Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech tovert ook bij Marokko; Aboukhlal beleeft droomdebuut

Laatste update:

Marokko heeft vrijdag een zorgeloze avond beleefd in de strijd om kwalificatie voor de Afrika Cup. De Noord-Afrikanen werden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek bij de hand genomen door sterspeler Hakim Ziyech, die met twee doelpunten en een assist opnieuw uitblonk. Voor Zakaria Aboukhlal werd het een avond om nooit te vergeten: de aanvaller van AZ debuteerde voor de Marokkaanse ploeg met een doelpunt: 4-1.

Bij Marokko begon met Noussair Mazraoui van Ajax één speler uit de Eredivisie in de basis. Ex-Feyenoorder Sofyan Amrabat stond eveneens aan de aftrap, terwijl Zakaria Labyad van Ajax op de bank bleef. Al in de derde minuut dook Ziyech gevaarlijk op, toen hij met rechts net naast mikte. Even later bediende de aanvallende middenvelder met een perfecte steekpass Achraf Hakimi, die over de linkerflank was opgekomen en met buitenkant rechts scoorde: 0-1.

Hakim Ziyech gaat ook bij Marokko door met het afleveren van heerlijke assists! ??

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 13 november 2020

Marokko was overduidelijk de sterkste ploeg, maar werd na 25 minuten in de counter geslacht. Spits Louis Mafouta dook gevaarlijk achter de Marokkaanse defensie, omspeelde de ver uitgekomen doelman Bono en maakte het af: 1-1. De thuisploeg zocht vervolgens geduldig naar een nieuwe treffer en werd geholpen toen spits Youseff El Arabi in de zestien in de rug werd geduwd. Ziyech mocht vervolgens een penalty nemen en gaf die voldoende kracht mee om ondanks de vingertoppen van doelman Geoffrey Lembet te scoren: 2-1.

Twee minuten later was het opnieuw raak voor Ziyech, die de bal na een kortgenomen hoekschop vanaf de rechterkant wilde voorzetten. De lage pass van de nummer tien ging aan alles en iedereen voorbij en rolde verrassend in de verre hoek het doel in: 3-1. Vlak na rust kwamen de Marokkanen goed weg toen een doelpunt van Vianney Mabide werd afgekeurd wegens buitenspel in de aanloop.

Hakim Ziyech scoort vanaf DEZE POSITIE! ??

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 13 november 2020

Marokko maakte een wat nonchalante indruk in de beginfase van de tweede helft en mocht ook van geluk spreken dat Mafouta geen penalty kreeg, toen hij onderuit ging na een direct duel met doelman Bono. In de 64ste minuut sloeg Marokko aan de overzijde van het veld opnieuw toe. Ziyech liet zich uitzakken naar de rechterkant van het veld en stuurde Aymen Barkok diep. De middenvelder legde de bal voor op de vijfmeterlijn, waar Aboukhlal alert intikte: 4-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Het is de wereld van Hakim Ziyech en wij leven daarin.

13 november 2020 om 22:08

Ja, het is wel echt zo'n wereldspeler die over 20 jaar nog steeds wordt herinnerd. Heb echt het idee dat bepaalde mensen Ziyech echt zien als het nieuwe wereldwonder. Uiteindelijk is dit toch gewoon een speler die internationaal zijn generatie geen smoel geeft? Niemand zal zijn generatie als de generatie-zyiech beschrijven. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het echt een hele goede voetballer, maar daar is naar mijn mening ook alles mee gezegd

13 november 2020 om 22:13

Hier sla je de plank toch volledig mis. Ziyech heeft iets bijzonders waardoor hij juist in de geheugens zal blijven.

13 november 2020 om 22:14

Tot die wedstrijd tegen Liverpool en City beslist

13 november 2020 om 22:18

Wat is dat bijzondere dan? Ik wil echt wel geloven dat in Nederland mensen hem over 20 jaar nog zullen herinneren hoor, maar dat zal waarschijnlijk een speler als Schöne ook? Internationaal zie ik niet Zyiech tot een speler doorgroeien die direct op iedereens zijn lippen liggen, moet je een creatieve middenvelder noemen.

13 november 2020 om 22:19

Waarom zo serieus meteen,hij is gewoon fan van ziyech,dat ben ik al sinds zijn heereveen tijden,hij is mijn favoriete voetballer van de eredivisie afgelopen 10 jaar,ziyech heeft ook vaak genoeg zijn credits niet gehad,het ging altijd over zijn balverlies,omdat hij geen balletje breed voetballer is,Tuurlijk is het geen messi,maar als hij zo doorgaat is hij gewoon de Johan Cruijff van marokko,dat is toch ook niet verkeerd...ik bedoel dus de beste voetballer ooit van zijn land(voordat mensen denken dat ik hem direct met Johan vergelijk)

13 november 2020 om 22:29

Tja, ik kan het nog wel gaan nuanceren dat de voetbalwereld alles behalve om Zyiech draait (laat staan de wereld), maar ik vind zijn opmerking gewoon kut op dirk slaan en compleet overdreven. Leuk dat jij en Koos fan van hem zijn, maar wil zijn opmerking toch wel een beetje nuanceren. Zyiech zit gewoon in een groep van hele goede voetballers, waar er veel van zijn.

13 november 2020 om 22:38

Maar die groep blijft klein als je het afzet tegen 7miljard mensen op de wereld,het is maar net hoe je erna wilt kijken..

13 november 2020 om 22:48

Populatie van de mens maakt uiteindelijk niets veel uit, want de top wordt niet veel groter. Uiteindelijk heb je een handvol spelers die de dienst uitmaken op het wereldtoneel en zullen blijven worden herinnerd.

13 november 2020 om 23:06

Nouu denk dat ze over paar jaar in Nederland, Marokko en Engeland zeker nog over ziyech praten. De man bracht ajax naar de halve finale(geen enkele Nederlander dacht paar jaar geleden nog dat er een Nederlandse club om de europese prijzen zouden meedoen). “De nieuwe Hazard” heeft nu al de harten van londenaren veroverd na 4 wedstrijden. Wie weet waar het schip strand, hij is nog maar 27 jaar.

13 november 2020 om 23:24

'bracht Ajax naar de halve finale' ook dit wordt weer geromantiseerd. Ik denk zeker dat hij wellicht als eerste wordt genoemd van het elftal, maar hoogstpersoonlijk naar de halve finale gebracht? Kan nog 4 spelers noemen die net zo'n groot aandeel erin hadden hoor, en dat is meer mijn punt. Hij heeft een flink aandeel gehad, maar je doet er de rest wel te kort mee. En om nou al Engeland erbij te roepen? Heeft een goede eerste indruk achter gelaten, maar nu kijken wat de rest gaat brengen

13 november 2020 om 23:37

Dan moet Chelsea nog wel wat beter worden. Op dit moment zijn City en Liverpool duidelijk beter.

14 november 2020 om 08:48

Marieke90, dan moet hij Timoumi en Hadji nog voorbij, want dat zijn echt heel goede en populaire spelers geweest in Marokko. Net als Ziyech nu is, maar nog niet tot in de eeuwigheid. Dat kan ie uiteraard wel worden, maar dan moet ie ook nog iets unieks doen en het liefst bij het nationale elftal.

13 november 2020 om 22:23

Is ie groter dan Hadji in Marokko ?

13 november 2020 om 22:34

Nog lang niet. Zelfs een naybet is groter. Ziyech heeft een heel slecht Africa cup gespeeld en ook op het wk was hij 1 van de minste. Over een paar jaar weten we of die groter word dan hadji naybet bassir etc .. hoop het voor hem

13 november 2020 om 22:34

Denk onder de huidige generatie wel.. onder mijne nog niet haha

13 november 2020 om 22:40

In mijn ogen kan een verdediger nooit de beste zijn,naybet en benatia hebben mischien meer bereikt en zijn groter,maar ziyech is toch voor wie je,je televisie aanzet..

13 november 2020 om 22:45

Op het wk was hij verschrikkelijk deed gewoon pijn aan je ogen,helemaal voor een voetballer die zegt nooit nerveus te zijn..

13 november 2020 om 23:40

Hadji, Bassir, Chippo, Hadda. Dat was echt een goede generatie. WK 1998 tijden haha.

14 november 2020 om 00:09

Hadji is sowieso de goat maar Ziyech doet het wel geweldig bij Marokko imo

14 november 2020 om 01:51

@japie nee generaties eerder heb je een goat lopen. Mannen van wk 86

14 november 2020 om 13:52

De goat van Marokko bedoelde ik

Die Aboukhal heeft toch nog amper een wedstrijd voor AZ gespeeld en is dan al opgeroepen. Ziepige voetbaldbond heeft Marokko. Te triest voor woorden.

13 november 2020 om 22:02

Nederland is niet triest wil je zeggen dan? Hypocriet!

13 november 2020 om 22:05

achteraf hadden wij dat beter ook kunnen doen met Ziyech. wat een fenomenale speler is dat

13 november 2020 om 22:08

@japie ziyech was toen al goed genoeg voor het Nederlandse elftal,als Hiddink trainer was gebleven bij oranje,speelde ziyech nu 100% voor oranje

13 november 2020 om 22:14

Eens man. Het wordt steeds erger, wat Marco ons heeft ontnomen. Eeuwig zonde

13 november 2020 om 22:14

Het hele onderwerp Zyiech en het Nederlands elftal kan toch wel een keer worden afgesloten? Ok, het zegt ook wel genoeg over het niveau waar wij tegenwoordig mee te dealen hebben, door ongeveer de slechtste generatie ooit te hebben gehad bij het Nederlands elftal. Zo'n Ziyech was toch gewoon in de generatie van Robben, De boer, Van Basten leuk geweest om erbij te hebben, maar zo niet even goede vrienden? Nou zit die ook wel in een hele matige Nederlandse generatie dat het net wordt gedaan alsof wij een niveau Cruijff zijn misgelopen die ons hoogstpersoonlijk naar het Ek 2016 en wk 2018 had geschoten. Nou, ik had het nog moeten zien hoor.

13 november 2020 om 22:20

ik vind het iig een betere speler als alles wat wij in de aanval en op het middenveld hebben lopen. ik denk daarom ook dat hij bij Oranje ook gewoon een sterspeler zou zijn

13 november 2020 om 22:37

Vind ik ook hoor, maar dat zegt ook genoeg over het niveau wat er nu staat. Vind het een zwaktebod dat er nog steeds mensen om kunnen huilen dat die niet voor Nederland speelt. Zegt genoeg over ons niveau van het moment, en inderdaad, dat is voorin echt heel bedroevend.

13 november 2020 om 23:46

Marco heeft niemand iets ontnomen. Ziyech heeft de keuze gemaakt. Het is graag of niet. Niemand is groter dan het land waarvoor hij kan uitkomen.

13 november 2020 om 23:51

Van Basten en Blind waren blijkbaar wel groter als het landsbelang want Ziyech was het allergrootste talent op de Nederlandse velden en uit persoonlijk rancune over een oud interview werd hij gepasseerd zonder dat de Knvb ingreep

14 november 2020 om 00:16

Is niet waar het interview waar jij op duidt vond pas plaats nadat ziyech al voor marokko had gekozen,tussen van basten en ziyech is gewoon veel gebeurt tijdens hun heerenveen periode..

14 november 2020 om 00:30

dat interview was echt voordat hij voor Marokko koos. Ziyech had gezegd dat hij Van Basten geen goede coach was en later werd Van Basten assistent bondscoach en kon hij zijn trots niet opzij zetten. toen kwam Blind met een of ander non argument dat Ziyech niet in Oranje paste omdat Oranje 4-3-3 speelt en Ziyech was zogenaamd alleen gewend om 4-4-2 te spelen bij Twente

14 november 2020 om 00:52

Ziyech koos na de zomer van 2015 voor marokko,het interview over van basten was in januari 2016!

14 november 2020 om 08:52

@Japie, naar welke datum refereer jij dan? Je weet immers zo zeker dat het interview eerst was en dat Ziyech daarna pas koos, terwijl Marieke hierboven met twee datums komt. Of is je reactie gebaseerd op een gevoel?

14 november 2020 om 16:29

@francine: Precies dat, Marco van Basten; respect voor zijn prestaties als voetballer maar heeft daarna meer kapot gemaakt dan goed gemaakt

14 november 2020 om 16:34

misschien zit ik er dan wat betreft die datum naast maar dan nog weten we allemaal dat Van Basten en Ziyech elkaar al niet lagen in hun gezamenlijke Heerenveen tijd dus uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Van Basten heeft zijn eigen belang boven het landsbelang laten prefaleren omdat hij een speler niet mocht en dan ben je imo gewoon niet geschikt om voor de bond te werken want niemand is groter als het nationale elftal. tot de dag van vandaag hebben we nog steeds last van deze achterlijke beslissing want we hebben nul creativiteit in Oranje en Ziyech zou meteen een van onze belangrijkste spelers zijn en ook een bepalende speler. nu moeten we het hebben van dienende spelers en die maken niet vaak het verschil

13 november 2020 om 22:05

Nederland roept hem niet op en heeft hem niet nodig.

Marokko ziet wat in aboukhlal dus wat is er mis mee om hem op te roepen?

Is ingevallen, heeft gescoord en tankt zo weer vertrouwen.

13 november 2020 om 22:06

Van de Beek en Veltman ook niet, maar die worden ook opgeroepen.

13 november 2020 om 22:06

De trainer bepaalt wie opgeroepen wordt en wie speelt. Ik kan me de oproep van Schuurs nog herinneren btw. Schuurs was toen ook maar een bankzitter.

13 november 2020 om 22:07

MeneertjeJ Lekker oproepen voor geval dat het een grote word! Hij heeft bij Marokko heef meer concurentie dan oranje. Bij oranje speelt babel dat is pas zielig. Ihataren heeft ook meer kans om te spelen bij oranje dan marokko nu. (Barkok, amallah, taarabt, ziyech, harit zijn allen beter) en idrissi ook.

13 november 2020 om 22:09

@kanterealfes

Is niet nodig om te stoken met een Nederland vs Marokko mbt kwaliteit.

Laat gaan. Sta hier boven en support beiden landen. Dat is beter dan dat eeuwige appels met peren vergelijken.

13 november 2020 om 22:17

Jsmooth mijn mening geven is geen stoken. Ben trouwens uit belgie. Dus voor mij is het geen marokko vs oranje

13 november 2020 om 22:07

En toch scoort hij Meneertje. Kijk eerst even naar gastjes als Perr Schuurs die na 2 leuke potten al opgeroepen worden.

13 november 2020 om 22:09

Ho ho ho @MeneertjeJ.. Marokko schudt ook Libie van zich af, hij heeft ook een Libische paspoort

13 november 2020 om 22:10

Heeft niet voor de jeugdelftallen van NL gespeeld, dus ik zie niet in wrm Marokko hem niet mag oproepem volgens jou

13 november 2020 om 22:29

Nederlanders zijn gewoon naief hahaha.
In andere landen werkt het gewoon anders en niet eens alleen in Marokko .
Daar roepen ze gewoon ieder talentjes op zo van : die hebben we vast.
Ik moet ook altijd zo lachen om die politica Broekers-Knol , die belt dan op of ze criminelen willen terug nemen ehh nee natuurlijk niet tot ziens sukkels.
En dan Europa nog verdrag van Marrakech tekenen haha wat een sukkeltjes

13 november 2020 om 22:32

@meneertjej, hij wordt opgeroepen en hij scoort wat wil je nog meer? In plaats van negatief te zijn kun je ook zeggen dat AZ misschien een leuke speler in de selectie heeft. Zeker geen aandacht van je vriendin gekregen vandaag 😁.

13 november 2020 om 23:24

Zo ziepig dat hij meteen in zijn eerste interland een goal scoort. Hebben ze toch goed gezien in Marokko

Marokko begint steeds sterker te worden. Veel talenten gemixt met ervaren spelers. Die Barkok is trouwens een geweldige speler, is ook een van de betere spelers bij Frankfurt.

13 november 2020 om 22:04

ze hebben misschien niet veel spelers bij hele grote clubs lopen, maar er zit wel echt meer voetbal en creativiteit in dan in zo een Oranje selectie

13 november 2020 om 22:41

Ziyech chelsea. Bono en el neysiri Sevilla, hakimi inter. Taarabt Benfica. Sais wolverhampton. Amrabat fiorentina, Barkok Frankfurt. Haarith en mendiel Schalke. Mazraoui Ajax , el Arabi Olympiakos best redelijke clubs allemaal. En spelen wel allemaal in de basis. Ben het met je eens. Zijn niet de allergrootste clubs maar het belangrijkste is dat ze wekelijks spelen. En dat doen ze

13 november 2020 om 23:50

Ze lenen spelers uit heel europa. Wordt tijd dat Marokko transfers gaat betalen 😜

13 november 2020 om 23:53

@mcgregor mee eens hoor, dit zijn zeker geen kleine clubs maar wij doen altijd heel interresant dat onze spelers bij grotere clubs als een Marokko spelen maar het probleem is dat veel van onze spelers daar gewoon dienende spelers zijn waar die Marokkaanse spelers misschien niet in de absolute top van Europa spelen maar wel creativiteit hebben en vaak heel veel voetballend vermogen en dat heb je ook nodig in een elftal

13 november 2020 om 23:30

Met een goeie trainer moeten ze op zijn minst eens de Afrika cup kunnen winnen. Een kwart finale wk zou ook wel kunnen als de loting wat meezit.

Deze man heeft zo’n fenomenale indraaiende trap, als keeper is dat echt een nachtmerrie. Tot de laatste seconde wachten of iemand er tegen aanloopt en anders vliegt ie er alsnog in.

Ziyech heeft een fantastische trap zoals iedereen weet,alleen bij penalties lijkt het tussen zijn oren te zitten....

Klinkende overwinning hoor. Klinkt het bij jullie ook? Hakim gaat weer vrolijk door waarmee hij bezig was. Amrabat treed in zijn broer zijn voetsporen. De volgende leeuw van de selectie. Vies werk wanneer Sofyan je opruimt. Ook leuk om al die talenten aan het werk te zien, zoals die Barkok bijvoorbeeld. Leuke voetballer voor de toekomst en natuurlijk mooi dat Zakaria zijn debuut bekroont met een goal. Bij vlagen genoten van de spelers die soms heel losjes eromheen bewogen alsof ze in een bissara bad aan het glijden waren.

Marokko heeft echt veel concurentie in de aanval en middenveld. Zo veel dat boufal en tanane amper opgeroepen zijn. En die harit en Amallah die ik heel goed vind op bank zitten. (Idrissi, boujellab, barkok, taarabt heb je ook nog) De enige die zeker is van basisplaats zijn hakimi, ziyech, sais, bounou. Word spannend welke spelers naar afrika cup mogen gaan.

13 november 2020 om 22:19

Dat is geweldig nieuws. Al helemaal omdat Marokko de voorbije jaren gebukt ging onder een enorm gebrek aan scorend vermogen. De nieuwe groep aanvallers is enorm veelbelovend. Eeuwig zonde dat de verdediging nu weer tekort lijkt te schieten.

13 november 2020 om 23:03

Dat valt ook wel mee met de verdediging. Centraal achterin zit het goed met Aguerd die basisspeler is bij Rennes, Feddal bij Sporting, Saiss bij Wolverhampton, en Abdelhamid is aanvoerder van Reims. Rechtsback is sterk bezet met Hakimi en Mazraoui en we hebben eindelijk weer een goede keeper met Bounou. Linksback is wel echt een zwakke plek in het elftal.

14 november 2020 om 02:56

Heb je Feddal zien verdedigen tegen CAR? De beste man mag wel bedanken voor het nationaal elftal. Abdelhamid is veel beter en verwacht hetzelfde van Aguerd

Ziyech is werkelijk 90 procent van het hele elftal. Fenomenale speler.

Ik heb deze wedstrijd gezien vooral omdat ik Ziyech volg en het was vooral Marokko die voetbalde tegen een slechte en zwakke tegenstander en meer valt er niet over te zeggen.

Dit was toch wel met vlagen genieten!
Indien de Bondscoach dat ietwat lakse voetbal van met name de beginfase eruit kan krijgen, kan dit Marokko nog wel eens hoge ogen gaan gooien!

13 november 2020 om 22:24

Viel mij ook op inderdaad. Ik kan mij wel eens storen aan dat lakse en nonchalante gedrag soms. Bijvoorbeeld met een simpele pass of tijdens het opbouwen & uitverdedigen. Dat moet er echt nog uit ja.

Man man man wat strooit Ziyech toch zo makkelijk met ballen zeg. Het lijkt heel simpel wat hij doet. Hoe krijgt hij het toch altijd voor elkaar om een speler zo te bedienen dat hij de bal zelfs met zijn kont kan scoren

Kon gewoon Nederland tot wereldkampioen getoverd hebben, maar helaas pindakaas. Hopelijk wint die met Marokko een Afrika Cup het is hem gegund!

13 november 2020 om 23:41

Daar heb je ook nog 10 andere goede spelers voor nodig he. Nederland mag niet eens dromen over wereldkampioen worden op dit moment.

13 november 2020 om 23:49

nou nou nou altijd dat pessimisme weer. Op de Van Gaal manier (5-3-2) zijn er mogelijkheden. Met Deligt, Ake, Van Dijk en De Vrij heeft Nederland een ijzersterke verdediging. Daarvoor een middenveld met Barca en Liverpool spelers en vooraan Depay, als Ziyech daar nog bij was gekomen.. maarja

13 november 2020 om 23:52

Als het op die manier moet, dan heb ik liever dat we ons niet plaatsen. Net als 2010. Verschrikkelijk!

Het mooiste van dit alles is dat hij nu elke week van dit soort wedstrijden gaat afleveren en deze discussie steeds weer gaat oplaaien. Die jonge is nu warm gedraaid!
Als zelfs de grootste azijndrinker op de Nederlandse televisie je in de reet kruipt, onze Johan Derksen, dan weet je dat je lekker gaat!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren