Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wereldberoemde’ Jorge Jesus vervolgt trainerscarrière in Turkije

Laatste update:

Fenerbahçe heeft in Jorge Jesus zijn nieuwe trainer voor komend seizoen gevonden. Op de eigen clubkanalen presenteert de Turkse club de naar eigen zeggen ‘wereldberoemde coach’. Jesus neemt het stokje over van interim-trainer Ismail Kartal, die halverwege het afgelopen seizoen tijdelijk de honneurs waarnam na het ontslag van trainer Vitor Pereira. De 67-jarige trainer tekent een contract voor één seizoen bij Sari kanaryalar.

Jesus trainde eerder clubs als Flamengo, Sporting Portugal en SC Braga. De Portugese trainer keerde in 2020 terug bij Benfica voor een tweede dienstverband bij de club waar hij eerder al zes jaar werkzaam was. Zijn tweede termijn bij Benfica verliep echter minder succesvol aangezien hij er in zijn eerste jaar niet in slaagde om Champions League-voetbal veilig te stellen. In het afgelopen seizoen verzekerde de club zich wel van een ticket voor het miljardenbal en wist Jesus zelfs te overwinteren. Maar de teleurstellende resultaten in de competitie gaven voor de clubleiding genoeg reden om hem in december te ontslaan.

Fenerbahçe stelde op de laatste speeldag van afgelopen seizoen Champions League-voetbal veilig. In de tweede voorronde van het Europese toernooi treft de club mogelijk Dynamo Kiev of FC Midtjylland. Omdat Fenerbahçe al op 19 of 20 juli al in actie moet komen, wilde de clubleiding voor die data duidelijkheid hebben over wie de leiding zou krijgen voor aankomend seizoen.

Jesus is de tweede Portugese trainer in de geschiedenis van de club. Begin vorig jaar stond Vitor Pereira aan het roer, maar hij werd in december ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Na zijn vertrek nam interim-trainer Ismail Kartal het stokje over. Hij loodste Fenerbahçe naar de voorrondes van de Champions League en een tweede plaats in de competitie achter kampioen Trabzonspor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ging Löw geen trainer van Fenerbahçe worden of ben ik echt helemaal gek aan het worden?

2 juni 2022 om 17:19

Er waren ook gesprekken met Low, de president is ook persoonlijk bij hem langs geweest, maar uiteindelijk is dat niet rondgekomen, we weten niet waarom.

2 juni 2022 om 17:21

Denk dat het niks geworden is met Low omdat ze bij Fener een verbod hebben op neuspeuteren

2 juni 2022 om 17:19

Dat dacht ik dus ook inderdaad. Was daar begin dit jaar geen sprake van? Sindsdien niks meer van gehoord haha. Vreemd.

2 juni 2022 om 17:21

Low was aan het twijfelen of die een club kon trainen. Te lang getwijfeld waardoor Fener is overgeschakeld op Jorge Jesus.

2 juni 2022 om 19:28

Ah, duidelijk. Dank. Dacht dat al rond was maar blijkbaar niet.

2 juni 2022 om 18:29

Ik heb het grootste deel van het seizoen geloofd dat ie trainer was maar daar is niks van waar. Het leek een tijdje in kannen en kruiken inderdaad.

4'de ster voor Fener incoming. Ben benieuwd wat hij in te brengen heeft.

2 juni 2022 om 17:19

Nummer 6 bedoel je?

3 juni 2022 om 09:30

Schijnt dat gala dit seizoen een ster verloren is, die is dit jaar veranderd in een rondje.

Ben ik de enige die Ismail gewoon wilde zien blijven bij Fener of? Nu moet het nog blijken of Jesus en Fenerbahce een goeie match zullen vormen, terwijl Kartal het al liet zien.

2 juni 2022 om 17:18

Nah, je bent niet de enige. Dit is een grote middelvinger naar Kartal die het geweldig deed.

Ik hoop echt dat Jorge gaat slagen, maar zal niet versteld staan als dat niet het geval is.

2 juni 2022 om 17:21

Middelvinger? Nog vóórdat Kartal kwam is er al gezegd dat er volgend seizoen een grotere naam zou worden aangetrokken, Kartal tekende hiervoor willens en wetens. Geweldig... laten we niet doen alsof we de Conference onder hem hebben gewonnen of zo... er waren genoeg wedstrijd die niet om aan te zien waren.

2 juni 2022 om 17:23

Deels met je eens. We hebben veel te danken aan Kartal, maar de persoon die op het begin aangaf dat die bij Fener zelfs gratis de deuren zou bewaken veranderde opeens van mening om nog meer druk te leggen op Ali Koc door aan te geven dat die geen tweede man wilde worden. Maar goed.

2 juni 2022 om 18:42

En laten we eerlijk zijn, de carriere van Kartal was in principe doodgebloed. Dankzij een halfjaartje Fener kan hij weer minimaal 3 clubs uit Anatolië slijten en weer wat verdienen. Dus de supporters die weer alles lopen te dramatiseren moeten niet zo overdrijven.

3 juni 2022 om 09:49

je hebt ergens gelijk maar Kartal wist op voorhand dat het maar tot het einde van het seizoen was. Waarschijnlijk hadden ze niet verwacht dat hij het goed ging doen. zal een moeilijke keuze geweest zijn want als jesus nu slecht zou presteren gaat men zeggen waarom niet met Kartal verder gegaan en moest Kartal slecht presteren gaat men zeggen dat er een andere moest komen.
We kennen de turkse media ondertussen wel.

De vraag is natuurlijk wat voor een elftal ze gaan bouwen voor volgend seizoen? Zullen er veel vertrekken of niet? Gezien financieel elk turkse club er slecht voor staat ben ik benieuwd nar inkomende transfers. Al kan Fener goed geld verdienen met Crespo en Kim denk ik.

Ben benieuwd wat het zal geven volgend jaar en hoop dat ze in Turkije nu ook eens wat geduld hebben en dat succes niet enkel de titel winnen in Turkije is.

Nou na Jorge Jesus denk ik dat ook Marcelo naar Fener zal gaan. Zullen mooi transfers voor Fener zijn. Fener moet weer even Fener zijn. Zou de club en fans goed doen. Ze zijn iig net aan 2e geworden, wie weet halen ze de CL groepsfase. En Gala zeg, wat zijn die enorm afgezakt zeg.

2 juni 2022 om 19:28

Gala draait 1 drama seizoen, itt fener die al 4/5 seizoenen geen potten kan breken.

Ik was als GS-supporter juist bang dat Ismail Kartal zou aanblijven. Gelukkig is Ali Koc weer aan het Ali Koc’en en doet hij hetgeen waarmee hij inmiddels beroemd is in TR: wanbeleid. Kartal haalde een puntengemiddelde van (volgens mij) 2.4 in een half seizoen. Hij heeft bewezen het beste uit de selectie te kunnen halen met de middelen die hij heeft en heeft daarnaast Arda Guler heel goed laten in komen. Het is nog de vraag hoe JJ hiermee omgaat volgend seizoen (wat ik trouwens ook drama vind, dus je moet eind volgend seizoen weer op zoek naar een andere trainer?). Ach ja, nu kijken wie de trainer van Gala wordt.

2 juni 2022 om 17:44

Ik ben het 80% met je eens. Behalve dat stukje van Arda, ik vind juist dat Arda ervoor heeft gezorgd dat Kartal een gemiddelde van 2,4 punten haalde en niet dat Kartal Arda heel goed liet spelen.

Het was ook heel vaak de supporters die Arda erin lieten komen en niet Kartal. Hij vond juist dat je Arda moest beschermen en weinig moest laten spelen.

Jesus wordt een gok, vooral in Turkije waar alle tegenstander eerst als doel hebben om jou niet te laten voetballen. En dan heb ik het niet over het tactische gedeelte maar alles erop en eraan.

2 juni 2022 om 19:22

Wordt nog leuk met Jesus. Staat niet bekend als de rust zelve.

Ik vind Fenerbahce toch wel een beetje de club in Turkije van de "grote" buitenlandse namen als trainer. En vaak wordt dat dan niks. Ik had het wel willen zien met Kartal die gewoon een vaste aanstelling kreeg. Die heeft de club toch naar de voorronde van de CL voetbal geleid. Daar zag het toch niet naar uit toen Pereira werd ontslagen. Jammer dat Kartal geen vertrouwen krijgt. Wordt hij nu assistent?

Gefeliciteerd FB fans, dit is een goeie aanwinst, JJ is voor zover ik het weet tactisch gezien een hele goeie trainer, maar we weten allemaal dat in TR voetbal alles behalve tactisch is…

Hopelijk brengt hij FB naar de CL groepsfase, Turkije heeft de punten keihard nodig.

Dit is gewoon een goede trainer maar ik en de meeste supporters denken juist dat Ali Koc niets fouts kon doen door Kartal te laten. Als Kartal volgend seizoen faalt had die het als troef kunnen gebruiken en zeggen “luister jullie wouden Kartal ik niet”. Hoewel ik Jorge Jesus zijn carriere juist bewonder weet ik helaas niet veel over zijn voetbalstijl maar volgens mij is hij juist niet de man die aanvallend speelt.

Fener begint wel een trainerskerkhof te worden. Afgelopen 10 jaar, toch 10 keer gewisseld qua trainers, waarbij Kartal, Yanal en Kocaman steeds terugkomen. Interessant beleid.

Eigenlijk toch wel een trainer die overdatum is. Heeft in het verleden heel veel prijzen gewonnen, maar als je kijkt naar waarmee hij in het laatste jaren in het nieuws is gekomen als 65-plusser: een seksschandaal en zeggen dat racisme alleen een hype is.

Volledig terecht dus dat andere clubs hun vingers niet branden aan deze man - behalve Fener dus. Veel succes toegewenst!

2 juni 2022 om 19:40

Dacht in het begin dat je het over Fatih Terim had.. maar je hebt gelijk, trainer van Gala is veel beter en meer ervaring..

2 juni 2022 om 20:03

Ik ben hier - in tegenstelling tot mensen zoals jij - ook gewoon kritisch en objectief over mijn eigen club. Vaak genoeg gezegd wat ik bijvoorbeeld van Torrent vindt.

Door supporters zoals jij is het Turkse voetbal helaas zo diep gezakt. We moeten objectief zijn en dan is simpelweg de conclusie dat Jorge Jesus zijn beste jaren heeft gehad. Maargoed, Terim is idd ook overtijd, jij ook weer blij.

Oké ik dacht dat Low coach zou worden van Fenerbahçe? Maar wel een heel goed alternatief. Ben benieuwd hoe die het gaat doen

2 juni 2022 om 21:38

Dat was ook zo, alleen Low wist niet zeker of hij terug wilde keren naar het trainen van een club. Hij heeft er lang over getwijfeld en Fenerbahce laten wachten. Waardoor Fener uiteindelijk verder is gaan kijken voor een andere "wereldberoemde" trainer. Ben benieuwd naar onze transfers, want het ziet ernaar uit dat de voorzitter er vol voor gaat dit keer.

Bizar, jorge jesus hoort bij de beste 5 coaches in de wereld. Goed gedaan zeg van fenerbahce, een psv/ajax heeft zitten slapen, deze man levert succes overal en altijd

2 juni 2022 om 23:54

Je kan hem goed vinden, maar uit mijn hoofd Klopp, Guardiola, Ancelotti, Nagelsmann, Ten Hag, Flick, Conte, Tuchel, Rodgers, Emery, Amorim, S. Inzaghi, Pioli, Pochettino en Mourinho zijn toch wel betere trainers? Top 20 oke, maar zeker geen top 5 imo.

3 juni 2022 om 00:08

Mourinho, klopp, ancelotti, conte, emery uit je lijstje en jorge erbij. Rest heeft nog niet genoeg bewezen of alleen bewezen met 200 miljoen per jaar succes te kunnen behalen.
Jesus is echt een toptrainer, ik vind dit eigenlijk een bizarre keuze van hem maar ook heel knap van de club en Turkse competitie

Sinds wanneer heeft Fener CL al veilig gesteld? Voorrondes is nog geen CL.

3 juni 2022 om 08:28

Voorrondes horen ook bij de CL hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren