Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Entourage van Ajax-target was afgelopen weekend in de Johan Cruijff ArenA’

Laatste update:

De vertegenwoordigers van Jorthy Mokio waren afgelopen weekend aanwezig bij het Eredivisie-duel tussen Ajax en Almere City (3-0), zo schrijft de Belgische journalist Sacha Tavolieri dinsdagmiddag op X. Het piepjonge Belgische toptalent van KAA Gent geniet al enige tijd belangstelling van zowel Ajax als PSV.

Tavolieri brengt via een X een update over de huidige situatie rondom de zestienjarige centrumverdediger van Gent. “De entourage van Jorthy Mokio is dit weekend naar de wedstrijd van Ajax geweest, dus zijn toekomst bij Gent blijft onduidelijk, al zijn de gesprekken over een contractverlenging nog gaande.”

Mokio vierde eind februari zijn zestiende verjaardag en debuteerde een maand later in de hoofdmacht van Gent. Inmiddels staat de teller op 61 officiële speelminuten, verdeeld over drie officiële optredens. Mokio maakt sinds hij speelgerechtigd is vast deel uit van het eerste elftal van Gent, dat afstevent op Conference League-voetbal.

De Buffalo's doet er alles aan om Mokio langer te behouden, maar het talent weigert voorlopig om bij te tekenen. Om die reden kan de Belgische jeugdinternational komende zomer gratis vertrekken. Wel meldde Tavolieri eerder al dat Mokio inzet op een ‘stevig salaris’. Indien Mokio kiest voor een vertrek bij Gent, kan de Belgische club nog wel rekenen op een lage opleidingsvergoeding.

Ajax en PSV krijgen concurrentie van meerdere buitenlandse clubs, waaronder AS Monaco en RB Leipzig. Eerder meldden Borussia Dortmund en LOSC Lille zich al. Volgens Belgische media zit ‘half Europa’ achter de handtekening van Mokio aan.

Mokio wordt omschreven als het grootste talent van Gent. Voor zijn leeftijd zou Mokio behoorlijk volwassen zijn, terwijl hij verder uitblinkt in de duels en in balbezit iets extra’s kan toevoegen. De jonge mandekker is 1 meter 82 groot en kan zowel links als rechts in het centrum uit de voeten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

leuk, maar die gaat gewoon naar de club die hem het meeste geld gaat bieden, anders had hij nog gewoon beter in belgie kunnen blijven voor nog 2 jaar en dan als hij 18 is echt een stap omhoog maken. Dat lijkt al wel vrij duidelijk, en welke club dat ook mag zijn, hij vindt het wel best als zijn rekening maar gevuld gaat worden.

14 mei 2024 om 15:03

Nee hoor, want wij hebben de beste jeugdopleiding!!! Oh wacht...

14 mei 2024 om 16:00

Als hij voor de beste jeugdopleiding gaat dan zou hij wel voor ons Az kiezen uiteraard😉

14 mei 2024 om 16:24

Deze jongen heeft 10 jaar naar het nationale elftal gekeken, naar Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld , allemaal als CV doorgebroken en groot geworden bij Ajax en daarna naar Arsenal, Spurs en Atletico vertrokken

14 mei 2024 om 15:03

Dat ligt er natuurlijk aan in hoeverre deze speler zich laat adviseren door zijn entourage, die meeging zoals dat in dit artikel aangegeven is. De clubs waar hij mee in verband word gebracht zijn stuk voor stuk interessante opleidingen om zich door te ontwikkelen. Ik denk dat geld niet zozeer een leidende factor gaat zijn in zijn definitieve keuze

14 mei 2024 om 15:10

Ik denk het wel eerlijk gezegd. Bij Gent heeft hij een grote kans op doorbreken. Bij Ajax heb je dat echter ook als je goed genoeg bent. Als Ajax dan meer biedt dan Gent dan kan dat wel eens het verschil zijn dat de doorslag geeft. Al zullen er meerdere factoren meespelen natuurlijk.

14 mei 2024 om 16:02

Denk dat zijn entourage wel bij meerdere clubs is meegegaan en waarschijnlijk ook op de tribune heeft gezeten, maar dat konden ze waarschijnlijk niet meer kwijt in dit artikel of schijnbaar is dat dan weer niet interessant.

16 mei 2024 om 17:50

Je slaat 'm vol op de kop....ze komen zelf naar ons ajax toe, blijft 'n feit dat ze bij doorverkoop in de handjes mogen/kunnen wrijven, denk dat dit soort spelers heel goed uit kunnen pakken...al met al...blijven geruchten 🤔🤫

Lijkt mij een kansloos verhaal, dit is by far het grootste talent van Belgie van het moment, en een van de grootste talenten van Europa. Vrijwel alle grote clubs willen hem hebben, die kan echt overal tekenen.

Ajax is net weer begonnen te bouwen, lijkt mij kansloos op dit moment om deze categorie talent aan te trekken.

14 mei 2024 om 15:23

Karetsas (Genk) staat nog wel te boek als een groter talent geloof ik. Ook die jongen die net van Genk naar Anderlecht gegaan is (Bennane) staat te boek als een echt toptalent.

14 mei 2024 om 18:32

Is ook wel moeilijk om aanvallers met verdedigers te vergelijken, al heeft Karetsas inderdaad wel al iets meer laten zien. Maar zelfs als je naar verdedigende talenten kijkt ligt Mokio op dit moment wel in de weegschaal met Nibombe, Manguelle en Engwanda.

14 mei 2024 om 15:35

Als jij dat nu even vertelt tegen de technische leiding van Ajax? Nu verdoen ze hun tijd, terwijl het toch al kansloos is? 🤣

14 mei 2024 om 15:47

Juist hierom zou hij vrij snel in het 1e kunnen staan toch?

14 mei 2024 om 16:47

Als je het niet probeert is het zeker kansloos.

14 mei 2024 om 17:47

Ik zou niet weten waarom dit kansloos is. Ajax haalt toch al decennia dergelijke talenten op in het buitenland en heeft zeker met betrekking tot de doorstroom van Belgische talenten een prima trackrecord.

Of deze jongen wel of niet komt zal denk ik vooral van zijn vertrouwen in dat trackrecord in combinatie met het salaris en hoe zich dat verhoudt tot de overige clubs in dat lijstje. Ik geloof niet dat wat Ajax aan het bouwen is, specifiek met betrekking tot het eerste elftal veel invloed heeft op de komst van een 16 jarige speler.

Ken hem niet, maar de referenties voor hem zijn goed. Er zijn nog wel best een paar Belgische centrale verdedigers bij Ajax doorgebroken.....

Gent heeft wel echt alles gedaan om hem aan boord te houden, als hij dan niet wilt blijven, houdt het ook gewoon op. Hij mocht zelfs al is in de basis starten, hij deed het toen wel heel degelijk in balbezit maar op verdedigend vlak liet hij wel zien waarom hij nog niet klaar is om regelmatig te starten. Dat is natuurlijk helemaal geen schande gezien zijn leeftijd, maar als hij volgend seizoen al kansen wilt krijgen in het eerste team, dan blijft hij het beste bij Gent. Bij Ajax of PSV zal hij volgend seizoen hooguit in de KKD spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren