Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Winters vertrek uit Dortmund lonkt voor ’ontevreden‘ Julian Rijkhoff’

Laatste update:

Julian Rijkhoff is ontevreden bij Borussia Dortmund, zo meldt het lokale Ruhr Nachrichten dinsdag.

De Nederlandse spits werd in 2021 voor 150.000 euro overgenomen van Ajax, maar maakte zijn debuut in het eerste nog altijd niet. Volgens het medium kan Rijkhoff de club komende winter verlaten.

Zaakwaarnemer Dick van Buren was twee weken geleden aanwezig in Dortmund om met de clubleiding te praten over de toekomst van de achttienjarige aanvaller. Rijkhoff heeft een contract tot medio 2025 bij die Borussen, maar dient deze mogelijk dus niet uit.

Rijkhoff begon het seizoen op het derde niveau in Duitsland, bij Dortmund II. Hij kwam echter niet in actie voor de ploeg en werd daarop teruggezet naar Dortmund Onder 19. Dat kwam hard aan bij de spits, die vorig jaar nog in de voorbereiding meedeed met het eerste van Dortmund.

Dit jaar werd hij buiten de selectie voor het trainingskamp in de Verenigde Staten gelaten. Hierop wilde Dortmund hem afgelopen zomer al, dan wel op huurbasis, laten gaan. De club uit West-Duitsland kon echter geen geschikte bestemming vinden.

Het heen en weer pendelen tussen de verschillende teams valt Rijkhoff naar eigen zwaar, maar toch houdt hij vooral zichzelf verantwoordelijk. “Er valt nog veel te verbeteren voor mij. Ik moet rustiger worden aan de bal als ik die krijg. En ik kan mijn lichaam ook beter gebruiken. Deze dingen wil ik verder ontwikkelen”, zei hij tegenover Ruhr Nachrichten.

Rijkhoff gold als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax, maar voor hij het eerste van de club uit Amsterdam kon bereiken, verkaste hij al naar Duitsland. Vorig seizoen wist hij vijftien keer het net te vinden voor Dortmund Onder 19.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij bij Ajax was gebleven, had hij waarschijnlijk zijn kans al gehad.

Erg goede spits en nog erg jong (18 jaar)

3 oktober 2023 om 15:49

Als hij bij Ajax was gebleven, had hij waarschijnlijk hetzelfde probleem als nu, namelijk het pendelen tussen verschillende teams.

3 oktober 2023 om 15:54

Hoezo, hij speelt toch gewoon bij Borussia Dortmund U19 nu? Paar keer bij het tweede elftal (in de 3. Bundesliga) op de bank gezeten zonder speelminuten maar dat zou ik niet direct als pendelen omschrijven. Bij Ajax had ie wellicht ook tussen Jong en het eerste elftal in gehangen nu op zijn 18e, maar dat is nog altijd beter dan tussen O19 en het tweede haha. Die spelers die zo jong naar het buitenland vertrekken hebben altijd de mond vol van het geweldige ontwikkelplan wat er voor ze klaarligt, maar dat is gewoon complete bullshit natuurlijk in 9 van de 10 gevallen, laten we wel wezen.

3 oktober 2023 om 17:17

Als hij bij Ajax was gebleven dan had hij waarschijnlijk vorig jaar al zijn debuut gemaakt. Er was vorig jaar geen 2e spits. Als hij goed was had hij veel minuten gemaakt want het is niet zo dat Brobbey het zo geweldig doet.

3 oktober 2023 om 17:54

Littlelebowski

Het is natuurlijk een beetje gokken, maar wat me onwaarschijnlijk lijkt is dat hij ook maar 1 minuut gemaakt zou hebben vorig jaar. Ajax had die lange Italiaan en die moest al vaak banken, omdat ze hoe dan ook Tadic of Kudus in de basis wilden hebben. Met die 2 spelers schoven ze liever dan ze buiten de basis te laten,

3 oktober 2023 om 18:45

Had ons iig bijna 20 miljoen voor Brobbey gescheeld . Weer zo'n gevalletje te ongeduldig hoewel Dortmund op zich geen vreemde keuze was maar denk idd dat hij waarschijnlijk zeker al minuten had gemaakt vorig jaar.

3 oktober 2023 om 15:51

Ja, w Zeker in de spits met Haller, daarna Bergwijn gehaald waardoor Tadic naar het centrum moest en vervolgens Brobbey gehaald voor 18 miljoen. Ja Rijkhoff had echt enorm veel kansen gehad bij Ajax. Ik verwacht van niet eerlijk gezegd.

3 oktober 2023 om 16:07

Toen Haller kwam was deze jongen een jaar of 16... Als je dan al verwacht om een vaste basisplek te krijgen in het eerste dan ben je wel erg veel in jezelf gaan geloven. Kansen krijg je sowieso wel in bekerpotjes dus dat is onzin. Zoals je misschien weet is Brobbey lang niet altijd fit dus voldoende mogelijkheden om af en toe minuten te maken. Hij is nu nog steeds maar 18 en had nu gewoon wekelijks kunnen spelen in de KKD + af en toe een invalbeurt bij het eerste. Dat zijn betere kansen dan Dortmund O19 als je het mij vraagt.

3 oktober 2023 om 16:13

Wie zegt dat Ajax Brobbey terug had gehaald als Rijkhoff gebleven was?

3 oktober 2023 om 16:22

Deze jongen is nog altijd maar 18 en ging op zijn 16e weg. Je weet bij Ajax, of eigenlijk elke Nederlandse topclub, ook dat er elk jaar 3 of 4 basis spelers vertrekken en de halve bank. De afgelopen 2 transferzomers waren misschien extreem bij Ajax, maar dat er 8-10 of meer spelers van de A selectie vertrekken is eigenlijk al 20 jaar normaal.
Dan moet je je als 16 jarige, of als zaakwaarnemer van een 16 jarige, speler toch geen zorgen gaan maken om de spelers die op dat moment zijn of gehaald worden.
Grote kans dat die al weer weg zijn op het moment dat hij minuten kan gaan maken. Het was een ander verhaal geweest als hij 18 was geweest.

3 oktober 2023 om 19:03

Sorry hoor maar je hebt toch meegemaakt wat er is gebeurd. We hebben nb Brobbey teruggehaald en minimaal nu 1 extra spits.

3 oktober 2023 om 17:27

Ajax had geen plan met hem, dat was de reden dat hij koos voor een vertrek

3 oktober 2023 om 18:04

@Bochherief

Dit is het exact, 1 van de grootste misperen van Overmars. Niet op tijd voldoende aandacht aan jeugd contracten geschonken waardoor onder andere Brobbey maar ook Rijkhof vertrokken.

3 oktober 2023 om 18:16

Met brobbey is dit echt niet het geval. Die is gewoon compleet gek gemaakt door die pizzabakker destijds

3 oktober 2023 om 17:55

Als Ajax hem maar niet haalt voor 15 miljoen

Tsja. Meneertje wou zo nodig weg bij Ajax na meerdere prima contractvoorstellen maar koos voor de centjes bij dortmund. Zogenaamd voor het prachtige plan dat klaar lag. Heeft zichzelf aardig overschat en loopt nu tegen de lamp. Ben benieuwd waar dat gaat eindigen: pec of misschien heracles?

3 oktober 2023 om 15:33

@plopkoek

In het geval van Rijkhof klopt je verhaal niet, Ajax was (veel) te laat met een voorstel uberhaupt. En het voorstel was an sich, er lag totaal geen plan klaar. Het is ook de reden geweest dat Overmars in principe Hamstra als assistent kreeg welke de spelers van de jeugdopleiding moest gaan doen.

Dus in dit geval was het echt volledig aan Ajax zelf te wijten dat Rijkhof is vertrokken...

3 oktober 2023 om 15:44

D-Bergkamp, quotes uit een artikel dat VZ zelf heeft gepubliceerd in gesprek met hem:
"uiteindelijk heb ik in december tegen mijn ouders verteld dat ik voor Dortmund wilde gaan spelen. Gewoon omdat ik zelf wakker werd met dat gevoel"
"ik heb gewoon gekozen voor een traject waarin ik zelf geloof. Iedereen mag een mening hebben, maar het plan van Borussia Dortmund sprak mij gewoon meer aan dan het verhaal bij Ajax"

Dat klinkt al iets genuanceerder dan wat jij hier brengt. Hij zei dat hij de keuze had gemaakt zonder de mening van zn ouders en zaakwaarnemer daarin mee te nemen. Lijkt me sterk dat een keuze van een 15 jarige jongen dé reden is geweest dat Overmars een assistent aangesteld kreeg

3 oktober 2023 om 16:28

@arsenal,

Ik raad je aan het interview met Rijkhoff zelf te lezen in Elf Voetbal. Zijn ouders zijn eerst naar Dortmunt gegaan om te kijken zonder dat Julian daar uberhaupt van op de hoogte was.

Later is hij, samen met zijn ouders, naar Dortmund gegaan om te gaan kijken. Dit werd pas echt interessant omdat Ajax 1 voorstel had gedaan dat verre van interessant was, en vervolgens niet meer bij Rijkhof terug kwam. Ze hebben hem een aanbieding gedaan, niet meer na gevraagd, geen plan uitgestippeld etc.

De transfer van Rijkhof naar Dortmund is de reden geworden voor een assistent TD die de jeugd in de gaten zou gaan houden qua contracten etc. Waardoor Hamstra in beeld kwam.

3 oktober 2023 om 15:39

Exact. Kijk bijvoorbeeld naar Unuvar en Hanssen. Die spelen de sterren van de hemel momenteel bij Ajax 1.

3 oktober 2023 om 15:48

Allebei last gehad van hun fysiek geloof ik.

3 oktober 2023 om 15:51

Unuvar speelt gewoon bij FC Twente, dat is iets anders dan jeugdvoetbal.

Sontje Hanssen speelt gewoon bij NEC, ook dat is iets anders dan jeugdvoetbal.

Verder spelen er best veel eigen jeugdspelers in het eerste van Ajax. Hato, Vos, Rench, Taylor. Allemaal jongens waar Rijkhoff nog mee gespeeld heeft in de jeugd.

Kiezen voor de jeugdopleiding van een buitenlandse topclub is prima maar trap niet in de verhalen dat je daar gaat doorbreken. Zo werkt het niet. Je wordt opgeleid, uitgeleend en dan verkocht.

3 oktober 2023 om 15:53

@speedy, Dortmund staat er wel bekend om dat ze jeugd ook de kans geven hoor. Net zo goed als Ajax, maar ook bij Ajax zijn er genoeg talenten die geen kans krijgen.

3 oktober 2023 om 15:55

Unuvar en Hansen zijn dan ook wel twee/drie jaar ouder dan Rijkhof.

3 oktober 2023 om 16:01

@speedyafc - Dat is wel kort door de bocht. Genoeg talenten hebben kansen gekregen bij Dortmund in de afgelopen jaren. Echter moet je er wel klaar voor zijn en als je al moeite hebt om aan te haken bij Dortmund II, heb je jezelf wellicht overschat als speler, in ieder geval op dat moment.

Overigens laat Unuvar nog geen onuitwisbare indruk achter bij FC Twente hoor. Ik vraag me eigenlijk af of hij een basisplaats weet te bemachtigen en dat spreekt allerminst in zijn voordeel, gezien het feit dat we met een 10 op linksbuiten spelen en een Daan Rots (ook niet bepaald het grootste talent) aan de rechterkant.

Sontje Hansen speelt weliswaar bij NEC, maar doet het stukken slechter dan Rots en is even oud. Die blijft ook niet lang staan bij NEC als z'n rendement niet snel omhoog gaat.

En om in te haken op jouw tweede alinea: Ik denk ook dat daar nu de frustratie van Rijkhoff zit. Die ziet leeftijdsgenoten en generatiegenoten debuteren of zelfs basisplaatsen bemachtigen en zelf wordt hij teruggezet van nota bene Dortmund II naar Dortmund -19. Ik kan me voorstellen dat je dan wel gaat twijfelen of je de juiste keuze gemaakt hebt.

3 oktober 2023 om 16:17

Natuurlijk ligt dat genuanceerder. Dat was het punt.

3 oktober 2023 om 16:33

Sirius. Hansen is een van de spelers waarvoor we naar het stadion komen. Is enorm dreigend en is misschien inderdaad vaak niet direct betrokken bij een goal. Maar dat zijn zwart witte statistieken. Ik zie Hansen namelijk helemaal niet snel gewisseld worden hoor. Brengt echt wel dynamiek in het spel van NEC en is echt een plaag voor zijn directe tegenstander.

3 oktober 2023 om 16:43

Hanssen en Unuvar zijn simpelweg (nog) niet goed genoeg voor Ajax 1. Geen idee of Rijkhoff dat wel is, maar als je hem nog in de gelederen had waren Akpom en Mikautadze niet nodig geweest.

3 oktober 2023 om 16:45

@Airbags,

Zie hier wat ik bedoel. Voor sommigen gaat het echt als volgt. Als iemand bij Ajax niet doorbreekt is het omdat hij niet goed genoeg is op dit moment. Als iemand die bij Ajax gespeeld heeft maar vertrokken is dan ligt het aan die overstap dat hij niet doorbreekt.

3 oktober 2023 om 17:56

Unuvar is invaller bij Twente, dat ondanks dat Twente geen linksbuiten heeft. Zie hem eerlijk gezegd ook geen basisplaats krijgen voorlopig

3 oktober 2023 om 17:58

Dan nog is het verschil statistisch gezien enorm groot tussen jongens die bij Ajax doorbreken en dan weggaan en jongens die weggaan bij Ajax voor een doorbraak in het eerste. Kijk even naar alle (oud-)ajacieden die in oranje spelen of hebben gespeeld, hoeveel daarvan hebben het pad van Rijkhof gevolgd vs het pad van bijvoorbeeld Sneijder of Gravenberch (die ook te vroeg ging, maar op zijn minst al in Ajax 1 gearriveerd was). Ja het ligt genuanceerder maar er is gewoon een beter en een slechter pad naar succes.

3 oktober 2023 om 18:03

Nogal onzinnig om zo in algemeenheden te spreken. Dan hangt het nog steeds af van naar welke club ze gaan niet?

3 oktober 2023 om 15:48

Tja, eerlijk gezegd had hij ook wel een punt. Overmars heeft veel dingen goed gedaan als TD, maar ook veel dingen niet goed. Los van de schandalen was 1 van de dingen die niet goed gingen onder Overmars het verlengen van jeugd contracten. Dat is waar Hamstra in eerste instantie ook voor werd aangenomen, omdat Overmars zelf ook vond dat hij daar te weinig tijd voor had/nam. In het geval van Rijkhoff hoorde hij heel erg lang niets van Ajax, als dan Dortmund komt snap ik heel goed dat je gaat luisteren.

3 oktober 2023 om 15:55

Welke problemen waren er dan? Het is nou niet bepaald zo dat Ajax toptalenten heeft laten vertrekken. Eigenlijk is ieder jeugdtalent die Ajax inruilde voor een club in het buitenland behoorlijk op z'n gat gevallen. Ik denk dus dat het allemaal nog wel meevalt.

3 oktober 2023 om 16:02

Definieer problemen. Het is niet zo dat de complete jeugdopleiding leeg is gelopen, zeker niet. Maar er zijn toen meer situaties geweest waarbij het kiele kiele was of een jeugdspeler zou vertrekken (bijvoorbeeld bij van Axel Dongen, die toen wel gebleven is). Nogmaals, Overmars zelf heeft gevraagd om een rechterhand die als voornaamste taak had om zich te richten op de jeugdcontracten.

3 oktober 2023 om 16:50

@sirius, Struijk vertrok in de u19 gratis zonder contract, veel gespeeld in de PL. Had toch wel een leuke verkoop kunnen zijn. Bakker ook behoorlijk wat gespeeld bij PSG en Leverkusen.

En ik zie persoonlijk ook nog echt wel iets in Kijana Hoever. Doet het nu ook goed in de championship.

3 oktober 2023 om 15:48

Wat een afgunst en dat terwijl jouw club precies hetzelfde doet. Sterker nog Ajax doet het met talenten die nog een groter potentieel hebben dan deze Rijkhoff. Denk aan Rayane Bounida. Bij Anderlecht hebben ze alles eraan gedaan om hem voor de club te houden, maar toch ging hij naar Ajax. Zou dat te maken hebben met het prachtige plan of wellicht met het feit dat Ajax een stuk meer kan betalen?

3 oktober 2023 om 15:54

Geen afgunst. Als Rijkhoff had gezegd, sorry maar ik kan daar veel meer verdienen, prima. maar dat zei hij niet, hij vond dat Dortmund een veel beter plan had om hem klaar te stomen voor zijn grote doorbraak.

Daarna kocht Dortmund de ene na de anders spits en zal hij daar nimmer doorbreken. Want hij heeft nu ook nog Moukoko voor zich in de pikorde en die is bijna even oud.

3 oktober 2023 om 16:44

Gelukkig voor Bounida koopt Ajax de afgelopen jaren ook niet keer op keer nieuwe aanvallende spelers. Unuvar kan er over meespreken.

3 oktober 2023 om 19:40

Maar als Unuvar het beste is wat er de afgelopen jaren aanvallend uit de jeugd kwam is dat toch ook niet gek.
Ik acht de mogelijkheid dat hij gaat slagen bij Ajax nog steeds aanwezig maar die kans wordt wel steeds kleiner.

Bij Trabzonspor kwam hij er totaal niet aan te pas. En hij is nu 2e keus bij Twente.
Dat toch ook een indicatie van hoe goed hij werkelijk is. Als hij er echt bovenuit zou steken dat speelde hij gewoon in de basis bij Twente.
En, los van de huidige staat van de Ajax selectie, om in aanmerking te komen voor Ajax (of PSV-Feyenoord) moet een speler bij een club als Twente toch eigenlijk een van de uitblinkers zijn, en niet de 2e keus.
Die stap kan hij natuurlijk nog steeds maken, maar voorlopig zit hij nog een eind van dat niveau af.

3 oktober 2023 om 15:53

Je doet wel veel aannames. Er kan prima een plan klaarliggen, maar dan moet je als speler ook geduld hebben met het proces. Je bent wel erg naief als je denkt dat je zomaar kansen in het eerste gaat krijgen als je eenmaal 18 jaar bent.

Het probleem is vaak vooral dat ze eerst het avontuur aangaan en enthousiast zijn, totdat de realiteit z'n intrede doet. Zo'n jongen komt met 18 jaar nog niet in de plannen voor en ondertussen ziet hij z'n leeftijdsgenoten of spelers die hooguit een jaar ouder zijn debuteren in competities als de Eredivisie of zelfs al een basisplaats bemachtigen. Dan komen ze er ineens achter dat zo'n stap toch wel met nadelen komt.

3 oktober 2023 om 16:44

In zijn geval was een deel van het probleem toch ook dat Ajax niet met een voorstel kwam? of pas veel te laat. Dat was een van de redenen dat ze destijds Gerry Hamstra als assistent naast Overmars hebben gezet.

Daarnaast is het veel te makkelijk om te wijzen naar spelers die het niet halen in het buitenland. De meeste spelers die wel blijven halen de top immers ook niet. Sterker, ik denk dat als je het sentiment los laat en statistisch gaat kijken naar de beste route een vertrek naar het buitenland misschien wel beter is. Er zitten bijvoorbeeld een stuk of 5 spelers in de voorselectie van het Nederlands elftal die vroeg de stap naar het buitenland hebben gemaakt. Uiteindelijk is er maar een handje vol spelers die die stap nemen en blijven de meesten gewoon in Nederland. Er zitten op dit moment 100 spelers bij Ajax, AZ, Feyenoord en PSV in de O17, er zullen bij elke club, net als elk jaar, wel 1 of 2 van doorbreken, maar het merendeel gaat PEC of Hereclas niet eens halen.

Als Ajax hun fout hier in goed kan maken door deze jongen aan te trekken, dit was in mijn ogen echt het grootste talent uit de opleiding toendertijd. Het gebrek aan tijd bij Overmars zorgde ervoor dat Rijkhof weg is gegaan, hij zag geen perspectief.

3 oktober 2023 om 15:46

Haha, spelers terughalen wordt zo wel een hobby. En in het geval van: Blind, Bergwijn en Brobbey een dure hobby ook.

3 oktober 2023 om 15:49

Ja maar in het geval van Blind alleen al, al die andere pogingen meer dan waard. In Brobbey heb ik ook nog wel wat vertrouwen, maar dat bedrag was wel echt te hoog. Rijkhof terughalen en Akpom of Mikautadze lozen in de winter lijkt me een prima deal. Edit toevoeging, sowieso al absurd dat Sven diamantaugen niet deze zomer Rijkhof heeft gestrikt als er al wat rommelde tussen hem en Dortmund (wordt me niet duidelijk wanneer dat precies gebeurde, tijdens of na de transferperiode).

3 oktober 2023 om 15:54

Nou ja, Voor Bergwijn en Brobbey heb je uitiendelijk wel 50 miljoen neergelegd. Dat Blind het waard was ben ik met je eens. Maar het is wel een hoop geld voor voormalig spelers die het niet echt bolwerken.

3 oktober 2023 om 16:04

@leidsehood - Waarom zou je Akpom en Mikautadze lozen om Rijkhoff binnen te halen? Als je niet eens aanhaakt bij Dortmund II, wat denk je dan dat hij toe gaat voegen aan Ajax op een relatief korte termijn?

Begrijp me niet verkeerd; als je Rijkhoff goedkoop terug kunt halen, moet je dat niet nalaten, maar die jongen is echt niet klaar om plekken in de eerste selectie op te vullen op dit moment.

3 oktober 2023 om 16:31

@feye_88

Rijkhoff is gewoon een enorme flater geweest van Ajax, en ik ben de eerste supporter die hard op durft uit te spreken dat dit de schuld van Overmars is geweest. DIe heeft simpelweg te weinig tijd en aandacht besteed aan de talenten van de jeugd, waardoor andere clubs de kans kregen om de grote talenten proberen te verleiden. Zo ook Rijkhoff.

En tja, iemand die bij Dortmund U19 in 52 wedstrijden 46 goals maakt en 10 assists geeft, dat zie ik graag terug bij Ajax. En bij de Uefa O19 van Dortmund in 19 wedstrijden 10 goals en 2 assists.

3 oktober 2023 om 16:32

Daar heb je gelijk in Sirius. Ik beoordeel Akpom en Mikautadze misschien te snel. Het ging me niet om hoe goed Rijkhof is maar hoe matig die twee zijn. Maar ja, zeker van Mikautadze hebben we weinig gezien. Rijkhof terughalen is meer sentiment voor mij. Sentiment dat ik mis bij die andere twee.

3 oktober 2023 om 15:49

Ja past goed bij Ajax, maar je hebt nu met Brobbey, Akpom en Mikautadze 3 spitsen die ieder een dik bedrag hebben gekost, dus als je Rijkhoff haalt en hem hier wel perspectief op speeltijd wil geven zal je eerst het een en ander weg moeten doen.

Lekker terughalen als Ajax zijnde voor een schijntje.
Die jongen kent het Ajax systeem en zal zich moeiteloos in het eerste spelen als je hem langzaam de kansen geeft.

Slechter dan een Akpom zal hij het niet doen. Investeren in je jeugd en toekomst.

3 oktober 2023 om 15:41

En wat voor kansen heeft Akpom tot nu toe dan gekregen? Heeft nog geen echte kans in de punt gehad. Als je Brobbey op rechtsbuiten zet, zal hij ook geen reet presteren.

3 oktober 2023 om 17:32

Die Akpom is toch ook geen spits schijnt? Maar het lijkt me wel een speler die afhankelijk van ballen van anderen. En dat is 1 van de vele grote problemen bij dit Ajax. Die ballen komen niet of nauwelijks. Hij zal uit zichzelf weinig creëren denk ik en dus heb je er ook niet veel aan.

3 oktober 2023 om 15:46

Hij kwam kennelijk niet eens mee bij Dortmund II. Wat zou hij dan in hemelsnaam toe kunnen voegen aan Ajax?! Ze zetten hem niet voor niets terug naar Dortmund -19.

3 oktober 2023 om 16:22

Velen zien een naam en lezen dan wat positieve berichten en een goal highlight op voetbalzone en vinden dat dan meteen een goede speler.
Mensen gaan geen 5 wedstrijden van Dortmund onder 19 kijken om te zien of het echt wat is.

Je kunt dus al deze reacties niet serieus nemen met mensen die zeggen dat ze hem terug moeten halen. Jeugdspelers krijgen een kans bij Dortmund zoals Binoe-Gittens maar dat is een heel ander niveau dan Rijkhof.

Je hebt er voor de korte termijn niets aan voor Ajax 1 maar wellicht wel voor Jong Ajax aangezien Rasmussen is vertrokken. Dan zou Rijkhof kunnen laten zien of die mee kan komen tegen volwassen mannen.

Tja, je bent 18 jaar. Nu al spelen in het volwassen voetbal; zoiets krijg je voor elkaar in de Eredivisie als invaller, maar de Bundesliga is wel even wat anders. Als je niet eens aan spelen toekomt bij Dortmund II, ben je er schijnbaar nog lang niet klaar voor.

Wel snap ik dat het frustrerend kan zijn. Je ziet leeftijdsgenoten debuteren in middelgrote competities en zelf wordt je weer teruggezet van het tweede elftal naar de jeugd. Echter had hij zich dat kunnen bedenken op het moment dat hij Ajax verliet voor Dortmund.

We zijn goed in het terughalen van jeugdspelers tegen absurd hoge bedragen, dus verwacht ik hem terug te zien op de Toekomst

Hij ging naar Dortmund omdat ajax geen plan met hem had, maar wat was/ is het plan van Dortmund dan met hem??

Zou hem heel graag terugzien. Jong Ajax mist een spits en ik weet niet of we nog jaren op Brobbey moeten bouwen. Akpom kun je sowieso al afschrijven, dat is niks voor ons. Die Georgiër leek wel kwaliteiten te hebben, maar die mag niet meedoen. Zou ook Aning proberen terug te halen als het kan, beter dan de zoveelste vreemdeling die niet in de speelwijze past.

3 oktober 2023 om 17:29

Welke kwaliteit heb je bij die Georgiër kunnen ontdekken? Ik zag vooral verkeerd ingespeelde ballen en een gebrekkige techniek.

Wilde weg bij Ajax vanwege het perspectief en nu dus weer hetzelfde verhaal. Iets met geen geduld… was bij Ajax gebleven dan had je echt wel kansen gehad.

Niet zo’n groot talent als we dachten dus. Weer zo’n genaamd talent die weer nodig weg moest. Zo zijn er al een paar vertrokken uit Nederland niet het geduld kunnen opbrengen helaas.

En het plan dat Dortmund met hem had was zo geweldig. Zoveel beter dan dat Ajax had. Weer 1 die het deksel op de neus krijgt. Wanneer gaan ze het nou eens leren? Als jonkie heb je het in Nederland gewoon echt prima en krijg je veel meer kans.

Die speelt dus binnenkort bij psv...

En allaal lekker op je 16e vertrekken omdat ze allemaal denken het in de jeugd al gemaakt te hebben. Nu op de blaren zitten

Tja meneer wilde met alle geweld weg bij Ajax omdat hij bij Borussia meer kansen zou krijgen. Nu ruim 2 jaar later is hij geen ene donder opgeschoten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren