Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jorge Jesus wordt met tien miljoen euro salaris best betaalde bondscoach ooit

Laatste update:

Jorge Jesus staat op het punt om de nieuwe bondscoach van Saudi-Arabië te worden, zo meldt UOL Esporte donderdagavond. De Portugese oefenmeester gaat ‘ergens in de komende dagen’ zijn handtekening zetten onder een contract dat hem tot en met het WK 2026 aan het land verbindt. Mocht de keuzeheer definitief tekenen in het Midden-Oosten, dan wordt hij de best betaalde bondscoach ooit.

Sinds 11 juni is Jorge Jesus vrij om te spreken met andere werkgevers, daar zijn aflopende contract bij Fenerbahçe niet wordt verlengd. Alleen de laatste plooien moeten nu nog worden gladgestreken voordat de 68-jarige coach definitief aan de slag gaat bij Saudi-Arabië. In zijn nieuwe functie gaat hij een jaarsalaris van circa tien miljoen euro opstrijken, waarmee hij de best betaalde bondscoach ooit wordt. Hij stoot Hansi Flick, de bondscoach van Duitsland die jaarlijks 6,5 miljoen euro verdient, van de troon.

Bij Saudi-Arabië wordt Jesus de opvolger van Hervé Renard, die in maart voor het laatst aan het roer stond in het verloren oefenduel met Bolivia (1-2). Renard werd vooral bekend tijdens het WK 2022, toen hij in de eerste speelronde latere wereldkampioen Argentinië plotseling met 1-2 versloeg. De coach beschikte over een aflopend contract en besloot aan de slag te gaan als bondscoach van het Frans vrouwenelftal.

Jesus moet Saudi-Arabië naar het WK 2026 gaan leiden. Hij is geen onbekende in het land, daar hij in het seizoen 2018/19 een halfjaar aan het roer stond bij Al-Hilal. De grootste successen in zijn loopbaan boekte Jesus als trainer van Benfica, waarmee hij onder meer driemaal landskampioen werd en vijfmaal de Taça de Portugal won. Bovendien haalde de keuzeheer twee keer de finale van de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het zo jammer dat hij weg is bij Fener. Wens hem het beste bij de Saudis, blijft een klasse trainer

29 juni 2023 om 22:10

De beste man heeft geen enkele derby gewonnen en tegen elke degradant punten verspeeld. Daarnaast heeft ie thuis en uit met 3-0 verloren van Gala. Van mij mocht ‘ie ook blijven hoor.

29 juni 2023 om 22:55

Vind het ook een klasse trainer.
Zou hem wel eens bij de subtop willen zien (buiten Benfica).
Spurs had uitstekend geweest denk ik.
Mn nummer 1 trainer als opvolger van Slot als het zo ver komt .. al zal die na Saudi Arabie daar geen zin meer in hebben 😅

Ik had geen idee dat Flick zoveel verdiende bij Duitsland.

Jesus naar de arabieren. Die vind ik dan wel weer komisch.

29 juni 2023 om 22:53

En dat ze in de stadions ‘I love you Jesus’ zingen maakt het af

Dit is echt gebeurd

29 juni 2023 om 22:56

Jezus is ook gewoon een profeet in de Islam, dus zo heel gek is het niet.

29 juni 2023 om 23:05

Precies dit! Isa (Jezus) is ook een heel belangrijke profeet in de Islam. Dus snap niet precies wat hier komisch aan is

30 juni 2023 om 11:20

Ach kom. Jezus is inderdaad ook profeet in de Islam, maar is daarnaast uithangbord/boegbeeld voor het Christendom. Dus dat mensen (ook die op die tribune) er iets van humor in zien is niet gek. En ook gewoon leuk en hopelijk verbindend.

Die Arabieren smijten maar met geld als een stel patjepeeërs. Hopelijk slaat het snel dood en verkoopt niet ieder zijn ziel. Vooralsnog zijn het de (bijna) uitgerangeerde spelers en trainers, voor de echte helden: hou vol!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren