Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder wil Nederlandse profclub overnemen: ‘Wij hebben een plan’

Laatste update:

Wesley Sneijder lijkt opnieuw geïnteresseerd te zijn in een overname van FC Den Bosch, zo meldt zakenpartner Ebert Dollevoet aan het Brabants Dagblad. Bijna drie jaar geleden liepen enige onderhandelingen op niets uit, maar nu wil Sneijder toch weer kijken naar de mogelijkheden.

Sneijder was afgelopen vrijdag urenlang aanwezig in Stadion De Vliert, toen Den Bosch met 0-4 onderuit ging tegen De Graafschap. Hoe een eventuele overname eruit komt te zien, is nog niet bekend. Wel zei Dollevoet dat als er een overname komt, Sneijder het goed wil doen. “Het is helemaal, of helemaal niet.”

Sneijder toonde in 2021 al eens interesse in de Brabantse club. Een overname ging toen niet door, omdat gedeelten uit het overnameplan waren uitgelekt. Er ging gerucht dat Sneijder de club voor het symbolische bedrag van een euro wilde kopen. Niet het hele verhaal, volgens Dollevoet.

"Wij hadden een gedegen plan. Sneijder zou de technische baas worden van de club. Dat werd er helaas niet bij verteld”, laat de zakenpartner van de 134-voudig Oranje-international optekenen.

Den Bosch werd uiteindelijk overgenomen door de Amerikaanse investeringsgroep PMG. De investeringsgroep van Paul Conway bezit tot op heden nog altijd het merendeel van de aandelen van de club.

Vorige week maakte het Algemeen Dagblad al bekend dat de investeringsgroep en Den Bosch verwikkeld zijn in een conflict. Een deel van de aandeelhouders zou hun betalingsplichten niet meer nakomen, waardoor de club een schuld van een miljoen euro heeft.

Sneijder kwam vorige week in het nieuws omdat hij trainer zou worden van het eerste van amateurclub DHSC. De club ontkende dat gerucht vervolgens tegenover RTV Utrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zou dat kosten om die Amerikanen uit te kopen, een miljoentje op 5? Vind het wel echt iets voor Sneijder om dan zijn eigen voetbalclub te hebben en daar een beetje mee te pochen.

Voor Den Bosch vraag ik me af of het echt kwaad kan, zo'n Amerikaanse investeerderspartij is het nou ook niet echt natuurlijk.

Lijkt me echter wel handig dat Sneijder vooral geld levert en zich niet al te veel met het technisch of financieel beleid gaat bezig houden. Krijg vanuit zijn mediaoptredens toch niet echt het idee dat die daar al te veel kaas van heeft gegeten.

19 december 2023 om 12:16

Reken er maar op dat het precies andersom gaat zijn, wel invloed op het technische beleid maar telkens net te weinig geld erin steken. Hij kan beter een nieuwe exvrouw nemen, kost onderaan de streep minder.

19 december 2023 om 13:14

Dat vrees ik dus inderdaad ook. Laten we hopen dat zijn zakenpartners het merendeel zullen inleggen, want met het geschatte vermogen van 20M van Sneijder kom je natuurlijk niet echt ver in het hedendaagse voetbal.

Met 8 profclubs in de provincie Noord-Brabant kan je natuurlijk sowieso afvragen hoe groot het groeipotentieel van FC Den Bosch is. Als je kijkt hoe het clubs als NAC en Willem 2 vergaat die ik in potentie toch hoger inschat, wordt het een lastig verhaal vermoed ik.

19 december 2023 om 13:25

Ook een kwestie van beleid, natuurlijk. FC Den Bosch bereikt z'n achterban niet goed en zou dat veel beter kunnen doen. Het zakt al jaren en jaren af. Willem II en NAC zijn hierin geen concurrentie. Je zult weinig fans van die clubs vinden in de omgeving van Den Bosch.

19 december 2023 om 13:47

Dat was ook juist mijn punt, met concurrentie van 7 ploegen uit dezelfde provincie kan je, je natuurlijk afvragen hoe groot de potentiele afzetmarkt is. Daarentegen heeft een stad als Rotterdam natuurlijk 3 profclubs in de eredivisie dus dat laat zien dat het weldegelijk mogelijk is.

Om wat dieper in te gaan op jouw punt; beleid. Ik vraag me ten zeerste af of Wesley Sneijder nou de beste man is om het beleid uit te gaan zetten daar. Heb hem tot op heden niet echt op zinnige uitspraken of acties kunnen betrappen en als je dan ook leest dan zijn scheiding en slechte investeringen in Crypto zijn vermogen van 40M hebben gehalveerd, zorgt dat bij mij voor nogal wat scepsis.

19 december 2023 om 22:27

Oh, maar ik heb twijfel dan ook geen moment dat Sneijder de verkeerde man is voor zo'n plek. Dat ik zeg dat er wat mis is met het beleid, betekent niet dat ik denk dat Sneijder het op kan lossen.

Daar is geen mislukte crypto-investering voor nodig.

19 december 2023 om 13:20

Liever een Nederlandse zakenman/vrouw dan een Amerikaan of een persoon die ff een club te runnen.
Echter, als deze ex profvoetballer er gewoon verstand zou hebben en een club kan leiden, dan is het toch wel het beste resultaat wat een voetbalclub kan hebben

19 december 2023 om 13:25

De Bossche bollen zijn naar zijn kop gestegen

Vind het toch wel jammer dat zo'n geweldige voetballer nu een beetje een imago heeft van een impulsieve tiener die niet helemaal weet wat hij nou precies wilt. Op de een of andere manier zie ik op basis van zijn analyses op tv niet echt in wat hij precies zou toevoegen in een technische staf of qua het uitvoeren van beleid.

Toch vrij opmerkelijk daar ik hem als speler altijd uitstekende interviews vond geven en echt overkwam als een boegbeeld van de selectie.

19 december 2023 om 12:13

Inderdaad, een wat ongelijd projectiel die baantjesgek is maar niet weet wat hij wil. Het is natuurlijk ook dat hij talent had om profvoetballer te worden maar wellicht helemaal niet de persoon is voor een management functie.

20 december 2023 om 16:34

Baantjesgek? Wij wilt juist helemaal niks doen. Alleen met de eer strijken

19 december 2023 om 13:53

Misschien moet de conservatieve voetbalwereld ook eens gaan inzien dat een goede voetballer zelden een goede trainer, coach, bestuurder, analist, columnist, of wat dan ook is. En ja, ik ken de uitzonderingen. Maar in de meeste gevallen (en bij Sneijder zeker) beperkt zich het talent tot voetballen. En daar is niets mis mee, het zou echter goed zijn als hij dit zelf ook eens gaat inzien.

19 december 2023 om 14:04

Knap dat jij al kan vaststellen wat Sneijder wel en niet kan. Tot op heden nog niet een van die rollen bekleed, dus ook nog niet gefaald. Hij wil graag iets doen wat hij leuk vindt en is daarin nog zoekende. Niks menselijks is hem vreemd. Ik denk juist dat er maar zelden mensen zijn die met hun eerste stap ook meteen de juiste hebben gemaakt en de rest van hun leven ook niet meer veranderen van mening of interesse. Deels wel eens met Diego_Forlan over de beeldvorming, die hij natuurlijk ook aan zichzelf te danken heeft. Maar hij is er in ieder geval wel open over en laat zich niet zomaar uit het veld slaan.

19 december 2023 om 14:16

Snijder heeft nog nooit de rol van analist bekleed? Vraag me dan toch enorm af wat hij dan langs het veld met een microfoon doet...

19 december 2023 om 14:28

@marton3103: Trainer zijn is meer dan alleen zelf gevoetbald hebben... Er zijn niet veel mensen goed in het aansturen van een groep mensen, laat staan een voetbalteam vol met alfamannetjes. Sneijder heeft er de grootste moeite mee om stabiliteit in zijn eigen leven te krijgen, dus waarom zou hij dit wel kunnen? Een bestuursfunctie bekleden is nog veel ingewikkelder, dat lijkt me helemaal niet realistisch voor deze meneer.

19 december 2023 om 18:23

Oke alleen analist dan..

19 december 2023 om 18:26

Waarop baseer je dat Sneijder moeite heeft met stabiliteit? Die ene scheiding met Yolanthe? Een keer dronken op een auto staan? Nogmaals, niks menselijks is hem vreemd. Denk je dat andere bestuurders geen issues hebben privé? Persoonlijke issues staan ook totaal los van iemand z'n kwaliteiten als bestuurder of aansturen van een groep mensen.

19 december 2023 om 21:13

Ik heb persoonlijk niets tegen Wesley Sneijder maar als hij iets had gekunt dan had hij natuurlijk allang al bij een club gezeten. Er zijn zat lui die niet zo gek veel kunnen maar wel overal aan de bak gaan. Over Wesley lees je steeds wat hij allemaal wel niet wil doen maar tegelijkertijd gebeurd er niet zo veel. Er is een plan bij Ajax, er is een plan bij Utrecht, er is een plan bij Den Bosch, dan is er weer een plan bij Ajax en nu is het weer Den Bosch. En in de tussentijd is er weinig noemenswaardigs neergezet. Dat vind ik wel jammer.

19 december 2023 om 23:48

Bij Wesley is het altijd toch wel duidelijk geweest dat hij geluk heeft gehad dat hij goed kon voetballen?

Men onderschat wel een beetje wat voor grote naam Sneijder nog steeds is in het buitenland. Het zou best een aantrekkingskracht kunnen hebben op spelers e.d

19 december 2023 om 12:14

Dat is zo maar uiteindelijk gaat het om goed beleid voeren zodat je op langere termijn budget hebt om iets te kunnen opbouwen. Ik vrees dat Sneijder over al dit soort dingen te gemakkelijk denkt, en dat hij meent dat hem allemaal aan komt waaien. Die goede naam als speler kan je daarna zo kwijtraken.

19 december 2023 om 12:47

Niemand die dat onderschat

19 december 2023 om 13:08

Als ze bij Den Bosch en een Belgische tweedeklasser allebei 100k kunnen verdienen zal Wesley's naam wellicht spelers over de streep kunnen trekken.

Als die Belgen 25k meer bieden gaat een speler daarheen.

Ik ben oprecht benieuwd of dit tot succes leidt. Ik heb Wesley nog nooit op een intelligente opmerking kunnen betrappen. Voetbalintelligentie heeft hij natuurlijk. Zal dat genoeg zijn om de juiste keuzes te maken; zoals het aanstellen van de juiste mensen op de juiste plek?

19 december 2023 om 13:20

De vraag stellen is hem beantwoorden, naar ik vrees.

Volgens mij kan Den Bosch nog beter met Jordania in zee gaan dan met Sneijder. Ik zie niet hoe deze narcist een club kan leiden..

19 december 2023 om 12:24

Dat wilden ze ook, maar dat mocht niet. Zonde, want het begin onder Jordania zag er veelbelovend uit.

Dit kan eigenlijk wel eens gaan werken.
Als trainer of technisch directeur bij een grote club denk ik dat het ego van Wesley en zijn straatvechthersmentaliteit hem in de weg zouden zitten maar als hij hier carte blanche krijgt op technisch gebied kan hij er denk ik wel iets moois van maken. Financieel heeft hij het volgens mij redelijk goed voor elkaar dus verwacht daar geen gekke dingen.

19 december 2023 om 13:33

Op basis van wat verwacht je dan dat hij iets moois kan maken?
Als club zijnde moet je sowieso nooit iemand carte blance geven, dat pakt zelden goed uit.

19 december 2023 om 16:25

Carte blanch op technisch gebied bedoel ik. Denk dat er financieel wel eea mogelijk is met Sneijder aan het roer. Door hem, investeerders en commercieel omdat Sneijder zijn naam er aan verbind. Dat komt de club alleen maar ten goede. Als Sneijder met dat extra geld kan zorgen voor goede voetballers uit zijn netwerk en op basis van zijn voetbal ervaring kan er wat moois groeien.

Wel wil ik benadrukken dat de financiele huishouding goed in de gaten moet worden gehouden.

19 december 2023 om 18:58

Of hij onderschat de boel finaal, geeft veel te veel geld uit, sluit sketchy leningen af, gooit clubeigendom erin als onderpand. De meeste 'net worth' websites (lekker betrouwbaar) zetten hem op rond de 20 miljoen euro (ééntje claimt 45, maar dat lijkt me heel onrealistisch eerlijk gezegd). Dan hebben we het dus over al zijn bezittingen, niet zijn liquiditeiten.

FC Den Bosch heeft meerdere grote problemen. De schuld van een miljoen, de structurele verliezen, een totaal gebrekkige spelersploeg, een gebrek aan expertise qua technisch beleid, en een gebrek aan connectie met de lokale fanbase. Voordat je überhaupt op het punt bent dat je kan denken aan een gezond perspectief met voorzichtige zwarte cijfers en een gebrek aan schulden ben je vele miljoenen verder en heb je bovendien de KNVB in je nek omdat het dan al snel op de muren binnen de financiele regelingen stuit.

Het is maar de vraag of Sneijder in totaal zeker voor de helft van zijn vermogen, tien jaar van zijn leven en het dubbele daarvan als je de stress meerekent wil inzetten voor een project dat ongelofelijk veel gaat frustreren en waarschijnlijk niet eens lukt.

Ik denk dat als ie instapt hij het dan te veel gaat proberen te vertellen hoe het moet en het geld op de verkeerde plekken stopt. Binnen anderhalf jaar stapt ie dan weer uit het project en op dat punt kan Den Bosch aan liquidatie denken.

Nou, ik houd m'n hart vast. Als alle sportieve ideeën van Sneijder moeten komen heb ik er weinig vertrouwen in. Ik denk dat er wel wat potentie in Den Bosch zit, alleen blijft dan de vraag hoeveel potentie dat is. Het is een groeiregio, maar qua amateurvoetbal is het gras al redelijk weggemaaid door grotere profclubs als Feyenoord en PSV. Daar kan Den Bosch niet tegenop.

Ik vraag me wel af of Sneijder als persoon zou werken bij Den Bosch. Maar goed, ze zullen er wanhopig genoeg zijn dus misschien tolereren ze hem wel.

19 december 2023 om 13:10

Den Bosch zou met heel goed beleid best in het rechterrijtje eredivisie kunnen spelen. Net als RKC, Go Ahead, Zwolle, Heracles.

Veel meer potentie zie ik niet. Den Bosch is geen heel grote stad en in de buurt zit PSV al. En iets verder weg Willem II en NAC, die allebei in veel grotere steden zitten dan Den Bosch.

19 december 2023 om 13:43

Er woont niemand in de regio Den Bosch die onironisch voor Willem II of NAC is, dus dat laatste maakt niet zo veel uit.

Verder is een aantal jaar op rij stabiel in de Eredivisie spelen natuurlijk erg netjes. Daar zouden veel clubs direct voor tekenen. Ik heb niemand bij Den Bosch ook hogere doelen uit horen spreken. Als er maar het maximale uitgehaald kan worden is het toch goed?

19 december 2023 om 13:58

Dat kan je over bijzonder veel clubs zeggen, dat ze met goed beleid prima rechterrijtje eredivisie kunnen spelen. Echter blijkt het bijzonder lastig en zijn er toch echt maar 9 plaatsen in dat rijtje.

Ik schat de potentie van onderstaande clubs hoger in en die spelen er bijvoorbeeld ook niet:

Roda
Ado
Nac
Willem 2
De Graafschap
FC Groningen

Laten we ook niet vergeten dat ze gewoon op 1 na laatste staan in de KKD met 12 punten uit 19 wedstrijden. Daar moet echt wel een hele hoop gebeuren willen die stappen naar de Eredivisie gaan maken.

19 december 2023 om 14:40

Onder Jordania deden ze 'gewoon' mee om de promotieplaatsen. Ze zijn nu nog aan het herstellen van het feit dat de KNVB dwars lag bij de overname, anders hadden ze er nu een heel stuk florissanter voor gestaan. Laten we niet net doen alsof je een enorm grote zak nodig hebt om een stap te zetten in de KKD.

12 ambachten,13 ongelukken....

Ik lees alleen maar zaken die Sneijder wil. Niets over wat hij daadwerkelijk doet!
Hij wil Den Bosch overnemen, hij wil bij Ajax in de technische staf, hij wil bij Ajax in het bestuur, hij wil bij Utrecht wat gaan doen, hij wil bij Fortuna wat gaan doen, hij heeft plannen met een Turkse club. En nu opeens heeft hij een plan....

Den Bosch. Doe dan Vitesse. Dat heeft al potentie en een mooi onderkomen.

19 december 2023 om 12:56

Hoezo Vitesse? Welk onderkomen? Die mini arena waar ze zelf niet eens de huur van kunnen betalen? Waardoor ze bijna hun pro licentie verloren. Nee dan is Den Bosch echt wel een betere optie.

19 december 2023 om 13:11

Het onderkomen is juist de molensteen om de nek van Vitesse.

19 december 2023 om 13:49

Maar toch niet meer als de grote Wesley daar de chef wordt. Dan komen ze plaatsen te kort.

Ik kan maar niet begrijpen dat mensen de intelligentie van een persoon meet aan een deels satirisch gericht programma.
Een vergelijking Youp van het Hek maakt serieus domme grappen. Maar is wel een intellectueel.
Op technisch voetbal vlak zal Wesley velen versteld doen staan als hij het daar voor het zeggen krijgt

19 december 2023 om 13:13

Het is te hopen voor Wesley en Den Bosch.

Echter ben je met voetbalverstand niet meteen geschikt voor een technische beleidsfunctie. Zo'n Jan Streuer heeft geen WK finale gespeeld, maar die weet wel hoe hij een club technisch moet runnen.

19 december 2023 om 14:01

Op basis waarvan veronderstel je dat het Den Bosch beter zal vergaan met Sneijder aan het roer? Iedereen heeft kunnen zien dat hij een geweldige voetballer was, maar dat zegt toch niets over zijn capaciteiten als trainer, bestuurder of welke andere functie dan ook? Op basis van zijn puberale gedrag van de laatste jaren, zou ik iedere club aanraden om Sneijder bij elke mogelijke verantwoordelijkheid weg te houden...

Ik vind Sneijder een aardige kerel die als voetballer veel heeft bereikt, maar je kan hem inmiddels niet meer serieus nemen. Die vent wil elke week wat anders doen. Ik zou als FC Den Bosch er niet mee in zee gaan. Als hij daar het een maandje voor het zeggen heeft gaat z'n focus waarschijnlijk alweer ergens anders heen.

Er zijn echt zoveel clubs waar meer uit te halen valt. Als Den Bosch zijnde val je in de achtertuin van 2 vd 3 traditionele top drie clubs in het land en heb je omliggende concurrentie van clubs als RKC, FC Eindhoven etc.

Snap niet dat niemand in MVV is gestapt de laatste jaren. Grote stad, grote lokale industrie die interessant kan zijn qua sponsoring, amper concurrentie van omliggende clubs, internationale scoutingsmogelijkheden en de mogelijkheid om flink uit te breiden.

De potentie is in de jaren ‘90 wel gebleken toen ze een aantal seizoenen in de subtop meededen. Als er daar weer wat succes komt heb je zo een stadion van 15k man vol. Die regio heeft alle randvoorwaarden om de club uit te laten groeien tot een stabiele top 5 club.

19 december 2023 om 13:17

Maastricht is geen heel grote stad en om de hoek heb je Roda, Fortuna, Genk en de nodige Duitse clubs.

Buiten DSM is Zuid Limburg ook geen regio met heel veel grote bedrijven volgens mij.

Als al die potentie er zou zijn, dan zouden ze wel op het niveau van de jaren 90 zijn gebleven.

19 december 2023 om 13:26

Qua inwoners een kleinere stad dan Den Bosch. Qua regio ongeveer even groot. En in Maastricht heb je gewoon alweer Fortuna in de buurt als concurrent. En dat internationaal scouten kunnen ze in het buitenland natuurlijk ook. Dan heb je opeens concurrentie van Genk, Luik, Hasselt en Aken.

19 december 2023 om 13:58

Kijk toevallig even hoe groot beide steden zijn. Echt nog minder inwoners dan een Amersfoort. Wist niet dat zij zo klein waren.

Meneer doet er alles aan om een voet tussen de deur te krijgen in voetballand. Hij was een zeer begenadigde voetballer maar in alles buiten voetbal om is het echt een minkukkel eerste klas. Ik mag hopen dat dit niet van de grond komt want meneer heeft er een handje van om weg te lopen als het te moeilijk wordt. Zelfs een makkelijke taak om met Yolanthe getrouwd te blijven is hem niet eens gelukt.

Oh God, Sneijder heeft weer eens een plan/wens/idee/brainfart.

Ik lees over een week wel waarom het weer niet door is gegaan.

Ik vermoed dat dit a la Blackadder eerder een 'cunning plan' is....

""wij hadden een gedegen plan. Sneijder zou de technische baas worden van de club. Dat werd er helaas niet bij verteld”, laat de zakenpartner van de 134-voudig Oranje-international optekenen."

Dat zou critici alleen maar meer munitie geven ben ik bang.

Ah, Sneijder nieuws.
Dus dan weten we nu al dat het uiterlijk morgen weer ontkracht word waarschijnlijk.

Dan mag Sneijder wel capabele mensen omzich heen verzamelen en zich niet te veel bemoeien met technische zaken. Heb namelijk nooit echt het idee gehad dat hij er veel kijk op heeft of inhoudelijk verstand van hoe technische zaken intern zijn gang gaan. Maar wellicht komt dit wel doordat hij zich op een bepaalde manier profileert op TV.

Ontzettende luchtfietser is deze man.
Wil zonder er iets voor te doen de hoogste functies bekleden. Vind hem ook echt geen uithangbord voor een professionele voetbalclub. Gelooft iets teveel in zichzelf en is iets te gek op de camera.
Bovendien heb ik het idee dat hij snel verveelt en dus nieuwe prikkels nodig heeft. Niet echt handig als een club wil opbouwen.

Wij hebben een plan klinkt niet veelbelovend. Hoop dat wes zn draai in iets gaat vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren