Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woeste Laporta stormt kleedkamer binnen en moet vrezen voor sancties

Laatste update:

Joan Laporta heeft geen goed woord over voor het arbitrale optreden in el Clásico. Zondag bleek Real Madrid veel efficiënter dan Barcelona en hoewel de bezoekers in de slotfase nog mochten hopen op een gelijkspel, maakte Rodrygo in de 91ste minuut aan alle Catalaanse hoop een einde dankzij een benutte strafschop: 3-1. De withete president van Barcelona kon niet begrijpen dat scheidsrechter José María Sánchez een penalty toekende en ging na afloop verhaal halen in de kleedkamer.

De woede-uitbarsting richting de arbitrage komt voort uit twee situaties in de wedstrijd. Ruim een kwartier voor tijd werd Robert Lewandowski bij een 2-0 tussenstand ogenschijnlijk naar de grond geduwd in het zestienmetergebied, maar Sánchez weigerde een strafschop toe te kennen én de videobeelden te raadplegen. Toen de scheidsrechter in de 91ste minuut - op advies van de videoscheidsrechter - wél een strafschop toekende aan Real Madrid na een overtreding van Eric García op Rodrygo, werd Laporta woest.

De president van Barça verliet de tribune onmiddellijk om vervolgens verhaal te gaan halen bij Sánchez. Onder meer Mundo Deportivo en AS hebben de aantekeningen van de leidsman ingezien, die klaagde over het ongewenste bezoek van Laporta. “Zodra de wedstrijd was afgelopen, betrad Joan Laporta de kleedkamer om herhaaldelijk om uitleg te vragen over meerdere momenten in de wedstrijd. Hij is op dat moment verzocht om de scheidsrechterskleedkamer te verlaten”, zo schreef Sánchez op het wedstrijdformulier.

In een verklaring laat Barcelona aan Mundo Deportivo weten dat Laporta ‘respectvol’ bleef. Laatstgenoemde zou slechts om een verklaring hebben gevraagd, omdat hij niet begreep waarom de arbiter de ene keer wél en de andere keer niet naar het scherm ging. AS zegt dat Laporta rekening moet houden met sancties. “Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de president, maar het lijkt erop dat hij niet zal wegkomen met het ongewenste kleedkamerbezoek.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

What are the odds? ????#ajax
Reacties

Wat een slechte verliezer al die dealtjes voor niks geweest eigen aandelen verkocht van Barca, staat je met al die topaankopen dadelijk in EL te ballen, wat een gezichtsverlies.

16 oktober 2022 om 20:04

Deze man vertrekt over 2 jaar bij Barcelona en de puinhoop die dan achter gelaten is, is gewoon niet te overzien.

16 oktober 2022 om 21:28

Er valt niet veel meer te verkopen zonder de jaarlijkse inkomsten ernstig te schaden. 100 miljoen euro per jaar is te overzien met wat zuinige jaren en meer inkomsten. 200 miljoen euro is niet te compenseren. Zeker niet met een groep spelers die nagenoeg niets oplevert. Dat terwijl het z'n sterren natuurlijk koste wat het kost wil behouden.

16 oktober 2022 om 22:10

Idd Rickert - die man maakt Barcelona in een paar jaar helemaal kapot, al was het transferbeleid en financiële beleid daarvoor ook al om te huilen. Ik gun Laporta helemaal niets nadat ie mijn jeugdheld Koeman daar kapot heeft gemaakt, maar de puinhoop die hij gaat achterlaten...poe... dat gaat jaren kosten om recht te zetten.

16 oktober 2022 om 20:35

Als er geen scheidsrechters waren had Barcelona in hun hele historie nog nooit puntverlies geleden zou je bijna denken. Het ligt letterlijk altijd aan de scheids

16 oktober 2022 om 20:50

Haha ja EL zit er weer aan te komen he? Stiekem wel erg grappig gezien alle onsympathieke acties van met name deze idiote president.

Die Laporta spoort niet. Kon beter woest de kleedkamer van zijn eigen ploeg inlopen en vertellen hoe waardeloos ze waren.

17 oktober 2022 om 16:01

Het is erg frustrerend, nu in 3 grote wedstrijden een penalty verdiend en niet gekregen. Bayern munchen vs dembele. Daarna handsball van dumfries met inter. En nu weer Lewandowski die word neergelegd door een actie van carvajal, die niet eens in de buurt komt van de bal. Al met al was Barcelona slecht. Hoe durf je nou met balde en ssrgi roberto te spelen op de backs, tegen vinicius en valverde... Dan nog kounde die net van een blessure komt in de basis. Toen alba in kwam vallen werd er gevoetbald. En toen gavi erin kwam, was er meer pit wat je zeker nodig hebt ik classico. Snap xavi echt niet. Ik mis de trainers die je na een kwartier al eruit halen als het niet loopt.

Vraag me af. Barca fans als jullie de el in gaan willen jullie xavi dan nog steeds als trainer?

16 oktober 2022 om 20:04

Als de doelstelling het behalen van de 8ste finale el betreft, dan hebben ze aan Xavi de juiste man

16 oktober 2022 om 20:06

We gaan zo goed als zeker de EL in. Daarnaast heeft Xavi ontslaan ook niet veel nut, wie moet hem überhaupt vervangen? De La Liga kan nog gewonnen worden, ondanks dat Real vandaag liet zien dat ze véél verder zijn dan wij zijn.

16 oktober 2022 om 20:37

Nou IniestaFCB … heel veel verder?? Wat heeft Real voetballen gecreëerd zonder de 2 counters en penalty? Niet overdrijven hoor. Lesje efficiëntie ja… veel verder … nah. Real gewoon de counter ploeg.

16 oktober 2022 om 20:59

‘real gewoon de counter ploeg’

Bij momenten zat Barcelona midden van een rondo…

Real Madrid is gewoon slimmer dan Barcelona. Het is 2022 maar Xavi wilt zoals in 2010 met trage verdedigers nog steeds met een hoog lijn verdedigen.. kom op dat werkt niet meer maar toch blijft Xavi het proberen.

Wat denk je dat Real dan gaat doen? Counteren uiteraard.

16 oktober 2022 om 22:59

Nou prima toch. Iedereen z’n ding.

17 oktober 2022 om 01:53

Op mAnier hebben we jullie 8 jaar lang helemAal zoek gespeeld amice. Je kan gewoon op zon manier spelen als je restverdediging goed staat.

17 oktober 2022 om 15:34

Gewone counterploeg legt een van 's werelds beste spitsen en de beste spelverdeler van La Liga volledig aan banden. De tikkie tokkie van de succesvolle trainer Xavi heeft helaas niet gewerkt. Tegen zomaar een counterploeg. Triest hoor.

17 oktober 2022 om 20:15



Als Barcelona terug wilt strijden boven in en in CL.. zijn ze verplicht alles op alles om Messi en Guardiola terug te brengen.
Anders vrees ik triestige jaren voor Barca, vooral wanneer hun geld op is en niet meer aan geld kunnen geraken, want ze hebben alle aandelen verkocht en in miljarden schulden bij banken.

16 oktober 2022 om 20:17

Natuurlijk!! Wat een rare vraag? Project is net begonnen. Verliezen van twee counterploegen is afgelopen 10 dagen is niet leuk maar zijn net begonnen aan de renovatie. Over 2 of 3 jaar kun je pas zeggen of dit project gelukt of mislukt is.

16 oktober 2022 om 20:50

Je vraagt je toch wel af waarom de vorige trainers niet 3 tot 4 jaar de tijd kregen (Xavi is al bijna een jaartje bezig).

16 oktober 2022 om 22:41

Counterploegen? Real heeft je een paar uur geleden alle hoeken van het veld laten zien met een 3 mans voorhoede? De 2-0 staan er 5 spelers in de buurt van het goal. Dat doe je niet als je countert.

16 oktober 2022 om 23:03

Hahaha… de wedstrijd die ik heb gezien getuigt niet van “alle hoeken van het veld laten zien”. Niet qua spel en ook niet qua statistieken. Maar door een Real bril kijken en nog gewonnen ook maakt het zo maar dat Real superieur was … hahah … enjoy the winst en het is niet erg hoor om een counter ploeg te zijn.

Deze man is totaal ongeschikt voor de functie die hij bekleed. Je zou verwachten dat een voorzitter ten alle tijde kalm kan blijven. Laporta doet me denken aan mijn buurjongen van 5 jaar oud die zijn zin niet krijgt met al zijn idiote driftbuien.

Was toch gewoon een terechte pingel? Garcia stapt mis en gaat met zijn hak op de tenen van Rodrygo staan. Ja, het zag er ongelukkig uit, maar dat maakt het niet ineens geen overtreding.Laporta toont zich hier een slechte verliezer, want we hadden echt niks in te brengen tot het moment dat Fati langs Carvajal snelde, en hem panklaar legde voor Torres. Volledig terechte overwinning van de Madrilenen. niet zo klagen om een pingel in minuut 91.

16 oktober 2022 om 20:57

Dat is het probleem niet. Laporta heeft honderden miljoenen geinvesteerd. Nu liggen ze uit de CL en drie punten achter op de koploper. Zijn miljarden project dreigt te stranden.
De druk wordt hem gewoon teveel.

16 oktober 2022 om 20:23

"Haterlijk" 😂😂😂

16 oktober 2022 om 20:25

Alle? Meer dan genoeg volwassen reacties ook gezien hoor.

Is dat iets nieuws? Eerst de baas van PSG, nu die van Barcelona? Wat een voorbeelden geven deze "respectabele" mannen?

Typisch voor deze megalomane gek.. Hij zal het wel weer voelen als een persoonlijke aanval en Xavi zal straks wel weer gaan staan stampvoeten voor de camera’s. Boeboe.. Wat een nare club zeg, gevuld met valsspelers en slechte verliezers

16 oktober 2022 om 20:10

Het is nu nog wachten op de bekende: 'het voetbal heeft verloren vandaag' van Xavi.

16 oktober 2022 om 20:16

Ja precies. Ze voelen zich zo verheven boven de rest dat ze niet eens doorhebben waarom ze zo uitgelachen worden.. De arrogantie om dingen te zeggen als “wij spelen voetbal op de juiste manier” en maar doen alsof elke beslissing (terecht of onterecht) tegen Barcelona een directe aanval op de sport zelf is. Wie denk je dat je bent om zo verhaal te gaan halen bij een scheidsrechter? Die hele club is compleet verrot..

Ik vind deze nederlaag van Barcelona enkel en alleen heel lekker puur door die Laporta. Wat een engnek is dat zeg.

Ach ja als Barca fan moet ik gewoon accepteren dat we nog niet zover zijn als we zouden willen, tegen de topploegen komen we gewoon nog tekort, vandaag was Barca gewoon veel te traag en ging pas veel te laat voetballen Je had zeker een penalty aan Lewandowski kunnen geven maar ik wil dan ook wel eens weten waarom we Benzema en Valverde zo idioot vrij laten staan

16 oktober 2022 om 21:58

De ploeg staat gewoon nog niet op punt. En dat kan je enkel Xavi (en Laporta) verwijten. Wat moet je in godsnaam met Roberto tegen Vinicius? Garcia is ook een matige verdediger, altijd geweest. In deze pot moet je wat gasten zetten met meer ervaring in dit soort potten. Jammer natuurlijk dat je beste verdediger in de lappenmand ligt. Op de flanken maat Xavi de verkeerde keuzes. Raphinha komt te kort en Dembele eigenlijk ook. Die hebben beide het voetbalverstand van Modric's kleine teen. En Busquets en Frenkie samen is gewoon te traag. Dat was zowat het codewoord bij Barcelona vandaag: traag en voorspelbaar. En na een match waarin het resultaat niet zo veel belang heeft, moet je niet zo over pingels zeiken, terecht of niet. Neem je verlies en bouw verder. Hier laat Laporta zich (alweer) kennen.

Natuurlijk was de overtreding op Lewa gewoon een penalty…Maar we moeten ons niet gek laten maken. Work in progress 💪🏻

16 oktober 2022 om 20:41

Bedoel je het naar achteren trappen van Lewandowski? Dat was in geen miljoen jaar een penalty. Heb je niet kunnen zien hoeveel gele kaarten Barca niet heeft gehad? Met als grootste dwaling de overtreding op Kroos aan de zijlijn!

Zure verliezers, allemaal 1 pot nat. Xavi net zo. Jank iets. Maar wel leuk, dit is interessant. Nasser stormde vorig keer nog zelfs agressiever op de ref af, nooit meer iets van gehoord. Even kijken of Laporta nu een straf krijgt of niet. Dan weet je ook genoeg.

16 oktober 2022 om 20:28

Verschil is dat nu La Liga zou moeten ingrijpen en niet de UEFA. Dat de UEFA een belachelijk beslissing maakte door Nasser vrij te pleiten voor alle beschuldigingen, betekent hopelijk niet dat La Liga hun voorbeeld gaat volgen.

Xavi is een clown. Met dit materiaal mag je veel betere resultaten behalen. En die Frenkie hoeft niet meer in de basis

16 oktober 2022 om 21:26

XaviBall on fire he. Haha wat een zure coach ia dat zeg. En maar sneu zeiken. Maar is vandaag even 'gehumbled' (jep nieuw woord).

Als de president zich zo gedraagt, wat verwacht je dan van de coach en de spelers? lol.
Wat vind ik het jammer dat Real niet met 4-0/5-0 heeft gewonnen.

Zoiets mag alleen als je El Kleffie heet kerel.

Haha die ziet de bui al hangen. Poulefase CL niet overleven, tekort komen in La Liga... Op deze manier zijn ze over 3 jaar financieel nog verder van huis dan ze al waren en hij weet dondersgoed dat ie dan zo nog harder uitgekotst wordt dan Barto.

16 oktober 2022 om 21:00

Precies. Terug naar de top is een essentiele voorwaarde voor zijn miljarden project. Uit de CL poule fase is een nachrmerrie. En als de landstitel ook nogeens door de vingers glipt gaan de financiele problemen zich opstapelen.

16 oktober 2022 om 21:53

Ze hebben als het goed is een 5e en laatste "economische hefboom" wat ze kunnen activeren als hun doelen niet behaald worden. Benieuwd of ze dit zullen doen.. dan is het het klaar met Barcelona (financieel gezien) denk ik.

Wordt het punt van Seedorf toch weer dubbel en dwars onderstreept en bewezen. Trainer en voorzitter verdienen elkaar

Kennelijk moet iedereen naar de pijpen van deze kwibus dansen. Wordt tijd dat hem een flinke schorsing boven het hoofd hangt.

Klopt, Lewa had een penalty kunnen krijgen. De VAR deed niet eens de moeite, dat is wat mij het meest stoort. Laat de scheids er naar kijken op zijn minst dan? Neen, zelfs dat niet. Maar bij Rodrygo deden ze het wel. Vreemde interpretaties als je het mij vraagt. Maar goed, daardoor heeft Barca niet verloren vandaag. Loop liever de kleedkamer van je eigen spelers een keer binnen en zeg hen wat voor slapjanussen het zijn, hoe ze de eerste helft stonden te slapen is onaanvaardbaar. Xavi is er ook een bende van aan het maken. Middenveld wordt overlopen door twee oude spelers die niet bekend stonden om hun snelheid. Hoelang ga je vasthouden aan Busquets? En je kan in zulke wedstrijden niet beginnen met Raphinha en Dembele, te veel van hetzelfde. Ze doen acties die ze niet beheersen, en Lewandowski wordt dan het dupe van hun onkunde. Toen Ansu inviel ging het een stuk beter, die jongen moet meer gebruikt gaan worden want hoe het nu gaat werkt gewoon niet. Hopelijk gaat Xavi dat ook inzien. En ja, dat betekent ook Frenkie op de plek van Busquets. Geef die jongen het hele seizoen het volle vertrouwen en dat komt echt wel goed.

Het is toch best knap dat die Laporta het zo snel voorelkaar krijgt om Barca nog onsympathieker te maken dan Real. En Atletico is ook al zo'n boutclub. Kunnen ze het voetbal daar niet gewoon afschaffen?

Beide penaltys. De eerste overduidelijk en de tweede is gewoon onhandig, zet zijn voor net een paar cm te ver.

Heb de wedstrijd niet gezien, had City-Liverpool aan staan, maar net even het fragment van Lewa gekeken.. hij gaat wel heel makkelijk liggen hoor. Dit is mijn inziens geen penalty dus terecht. Heb het fragment van de pingel van Real niet gezien, maar het is niet zo dat omdat de ene niet gegeven wordt de andere ook geen pingel kan krijgen.. volledig afhankelijk van de situatie. Barcelona heeft natuurlijk altijd wel een handje van klagen bij de scheids (altijd gehad ook). Al had Real die pingel niet gehad hadden ze nog steeds gewonnen, dus het is gewoon weer de schuld ergens anders willen leggen door Barca.

Ik heb de penalty van Real niet gezien, maar die situatie met Lewandowski vind ik oprecht een heel groot twijfelgeval. Op enkele beelden zie je dat Lewandowski wel geraakt/geduwd wordt. Maar zijn manier van vallen is zo onnatuurlijk dat hij de schijn tegen heeft. Als je hem ziet vallen zou je zeggen dat hij ergens tegen z'n been geraakt wordt, zo val je niet door dat lichte duwtje.

Tja, gewoon twee goede beslissingen. Die Lewandowski zoekt het op, brengt zichzelf ten val.

Tja, deze man staat onder enorme druk. Het eventuele vervolg in de Europa League schopt de plannen natuurlijk enorm in de war en ook op nationaal vlak zullen er prijzen gehaald moeten worden, wil je die omzet omhoog krijgen. Het zou wel erg pijnlijk zijn als ze die "winst" grotendeels moeten gebruiken om gaten te dichten. Dan komen ze namelijk echt in de problemen in 2024. Nog meer bezit verkopen is eigenlijk geen optie.

Wij moeten toch wat doen aan de beveiliging in de catacomben. Als je elke keer van die doorgesnoven gekken daar verhaal ziet halen, eerst die Nasser al Kleffie en Leonardo vorig seizoen en nu deze Laporta, dan lijkt een extra set security guards mij niet verkeerd.

Hier zie je toch duidelijk dat Seedorf gelijk had over Barca. Wat een idioot die Laporta.

Mooie duik van Lewandowski en zeker geen penal. Hij zoekt de duik nadrukkelijk om en in het 2de geval staat hij duidelijk op de voet zonder de bal te raken. Die Joan Laporte moet een stadion verbod krijgen mits het daadwerkelijk is gebeurd. Van tenminste een half seizoen. Hiermee laten ze zien dat met geld niet alles te koop is!

Hij is veel erger dan de vorige president al van in het begin hij moet beter de politiek in staat hem beter

Er is geen wedstrijd op de wereld zo duur om te bezoeken dan Real Madrid - Barcelona of de andersom versie. De intensiteit is hoog en dat kun je dan nog waarderen. Maar waar zit je verder naar te kijken ? Spelers die constant doen alsof ze hevig geraakt zijn maar die nauwelijks pijn hebben. Spelers die constant bij de scheids staan te zeiken over zijn beslissingen. Spelers die hun collega's proberen gele of rode kaarten aan te naaien. Spelers die bij een voorsprong tot in het extreme tijd om zeep helpen met vertraging van het spel. Daaronder ook weer dat doorrollen en lang blijven liggen aanstellen. Dat is wat ik beide teams gisteren weer tot in den treuren heb zien doen. En dan lees ik na afloop dat die kansloze voorzitter zijn aandeel ook nog even heeft opgeeist door bij de scheidsrechter naar binnen te lopen. Absoluut not done, maar hij doet het. Ik heb geen aandelen in Ronald Koeman maar het is ondertussen wel duidelijk dat Laporta en Xavi er samen niks beters van hebben gemaakt dan Bartomeu/koeman deden. En het is mij ook duidelijk dat het plezier dat ik aan de wedstrijd had zeer mager was. Dat is voor alle duidelijkheid een verwijt aan beide clubs.

17 oktober 2022 om 17:53

Het mooiste van de Spaanse competitie is dat de fans gewoon door elkaar heen kunnen zitten. De rivaliteit is enorm, maar er is altijd respect naar elkaar toe. Ze zullen nooit in het stadion met elkaar op de vuist gaan. Er zijn altijd wel een paar verdwaalde uitsupporters in het thuispubliek te vinden. Zou nergens anders kunnen.

Laporta begint hem al te knijpen. Als Xavi met deze selectie dit seizoen geen prijs pakt, dan is het voor beide einde verhaal. Trouwens, wat maakt die scheids rare handgebaren richting Lewandowski bij 0:20 seconden in het filmpje. Zo van: Kom dan, wat heb je nou te zeuren? Zoiets zou je verwachten van spelers onderling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren