Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech geniet van 'groot voorbeeld': 'Toptechniek en hij denkt heel snel'

Laatste update:

Mesut Özil is een groot voorbeeld voor Hakim Ziyech. De spelmaker van Ajax zou graag het pad volgen dat de Duits international in zijn loopbaan heeft gevolgd. In zijn tijd bij Schalke 04 en Werder Bremen vroegen voetbalkenners zich af of Özil geschikt was voor de Europese top. Hij ging uiteindelijk bij Real Madrid aan de slag en is nu een van de smaakmakers van Arsenal. "Özil is een groot voorbeeld voor me."

/

Ziyech stelt dat je geen kleerkast hoeft te zijn om de top te halen. "Ik kan je genoeg spelers opnoemen die fysiek niet heel sterk zijn. Özil is bij Arsenal een goed voorbeeld, David Silva bij Manchester City", zo vertelt de Marokkaans international in gesprek met Voetbal International. "Ze zullen ongetwijfeld wat massa hebben, maar het zijn geen spelers waarvan je denkt: Zo, die zijn groot. En zo zijn er meer."

Ziyech kan heel erg genieten van een speler als Özil. "Een toptechniek, een enorme handelingssnelheid en hij denkt heel snel. Hij kan daardoor makkelijker uit de duels blijven en is daardoor minder afhankelijk van kracht." Zo ziet de ex-speler van sc Heerenveen en FC Twente het ook wel voor zich, al wil hij eerst rijpen in dienst van Ajax. "Groeien als voetballer en als mens, en dan in de Europese top als een somebody binnenkomen. Dat is het plan."

Denk jij dat Hakim Ziyech de Europese top gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als (aanvallende) middenvelder kun je inderdaad prima de top bereiken zonder groot en sterk te zijn. Naast Ozil kunnen ook Sneijder, Iniesta en Modric weerleggen. Spelers met een fenomenale techniek die niet boven de 1.75 meter uitkomen.

21 december 2016 om 07:18

Ozil is met 1.80 meter nou niet echt klein, je had beter Cazorla kunnen noemen.

21 december 2016 om 07:22

Is ook zeker niet groot. Ziyech is overigens van exact dezelfde lengte.

21 december 2016 om 07:38

Ozil is nog groter toch.

21 december 2016 om 08:58

Volgens mij bedoeld hij niet alleen lengte maar ook spiermassa toch? Bij Ziyech heb je toch altijd het idee dat hij gewoon omvalt als het een keertje iets te hard waait.

21 december 2016 om 09:36

Ozil heeft pas echt spiermassa gekweekt in de Pl, daarvoor had hij een vergelijkbare body met Ziyech.

21 december 2016 om 08:45

sneijder niet sterk? Hij was vroeger inderdaad wat minder breed dan nu, maar niet sterk??

21 december 2016 om 08:56

Wesley Sneijder is 1.70 meter en weegt volgens de diverse websites 67-72 kilo. Een gemiddelde centrale middenvelder zal hem qua kracht (gewicht is ook kracht) zo aan de kant zetten. Alleen Sneijder moet het ook niet van de fysieke duels hebben natuurlijk, dat is een technicus. En wat voor een is/was hij!!

21 december 2016 om 12:56

De meeste verdedigend middenvelders die hij tegenkomt zijn in ieder geval sterker dan hij ooit geweest is. Van Persie is overigens ook niet sterk. En Van der Vaart ook niet (ook niet toen hij nog goed was).

Als Ziyech op hem wil lijken, moet hij minder zelfzuchtig zijn... Altijd wil hij zelf schieten van kansloze posities! Ik vind dat hij meer moet leren slimme balletjes te geven vanuit die positie! Net als Özil!

21 december 2016 om 07:59

Mee eens, Ziyech heeft dit seizoen 50 keer van buiten de 16 geschoten en was hiermee 1 maal trefzeker. Je vraagt je dus nog af waarom Ziyech zo vaak van buiten de 16 schiet, efficient is het niet. Wellicht is het dan beter om vaker door te voetballen en te proberen een kans te creeren, daarin is hij namelijk goed. Meeste kansen gecreeerd in de Eredivisie.

21 december 2016 om 08:59

Ja snap ook waarom Bosz niet gewoon zegt van kap eens men die schoten, je verprutst echt een heleboel aanvallen op deze manier.

21 december 2016 om 10:33

Ik hoop dat Ziyech een soort Seedorf-ontwikkeling gaat maken. Aan het eind van zijn carriere maakte die bijna geen enkele foute keuze meer. Liep altijd goed, alle passes waren simpel en doeltreffend. Deed eigenlijk weinig spectaculairs, maar deed gewoon alles goed. maar dat is iets dat met de jaren komt en waarvan je alleen maar kan hopen dat een speler als Ziyech dat ook in gaat zien.

21 december 2016 om 13:01

Ziyech geeft veruit de meeste key passes bij Ajax. Twee keer zo veel als Davy Klaassen. Daarnaast schiet hij ook twee keer zo vaak. Hij is dus niet zelfzuchtig maar gewoon veel meer betrokken bij het spel.

Hij heeft ook een beetje pech met zijn schoten en dat hij vaak net niet lekker uitkwam want een blinde kan zien wat voor fenomenale traptechniek hij heeft.

21 december 2016 om 14:06

Wanneer je met 50 schoten buiten de zestien 1 keer scoort heb je mijn inziens geen fenomenale traptechniek.

Helemaal klaar met deze vent na dat walgelijke interview in de VI. Iemand die zijn werkgever en medespelers zo af kan vallen in de media zal niet ver komen. Zonder racistisch over te komen ben ik toch bang dat in zijn Marokkanse bloed zit. Die jongens zijn in principe veel beter dan de oerhollandse spelers, maar missen de mentaliteit om het echt te maken. Daar zijn zoveel voorbeelden van... Toeval? El Ahmadi is zo'n beetje de enige uitzondering. Geweldige speler met een geweldige mentalteit! Als ze daar nou eens een voorbeeld aan nemen...

21 december 2016 om 11:07

Wat was er walgelijk aan dat interview dan? Ziyech is gewoon eerlijk en direct, en dat zou ik juist waarderen als medespeler. En hij sloeg gewoon de spijker op zijn kop daar. Blijkbaar heeft het toch iets goeds gedaan, want in de tweede seizoenshelft speelde iedereen veel beter.. Juist spelers die ook kritiek durven te geven op hun teamgenoten komen ver in het voetbal. Denk je dat een Terry, Ferdinand, Ronaldo, Puyol of Ibrahimovic bijvoorbeeld nooit kritiek hebben op hun teamgenoten? Die lui zijn winnaars, en die eisen 120% inzet en focus. En zij zullen dan ook de eerste zijn die dat zeggen, zowel intern als extern.

21 december 2016 om 11:58

Onzin, ik heb die namen die jij noemt nog nooit iets negatiefs over hun club horen zeggen. Zoiets doe je gewoon niet. Intern mag je best kritiek hebben, daar wordt iedereen alleen maar beter van, maar ga niet als een verwaand klein kindje lopen klagen over hoe naar je het allemaal hebt gehad, zeker niet nu achteraf. Ziyech bleef ondanks alles een publiekslieveling en verdiende rond het miljoen. Nou, wat heeft ie het toch zwaar gehad, laat me niet lachen.

Geweldig dat je altijd eerlijk bent Hakim, eerlijk én uitgekotst door al je oude clubs.

21 december 2016 om 12:43

Je komt weldegelijk racistisch over, sterker nog, het is feitelijk racistisch als je beweert dat zijn volgens jou gebrekkige mentaliteit een gevolg is van "marokkaans bloed". Ik vind zijn mentaliteit daarentegen top. Hij is een keiharde werker en een positieve teamspeler, in ieder geval bij Ajax.

Daarnaast is Twente niet zijn werkgever en mag hij daar alles over zeggen wat hij wil. Hij is daar voorgelogen en misbruikt. Ik begrijp zijn verontwaardiging volledig.

En jij hebt een speler als Zlatan nog nooit iets negatiefs horen zeggen of doen? De man die af en toe teamspelers spontaan een trap geeft, met scharen gooit, medespelers blesseerde en Guardiola tot de grond gelijk maakte?

Zet je Twente bril eens af man.

21 december 2016 om 14:18

@ Xyzz

Ik wou niet racistisch over komen, het valt me alleen op hoeveel talent Marrokaanse jongens vaak hebben maar het toch nooit echt ver schoppen.

Ja, Ziyech komt nu nog normaal over. Maar wacht maar tot er iets gebeurt bij Ajax wat meneer niet aan staat, dan zal hij ook daar ongetwijfeld zijn gal gaan spuwen.

Hij mag zeker alles zeggen wat hij wil, vrijheid van meningsuiting. Dit neemt niet weg dat ik hem gewoon een misselijk ventje vind. Ziyech is bij Twente altijd als een koning behandeld. Zelf heb ik hem hier ook altijd verdedigd, maar ben ik er nu gewoon helemaal klaar mee.

Iets negatiefs over de club zei ik, lezen is moeilijk of niet? En zelfs Zlatan heeft nog nooit zijn eigen teamgenoten publiekelijk te kijk gezet via de media.

21 december 2016 om 13:35

Gaf El Ahmadi laatst niet juist aan dat hij spijt had van hoe hij zich gedroeg op die leeftijd?

21 december 2016 om 14:19

Wat ik me herinner van El Ahmadi bij Twente en bij Feyenoord is dat ie zich altijd keurig heeft gedragen.

21 december 2016 om 17:59

Uuuhm Afellay, Amrabat, Ayoub ?

21 december 2016 om 18:18

Zonder racistisch over te komen beweer je toch dat het een biologisch iets is. Man man man..
Ik vind Ziyech een "recht voor zijn raap" persoon. Hart op de tong en hetgene wat eruit komt is meestal ook nog eens zinnig. Dat Twente het zelf verpest betekent niet dat niemand wat erover mag zeggen toch? Ziyech vind ik juist een voorbeeld voor de Marokkaanse jeugd. Hij kon allang kiezen voor het grote geld in een buitenlandse topcompetitie maar kiest voor een geleidelijke weg via Twente en Ajax.

Enorm veel rancune in je reactie waardoor je dit goedkoop afschuift op een afkomst. Gadverdamme.

Snap ik wel, alleen qua interlandcarriere heeft hij dan niet de juiste stap gemaakt, als hij even goed als een andere speler is die niet in afrika speelt dan delft hij het onderspit, kan net het verschil maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren