Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woede na kwetsend lied over Sala: ‘Menselijke bullshit kent geen grenzen'

Laatste update:

In Frankrijk hebben supporters van OGC Nice voor veel opschudding gezorgd. Tijdens de wedstrijd tegen AS Saint-Étienne (4-2) van woensdagavond galmde vanaf de tribunes van de Allianz Riviera een lied over Emiliano Sala, de oud-speler van FC Nantes die in 2019 verongelukte met zijn vliegtuig toen hij op weg was naar Cardiff City om een transfer af te ronden. Zowel de trainer van Nice als die van Nantes verafschuwt de gebeurtenis.

Nice verloor afgelopen zaterdag in de finale van de Coupe de France met 0-1 van Nantes. Enkele fans van de Zuid-Fransen leken dit verlies niet te kunnen verkroppen en betrokken de overleden Sala bij spreekkoren tijdens de thuisoverwinning op Saint-Étienne van woensdagavond. “Hij is een Argentijn, die niet goed zwemt, Emiliano onder water, Emiliano onder water”, klonk het in Nice, refererend aan het ongeluk waarbij Sala om het leven kwam in 2019.

Christoph Galtier, de trainer van Nice, was laaiend na het horen van het lied. “Ik heb geen woorden om te beschrijven wat ik zojuist heb gehoord”, begon de oefenmeester zijn tirade. “Je hoort wel vaker ongepaste dingen in het stadion, maar dit is niet te geloven. Als de fans komen om de doden te beledigen kunnen ze beter thuisblijven. Er wordt wel eens gezegd dat wat we in het stadion zien een weerspiegeling is van de samenleving. Als dit de samenleving van nu samenvat zijn we genaaid”, liet de oefenmeester op niet mis te verstane wijze blijken.

Ook Antoine Kombouaré, de trainer van Nantes, werd op de hoogte gebracht van het voorval. Hij kon zijn oren niet geloven. “Menselijke bullshit kent geen grenzen, ik ben ziedend”, aldus Kombouaré. “Ik weet niet wat ik moet zeggen, het kan deze mensen blijkbaar niets schelen. Zulke supporters zouden geweerd moeten worden uit stadions, het is ronduit beschamend. Onze Emiliano (Sala red.) is van ons afgenomen, ik heb enorm veel medelijden met zijn familie. Ik weet dat supporters soms idioten kunnen zijn, maar deze mensen zijn echt ezels.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap oprecht niet wat er door je bolle hoofd gaat als je bedenkt dat dit soort dingen leuk zijn om te zingen. Je helpt er je club niet mee en je doet nabestaanden pijn die helemaal niets met jou te maken hebben. Wat is er mis met mensen dat ze dit soort walgelijke liedjes gaan zingen. Ik snap er echt waar werkelijk niets van.

12 mei 2022 om 12:36

En het galmde ook door het stadion, ik bedoel... Hebben we enig idee hoeveel idioten dit dan doen? Dat gaat niet meer om een handjevol. De maatschappij gaat echt steeds meer naar de knoppen. Wat een walgelijk gebeuren. Dus ik sluit me volledig bij je aan, zeker treffend over de nabestaanden wat je hier benoemd.

12 mei 2022 om 13:08

Je kan eigenlijk niet echt meer ontkennen dat er een soort ontspoortheid heerst in het voetbal in een groot aantal landen. De hele mening 'supporters doen al jaren nare dingen' gaat in mijn optiek niet meer op. Mijn assumptie zit een beetje in de hoek van 'alles moet bombastischer dan de oppositie in de media'. Maar ik vraag me echt af wat er moet gebeuren om gemeenschappen weer wat normen en waarden bij te leggen. Iemand een idee? Of zin om die discussie een beetje aan te gaan? Want wat mij betreft zijn 'harde kern' supporters echt het voetbal aan het verpesten. Ik zat gisteren voor het eerst sinds 2 jaar weer in een stadion met mijn oma van 97. Die vroeg me wat onze supporters zongen. en ik durfde haar echt niet te vertellen dat 'onze' jongens zongen dat Joden toch echt het beste branden. Ben echt een beetje ten einde raad man...

Inderdaad, als je hoort en leest wat er tegenwoordig allemaal gebeurt in de stadions (en de rest van de samenleving) ziet het er somber uit voor de 'beschaving' zoals we die kennen/kenden. Respect is ver te zoeken tegenwoordig, en dat geldt ook weer in dit geval.

12 mei 2022 om 12:52

Dat zeiden ze in de jaren 50, 60,70,80,90,00,10 ook. De mensheid bevindt zich op een glijdende schaal en ik heb niet de illusie dat we al beneden zijn. Ik vrees dat we nog ver afzakken. Niet dat ik of mijn kinderen of kleinkinderen (als ik die krijg) dat ga meemaken. Het daarmee verre van goedpraten. Elke keer als ik denk dat we een dieptepunt hebben bereikt wordt ik verbaasd dat het toch nog erger kan. Dan valt dit eigenlijk nog mee.

12 mei 2022 om 13:02

Een glijdende schaal? Mensen zijn altijd zo geweest. Ik heb niet het idee dat het nu erger is dan vroeger. Daarvoor hoef je de geschiedenisboeken maar open te slaan.

12 mei 2022 om 13:56

Niks nieuws. Kennen we Picornie nog? Dat galmde jaren nadien ook nog steeds over de tribunes tijdens Ajax - Feyenoord. Vuurwerkgeluiden bij wedstrijden tegen Twente, bommen op rotterdam, holocaust verwijzigen tegen Ajax.... Laat staan de oerwoudgeluiden en spreekkoren over moeders. Gezellige bedoeling is het hoor. Menselijke bullshit heeft idd weinig grenzen.

Moet daarbij wel zeggen dat het tegenwoordig wel wat minder is geworden. Nu lijkt rasisme meer te worden gebruikt om iemand te beledigen/ uit zn spel te halen/ provoceren.

12 mei 2022 om 12:54

Ik moet nu wel zeggen dat dat idee van zedenverval ten opzichte van het verleden zowat het minst originele idee is dat er is in de menselijke geschiedenis.

Al meer dan 2000 jaar geleden schreven mannen als Cato de oudere, Velleius Paterculus en Sallustius erover in hun geschiedwerken. Dus zelf geloof ik er niet echt in. Het is gewoon even kut als vroeger, maximaal gewoon op een andere manier.

12 mei 2022 om 13:57

Verschil is wel dat die oude grieken niet allemaal konden lezen en schrijven of uberhaupt met 1 muisklik hun scribeersel de wereld over konden mikken

12 mei 2022 om 14:11

Romeinen of in ieder geval Italiaanse geschiedschrijvers 😜

12 mei 2022 om 14:17

Lood om oud ijzer. Romeins dan

12 mei 2022 om 15:16

Cato zou gek worden als je hem een Griek noemde 😉.

Te triest voor woorden. De Ligue1 maak in zijn algemeen al geen goede indruk dit seizoen. Allemaal rare en trieste randzaken. Wedstrijden die gestaakt worden. Dit soort taferelen. Het is geen goed seizoen voor het imago van de Ligue1 in mijn optiek.

Schandalig ook dit. Dat je het in je hoofd haalt hier over te zingen. Of het überhaupt te verzinnen...

12 mei 2022 om 13:58

Want gelukkig is de eredivisie dit seizoen zonder problemen, rellen en stakingen verlopen wil je zeggen?

12 mei 2022 om 14:44

Een stuk minder en vooral ook een stuk minder erg dan de Ligue1 ja.

Ja wat kan je er over zeggen? Als je allemaal regels maakt die stomheid stimuleren moet je niet verbaasd opkijken als dat dan ook de uitkomst is van je wetten en regels.
Het is uiteraard schandalig dat dit gebeurd, maar het heeft niet zoveel zin om je afschuw uit te spreken als je aan de andere kant allerlei sociale wetten hebt en dingen doet die dit soort volk juist in stand houden. Mocht je dat wel een prima idee vinden, pak een dweil en kom mijn zwembad maar dweilen dan zet ik de kraam open

12 mei 2022 om 13:08

Op welke handelingen en sociale wetten doel je zoal?

12 mei 2022 om 13:28

Dat zijn helaas dingen waar de geesten nog niet rijp voor zijn om dat te horen.
Er is een verschil tussen concepten en uitvoering.
Maar onze concepten deugen voor geen meter om een menselijk volk neer te zetten dat zich in positieve zin ontwikkelt en een positieve bijdrage levert aan (het leven op) de aarde.

Of dat een probleem is valt over te twisten, maar dit zijn gewoon de uitwassen van nou laten we nationaal beginnen allerlei sociale regelgeving. Meer mensen is niet goed en dan kan je het ook nog hebben over de mogelijkheden en kwaliteit van die mensen. Als je allerlei ingrepen doet in survival of the fittest en overlevingskansen tov de natuur vergroot dan houd je zwakheid in leven (en daarmee stomheid).

Dat gesprek zou prima gevoerd moeten kunnen worden zonder de emotie om dat op onszelf te betrekken, of onze moeders en wat dat wel niet met haar zou doen. Het is niet goed om mensen in leven te houden en het is in mijn optiek niet goed om mensen kinderen op de wereld te laten zetten die niet in staat zijn ze op te voeden. Dus bedenk regels om te zorgen dat er mensen op de planeet komen die wel opgevoed kunnen worden, oftewel draag bij aan de geestelijke ontwikkeling alvorens je mensen kids op aarde laat zetten. Dat leidt tot minder mensen, tot beter ontwikkelde mensen en tot mensen opgevoed in een veilige, stabiele omgeving. In mijn optiek zou dat moeten leiden tot minder achterlijke excessen met als ultiem punt minder achterlijke voetbalsupporters die zich als stukken stront gedragen richting hun medemens.

Visie is niet verder uitgedacht, het zijn ideeen en daar kan je over discussieren. Mijn basis is om een startpunt te nemen en door te redeneren waar iets tot leidt. Bijvoorbeeld het toekennen van kinderbijslag of het toekennen van een subsidie aan iedere 16 tot 25 jarige die geen kind krijgt (doel eerst opleiding en stabiele persoonlijkheid/thuissituatie).
Of bijvoorbeeld terugredeneren van dit gedrag naar hoe komt dit gedrag en uit welke omgeving komen deze mensen uberhaupt.

1 ding vinden we volgens mij allemaal: dit gedrag kan niet, dat is een prima gemeenschappelijk startpunt of denk jij daar anders over?

12 mei 2022 om 13:32

Ik denk niet dat het probleem ligt bij wetten, maar de boodschappen die je in de maatschappij krijgt voorgeschoteld. Overheid en andere instanties zijn op sommige vlakken(!) slechte opvoeders en als je ook nog ouders hebt die het niet onder de knie hebben (komt te vaak voor), dan heb je een serieus probleem. Ik vind het vooral zorgwekkend hoe weinig mensen nog echt voor zichzelf willen en/of kunnen denken. Het is zo ontzettend belangrijk om te weten wie je als persoon bent, hoe je hersenen zowel vanuit primitief als modern oogpunt werken en dat je zelf tot weloverwogen conclusies kunt komen. Dat betekent dus uiteraard ook dat je je ongelijk moet kunnen toegeven e.d. Nu ligt de verantwoordelijkheid van een persoon nog altijd bij de persoon zelf natuurlijk, maar er zijn wel factoren tegenwoordig die zeker niet helpen.

Zo zijn ernstige misdaaddelicten zowel onder jeugd als volwassenen gestegen in het afgelopen decennium. het Nederlandse onderwijs glijdt al 20 jaar af door de kwaliteit ervan, steeds meer mensen raken afhankelijk van de overheid, zorg word al jaren wegbezuinigd en je betaalt steeds meer voor (in relatieve zin) slechtere zorg, politie word al jaren steeds meer wegbezuinigd, de EU wordt steeds meer een bestuur en steeds minder een samenwerking tussen landen, het pensioen wordt met het jaar instabieler, energierekeningen blijven stijgen, eenzaamheid komt steeds vaker voor onder zowel jongeren als in andere leeftijdsgroepen, al geeft corona een vertekend beeld. Echter blijken nu uit de onderzoeken (die veel te laat kwamen) dat het beleid ronduit waardeloos was met alle gevolgen van dien. Ook neemt de bevolkingsdichtheid al jaren enorm toe. Allemaal te vinden op de website van het CBS en andere officiele websites die dit soort zaken bijhouden. Dat de regering daar bovenop ook nog schandaal op schandaal stapelt, helpt ook niet mee.

In bijna alle relevante aspecten is Nederland feitelijk in verval. Dat is niet voor interpretatie vatbaar. Echter is Nederland dermate rijk dat mensen er makkelijk voor weg kunnen kijken en daar ligt ook tevens het steeds groter wordende probleem.

12 mei 2022 om 13:45

Ten gronde ben ik het wel met je eens hoor. Alleen denk ik niet dat het iets oplost. Want het is echt niet dat alleen klootjesvolk dit soort dingen doet. Daar zitten meer dan genoeg 'intellectuelen' met een duurbetaalde job tussen.

Minder mensen lijkt me sowieso een noodzaak, maar ja begin daar maar eens aan...

12 mei 2022 om 14:25

@lierse1997 - En daar komt de EU weer om de hoek kijken met het beschuldigende vingertje. Laten we de vergelijking met grote landen er even bij pakken ten opzichte van Nederland:

Bevolkingsdichtheid (aantal mensen per km2):

Nederland: 423 mensen per km2.
Spanje: 93 mensen per km2.
Italie: 196 mensen per km2.
Frankrijk: 122 mensen per km2.
Duitsland: 232 mensen per km2.

Maar wel Nederland erop aandringen om telkens vluchtelingen op te nemen zodat de verdeling "eerlijk" is. Natuurlijk moet je vluchtelingen helpen zo goed als het kan, maar we kunnen inmiddels toch wel stellen dat Nederland zo langzamerhand vol is? Dan heb ik het uiteraard niet over bevolkingsgroepen, maar over de problemen die onze bevolkingsdichtheid veroorzaken. In m'n eerdere betoog vergat ik de woningmarkt en het gebrek aan woningen nog te noemen.

Het probleem met dit soort discussies is dat het altijd weer een emotionele word, maar puur vanuit logica kunnen we stellen dat ons voorzieningensysteem geen bevolkingsgroei meer aankan, althans zeker niet met het beleid van Rutte I, II, III en IV. We hebben een geoliede machine die zichzelf van binnenuit saboteert. Al die problemen dragen bij aan maatschappelijke druk en problemen. Niet vanwege verschillende culturen (al is dat ook nog wel voor verbetering vatbaar), maar omdat elk systeem al een poos maximaal uitgerekt is met verval op elk relevant aspect als gevolg. Vervallen systemen zorgen voor errors in mensen. Althans, dat is mijn kijk erop.

12 mei 2022 om 15:18

Nee Nederland is niet vol. Dat zijn verzinsels. Zeker als het over opvang van migranten gaat.

We willen er gewoon geen opnemen uit het midden-oosten, als ze uit Oekraïne komen is het voor velen al duidelijk wat eenvoudiger.

12 mei 2022 om 15:50

Heb wel s t idee dat woningschaarste bewust in stand gehouden wordt om de huizenprijzen hoog te houden. Kan dat ik er een km naast zit hoor, maar t zou iets des VVD's kunnen zijn..
Oplossing lijkt mij,huizen bouwen,de hoogte in. Liefst sociale huurwoningen,starterswoningen. Maar ook niet teveel bijbouwen. De babyboomers beginnen met overlijden, dus er komen ook weer relatief veel woningen vrij pakweg de komende 15 jaar. De bevolking krimpt zelfs op langere termijn.

Onderzoekers van de universiteit van Washington voorspellen dat de wereldbevolking in 2064 een piek van 9,7 miljard mensen bereikt. Daarna treedt krimp in. Het is gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet. Voor Nederland verwachten de onderzoekers in het jaar 2100 een bevolking van 13,5 miljoen mensen(copy)

12 mei 2022 om 16:21

@lierse1997 - Je bevestigt min of meer m'n punt dat dit soort discussies altijd weer de emotionele kant op gaan. Hoe kun je aan de hand van de bevolkingsdichtheid en de staat van de woningmarkt concluderen dat Nederland niet (bijna) vol is? Nu zeg ik overigens niet dat je niemand meer op moet nemen en het maakt mij werkelijk niets uit welke afkomst migranten hebben, maar ik mag toch hopen dat je met betere argumenten kunt komen die ook feitelijk standhouden.

12 mei 2022 om 16:31

@Sir Paul - Maar op basis van wat? De babyboom-periode was ongeveer tussen 1946 en 1970. Het is niet zo dat zij allemaal nog moeten sterven. Veel mensen uit die generatie zijn ook al gestorven en dat scheelt in sommige jaren misschien zo'n 100.000 mensen. Daarmee hou je de bevolking hooguit gelijk. Dat zou dan puur aan de hand daarvan betekenen dat de bevolking niet verder oploopt. Echter zie ik niet snel hoe de bevolking gaat krimpen, al ben ik ook geen expert op dat gebied. Dan zou je de mentaliteit en de functie van de mens namelijk moeten manipuleren. We zijn immers zoogdieren en die planten zich van nature voort. Daar is ons brein en lichaam op ingesteld.

12 mei 2022 om 16:33

Je oorspronkelijke punt staat gewoon volledig los van mijn eerste reactie.

Dat ging namelijk niet over de staat van de woningmarkt of bevolkingsdichtheid. Het ging over het feit dat de grote kwantiteit mensen de wereld alleen maar minder leefbaar maakt. Zeker op de lange termijn.

Van mij mag je zelfs vinden dat Nederland “vol” zit, maar dan zitten beweren dat de EU daar aan bijdraagt met vluchtenlingenquota is gewoon onzinnig en volledig naast het oorspronkelijke punt dat gemaakt werd. En in die context is het gooien met begrippen als “vol” echt naast de kwestie.

12 mei 2022 om 18:32

Met babyboomers bedoel ik de vreugdebaby's die massaal in 1945 /1946 verwekt/geboren werden. Als ik t verkeerde woord gebruik heb ik weer wat geleerd. Dacht babyboomer daarvoor stond. Iemand uit 45.

Wat voor doorgesnoven gestoorde gek moet je eigenlijk zijn om dit lied te verzinnen en het vervolgens met je doorgesnoven metgezellen te gaan bleren?

Overigens kunnen we er in Nederland ook wat van. Zie bijvoorbeeld de vuurwerkgeluiden jegens FC Twente, het 'bommen op Rotterdam-lied' tegens Feyenoord, het roepen van een ziekte met het woord 'joden' erachter en zo zullen er nog wel een paar van dat soort voorbeelden zijn.

12 mei 2022 om 13:21

Het liedje over Nouri, in en in triest.

12 mei 2022 om 14:25

Die ken ik niet, maar die wil ik waarschijnlijk ook niet kennen.

12 mei 2022 om 14:56

"90 minuten lang, Nouri aan de zuurstofslang" tja..

12 mei 2022 om 15:43

Daar wordt je toch droevig van. Als supporter, als mens. Hoe ziek kun je zijn

Eerst al het gedoe van de fans tegen Marseille en nu dit weer. Man man man. Die mensen leven daar nota bene in een heerlijke streek. Geniet lekker van het leven, de warmte, de wijn, het eten en gezelligheid. Zou de bond sieren als ze het stadion even 2 wedstrijden leeghouden

Als er dan toch üntermenschen bestaan... Wat een schuim. Helaas niks nieuws onder de zon. Louis van Gaal kan daar over meepraten..

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren