Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wilfred Genee is geschokt door antwoord Infantino op vraag van Noa Vahle

Laatste update:

De persconferentie die Gianni Infantino vrijdag belegde is uiteraard voer voor discussie in De Oranjewinter. Verslaggever Noa Vahle voelde de baas van de FIFA aan de tand over zijn opmerkelijke uitspraken over het aantal doden tijdens de bouwwerkzaamheden rondom het WK in Qatar, maar ook ditmaal kwam er geen ander antwoord van Infantino. Presentator Wilfred Genee kan niet geloven dat de topman van de wereldvoetbalbond zo makkelijk kan liegen.

Vahle herinnert Infantino aan zijn uitspraak over slechts drie doden tijdens de bouw van de WK-stadions. Hassan Al Thawadi, de grote baas van de eindronde in Qatar, repte juist over vierhonderd tot vijfhonderd doden. De Zwitserse bestuurder geeft antwoord op de vraag waarom het verschil zo groot is. "Nou, ik denk dat elk dodelijk slachtoffer er een te veel is. Het is een tragedie. De cijfers die je noemt zijn twee verschillende dingen. De drie plus een zijn mensen die zijn overleden tijdens de bouw van de stadions. De vierhonderd tot vijfhonderd die je noemt, zijn mensen die zijn overleden bij de reguliere bouwwerkzaamheden in Qatar", zo benadrukt Infantino.

"Het is toch shocking als je dit ziet? Het gemak waarmee die man liegt, hé, ongehoord toch?", uit Genee zijn verbazing over Infantino. "Hij lult zich er weer uit, als een soort Mark Rutte", vult Johan Derksen aan. Tafelgenoot Hélène Hendriks stoort zich enorm aan de uitspraken van Infantino op het persmoment in Doha. "Vierhonderd of vijfhonderd, hallo, we hebben het over mensenlevens. Het is toch bizar dat hij er zo over praat? Hij praat gewoon over mensenlevens."

Bargast Wierd Duk deelt complimenten uit aan Vahle door te zeggen dat ze 'het fantastisch heeft gedaan' op de persconferentie. Genee vraagt gelijk om applaus voor de verslaggever, die het WK in Qatar de afgelopen vier weken op de voet volgde voor de dagelijkse talkshow. "Dat is toch de vraag die je moet stellen", geeft de presentator tot slot mee aan Vahle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig om te lezen dat er een bargast even deelt hoe knap het was de vraag te stellen aan Infantino. Applaus! roept Genee en iedereen is blij en gaat klappen voor de knappe prestatie van het juffertje in Qatar.

Ik vind het super lieve televisie, al moet ik het dan doen met het tot artikel verwerkte stuk, maar vermoed ergens dat 'we' het zo knap vinden omdat het natuurlijk een jong meisje betreft die zonder familie de Mol natuurlijk met een bijbaan in de horeca haar studie journalistiek betaald. Anderzijds, ze heeft ook de genen en het talent, dan is het als je een kanjer in je vak bent ook niet moeilijk om uit te springen in het sport journalisme. Het is allemaal wat zuur zo lijkt het, maar ik ambieer meer van zulke lieve televisie, ik betwijfel alleen waarom het zo knap is, een vraag stellen die je verwacht van een journalist. En dan ga je dubben, zijn we eerder geneigd het knap te vinden als ze net uit de puberteit komt gewandeld? Onderschatten we haar in eerste instantie. Bladibla, laat maar!

16 december 2022 om 23:32

Jouw laatste 3 woorden zijn een prima samenvatting van jouw gehele tekst. Je lijkt een sneer te willen geven, of op zijn minst een punt te willen maken, maar je zegt eigenlijk helemaal niets. Niet nieuw voor jou, maar wel dat je dat met zoveel woorden doet. Mijn complimenten.

Mijn conclusie is dat zij het prima doet. Leuk dat ze bij een programma als Oranjewinter start, daar waar je geen jonge meid ziet starten. Ze houdt zich goed staande en is uitermate welbespraakt. Fijn

16 december 2022 om 23:50

Wat jullie allebei zeggen maakt niets uit, je mag haar leuk vind o niet, goed of slecht.
Het gaat hier om de reactie van Wilfried die zo ongenuanceerd en incorrect is. Hij wil ook zo graag dat er meer doden zijn gevallen. Er wordten zonder bewijzen te overleggen gewoon hele verhalen gepubliceerd, die waar kunnen zijn, maar waar geen bewijzen voor worden aangedragen. Dat zogenaamde onderzoekje van Amnesty International, Brits propaganda machinetje (degene die het WK niet toegewezen hebben gekregen) is nooit onderbouwd door geverifieerde cijfers. Sensatiezoekers, zich laten gebruiken voor de propaganda machines maar zeker geen journalisten.

16 december 2022 om 23:58

Geen geverifieerde cijfers, nou, hoe zou dat nou toch komen?

17 december 2022 om 00:01

Piranha. Ik mag hopen dat jij toch zelf ook wel inziet dat dat het hele probleem niet is? Als voorzitter van de Fifa dan lijkt het mij dat je toch wel deze feiten op orde hebt als je enigszins serieus genomen wilt worden. Tussen de 400 en 500? Als het je ook maar iets interesseert dan zoek je zoiets toch tot de bodem uit middels groot onderzoek en presenteer je dat toch? Maar dit is toch wel heel erg met de Franse slag. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat het ze geen reet interesseert. En ik zal je zeggen dat de exacte cijfers mij persoonlijk ook niet interesseren. Maar voor zo’n grote internationale organisatie met dito achterban mag je wel verwachten dat er op zijn minst gedaan wordt af er aandacht aan besteed is?

Maar dat Genee geschokt is verbaast mij dan wel. Want het is niet de eerste keer dat Infantino vreemde dingen roept of verkondigd.

17 december 2022 om 00:24

Omdat er geen journalist is die erachteraan gaat. Er is geen werkgever in de kapitalistische media meer die daar geld voor uittrekt helaas. Lekker ongefundeerde meningen rondbazuinen en dan scoren met extreme artikels, dat si hedendaags 'journalisme'.

17 december 2022 om 00:35

elninoo, stel je voor, jij bent FIFA president en verantwoordelijk voor het voortbestaan van de organisatie en hebt als belangrijkste taak voetbal te promoten, maar daarbij rekening te houden met financiën, ethiek, vooruitgang van voetbal en marketing, om even de belangrijkste elelenten te noemen. Je bent in het instituut afhankelijk van je commissie die allemaal onafhankelijk (gelukkig democratisch toch?) hun eigen oordeel vellen, die kiezen voor bepaalde bestemmingen op basis van de variabelen die ze voorgeschreven krijgen. Die commissie kiest Qatar. Wat zou jij als president zeggen Zou jij je eigen commissie afvallen, zou jij een gastland dat zoveel investeert afvallen, degene die in jou organisatie geloven, die daarin investeren afvallen? Nee, natuurlijk niet. Je hebt geen bewijzen in handen en lult gewoon mee bet de VS en Britse pers als een mak schaap zonder ook maar enig onderzoek te doen. Dan ben een volger zonder eigen persoonlijkheid, zonder eigen mening, een ANP nieuws schaapje. elninoo, hoop dat je slimmer dan dat bent.

17 december 2022 om 07:32

Het gaat niet om de keuze Qatar @Piranha, het gaat om hoe de werkzaamheden zijn gegaan. Leuk dat de commissie heeft gekozen voor Qatar, maar dat is het punt niet. Als je je als president van zo’n wereldwijde organisatie alleen druk maakt om het voetbal, maar niet om de randzaken (mensenlevens, veiligheid bij bouw stadions) die natuurlijk net zo belangrijk zijn, dan ben je gewoon een slechte president.

We mogen de exacte cijfers dan niet weten, de manier waarop Infantino over mensenlevens praat alsof die niet belangrijk zijn is beschamend.

17 december 2022 om 08:13

Piranha, slecht verhaal,

Ik begrijp je verhaal niet echt en ook niet waar je naartoe wilt. Ik denk eigenlijk dat het punt dat mensen tegen de borst stuit jou compleet ontgaat. Ik geef in mijn vorige reactie aan dat de exacte cijfers mij een worst wezen. Ik ken de mensen niet, ben nog nooit in het land geweest en ben druk bezig mijn eigen problemen hier in Nederland het hoofd te bieden. Kortom, die doden interesseren mij niet zoveel. Ik vind het vervelend voor de nabestaanden maar kan er persoonlijk niet wakker van liggen. Dus waar ik met media meepraat dat ontgaat mij hier een beetje.

Maar waar het mensen om gaat is dat er vanuit de fifa een slecht en niet transparant verhaal naar buiten komt. De ene dag is het links en de andere dag is het rechts. Het is de fifa niet aangelegen om voetbal te promoten wereldwijd. De sport an sich heeft dat helemaal niet nodig. Het visitekaartje wordt namelijk afgegeven door de spelers op het veld. Dat weet jij net zo goed als ik. Jij gaat niet meer voetbal kijken door een mooi promotiefilmpje gemaakt door de fifa maar wel als Richarlison met een omhaal scoort.

Enfin, lang verhaal kort is het dus stuitend dat de fifa doet of het begaan is met de wereld, de No to Racism campagnes ten spijt. Maar dat het wegkijkt wanneer het het toernooi verkoopt aan de hoogste bieder, in dit geval Qatar. Als je dat doet als organisatie van dat formaat moet je wel zorgen dat je je verhaal op orde hebt. En dat is nu niet het geval.

Normaals mij interesseert het persoonlijk allemaal niet zo, maar ik kan heel goed begrijpen dat het andere mensen wel aangrijpt en dat die het hypocriet vinden van een organisatie die pretendeert het beste met de wereld voor te hebben. Je kunt best een toernooi verkopen maar doe er dan alles aan om dat te verbloemen. Nu ziet men aan alles dat het die jongens bij de fifa niets interesseert.

Dus als je volgens jou redenatie als fifa president het voortbestaan van de organisatie moet handhaven en jij denkt dat dit de juiste manier is om dat te doen dan denk ik dat wij deze discussie tevens kunnen afsluiten. Dan gaan wij het betreft dit onderwerp niet eens worden.

18 december 2022 om 13:35

Piranha want wat Amnesty International zegt dat klopt niet volgens jou? Heb je het hele onderzoek gelezen en ben je zelf daarna naar Qatar gevlogen om het uit te zoeken? Dat dacht ik al. Of het wel klopt weet ik niet, maar ik kan het tegendeel ook niet bewijzen.

16 december 2022 om 23:56

Nou omdat het precies is wat Rene zei, wat deed jij toen je 22 was? Vind haar ook echt goed. Ze heeft nu natuurlijk een gigantische springplank gekregen van de heren. We hebben gezien tot wat voor grote carrières dat kan lijden.

17 december 2022 om 02:38

Damn IKEA, af en toe plaats je wat raars, maar dit is toch wel rare vibes. Ik denk dat je wat te veel gedronken had en dacht dat je wat slimmers zei dan je daadwerkelijk deed. Geeft niet, heb ik ook wel eens gedaan

17 december 2022 om 07:46

Ik heb de show van Genee en friends wat links laten liggen tijdens het wk. Maar de 2 keer dat ik het wel heb gezien viel me op dat Noah wel leuk van het scherm sprankeld. Prima. In beide afleveringen kreeg ze vanuit de studio meer dan de complimenten voor haar werk.

Maar nu ik dit lees, dat ze nog altijd complimenten krijgt inclusief het letterlijke verzoek om applaus vind ik het toch wat zielig worden. Het lijkt de Noah promotietour wel. Zou deze promotie onderdeel zijn van het in genade komen van het trio, bij de grote de Mol, na al die schandalen?

17 december 2022 om 09:24

Het is echt een dertien in een dozijn meisje hoor. Echt weinig smaak aan. Ik vind haar zelfs niet geschikt voor dit vak, veel te liefjes. We moeten mensen hebben die over lijken kunnen gaan als journalist

Hoe is zo'n grijze muis aan die functie gekomen joh? Ik zie het talent echt niet.

17 december 2022 om 09:30

Dus jij zoekt eigenlijk een soort infantino. Die gaat letterlijk over lijken.

Volgens mij hoef je iemand die zo op de voorgrond treedt helemaal niet over lijken te gaan. Dat zal meer achter schermen gebeuren. Of wil je liever een soort pwned sfeer?

17 december 2022 om 09:43

Ze is de dochter van De Mol, dus ze heeft dit baantje op een presenteerblaadje gekregen zonder er moeite voor te hoeven doen.

17 december 2022 om 10:07

En? Linda toch ook? Dat is ook een vakvrouw. Deze jongedame heeft ook talent. Als je talent hebt dan maakt het toch niet uit? Dat meisje kan het prima aan maar moet elke keer weer even horen ja je kan eigenlijk niks maar je staat daar vanwege je familie. Man man wat een volk zijn wij zeg. Ik hoop dat ze het ver gaat schoppen. Lijkt wel alsof mensen jaloers zijn. Laten we vooral iedereen uit de familie de mol buitensluiten. Ook al hebben ze talent.

17 december 2022 om 11:28

Dat ze talent heeft is een mening en geen vaststaand feit, breng het dan ook niet zo.

17 december 2022 om 18:55

Als dit talent is ken ik nog wel 20 meiden die vol zitten met 'talent' om dit uit te voeren.

Lees nu dat het de dochter van is, tsjaa dan weet je het wel.

18 december 2022 om 09:45

Als je haar een grijze muis vind, dan heb je het totaal niet begrepen. Die meid sprankelt van het beeld en lijkt echt puur te zijn.

17 december 2022 om 10:04

@Ikea…… het lijkt wel alsof jij ooit een blauwtje hebt gelopen bij Noa. Dat meisje doet het gewoon goed en jij reageert alsof het iemand is die jou ooit iets heeft aangedaan. En altijd moet haar Familie er weer bij gehaald worden. Zo triest.

17 december 2022 om 11:50

Ze doet het best goed alleen die VI kliek kan het zo overdrijven. Hebben weer iemand die ze aan de club kunnen toevoegen om minstens 1x per week te verheerlijken op zo n overdreven manier. Ik trek Genee die voor mij Gene had kunnen heten. De altijd zo kritische mannen die overmoedigen die niet bij de familie horen kunnen afmaken tot op de bodem gaan applaudisseren bij een meisje die leuk overkomt en goed uit haar woorden komt. Het is net Jiskefet.

17 december 2022 om 20:13

Van mijn reactie is moeilijk iets te breien dus ik neem het je deze keer niet kwalijk. Het is te meer dat ik nog nooit de presentator aan de studio heb horen vragen voor een applaus voor een journalist die gewoon de vraag stelt waarvoor ze daar zit. Dan vraag ik me af, zijn we verbaast omdat het nog een puberscheetje is of is Wilfred Genee weer de engnek die hulde moet roepen voor Noa (en zo zijn eigen salaris misschien verhoogt zien worden), of is ze dan toch een supertalent? Verder kan het me weinig bommen lieve soccerfan, ik onderstreep enkel de bedenkelijkheden.

Zelf krijg ik eigenlijk wel heel erg sterk het gevoel alsof je haar wel ziet zitten. Zo vurig, alsof we het over je mammi hebben.

Oja, toevoeging : Uberhaupt beetje kleinzielig om zo'n seksistisch iets ervan te maken. Kan een jongeman een mening geven over een jongedame zonder dat we steeds zo'n stupide opmerking krijgen? Ik zou dat wel een mooi streven vinden.

17 december 2022 om 13:03

Tja die De Mol naam telt uiteraard mee, hoewel ze die zelf niet gebruikt, maar daarnaast doet ze het ook gewoon goed

17 december 2022 om 15:48

Je eigen warrige tekst geeft al aan hoe moeilijk het blijkbaar is om gewoon 1 duidelijk punt te maken. Vahle kan dat beter dan jij.

17 december 2022 om 20:16

Ja, warrig is het zeker, ik probeerde gewoon een lieve toon te vinden en in die toon toch mijn vraagtekens te zetten bij het door Genee ingeleide applaus. Het is ook helemaal geen venijn richting Noa, eerder richting Genee en die tompoesjes in de studio. Tijdens het typen vond ik alsmaar meer redenen waarom men zo verbaast (normaal bevraag je enkel de daden van een journalist als hij niet hetgeen vraagt wat wordt verwacht). Met een wijntje in de maag en de weinige zin om er een heus opstel van te schrijven komt dit eruit, best vermakelijk toch?

18 december 2022 om 01:18

Zeker vermakelijk Ikea. Lees je stukken altijd graag, omdat het potverdorie fijn wegleest. Ik zeg: ga zo door.

18 december 2022 om 11:33

Oke, dat wil ik best geloven, maar zodra haar familie erbij wordt gehaald laad je de verdenking op jezelf dat je het helemaal niet zo lief bedoeld is. Want dan zit er altijd de toon in van "zonder haar familie stond ze hier niet". Dat mag je vinden, en misschien heb je dan ook wel gelijk, maar dat was niet de discussie die je graag wilde. Dus hou het dan bij de inhoud.

Ik denk persoonlijk dat we bij heel veel journalisten zien dat ze niet echt de juiste vragen (durven) stellen. Dus als zij dat wel doet, dan mag dat gewoon gezegd worden, zonder dat dat kapot geanalyseerd hoeft te worden. Stekelenburg wordt ook onzeker als hij Van Gaal interviewt. Dat overkomt dus ook zeer ervaren journalisten.

Het probleem is dat niemand het weet. Sinds de toewijzing van het WK zijn over een periode van pakweg 12 jaar 6500 doden gevallen onder arbeidsmigranten.

Maar dat bevat alles van een dodelijk ongeluk op een werkplaats. Tot een piloot die om het leven komt tijdens het duiken, tot een lerares die om het leven komt in het verkeer.

Hoeveel van die 6500 daadwerkelijk gelieerd zijn aan het WK zelf is lastig te zeggen. Wel is het zo dat er op papier weinig aan gekoppeld worden. Maar er de laatste 12 jaar opmerkelijk veel doden onder arbeidsmigranten zijn gevallen door 'natuurlijke oorzaken voor wat veelal eronder jonge mannen zijn.

Afijn, er wordt redelijk gesjoemeld met de cijfers. Ik denk dat je met een paar 100 zoals de Qatarees zelf zegt redelijk in de buurt komt.

Maar zelfs Infantino zit er met zijn drie doden niet aantoonbaar meer naast dan iemand die alle 6500 toeschrijft aan het WK. Waarheid is dat we het gewoonweg niet weten.

16 december 2022 om 23:35

Jemig. Is het de bedoeling dat je onder dit artikel "veel woorden, weinig inhoud" gebruikt?

Klopt wel. We weten het niet. Maar het is en blijft wel bizar dat er te veel slachtoffers zijn gevallen in een land dat een WK voetbal wil organiseren. Een land zonder voetballers. Bizar gewoon

16 december 2022 om 23:50

Sorry, maar volgens mij beargumenteer ik kort en bondig wat we weten en wat dat betekent.

Dat de conclusie voor jou onbevredigend is betekent niet dat het meteen maar "weinig inhoud is."

Tenzij je een lege, inhoudsloze oneliner waar jij mee komt als "inhoud" bestempelt. In dat geval vat dat het niveau hier mooi samen. Tja...

17 december 2022 om 00:08

Dag Martijn, hoe weet jij dat er 6500 slachtoffers zijn gevallen? Volgens mij loop je maar een beetje mee met de meute en baseer jij je aanname op berichten in de media. Misschien zijn het wel 3 slachtoffers of misschien 30.000 … wat wil je nu eigenlijk zeggen? Het is inderdaad een reactie met heeeeeeeeel weinig inhoud.

17 december 2022 om 00:15

Het onderzoek van The Guardian baseer ik dat op, dat wordt ook algemeen geaccepteerd als redelijk betrouwbaar. Uit India, Bangladesh, Sri Lanka en Nepal zijn er in de periode 2011-2022 zo'n 5900 doden gevallen. Pakistan heeft onafhankelijk hiervan 800 doden gemeld voor een totaal van ~6700 of afgerond vaak de 6500.

Zoals ik echter beargumenteer zijn niet al deze doden direct het gevolg van het WK. Maar daarvoor verwijs ik je verder terug naar mijn originele reactie...

17 december 2022 om 02:19

Klasse reactie Martijn. Niks meer op aan te merken.

17 december 2022 om 14:10

Het zijn er zeker meer. Want niet alle landen gaven cijfers en het was niet tot 2022.

18 december 2022 om 00:03

@LierseKlopt, het was tot 2020 - was een typefout. Maar uit respect voor mijn opmaak, witregels en leestekens heb ik dat niet aangepast op mobiel🙃

16 december 2022 om 23:54

Die 6500 was geen maximum, he. Dat was slechts van de landen waarvan het gedocumenteerd was.

17 december 2022 om 09:55

Hier ligt dus de crux van het probleem.

Qatar zegt dat er heel weinig doden zijn door de bouw van stadions en infrastructuur voor het wk. Maar degene die de doden officieel registreert is Qatar.

Wat we weten is dat er flink gesjoemeld is met doodsoorzaken, dat Qatar bij inspecties zorgde dat werkplekken onbemand waren, dat de arbeidsmigranten in verschrikkelijke omstandigheden leefden en dat mensenrechten organisaties in gesprek met migranten en op basis van eigen waarnemingen geconcludeerd hebben dat het werkelijke aantal doden veel hoger is dan wat Qatar officieel publiceerde.

Tel daarbij op de enorme mensonterende toestanden, het afpakken van paspoorten etc.

Dan zijn er op dit forum nog een hoop mensen die wijzen naar de schending van mensenrechten in andere landen die een wk toegewezen krijgen, zoals de VS.

Tegen die mensen het volgende:
Wat probeer je precies te zeggen? Dat je dit wk graag kijkt omdat een ander land ook iets fout heeft gedaan? Maakt dat die doden minder erg?

De controversie rondom dit wk ligt bij het feit dat Qatar en FIFA mensen de dood in hebben gejaagd en als slaven hebben gebruikt om dit wk te organiseren.

Dat one love bandje was een afleiding hiervan en hoezeer ik ook lgbtq rechten propageer, dat was geen reden om Qatar het wk te ontzeggen. Al is aandacht voor misstanden nooit verkeerd.

Dus: kun je aantonen dat Amerika slaven gebruikt, stadionbouwers de dood in jaagt of dat er in naam van het wk andere misstanden plaatsvinden? Dan protesteer ik met je mee tegen dit wk.

Hou in ieder geval je mond over hoe geweldig dit toernooi was. Want dat was het niet. Het is een toernooi gebouwd op slaven en heel veel doden.

17 december 2022 om 18:29

Ik heb in Bahrain, Oman en Dubai gewoond, door wie denk je dat daar de wolkenkrabbers gebouwd worden? Juist door die zelfde moderne slaven. Het enige verschil is dat daar geen wk gespeeld wordt en niemand er daarom de afgelopen 20 jaar veel aandacht aan heeft gegeven. In het Midden-Oosten hebben safety en arbeidsomstandigheden geen enkele prioriteit, het zijn toch de buitenlanders die de gebouwen bouwen. Eigenlijk hypocriet dat er nu in eens wel schande over wordt gesproken.

17 december 2022 om 00:07

@Martijn R, we kunnen het niet weten maar je denkt zelf dat we met een paar 100 in de buurt komen. Oké dan.

17 december 2022 om 00:10

Gezien de beperkte informatie acht ik dat van alle getallen die we hebben gehoord de meest realistische inschatting.

Als je de overige vier alinea's ook doorgenomen had, had je zelf ook wel kunnen concluderen dat dat nogsteeds weinig zegt...

17 december 2022 om 02:02

Maar je zegt dat 3 er "aantoonbaar" niet veel verder van verwijderd is dan 6500. Hoezo dan "aantoonbaar"? Misschien zijn het er wel 10000. Weten wij veel? Juist omdat niks aantoonbaar is weten we het niet.

17 december 2022 om 02:42

Het overgrote deel van de Qatarese bevolking is arbeidsmigrant. Mensen met een Qatarees paspoort zitten typisch niet in de industrieën die je met de dood bekoopt. Van mij mag je het afronden naar 5000, en dan nog 1500 eraf voor hen die dan niet aan de stadions hebben zitten knutselen. Het is gewoon absurd veel.

Soms vraag ik me echt af he..
Maken mensen zich echt druk om andermans leven of spreken ze van schande alleen omdat ze het gevoel hebben dat het moet.
Ik heb mensen nog nooit zo veel om andere zien geven als de bouwvakkers in Qatar die zijn overleden, dat terwijl er jaren wereldwijd onschuldige mensen worden vermoord.
Als je daar over begint krijg je als antwoord: "te ver van mn bed show"

Ik vind het getoonde medelijden allemaal zo gespeeld. Althans, zo komt het bij mij sinds dag 1 over.
Denk dat als je er geen draaiende camera bij is ze wel echt anders gaan praten, of op zn minst minder geschokeerd dan hoe men nu reageert.

17 december 2022 om 02:08

En dat is gelijk het hele probleem. Niemand maakt zich er écht druk om. Het is allemaal voor de bühne. Ik ook niet, dat geef ik ruiterlijk toe. Het boeit me vrij weinig hoeveel arbeiders zijn overleden. Dan kan je me cancellen, prima. In Brazilië zijn vele mensen uit de sloppenwijken verwijdert om het WK te organiseren. In andere landen waren er ook misstanden. Maar nu iedereen super woke is, en het hip is om zich andermans leed aan te trekken wordt je met de nek aangekeken als je zo 'egoïstisch' bezig bent. Onder een andere topic was een reactie: "10 jaar opsluiten met TBS deze man ! Je moet toch echt een enorme plaat voor je kop hebben om tot dit soort uitspraken te komen." Toen Infantino zei dat dit het beste WK ooit was. Ik heb elke wedstrijd gekeken dit WK, en heb gesmuld van de upsets in de groepsfase, de zenuwslopende penaltyseries en de underdogs die favorieten naar huis stuurden. Ik ben het totaal oneens met het feit dat er doden zijn gevallen, dat was onnodig, en het WK had in de zomer in een voetbalgek land georganiseerd moeten worden. Maar qua voetbal, drama en beleving vind ik dit WK zoveel beter dan andere WK's. Moet je mij dan ook 10 jaar opsluiten met TBS? Als de media en tv-mensen zich niet zouden verontwaardigen over dit WK, was het veel minder erg geweest. Nu probeert iedereen mee te doen met de hype en trend. Maar over 3 weken is 99% dit WK en het leed dat het heeft veroorzaakt vergeten, en springt iedereen weer op de volgende hype-trein

17 december 2022 om 02:24

Het mooiste van dit alles, is dat ik het serieus 100% met je eens ben, maar dat jij dit 100% nooit in de werkelijke fysieke wereld aan iemand zou kunnen zeggen zonder kapotgemaakt te worden. Ben het volledig met je eens. Het is allemaal voor de show. Iedereen die hier zegt dat hij/zij niet naar het WK heeft gekeken, heeft dit allemaal voor de show gedaan en niet 1% bijgestaan aan een oplossing van het probleem of aan het steunen van de gedupeerden. Oftewel, je hebt er geen reet aan. Alleen maar symbolische actie. Past precies bij de westerse politiek: alles is symbolisch. Nooit wordt er echt eens een schokkende/risicovolle/daadwerkelijke actie ondernomen.

17 december 2022 om 04:25

@shiraz

Maak het niet specialer dan het is. Mensen hypocrieten noemen die selectief bepalen wanneer ze iets erg vinden en in welke mate is echt geen statement die Plato had hoeven maken en je wordt er ook totaal niet voor 'kapotgemaakt.'

Maar voor de rest, klopt. Westerse politiek is vooral gebaseerd op het feit dat wij allen heel goed zijn geleerd wat goed en fout is ook al geloven we er per onderwerp helemaal niet in.

Hoeveel van deze arme arbeidsmigranten zouden velen die zich uiten over Qatar in het land willen als vluchtelingen? Nog meer Moslims, Afrikanen, Indiërs, vluchtelingen?

Dan is opeens het grootste deel weer stil. Deze mensenlevens worden als argument gebruikt tegen Qatar. De mensen die zich hier druk om hebben gemaakt hebben GEEN EEN nacht minder geslapen er op en het zou fijn zijn als deze mensen zouden beseffen, dat ze dus helemaal niet zulke 'goede mensen' zijn.

Net als dat ze geen nacht minder slapen op dat het Westen exact hetzelfde doet, maar men dit hier helemaal oké vindt, omdat onze landen slim genoeg zijn om het niet binnen eigen landgrenzen uit te voerenz

Het is toch ook zo dat het in zekere zin te ver van je bed show is? Als een mevrouw in Zimbabwe dodelijk ziek is of iemand in je familie. Dat is toch een aanzienlijk andere beleving?

In dit geval is het iets waar Nederland als land/team mee in aanraking komt. Dan is het toch logisch dat je daar meer wat bij voelt en over vind dan bijv (is een voorbeeld) mensen die overlijden bij een bouw van een supermarkt in Nigeria? (zolang deze niet de naam draagt van een Nederlandse supermarkt

17 december 2022 om 01:02

Het zijn allemaal westerse bouwbedrijven waar mensen overlijden? In Nigeria vernietigt Shell het hele land om de olie lekker en voeden van corruptie. Hoezo ver van mijn bedshow?

17 december 2022 om 01:05

Dus dat Mike. Shell heeft een koninklijke embleem en mag dit soort dingen doen in Afrika, want in Afrika moorden ze elkaar toch uit…

Ik vind het echt jammer dat we deze 'kans' niet wereldwijd hebben aangegrepen om de Fifa echt omver te helpen.

Het allereerste idee van de 'statements' was dat we het niet normaal vinden dat wij met z'n allen ergens gaan voetballen, wat letterlijk mensenlevens heeft gekost.

Dat lijkt me voor de Arabische wereld, de Westerse wereld, de gelovigen, de niet-gelovigen allemaal iets waar we het over eens kunnen zijn.

Maar toen kwam het regenboog gebeuren en is het daar bijna niet meer over gegaan eigenlijk, de Arabische wereld en de Westerse wereld werden weer tegen elkaar opgezet en het 'Football unites' is echt niet gebeurd.

Het hele idee dat dat protest tegen een bepaalde kleur of ras is, is ook helemaal niet waar: Fifa bestaat uit Europeanen (ach moet ik het zeggen, blanken) en de organisatie van het toernooi uit Qatarezen.

Zowel de Arabische wereld, en volgens de regels van de Koran, de normaal denkenden uit de Westerse wereld zijn het daar allemaal niet mee eens. En toch is de Fifa hier weer vrij makkelijk doorheen gekomen, en zijn we weer lekker tegen mekaar opgezet (al is de waarheid waarschijnlijk dat we dat zelf hebben gedaan).

Ik blijf het knap vinden dat en Qatar, en de Fifa, maar ook Ronald de Boer, Amnesty International en the Guardian met vrijwel identieke cijfers komen, maar afhankelijk van degene die de uitspraak doet worden de cijfers in twijfel gebracht, maar wordt de rest van het hele relaas vergeten. De 3 (+1 ondertussen) zijn de mensen die zijn gestorven tijdens de bouw van de stadions, de 400-500 zijn mensen die direct zijn gestorven tijdens de bouw van structuren die aangelegd worden voor het WK. De 6500 zijn alle arbeidsmigranten uit bepaalde landen, die goed zijn voor ongeveer 1,2 miljoen gastarbeiders, die op duizenden verschillende manieren zijn gestorven, van hartaanval tot verkeersongeluk .

Ik begrijp niet zo goed waarom we deze TV uitzending bijna wekelijk (dagelijks) uitgetypt hier moeten lezen.

On: Goede vraag, Infantino is de nieuwe Blatter. Niks is er veranderd. Zou mooi zijn als er een alternatieve bond komt. Dat geldt ook voor de Knvb.

Hoe word er eigenlijk gekeken naar de Nederlandse bedrijven die die stadions hebben gebouwd in Qatar? Worden die nog iets aangerekend of verantwoordelijk gehouden? Of denken we serieus dat die Arabieren het hebben lopen bouwen?

Hoe lang kunnen we de FIFA nog als een serieuze organisatie zien? Hoe lang nog willen de Westerse landen nog aan tafel zitten met dergelijke leugenaars? Ik zou als minister president de uitspraken van Infantino openlijk afkeuren en samenwerking zoeken met andere landen om deze leugenaars te stoppen. Dit hypocriete gedoe speelt zich af op wereld niveau en het wordt tijd dat de samenleving zich hier tegen verzet !

Is hij nog steeds geschokt ?? Je zou zeggen dat hij nadat dit vrijdag en gisteren al ook al naar boven gepushed was als bericht hij inmiddels wel gekalmeerd zou zijn ?
@redactie: waarom pushen jullie berichten dagen achter elkaar naar boven ?

Voor de verslaggeefster niks dan lof! Kunnen ze bij Op1 een puntje aan zuigen. Vooral na die tenenkrommende verkiezingsspot van de 4 regeringspartijen aldaar. Zelfs de ervaren Sven Kockelmann komt amper tot iets wat op kritiek lijkt, terwijl het land half in brand staat. Maar voor wat betreft het antwoord van Infantino: je denkt toch niet dat een maffia baas gaat vertellen dat al zijn zaakjes stinken? Zal me benieuwen of Noa bij een volgende bijeenkomst met de Cosa Nostra wel de gelegenheid krijgt om weer een vraag te stellen.

Altijd maar praten over andere landen, Nederland laat moordenaars en verkrachters na een aantal jaartjes weer terug in de maatschappij, walgelijk en schandalig , dus hou alsjeblieft je snavel over andere landen

Wat een verschrikkelijke slechte keeper heeft Frankrijk. Pakt nooit een penalty en komt ook nooit zn goal uit tijdens de wedstrijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren