Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski en Fermín geven trainer Xavi best mogelijke afscheid

Laatste update:

FC Barcelona heeft de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij Sevilla waren de Catalanen met 1-2 te sterk dankzij goals van Robert Lewandowski en Fermín López. Youssef En-Nesyri scoorde namens Sevilla, dat eindigt op de veertiende plek in LaLiga. Barcelona wist al dat het tweede zou worden. Het was de laatste wedstrijd onder leiding van trainer Xavi, die afgelopen week ontslagen werd.

Xavi wijzigde zijn ploeg op enkele plekken ten opzichte van het gewonnen duel met Rayo Vallecano (3-0). Op het middenveld maakte Sergi Roberto plaats voor Andreas Christensen en kwam Pedri in de ploeg voor Raphinha.

Op de plek van Raphina kwam Fermín López te spelen en Lewandowski gaf invulling aan de spitspositie. Aan de kant van Sevilla was er een basisplek voor Sergio Ramos, die uit zijn contract loopt en mogelijk zijn laatste wedstrijd speelde voor de Andalusiërs.

De score werd relatief vroeg in de wedstrijd geopend. Na een voorzet op maat van João Cancelo werkte Lewandowski de bal van dichtbij op acrobatische wijze binnen: 0-1. Het was de negentiende treffer voor de Poolse spits en daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Jude Bellingham (eveneens negentien LaLiga-goals).

Na een half uur spelen herstelde Sevilla zich en werd de gelijkmaker gevonden. En-Nesyri zag een gat in de defensie, dook erin, ontving de bal van Boubakary Soumaré en werkte vervolgens op koelbloedige wijze af: 1-1.

Nadien raakte Cancelo de paal en trof Sevilla-aanvaller Dodi Lukebakio het alimunium met een kopbal, maar aan de tussenstand kwam voor rust geen verandering meer.

In het tweede bedrijf kwam het scorebord wél weer in beweging. Fermín werd aangespeeld aan de linkerkant van het veld, waarna hij snel naar binnen trok. Hij creëerde ruimte voor het schot en vuurde raak in de linkerbenedenhoek: 1-2.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, dat was het dan. De periode Xavi is voorbij. Uiteindelijk jammer hoe het gelopen is, en nog meer jammer hoe hij uiteindelijk ontslagen is.

Terugkijkend op dit seizoen zijn er weinig hoogtepunten. Barcelona slaagde er bijvoorbeeld niet in om tussen midden september en midden januari ook maar één wedstrijd te winnen met een marge van meer dan 1 doelpunt. Dat waren echt hele slechte maanden. Vol kansen missen en defensief geklungel. Het debacle tegen PSG doet nog steeds pijn, al vond ik Barcelona in Parijs verrassend veerkrachtig en strijdbaar. Iets wat ik lang niet meer heb gezien van de ploeg.

Lichtpuntjes dit seizoen waren voor mij Gündogan, Yamal, Cubarsi en uiteraard Fermín. Begint een aardig fenomeen te worden qua doelpuntjes meepikken. Hij scoort ook zelden een “nutteloze” 3 of 4-0 maar vrijwel altijd een belangrijke goal. Echt een hartstikke leuke middenvelder en toch wel de verassing van dit seizoen. (Yamal en Cubarsi stonden al lang bekend als toptalent, Fermin stond afgelopen zomer op het punt om voor een Poolse middenmotor te tekenen)


Ben benieuwd wat Flick met de selectie gaat doen. Zien we een Cancelo volgend jaar bijvoorbeeld terug? Zien we Felix terug? Gaat Sergi Roberto nog steeds verlengen en wat gaat er gebeuren met Vitor Roque?

Ik kijk hoopvol naar het nieuwe seizoen. Het voelt om eerlijk te zijn als een frisse start. Eindelijk iemand buiten de standaard Barcelona/Spaanse kliek als trainer. De doelstelling zou moeten zijn om eindelijk weer aanvallend voetbal op de mat te gaan leggen. proberen te concurreren. Het kampioenschap is wat mij betreft geen vereiste, al moet je wel meestrijden om het kampioenschap. Een keer in de champions league niet worden afgeslacht zou ook welkom zijn trouwens.

26 mei 2024 om 23:41

@Pedri16

Ik kijk ook uit naar het nieuwe seizoen heb echt wel vertrouwen in Flick, die gaat zijn medische staf meenemen naar Barca en hopelijk verandert er conditioneel ook iets met de spelers, want ze lijken na 60 minuten vaak moe.

Er gaan geruchten dat Hansi Flick de contractverlenging van Sergi Roberto heeft afgekeurd wat ik oprecht niet heel erg vind.

En ik hoop oprecht dat Lewandowski weer opbloeit onder Flick want hij was echt geweldig toen die zijn trainer was bij Bayern.

En die Fermin Lopez jaaa wat een geweldenaar. Het is maar goed dat deal niet is doorgegaan.

26 mei 2024 om 23:48

Ik vond Raphinha ook nog wel prima dit seizoen. Doet toch zijn stinkende best en was soms best belangrijk. Cancelo vond ik aan het begin van het seizoen top, maar wat is die gekelderd. Felix liet ook af en toe van zich horen, maar het lijkt bij hem maar niet uit te komen op die paar momenten na dan.

27 mei 2024 om 00:07

Ik denk dat als je in januari Barcelonafans vroeg of ze Cancelo moesten kopen dat 90% volmondig ja zei. De laatste 2 maanden hebben dit helemaal omgegooid. Man wat viel hij weg in niveau.

Ik vond hem de beste Barcelonaspeler in de champions league tot de wedstrijd tegen PSG. Tegen Porto vond ik hem zó bizar dominant, misschien wel een van de beste performances van een linksback die ik gezien heb de afgelopen jaren bij Barcelona. Man wat tikte hij toen een hoog niveau aan. Helaas was dit eerder uitzondering dan regel, al was hij tegen Napoli ook tweemaal hartstikke goed vond ik.

Dat hij niet kon verdedigen was al duidelijk toen hij kwam. Het hielp niet dat dit Barcelona geen goede structuur had bij balverlies waardoor het een beetje verdedigen op inzicht was. Niet op automatismen waar een speler als Cancelo zich aan kan optrekken. Puur defensief kan ik hem dus weinig kwalijk nemen, maar ook aanvallend was het vaak zéér slecht de tweede seizoenshelft. Hij was of egoïstisch of verloor de bal puur uit nonchalance. Ik vraag me nogsteeds af of vermoeidheid een rol speelt bij zijn downfall in niveau. Hij speelt namelijk zowel bij Portugal als Barcelona alles 90 minuten. Cancelo is ook niet echt een speler die gas terug neemt, hij werkt zich wel altijd te pletter.

27 mei 2024 om 09:30

Ik zou hem nog wel een kans geven als je hem kan huren. En voor een klein bedrag mag Barca van mij ook die gok nemen. Het is in alles wel een typische Barca back.

Barça is voor mij, jammer genoeg, echt helemaal af

26 mei 2024 om 23:34

Ok

26 mei 2024 om 23:37

@since1900

Wat heeft dat te maken met deze wedstrijd??

26 mei 2024 om 23:40

Ehm.. oké prima. Verdere nog iets of was dat alles dat je eventjes kwijt moest?

26 mei 2024 om 23:46

Sinds 18/19 waren deze 85 punten genoeg geweest om zelfs nog op de de laatste speeldag mee te doen voor de titel...

27 mei 2024 om 00:14

Het is puur statistisch gezien dus een prima seizoen. Daarom vind ik de algemene beeldvorming over Xavi wat negatief. Je ziet het vooral van Madrilenen dat ze Xavi echt een waardeloze trainer vinden. Dat vind ik persoonlijk dus wel meevallen. Hij is geen wereldtop nee, zeker niet, maar ook niet compleet waardeloos.

Het puntentotaal is ook een weerspiegeling van het lage niveau in Laliga tegenwoordig. Dit Barcelona speelde echt heel erg slecht, en haalt alsnog 85 punten. Teams zoals Villareal, Valencia, Sevilla, Atletico Madrid en ook Barcelona zelf zijn echt in niveau gekelderd afgelopen 5 jaar. Sevilla speelt tegenwoordig om degradatie zelfs. De twee Baskische clubs doen het aardig, al is Bilbao uit echt véél minder goed dan thuis.

27 mei 2024 om 20:56

Atletico in niveau gekelderd laatste 5 jaar? Huh? Wonnen vrij recentelijk nog La Liga? Liverpool in eigen huis uitgeschakeld in de KO fase van de UCL? Maar goed, ik snap wel wat je probeert te zeggen hoor. Maar Girona, Bilbao, Sociedad houden nog steeds het niveau van La Liga hoog als je het mij vraagt

Wat was dit echt een spannende pot. Iedereen mag gelukkig zeggen wat ie wilt. Maar Xavi eruit gooien is denk ik het beste wat ze kunnen doen. Er moet gewoon een frisse start komen. Na 70 min is Barca te zien aan de houding van de spelers vaak al over hun top. En dan krijg je die late goals tegen. Xavi tijdperk is helemaal niet slecht moet ik eerlijk toegeven en jammer dat het zo moest gaan, wel beter nogmaals een frisse wind, hoopt op een goede start van het nieuwe seizoen.

Het is klaar, bedankt Xavi! Toch ga ik hem ergens wel missen. Deed echt zijn best om Barca te laten lopen, maar vaak werkte het gewoonweg niet. Altijd lekker fanatiek, vaak ook té. Het is over. Op naar Flick.

Gracias Xavi! En graag tot ooit nog eens!

Mister Barca, een ware clubicoon en legende. Mooie afscheidsinterviewen waarin hij iedereen bedankte en zijn onvoorwaardelijke support als rasculer nog maar eens benadrukte. Hij sprak zijn trots uit voor wat ze hebben opgebouwd, baalt er natuurlijk van dat hij niet verder kan werken daarop, maar toonde ook zelfreflectie en stelde onder meer dat hij tactisch nog moet groeien.

Hij blijft hoe dan ook beschikbaar wanneer de club hem nodig zou hebben en gaat niet mee in de opgeblazen polemiek met Laporta. Natuurlijk is het niet ideaal afgehandeld, maar Laporta initieerde tijdens de CL viering met Barca Femini nog een applaus voor Xavi en het is niet dat ze elkaars bloed kunnen drinken of zo. Het is even slikken, maar het wederzijds respect is enorm groot tussen hen.

We zullen Xavi nog regelmatig terugzien in het vernieuwde Camp Nou als één van ons, de fans. En wie weet zelfs ooit terug langs de zijlijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren