Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Özil verklapt grote liefde: ‘Net als Real Madrid, de grootste club van het land’

Laatste update:

Voor Mesut Özil is het uitgesloten dat hij bij Arsenal een punt achter zijn loopbaan zet. De inmiddels 32-jarige middenvelder wil graag nog een aantal jaren voetballen. Özil, wiens contract in Noord-Londen over enkele maanden afloopt, heeft een duidelijke voorkeur voor de Turkse en de Amerikaanse competitie. Fenerbahçe lijkt een serieuze optie te zijn, zo blijkt uit een vraag-en-antwoordsessie op het Twitter-account van de routinier.

"Ik ga zeker door", antwoordt Özil of hij na een eventueel vertrek bij Arsenal aan een nieuw hoofdstuk als voetballer begint. "Er zijn twee landen voor ik wil spelen voordat ik een punt zet achter mijn carrière: Turkije en de Verenigde Staten. En in Turkije is alleen Fenerbahçe een optie voor mij." In diverse buitenlandse media is reeds gemeld dat de bij Arsenal overbodige geraakte Özil al tot een akkoord is gekomen met de Turkse topclub. Daarnaast steekt de middenvelder zijn liefde voor de club niet onder stoelen of banken.

"Ik ben als kind in Duitsland opgegroeid als supporter van Fenerbahçe", verduidelijkt Özil zijn voorkeur nog maar eens. "Elke Duitser met een Turkse achtergrond is supporter van een club uit Turkije. En ik was een fan van Fenerbahçe. De club is te vergelijken met Real Madrid in Spanje. Het is de grootste club van het land." De tribuneklant van Arsenal speelde overigens nog niet eerder in de Turkse Süper Lig. Eerder in zijn loopbaan diende de spelmaker Werder Bremen, Schalke 04 en Real.

Voor Özil lijkt er binnenkort een einde te komen aan zijn avontuur bij Arsenal. Hij heeft ondanks de problemen van de laatste tijd nooit spijt gehad van zijn keuze voor the Gunners. "Er zijn zeker ups and ddwns geweest, maar van spijt is zeker geen sprake. En om eerlijk te zijn. De laatste maanden voor de start van de coronacrisis, in februari en maart 2020, waren erg plezierig voor mij. Ik dacht toen echt een stijgende lijn te pakken te hebben, Helaas is er na de coronabreak een hoop veranderd."

Verschillende Engelse media melden dat Özil een betalingsregeling te treffen met Arsenal, waardoor zijn nog resterende salaris uitgesmeerd wordt tot de zomer van 2023. Het huidige contract van Özil loopt nog tot het einde van het seizoen, 30 juni om precies te zijn. De 92-voudig Duits international strijkt 388.000 euro per week op, wat betekent dat hij tot het verlopen van zijn verbintenis bij Arsenal nog 9,7 miljoen euro kan verdienen. Dat Özil tot het einde van het seizoen nog een fors bedrag kan opstrijken, werd eerder al genoemd als een struikelblok voor een winters vertrek bij Arsenal. De aanvallende middenvelder heeft Arsenal echter een handreiking gedaan om hem toch deze maand al uit de boeken te kunnen schrappen.

Özil is bereid om het nog te ontvangen salaris uit te smeren tot medio 2023, mits hij deze maand de ruimte krijgt om te vertrekken. Het betekent dat Arsenal de komende drie jaar nog 75.000 euro per maand naar hem moet overmaken. Daarentegen wordt er wel direct 1,3 miljoen euro per maand vrijgemaakt in het salarisbudget. Arsenal wil Özil in de winterse transferwindow naar verluidt graag slijten, om ruimte te maken voor eventuele versterkingen. Vanuit Turkije klonken de afgelopen week al berichten dat Özil een akkoord zou hebben met Fenerbahçe over een vierjarig contract.

‘Özil biedt Arsenal met handreiking kans om 1,2 miljoen per maand te besparen’

De middenvelder wil de Londense club tegemoet komen in financieel opzicht.Lees artikel

Denk jij dat Mesut Özil een aanwinst is voor Fenerbahçe?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk vindt Özil zijn voetbalplezier weer in Turkije. Dat verdient hij wel na de laatste tijd toch (n.m.m) slecht behandeld te zijn bij Arsenal. Jammer dat hij niet in een grote competitie blijft (Turkse competitie heeft toch wat minder bekijk), zodat de meesten onder ons nog wat van hem kunnen genieten. Was tijdens zijn Real-periode toch een van de beste ter wereld op zijn positie.

12 januari 2021 om 09:25

Ik ben bang dat Ozil het niet meer in zich heeft. Hij heeft de afgelopen 3 jaar misschien 5 goede wedstrijden gespeeld en in zijn gehele periode bij Arsenal nog nooit een fatsoenlijke uitwedstrijd op de mat gelegd. Wel zonde hoe het allemaal gelopen is, het blijft een juweel van een voetballer, maar hij is veel bezig met randzaken en ontpopt zich inmiddels tot een soort twitter cultheld. Laat nog één keer je voeten spreken Mesut!

12 januari 2021 om 09:30

Wat een onzin verkondig jij. De afgelopen 3 jaar maar 5 wedstrijden goed gespeeld?
Nog nooit een fatsoenlijke uitwedstrijd op de mat gelegd?

Heb jij de afgelopen 3 jaar dat Özil voor Arsenal speelde wel een pot gekeken van Arsenal (live)?

12 januari 2021 om 09:39

Zo jammer dat er zo weinig nuance is omtrent Özil.. Er is of te veel negativiteit of te veel positiviteit. Hij is of dramatisch, of geweldig. Er zijn nauwelijks mensen die wedstrijden van hem realistisch willen beoordelen lijkt het wel.

''in zijn gehele periode bij Arsenal nog nooit een fatsoenlijke uitwedstrijd op de mat gelegd''.

Dat is toch complete nonsens? Daarmee laat je je compleet leiden door zijn laatste jaren. Er zijn genoeg uitwedstrijden geweest waarin hij wel degelijk beslissend is geweest. Maar dat telt volgens sommigen niet. Net zoals velen lijken te vinden dat wanneer Özil niet scoort/assist geeft, hij geen meerwaarde heeft. Dat klopt gewoon simpelweg niet.

Is Özil niet constant genoeg geweest? Jazeker.
Werkt Özil elke wedstrijd hard genoeg? Nee zeker niet.
Had hij meer uit zijn carrière kunnen halen qua prestaties? Jazeker.
Was zijn houding altijd goed? Nee absoluut niet.

Er is zeker terechte kritiek te leveren op Özil. Dat is mijn punt ook niet. Mijn punt is dat voor velen (en daarmee doel ik niet specifiek op jou maar op een hele grote groep) die vanuit die kritiek gaan naar: Özil doet nooit wat goed. Dat is gewoon niet waar en daar erger ik mij aan soms. Meerwaarde in het algehele spel telt dan bijvoorbeeld niet mee, terwijl het overduidelijk is dat het (aanvals)spel met Özil in het team vaak veel vloeiender liep. Nu komt Smith-Rowe door en mis je dat veel minder, wat fijn is.

12 januari 2021 om 09:40

Ik kijk iedere wedstrijd live, hoeveel pijn dat soms ook aan de ogen doet. Sinds het vertrek van Wenger heeft Ozil toch weinig tot niets meer betekend voor Arsenal? Ik kan me onder Emery één goede wedstrijd herinneren tegen Leicester, maar daar houdt het ook wel mee op. Op een gegeven moment namen ze hem niet eens meer mee naar uitwedstrijden, omdat je dan continu werd overlopen op het middenveld. Vertel mij maar welke uitwedstrijden, ik kom niet verder dan zijn debuut (sunderland) en een keer een dikke overwinning uit bij Everton.

12 januari 2021 om 09:49

@jackieboy10 ik heb gewoon nog nooit een speler meegemaakt waarbij het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden zo groot is. Zelfs niet Wijnaldum of Toornstra. Hij kon echt wel van meerwaarde zijn zonder goals/assists, maar het is altijd een beetje een moment voetballer geweest. 2x iemand geniaal vrij voor de keeper zetten, maar ook 5 keer knullig balverlies en vervolgens niet achter je man aan gaan in dezelfde wedstrijd. Ozil heeft echt wereldwedstrijden voor Arsenal gespeeld, begrijp me niet verkeerd, maar onder aan de streep is het voor niemand geworden wat ze er van hadden verwacht. Ik weet nog hoe intens blij ik was toen Wenger hem op deadline day binnenhaalde. We hadden de beste 10 ter wereld gehaald en ze waren niet goed bij hun hoofd bij Real Madrid. Na een half jaar kon je al concluderen dat het een briljante voetballer was, maar wel éã©n met een schrikbarend lage ondergrens, vooral in uitwedstrijden. Ik denk dat we Ozil dit seizoen echt nog wel hadden kunnen gebruiken. Hij is namelijk echt niet slechter dan een Willock of Willian voor zover dat mogelijk is en we hebben een ernstig gebrek aan creativiteit. Met Smith-Row is dat beetje creativiteit er gelukkig nu inderdaad en Smith-Row werkt zich uit zijn naad in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Een modernere voetballer. Dat gezegd hebbende kunnen we misschien ook wel concluderen dat Ozil is ingehaald door het voetbal. Zo'n spelmaker werkt vandaag de dag niet meer, nu wordt er meer een type de Bruyne/gravenberch gevraagd; fysieke beesten die ook nog eens een balletje kunnen trappen.

12 januari 2021 om 10:45

David Dein heeft gewoon gelijk. De laatste jaren was het gewoon zielig om die jongen te zien voetballen. Altijd maar zeiken op ploeggenoten en een enorm negatieve houding. In uitwedstrijden en zeker in de toppers was hij heel vaak onzichtbaar en heel slecht. Het was een fantastische voetballer idd, maar dan wel 5 jaar geleden. Arsenal fans vergeten helaas te snel. Na 3 goede wedstrijden van Xhaka vinden ze hem ineens weer een hele belangrijke speler. Zelfde geldt voor Bellerin, Lacazette, Luiz etc. Feit blijft gewoon dat Ozil enorm slecht was de afgelopen jaren.

12 januari 2021 om 12:02

@shqiptarks.

Ja als je het over de laatste jaren hebt ja. Dat ontken ik ook niet. Het ging mij om het statement over ''in zijn gehele Arsenal periode .. uitwedstrijd''. Dat is gewoon niet waar. Dus in die zin heeft Daviddein zeker geen gelijk. Hij gooit er een knaller uit over de hele Arsenal periode, die ongefundeerd is. Daarom vind ik dat niet terecht. En ik zou wat betreft Özil 2,5-3 jaar geleden nemen qua tijd dat hij nog goed was, maar dat is potato potato werk.

Wat betreft het snel vergeten, dat is zeker waar. Persoonlijk ben ik daar minder van. Met name voor de namen die jij noemt, die het nog nooit over langere tijd hebben bewezen.

12 januari 2021 om 12:08

@daviddein.

Ik begrijp je punt hoor en ik ben het grotendeels ook met jou eens. Maar ik vind jouw sweeping statement over uitwedstrijden in zijn gehele Arsenal carrière gewoon pertinent onjuist. Dat is zo'n statement op basis van gevoel en misschien zijn laatste jaren, zonder echt terug te kijken naar of het echt klopt. Daarmee ontken ik niet dat Özil in uitwedstrijden minder was dan in thuiswedstrijden. Daar ben ik het namelijk volledig mee eens. Alleen ''nooit een fatsoenlijke uitwedstrijd op de mat gelegd'' is een heel ander verhaal. Daarom reageerde ik zo. Dan is het wat mij betreft een beetje flauw dat je specifiek om wedstrijden gaat vragen, maar een snelle zoekslag qua alleen goals/assists in uitwedstrijden levert mij al op: Palace, Leicester, Watford, Swansea, United, West Ham (en dan heb ik alleen naar het seizoen 15/16 gekeken in dit geval). Hij is dus wel degelijk in uitwedstrijden beslissend geweest. Alleen niet vaak genoeg.

Persoonlijk denk ik daarom ook dat je Özil zijn verblijf moet opdelen in voor en na zijn mega contract. Ervoor was het meer goed dan slecht, erna was het meer slecht dan goed. Overall zou ik wel zeggen dat Özil wel degelijk een waardevolle voetballer is geweest voor ons. Niet alleen door zijn bijdrage op het veld, maar ook omdat hij de 1e ''topspeler'' was die naar ons kwam.

Verder met je eens dat vandaag de dag er meer wordt gevraagd van creatieve spelers en het type Özil inderdaad langzaam verdwijnt. En inderdaad, Smith-Rowe lijkt een stuk meer die ''moderne'' 10 te zijn. Daar ben ik dus erg blij mee. Hopelijk weet hij zich door te blijven ontwikkelen!

Özil houdt van Fenerbahçe, maar lang niet zoveel als hij van geld houdt. Fener kan in mijn ogen beter verder kijken.

12 januari 2021 om 09:34

En dat weet jij natuurlijk beter dan de heer Ozil zelf.

12 januari 2021 om 10:46

Nee hoor, hij weet dat zelf ook wel. Het bewijs is in ieder geval sluitend. Overigens niks mis mee want met alleen clubliefde koop je niks.

12 januari 2021 om 11:57

Als je van geld houdt dan geef je echt niet zoveel geld weg aan goede doelen als Ozil doet. Als je echt van je geld houdt ga je niet voor honderd kinderen een operatie betalen.

Geruchten die zijn over zijn contractonderhandelingen geven mij wel de indruk dat hij veel verder denkt dan alleen zijn loon (en dat bedoel ik positief). Met DC United over het mogelijk verkopen van zijn koffiemerk in het stadion en mogelijk ook zijn eigen M10 kledinglijn. Met Fenerbahce dat zijn vrouw een programma mag presenteren op de zender van Acun (persoon die transfer mede mogelijk maakt mede-eigenaar van fortuna) Ook over het ontbinden van zijn contract bij Arsenal zijn er geruchten over dat hij heeft aangeboden dat hij zijn resterende salaris verspreidt over meerdere jaren zou willen krijgen.

Ik hoop dat Özil zijn plezier weer gaat vinden bij Fener.
Ook wat hij zegt: hij leek op het begin bij Arteta een stijgende lijn te hebben voor de coronabreak. Speelde prima potten tot de 70e/75e minuut en werd toen redelijk standaard wel gewisseld...

Helaas is het na de coronabreak niets meer geworden, met als absolute dieptepunt dat hij nergens meer ingeschreven staat. Schrikbarend wat mij betreft. Niet des Arsenals in mij ogen, maar goed.

Ik denk nog altijd dat Arsenal Özil dit seizoen prima had kunnen gebruiken. Spelers als Lacazette, Aubameyang, Martinelli, Pepe en Saka zouden toch smullen van een Özil achter hun die ze weg steekt. Verder zag hij ook passes en ruimtes, die anderen echt niet zagen. Bij vlagen echt zijn ultieme klasse gezien bij Arsenal en ook diverse doelpunten die mij nog op het netvlies staan (waar hij bij betrokken was). De wedstrijd tegen Leicester thuis. Heerlijk doelpunt, een assist en een pre-assist van sublieme klasse. Die Özil zou ik het liefst onthouden van zijn tijd bij Arsenal.

Verder vond ik hem defensief ook steeds beter worden en maakte hij echt wel voldoende meters. Echter ben ik van mening dat hij dit niet eens meer had hoeven doen, als hij een pivot van Partey - Xhaka, Partey - El Neny of Party - Maitlind - Niles of Partey - Torreira (als hij was gebleven) had kunnen hebben.

Het is allemaal als, maar ik vind het doodzonde dat een toch mooie carrière bij Arsenal zo eindigt voor deze magistrale voetballer.

Lijkt ook niet een keus geweest te zijn alleen op basis van sportieve redenen. Hij schijnt immers gewoon echt goed te trainen en daarnaast ook nog prima in de groep te liggen. Blijf er bij dat het wat met o.a. zijn uitingen en het opkomen (en terecht!!!) voor de Oeigoeren te maken heeft. Beschamend als het echt zo is en Arsenal het geld kiest uit China i.p.v. een statement te maken voor de Oeigoeren in samenspraak met Özil. Verder wil ik er niet op in gaan, want ik kan nog wel wat vergelijkingen maken, maar dat is niets voor dit forum!

Özil, assistking, veel succes bij Fener!

12 januari 2021 om 12:24

Glennn

Ben helemaal met je eens. Geen spel tussen te krijgen.

Van mij is hij welkom in Madrid. We kunnen nog wel wat assists gebruiken.

12 januari 2021 om 09:43

Helaas kun je ook nog wel iemand gebruiken die ze er dan inschiet denk ik . Daar schort het ook aardig aan toch? En ik zie Özil niet meer op het niveau van Real Madrid presteren, daarvoor heeft hij nu te lang te weinig gespeeld en is hij te oud. Ondanks dat het zo is dat Özil in een goed team beter is dan in een slecht team.

Als ik de Turkse bronnen mag geloven is Ozil-Fener allang al een done deal. Gaat spelen met rugnummer 67, en zijn tekengeld wordt betaald door een externe zakenman die Fenerbahce liefheeft. Daarnaast wordt een deel van zijn salaris betaald door Acun Ilicali, mediamagnaat en eigenaar van Fortuna Sittard. Ik vraag mij wel af of Fener Ozil nodig heeft. Tuurlijk, het is een absolute sterspeler, maar ik vermoed dat Fener de prioriteiten ergens anders moeten liggen. Een verdediger, snelle flankspeler en misschien zelfs een spits. Daarnaast, ga je Pelkas weer op de zijkanten gooien dan? We hebben al gezien dat die jongen absoluut niet fungeert aan de zijkanten en het best tot zijn recht komt op 10. De grootste voetbalclub van Turkije is trouwens Galatasaray met 22 kampioenschappen, maar wie ben ik?

12 januari 2021 om 09:55

Dat gevoel heb ik nou ook. Pelkas begint eindelijk uit de verf te komen op de 10 positie, maar als Ozil komt vraag ik me echt af hoe dat gaat uitpakken. Ik persoonlijk denk dat Ozil een meerwaarde gaat hebben als hij komt, maar Pelkas die het nu geweldig doet op zijn positie is hij dan wel echt nodig? En zoals je al aangeeft, Fenerbahce kan beter wat aan haar verdediging doen en misschien een betere spits, omdat op dit moment Samatta er niks van bakt. En Cisse natuurlijk best wel oud is waar je niet op kan bouwen natuurlijk.

12 januari 2021 om 10:18

Aguero_Is het niet mogelijk dat Pelkas gaat fungeren als middenvelder. Maar dan als vooruitgeschoven spelmaker. Dat er bijvoorbeeld een dynamische middenvelder is zoals Gustavo. En pelkas ernaast maar dan vooruitgeschoven. Beetje de lijnen uitzetten. Als Fener ozan verkoopt. Kan dit zomaar eens gebeuren.

12 januari 2021 om 12:31

Hahaha haha wat een grote grap fener is echt niet de grootste van Turkije.
Dit zegt hij natuurlijk omdat hij zeer waarschijnlijk daar gaat spelen.
Als het op basis van prijzen is Galatasaray de grootste namelijk de meeste landstitels, eufacup, supercup, nationale beker etc dus op alle fronten is galatasaray de grootste

12 januari 2021 om 12:25

Flackogs Weet je ook toevallig waarom Ozil met nummer 67 gaat spelen?

12 januari 2021 om 13:26

In Turkije zijn de provincies genummerd op alfabetische volgorde van 1 t/m 81. In eerste instantie telde het 67 provincies maar dat laat ik even aan de kant. Nummer 67 is de provincie Zonguldak, de provincie van waar Özil zijn ouders en grootouders afkomstig zijn. Toevallig ook mijn afkomst haha, de afstand tussen mijn dorp en die van Özil is slechts 20km.

13 januari 2021 om 17:23

Wow. Dat's wel interessante info. Bedankt.

12 januari 2021 om 12:28

@ Flackogs / Mag ik vragen wat Metin Oktay voor jou betekent als Galatasaray supporter?

In een ding heeft özil ongelijk. Fenerbahce is niet de grootste club in Turkije. Fenerbahce is namelijk veruit de grootste club in Turkije.
Hoe groot een club is wordt niet alleen bepaald met kampioenschappen. Maar ook met de ambiance die de club met zich meeneemt.
Iedere club heeft vooraf maar een doelstelling en dat is winnen van Fener.
Vaak spelen clubs en spelers alsof hun leven ervanaf hangt tegen fenerbahce. En de weken daarop zie je er niets meer van terug. Onze fans hebben al laten zien door dik en dun achter hun club te staan. In de zwaarste jaren vanaf 2011 van vermeende omkoopschandaal tot nu. Gelukkig zijn de voorzitters van de club onlangs helemaal vrij gesrpoken.

12 januari 2021 om 10:23

Voorzitters van vooraanstaande voetbalclubs en gelukkig vrijgesproken.. Geloof niet dat het geluk is. Erg bepalend is wie je bent en wie je kent, en waar je loyaliteit licht. Vraag dat maar eens aan menig journalist en anders denkenden.

12 januari 2021 om 10:31

Ja tuurlijk. De voorzitter kende zoveel journalisten. Had zoveel macht ! Dat hij alsnog een dikke jaar de gevangenis in mocht. Werdt uitgesloten van europees voetbal CL. Heel veel spelers de club verlieten en noem allemaal maar op !

13 januari 2021 om 13:08

Nou Aziz Yildirim, onze voorzitter die toen een jaar heeft vastgezeten was alles behalve vriendjes met de juiste mensen, juist niet, vandaar dat hij een jaar lang achter de tralies zat.

Wat ook frappant is, hij is destijds veroordeeld voor iets, waardoor hij in zijn prive geen 'veilingen' mocht bijwonen van de Nato. Ons voorzitter was een -legale- wapenhandelaar, die ook opdrachten uitvoerde voor Nato Turkije.

Hij had de monopolie op Nato opdrachten, en sinds hij daar niet actief meer in mag zijn zijn er bepaalde mensen in Turkije, met de juiste vrienden zoals jij dat aangeeft, aan de haal gegaan met die opdrachten

Mooi om te horen dat Ozil ons nog altijd zo waardeert. Wat waren we ook goed met hem in dat 11/12 seizoen, waarin we eigenlijk een treble hadden moeten winnen maar in de CL verloren we in de halve finale tegen Bayern met penalties. Dat Real Madrid was zo goed in 11/12, met deze Ozil kort achter Cristiano en Benzema, vrijwel unstoppable. We missen je nog altijd in Madrid

Het is echt ongelofelijk dat een volwassen man van bijna 30 gisteravond als een klein kind heeft staan grinniken om de tweets van Ozil.

Dit bedoelde ik met je haalt zoveel meer binnen dan enkel een superster als voetballer. Na de bovengenoemde tweet heeft Fener er ongeveer 300.000 volgers bij gekregen op Twitter.

Als Ozil komt, en daar ziet het er naar uit, denk ik dat hij juist om deze redenen zo erg gemotiveerd zal zijn, clubliefde, drang om te presteren bij zijn favoriete club.

Ali Koc gaf gisteren aan dat Ozil nog steeds een droom is, maar een droom die nu wel realiseerbaar is geworden.

Heel Turkije zit te fantaseren over hoe Fener Ozil gaat aankondigen, er zijn nog net geen kamer vragen gesteld.

Val me niet gelijk aan. Corrigeer me met een goede onderbouwing als ik fout zit. Is Galatasaray niet de grootste club van Turkije?

Europa Leaugue gewonnen, winst europese supercup, meeste landstitels, vaker de beker gewonnen en volgens mij ook de grootste aanhang. Aan de andere kant begrijp ik ook wel dat hij niet gaat roepen dat Fener niet de grootste is.

Persoonlijk denk ik dat het een goede stap is voor Ozil, hopelijk vindt hij zijn plezier in het voetbal terug.

12 januari 2021 om 13:04

Barcca je hebt helemaal gelijk galatasaray is veruit de grootste op alle fronten, je hebt zelf al een paar voorbeelden aangegeven.

12 januari 2021 om 13:32

Het ligt eraan wat in jou ogen de club groot maakt. Is het alleen maar succes ? Ja dan is het misschien zo.Kijk je naar aanhang, allure en de ambiance van een club ? Dan is er geen enkele reden om galatasaray groter te noemen. Fener heeft een net zo grote aanhang als galatasaray. En heeft door omstandigheden maar 3 kampioenschappen minder. Fener is in turkije de club waar iedereen van wilt winnen. Voor iedere club en spelers zijn de wedstrijden tegen fener het belangrijkste. Dat merk je op aan hun inzet en fanatisme in de wedstrijden tegen Fener. Die zelfde inzet en fanatisme ontbreekt in voorgaande wedstrijden. Tegen fener kan men alles maken in Turkije. Alles is geoorloofd. Zelfs als een analist live op tv het volgende verteld. De analist in kwestie heeft een top5 scheidsrechter in turkije gesproken. Deze scheidsrechter heeft dus open en bloot verteld dat er iets gaande is tegen fener. Fener bewust wordt benadeeld om ervoor te zorgen dat er geen succes wordt geboekt. Ik zal je ook gelijk even erbij vertellen dat deze analist geen enkele connectie heeft met fenerbahce. Dus onder deze omstandigheden 19 keer kampioen worden is moeilijk. En is voor mij veel meer waard dan de 22 van galatasaray.

Ozil in Turkije....moet het even afwachten. Hoop niet dat dit de zoveelste geldwolf wordt. Krijgt wel de voordeel mijn van twijfels omdat die zelf ook van Turks komaf is. Owee als hij niet zal presteren....hij zal waarschijnlijk ook nog een leven hebben na het voetbal in Turkije. Het is namelijk geen buitenlander die ff de zakken komt vullen en daarna nooit meer op Turks grondgebied zal verschijnen. Als naamsbekendheid, goede transfer. Echter juich ik dit niet aan, ben van mening dat de jeugd een kans moet krijgen en clubs uit Turkije moeten verjongen. Dat is ook een reden dat ik geen Turks voetbal meer kijk. Hou alleen de standen and thats it.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren