Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe en Özil definitief uit elkaar; stadgenoot slaat toe

Laatste update:

Fenerbahçe en Mesut Özil zijn definitief uit elkaar, zo meldt de club woensdagmiddag via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder had een contract tot medio 2024 in Istanboel, maar gaat dat dus niet uitdienen. Özil maakt de pikante overstap naar stadgenoot Basaksehir.

Özil gaf vorige maand via social media nog aan dat hij zijn carrière wil afsluiten bij Fenerbahçe. “Ik herhaal het nog maar een keer: ik zal mijn loopbaan niet beëindigen bij een andere club dan Fenerbahçe. In de komende twee jaar wil ik maar één ding: alles geven in dit shirt. Die beslissing is heel duidelijk en onomkeerbaar.” Inmiddels is het zeker dat hij in Istanboel blijft voetballen, maar dan wel voor een andere club. Basaksehir heeft Özil woensdagmiddag al via Twitter gepresenteerd.

De nieuwe hoofdtrainer van Fenerbahçe, Jorge Jesus, sprak begin vorige maand al stellig over Özil. De 33-jarige middenvelder kreeg in maart een disciplinaire schorsing opgelegd van de club na een ruzie met trainer Ismail Kartal. Jesus gaf aan deze schorsing niet zomaar op te heffen. "De prestaties uit het verleden zijn altijd erg belangrijk in de voetballerij. Dat is waar de mensen nu naar kijken. Maar Fenerbahçe is al acht jaar geen kampioen geworden. Özil heeft in het verleden heel veel bereikt als speler, maar de club heeft over hem een beslissing genomen en dat zal niet veranderen. Hij heeft zijn tijd gehad. Jorge Jesus, Mesut Özil, of welke speler dan ook is niet belangrijk, het gaat alleen om Fenerbahçe."

Özil kwam in januari 2021 transfervrij over van Arsenal. De spelmaker speelde sindsdien 36 officiële wedstrijden voor Fenerbahçe, waarin hij 8 keer scoorde en 3 assists gaf. Zijn laatste wedstrijd voor de club dateert van 20 maart tegen Konyaspor (2-1 winst). Fenerbahçe eindigde in het afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Süper Lig, met maar liefst acht punten achterstand op landskampioen Trabzonspor. Volgende week spelen de Turken in de tweede kwalificatieronde van de Champions League tegen Dynamo Kiev.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fortuna meld zich in strijd om gewilde Özil..

11 juli 2022 om 16:34

Hahaha, om vervolgens over 4 jaar als assistent van Burak aan de slag te gaan

11 juli 2022 om 16:35

Het zou mij niet eens verbazen. Wie weet heeft de eigenaar van Fortuna ook connecties met hem. Dan mag er wel van een stunt worden gesproken

11 juli 2022 om 16:36

Fortüter Sittard?

11 juli 2022 om 17:30

'Fans Fortuna maken grote blij om aankondiging aantrekken Özil'

11 juli 2022 om 18:47

Ze rijden al toeterend door de straten

13 juli 2022 om 21:14

Dat zou wel echt gruwelijk zijn. Je gaat mij niet vertellen dat hij het zelfs niet meer kan tegen excelsior ofzo

Dit vind ik echt heel jammer, gaf alles voor de club en alleen maar vanwege een discussie met Ismail Kartal wordt hij uit het team gezet en vervolgens weggestuurd. Maar in ieder geval ben ik wel blij dat Arda meer kansen gaat krijgen nu. Dankjewel Mesut, je verdiende echt een beter einde bij de club jammer dat de clubleiding jou waarde niet wist.

11 juli 2022 om 18:58

Niemand wordt buiten de selectie gezet door een ‘discussie’. Pereira had een bepaalde speelstijl en opstelling maar de Turkse spelers accepteerden dat niet. Toen heeft de voorzitter nota bene op nationaal TV aangegeven dat zijn trainer de opstelling en tactiek moest aanpassen om Ozil te laten excelleren. Dan loopt het helemaal mis, vertrekt Pereira en komt Kartal in de plaats. Het team begint stappen te zetten en haalt win achter win maar Ozil en Ozan Tufan presteerden nog steeds ondermaats. Als ze dan nog een grote mond zetten tegen de trainer en respectloos gedrag tonen tegenover autoriteit dan mogen ze op de tribune. Ali Koc heeft tegen beter weten in de Turkse garde gekozen boven Pereira en dat heeft het kampioenschap gekost. Als hij vanaf het begin duidelijk achter de trainer en zijn keuzes stond stonden ze waarschijnlijk niet 15-20 punten achter in December.

11 juli 2022 om 21:18

Wij zijn er niet bij geweest uiteindelijk. Wie weet was het zo respectloos en arrogant, maar ook dat weten we dan weer niet.

Zonde dat het zo is gelopen. Hij strooide in zijn beste jaren met heerlijke passjes maar lijkt het nu niet meer op te kunnen brengen. Van een echte nummer 10 worden tegenwoordig weer andere dingen gevraagd. Misschien zou hij nog wel een toevoeging zijn voor Werder, Schalke of Fortuna Sittard.

Helaas niet geworden wat men had verwacht. Heel jammer, ik dacht dat Özil zichzelf weer bij elkaar kon rapen bij de club waar hij sinds kinds af aan fan van is. Spijtig genoeg is het geen schim meer van de geweldenaar die hij ooit bij Real Madrid en (deels) Arsenal was.

Als we Ozil iets niet kunnen verwijten is het dat hij zijn contracten niet respecteert.
Bij Arsenal zou hij hoe dan ook zijn contract uitdienen en nu bij Fener zegt hij hetzelfde.

In zijn prime een absolute maestro. Eeuwig zonde, had echt de potentie om samen met De Bruyne en Pirlo net onder het rijtje Xavi, Iniesta, Modric en Zidane te zitten.

11 juli 2022 om 17:26

Pirlo, De Bruyne net onder dat rijtje?
De Bruyne presteert al zo lang, zo constant, met zo'n goede cijfers. Die kan je echt niet onder Modric plaatsen.

11 juli 2022 om 17:31

Als de Bruyne nog eens 6 jaar op dat niveau presteert mag ie erbij.

11 juli 2022 om 18:51

Ach je kan die spelers best in een rijtje zetten hoor. Zijn wel allemaal andere types die op een andere plek op het middenveld staan. Dus 1 op 1 kan je niet zeggen Ozil is net als Pirlo.

11 juli 2022 om 19:35

De Bruyne heeft City nooit naar de CL winst geschoten, ondanks dat hij is is omringd door de allerbeste spelers. Modric is samen met Zidane en Xavi de beste middenvelder van de eeuw. Vind hem op 36 jarige leeftijd eerlijk gezegd nog steeds niet onder doen voor welke huidige middenvelder dan ook. Maargoed, ik ben als fanboy misschien niet de meest objectieve persoon in deze discussie.

12 juli 2022 om 01:20

@Totti De Bruyne heeft dan ook niet voor Real Madrid gespeeld en Modric wel. Had De Bruyne bij Real Madrid gespeeld dan had hij heel heel erg waarschijnlijk al een paar CLs gewonnen. Met Modric i.p.v. De Bruyne bij City had ik niet verwacht dat City opeens wel de CL zou hebben gewonnen. Het is een beetje een flauwe vergelijking

12 juli 2022 om 08:53

Wat heeft Barcelona hier mee te maken? Iniesta was ik fan van, niet Barcelona. Ik weet denk ik wel iets meer van voetbal dan jij, kinggeorge

12 juli 2022 om 08:54

Heeft Modric Real dan naar de CL winst geschoten? Nee toch? Hij is een hele goede middenvelder, maar om de Bruyne nu minder dan Modric te noemen. Kan letterlijk alles die man en haalt voor een middenvelder ook nog eens bizar goede stats.

11 juli 2022 om 18:49

Zijn prime was alleen wel extreem kort toch? Eigenlijk net als Gotse een potentieel tot de max, maar in werkelijkheid was het maar een paar seizoenen echt fantastisch. Laatste jaren Arsenal en heel Fener was het maar matig

12 juli 2022 om 01:22

Ozil was van het niveau David Silva. De discussie over wie de beste "10" was ging altijd over die twee. Dat niveau komt overigens heel dicht in de buurt van Pirlo en De Bruyne

Ozil is zich alvast aan voorbereiden op een leven na het voetbal. Namelijk: gaming. Hij en zijn management zijn ervan overtuigd dat hij talent heeft voor FIFA en Fortnite. Nu heb ik de ontwikkelingen in Fortnite een beetje gevolgd en geloof me; dat wordt niks voor Ozil.

11 juli 2022 om 19:31

Dan moet hij eens gaan praten met Dembele😂

Heeft geen moment kunnen overtuigen buiten zijn doelpunt tegen uitgerekend Galatasaray. Zo een speler ben je liever kwijt dan rijk, vooral als je met 0 prestaties je je ook nog wilt bemoeien met de opstelling en strategie van de trainer. Ontbinden is de beste keuze. Turkse media maken melding van persoonlijk akkoord tussen Ozil en Basaksehir, dus dat wordt waarschijnlijk de volgende stap. Kan hij lekker nog aan zijn NFTs werken in Istanbul en om de week een balletje trappen.

Wat was deze man goed bij real. Jammer dat hij dat niet lang vol heeft kunnen houden.

Hull City, Westerlo, Fortuna, genoeg keus. Ik weet zeker dat de Turkse topclubs na Ozil, Teixeira en Falcao hun lesje wel hebben geleerd. /s

11 juli 2022 om 16:51

Denk maar, steeds meer Turkse zakenmannen investeren hun geld liever in het buitenland omdat Turkije naar de knoppen is.. misschien zoek ik het wat ver maar Ozil zit altijd te slijmen bij Erdogan en tegenwoordig staat dat meer als een zwarte vlek op je cv ipv een goud randje.. mede daarom werd hij uit het Duits Elftal verbannen.

11 juli 2022 om 17:08

Hij is niet verbannen uit het Duitse elftal, hij is zelf gestopt als international.

11 juli 2022 om 21:00

Voor wat was die precies gestopt vertel me dat ook even dan? Wat was de aanleiding ervoor?

13 juli 2022 om 18:48

Voel ik daar toch opeens wat passieve agressie Maar vooruit, om de discussie lekker op gang te brengen: na een prachtige carriere in die Mannschaft ging Ozil flirten met Erdogan, kreeg daar kritiek op, kon dat niet hebben en trok de racisme-kaart. En koos er zelf voor om te stoppen bij Duitsland.

Jammer ik had echt spektakel van hem verwacht en al helemaal met zijn goal toen tegen Adana Demirspor in speelronde 1. Hoe dan ook er staat een degelijk team en als de trainer denkt en verwacht dat Ozil een stoorzender is dan moet hij hem er niet bij gaan halen.
Ik verwacht dat Fener na jarenlang geen kampioenschap dit jaar hem wel gaat binnen slepen (wel weer met pijn en moeite). Ook de CL-groepsfase is na jaren weer eens reeel.
Mega veel zin in het nieuwe seizoen.!!

Zou dan alleen Ozil de schuldige zijn in de ruzie met die vorige trainer? Heeft die helemaal geen schuld? Zo een speler als Ozil zou ik gerust bij Gala willen zien.

11 juli 2022 om 19:06

Of we Pereira en Kartal goed genoeg vinden voor Fenerbahce is een andere discussie. Wat wel duidelijk is, is dat de afgelopen 2 jaar Fenerbahce lijdt onder het gezag van de Turkse spelersgroep. Erol Bulut, Pereira en Ismail Kartal hebben allemaal ‘problemen’ gehad met dezelfde spelersgroep. Het kan toch niet dat al die trainers in de fout zijn? Eerst Caner en zijn crew en dit jaar Ozil, Ozan, Irfan, Mert Hakan etc. Fenerbahce had een grote kans om kampioen te spelen onder Pereira maar de bovengenoemde spelers stonden niet achter hem en wisten dat Ali Koc een te grote softie was om achter zijn trainer te staan. Als je de spelersgroep zo veel macht geeft dan zal het uiteindelijk ergens mislopen.

13 juli 2022 om 18:49

Geen idee, maar als je ruzie krijgt met een trainer die stevig genoeg in het zadel zit, dan verlies je meestal.

Dit doet mij als Özil-fan toch echt wel pijn, om te zien hoe het de laatste jaren gaat met hem. Man, wat vond ik dit een fenomenale speler op zijn hoogtepunt. Gewoon fenomenaal wat hij liet zien bij Werder Bremen, Real Madrid, zijn eerste 4 à 5-jaar bij Arsenal en jarenlang bij het Duits-elftal.

Moet zeggen dat ik hem bij Fenerbahce maar heel af en toe heb zien spelen. Geen idee hoe goed hij nog is, maar een club uit een Europese topcompetitie zal zich niet zo gauw melden of hij moet ergens in de middenmoot gaan spelen. Maar dat zie ik Ozil niet doen, want heb wel het idee dat hij best wel wat salaris zal eisen waardoor hij sowieso al voor een hoop clubs onhaalbaar is en waar vele clubs (terecht) hun handen niet aan willen branden.

Als hij enigszins een deel van zijn topvorm weet te hervinden en niet al teveel salaris vraagt, zou het wel mooi zijn als hij bij een club als Villarreal of Real Betis zal spelen. Techniek zal hij sowieso nog als geen ander hebben, en vind hem dan het beste in Spanje passen.

11 juli 2022 om 19:11

Enige ploegen in Europa die hem zouden nemen zouden waarschijnlijk zijn oude clubs Schalke of Werder zijn of een Turkse club. Ik denk echt dat als Fenerbahce zich niet had gemeld dat hij naar de MLS of China/Qatar was gegaan. Alleen als hij zijn salariseisen naar 1.5/2 mil zou trekken zouden meer clubs geïnteresseerd zijn. Voor 3.5/4 mil voor een speler van zijn leeftijd die 2 jaar niet deftig heeft gevoetbald ging zoals je zegt niemand zijn vingers nog branden.

13 juli 2022 om 12:26

China? Deze man gaat never nooit naar China ivm oeigoeren

Maar het lag allemaal aan Arsenal toch?

11 juli 2022 om 17:27

Nergens voor nodig. Maar ik geloof ook niet dat hij helemaal netjes weg is gegaan, helaas.

Verder jammer dat hij het niet meer op lijkt te kunnen brengen.

Bij elke overgang gezeik...begon al met schalke naar Werder....Werder arsenal ging.....arsenal fenerbahce...gezeik ennu weer goede voetballer maar aartslui.

11 juli 2022 om 19:09

Je vergeet de belangrijkste club/periode: Real Madrid

Dit komt gewoon pijnlijk binnen. Ik had echt hoop op een goede afloop, maar helaas. Ik had zelfs het gevoel dat het met een trainer als Jorge Jesus beter zou gaan en Özil weer in vorm zou raken, maar ook hij wilde er niet aan beginnen.

Vorig seizoen acht doelpunten en drie assists, met niet eens veel minuten. Speelde vaker als rechtervleugel speler als aanvallende middenvelder. Een akkefietje met een trainer die niet op hetzelfde niveau staat als Özil, heeft hem de das omgedaan. Het mooiste is dat nog steeds niemand precies weet wat er is gebeurd in de kleedkamer. Was het zo erg en zo groot dat het tot zo’n situatie moest komen?

Het gaat je goed, een van mijn jeugd idolen. Hopelijk kun je het laten zien bij Basaksehir.

Je krijgt bij hem toch altijd het idee dat er meer in had gezeten.

11 juli 2022 om 21:07

Denk ook dat er meer in heeft gezeten al is dit nog steeds een heel aardige loopbaan hoor.

Zal wellicht naar een club in Indonesië gaan, bracht in mei nog een bezoek aan Bali United.

Was een geweldenaar bij real en Arsenal heeft het al jaren niet meer. Kost veel geld ook hij overal een dik contract. Veel discipline en gedragsproblemen en jesus is een strenge trainer die heeft er geen zin in. En laatste jaren bij fener bracht hij het ook niet

Hij kan nu rustig, zonder druk van supporters (tenzij ik druk op hem zet), voor Basaksehir voetballen en blijven leven in Istanbul

Van mij mag Feyenoord wel zo’n stunt uithalen als psv met Götze deed!

13 juli 2022 om 17:08

Özil maakt de pikante overstap naar stadgenoot Basaksehir.
Basaksehir heeft Özil woensdagmiddag al via Twitter gepresenteerd.

:

Overschatte speler die al een paar jaar lang niets laat zien. Istanbul heeft een hele goede tweede seizoenshelft gedraaid, benieuwd of ze aankomend seizoen mee kunnen doen om de titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren