Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft volgt ontwikkeling De Jong en De Ligt met ergenis vanwege kranten

Laatste update:

Wim Kieft heeft afgelopen weekeinde met veel interesse gekeken naar Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De Jong won met Barcelona met 5-2 van Valencia en was in die wedstrijd goed voor een doelpunt en een assist, terwijl De Ligt met Juventus doelpuntloos gelijkspeelde tegen Fiorentina. De Ligt werd na afloop hard aangepakt door diverse Italiaanse media, hetgeen tot irritatie leidt bij Kieft.

Diverse Italiaanse kranten waren afgelopen weekend kritisch op het optreden van De Ligt. De Nederlandse verdediger hield weliswaar de nul met Juventus, maar hoefde na afloop niet te rekenen op veel complimenten. Zo deelde de Corriere della Sera, één van de grootste sportkranten van Italië, bij het spelersrapport een onvoldoende uit aan de Oranje-international: een vijf. De scribent gebruikte de woorden 'oppervlakkig' en 'onhandig' om het optreden van De Ligt te omschrijven.

Met name zijn verkeerde terugspeelbal op doelman Wojciech Szczesny na een kwartier voetballen werd De Ligt zwaar aangerekend, ondanks dat een tegendoelpunt uitbleef. Kieft vindt de kritiek in Italië op de Oranje-international enigszins overtrokken. "Hij deed het helemaal niet zo slecht", vertelt de oud-analist tegenover Veronica Inside. De Ligt had met Federico Chiesa een lastige tegenstander, zo stelt Kieft, die vindt dat de verkeerde terugspeelbal die de verdediger verstuurde ten onrechte breed werd uitgemeten in de pers. "Hij speelde best wel redelijk. Maar dat is irritant van al die kranten: ze zien dat ene moment en nemen dat allemaal over. Vervolgens schrijven ze dat De Ligt weer wankelde, maar dat klopt helemaal niet, wan hij speelde gewoon vrij goed."

De Jong kende sportief een beter weekend dan De Ligt. De middenvelder was goed voor een doelpunt en een assist in de met 5-2 gewonnen competitiewedstrijd van Barcelona tegen Valencia. Volgens Kieft had hij 'dat ook wel een beetje nodig'. De analist zag hoe De Jong goed speelde als halfspeler, vlak voor controleur Sergio Busquets. Het is natuurlijk waanzin om te denken dat hij op de positie van Busquets gaat spelen. "Hij gaat niet op de plek van Busquets spelen, want Busquets is namelijk de allerbeste die er is op die plek. Voor zijn ontwikkeling is het wel goed dat hij wat dichter bij de goal speelt, zoals nu. Als hij dan een goal maakt en een assist geeft, dan is dat hartstikke leuk voor die jongen. En dat is ook goed voor hem. Je kunt wel zeggen dat hij zo lekker kan voetballen en zo goed de bal vasthoudt, maar je wil, ook voor zijn image, dat hij goals maakt en beslissend is in zijn passing. Je moet in principe op meerdere plekken kunnen spelen en dat kan hij ook wel", zegt Kieft over De Jong.

De kritiek op Matthijs de Ligt is overtrokken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mee eens, speelde goed op die bal na dan.. zat er daarna vaak kort en fel erop.. onze keeper was slechter maar daar hoor je ze niet over.. De Jong speelde een goede eerste helft ( eerste 10min ) en wordt hier zelfs tijdens de wedstrijd een artikel over geplaatst.. maar over de 2de helft hoor je niemand.. zelfs in de samenvattingen zie je niks van na het doelpunt.. zelfde is met de terugspeelbal , tijdens de wedstrijd wordt dit groot uitgemeten.. laat ze lekker spelen en deel niet elke actie

16 september 2019 om 22:13

In de tweede helft had Frenkie nog een lekkere rush waarbij ie het halve Valencia middenveld voorbij speelde, daarmee zette hij een aanval op die een kans voor Griezmann opleverde. Bovendien had hij een passingaccuracy van 100%, waarvan het merendeel op de helft van de tegenstander. Misschien moet je de hele wedstrijd volgen ipv samenvatting

17 september 2019 om 07:43

Inderdaad ik was in het stadion en irriteer me eraan dat mensen hier roepen dat hij de 2e helft minder of slecht was.

Wat mensen niet snappen: na de 3-1 gingen zij een versnelling terug inclusief Frenkie. Hij werd niet voor niets gespaard voor de champions league.

Met die rush kwam hij precies mijn richting op dribbelen. Ik was ervan overtuigd dat hij in de sandwich genomen zij worden maar hij glipte er doorheen.

Ik had bij Ajax mijn twijfels, begin Barca was ik benieuwd maar nog niet overtuigd maar na hem live gezien te hebben wel.

17 september 2019 om 09:53

Nee dat snap ik.. maar bedoel alleen maar dat alles zo uitvergroot wordt, net zoals die draai die hij vaak maakt. Maakt hij er eentje tijdens de wedstrijd dan staat het gelijk overal online. Van briljante Frenkie doet zijn move en dat terwijl je ook andere spelers dit ziet doen.. maar goed, ik vind het leuk om te zien in Barca en daar geniet je als voetbalfan toch van

17 september 2019 om 10:14

Klopt die Parejo van Valencia had ook een paar heerlijke acties maar daar hoor je niemand over. Die kan ook zo mee bij een topclub.

16 september 2019 om 23:34

Nou er zijn nog genoeg verbeter punten. Maar hij is nog maar net in Italië. En ziet er goed uit. Blijft het alleen zeggen dat ie beter speelt op rechts. Hopelijk ziet sarri dat ook in. Alleen dat 'opbouwen' van bonucci is heilig helaas.

17 september 2019 om 09:55

Ja dat inspelen op Pjanic is vrij lastig😂😂 maar goed, hij heeft weleens die lange bal..

Die Italianen zullen echt niks specifiek tegen De Ligt hebben? Ik dacht van de media te begrijpen dat hij in Italië wel het echte verdedigen zou leren en als hij dan kritisch wordt aangepakt dan overdrijven ze.

16 september 2019 om 22:39

Kritiek is juist goed. Beter meteen in het begin dan na een terugval. De Ligt gaat het zeker maken. Moet je zien wat er al staat op zijn leeftijd. Over een paar maanden is alle twijfel weg, daar ben ik stellig van overtuigd.

17 september 2019 om 08:14

Ik deel dezelfde mening. De Ligt wordt nu aangepakt en terecht naar mijn mening. Hij is jong maar ze hebben 80 mio voor hem betaald. Als je zulke bedragen en salarissen vraag is het meer dan legitiem om dan ook dezelfde behandeling te krijgen.

De Ligt is een verkeerde competitie opgedrongen omdat zijn zaakwaarnemer Raiola daar het meest kon verdienen aan deze transactie. De Italiaanse competitie is overschat en voor de neutrale toeschouwer niet te pruimen.

16 september 2019 om 20:54

De ligt zit in de perfecte competitie, waar hij een echte topverdediger gaat worden.
De beste leerschool voor een verdediger is de serie A. Dat heeft hij echt zelf gekozen hoor en niet Raiola.

16 september 2019 om 22:17

In Engeland kun je anders ook goed leren verdedigen. Daar is het verdedigen veel meer allround. Italië heeft nog steeds de naam maar de beste verdedigers spelen toch echt in een andere competitie

16 september 2019 om 22:41

Godin, de Vrij, Skriniar, Koulibaly, Manolas, Chiellini, De Ligt, Bonucci, Rugani, Demiral en Romagnoli. Dit zijn nog niet alle geweldige verdedigers in Italië, maar geeft wel aan dat er in Italië nogal wat rondloopt qua centrale verdedigers. Ik betwijfel of er in Engeland of Spanje betere centrale verdedigers rondlopen.

17 september 2019 om 03:04

Je kunt iig een vrij vergelijkbaar lijstje maken met: Van Dijk, David Luiz, Alderweireld, Vertonghen, Sanchez, Laporte, Coady, Ake, Diop, Mustafi, Rudiger etc.

17 september 2019 om 08:50

Die stereotypes over een competitie vind ik vaak echt onzin. Vaak vind ik ze zelfs niet eens kloppen.

17 september 2019 om 17:40

Ik vind het in Italië toch nog wat beter. Godin, Chiellini en Koulibaly zijn verdedigers die in veel top 5 lijstjes staan. Mustafi en David Luiz zijn ook allesbehalve topverdedigers. Arsenal fans smeken zelfs om Mustafi weg te krijgen. Verdedigers als Sanchez, Coady, Ake en Rudiger zijn ook (nog) geen topverdedigers.

16 september 2019 om 21:42

@janta dat is jouw mening. ik kan met regelmaat echt wel genieten van wedstrijden uit de Serie A

16 september 2019 om 22:05

Nou dat zal dan wel heel zelden zijn dat genieten van de Serie A. Sfeerloos, verpauperde stadions en velden met als kers op de taart het racisme. Ik hoop dat De Ligt heel snel naar Engeland of Spanje vertrekt, Duitsland zou ook goed zijn.

16 september 2019 om 22:44

Verpauperde velden en sfeerloos valt reuze mee, volgens mij kijk je amper naar de Serie A. Racisme is ook heel erg, maar het gebeurd ook niet wekelijks en al helemaal niet bij Juve. Bij Juve zit het thuis helemaal vol en uit is het altijd goed bezocht.
Je kan hopen, maar Matthijs gaat voorlopig helemaal nergens heen.

17 september 2019 om 01:26

Sfeerloos lol dan heb je fe wedstrijd sowieso niet gezien. Allemaal onzin wat hier word geschreven

17 september 2019 om 12:44

Dat is wel erg kort door de bocht. De Serie A is qua niveau prima en hij speelt ook nog eens bij Juventus. Overigens vind ik het sportief ook niet de meest slimme keuze, maar dat heeft puur te maken met de ervaring van De Ligt en de manier waarop verdedigers daar beoordeeld worden. De Ligt is natuurlijk het beste verdedigende talent ter wereld, maar we hebben in Oranje ook kunnen zien dat hij nog wel wat te leren heeft als het niveau erg hoog is. Dat is inherent aan een jonge verdediger, zelfs als je een wonderkind bent.

Het is toch niet zo raar dat zo’n dure aankoop kritisch benadert word als het even wat minder gaat. Dat gebeurt toch in iedere competitie dat de grote aankopen onder een vergrootglas liggen. Hij is terecht bewierookt en toen bleef hij ook met 2 benen op de grond. Ik verwacht dat het wel goed komt met hem en dat juve heel veel plezier aan hem zal beleven.

Zo zijn ze nou eenmaal. Waarom ons druk maken . De ligt heeft in het verleden vaak blunders gemaakt

Kieft is weer lekker hypocriet bezig.
Hij ergert zich aan kranten die dit doen?
Hij zit wekelijks in een programma dat continue een podium geeft aan een man die in zijn krant exact hetzelfde doet: Valentijn Driessen. Hoor je hem nooit over.
Want oh wee, over de vriendjes wordt daar nooit iets kritisch gezegd, want dan willen ze niet meer komen.

Als je Raiola in dienstneemten12 miljoen salaris bedingt krijg je bij ieder foutje kritiek. Dat is ook marktwerking. Hoe groter de beloning hoe hoger de lat. Hij is niet meer een ventje van 19,hij is een grootverdiener bij een topclub die matig is begonnen.

16 september 2019 om 22:44

Het zal hem sterker maken. Hij is nog steeds een ventje, daar verandert geld helemaal niks aan. De media heeft wellicht geen geduld maar ik ben er zeker van dat ze bij Juve zuinig zullen zijn op dit ventje. Die komt er namelijk wel.

Meest irritante zijn de media en zeker ook niet te vertrouwen. Dan zie je ze, de mensen ervan, vaak doen alsof ze de voetballerij hebben groot gebracht, of dat het allemaal wel eventjes om hun gaat of denken dat de voetballerij nergens zou zijn zonder hen pfff. Wat een troep media, echt, vooral de laatste tijd wordt het steeds erger lijkt met allerlei leugens en onzin verhalen. Doe je het goed, ben je hun beste vriend, doe je het slecht, zijn het je ergste vijanden. En nog komen ze weleens met allerlei leugens op de proppen en dat allemaal om op de rug van anderen, in dit geval voetballers, sensatie te verkopen (oftewel geld te verdienen). Bah.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren