Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Wild gerucht uit Spanje: Ajax ziet in Xavi gewenste nieuwe hoofdtrainer’

Laatste update:

Xavi Hernández is in beeld om de nieuwe hoofdtrainer te worden van Ajax, zo meldt Toni Juanmartí. De journalist van Diario Sport weet dat de huidige coach van FC Barcelona geliefd is vanwege zijn verleden als voetballer en zijn kijk op het spel.

Duidelijk is dat Ajax op zoek moet naar een nieuwe hoofdcoach, daar vorige week bekend werd dat John van 't Schip in een andere rol verder gaat bij de club. Hij maakt het seizoen af, maar draagt daarna het stokje over.

Van 't Schip nam het roer in oktober over van de ontslagen Maurice Steijn en zette meteen de weg omhoog in. Inmiddels staat Ajax vijfde. Het ziet er echter naar uit dat de Amsterdammers via de play-offs Europees voetbal moeten zien veilig te stellen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Wie de nieuwe hoofdtrainer wordt en waar hij aan moet voldoen is nog niet bekend. Alex Kroes had als belangrijke taak om de opvolger van Van 't Schip aan te stellen, maar de algemeen directeur is dinsdag door de club geschorst.

Juanmartí weet dat Xavi een van de namen is op de kandidatenlijst van Ajax. De voormalig middenvelder maakte onlangs bekend per 30 juni te zullen vertrekken bij Barcelona. Die club dient hij nu voor het derde seizoen.

Ajax zou Xavi's verleden als speler waarderen en het feit dat hij bij Barcelona met veel jonge talenten heeft gewerkt. De Amsterdammers beschikken eveneens over een jonge spelersgroep en zouden om die reden bij de Spaanse coach zijn uitgekomen.

Het plan van Xavi is echter om een sabbatical te nemen. Ook de mogelijkheid dat de Spanjaard bij Barcelona blijft wordt niet volledig uitgesloten. De Catalaanse grootmacht probeert hem met man en macht op andere gedachten te brengen.

Zie jij Xavi graag aan het roer bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, ik zie hem heel graag komen. Maar ik denk dat de kans hierop praktisch 0 procent is. En dat zou het gisteren ook al zijn geweest voor het Kroes-debacle.

2 april 2024 om 17:01

Dit bericht lijkt juist de afleidingsmanoeuvre voor dat Kroes-debacle 😬

2 april 2024 om 17:03

Was het maar zo, het nieuws van vanochtend is als een atoombom ingeslagen bij ons als Ajacieden. Dit nieuws brengt een kleine glimlach op het gezicht, maar meer niet (waarbij je ook zeker weet dat dit niet gaat gebeuren).

2 april 2024 om 17:04

Ik voorzie de volgende stap alweer: Xavi aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en twee weken later blijkt dat hij de cel in moet wegens belastingontduiking. De Ajax-special.

2 april 2024 om 17:08

Vraag me ook af wie Ajax is in dit geval? Jorrel Hato?

2 april 2024 om 17:09

Waarom? Is een goede opstap in zijn trainerscarrière. We hebben het hier over Xavi, niet Klopp, Guardiola of Ancelotti. Xavi is een beginnend trainer die waarschijnlijk doorheeft dat Barcelona nog een te grote stap is. Ik zie het best gebeuren. Ik ben wel benieuwd of hij zich kan aanpassen aan Ajax en Nederland. Ik zou niet verrast zijn als Xavi matig Engels spreekt.

2 april 2024 om 17:24

Van Barca naar Ajax waar hij zelf niets mee heeft anders dan dat hij een Cruijff adept is en de filosofie (wat er nog van over is na deze 2 jaar) onderschrijft. Waarom zou hij nu als volgende stap naar de Eredivisie gaan? Die heeft een salaris die wij niet gaan betalen, waardoor het (mocht het onwaarschijnlijke toch waarschijnlijker zijn en hij wel zou willen) ook nog logisch gaat zijn dat Ajax het niet gaat willen. En ja, je laatste zin, dat is ook maar de vraag.

2 april 2024 om 17:29

4ever4Ajax realiteitszin ontbreekt nog iets te vaak op het forum, het is 99.999999 % uitgesloten dat Xavi onze coach gaat worden.

2 april 2024 om 18:09

Zelfs in deze tijden blijven sommige Ajacieden lekker arrogant. Xavi die al een aantal jaren hoofdtrainer is van Barcelona gaat een opstap maken naar het echte grote mensen voetbal bij Ajax. Van Champions League naar nacompetitie, van Roberto naar Gaaei. Tuurlijk joh 👍🏻

2 april 2024 om 18:24

Barcelona wil hem als coach houden,maar hij wil een sabbatical nemen. En dan denk je dat de nr.5 van Nederland,waar het een dikke chaos is, hem gaat overtuigen om voor veel minder loon zowel Barcelona als zijn sabbatical gedag te zeggen?

2 april 2024 om 18:57

Arrogant? Op wat of wie kijken ze in deze neer dan? Het is bijna een dwangmatig gebruik van de term arrogant als het om Ajacieden gaat. Jezelf goed vinden is op zich niet zo erg hoor, als je daarbij neerkijkt op anderen, begint het arrogant te worden. Dat laatste mis ik even in deze

2 april 2024 om 20:15

Je hoeft niet direct op iemand neer te kijken om arrogant te zijn. Het begrip is veel breder dan dat. Dus je hoeft het niet meer te missen, en je kunt het altijd nog googlen.
En misschien dat als de link zo vaak wordt gelegd de simpelste uitleg gewoon is omdat Ajacieden gemiddeld arroganter zijn. Wie zal het zeggen.

2 april 2024 om 17:13

Wat heeft Xavi bewezen dan als trainer. Het was een hele goede voetballer. Maar vind nou niet dat hij het zo goed doet bij Barcelona.

Het is een beginnende coach en moet nog heel veel leren. Dit is echt niet de oplossing voor Ajax.

2 april 2024 om 17:46

Hij won La Liga vorig jaar, da's toch geen kattepis. Bovendien is hij dit jaar overwinterd in de Champions League.

2 april 2024 om 18:46

@Hangover, met alleen Real als concurrent is het niet lastig. En dat Barca kampioen wordt is geen wonder. Die worden toch om de zoveel jaar kampioen.

Buiten dit alles zie ik Xavi niet komen naar Ajax. Hij krijgt nooit zoveel budget om uit te geven (al zitten ze met financial fairplay). En spelers die hij zou willen hebben gaan echt niet van Spanje naar Nederland.

2 april 2024 om 17:18

Hoezo hij heeft alle rare praktijken van Barcelona al meegemaakt. Die Laporta.
Maar die gaat echt niet naar Ajax

2 april 2024 om 17:55

Er gebeuren toch gekkere dingen daar. Misschien Klopp proberen, die heeft denk nog geen aandeel van Ajax :P

2 april 2024 om 18:20

Lijkt me ook eigenlijk meer in de categorie "de wandelgangen" horen.

2 april 2024 om 18:21

Die zal niet met dit zooitje willen werken en dus nieuwe spelers willen hebben maar wat je niet heb kan je ook niet uitgeven. Ajax zit nu te hoog in de boom

2 april 2024 om 18:23

Is een top trainer. Die wil elke club wel.
Het is zeker te proberen waard ook al is de kans klein.

2 april 2024 om 18:28

In de havenloods staat dat ze jonker willen hebben die nu bondscoach is van oranje vrouwen

2 april 2024 om 18:35

Is beste vriendjes met Louis, dus dat acht ik waarschijnlijker dan Xavi.

Die kans acht ik net zo groot als dat de AFM tegen Kroes zegt dat hij niet dom heeft gedaan.

Ik zie persoonlijk meer in een type Setien met iets meer ervaring. Maar in ieder geval veelbelovend dat er naar buitenlanders met de juiste filosofie wordt gekeken. Al dat geneuzel altijd maar over de Ajax filosofie en dat je daar een Nederlander voor nodig hebt.. Zo'n Xavi en Setien hebben toch veel meer invloeden van Cruijff en de gerelateerde speelstijlen en visie. Dan zo'n Heitinga, Schreuder of Stein..

2 april 2024 om 17:25

Leuke namen, maar acht de kans groot dat er met de huidige puinhopen alleen oud-spelers en oud- trainers die Ajax een warm hart toedragen willen instappen.
Kom je toch bij De Boer of Reiziger uit. De vijver Sneijder, Seedorf moet je niet willen denk ik

2 april 2024 om 17:30

Sneijder heeft toch sowieso niet de papieren, om überhaupt hoofdcoach te worden. Wat nooit zou gebeuren, voor deze puinhoop heb je sowieso een trainer met veel ervaring nodig.

2 april 2024 om 17:35

Ik durf het bijna niet uit te spreken, maar zou Van Praag wel eens uit kunnen komen bij Koeman na het EK? Help!

2 april 2024 om 17:41

@mac3park,
Daar dacht ik ook aan toevallig, maar zie het niet gebeuren. Bij Feyenoord was hij wel het begin van het herstel overigens.
@Sulejmanii, nee denk het ook niet, maar bijvoorbeeld Kluivert die zich nu aanbiedt. Lijken me geen handige namen om nu op in te gaan

In deze puinhoop wil toch geen enkele trainer instappen? Ik ken geen enkele club waar het zo rommelt als bij Ajax. Laat Ajax toch het eerst eens zorgen dat de positie van AD en TD wordt ingevuld en vanuit daar verder bouwen.

Tja leuk gerucht maar gaat natuurlijk nooit gebeuren. Waarom zou die naar een grotere puinhoop stappen. Bij Barcelona is het vooral financieel. Ajax gaat komende zomer hoogstwaarschijnlijk weer zonder algemeen- en technisch directeur de zomer in. Dus alweer geen koers. Waarom zou überhaupt een buitenlander in willen stappen. Daarnaast kan Xavi vast wel naar betere clubs.

2 april 2024 om 17:02

Waarom zou Ajax niet voor de zomer een nieuwe AD kunnen vinden? De enige reden dat ze met Kroes zo lang moesten wachten was vanwege zijn contract bij AZ. Zou wel heel dom zijn om niet nu in de komende maanden heel snel een vervanger aan te wijzen voor het einde van het seizoen. Er moet toch wel iemand te vinden zijn? Overmars en Kroes zijn niet de enige opties. Het is alleen wel heel erg balen dat je waarschijnlijk niet zo snel iemand gaat vinden met een Ajax hart.

2 april 2024 om 17:11

Heb je Ajax gezien sinds het vertrek van Overmars? Ze deden al eeuwen over het zoeken van zowel een algemeen als een technisch directeur. En de keuzes die werden gemaakt liggen onder vuur met Mislintat eerst en nu met Kroes. Dus ja denk eerlijk gezegd niet dat Ajax capabel genoeg is om een kwalitatief goeie algemeen- en technisch directeur te vinden voordat de transferzomer begint.

2 april 2024 om 17:19

Ik ga ervanuit dat ze inmiddels wel doorhebben dat het nogal essentieel is om een AD te hebben. Overigens heeft het in beide gevallen die je noemt (lang geen TD en lang geen AD) ook te maken gehad met de aanwezigheid van van der Sar. Ik hoop (misschien is het naief) dat Ajax in elk geval nu wel zsm een vervanger naar voren schuift.

2 april 2024 om 17:22

Tja hopen voor Ajax inderdaad. Want als club zijnde kan je niet weer zonder koers varen. Anders krijg je dus weer een tussenjaar. Een duidelijk plan voor zowel de korte als lange termijn is broodnodig. Alleen de rust is helaas voor hen nog ver te zoeken.

Ik zou ook graag een Ferrari willen rijden, maar ik rij ook maar een vw polo..

Xavi naar ajax, sorry dat geloof ik echt voor geen cent.

2 april 2024 om 17:38

Die polo is wel een stuk betrouwbaarder. En kan bovendien tegen een stootje

Zou een goede trainer zijn voor Ajax, maar ik sluit niet uit dat Xavi terug komt op zijn beslissing en gewoon blijft bij Barcelona. Ik vind hem tactisch niet heel erg sterk, maar maakt jonge spelers wel beter en durft ze een kans te geven. Dat is wel bewonderenswaardig.

Ajax zou een goede trainer aan de haak slaan, maar ik betwijfel of het haalbaar is. Als hij vertrekt bij Barcelona zie ik hem met sabbatical gaan. Juan Marti is doorgaans wel een betrouwbare bron.

2 april 2024 om 17:15

Dan kunnen ze net zo goed van t schip behouden als hoofdtrainer. Geeft ook heel veel jeugd kans en is tactisch ook zwak. Wat heeft Xavi nou echt bewezen?

2 april 2024 om 18:02

Ik vind Xavi incidenteel tactisch wel vrij sterk, incidenteel omdat hij soms echt hele domme fouten maakt. (Zoals tegen Real in januari met een hoge lijn spelen tegen Vini en Rodrygo)

Hij had een ook een Barcelona met een waslijst aan blessures, met oa Marcos Alonso centraal achterin met een soort Cattenacio instelling het veld opgestuurd uit in Bernabeu. (Vorig seizoen) Het resultaat was dat Real Madrid tot 0(!) schoten op doel kwam tegen een B team van Barcelona. Soms ziet hij het dus echt wel goed, en verzint hij iets wat heel erg goed werkt, maar dit is niet structureel inderdaad.

Ik zou graag zien dat Xavi een tactisch sterke trainer die als assistent wilt komen toevoegt aan zijn staf. Het is nu wel een heel erg onervaren kliekje wat rondom Xavi hangt, die allemaal de zelfde ideeën als Xavi erop na houden. Ik zou graag iemand zien die op een andere manier naar voetbal kijkt hier bij komt, dan kunnen deze assistent en Xavi samen ideeën uitwisselen. Hoe je het wendt of keert: ik heb to-taal niet het idee dat een Oscar Hernandez ook maar een beetje tegen Xavi in durft te gaan bij een tactische bespreking.

Niet doen. Geld wegsmijten heeft Ajax genoeg gedaan. Probeer iedereen te verkopen die meer dan 2 miljoen verdient of meer dan 15 miljoen heeft gekost.

Nieuwe aankopen maximaal 12 miljoen. Salaris max 1. En anders stel je maar jeugd op.

Logisch dat dit soort geruchten nu komen, Ajax zal ook moeten schakelen doordat Xabi Alonso niet beschikbaar is.

Dit is wel een van de namen die ik uiteindelijk graag wil horen als nieuwe trainer van Ajax. Maar eerst zal die TD en AD moeten ingevuld. Eigenlijk nu het zo op z’n reed ligt zou je zeggen: jonk en broertjes de Boer stap er maar in en zet die lijnen uit zoals het moet! Er is een harde hand nodig en een duidelijke structuur en niemand met een dubbele agenda! Ajax moet voorop staan. Als TD zou ik echt Wim Jonk neerzetten en als Trainer Frank en als assistent Ronald samen met Winston!! Kom op gasten pak het op en help jullie club!!

2 april 2024 om 19:38

"als TD zou ik echt Wim Jonk neerzetten en als Trainer Frank en als assistent Ronald samen met Winston", Ik ken Ronald de Boer niet als trainer zijnde maar zou Bogarde toejuichen als niet Ajax fan. Ik zou het gewoon mooi vinden als Van Gaal Ajax aan de praat krijgt mijn zijn "selectie". Ik weet ook niet hoe Kluivert is maar Als je die toevoegt bij de Staff voor de spitsen klinkt als mooi lijstje.

Ik snap het sentiment van ajax naar Barca wel, maar bestaat dat sentiment andersom ook? Zijn er überhaupt wel eens succesverhalen van mensen die de andere kant opgewandeld zijn? (Niet zijnde teruggekeerd)

2 april 2024 om 18:46

Gabri was wel een leuke speler voor Ajax op dat moment. Cuenca,Bojan veelal geblesseerd. Oleguer was ook niet al te best. Niet iedereen staat te springen om van Barca naar Ajax te gaan. Talenten en spelers die tegen het einde van hun carrière zitten vallen daar alleen voor te porren. De categorie wat er tussen zit kunnen vaak ook naar genoeg andere betere clubs.

Vanwege zijn kijk op het spel. In dat geval zal Ajax ook ongetwijfeld graag Pep willen aanstellen maar die gaat ook niet komen. Laten we wel realistisch blijven. Waarom zou het huidige Ajax een trainer van het kaliber Xavi kunnen aanstellen

Zou wel een mooie optie zijn. Ik weet niet hoe warm de banden zijn, maar heeft Xavi niet ook zijn debuut onder LVG bij Barcelona gemaakt?

Dit artikel zou eigenljk gisteren (1 april..) wordn geplaatst, maar de beheerder viel toen in slaap..

Hehe. Eindelijk wat positief nieuws rondom Ajax vandaag.

Door Marca zojuist bevestigd: er is ook al contact met messi opgenomen.

Jongens hands down. jurgen klopp Word de nieuwe trainer. Het is gewoon even wachten.

Ik wens dat hij komt met Jordy Cruijf als td. Dat zou een mooi duo zijn zeg mensen. Tijd voor wat rust bij de club Bayern is zijn titel Fc Hollywood keijt!

Ja, daar heeft Xavi vast zin in. Instappen bij een club die zowel op bestuurlijk als technisch niveau onherstelbaar beschadigd is. Verandering komt er voorlopig niet door de huidige ontwikkelingen rondom Kroes. Daardoor staat de club weer maandenlang stil. Nee, Ajax mag blij zijn als ze voor komend seizoen nog een trainer uit de KKD kunnen strikken.

Het lijstje word inmiddels aangevuld met wilde geruchten.
Je zal maar supporter van Ajax zijn en nu al lekker gemaakt worden met zovele namen van trainers en spelers dat je er gek van word, tenzij je er zelf in gaat geloven😊.
Kan me ook voorstellen dat er een grote(re) groep is die dit allemaal bar irritant vind.

Vraag me oprecht af waar in die 2,5 jaar FC Barcelona Xavi heeft bewezen een hele goede trainer te zijn/ te gaan worden. Geen duidelijke richting in de manier van spelen, geen herkenbare manier van spelen, geen beslissende tactische plannen / acties die ik me kan herinneren (verbeter me waar dat niet klopt). Lijkt van een afstandje vooral vanwege de individuele kwaliteiten die barca nog steeds heeft en heeft gehad enkele prijzen te hebben gepakt.

Spreekt daarnaast de Nederlandse taal niet en kent de competitie niet. Kan hopelijk wel Engels met zijn jaren in Qatar dus als ze die koers willen varen..

Zou eerst maar eens met een AD beginenn

Oei, dan zal ik sympathie moeten proberen op te brengen voor die club 😉

2 april 2024 om 23:19

XaviFCB, geen zorgen, die gaat heus niet komen ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren