb je ook minder wedstrijden en dus minder sposorren en een minder groote doelgroep ( Dus extra wedstrijden levert extra geld op !)

23 mei 2013 om 16:18

De Knvb laat Topklassers wel door, zolang ze maar aan de regels voldoen. Er moest wat gebeuren om de competitie op te vullen, of de jeugdteams van Ajax, Twente of PSV toe te laten of de promotieregels van de Topklasse naar de JL te versoepelen en er een semi-prof competitie van te maken.

Persoonlijk had ik liever het tweede alternatief gezien, maar het geld regeert natuurlijk, bovendien is er een derde optie dat ze beide mogelijkheden aanpakken en dat de competitie uit 20 teams gaat bestaan, dus met Katwijk/achilles en Jong Ajax en Jong Twente én Jong Psv.

"de andere clubs willen de televisiegelden niet delen met nog meer clubs, dus is promotie van Katwijk en Achilles’29 voorlopig uitgesloten." Kom op zeg, wie is hier nou de baas. Knvb toon eens ballen. Besides, meer clubs betekent meer wedstrijden en dus meer tv-opbrengsten.

23 mei 2013 om 15:59

Bovendien zijn ze het seizoen ook begonnen met 18 clubs dus het zou niet heel vreemd zijn om er voor het nieuwe seizoen weer 18 te hebben. Allemaal eigen belang, begrijp ik wel van de clubs, die hebben zich ook te houden aan het aantal contractspelers en als hun aandeel groter was is het toch een stuk makkelijker.

23 mei 2013 om 16:02

Het is zo kinderlijk als wat, maar wat wil je? Die clubs zijn een belangrijk onderdeel van de competitie en over competitie opzet wijzigingen mogen ze mee discussiëren. Ik hoop eigenlijk dat het én én is. En tweede elftallen van Eredivisieclubs én amateurclubs die doorstromen. Het moet levendiger worden en dat lukt alleen als in de competitie clubs spelen die een doel hebben. Dat was vroeger enkel meedoen om promotie. Nu komen de tweede elftallen erbij en kan het doel ook zijn; spelers laten ontwikkelen en hopelijk komt er een derde doel bij; degradatie ontlopen. Gewoon verversing in die competitie brengen en zorgen dat clubs een duidelijk doel voor ogen hebben in plaats van mee hobbelen.

23 mei 2013 om 16:02

Is maar een deel van het verhaal wat hier stond. Ze willen wel promoveren, maar een Katwijk wil kost wat kost niet op zondag spelen, als er eens een zondag wedstrijd word gepland. Achilles wil alleen op zaterdag of zondag en niet op vrijdag. Dus daar heb je al een probleem.

23 mei 2013 om 18:35

En wat is het probleem? Katwijk gewoon of op vrijdag of zaterdag indelen, pas de probleme..

23 mei 2013 om 18:41

Das nog maar 1 probleem. Ze moeten andere reclame borden lichtmast en 16 profcontracten geven.

23 mei 2013 om 16:06

@jordinhoo
Van de ene kant begrijp ik de Jupiler League clubs ook wel, de meeste hebben nu al financieel heel erg moeilijk en als er dan 2 nieuwe clubs bijkomen dan krijgen ze natuurlijk nog minder. Dan moeten ze met 1 club meer delen aangezien er 1tje failliet is gegaan dit seizoen. De jeugd elftallen van Ajax, Twente en PSV zullen waarschijnlijk niks of minder krijgen.

Volgens Rik Elfrink (psv- watcher) zijn de belofte van Twente en Ajax toegelaten in de Jupiler League. De beloften van PSV is nog afhankelijk van Katwijk of Achilles of 1 van deze 2 clubs niet wordt toegelaten, zou PSV deze plek innemen.

On: Ik vind dit een goede zaak. De Jupiler League is voor veel mensen nou niet echt aantrekkelijk. En ik denk dat veel mensen waaronder ikzelf zich nu wel meer gaan interesseren voor de Jupiler League. Lijkt me interessant om wekelijks de toekomstige spelers van je club aan het werk te zien bij je eigen Club.

Wel vraag ik me af waar de wedstrijden gespeeld worden omdat ze natuurlijk geen eigen stadion hebben. Zouden deze gespeeld worden in de stadions van het eerste elftal of de trainingscomplexen? Op de trainingscomplexen.

Dit lijkt mij een uitstekende oplossing. Toch leuk voor de andere JL league teams om zich te meten met de 2e garnituur van topclubs, zeker mooie affiches en waarschijnlijk vollere stadions. Ook is het wat makkelijk voor fans van Ajax/psv/twente te zien welke spelers dicht bij het eerste elftal zitten, goed in vorm zijn en welke jonge spelers de potentie hebben om toppers te worden.

Haha! Wil er een keer een topklasse club promoveren. Mag het niet! Nee dat helpt!

Dit is een doorbraak voor de Jupiler League. Verversing die nodig is. Eindelijk. Nu nog het aantal contractspelers terugdringen en ook aansluiting krijgen met het amateurvoetbal. Het moet een echte doorstroomcompetitie worden. Daar moet de Jupiler League het al jaren vooral van hebben, maar het zit daar vast.. Enkele clubs doen bovenin mee, maar voor het grootste gedeelte is er weinig om blij of verdrietig van te worden. De emotie en dus het amusement is hierdoor bij meerdere Jupiler League clubs weggezakt, terwijl het zo'n mooie levendige competitie kan zijn. Hopelijk brengt dit ze weer tot leven en volgen er nog enkele beslissingen die ervoor zorgen dat het weer een aantrekkelijke competitie word.

Begrijp er helemaal niets meer van. De topklasse was toch juist in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er ook in de eerste divisie een degradatie mogelijk zou zijn. De clubs kunnen dan toch niet bepalen of dit doorgaat of niet maar de Knvb.
Las de afgelopen dagen juist ook dat de toelatingseisen voor topklassers soepeler zouden worden.
Nu gaat het allemaal ineens weer helemaal anders..
Weet de Knvb zelf nog wel waar ze mee bezig zijn.

23 mei 2013 om 16:00

Volgens mij staat er toch gewoon in de reglementen dat een topklasse club mag promoveren als ze aan de voorwaarden voldoen? Vind dit ook erg raar.

23 mei 2013 om 16:23

Jaaaa!! Inderdaad dat mogen ze ook gewoon, alleen moeten ze wel aan de regels voldoen van de JL. Dat betekent een x aantal spelers die onder contract staan, veiligheidsmaatregelen, degelijk veld enz. De drempel is echter veel te hoog voor de Topklassers, daarom zou de Knvb moeten overwegen om van de JL een semi-prof competitie te maken. De regels zullen dus versoepeld moeten worden.

23 mei 2013 om 16:00

Het grappige is juist dat er heel weinig Topklasse clubs zijn die willen promoveren, er zijn teveel regels en eisen in de Jupiler League waardoor je beter in de Topklasse kan blijven. Misschien kunnen ze die twee competities omdraaien, misschien wordt het dan wat.

23 mei 2013 om 16:29

De regels doen de Topklasse clubs de nek om. Anders waren er wel veel meer gepromoveerd.

Goed plan! Ik ben alleen benieuwd hoe men gaat reageren op de clubs als Almere City en FC Eindhoven. Uiteindelijk is de samenwerking in dit geval voor Ajax en PSV minder vruchtbaar, omdat zij al haar talenten al in de JL actief kunnen maken.

Voor de rest natuurlijk mooi, wat diversiteit en extra impulsen toegevoegd aan de Jl

PS. Wat zal de beloning zijn wanneer een van deze 'jonge' ploegen het kampioenschap behaald?

Tja, ik denk dat de topklasseteams toch niet willen promoveren en ik denk dat er heel veel mensen zijn die wel naar jong-ajax/feyenoord/heerenveen willen kijken. Dit lijkt mij een goede oplossing. Ik ben ook zeer benieuwd of die teams een beetje partij kunnen geven aan Telstar, Willen 2 en Almere City Afc.

Belachelijk!! Wie werd er afgelopen seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen bij de beloften?

23 mei 2013 om 16:04

Ja, maar Heerenveen heeft niet aangegeven in de Jupiler League te willen spelen,. Dit hebben alleen Twente, Ajax en PSV gedaan. Ze kunnen Heerenveen natuurlijk niet verplichten om in de eerste Divisie te spelen, aangezien hier ook extra kosten aanzitten. Ze moeten een aparte gediplomeerde technische staf hebben, en een aparte medische staf om maar wat te noemen

23 mei 2013 om 16:15

Oke. Ik heb zelf niet ergens kunnen lezen dat clubs zich hiervoor konden aanmelden. Dat kan natuurlijk aan mij liggen :-)

23 mei 2013 om 18:39

Is dat dan gevraagd aan Heerenveen?
Niet verplichten? En vanaf 2015 worden de Topklasseteams WEL verplicht. Krijgen ee nou?
Kwam de Bond natuurlijk slecht uit dat een kleinrre club bij de Beloftes kampioen geworden was.....lees: FOX kwam het niet uit. Geld, geld, gelddddddd

23 mei 2013 om 16:05

Heerenveen wil zelf niet.

23 mei 2013 om 16:50

Hoe vaak is dat voorgekomen in de afgelopen 20 jaar, juist ja dus dat argument gaat nergens op. En als je dan toch bijdehand wil doen Heerenveen heeft zich niet aangemeld.

Als er geen teams faiet waren gegaan dan had het geld wat ze hadden gekregen toch gelijk gebleven en nu er minder teams zijn willen ze het geld niet ineens delen met Katwijk en Achilles’29 Die waarschijnlijk veel beter zijn dan sommige Jupiler ploegen

Kan Ajax meteen de samenwerking met Almere City beëindigen als het gaat om verhuur van spelers. Je bent ze namelijk dan niet meer kwijt voor 1 jaar. Aangezien ze gewoon bij Ajax 1 mogen spelen.

23 mei 2013 om 16:02

Zou me verbazen als ze de samenwerking af zouden kappen. Zonde van al die spelers en Fred Grim z'n tijd.

23 mei 2013 om 16:14

@ Setto

Klopt, die samenwerking moet gewoon blijven. Wanneer Ajax talentendagen heeft en ze twijfelen over een bepaalde speler geven ze af en toe aan dat hij het even bij Almere moet proberen. Vervolgens kan Ajax hem, als hij daar definitief overtuigd, in hun eigen opleiding opnemen. Dat gaat Ajax toch missen als de samenwerking word stopgezet.

Wat spelers betreft die echt verhuurd worden.. Dat kan Ajax wel zelf doen en wellicht zelfs beter, maar Almere is ook niet gek. Die huurspelers zijn hun voordeel wat de samenwerking betreft en zullen zich niet laten gebruiken als tijdelijk stallocatie van talenten als Ajax twijfelt, zonder daar iets voor terug te krijgen.

23 mei 2013 om 16:10

@ blackjesus

Dat is Ajax min of meer ook als ze ze in Jong Ajax laten spelen. Ze zullen namelijk niet voor beide mogen uitkomen ivm competitievervalsing. Dus geblesseerde spelers ritme laten op doen of spelers zo nu en dan over hevelen als een Denswil of Veltman is er dan niet meer bij.

23 mei 2013 om 16:53

Of ze kunnen nog meer talenten tegelijk ervaring laten opdoen het is maar hoe je het bekijkt. Ik hoop dat Ajax presteert op dat niveau.

Als supporter/speler van een jl club zou ik hier echt niet blij van worden. Ongelofelijk dat el clubs en fox de jl clubs zo chanteren.
Als supporter van de Graafschap ga je toch niet naar een uitwedstrijd op de herdgang?
Ook zorgt t voor oneerlijke competitie aangezien spelers die aan het eind van een revalidatie proces zijn wedstrijd ritme opdoen bij jong PSV zo kan het dus zijn dat Fc Den Bosch tegen jong PSV speelt met Toivonen, en de Graafschap speelt tegen het huidige jong PSV.

23 mei 2013 om 16:02

Het eerste van PSV speelt toch wel eens met Toivonen en zonder Toivonen? Bovendien zal hier ook vast wel naar gekeken worden. Je ziet Messi toch ook niet Barça B meedoen?

23 mei 2013 om 16:09

FC Barcelona is dan ook een heel ander voorbeeld dan Psv, die lappen Messi zo snel op dat ie er gewoon weer staat, terwijl Toivonen eerst getest moet worden in Jong Psv.
Bij Messi weten ze dat hij zelfs wanneer hij nog licht geblesseerd is nog het verschil kan maken.

23 mei 2013 om 16:57

Spelers van de Nederlandse clubs doen na een blessure altijd wedstrijdritme op bij de beloften..
Messi doet dat niet, wellicht omdat hij van een iets ander niveau is.

Het is inderdaad oneerlijk, maar daarbij moet je wel zien;
Als je speelt tegen het PSV met Toivonen betekend dat wel dat je speelt tegen Toivonen die niet volledig fit is, indien hij fit zou zijn, zou hij wel in het eerste spelen.
Het is lastig te zeggen wat moeilijker is, een niet fitte topper, of een fit talent.

23 mei 2013 om 16:09

Maar ze moeten wel naar de ''stadions'' van Achilles en Katwijk? Wat een kulargument is dat nu weer zeg.

23 mei 2013 om 16:19

Daar komen in ieder geval nog supporters kijken naar het eerste elftal. Jong PSV wordt echt voor geen meter bezocht behalve door vrienden van spelers en daar zal niet veel verandering in komen.

23 mei 2013 om 16:55

Daar gaat dan verandering in komen als een titelfavoriet als Sparta een beslissende wedstrijd gaat spelen. Nu hebben ze maar 16 clubs ze moeten iets.

23 mei 2013 om 16:14

Ten eerste, ik ben een supporter van MVV en ik ben er inderdaad helemaal niet blij mee. Ik (en veel supporters met mij) zitten totaal niet te wachten op nietszeggende wedstrijdjes tegen Jong Ajax en Jong Twente. Kun je daar op een bijveldje gaan spelen waar met een beetje geluk 400/500 mensen zitten te kijken. Zelf zullen de betreffende supporters dit wel bestrijden, maar lees de reacties terug en je ziet ze nu al zeggen "dan pak ik wel een samenvatting mee". Oftewel ze zitten thuis en niet in het "stadion".

Wat betreft blessures van spelers die bij het eerste spelen, bij hun is het uitgesloten dat ze dan bij de beloften mee mogen doen. Jong Ajax, Twente etc dienen dan net als alle andere clubs een spelerslijst in te dienen.

23 mei 2013 om 16:57

Gerucht is dat de Arena wel degelijk gebruikt gaat worden tijdens deze Jupiler League wedstrijden van Jong Ajax.

23 mei 2013 om 17:07

Ik wil niet heel erg lullig zijn ofzo hoor..

Maar hoeveel supporters komen er kijken bij Mvv?
Vast niet heel erg veel.. Ik denk dat het best wel eens populair kan worden om naast het eerste ook wel eens bij de beloften te gaan kijken. Gezien het grote aantal supporters van Ajax heb je maar een klein percentage nodig om tot een paar duizend man te komen.

Daarnaast heb ik vernomen dat je niet op een bijveldje hoeft te ballen, maar dat er gespeeld zal worden in het stadion van Almere.

23 mei 2013 om 17:35

Voorgaande 5 jaren altijd minimaal 5500, uitschieters naar de 8800. Dit seizoen wegens onenigheden met bestuur steeds rond de 5000.

24 mei 2013 om 00:21

Ik dank dat spelers dan maar mogen uitkomen voor 1 team! Dus of PSV of Jong Psv. En evt. in de winterstop een switch-moment.

En waar gaat jong ajax spelen? Precies in Almere. Wat een belachelijk idee. Leuk dat ze meedoen, maar dan lekker in je eigen stadion

23 mei 2013 om 16:11

Ajax heeft verder geen eigen stadion, dus dat is jammer.

23 mei 2013 om 16:17

Arena? Waarom wij wel 2 teams in de onze en zij niet in die van hun?
Trouwens lekker deze competitie vervalsing, ze doen nergens om mee, geen periode geen playoffs, maar je kan wel je punten tegen ze verliezen. Goed idee

23 mei 2013 om 16:24

Arena is verder niet van Ajax. Alleen PSV en Twente hebben een eigen stadion. Dat van Ajax is meer te vergelijken met het Gelredome. Een leuk multifunctioneel centrum dat voor van alles wordt gebruikt en waar de lokale BVO om de week een wedstrijd mag spelen.

23 mei 2013 om 16:59

Psv heeft de grond verkocht dus dat is zeer dubieus of dat stadion nog wel van psv is. Jong Twente heeft ook geen stadion dus waar wil je heen met je opmerking.

23 mei 2013 om 17:01

Bij Ajax is er meer sfeer dan in dat stadion in Enschede want toen we daar met Ajax op bezoek waren kon je de spelers horen praten vanuit het uitvak. Arena is een 5 sterrenstadion waar net een finale is gespeeld gaat in Enschede nooit maar dan ook nooit gebeuren.

23 mei 2013 om 17:09

Ze kunnen in principe ook gewoon kampioen worden?
Dat is waar ze ongetwijfeld hun best voor zullen gaan doen.

23 mei 2013 om 18:03

Met het kleine verschil dat Ajax wel degelijk mede-eigenaar is van de Arena.

23 mei 2013 om 18:08

@vondelpark
Leuk jouw hele relaas over sfeer maar dat is totaal niet relevant. Verder heeft jpuw persoonlijke ervarong natuurlijk 0 toeegevoegde waarde. Daarnaast is twente in een vergevorderd stadium om het fbk-stadion aan te schaffen als 2e stadion. Dit stadion kan dan gebruikt worden voor het vrouwenelftal en jong twente.

23 mei 2013 om 22:46

Ja voor vrouwen voetbal die presteren inderdaad wel bij Twente. Maar jij mag als Twente supporter gewoon niks zeggen over sfeer in de Arena. Met de dichtgegooide grachten en de verplaatsing en uitbreiding van sfeer supportersvakken begint de Arena nu echt op een voetbaltempel te lijken. Ajax is in de afgelopen 100 thuiswedstrijden in eredivisieverband 3 keer verslagen.

23 mei 2013 om 22:50

@viswinkel

En jou persoonlijke mening over de Arena heeft wel enigszins een bijdrage waar ik en tientallen andere forum-lezers iets van kunnen leren ? Als je bijdehand wil doen doe het dan goed.

Doe niet zo populair net alsof Ajax een schooier club is die niks heeft en niks kan betalen. Ajax heeft een eigen vermogen die groter is dan twente en psv bij elkaar.

23 mei 2013 om 23:03

En je punt is? Waarom begin je steeds over sfeer en allerlei andere randzaken te raaskallen. Ik zei alleen dat Ajax geen eigen stadion heeft en waarschijnlijk hun 2e elftal in de JL extern onder moeten brengen. Dat jij je op je pik getrapt voelt zal mij verder een worst wezen. Geen idee waarom je direct zo vijandig doet..
In plaats van te overcompenseren kan je ook gewoon on-topic reageren. Niemand die een reet geeft om leuke financiële feitjes en speelstatistieken uit de historie van Ajax.
Ik zeg gewoon waar het op staat. Ajax heeft weinig in de pap te brokkelen wat betreft hun stadion. Naast het gebruik voor evenementen, concerten, shows en andere onzin speelt Ajax er om de week een potje voetbal. Dat jij de Arena identificeert met Ajax mag jij weten, andere zien het als een grote concertzaal.

Weet iemand waarom alleen Ajax, Psv en Twente in aanmerking komen en niet bijvoorbeeld de kampioen van de beloften, Heerenveen??

23 mei 2013 om 16:03

Omdat ze dit hoogstwaarschijnlijk baseren op de afgelopen vijf jaar en niet op een eenmalig kampioenschap. Maar om eerlijk te zijn, ik volg Jong Ajax en die hele competitie nauwelijks.

23 mei 2013 om 16:07

Fc Twente heeft in maart aangegeven wel in de jupiler league te willen spelen met jong twente. Dit is begin april van Tafel geveegd. Maar doordat de topklasse clubs met niet haalbare wensen kwamen, werd er weer gekeken naar de jong elftallen. Toen hebben Ajax en PSV zich ook aangemeld. Heerenveen heeft dit gewoon niet gedaan. Dus dan word je niet genoemd.

23 mei 2013 om 16:17

Helder, dank je wel! Je krijgt straks wel een aparte situatie als Ajax, Psv en Twente 1,2 en 3 worden. Dan wordt de nummer 4 als kampioen gezien....

23 mei 2013 om 16:05

Omdat alleen Ajax, PSV en Twente hebben aangegeven hiervoor in aanmerking te komen

23 mei 2013 om 16:08

Deze teams hebben zich alleen aangemeld voor promotie naar JL en de rest van de Clubs uit de Eredivisie niet. Het kost wel degelijk veel geld om het 2e team in de JL uit te laten komen.

Wat is hier in godsnaam de toegevoegde waarde van voor vooral Ajax en Psv? Ze hebben een samenwerking met een club uit de Jupiler League, die nu waarschijnlijk een tik krijgt ook. En het kost ze alleen maar geld lijkt me. Misschien kan iemand me uitleggen waarom Ajax en PSV het dan toch doen, ze zijn toch niet gek?

23 mei 2013 om 16:09

Ervaring voor de jeugd. De JL is van een ander niveau dan de beloften competitie.

23 mei 2013 om 16:16

Ja dat begrijp ik, maar daar heeft Ajax Almere City toch al voor? En PSV had ook een samenwerkingsverband, weet uit mijn hoofd even niet met wie. Dan verhuren ze de jeugd daar aan. Natuurlijk kun je geen hele elftallen verhuren, maar als dat het enige voordeel is lijkt het me een duur geintje.

23 mei 2013 om 16:29

@ Dortmundfr Het is qua contracten etc makkelijker om een belofteteam te hebben dan een sattelietclub.

23 mei 2013 om 16:16

Spelers kunnen ervaring opdoen in de Jupiler League. Gebeurd in Duitsland ook en volgens mij is Badstuber zo in het eerste van Bayern Munchen terecht gekomen. Het is gewoon een goed podium om jonge talenten al profvoetbal te laten spelen.

Lijkt me wel grappig, twee teams van Ajax, Twente en/of PSV in het betaalde voetbal. En ook wel bizar, om ploegen in de shirts van die clubs in de Jupiler League te zien spelen.

Je krijgt alleen wel te maken met een aantal praktische problemen:
- Waar gaan die teams spelen? De trainingscomplexen van Ajax, Twente en PSV lijken me niet geschikt voor betaald voetbalwedstrijden, terwijl hun stadions dan weer te groot zijn voor Jupiler League-wedstrijden.
- Ik neem aan dat spelers dan niet meer zomaar over kunnen stappen van het beloftenteam naar het eerste. Nadelen: spelers van het eerste elftal die lang geblesseerd zijn geweest kunnen geen wedstrijdritme meer opdoen bij het beloftenteam, en spelers die het goed doen bij de beloften kunnen pas in de transferwindow doorstromen naar het eerste elftal, neem ik aan.
- Blijft de regel dat beloftenelftallen alleen spelers van max. 23 jaar plus een beperkt aantal dispensatiespelers op mogen stellen dan van kracht? Want dan zadel je die teams op met een beperking die hun tegenstanders niet hebben.

23 mei 2013 om 16:10

Goede post. Ik vraag me ook wat er gebeurd bij een eventueel kampioensschap van een belfoten team? Die zal toch niet naar de Eredisie gaan neem ik aan... Veel praktische problemen, maar wel erg grappig

23 mei 2013 om 16:13

Dan promoveert de eerst volgende club die wel mag promoveren. Tuurlijk mag een speler wel spelen bij Jong ajax en daarna bij Ajax 1. Maar of dit werkelijk gebeurt lijkt me sterk. De regel voor het beloftenelftal zal wel geschrapt worden.

Maarja allemaal speculaties. Even wachten en we horen vast meer.

23 mei 2013 om 16:17

@ Qequero19

Dat zou kunnen in het geval dat een geblesseerd Ajax 1 speler wedstrijdritme op moet doen. Dan zou hij eventueel bij dat elftal mee kunnen spelen, maar volgens mij mag dat volgens de regels niet..?

23 mei 2013 om 16:23

waarom vind je dit zo tuurlijk ?

het moet toch niet kunnen dat een speler van Ajax of Twente die paar maanden gebleseerd is geweest zomaar even mee mogen spelen....

stel dat almere volgend jaar bovenin mee zou draaien, dan zou b.v. Ajax tegen de concurrentie van Almere spelers op kunnen stellen die het verschil ineens kunnen maken... en tegen almere zelf een puur talenten elftal zodat almere meer kans maakt....

Je moet dan hopelijk wel een lijst hebben met namen die puur voor de beloftes zijn....
tenzij je in de winterstop spelers '' verhuurt'' aan een belofte team ( lijkt mij dat je dan toch zo'n constructie moet neerzetten)

23 mei 2013 om 16:12

Wat ik weet, is twente nog steeds bezig het FBK stadion in Hengelo in handen te krijgen. Dat word de accommodatie voor de vrouwen en jong Twente. Als ik de toekomst vergelijk met het stadion van Almere, maakt dit geen verschil. Spelers zullen allen onder de 23 moeten zijn en geen dispensatie. Wat ik gehoord heb, zullen er een jong ajax 2 en twente 2 komen, die dan nog in de beloften comp blijven, waar wel dispensatie mag gedaan worden. (pin me hier niet helemaal op vast, maar dit is wat ik heb gehoord van een technische medewerker bij de jeugd van Fc Twente).

23 mei 2013 om 16:13

Ach de beloftenelftallen spelen waarschijnlijk niet mee voor het kampioenschap, het is vooral de ervaring die telt dus dat max 23. maakt niet zoveel uit. En ik weet niet of je de velden van Achilles en Katwijk hebt gezien maar daar staan ook maar gewoon wat tribunes waarvan er maar 1 gedeeltelijk overdekt is. Dat heeft de Herdgang ook.

23 mei 2013 om 16:13

Die teams gaan waarschijnlijk ook helemaal niet voor het kampioenschap. Het kan de spelers natuurlijk wel wat schelen of Jong PSV eerste of laatste wordt, maar uiteindelijk hebben ze er niets aan, als ze kampioen worden blijven ze gewoon in de JL. Daarbij denk ik dat de doorstroming van spelers gewoon normaal blijft, hooguit moet er eerst toestemming voor worden gevraagd bij de Knvb. Maar dat weet ik niet precies. Daarbij hoorde ik dat Jong Ajax bijvoorbeeld in het stadion in Almere gaat spelen, misschien dat PSV dat bij FC Eindhoven doet?

23 mei 2013 om 16:19

Ik denk niet dat Jong PSV welkom zou zijn bij FC Eindhoven. Toen Ernest Faber ruim een jaar geleden van FC Eindhoven naar PSV kwam was dat in ruil voor een nauwere samenwerking tussen beide clubs. Als PSV zelf met het beloftenelftal de Jupiler League ingaat, dan komt er hoogstwaarschijnlijk niets meer van die samenwerking. En ik gok dat FC Eindhoven daar niet heel blij mee is.

23 mei 2013 om 16:22

Bij Twente heb je de Twente Heracles Go Ahead opleiding. Alleen spelen volgens mij maar een paar teams onder 1 club naam. Gaat ook al jaren goed.

Hmm... Op zich is het goed dat er nu 18 clubs zijn in de competitie, maar een wedstrijd Jong Ajax of Jong Twente zit toch helemaal niemand op te wachten?

Wellicht dat het voor aanhangers van Psv/twente leuk is om te zien, maar ik verwacht niet dat er veel publiek af zal komen op een wedstrijd De Graafschap - Jong Ajax. Tegenstander doet niet mee om het kampioenschap of periodetitels, dus vanuit een competitieoogpunt totaal niet interessant om naar te kijken... Hebben we het nog niet eens over de uitwedstrijden. Leuk man.. een dagje naar "de Toekomst", of met 400 uitsupporters en nauwelijks thuispubliek in een verder lege Arena...

Alle wedstrijden van de Jupiler League worden volgend seizoen uitgezonden op Eredivisie Live.

De beloften van waarschijnlijk Ajax en Twente mogen niet promoveren, en kunnen niet meedoen aan play-offs. Ook kunnen zij geen periodetitel pakken.

Joepie,
Volgend seizoen met 1200 supporters a-wayday naar de Toekomst en misschien de Herdgang? Ik vermoed dat ik volgend seizoen 2 of 3 thuiswedstrijden verstek laat gaan.

Beetje vreemd als een van de twee kampioen wordt?

23 mei 2013 om 16:15

Alsof de beloften daar de kwaliteit voor hebben tegen de wat ervarende clubs/spelers.

23 mei 2013 om 16:19

Ik schat Jong Ajax in als kwalitatief het sterkste team van de Jupiler League. Alleen qua fysiek niet, maar die kunnen zeker ver komen hoor. Het niveau van de Jupiler League is niet zo hoog meer helaas.

23 mei 2013 om 20:30

Sorry, maar dan heb je er geen verstand van.

En dan drie dispensatiespeleers? Voorafgaande aan het seizoen opgeven of per wedstrijd anders? Vrees zware competitievervalsing

Ik weet niet hoe het met Ajax en PSV zit, maar FC Twente is bezig met het FBK stadion (15.000 plaatsen), mocht dit niet doorgaan dan bouwen ze tribunes op hun eigen trainingscomplex voor 4000-5000 bezoekers, zodat de beloften en de vrouwen er kunnen spelen. Dat zal qua accomodatie vast niet onderdoen voor het stadion van een Jupiler League club.

wanneer wordt bekend of er toch amateurteams er in mogen?

Maak er dan een competitie van met 20 ploegen met die 2 Topklassers erbij. Ik zelf ga iig wel Jong Ajax directer volgen.

En nu kunnen de regeltjes ineens wel aangepast worden.. De Knvb laat 4 clubs failliet gaan in de laatste jaren om nu ineens hiermee te komen.

De JL zit niet te wachten op de beloften van de eredivisie-clubs. En al helemaal te schandalig voor woorden dat de Topklassers nu niet meer mogen promoveren. Dit geouwehoer gaat de Jupiler League kapot maken..

23 mei 2013 om 16:16

Prima reactie, kan het niet beter formuleren..

De knvb stond er gewoon om te springen afgelopen seizoen dat er weer 2 clubs omvielen, konden ze eindelijk hun plannetje doorvoeren.. Dat er dan 2 topklasse clubs in willen doet hun niks, het gaat toch alleen om het geld.. helaas.

23 mei 2013 om 16:22

Ze zijn nog aan het bekijken hoe ze één van de topklassers in de Jupiler League kunnen krijgen, dat willen ze al jaren en lijkt dit jaar eindelijk een kans van slagen te hebben.

Ik vind het ook erg jammer van die beloften teams, maar er moest iets gebeuren, en helaas is het financieel godsonmogelijk om vier topklassers te laten promoveren, en dat ligt volledig aan de Knvb.

23 mei 2013 om 18:26

Er hoeven ook geen 4 topklassers te promoveren, Achilles en Katwijk willen graag promoveren, laat dat gewoon toe. Dan heb je 18 clubs, een prima aantal.
En ik snap wel dat er iets moet gebeuren in de Jupiler League, maar dit plan is krankzinnig. De JL clubs én supporters zitten er niet op te wachten. Ik weet niet precies hoe sterk de beloften van Twente en Ajax zijn, maar ik vind er persoonlijk geen reet aan als een stel 17 jarige broekies zometeen kampioen worden van de Jl..

En wat gaat er gebeuren als een belofteteam degradeert? Die gaan echt niet in de Topklasse spelen. Dus dan maar weer terug naar de beloftencompetitie? Of mogen die dan blijven en degradeert de nummer 17.. Wat een bullshit dit..

En hoe zou het vervolgens dan moeten gaan met degradatie? Gaat er elk jaar 1 beloftenteam uit of blijven deze 2 er voor altijd in zitten? Of gaan er gewoon JL clubs uit voor de beloften in de komende jaren?

Het promotie/degradatie-probleem lijkt me nog niet opgelost zo.

23 mei 2013 om 16:14

Degraderen naar de topklasse neem ik aan.

23 mei 2013 om 16:31

Dus dan zou de kampioen van de beloftencompetitie promoveren naar de Topklasse?

23 mei 2013 om 18:15

Nee, want dit is een uitzondering. Het is niet de bedoeling dat er jaarlijks een jeugdteam promoveert naar het betaalde voetbal. Het is een (zoveelste) noodverband van de Knvb om haar gezicht te redden. Best kans dat als er in het vervolg meer jeugdteams de stap willen en mogen of moeten maken, dit een stuk lager op de ladder is. Eerste klasse of zo.

Maar goed, het is zoals we de Knvb kennen. Problemen zijn er om te ontkennen en oplossingen zijn er om uit te stellen.

Duidelijk te zien dat bijna alle voorstanders hiervan supporters zijn van topclubs in de eredivisie..
In jullie begrippen snap ik het, je talenten aan het werk zien.

Maar neem nou een jupiler league club supporter, ik ga altijd kijken naar fcden bosch en bezoek regelmatig uitwedstrijden.

Moeten wij nou op de toekomst of herdgang gaan staan?
Dat zie ik dan weer niet zitten, en menig andere ook niet, benieuwd hoe ze het dan gaan doen met beveiliging en die dingen..

23 mei 2013 om 18:25

Helemaal mee eens, Ik ben een Cambuur supporter.. Zijn nu wel kampioen geworden maarja..
Leuk man Jupiler league met jong ajax en jong Twente.
Mijn inziens zullen di ein het stadion moeten spelen. Want trainingsaccomodaties als Herdgang en Toekomst bijvoorbeeld zullen dan even goed aan de regels moeten voldoen als de Stadions van Jupiler clubs. Lijkt me ook duur, Maar ik zie voor Jupiler clubs alleen maar nadelen..

Nu zou ik al helemaal geen seizoenskaart kopen als Willem 2 of Vvv-fan ofzo.. Wat is dit voor ongein?

Waar ik het meest benieuwd naar ben is hoe het nu gaat met die regeling dat als een speler van Ajax 1 geen wedstrijdritme heeft of die dat nu nog wel mag doen bij Jong Ajax, dat mocht gewoon altijd bij die beloftencompetities

23 mei 2013 om 16:20

Jawel hoor, ondanks frisse tegenzin gaat die seizoenkaart van Willem II er voor de 33e keer komen, maar alleen om mijn club niet in de steek te laten. De wedstrijden tegen de beloftenteams sla ik vermoedelijk over.

Ik vind het nogal krom. Nu heeft Ajax dus eigenlijk meerdere teams in de Jupiler League spelen. Ja daar wordt het beter van...

Zorg erg gewoon voor dat je niet als Jupiler League club een bepaald aantal profspelers moet hebben wat niet haalbaar is, dan kan de Topklasse tenminste aansluiten met een paar betaalde spelers.

Ik weet nou niet of dit nou echt nodig is... De beloftencompetitie is een leuke competitie en leek me dat het zo moest blijven zoals het was.
Zeker wanneer amateurclubs wél willen doorstromen naar de JL, lijkt me dit een overbodige maatregel. Maarja.. het brengt meer in het laatje.

Pure competitievervalsing, leuk natuurlijk voor de Ajax, PSV en Twente supporters die waarschijnlijk het niet uitmaakt of er Jupiler Leagues clubs omvallen, maar voor clubs zoals Fortuna kan dit wel eens de doodsteek zijn.

Allereerst, het verdelen van de televisiegelden, vanaf komend seizoen krijgt de laatste ploeg in de Eredivisie meer televisiegelden dan de begroting van een gemiddelde Jupiler League club, dus de afstanden tussen Jupiler League en eredivisie worden groter.

Dan het toestaan van tweede teams, ik vind dat die teams gewoon netjes onderaan moeten beginnen, waarom hebben zij meer recht dan bijvoorbeeld een Katwijk wat mag promoveren? Clubs worden in een divisie gegooid waaruit ze kunnen degraderen tot de 5e klas of zo, maar hoeven niet te starten in de 5e klas, nee ze beginnen op het een na hoogste niveau, waarom niet na de doorstart van Rbc, Veendam of Haarlem deze clubs weer toelaten?

Daarbij wat gebeurd er metajax of PSV die een samenwerkingsverband hebben met Almere en Eindhoven en die laatst genoemde clubs hebben de punten nodig om kampioen te worden of niet te degraderen of te stijgen op de ranglijst voor playoffs, gaan die toevallig winnen?

Hoe gaan we om met het feit dat als Fisher, Vermeer of De Jong geblesseerd zijn, terugkomen en wedstrijdritme moeten opdoen, spelen die dan ook jupiler league? Fortuna speelt voor Play off plek en ze moeten dan tegen Ajax met die namen, en dan komt opeens Den Bosch 2 weken later tegen Ajax waar gewoon de jeugd weer opstaat, want die spelers spelen dan weer in het eerste?

En de vrijdagavond geen vaste speelavond meer? Mooi, wat gaan we spelen? Zaterdagmorgen/middag of zondagmorgen? Want geloven ze hier nu echt dat Ajax thuis speelt, en Ajax 2 speelt thuis beiden op zaterdagavond of zondagmiddag? Willen de gemeentes dat wel?

Het is gewoon pure competitievervalsing en het geld heeft weer de overhand, zoals ik al zei het enige voordeel is voor Ajax, Twente en Psv, voor de rest is het een doodsteek. Over 10 jaar spelen misschien alleen nog 2e elftallen in de Jupiler League. Of mag Katwijk volgend seizoen wel promoveren? En wat als Heerenveen of een andere club er opeens bij wilt, moeten die wel onderaan beginnen?

Competitievervalsing!!! meer kan ik er niet op zeggen!

23 mei 2013 om 16:50

Erger dan competitie vervalsing, de hele competitie verpesten voor de supporters van de jl clubs. Het is leuk voor Twente Ajax en misschien PSV maar ik vind dat je het echt niet kunt maken als Knvb zijnde om de toeschouwers zo de rug toe te keren!

23 mei 2013 om 16:57

Ik en velen met mij gaan de wedstrijden tegen deze teams boycotten, willen ze deze teams in de JL hebben, dan gooi ze maar netjes onderaan in de rij zoals dit met elke club is en laten ze de hoofdklassers, die wel willen promoveren, maar niet kunnen door de zware regels, promoveren.

23 mei 2013 om 18:19

Ik begrijp je punt. Zeker dat over die tv-gelden is gewoon belachelijk. Hoewel ik je frustratie als Fortunasupporter begrijp, ben ik het niet helemaal met je eens.

De reden dat bijvoorbeeld een Katwijk niet promoveert heeft te maken met de eisen die er bestaan voor het toetreden van de Jupiler league. Zij kunnen aan deze eisen niet voldoen, terwijl de jeugd van een topclub natuurlijk al die faciliteiten wel heeft.

Dan het punt over de samenwerkingsverbanden. Dit is inderdaad vreemd. Toch denk ik dat je als jeugdspeler van bijvoorbeeld Ajax totaal geen gevoelens hebt met Almere City (tenzij je daar vandaan komt) en je gewoon je wedstrijd wilt winnen. Ook lijkt het me sterk dat de coach tegen ze zegt dat ze maar gewoon moeten verliezen. Dat ligt niet in de aard van een (top)sporter.

Als Fisher, Vermeer en De Jong geblesseerd zijn en zij weer wedstrijdritme moeten op doen, kunnen ze dit ipv bij de A1 ook gewoon bij de A2 doen lijkt me. Volgens mij moeten de jeugdteams in de 1e divisie namelijk net als elk ander team een inschrijving doen en kunnen spelers uit het 1e dus niet opeens midden in het seizoen erbij komen.

Verder is het wel in te plannen om niet Ajax 1 en 2 op dezelfde dag te laten spelen. Als dit niet kan dan zullen de gemeentes daar inderdaad niet echt blij mee zijn, of beter gezegd, echt niet .

Tot slot is deze constructie een 2-jaren test. Als het niet (goed) blijkt te werken passen ze het gewoon weer aan. Ik hoop dat in de toekomst ook clubs als Katwijk kunnen promoveren, maar daar moeten we dus in ieder geval nog 2 jaar op wachten. Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken.

23 mei 2013 om 18:32

Die eisen die er liggen zijn niet alleen op het gebied van faciliteiten, de helft van de clubs uit de JL moeten krom liggen om 16 contractspelers te hebben. Dat hoeven de beloftenelftallen niet.. Er zijn in 3 jaar 4 clubs omgevallen door die regelgeving en dan kan alles nu ineens anders. Misselijkmakend dit..

23 mei 2013 om 20:39

Het kan kloppen dat dit niet komt door faciliteiten maar door salarissen. Maar dat verandert niets aan het feit dat een jeugdteam wel aan de eisen kan voldoen maar een topklasse club niet.

En inderdaad niet te geloven dat deze clubs en historie gewoon omvallen, enkel omdat de Knvb de regelgeving niet wil versoepelen. Wat nu opeens wel mogelijk lijkt. Laten we hopen dat de Knvb heeft geleerd van haar fouten en nu eindelijk eens goed beleid gaat voeren.

Dit is in ieder geval tonen van daadkracht. Ik sta positief tegenover dit "experiment". Hopelijk stelt de Knvb ons niet weer teleur.

Ik denk dat het beter is als er inderdaad ook Topklassers in mogen komen. Zorgt voor nieuwe strijd enzo. Verder ben ik geen voorstander van Jong Ajax enzo. Ik denk dat het zelf dan beter is zoals in Spanje
Clubs
Ajax 2 en Psv 2 te noemen. Dat is ook beter voor de andere clubs

Ploegen kunnen nog steeds niet degraderen en daarnaast komen er ploegen die niet kunnen promoveren. Klinkt allemaal best logisch eigenlijk.....

Hier wat meer toevoegingen, waar de corruptie, en het onderdruk zetten nog eens even duidelijk opvallen:

Vanaf volgend seizoen beloftenteams in Jupiler League
23/05/2013 15:24

De clubs uit de Jupiler League zijn onder protest akkoord gegaan met de toetreding van beloftenteams. Welke ploegen dat zijn is nog niet bekend. De grootste gegadigden lijken Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente.

De Knvb heeft de clubs de garantie gegeven dat er geen competitievervalsing gaat plaatsvinden op het tweede niveau van Nederland. Dit omdat bijvoorbeeld Ajax en PSV een samenwerkingsverband hebben met respectievelijk Almere City FC en FC Eindhoven. Specifiek dit onderwerp was een groot struikelblok voor de andere betrokken clubs.

De bond wil vervalsing tegen gaan door bijvoorbeeld de onderlinge wedstrijden van Eindhoven en PSV in te delen in de eerste vier ronden van een periode. Dit om de beslissende fase van een periodetitel soepel te laten verlopen.

Ook de speeldag was onderwerp van gesprek. De vrijdag is niet langer heilig als speeldag. De clubs, waarvan FC Dordrecht, FC Eindhoven en Sparta Rotterdam de grootste tegenstanders waren, kunnen een voorkeur opgeven wat de speeldag betreft.

Daarnaast stelde de Knvb een expliciete regel op voor de toe te treden tweede teams van clubs uit de Eredivisie. Zo mogen die elftallen slechts drie dispensatiespelers van voetballers ouder dan 23 jaar op stellen. Het akkoord van de clubs uit de Eerste Divisie werd min of meer opgelegd door televisiezenders Fox en Eredivisie Live.

Attractiever
De zenders gaven aan dat de productiekosten van een miljoen euro per jaar bij de clubs kwam te liggen wanneer er geen akkoord zou komen. De zenders denken de competitie attractiever te maken met de toetreding van de beloftenteams.

Daarbij werd ook direct duidelijk dat er geen Topklassers naar de Jupiler League kunnen promoveren. Dit omdat de clubs in de Jupiler League de televisiegelden, die aanzienlijk hoger liggen dan de voorgaande jaren, niet willen verdelen over nog meer clubs.

Dat is met name een hard gelag voor Katwijk en Achilles '29, de kampioenen van de Topklasse zaterdag en zondag. Komend weekend strijden beide teams om de algehele Topklasse-titel. Waar de kampioen van de Topklasse de voorgaande jaren promotierecht kreeg, is dat dit seizoen uitgesloten.

De Knvb en het medialandschap kunnen overigens alsnog anders besluiten. Mochten zij de promotie van de amateurs naar de Jupiler League als een verbetering zien, is het niet ondenkbaar dat dit bij nader inzien toch wordt toegestaan. (marco Timmer / Jarno Verweij)

23 mei 2013 om 16:26

Dit is niet het hele verhaal. En heb deze ook gelezen, maar klopt op maar een paar punten. En wie betaald heeft recht van spreken.

Het is een vaag nieuws bericht, er wordt totaal geen informatie gegeven over de nieuwe competitie-aanpak. Mocht 1 van de belofte-teams laatste worden, kunnen die dan degraderen en waarheen. Kunnen er andere belofte teams promoveren of krijgen de 2 clubs die nu "uitverkoren" zijn het eeuwige voordeel doordat ze hun talenten op een hoger niveau ervaring op kunnen laten doen.

Ook blijft de voetbalpiramide incompleet omdat de deur naar de (semi) amateur verenigingen gesloten blijft.

23 mei 2013 om 16:30

in eerste instantie werd er gesproken met de topklasse, maar die kunnen niet aan de eisen voldoen van minimaal 16 contract spelers. Tevens kost het ze zoveel geld om de accommodatie om te bouwen. En de speeldagen stond hun niet aan. Tis dan graag of niet :P

23 mei 2013 om 17:05

Dat van die accomedatie is onzin, Varkenoord, de Toekomst of de Herdegang kan je op zeker vergelijken met de acccomedaties van Spakenburg, Ijsselmeervogels en Kozakken Boys (dat zijn de Topklasse-clubs waar ik ervaring mee heb).

Het belangrijkste punt is inderdaad het aantal voltijd contract-spelers, maar eerder deze week was er sprake van dat ze deze eis aan gingen passen door middel van een overbruggings-periode.

Maar blijft mijn punt staan, hoe gaat het met de degradatie van de 2 "uitverkoren" belofte teams en de promotie van de andere beloften teams.....

23 mei 2013 om 17:12

Bedoel de aanpassing lichtmasten reclame borden led. en etc.. voor TV opnames. Eerder heir vermeld, is de toekomst haast hetzelfde als bij Almere. Twente kan in FBK als dat rond komt. En psv kan of op de herdegang of in Fc Eindhoven stadion. Rest is al goed voor jupiler league

Geweldig voor Ajax. nice!
Echter, samenwerking met Almere City zal wel een stuk minder worden nu natuurlijk.
Geweldig voor de talenten om op dat niveau te kunnen spelen, talenten zullen nu sneller klaar zijn voor het 1e verwacht ik.

Kan iemand mij het volgende uitleggen. Als ik me niet is de topklasse de divisie onder de JL en is dat niet de beloftecompetitie. Waarom mogen de topklasse teams dan niet promoveren. Die heb er dan toch meer recht op?

23 mei 2013 om 16:31

De topklassers willen met de huidige regels van de knvb zelf niet promoveren naar de Jupiler League.

23 mei 2013 om 21:09

Hmm zie nu pas hoe slecht mijn zinnen zijn...

Anyhow, in de tekst van VZ staat dat ze niet mogen promoveren, dat er clubs zijn die niet willen is mij bekend. Maar conclusie is dan dat de woordkeuze van VZ slecht is.

23 mei 2013 om 22:05

Ja klopt. Hoorde daarna idd ook dat er 2 clubs zijn die wel willen promoveren. Dus snap nou ook niet meer waar de knvb mee bezig is.

23 mei 2013 om 16:36

Ik lees vage berichten hierover. Komt erop neer dat de JL clubs niet de televisiegelden willen delen met nog meer clubs.

23 mei 2013 om 16:58

Nope, dat is voor de uitbreiding naar 20 clubs, de Jupiler leagues willen dat niet, want de verhalen gaan dat Ajax en Twente en dan ook PSV bij deelname ook gaan delen in de televisiegelden, mooi voor deze clubs, extra inkomsten voor Ajax, PSV en Twente!

Competitievervalsing!

ik denk dat dit heel positief is.
zo kunnen de talenten die bij de diverse clubs aanwezig zijn ervaring opdoen in de jupilerleague.
beter dan in de beloftencompetitie.
vind wel dat als de kampioen van de topklasse ook wil doorstromen deze voorrang moet krijgen.

Bij deze heeft het al effect want ze hebben er een kijker voor de Jupiler League bij!

23 mei 2013 om 16:47

Same here haha.

23 mei 2013 om 17:32

Inderdaad, voor mij ook, ben benieuwd hoe de jongelingen van Ajax het dan zouden doen. Ik vind het een leuk plan!

En weer word het voetbal verder kapot gemaakt. ipv oplossingen te zoeken om vanuit de topklasse door te stromen naar de jupilerleague. Krijgen we nou 1 groot circus in de jupilerleague met de beloften van ajax en twente.

Ajax zal denk nu wat meer spelers daar laten groeien. Maar je mag toch ook niet telkens van team veranderen dan?

23 mei 2013 om 16:32

Lijkt me logisch dat spelers die in de A-selectie niet mee mogen doen met de beloften inderdaad. En dat spelers die bij de beloften spelen ook niet zomaar overgeheveld mogen worden naar de A-selectie.

Maar ja je weet maar nooit met de knvb.

23 mei 2013 om 16:33

Er zullen wel wat regels aan verbonden worden ja. 3 dispensatiespelers ouder dan 23 jaar lees ik hierboven al. Dat is maar goed ook anders zou Cillessen bijvoorbeeld geen minuten meer kunnen maken.

23 mei 2013 om 16:50

Cilissen moet Jupiler-voetbal spelen? Die man is niet alleen achteruit gegaan bij zijn tranfer van Nec naar Ajax, maar echt 3 stappen achteruit!

23 mei 2013 om 16:59

Hij bedoeld denk, dan Jasper geen minuten maken in de eerste van Ajax.

Ik vind het echt een heel raar en verschrikkelijk plan, net als wat er in Spanje gebeurd (Real Madrid Castilla en Barcelona B). Je bent toch een voetballer om te presteren en het hoogst mogelijk haalbare eruit te halen? Waar is de motivatie als je geen kampioen kan worden, geen periode kan winnen of deel mag nemen aan play-offs.....? Ik zeg, gewoon lekker die topklassers doorlaten stromen!

Dit is het einde van de Jupiler League ( Bedankt Knvb ) en nog meer Ajax , het kan niet op !!!!! zijn er ook nog andere clubs ?????

23 mei 2013 om 16:46

Krijg Ajax hier nu de schuld van? PSV en Twente dan? Die hebben dit ook geadviseerd. Maar nee, ligt alleen maar aan Ajax.

23 mei 2013 om 16:49

Haha je haat tegen Ajax is wel erg groot he, haal dat bord voor je kop vandaan het zit je gezonde gedachtegang in de weg. Ajax doet helemaal niets verkeerd, Ajax wil alleen graag het beloften elftal in de Jupiler League laten spelen, meer niet.

23 mei 2013 om 16:52

Haha nu ligt zelfs dit al aan Ajax. Lachwekkend!

23 mei 2013 om 17:05

Toch grappig hoe Ajax in de titel als een rode lap voor onze anti-ajacieden werkt.

Persoonlijk vind ik het wel interessant als Ajacied om het tweede vaker aan het werk te zien. Aan de andere kant zal Ajax nu wel moeten stoppen met samenwerkingsverbanden vind ik, zoals met Almere. Dat is niet langer vruchtbaar. In het buitenland gebeurd het al langer (barcelona B). Maar ik vraag me af of spelers nu nog zo flexibel kunnen worden ingezet tussen twee elftallen.

volgend seizoen 2x een huldiging

23 mei 2013 om 17:03

Was dit jaar ook al het geval: Eentje voor Ajax en eentje voor Cambuur.....

Ik vind het helemaal niet erg dat de beloftenteams worden toegevoegd aan de competitie. Maar ik vind dat we moeten toewerken naar 2015/2016 wanneer promotie en degradatie tussen de Juplier League en Topklsse verplicht is. Verder hoop ik ook dat er steeds meer beloften teams mee gaan doen. Op welk niveau dan ook. Laat ze maar beginnen in de topklasse volgens seizoen.

Promotie en degradatie blijft overal verplicht behalve beloften teams naar dezelfde divisie als hun team..

Prima idee het invoegen van de beloftenteams; maar geef ze niet de voorkeur boven de topklassers.. Zo gaat dit systeem nooit werken..

Het is de grootst mogelijke onzin om beloftenelftallen toe te laten tot de JL. Deze teams mogen niet meedoen om promotie en doen dus min of meer voor spek en bonen mee. Dat gaat de competitie niet bepaald actractiever maken naar mijn idee. De eerste divisie had een stuk boeiender kunnen worden als er vanuit de eerste divisie meerdere ploegen rechtstreeks zouden degraderen en wanneer er vanuit de JL zou kun worden gedegradeerd. Dat gaat dus niet gebeuren begrijp ik uit de plannen. Deze plannen worden de clubs door de strot geduwd terwijl de echte problemen er niet door worden aangepakt.

De eredivisie en de JL hebben elk hun eigen belangenvereniging wat volgens mij volslagen onzin is. Er zou één belangenvereniging voor het gehele betaalde voetbal moeten zijn. Nu wordt vanuit de eredivisie de doorstroming naar de eerste divisie tegengehouden en kan er maar één ploeg rechtstreeks degraderen. Dat gebeurd vrijwel nergens in Europa.

23 mei 2013 om 17:23

"er zou één belangenvereniging voor het gehele betaalde voetbal moeten zijn."

Nog een probleem, want dan word er weer geen rekening gehouden met de topklasse. Het is allemaal erg ingewikkeld en door deze beloften toe te laten word het nog ingewikkelder. Ze moeten eerste de promotie en degradtie oplossen tussen JPL en Topklasse voor ze met nieuwe teams gaan strooien.

Bert van Oostveen schijnt niet zo blij te zijn over deze eisen.

De Jupiler league word steeds meer een chaos. Het voetbal word steeds verder verziekt door commerciële zakkenvullers. Het klootjesvolk slikt het toch wel .

Wel goed voor de talenten, alleen moeten ze ook kunnen promoveren anders lijkt t net of ze voor de lol meedoen

slechte beslissing.
Kijk naar de tweede teams in Duitsland. Wanneer zij ergens spelen is dit vaak de slechtst bezochte wedstrijd van de thuisclub, Gewoon als in Belgie doen, allemaal open klasse, semiprofs en wat nu accomodatie moet goed zijn! in belgie zijn er tweede klassers met terrein , dan zijn ze hier in de vierde klasse nog beter.
En je hebt alleen veld met spelers en een plaats om te staan nodig toch?

Toch snap ik het niet. De beloften van PSV haalden in de afgelopen 5 jaar 223 punten en die van Twente 192. Daarbij werd PSV resp. 9e, 3e, 1e, 1e en 8e en Twente resp. 8e, 1e, 9e, 8e en 7e. Waarop heeft Twente dan beter gepresteerd?

23 mei 2013 om 17:23

Het afgelopen seizoen... Zo wordt overal geselecteerd, als je 3 jaar kampioen wordt in NL en daarna 8e mag je ook geen CL spelen 'omdat je de afgelopen jaren beter was'.

23 mei 2013 om 18:18

Ik dacht dat de Knvb gezegd had dat er op basis van de laatste 5 jaar geselecteerd zou gaan worden. Maar er staat inderdaad afgelopen seizoen, dus dat zal het wel zijn.

Da's mooi, twee kampioensschalen!

Waarom niet 3 niveaus met ieder 16 clubs? Dat is toch veel makkelijker? Dan heb je een Eredivisie met goede teams, een JL die een stuk meer voorstelt en een 3e niveau waar dan beloften en overige teams kunnen spelen. Ze moeten gewoon niet zo moeilijk doen.

Ik zou er voor kiezen om het dan als volgt op te zetten:

22 clubs in JL. Er komen 4 beloftenteams bij en 2 topklassers.
Clubs uit de JL kunnen naar de Topklasse degraderen en clubs uit de Topklasse kunnen naar de JL promoveren.

Het slechts presterende beloftenteam degradeert naar de reguliere beloftencompetitie en de kampioen van de beloftencompetitie promoveert naar de JL. Voor de beloftenteams in de JL andere regels maken zodat er veel animo is voor deelname.

Beloftenteams die in de JL spelen ook mee laten doen aan de Knvb beker, maar geen periodetitel winnen in de JL en ook geen play-offs spelen.

Wanneer een beloftenteam laatste wordt in de JL degradeert het naar de beloftencompetie, en de laagst geklasseerde 'gewone' club degradeerd naar de Topklasse. Wanneer een beloftenteam kampioen wordt in de JL promoveert de hoogst geklasseerde 'gewone' club naar de Eredivisie en spelen de overige hoogst geklasseerde Play-offs.

Ook moet men af van de regel dat er minimaal 16 contractspelers moeten zijn per club, dat maakt het voor de Topklasse niet aantrekkelijk en veel clubs komen in de schulden...

23 mei 2013 om 17:27

Het lijkt niet zo'n slecht plan, maar hoe is het eerlijk dat als bijvoorbeeld Dodrecht 19de eindigd en Jong Ajax, Jong PSV en Jong Twente er nog onder, dat Dordrecht dan moet degraderen? Dat gaat nooit goed komen; want dat slaat nergens op. Als je graag mee wilt doen in de voetbal piramide dan moet je ook kunnen degraderen.

23 mei 2013 om 17:29

Misschien dan de clubs verdelen over Topklasse en JL? Maar het lijkt mij erg onwaarschijnlijk dat de 4 beloftenteams alle 4 laatste eindigen, als dat zo is hebben ze er niets te zoeken en moet het idee meteen opgeheven worden.

23 mei 2013 om 17:35

Lijkt mij ook onwaarschijnlijk maar het is een hypothese, over elke situatie moet worden nagedacht

De beloften teams spelen dus eigenlijk nergens voor in de jupiler league. Ze mogen toch niet promoveren en zelfs aan de play offs mogen ze niet mee doen.
Zie zo 123 geen echt grote nadelen voor de huidige jupiler clubs. Er spelen twee teams mee in hun competitie voor spek en bonen. Alleen nemen ze wel een deel van de televisie rechten in beslag, maar dat deel was anders toch naar een andere club gegaan.
Wel vind ik het weer indirecte competitie vervalsing voor de eredivisie. PSV en Ajax zijn zo aantrekkelijker voor jonge spelers dan bv Feyenoord, Vitesse, Twente en andere. En hebben Ajax en PSV voordeel dat hun jeugd meer ervaring op kan dan op een hoger niveau. Iets wat de andere eredivisie clubs niet hebben en het ook niet zelf in de hand hebben om eventueel ook een beloften team in de jupiler league te krijgen.
Feyenoord gaf aan er nu niet aan mee te doen omdat het financieel nog niet helemaal top is maar er in de toekomst zeker wel oren naar heeft. Maar Feyenoord heeft het niet zelf in de hand om toegelaten te worden te worden in de jupiler league. En dat is wel competitie vervalsing. Ajax en PSV hebben dit als ware cadeau gekregen van de Knvb.

Er had een eerlijke doorstroming moeten plaatsvinden. Deze teams kunnen nu niet promoveren en ook niet degraderen. Andere beloften teams kunnen niet promoveren door eigen succes.

De mensen die dit goedkeuren zijn ook de mensen die geen fuck om de Jupiler League geven.

Jammer voor de JL, ik zie liever zoveel mogelijk authentieke clubs die elk een mooie, unieke geschiedenis hebben in plaats van tweede elftallen. Dat is toch slecht voor de ambiance en de voetbalbeleving voor de echte fans die hun club in de JL uit zien komen.

Verder geeft het de topclubs (psv?, Twente, Ajax) ook een oneerlijk jeugdvoordeel t.o.v. de andere Eredivisieclubs omdat talenten daar eenvoudiger de kans hebben om op een hoger niveau te kunnen spelen, dat moet je ook niet willen als Knvb.

Ik kan niet wachten tot promotie/degradatie naar en vanuit de JL een feit is! Dan komen ook meer Topklasseclubs op het tweede niveau, heerlijk voor de voetballiefhebbers van kleinere clubs.

Kunnen deze clubs wel degraderen ???

23 mei 2013 om 17:59

Nee dat kan niet, aangezien de clubs uit de topklasse ook niet kunnen promoveren.

On: Ik ben benieuwd hoe dit allemaal zal lopen. Het is hopen op een aantrekkelijkere Jupiler League

23 mei 2013 om 19:29

Maar ik bedoelde in toekomst ... nu niet

Maar bijv. zijn een aantal teams in (vooral) zondag ... die wel willen en misschien volgend jaar wel kampioen worden.

Jammer dat Heerenveen zich niet heeft aangemeld. Op basis van afgelopen seizoen zouden ze dus direct toegelaten worden. Overigens ook op basis van historie.

Ik geloof niet dat dit de Jupiler League leuker gaat maken. Ik denk dat de gemiddelde supporter van de JL toch niet warm loopt van een wedstrijd tegen een 2e elftal van een topclub.

Verder ben ik benieuwd hoe de regels gaan gelden voor de beloftenteams, Kunnen spelers bijvoorbeeld de ene week bij het 1e spelen en de week erna weer bij de beloften? Of komen er aan het begin van het seizoen 2 aparte selecties? Indien het 1e het geval is, dan kan je toch wel een mooie vorm van competitievervalsing krijgen lijkt me. Stel dat Almere (heeft een samenwerkingsverband met Ajax) speelt om een periodetitel en Jong Ajax speelt tegen de concurrent van Almere. Dan kan Ajax een paar 1e elftal spelers opstellen zodat die winnen en Almere de periode pakt. Zeker gezien het feit dat een hoop spelers van Ajax 23 of jonger zijn, en dus voor beide teams uit zouden mogen komen.

En hoe gaat de promotie/degradatie werken als dat verplicht wordt? kunnen belofteteams ook degraderen naar de topklasse, mochten die onderaan eindigen?

De speeldag is ook niet echt duidelijk. Nu weet je standaard dat je op vrijdag speelt, maar als ik het zo lees speel je de ene week op zaterdag en de week erna weer op maandag. Dat maakt het er niet overzichtelijker op (snap sowieso niet dat ze die maandag erin houden. De stadions zijn die dagen aanmerkelijk leger dan op de andere dagen en ik geloof niet dat de live-wedstrijd op eredivisie live nou zo ontzettend veel kijkers trekken).

De Knvb is weer lekker bezig... Al jaren roepen ze om doorstroming vanuit de amateurs, nu zijn er met Katwijk en Achilles '29 twee ploegen die wel willen promoveren en dan mogen ze ineens niet van de Knvb... En gaan de beloftes van Ajax nu in de Arena spelen? Want ga er vanuit dat De Toekomst ook niet aan de licentie eisen zal voldoen. Gezellig, 3.000 man in een stadion van 50.000. Leuke tv ook...
Ik ben niet blij met deze oplossing. Ik vind dat de Knvb gewoon de licentie eisen aan moet passen zodat topklassers makkelijker kunnen en willen promoveren en het voor huidige clubs ook makkelijker te doen is. Maar goed, zoals ik er naar kijk heeft de Knvb nooit echt goede oplossingen bedacht voor uitdagingen...

Jammer dit. Ik had liever Achilles'29 en Katwijk er ook nog bij gezien. Waarom gewoon niet met 20 clubs en dan volgend jaar 2 clubs laten degraderen zodat je het seizoen er na 18 clubs hebt. Dan heb je altijd wel een goede doorstroming van de Topklasse naar de Jupiler league.

Zoveelste wanbeleid van de Knvb. Eerst moesten en zouden de topklassers promoveren en nou mogen ze niet. 2e elftallen moesten maar uit 2 clubs gaan bestaan voor een betere regionale opleiding en nou mogen ze niet meedoen. In Rotterdam eo krijgen ze Ajax2 drie keer op bezoek. Altijd gezellig. In Duitsland zie je dit ook ( 3. liga ). maar daar hebben ze ook stadionnetjes met een uitvak. In NL alleen een lullig bijveld. Volgend jaar krijg je supporters van Den Bosch, Mvv, Go Ahead, Oss en Fortuna op bezoek. Al die wedstrijden zullen in de Arena en het Philips stadion gespeeld moeten worden. Wat de terreinbeheerder weer een kaal veld en een kale kop zal bezorgen. Er is maar 1 oplossing. Eigen competitie voor de 2e elftallen. Vergeet niet dit zijn geen broodvoetballers maar talenten voor de toekomst en die leren niks van elke week doormidden getrapt te worden. Verder 1e en 2e divisie ( nou topklasse ) met verplichte promotie/degradatie.

In het verhaal staat dat Ajax met Acfc samenwerkt en PSV met Eindhoven maar de samenwerking tussen GAE en FC Twente staat er niet vermeld.

Wel leuk dat je voor spek en bonen mee kunt doen in de competitie. Maar kunnen deze ploegen ook degraderen ? Of heeft jong PSV nooit meer kans om in deze competitie te spelen.

Ik ben dan ook totaal geen voorstander van dit systeem. Ik snap de je de eerste divisie clubs meer wedstrijden wil laten spelen, maar of dit het juiste idee is vraag ik me af.

Volgend jaar spelers als Ericson, Alderweireld, Toivonen en Pieters in de Jupiler League. Dat zou echt een verbetering zijn zijn voor de Jupiler League, aangezien deze spelers het contact niet willen verlenen, terug gezet worden na Jong Ajax OF Jong Psv, en nog niet verkocht zijn !!!!

Zoooo zeg, wat een toeval zeg dat nu Ajax zich aangemeld heeft, het met het beloftenteam mee mag doen in de Jl....
En wat denken jullie, als bijv Utrecht en RKC zich aangemeld hadden dit ook doorgegaan was?
Ik denk van niet.
Dus de beloftenteams mogen niet promoveren, geen periodekampioen worden...en ook niet degraderen! Interessante competitie hoor!
Ennuh...blijven de uitverkoren clubs er eeuwig in? Gratis testen van jeugdspelers op kosten van de rest? In theorie kan Jong Twente bovenaan eindign en Twente degraderen uit de eredivisie, wat dan Knvb?
-chantage Fox
-competitievervalsing
-In strijd met beloftes aan amateurclubs
-geen doorstroming
-doodsteek JL

Voor mijn club, Ajax, zie ik er alleen maar voordelen van maar zoals anderen al aangeven voor de uitsupporters van andere clubs is het minder leuk. Wellicht dat ze het in het olympisch stadion kunnen houden ? Maar goed in de spaanse competitie en duitse competitie spelen ook belofteteams. Ik denk dat het voor de Jupiler League zelf best goed kan zijn. Zeker Ajax heeft veel exposure en trekt toch wellicht meer toeschouwers naar de stadions en eventueel meer televisieopbrengsten gezien er zeker wat ajax supporters zijn die willen kijken.

Dat denk althans dan

Alleen vraag ik me af wat ze doen met bijvoorbeeld de samenwerking tussen Ajax en Almere (ook door anderen al aangehaald) Maarja de wijze heren uit Zeist zullen het vast goed doordacht hebben!

Het kantoch niet zo zijn als een speler van het eerste geblesseerd id geweest in deze competitie mee gaat doen want dat is pas competitie vervalsing

Slecht plan en ook erg oneerlijk.
Je zal als club maar in gevecht zijn voor een periode titel met een andere club.
Zelf moet je tegen een van de belofte elftallen spelen. De eredivisie ligt even stil in verband met interland voetbal. Om toch ritme te behouden laat de trainer van een van de twee clubs laat de club spelers die niet geselcteerd zijn mee spelen met de belofte....

Ik heb vooral vraagtekens... je zou wel kunnen zeggen iedereen die voor ajax 1 uitkomt mag niet meer uitkomen voor de belofte en of andersom. Alleen in de winterstop kunnen de spelers ruilen van team.

anders is het in mijn ogen echt niet eerlijk.

23 mei 2013 om 21:20

In Spanje is het (dacht ik) zo dat je een A kern moet selecteren en een B kern. Voor het seizoen al. Een speler uit de B kern kan wel met de A kern meedoen, maar andersom niet. In de beker was de regel dat een speler die een X aantal wedstrijden met het A team had gespeeld, niet met de B ploeg mocht meedoen. Ik denk dat dit wel goed geregeld zal worden.

Hier nog 1 met een zoon vernoemd naar "Jari" 3 mnd geleden.

Gefeliciteerd trouwens!

In België hebben ze dit ook geprobeerd, maar dan zei die kut kbvb dat de teams van Anderlecht en Club Brugge enzo pas in derde en vierde klasse mochten starten.. echt belachelijk. Dus wees blij dat dit gedaan wordt. Jong Ajax, dat vast vol talenten zit, kan zo al ervaring opdoen als een niveau hoger dan de beloftencompetitie. Hierdoor zullen niet enkel de toptalenten (de Fischers) maar ook de spelers die wat tijd nodig hebben (de Burnets, Narsinghs, etc) de kans krijgen om zich te ontwikkelen waardoor die niet zullen vroegtijdig weggestuurd worden of uitgeleend moeten worden aan een club waar ze geen kansen krijgen. Dit geeft zoveel kansen aan de jeugd.

Dit concept doen ze in Spanje en Portugal al, sinds Portugal sinds dit jaar, in Spanje al veel langer. En laat nu die twee landen net de twee landen zijn waar veel talenten doorstromen.... toevallig hé?

Zeg maar dag tegen de Jupiler league en de belofte competities!
Knvb hadden de doorstroming van de amateurs moeten bevorden en de Juplier league aantrekkelijker moeten maken. Deze beslissing gaat steeds minder mensen trekken (afgezien van Enschede en A'dam) en waarschijnlijk gaan er hierdoor nog meer Jupiler clubs afhaken en dus zal er nog minder talenten doorstromen.

Heerenveen is afgelopen jaar met Straatlengte kampioen geworden (meer dan 20 punten verschil) waarschijnlijk waren ze dat ook in de Jupiler league geworden. Maw ze worden kampioen, maar de andere teams mogen om de kruimels strijden. Dat ga je nu ook met Ajax en Twente ook krijgen.. De spanning is weg in de competitie en dus waarom gaat men dan nog een Wedstrijd van Almere bekijken als Ajax 'b' in dezelfde competitie speelt en de spelers die nu eventueel naar Almere uitgeleend werden zelf houdt. Weer een team weg. Op deze manier blijven er 3 clubs over: Ajax "b", FC Twente "b" en PSV "b" en SC Heerenveen "b" of een ander club wint met 40 punten verschil de Belofte competitie.

Well done Knvb!!!!!!!!

Trouwens nog een opmerking. Nu moet de Knvb wel volhouden dat spelers van Ajax, Twente of PSV die ingeschreven staan in de Jupiler league, Niet meer mogen uitkomen voor de eerste elftallen anders kan je de Jupiler league en de Eredivisie opdoeken.

Helaas alles moet wijken voor de commercie!

Ik vind het maar een vreemde oplossing om de JL aantrekkelijker te maken. De Knvb moet gewoon de regels t.o.v. het aantal full profs versoepelen. Dan willen de topklasse clubs echt wel promoveren (zeker nu ook de verplichte vrijdag als speeldag wordt afgeschaft). Met de clubs uit de Topklasse erbij verdwijnen vanzelf de rotte appels zonder dat de JL in elkaar stort.

Het toelaten van belfteteams vind ik een vreemde constructie. Ik weet nog niet wat ik ervan moet denken. Hoe gaat het in zijn werk als bijv. Ajax een jeugdspeler voor een wedstrijd aan de A-selectie wil toevoegen ivm een blessure. Kan dat? Hoe werkt het met de plaatsing van de belofteteams? Doen elk jaar de nr. 1 en 2 mee van de beloftecompetitie? Etc. Etc.

Volgens mij zijn er teveel losse eindjes die nog opgelost moeten worden. Ik vind het met name belachelijk dat de Topklasse teams die willen promoveren nu buiten de deur worden gehouden.

Wat een onzin 1979. Ik weet niet waar je dat vandaan hebt maar ikzelf kijk elke thuiswedstrijd en de meeste uitwedstrijden en pik ook nog sommige Europese wedstrijden mee. Maar heb echt nog nooit iemand zo een Ajacied zien omschrijven

Jammer dat FOX en Eredivisie Live niet beseffen dat zoals de Jupiler League nu in elkaar steekt het een kansloos concept is. Clubs kunnen zichzelf niet bedruipen omdat er teveel eisen en regels zijn, zolang ze dat niet beseffen zijn alle pogingen kansloos. Natuurlijk willen veel mensen de jeugdteams van de grote clubs zien maar daarmee los je het probleem niet op. Bovendien heb je kans dat Jong Ajax en Jong PSV hoog eindigen waardoor bijvoorbeeld de nummer 3 moet promoveren, lijkt me een rare situatie.

Ik vind dit vreselijk voor de Jupiler League, die moet je dit echt niet aandoen. Heel leuk voor Ajax wel met Jong Ajax die in een hogere divisie speelt qua kwaliteit..

Dit moet je niet willen. Dan heb je Sparta - de Graafschap en andere wedstrijd Jong FC Twente - FC Emmen.. Natuurlijk kijk je dan Sparta - de Graafschap en kijk ook liever naar Achilles'29 of Katwijk dan zo'n potje Jong FC Twente tegen een Emmen waarbij ik dicht in de buurt woon.

Wat een aanfluiting is de Nederlandse competitie toch.
Dit is de grootste onzin over 15 jaar heb je de eredevisie en alle tweede elftallen spelen dan jupiter L.
Hier zit niemand op te wachten, ga dan liever naar de top klasse dan JP L.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren