Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziet AZ weer een sterspeler vertrekken? ‘Karlsson kan alsnog tekenen in Serie A’

Laatste update:

Jesper Karlsson staat hoog op het verlanglijstje van Bologna, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens de roze sportkrant wil de Italiaanse club opnieuw zaken doen met AZ, nadat eerder Sam Beukema voor 9 miljoen euro overkwam vanuit Alkmaar. Karlsson werd eerder deze zomer hevig gelinkt aan Lazio, maar de Romeinen gingen uiteindelijk in zee met Gustav Isaksen (FC Midtjylland), Matteo Cancellieri (Hellas Verona) en Diego González (Celaya). Nu kan de 25-jarige Karlsson mogelijk alsnog tekenen in de Serie A.

Karlsson ligt in Alkmaar nog tot medio 2026 vast, maar maakt er geen geheim van dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging in zijn carrière. Volgens de Italiaanse berichtgeving staat de rechtspoot open voor een avontuur bij Bologna. Karlsson moest de eerste drie wedstrijden van dit seizoen missen wegens een hamstringblessure, maar dat zou Rossoblu niet afschrikken. In Stadio Renato Dall'Ara kan de Zweedse aanvaller teamgenoot worden van onder meer Beukema, Oussama El Azzouzi, Joshua Zirkzee en Sydney van Hooijdonk.

De naam van Karlsson viel deze zomer ook bij Napoli. Volgens transfermarktexpert Gianluca Di Marzio heeft de technische vleugelspeler zelfs gesprekken gevoerd met de Italiaanse landskampioen. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Karlsson in op zo’n 18 miljoen euro. Of Bologna dat kan ophoesten is momenteel nog de vraag. De Italiaanse club telde nooit meer dan 15 miljoen euro neer voor een inkomende transfer. Alleen voor Riccardo Orsolini (15 miljoen, Juventus, 2019/20) en Musa Barrow (14,3 miljoen, Atalanta, 2021/22) werd een transfersom van meer dan 10 miljoen euro betaald.

Indien AZ meewerkt aan een vertrek van Karlsson, kunnen de Alkmaarders behoorlijk wat winst maken op de elfvoudig international van Zweden. AZ nam Karlsson in de zomer van 2020 voor een bedrag van 2,6 miljoen euro over van Elfsborg. Sindsdien kwam de vleugelspits in 124 officiële optredens tot 46 doelpunten en 33 assists. Karlsson kan na Beukema, Tijjani Reijnders (19 miljoen, AC Milan) en Milos Kerkez (Bournemouth, 17,9 miljoen) de vierde speler worden die AZ deze zomer een behoorlijke smak geld oplevert.

Moet AZ meewerken aan een transfer van Jesper Karlsson?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt er een mooie bedrag, dan zou ik hem zeker verkopen. Gevoelsmatig heeft de de afgelopen tijd meer niet dan wel gevoetbald, en is volgens mij niet een speler die zichzelf nog kan opladen mocht er een transfer door zijn neus heen worden geboord. AZ heeft genoeg jongens met potentie op zijn plek, dus zou niet weten waarom je hem zou houden mocht er een club komen met een mooi zak geld.

21 augustus 2023 om 11:45

Het is jammer dat een Feyenoord niet voldoende cash heeft. Zo een speler zou een aanwinst zijn voor de linkerflank bij Feyenoord.

Zo dan, zou een flinke aderlating zijn zo midden in de competitie. Blijf het bijzonder vinden dat hoewel bijna alle competities weer gestart zijn en Europese toernooien weer gaan draaien, dat de transferwindow nog open is. Dit moet je als AZ toch niet (meer) willen? Of héél hoog in de boom gaan zitten, natuurlijk. 25 miljoen en dan kijken of je er nog iets voor terug kan halen.

21 augustus 2023 om 10:26

Poku en Van Bommel kunnen op die plek en hebben veel potentie. Ook loopt Lahdo nog rond en kunnen zelfs nog Mees de Wit, Kasius en Wolffe ook daar nog uit de voeten. Alles boven de 15 miljoen vind ik een prima bedrag. Prachtige voetballer is Karlsson, maar toch wel een momentvoetballer.

21 augustus 2023 om 11:10

Weet niet welke competitie er nu al in het midden is, misschien voor AZ de Conference League, maar dit was wel een uitgaande transfer waarmee ze rekening hebben gehouden. Zou hem niet voor minder als 20 laten gaan, ookal moet je je afvragen of hem nu behouden en van Bommels ontwikkeling in de weg staan geen kapitaalverkrachting is. AZ blijft toch, net als elke NL club, een doorverkoopsbedrijf.

21 augustus 2023 om 12:57

Daarom. Karlsson wilt graag weg en AZ heeft geen bittere noodzaak om hem te behouden. Lekker laten gaan. Ik zou natuurlijk proberen het onderste uit de kan te halen maar niet koste wat het kost behouden. Genoten van hem in Alkmaar maar er is een tijd van komen en van gaan.

dit vind ik zo'n typische eredivisie speler.
doet het leuk en goed hier, maar een stap omhoog zie ik gewoon niet... dat is een te hoog niveau of je komt bij een drama club... waar je dan wel meer salaris krijgt, maar of je er verder blij van wordt?

21 augustus 2023 om 10:56

Ben ik met je eens, maar het is toch best wel apart dat een speler die zulke goede statistieken heeft als hij nauwelijks genoemd is deze zomer? Als je ziet waar PL clubs etc de portemonnee al voor trekken....

21 augustus 2023 om 11:00

Ja mee eens, meer dan prima voor AZ. Ben in ieder geval blij dat PSV niet de portemonnee heeft getrokken voor deze speler

Lekker verkopen aan Bologna zou ik zeggen! Leuke speler maar zit volgens mij al meerdere zomers met zijn hoofd bij een andere club. Eerlijk gezegd was ik haast vergeten dat hij nog bij AZ zat. Gisteren tijdens RKC is hij niet één keer te binnen geschoten bij me. Win win situatie voor zowel club als speler als je er nog een mooi bedrag in de dubbele cijfers voor kan pakken.. als je het mij vraagt!

Ga er vanuit dat Bologna niet kan betalen 18 miljoen is echt veel geld voor zo'n club

Daarnaast denk ik dat bologna eerder een stap achteruit is qua voetbal maar misschien niet qua salaris

21 augustus 2023 om 10:45

Kan makkelijk. Genoa heeft ook 15 miljoen betaald voor een spits en die zijn net pas gepromoveerd uit de Serie B.

21 augustus 2023 om 11:19

Genoa betaalt 12 miljoen voor Retegui, en is ook een club met het budget van een Serie A team, de begroting van Bologna is echt niet zo veel groter. Bovendien heeft Bologna al twee spelers van 8m gehaald deze zomer.

Ik zou zeggen 20 miljoen! Dan laten we hem gaan!
AZ is koploper van de eredivisie, dit willen we zo houden!

Forza AZ!

21 augustus 2023 om 11:07

Dat gaat inderdaad makkelijker met Karlsson.
Heeft vorig seizoen ook zijn waarde laten zien in de wedstrijden dat hij meedeed.
Competitie is begonnen en alleen de absolute hoofdprijs telt nu....of gewoon niet
"te koop" aan vast hangen.
CL met Az halen en dan een mooie stap maken lijkt me voldoende uitdaging voor hem.

21 augustus 2023 om 11:18

Met CL bedoel je Champions league neem ik aan!

21 augustus 2023 om 14:51

Hopen mag altijd, maar heel realistisch is het niet.

21 augustus 2023 om 17:00

Realistisch is dat er 2 kansrijke clubs een heel nieuw elftal moeten inpassen.
En ja Prem, ik bedoel Champions league

Dit zie ik wel gebeuren. Hij vertegenwoordigd behoorlijk wat waarde en hij is klaar voor een vervolgstap. De serie A vind ik wel passen hoewel la liga wellicht nog beter is voor zijn type spel.

Voor minder dan 15 miljoen lijkt mij onbespreekbaar maar ik zou het hem wel gunnen. Karlsson is een goede speler maar wel vervangbaar. Heb het idee dat zijn motivatie ook minder is dus als we er een mooi bedrag voor kunnen vangen zou ik het doen.

Alles boven de 10 miljoen moeten we als AZ zijnde gewoon doen. Heeft het de laatste tijd vanwege blessures weinig meer laten zien en de opvolging op die plek staat klaar.

Edit: Dacht dat hij een korter contract had. Zie nu dat hij nog tot 2026 vast ligt. Dan moeten we toch wel mikken op minimaal 15 miljoen.

21 augustus 2023 om 11:09

Mikken op hoofdprijzen is wat Az gaat doen.
De competitie is al gestart, hadden clubs maar eerder moeten komen.

Zou het echt zo zijn? Zie echt een volledig Gravenberch scenario voor me op dit moment.

Hoofdprijs, competitie is al begonnen en Az heeft het geld absoluut niet nodig en Karlsson wel.

Prachtige voetballer maar ook wel een jongen die erg blij is met zijn eigen spel. Verwacht ook niet veel van hem in een grotere competitie. Karlsson lijkt mij niet iemand die zich in de hiërarchie van een Lazio, Leipzig, Sevilla etc. kan aanpassen. Als AZ-zijnde zal ik ongeveer 15-20 miljoen willen vangen. Voor minder laten we hem lekker in Alkmaar

Ik zie een Bologna maximaal 15 miljoen uitgeven en dat is voor een Karlsson wat te mager. Maar met een doorverkoop percentage van 20/25% erbij zou het best aantrekkelijk kunnen zijn voor AZ. Op de linksbuiten positie heeft AZ ook nog Bommel en Poku rondlopen die in mijn opinie beide toppers kunnen worden. Als je dan Karlsson van de hand doet kan je die jongens de kans geven en die zou je dan weer kunnen verkopen voor een groot bedrag. Overigens denk ik nog wel dat Karlsson een stap omhoog zou kunnen maken in de serie A waardoor je nog een deel zou terugkrijgen. Win win zou ik zeggen.

Volgens mij ben ik de enige als ik de reacties zo zie maar Bologna is toch te laag voor een Karlsson? Bij een Atalanta of Fiorentina kan hij toch ook wel mee? Dat AZ wilt verkopen snap ik maar ik had als speler niet eens overwogen om naar Bologna te gaan.

21 augustus 2023 om 15:19

Precies dat. Bologna speelt altijd nergens voor laat staan Europees . Zie ze ook geen 18 miljoen betalen . Ik zou dan nog liever bij az blijven

Karlsson en Pavlidis zou ik echt behouden voor de club. Met v Bommel als invaller voor die 2. Pavlidis mag absoluut niet weg, vind hem veel beter en technischer dan Gimenez. Ze kunnen echt dit jaar meestrijden om de kampioenschap ben ik van mening.

Zou 18 a 20 miljoen accepteren ja. Dat an je mooi herinvesteren.

Zou alleen verbaasd zijn als Karlsson deze stap wil maken. Is nu niet dat Bologna echt een topclub is of een echte vooruitgang. Ja, qua competiei alleen.

Gelukkig branden Ajax en PSV zich hier niet aan. Klaar met de AZ spelers die het continu niet waar maken bij de topclubs in NL. Hoewel ik het een mooie speler vind geloof ik niet dat hij een Koopmeiners-achtige ontwikkeling gaat meemaken.

21 augustus 2023 om 17:30

Schaars, De zeeuw, Moisander, Viergever en Lens vertellen een ander verhaal. Wie is er allemaal mislukt dan?

Dan zal het in Bologna gaan tussen Karlsson en Hugo Cuypers! Ik zou voor Cuypers gaan, hoe die man de weg naar het net weet te vinden. Ongelooflijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren