Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain stelt Luis Enrique aan als nieuwe hoofdtrainer

Laatste update:

Paris Saint-Germain presenteert Luis Enrique officieel als nieuwe hoofdtrainer. De 53-jarige Spanjaard neemt het stokje over van Christophe Galtier, die woensdagochtend al na één seizoen zijn congé kreeg. Luis Enrique, die na het WK in Qatar ontslagen werd als bondscoach van Spanje, moet PSG naar de zo gewenste grote Europese successen leiden.

Luis Enrique begon in 2008 na een imposante voetbalcarrière aan zijn periode als trainer. Na drie ervaring te hebben opgedaan bij Barcelona B was hij één seizoen trainer van AS Roma en Celta de Vigo, om in 2014 terug te keren bij Barça. In zijn eerste jaar leidde hij de Catalanen naar de treble: de landstitel, de beker en de Champions League. Daarna was hij enkele jaren bondscoach van Spanje, een periode die in 2019 door de ernstige ziekte en het uiteindelijke overlijden van zijn dochter Xana onderbroken werd.

Bij zijn presentatie werd Luis Enrique woensdagmiddag gevraagd naar de vooruitzichten voor komend seizoen. PSG raakte Lionel Messi al kwijt, mogelijk komen daar Neymar en Kylian Mbappé nog bij. "We zijn al geruime tijd bezig met de selectie", zegt de nieuwe trainer van PSG op de persconferentie. "Ik heb in mijn carrière vaak goed kunnen opschieten met technisch directeuren. Het is een eer om met Luis Campos te mogen werken. Ik ben ervan overtuigd dat we bij de start van het seizoen een geweldig team zullen hebben."

Eerder op de dag nam PSG dus afscheid van Galtier. Le Parisien meldde eerder dat Galtier een ontslagvergoeding van circa zes miljoen euro meekrijgt. De trainer beschikte bij de Parijzenaren nog over een contract voor één seizoen. Galtier trad in de zomer van 2022 aan als opvolger van Mauricio Pochettino. PSG nam hem in juli vorig jaar voor zo’n tien miljoen euro over van OGC Nice.

Later werd Galtier beschuldigd van racisme en islamofobie bij diens oude werkgever, waardoor hij in Frankrijk onderwerp van gesprek was. Zijn ontslag hing al een tijdje in de lucht. De clubleiding was zeer teleurgesteld in de Fransman door de uitschakeling tegen Bayern München in de achtste finale van de Champions League. Over twee wedstrijden verloren de Parijzenaren met afgetekende cijfers: 0-3.

Sindsdien was de stemming erg slecht in het Parc des Princes. Ook in de Coupe de France werd PSG vroegtijdig uitgeschakeld. Galtier sleepte het afgelopen seizoen uiteindelijk twee prijzen in de wacht. Naast de Franse Supercup werd ook de landstitel veroverd. De club wist daardoor het elfde kampioenschap in de clubhistorie bij te schrijven. Galtier wordt door PSG op de officiële clubsite bedankt voor zijn professionaliteit en inzet gedurende het afgelopen seizoen.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind PSG wat betreft spelers niet eens zo'n raar beleid voeren. Door de jaren heen mooie en goeie spelers gehaald. Maar hun trainersbeleid, dat is het echte wanbeleid. Jaar na jaar wisselen ze. En geen lijn in te ontdekken.
Zouden er goed aan doen om een sterk technisch management aan te stellen. Zoals bij Man City met die Spanjaarden.

5 juli 2023 om 12:23

ik ben het niet met je eens wat betreft spelersbeleid.
maar dat heeft ook te maken met het gare trainersbeleid.

ze kopen leuke spelers, dat zeker. maar als je dan telkens een trainer aanstelt die weer opnieuw iets met de groep gaat doen.. op die manier bouw je helemaal geen lijnen in je spel.

het technisch beleid bij psg is gewoon belabberd

5 juli 2023 om 12:24

Je zou verwachten dat spelers gehaald worden obv wat een trainer nodig acht te hebben.. nu zitten ze vast aan een aantal spelers die Enrique wss weer niet ziet zitten ( een mening ) en zo stapelt die selectie zich maar op. Idd city doet dat erg knap. Psg gaat wss nooit de cl winnen als ze deze vorm van beleid blijven voeren. (zeg nooit nooit ). En ik denk dat 99% hier van geniet

5 juli 2023 om 12:28

Vind je? Heeft het halen van Messi, Ramos echt wat opgeleverd?
Uiteindelijk een hoop gedoe en gezeik en denk dat dat niet de juiste teamspirit oplevert. Ze moeten eens spelers halen die samen een goed team vormen i.p.v. individuele klasse. Dan zouden ze stuk beter presteren en wordt wellicht de trainer ook niet ieder jaar ontslagen. Dit jaar slechts 1 punt boven Lens. En dat met een team met veel sterspelers. Petje af hoor.

5 juli 2023 om 12:46

Paris zou er goed aan doen om 3 absolute toppers te halen/behouden om daar dan een team omheen te bouwen. Nu lopen ze met allemaal losse eilandjes te rommelen en dat levert vrijwel niets op. 8 werkers en 3 toppers die het spel naar zich toe trekken. En dat hoeft niet te betekenen dat die 8 werkers niets hoeven te kunnen. Maar de essentie is in dienst spelen van die 3 toppers zodat die kunnen floreren.

5 juli 2023 om 17:09

Te veel haantjes in 1 team werkt niet nee.

6 juli 2023 om 05:32

Psg speelt gewoon veel ste weinig wedstrijden op echt topniveau in een seizoen door de matige weerstand in de Franse competitie.

Ook halen ze allemaal volgevreten vedettes die alles al hebben gewonnen en voor het grootste gedeelte gewoon komen afbouwen/cashen.Deze spelers hebben de honger niet meer om prijzen te winnen en heb je buiten marketing doeleinden weinig aan als je echt prijzen wilt winnen.

Heerlijk man die voetballerij word je ontslagen krijg je gewoon een flinke zak geld mee, in de maatschappij is dat meestal een stuk minder

5 juli 2023 om 13:36

In de voetballerij wordt je contract afgekocht en ben je vrij. Dat is de makkelijkste manier. Er heersen andere regels, het normale arbeidsrecht geldt hier niet. Contracten moeten ook altijd voor een bepaalde tijd zijn, puur ook omdat een voetballer geen eeuwig leven heeft, maar er ook geen 'stop-leeftijd' (zoals pensioengerechtigde leeftijd) is. Edit: in het normale leven krijg je ook een zak geld mee, echter is die, zeker ook mbt contracten voor onbepaalde tijd, heel anders ingericht.

5 juli 2023 om 13:59

Contract = contract. Als jij ontslagen wordt krijg je ook geld mee, ter waarde van je contract. Als je als afwasser werkt zal dat niet veel zijn, maar een advocaat neemt ook een tonnetje mee hoor

5 juli 2023 om 14:58

Valentijnloser, ik weet niet waar jij ooit ontslagen bent, maar je krijgt niet de waarde van je contract mee. Want dat is juist precies het verschil met de voetbalwereld. 'maar een advocaat neemt ook een tonnetje mee': ben zelf arbeidsjurist, maar wat de advocaat mee neemt is echt afhankelijk van de reden van ontslag, zijn loon, de jaren die hij er werkt en wat voor contract hij nog heeft. Dus dat 'tonnetje' is zo afhankelijk van allerlei voorwaarden. Misschien maar 20k, misschien 400k. Heel divers.

Next season: Paris Saint-Germain betaalt miljoenen aan ontslagen Luis Enrique en maakt weg vrij voor nieuwe coach.

5 juli 2023 om 12:26

Noem 1 trainer voor Galtier die in 1 jaar tijd is ontslagen. Dat gebeurt echt niet jaarlijks. Galtier wordt mogelijk gewoon veroordeeld ook nog dus zelfs als PSG met hem door wou had het niet gekund. Maar blijf vooral lekker populair mee lullen met iedereen zonder enig idee over de gang van zaken te hebben👍

5 juli 2023 om 13:09

Meestal is het na anderhalf jaar tot 2 idd

In dit geval mag Galtier met recht een moslim aanwijzen als hoofdschuldige voor zijn ontslag en misère. Ik wens 'm veel succes in zijn volgende carrière als trainer van het bierelftal van Front National.

5 juli 2023 om 17:46

Er zit daar een TD. Niet zomaar iemand, maar best een zwaargewicht. Lijkt mij niet echt type die blind uitvoert wat de eigenaar wilt.
Denk wel dat hij vooraf veel speelruimte had geclaimd voor tekenen contract.

Begon veelbelovend alleen daarna begon het wel echt af te takelen met Galtier. Maar ja blijf wel raar dan om hem te ontslaan. PSG heeft behoefte aan een coach voor meerdere seizoenen en niet telkens max 2 jaar en dan mogen ze weer weg. Dat doet een City bijvoorbeeld wel erg goed met Guardiola. Kijken of Enrique dat voor PSG kan zijn.

5 juli 2023 om 12:30

Nadat Galtier in de bak is belandt, was zijn positie als trainer natuurlijk ook niet bepaald houdbaar... Niet heek gek dus.

PSG staat synoniem met megalomanie. Als het geen astronomische bedragen zijn voor sprekers zijn het de trainers die jaarlijks wisselen. Blij dat een CL kopen nog niet is gelukt. Een team met alleen sterren gaat dat ook niet lukken, maar dat snappen ze niet

Hahah 99% van vragen over mbappe 1% over enrique. Maar man wat een amateuristische
Pers staf hebben zij daar . Een conferentie tot 2 x aan toe verplaatsen . Wat een
Lachertje .

Dit maakt de kans wel groter op een vertrek van Xavi Simons, mits hij een goed gesprek heeft met Luis Enrique die hij al kent vanuit zijn Barca periode

Vind het ook knap dat hij vragen over mbappe openhoudt . Hij zegt namelijk te weten dat er enig zins wijziging zouden
Plaats vinden bij zijn aanstelling. Maar over mbappe is het beroepsgeheim. Terwijl enkel
Uren geleden wouden die vragen beantwoorden erover en werd die midden van een interview onderbroken door pers
Woordvoerder van PSG . Ik denk
Dat mbappe dus al op papier al verkocht is .

Hopelijk neemt ie zijn schoonzoon mee die is op te halen voor een redelijk bedrag.

5 juli 2023 om 17:34

Ferran Torres en de dochter van Luis Enrique zijn al uit elkaar hoor.

Succes Enrique. Wel de CL winnen, anders wordt je na een jaar ontslagen.

Ik weet goed dat de enkele PSG fans en veel Barcelona fans hier helemaal uit hun dak gingen omdat Galtier werd gehaald. Die zou het klusje wel even klaren want Messi was uiteindelijk ook nog eens erbij gehaald. Dat de problemen van PSG veel dieper lagen - en nog steeds liggen - dan het eerder ontbreken van een geit en een no-nonsense trainer, daar werd volledig aan voorbij gegaan. De Franse kampioen moet helemaal naar de bakermat, naar de clubcultuur waar het volledig aan schort. Er moet een stevige leiding komen die doorheeft dat je niet alles kan oplossen met het trekken van de portemonnee (nasser). Dat diva-imago moet worden afgeschud. Met de aanstelling van Luis Campos had ik de indruk dat wel goed zou komen, maar misschien moet er een sterke Fransman daar op die post komen? En of je met Luis Enrique de oorlog gaat winnen, dat is nog maar de vraag. Dat zal in elk geval niet lukken als hij zijn gebruikelijke selectiebeleid gaat hanteren. Dan komen voor je het weet de Gerard Delofeus en de Eric Garcias en Philippe Coutinhos op het eisenlijstje. Eat your heart out.

Goede trainer, verkeerde club... om de C.L. te winnen heb je meer tegenstand nodig in je eigen competitie...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren