Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zeg jij dat hij expres geel pakte omdat hij bang is om tegen Ajax te spelen?'

Laatste update:

Jens Toornstra is volgende week niet van de partij tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. De middenvelder pakte in het duel met ADO Den Haag (3-2 nederlaag) twee gele kaarten en was door de eerste prent al geschorst voor De Klassieker. Emile Schelvis en Jan van Halst zeggen in het programma Rondo van Ziggo Sport dat Toornstra opzettelijk een gele kaart pakte, zodat hij het duel met Ajax zou missen.

“Ik ben heel benieuwd wat er volgende week gaat gebeuren bij Feyenoord - Ajax. Jens Toorntra pakt expres een gele kaart en later rood, Berghuis is er niet bij”, zo begint Schelvis in het praatprogramma. “Zeg jij dat nu echt, dat Toornstra expres een gele kaart pakte omdat hij bang is om tegen Ajax te spelen? Dat is toch een mooie wedstrijd om te spelen?”, zo reageert tafelgenoot Youri Mulder verbaasd op de bewering van Schelvis.

“Niet bang, maar ook gefrustreerd. De frustratie slaat aan alle kanten toe. Je hebt het toch gezien? Dat geeft aan hoe diep het zit binnen die club en ploeg”, gaat Schelvis verder. “Als dat zo is, is het wel heel ernstig”, stelt Mulder. “Een dragende speler, die altijd stinkend zijn best doet. Ik kan me niet voorstellen dat hij bang is om zo’n wedstrijd te spelen. Dat hij liever niet wil voetballen. Je wil toch voetballen?”

“Het is zó duidelijk. Die frustratie mag blijkbaar, zoals Berghuis voor de derde keer iemand neertrapte. Ja, dat is dan frustratie. Daar snap ik niks van, het wordt een soort van goedgepraat”, geeft Jan van Halst te kennen. Steven Berghuis kreeg vorige week een rode kaart in de wedstrijd tegen Vitesse (0-0) en werd voor twee wedstrijden geschorst, waardoor hij evenals Toornstra ontbreekt in De Klassieker.

Ruud Gullit zoekt een verklaring voor de frustraties van Berghuis: “Als je bij het Nederlands elftal met goede spelers om je heen speelt en je voelt hoe lekker dat gaat, terwijl het bij je eigen club moeizaam en traag gaat... Tja, daar is hij de speler niet voor. We hebben het erover waar die frustratie vandaan komt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nico wil ook niet tegen Feyenoord spelen

2 mei 2021 om 20:44

Ik hoopte al dat hij vorige week een kaart zou pakken zodat hij Emmen zou missen. Wist dat dit ging gebeuren en nu hebben we geen linksback volgende week

2 mei 2021 om 21:05

Gewoon Rensch linksback zetten, die is tweebenig en dan Mazraoui rechtsback.

2 mei 2021 om 21:06

Gewoon rensch linksback en nous rechtsachter opgelost

2 mei 2021 om 21:03

Volgens mij wil Nico gewoon stiekem vast op vakantie. Die had ook wel door dat de titel na die 2-0 binnen was.

3 mei 2021 om 02:33

Die wist al dat Berhuis niet mee deed en dacht; Als ik tegen een amateur wil spelen doe ik dat wel met mijn vrienden in Argentinië. Dan wordt ik meer getest. Dus ff een weekje rust.

Wat een vreselijk domme opmerking van Schelvis, zoals gewoonlijk. Alsof een Toornstra bewust een kaart gaat pakken om niet tegen Ajax te hoeven spelen. Zo'n jongen speelt waarschijnlijk liever tegen Ajax dan zo'n wedstrijd tegen Ado. De uitleg van Mulder met betrekking tot frustratie snijdt veel meer hout. Het is niet bepaald het seizoen van Feyenoord, dus dat spelers gefrustreerd zijn is niet meer dan logisch.

2 mei 2021 om 21:19

Het gaat er meer om dat het zo niet loopt bij Feyenoord dat hij volgens schelvis geen afgang tegen Ajax wil mee maken. Ik kan me voorstellen dat je in deze vorm die wedstrijd juist liever niet speelt. Maar bewust geel pakken... zou ik nooit doen

2 mei 2021 om 21:24

Maar dat is toch gewoon een vreselijk domme opmerking van Schelvis? We hebben het hier over profvoetballers van Feyenoord. Die hebben niet zo'n gedachtegang als Schelvis, want anders hadden ze het niet tot Feyenoord geschopt. Dan waren ze misschien ook wel sportjournalist geworden; lekker ongenuanceerd onzin uitkramen.

Was inderdaad wel een hele goedkope kaart die hij pakte. Het zal nooit angst zijn om tegen Ajax te spelen, maar het leek hem ook wel goed uit te komen om niet te hoeven spelen. Het zit gewoon niet goed in de selectie en met de trainer. Wellicht had een Arnesen al eerder in moeten grijpen en dat heeft hij niet gedaan. Dick en de selectie zijn al weken klaar met elkaar en uiteindelijk is gekozen om te blijven aanmodderen en het seizoen uit te spelen. Dat gaat nu wellicht 5 wedstrijden voor het eind toch niet lukken.

2 mei 2021 om 21:17

Wellicht had Arnesen afgelopen zomer wat betere transfers kunnen doen. Dan hadden we er nu ook een stuk beter voor gestaan

2 mei 2021 om 21:26

Het probleem is dat je niet zoveel beter haalt voor pakweg 6 miljoen euro als je meerdere plekken moet opvullen. Maar goed, als je naar de situatie kijkt, was het beter geweest om dat geld gewoon op zak te houden. In dit Feyenoord had je prima jeugd kunnen inpassen zonder er veel slechter op te worden. Feyenoord heeft namelijk genoeg ervaren spelers die zo'n jong talent kunnen 'dragen'. Dan had je wellicht wat meer speling in de tactiek gehad.

2 mei 2021 om 21:42

Voor spelers als Diemers moet je nooit geld betalen en als ie al naar Groningen gaat, waarom daar tussen gaan zitten? Het is Diemers. Leuke speler voor de Eredivisie, maar meer ook niet. Texeira is een gokje qua categorie waar je nu eenmaal in zit, vind ik geen verwijt. Al kun je een trainer ook gewoon dwingen om het met het materiaal te doen wat hij krijgt. Dus geen Texeira, Dick moet het maar met Burger doen bijvoorbeeld. Hij doet het maar met Bannis in plaats van Pratto. Dat vind ik echt heel zwak dat Arnesen zijn oren daar naar liet hangen,

2 mei 2021 om 22:03

dat kan maar als we steeds klagen dat Advocaat meer uit deze uiterst beperkte selectie moet halen dan mogen we imo ook verwachten dat Arnesen meer had gehaald uit de beperkte middelen die hij voor handen heeft. Dat is dan wel zo eerlijk

2 mei 2021 om 22:08

Arnesen heeft ook wel meer als 6 miljoen uitgegeven hoor. Bozenik was al 4 miljoen geloof ik en Diemers 1,5 miljoen. Tel daarbij het tekengeld voor spelers als Texeira en Linssen op en je zit daar al een miljoenthe of 2 overheen. En dan tel ik de huur van een Spajic en Pratto en de aankopen van Bernardo Silva, Antonucci en Conteh nog niet eens mee. Dan zit je denk ik al aan de 10 miljoen

3 mei 2021 om 02:46

Daar ligt het probleem dus. Ik neem aan dat iedereen er van ivertuigd was binnen Feyenoord dat die kwaliteit niet uit de jeugd gehaald kon worden, want anders zijn ze helemaal gek geworden met dit niveau aankopen. Feyenoord moet eerst jeugdopleiding weer op orde brengen. Altikd hele goede jeugd voortgebracht, maar de laatste echte goede is alweer ff geleden. En dat is te weinig voor een club die altijd goede talenten heeft voort gebragt. Dus daar moeten ze investeren, levert op termijn meer op als de Bozinikken van deze wereld.

3 mei 2021 om 08:45

@japie; als de selectie niet goed genoeg is snap ik niet zo goed waarom Feyenoord nog zo hoog staat. Ik bedoel je gaat nu onderuit tegen de nummer laatst. Er zijn dus genoeg punten gehaald tegen betere tegenstanders. Denk dat het gewoon niet goed zit in de selectie, zal best genoeg kwaliteit zijn om voor een plek in Europa te spelen. Maar het is allemaal te wissenvallig.
Tuurlijk kan alles beter, dat is ook zo bij Ajax ondanks dat zij wel de dubbel halen.

Ik durf er geld op te zetten dat Feyenoord het volgende week met de mes tussen de tanden een inspiratieloos en al kampioen zijnde Ajax bij de keel grijpt. Dit Feyenoord is enorm kwaliteitsarm en is vergelijkbaar met teams als Utrecht en Vitesse. Die missen creativiteit als een team een muur opwerpt, maar kunnen boven zichzelf uitstijgen tegen een team dat ruimte weggeeft.

2 mei 2021 om 20:50

Dat denk ik niet. Een kilometervreter zoals Toornstra is dan nodig. Een Diemers of veteraan Fer kan dat simpelweg niet.

2 mei 2021 om 20:59

Waarom altijd dat down playen van sommige Ajacieden als Feyenoord op het programma staat. Ik heb de clichã©s al weer gelezen... De klassieker ... het blijft een wedstrijd op zich ... je weet nooit hoe die wedstrijden lopen. Nu jij weer.... Een tot op het bot gemotiveerd Feyenoord (waar ze nu opeens die motivatie vandaan halen is mij een raadsel) komt 2-3 klasses te kort tegen dit Ajax (zeker zonder Berghuis en Toornstra), zelfs als Ajax 2-3 basisspelers niet op zou stellen. Hou op daarmee an ga uit van je eigen kracht ....

2 mei 2021 om 21:20

@NJ: ik weet vrijwel zeker dat Ajax gaat winnen. Maar ik vermoed ook een sterk Feyenoord. Een competitief Feyenoord, en niet de lamlendige spelers van vandaag.

2 mei 2021 om 22:09

Je kan zo competitief zijn als je wil maar als je de kwaliteit niet hebt zit er een dikke kans in dat je wordt afgedroogd door Ajax

2 mei 2021 om 21:17

Ik zou me ook willen bewijzen tegen iemand waar tegen ik op kijk. Een idool/ voorbeeld achtig iets.
Dus je hebt gelijk. Feyenoord zal dus weer zwaar gemotiveerd zijn, tweede keer dit seizoen dus....

2 mei 2021 om 21:21

Voor beide ploegen is dit een topper. Ajax gaat dat niet laten lopen. Laat dat maar aan ten hag over. Die liet al weten dat ze nog wat te doen hebben de komende weken. En terecht. Hoop dat het een spannende wedstrijd wordt.

Waar Schelvis deze onzin vandaan haalt is mij een compleet raadsel. Was gewoon frustratie en dat heeft niets te maken met expres niet willen meedoen tegen Ajax.

Normaal gesproken had dat gekund maar zonder Berghuis en Toornstra die tegen Ajax allebei altijd erg goed zijn lijkt dit onmogelijk. Terwijl bij Feyenoord de druk er vol op staat, zal Ajax vrijer spelen, wel hun verplichtingen willen vervullen maar ook wel kijken naar wie er nog wat kan spelen. Neres zal de komende wedstrijden gaan spelen want die moeten ze nog in de etalage zetten, Labyad ook, Tadic heeft geen EK en zal met zijn fitheid willen blijven spelen, Haller moet nog verder ingespeeld worden, dus daarmee heb je de voorste vier posities te pakken. Ik verwacht nog wel een extra mutatie op het middenveld in de andere twee wedstrijden en Schuurs terug in de defensie, mocht hij nog niet verkocht zijn.

Er is gewoon te veel op tv over voetbal. Ze weten dan niet meer wat ze moeten zeggen, dan krijg je dit soort geneuzel. En ja, die klote Berghuis ook met zn frustratie. Stop de pers.

Waarschijnlijk maakt hij deze opmerking nadat hij gezien heeft hoe Advocaat leeg liep voor de camera. Als je het zo allemaal bekijkt duurt het seizoen voor Feijenoord een paar wedstrijden te lang. Voor Feijenoord had dit seizoen beter tot aan de winterstop kunnen duren

Jammer dat ze er niet bij zijn. Hopelijk speelt feyenoord een goede pot. Bij winst weer een dvd uitbrengen?

Mag ik zeggen dat ik de eerste gele kaart makkelijk gegeven vond, terwijl de scheidsrechter op de hoogte is dat hij op scherp staat?
Minuut ervoor word een grove overtreding op Malacia gemaakt en geeft ie niks! En Toornstra bam meteen geel

@ Kevin 1983. Als jij meent dat het wel of niet op scherp staan van spelers van invloed moet zijn bij de vraag of een scheids wel of geen gele kaart moet geven dan ben jij dus eigenlijk een voorstander van scheidsen die marchanderen. Ik kan je zeggen dat spelers dat in het veld ook heel snel door hebben en dan ben je als scheids de controle heel snel kwijt. Geen goed plan dus.

3 mei 2021 om 07:54

@theo het gaat me erom dat hij daarvoor een donkergele kaart niet geeft en bij Toornstra wel erg snel de kaart trok.
Gaat niet om marchanderen ofzo

de gele kaart werd heel makkelijk gegeven
maar om nu te suggereren dat Toornstra niet tegen Ajax wilt spelen is pure onzin

maar goed
dit Feyenoord maakt in deze vorm totaal geen schijn van kans tegen de landskampioen

Schelvis heeft gelijk
Toornstra zal nooit van zijn leven een erehaag gaan vormen voor ajax
Net zoals dat ie gisteren niet wou winnen

Al die Einsteins in de reacties begrijpen er niets van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren