Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kogel is door de kerk: Romano weet wie PSG eerste CL-winst moet bezorgen

Laatste update:

Luis Enrique wordt de nieuwe hoofdtrainer van Paris Saint-Germain, zo meldt Fabrizio Romano vrijdagochtend. De Spanjaard staat op het punt om een tweejarig contract te tekenen. De 53-jarige oefenmeester zat zonder werkgever nadat de Spaanse bond hem ontsloeg als bondscoach na een teleurstellend verlopen WK. Zodra PSG alle formaliteiten met de reeds vertrokken Christophe Galtier heeft afgerond, zal Enrique worden gepresenteerd.

De transfersoap in het Parc des Princes is al sinds de vroege uitschakeling in de Champions League gaande. Het miljardenbal staat bij de clubleiding zeer hoog in het vaandel en daarom kwam de positie van Galtier in het geding. De huidig eindverantwoordelijke van PSG is dicht bij een contractontbinding, maar die moet nog wel officieel bevestigd worden. Enrique lijkt daarna zo goed als zeker zijn opvolger te worden.

Enrique begon zijn trainerscarrière bij het tweede team van Barcelona, waar hij in 2011 door AS Roma werd weggehaald. In de Italiaanse hoofdstad boekte hij weinig succes en gooide hij na 41 wedstrijden aan het roer de handdoek in de ring. Later ging hij aan de slag bij Celta de Vigo, voor hij in 2014 bij Barcelona tekende. In Catalonië beleefde Enrique het hoogtepunt uit zijn trainersloopbaan: hij won de treble met onder meer Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez in de gelederen.

In 2019 werd hij trainer van het nationale elftal van Spanje, waar hij stopte na het mislukte WK in Qatar. De Spanjaard werd met zijn manschappen in de achtste finales uitgeschakeld door Marokko. Sindsdien zat Enrique zonder club. Zijn naam werd onder meer genoemd bij Chelsea, Tottenham Hotspur en Napoli, maar hij geeft dus de voorkeur aan een dienstverband in Parijs. De Spaanse coach gaat voor twee jaar tekenen tot de zomer van 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie ambities, maar PSG is heel ver verwijderd van een CL titel. Buiten die paar sterspelers om (eigenlijk alleen Mbappe op het moment) is het team niet van voldoende kwaliteit om teams als City te verslaan in mijn ogen.

30 juni 2023 om 10:00

Vooral het middenveld heeft een kwaliteitsinjectie nodig. Achterin staat het op zich wel goed met Hakimi, Marquinhos, Kimpembe en Nuno Mendes, al moet daar in de breedte zeker wat bij. Maar op het middenveld heb je alleen Veratti die zich echt bewezen heeft en Vitinha als een soort van opluikend talent. Overigens ontbreken er ook gewoon aanvallers. Zelfs als Mbappe en Neymar blijven heb je geen rechter aanvaller. En waarschijnlijk vertrekken die dus. Daarom dat ik oprecht kansen zie voor Xavi Simons, maar die wil volgens mij om begrijpelijke redenen blijven in Eindhoven.

30 juni 2023 om 10:14

Simons kan aanvoerder worden van PSV wanneer die blijft las ik ergens. en als We ons plaatsen voor de Champions league. Gaat hij als aanvoerder ook de Champions league in met PSV.

30 juni 2023 om 10:32

Aanvoerder bij Psv of spelen met absolute wereldtop? Ik zou het niet gek vinden als Simons kiest voor Psg. Dit is wel het moment gezien de aanvallende opties bij Psg. Maar als hij bij Psv blijft is het ook goed natuurlijk. Beide keuzes zijn prima te verantwoorden.

30 juni 2023 om 10:42

Lucas Hernandez speelt die Kimpembe zo uit de basis. Ze hebben echt een Bernardo Silva nodig die zowel op het middenveld en rechtsvoor uit de voeten kan.

30 juni 2023 om 13:08

Waarom zou je als PSV zijnde kiezen voor Simons als aanvoerder? Daar lijken me toch geschiktere namen voor rond te lopen. Aanvoerder zijn is iets anders dan voetballend de beste speler zijn natuurlijk.

30 juni 2023 om 11:07

Neymar speelt er ook nog.

1 juli 2023 om 02:14

Heel ver verwijderd is ook overdreven. Ze doen gewoon structureel mee in de knockout fase. Als het dan een beetje meezit en Mbappe krijgt het zo nu en dan op de heupen dan kun je zomaar de CL winnen met PSG. Daarvoor hoef je niet altijd de beste te zijn

Enige dat ik me hier bij afvraag of dat iets betekend voor de toekomst van Xavi bij PSV. Xavi kent hem natuurlijk vanuit zijn Barcelona tijd.

30 juni 2023 om 09:58

Kennen is een groot woord denk ik, Xavi was 14 toen Luis Enrique wegging bij Barcelona.

30 juni 2023 om 10:01

Dat is wel vrij vergezocht. Enrique was drie jaar trainer daar en was weg voor Simons 15 werd ofzo. Enrique heeft nooit Barcelona B gecoached ofzo, die kwam van Celta over destijds

30 juni 2023 om 10:03

@STB en Bongiorno,

Ik weet even niet waar maar ik luisterde onlangs een podcast waarin iemand riep dat Luis Enrique Xavi zou kennen. En best aardig ook.

Maar dat kan ook lulkoek zijn natuurlijk. Persoon was best gerespecteerd dus ik geloofde hem wel.

30 juni 2023 om 10:08

Een trainer die een verleden heeft bij Barca en graag werkt met jonge spelers werkt natuurlijk niet mee in de situatie rondom Xavi, daar ben ik het wel mee eens. Had liever Mourinho gezien haha.

Voor PSG zou het beste zijn, als er nog 2 á 3 sjeiks gaan investeren in frankrijk. Dit blijft een lastige verhaal, alleen sterrenspeler is geen succes.

Oeh ik heb mijn twijfels of dit een goede match zal worden. Vind Mourinho beter passen. Mooier voetbal? Absoluut niet met Mourinho, wel resultaten.Enrique heeft toch altijd bepaalde favorieten en voorkeuren die hij ten faveure van een wellicht betere keuzes prefereert. Beetje wat Koeman bij het Nederlands elftal heeft.

Ik kan me toch maar moeilijk voorstellen dat er echt mensen zijn die een geweldige toptrainer zien in Luis Enrique. Ik vind hem een hele sympathieke gast, althans zo komt hij over, en hij doet zijn best om voor de massa’s aantrekkelijk voetbal te spelen maar ik zie niet echt in waarom hij een upgrade is tov Galltier, Pochettino of Tuchel. Als ik heel eerlijk ben denk ik zelfs dat ik hem de zwakste trainer sinds Blanc vind op de bank bij Psg!

Ze gaan het bij PSG anders proberen te doen met Franse, jonge talenten en wellicht is Enrique daar zeer geschikt voor. Volgens mij is hij wel vrij vaardig in het verbeteren van talenten.

30 juni 2023 om 12:13

Luis Enrique slechter dan Pochettino en Galtier? Zou je dat kunnen onderbouwen?

30 juni 2023 om 14:16

Vooral andere types, denk ik. Pochettino en Galtier zijn vooral bouwers die een ploeg in de stijgers kunnen ontwikkelen. Luis Enrique vind ik een koppige coach die niet afwijkt van zijn kijk op het spel en wel veelal afhankelijk is van het materiaal die hij tot z'n beschikking heeft. Bovendien vind ik dat hij z'n visie forceert op een ploeg, ook al zijn daar niet de spelers voor. Wel een redelijk goede coach hoor, maar ik heb niet het idee dat hij het antwoord is van alle problemen van PSG. Die club verzuipt in z'n eigen gebrek aan voetbalvisie.

PSG moet eens naar City gaan kijken hoe je een club moet opbouwen. Een paar sterspelers kppen en bij elkaar in het team zetten werkt dus voor geen meter. Ook zouden ze eens moeten scouten op het mentale vlak en bepalen wat je als club wilt uitstralen. Een Verratti en Neymar bijvoorbeeld. Elke keer als er iets tegen zat was het alleen maar huilen huilen huilen en vervolgens op social media zielige teksten plaatsen over de scheidsrechter. PSG wordt al niet geliefd vanwege de overname, als je vervolgens allemaal verwende voetballers gaat aantrekken die kleutergedrag tonen en alles behalve een voorbeeld zijn voor de jeugd dan word je al helemaal gehaat. Dat is gewoon een enorm verschil met City.

Ik heb in ieder geval een schijthekel aan deze club, voornamelijk door de overname, de spelers en de fans. Ik zie ze het liefst elk jaar falen.

Kijken of Luis Enrique wel een stijl aan PSG kan geven. Want dat hebben ze toch wel gemist de afgelopen jaren. Hij krijgt wel een topselectie in handen dus daar moet hij wel iets mee kunnen doen.

30 juni 2023 om 14:19

Nou ja, Messi vertrekt en het is de vraag wat er met Neymar gaat gebeuren. Verratti vertrekt mogelijk ook. Dan blijft er buiten Mbappe wel een vrij matige ploeg over. Er is daar flink werk aan de winkel.

30 juni 2023 om 17:10

Matige ploeg is ook wel overdreven hoor. Zeker in de verdediging met Mendes, Lucas Hernandez, Marquinhos en Hakimi heb je een goeie verdediging. En buiten Verratti hebben ze ook genoeg middenvelders met Ruiz, Renato Sanches, Soler, Vitinha en die nieuwe Ugarte. Voorin moet er natuurlijk wel wat bijkomen mits Neymar vertrekt. Want met alleen Asensio, Ekitike en Mbappé is het niet best gesteld.

30 juni 2023 om 19:44

Dan heb je het buiten Mbappe eigenlijk toch wel over een Europese subtop-selectie. Het is ook maar afwachten wat voor niveau Asensio nog gaat aantikken. Die was bij Real Madrid ook dermate wisselvallig dat hij op de bank terechtkwam. Blessures hebben hem overigens ook niet geholpen. Er zal vast nog wel zwaar geschut aangetrokken worden. Anders is de CL bijna onmogelijk komend seizoen.

De volgende voor het trainers kerkhof met de naam Paris Saint Germain. Zonde, maar goed. Een grote zak geld werkt natuurlijk wel!

Kunnen aanstellen wie ze willen! Maar ze zullen nooit de cl winnen veel te weinig weerstand in Frankrijk zelf !
Waar city en real Arsenal bouwen aan een elftal ook veel geld uitgeven? Maar wel gerichten aankopen die je elftal sterker maken . Is het kopen om te kopen of halen ! Leuk hoor met kerst kampioen zijn .

30 juni 2023 om 14:17

Weerstand maakt niets uit. Bayern heeft dat ook al jaren heel erg zelden, maar wint de CL ook wel. Buiten Barcelona heeft Real Madrid ook niet veel te duchten van andere ploegen in Laliga. Waar het om gaat, is of er sprake is van visie of beleid. Juist daar gaat PSG de mist mee in.

Geen beste trainer, aparte keuze heeft nergens uitstekend gepresteerd, behalve bij Barcelona maar daar had je dan ook een bizarre selectie, denk niet dat hij ze zal laten schitteren

Dat hing al in de lucht , vandaag ook nog belangerijk dag we gaan weer horen of mbappe gaat blijven of kiest voor een vertrek. Volgens meerdere nieuwsbronnen wilt psg hem dus contract verlening aanbieden. Om dan in 2024 met een mondeling akkoord uit elkaar te gaan. 1 ding is zeker als mbappe er mee instemt is het einde verhaal voor zijn droom. We gaan het mee maken .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren