Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Werder probeert Nederlandse grootverdiener in januari te lozen'

Laatste update:

Een maand geleden liet Viktor Skripnik, sinds enige tijd de nieuwe hoofdtrainer van Werder Bremen, zich nog positief uit over Eljero Elia. De opvolger van Robin Dutt stelde dat Elia vaak de beste speler op de training was en dat hij 'weer de man wordt waar iedereen van houdt'. Een paar weken later lijkt de Nederlandse vleugelaanvaller echter op weg naar de uitgang.

/

De 27-jarige Elia komt onder Skripnik nauwelijks aan spelen toe en Kicker weet dat Werder de dribbelaar in januari wil lozen. Elia heeft nog een contract voor anderhalf jaar en zijn werkgever zou denken aan een transfersom van zo'n 4,5 miljoen euro. De Nederlander strijkt een behoorlijk salaris op en daarom wil Werder graag van hem af.

Elia speelt sinds 2012 bij Werder, dat al snel een einde maakte aan het mislukte avontuur van de linksbuiten bij Juventus. Eerder in zijn loopbaan kwam Elia uit voor Hamburger SV, FC Twente en ADO Den Haag. In 2010 deed hij nog met het Nederlands elftal mee in de WK-finale tegen Spanje.

Eljero Elia zou een aanwinst zijn voor elke Nederlandse topclub

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zwaar overrated deze jongen, hij heeft zijn eigen carierre vergooid!

3 december 2014 om 12:27

Die moet lekker naar oost Europa of Dubai gaan ofzo. Zwaar overrated deze man

3 december 2014 om 14:34

Zn fout was om naar juventus te gaan. Als hij in duitsland bleef zou hij nu samen met reus schitteren

Ik hoop dat deze jongen een mooie club vindt

zou het knap vinden als je voor hem nog 4,5 miljoen vangt. Als hij echt zo op de begroting drukt zou ik hem zelfs transfervrij laten vertrekken, als je hem niet opstelt lijkt Elia me ook niet het prettigste selectielid om erbij te houden.

3 december 2014 om 12:45

En waarom denk je dat? Ken je hem persoonlijk?

Deze jongen was vroeger echt een groot talent. Met zijn snelheid super gevaarlijk.
Door wat verkeerde keuzes en blessures is er niet uitgekomen wat er in zat.

Maar om nou direct deze jongen af te schilderen als overrated en niet prettig slaat nergens op.

Voor zijn cariaire is het goed om terug te keren naar de eredivisie, maar denk dat hij dat niet doet.

3 december 2014 om 12:53

En waarom denk je dat? Ken je hem persoonlijk?

3 december 2014 om 12:57

" Niet het prettigste selectielid om erbij te houden "

3 december 2014 om 13:28

Ja maar ik bedoelde jouw laatste veronderstelling. Waarom hij niet naar de eredivisie terug zou keren.

De mijne heb ik gebaseerd op het feit dat Elia uit de selectie is gezet bij Werder en geregeld negatief in het nieuws komt met randzaken (straatraces, autoongelukken etc)

3 december 2014 om 14:01

tja kan ik ook idd niet weten

3 december 2014 om 14:25

@ Baardgrasmus

Is dat serieus?
Een straatrace en een ongeluk noem jij geregeld? Daar komt nog bij dat het ongeluk niet eens zijn schuld was

Zo zonde dat deze jongen nergens uit de verf is gekomen. Was bij Twente echt een smaakmaker, maar heeft het daarna helemaal zelf verknald. Ben benieuwd welke club hem nog een kans wil geven.

3 december 2014 om 12:41

Wat heeft hij dan gedaan? Hoeren? Drugs? Doping? Gokken op eigen wedstrijden?

3 december 2014 om 12:44

Wel straatraces.

3 december 2014 om 15:02

Kishna43,

Dus als je één keer in de fout gaat, dan moet je carrière maar eindigen?

4 december 2014 om 08:50

Hij heeft het gewoon verknald door verkeerde keuzes te maken en niet het maximale uit zijn carrière te halen. Elia had toentertijd niet voor HSV moeten kiezen, een club die toen al in moeilijkheden zat en sowieso geen spel speelt met vleugelspitsen, maar een 4-3-1-2 opstelling. Hij had voor een subtopper in Duitsland, Engeland of Italië moeten kiezen, om daar te laten zien wat hij kan. HSV was gewoon een domme keuze en vervolgens Werder was ook geen goede keuze, want binnen die club rommelt het ook aan alle kanten.

Toch een mooie aankoop voor Ajax.. die jongen kan echt wel ballen.

3 december 2014 om 12:46

De vleugels zijn bij Ajax wel goed bezet. Elia lijkt me eerder wat voor PSV die behalve Depay en Narsingh niet echt goede vleugelspelers hebben.

3 december 2014 om 12:47

Ik hoop ook Ajax, die jongen moet in onze zwakke eredivisie gewoon weer een topper kunnen worden. Geef deze jongen vertrouwen en de rest komt vanzelf.

3 december 2014 om 13:37

Dat denk ik zelf niet. Ajax heeft net weer een paar talentvolle spelers op de flanken staan. Dan ga je niet een Elia binnenhalen die naast het feit dat hij een groot salaris opstrijkt ook nog eens overal mislukt is na zijn vertrek bij Twente.

3 december 2014 om 14:57

Liever terug naar Twente voor een tweede kans

Ik denk dat deze man zijn carriere vast wel in Turkije of Rusland kan continueren.

3 december 2014 om 13:21

Rusland kan hij het niveau niet aan hoor. Turkije is een optie. Zie hem ook wel naar Panathinaikos vertrekken.

3 december 2014 om 14:39

Is dat zo? Je weet hopelijk wel dat alle overbetaalde vedettes die naar Turkije gingen allemaal wel wat hadden bereikt in hun carrière. Het waren stuk voor stuk grote namen, of dat nou Roberto Carlos of Ortega waren of meer recent Sneijder of Drogba. Welke Turkse club zou omkijken naar Elia? Wat heeft hij bereikt (in de zin van heeft hij een grote naam buiten Nederland om, waar die zelfs te betwijfelen valt)?

4 december 2014 om 11:24

Turkije heb je ook middenmoters met geld toch? Daar spelen de spelers onder de categorie die jij noemt, wellicht kan Elia bij zo'n club aan de slag. Ik ben geen expert maar zo'n Trabzonspor of Bursa heeft toch ook centen?

4 december 2014 om 16:49

Voor Bursaspor kan ik niet spreken, maar mijn club (trabzonspor), heeft totaal geen behoefte aan Elia. Wij hebben een enorm goed bezette flank positie, met nationale spelers, die ruim voldoende zijn. Daarbij komt, Trabzon haalde afgelopen transferperiode grote jongens als Cardozo en Kevin Constant binnen. Dat bedoel ik dus ook weer met dat klasse verschil, ik denk dat niemand bij Trabzon daarom om zou kijken naar een speler van het kaliber Elia.

Daarbij wil ik nog niet zeggen dat die vedette trend in Turkije altijd goed is, of dat ik die steun. Maar dat is een ander discussiepunt.

Tot slot, Bursaspor en Trabzonspor zijn subtoppers in Turkije, de term 'middenmotors' doet in mijn ogen een beetje af aan hun status.
Maar goed, ik snap nu wel beter wat je bedoelt, maar kan alsnog stellen dat er in Turkije momenteel geen behoefte is aan Elia.

Ik weet nog goed dat hij ooit bij Studio Voetbal zat. Volgens mij vertelde hij toen dat hij veel volwassener geworden was na geboorte van zijn kind.

Mag ik eerlijk zijn.. op de velden heb ik dat daarna nooit meer gezien. Na het Wk2010 niets meer van hem vernomen met uitzondering van wat leuke wedstrijden bij Hsv.

3 december 2014 om 12:57

Werder*

3 december 2014 om 14:16

Nee, HSV, waar hij eerder spede

Uitgerangeerde speler, ahd zovee potentie maar is zich helaas gaan overschatten. Jammer ook omdat hij twee mogelijkheden om naar Ajax te gaan en zijn carriere nieuw leven in te blazen heeft laten lopen. Snap dat financieel gezien wel maarvoor zijn carriere is dat het einde gebleken. Nu zit geen NL topclub er meer op te wachten. Perm of Al Ain ofzo zal het wel worden. Financieel in ieder geval nog wat vooruit

Overal mislukt!

En half Nederland vind hem nog geweldig ook... Waarschijnlijk omdat die alleen wedstrijden tegen Malta en San Marino hebben gezien waar hij 3x per wedstrijd de landelijke postbode en pizzabakker door de benen speelt.

Dat er uberhaupt nog mensen roepen dat hij goed genoeg is voor Ajax of Psv. Die jongen doet er het beste aan om naar Qatar te gaan.

Jammer, voor de carrière van Elia. Bundesliga wellicht wat te hoog gegrepen. Ik kan me niet voorstellen dat hij het voetballen in een keer is verleerd. Misschien eerst een stapje terug (eredivisie) om daarna weer twee stappen vooruit te doen?

Slechtste speler (na Braafheid) die ooit in een wk-finale heeft gespeeld. Wat een kneus.

3 december 2014 om 20:52

Op Fifa is ie wel goed te gebruiken, dus ik hoop niet dat ie zijn carrière al vroeg afsluit.

Zonde man, maar naast dat Elia zelf voor een groot deel schuldig is door zich niet te kunnen schikken in een bepaald systeem of rol, geeft het wat mij betreft alleen maar aan dat hoe goed je zelf ook bent, de keuze voor een club, coach en speelstijl die bij je past ook ontzettend belangrijk is. Juventus klinkt fantastisch, maar buitenspelers hebben daar al jaren niets te zoeken, omdat hun spelsysteem is omgegooid na de komst van Conte, bestaat deze positie daar eigenlijk helemaal niet meer. Als schaduwspits krijgt Elia met zijn explosiviteit te weinig ruimte, terwijl hij als linkshalf zoveel zou moeten meeverdedigen dat hij aanvallend totaal niet meer van waarde kan zijn. Vervolgens heeft hij gekozen voor Werder Bremen met de veronderstelling dat hij hier zoals in de hoogtijdagen met spelers als Diego, Özil en Pizarro aanvallend voetbal zou gaan spelen, maar niets bleek minder waar. Het verval had zich al lang ingezet, en er moest telkens degradatievoetbal worden gespeeld waarbij Elia werd verweten een 'showvoetballer' te zijn die niet even hard werkt als zijn teamgenoten. Inmiddels is na het vertrek van Aaron Hunt, Clemens Fritz de laatste speler die in de toptijd van Werder meespeelde overgebleven. Dus met alle respect, maar Elia heeft daar ook niets meer te zoeken. Hij is nu 27 en ik hoop voor hem dat hij bij een goede counterploeg met een coach met vertrouwen in hem, toch nog een paar jaar kan laten zien wat hij in het begin van z'n carrière ons allemaal leek te beloven.

Mensen hebben zo makkelijk praten. Natuurlijk is het zonde qua stappen die hij heeft genomen, maar geef hem eens ongelijk? van Twente naar HSV is geen onlogische stap en die stap zou die destijds ook aan hebben moeten kunnen. Als daarna een club als Juventus komt met een zak geld, waarom zou je jou daarom laten tegenhouden?

Iedereen kan hier wel roepen van hij had daar heen moeten gaan, of ergens anders. Helaas heeft dan niemand het besef wat met zo'n jonge jongen een zak met geld van een grote kan doen. Voor hem zouden dit logische keuzes zijn geweest qua clubs en geld.

3 december 2014 om 14:12

Echt he. Dat gezeik is altijd hier. Het is helemaal niet gek dat je zo een stap maakt, iedereen heeft dromen en ambities om bij een Europese topclub te spelen. Daarnaast ook een dikker contract en na een goede periode bij HSV waarom zou je het dan niet proberen. Wie weet krijg je die kans nooit meer. En wie zegt er nou tegen zichzelf dan van "laat ik nog even wachten ermee misschien overschat ik mezelf". Als je zo een kans krijgt ga je gewoon.

Haha, wie is er nog zo gek om 4.5 miljoen voor hem neer te leggen. Presteert al 4 jaar helemaal niks

Kom maar lekker naar Feyenoord jonge !!!
Iedereen weet dat je van Rotterdam houdt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren