Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wenger heeft spijt van handgemeen: 'Maar Mourinho provoceerde'

Laatste update:
/

Arsène Wenger heeft zijn excuses aangeboden voor de aanvaring met José Mourinho, afgelopen zondag. Gedurende het duel van Arsenal met Chelsea zochten de twee coaches elkaar op langs de zijlijn, waarna een klein handgemeen ontstond. De Fransman liet echter wel weten dat hij zich geprovoceerd voelde door zijn Portugese collega.

Wenger gaf zondagochtend een verklaring in de Franse televisieshow Téléfoot. "Er is te veel aandacht aan besteed. Achter bezien denk ik dat ik beter helemaal niet had kunnen reageren, zoiets hoort eigenlijk niet op een voetbalveld. Ik wijs alles dat met geweld te maken heeft af, en ik bied mijn verontschuldigingen aan. Maar dit hoort nu eenmaal bij het spel. Het is soms manisch."

De oefenmeester wees ook op zijn verstandhouding met Mourinho, die Wenger vorig jaar nog een 'faalspecialist' noemde. "We hebben natuurlijk een substantieel verleden", aldus Wenger. "Of hij provoceerde? Dat gevoel had ik wel. Ik ben het vak van de technische staf van Chelsea echter niet binnen gekomen." Ook Mourinho mocht kort reageren. "Ik ga niet met woorden uitleggen wat iedereen heeft kunnen zien", zei hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En jij laat je provoceren? Een klein kind ben je, maar dat heb je al vaak genoeg aangetoond.

12 oktober 2014 om 12:49

Precies dat, een klein kind. Wanneer kinderen hun excuses maken en nog steeds zeggen "ja maar hij begon" dan mogen ze het opnieuw doen omdat het geen echt excuus is.

12 oktober 2014 om 13:00

Dus dan moet je alles maar pikken?

12 oktober 2014 om 13:01

Dat is altijd het fundamentele verschil geweest tussen Wenger en Ferguson. Ferguson stapte er vrij snel over heen, de volgende wedstrijd is vaak maar 2 dagen weg, Wenger blijft altijd janken.

Je ziet ook duidelijk de persoonlijkheid van Wenger terug in zijn teams, totaal gebrek aan ruggegraat.

12 oktober 2014 om 13:06

Mourinho heeft Feguson nooit zo geprovoceerd als Wenger de laatste jaren.

12 oktober 2014 om 14:05

@ catalonia

Over hypocriet gesproken...Mourinho zei dat hoj zich geprovoceerd voelde (dat Tito incident). Maar toen zei jij wel iets anders..

12 oktober 2014 om 14:06

Toen zat Mourinho gewoon fout! Zoals Wenger nu dus ook!!

12 oktober 2014 om 14:32

Haha, grapjas.

Mourinho is een gehaat persoon in de algemene voetbalwereld.
Alleen Chelsea en Inter houden van hem. Oh ja, ook nog FC Porto.

Ik heb liever Martino terug bij Barcelona als coach dan Mourinho. Het zou beter zijn als Guardiola of Enrique naar Madrid zouden gaan dan Mourinho.

12 oktober 2014 om 14:38

Als je goed leest zegt Wenger: "of hij provoceerde? Ja, dat gevoel had ik wel." Hij geeft dus antwoord op de vraag. Dit lijkt meer alsof jij alleen de titel hebt gelezen.

12 oktober 2014 om 21:01

Dat moet jij maar voor ons bepalen? Ik heb niets met Chelsea of Inter en met Porto al helemáál niet, maar ik ben blij dat Mourinho in de voetbalwereld rondloopt. Het is zo allemaal een stuk interessanter dan wanneer iedere ploeg een Guardiola voor de groep had staan.

12 oktober 2014 om 12:59

Iemand zoals Wenger een klein kind noemen, dan moet je je eens gaan afvragen wat je zelf bent.

12 oktober 2014 om 13:18

Niets te maken met een kleind kind, gewoon als een normaal mens gereageerd.

ben ik nou de enige die hiervan geniet?

12 oktober 2014 om 12:54

Jij en Mourinho overduidelijk.

12 oktober 2014 om 13:55

En ik.. Daarbij allebei hun charmes, maar geef mij maar Mourinho ipv 'ideale' schoonzoon spelende Wenger.

12 oktober 2014 om 15:16

Goh wat stoer. Jij houd van badboys en je bent zelf ook een hele stoere badboy of niet?
Hahaha te triest voor woorden man.
Mourinho is gewoon een klein kind die alles doet om te provoceren. Dit is zeker niet de eerste keer dat hij zo kinderachtig doet.
Verder Laat hij mooie clubs met veel geld lelijk anti voetbal spelen.
Nou chapeau hoor!

12 oktober 2014 om 15:37

Gap ten eerste wie begint er over stoer!? Waarom reageer je op mij? Je begint over speelstijl alles haha? Ik heb (ook in real life) liever een klootzak als huichelaar om mij heen, maar he jij bent dus een huichelaar als Wenger!?! Nee precies dus alleen omdat ik een voorkeur heb voor Mourinho moet je het op de man proberen te spelen!? Hahaha dat is pas te triest voor woorden gappie! Ik zeg nog dat beide hun charmes hebben maar nogmaals ik zie dan liever Mourinho als Wenger, zoals ik liever vgaal zie als Hiddink.. Maar he iedereen zou dus ook voor vgaal moeten zijn in dat geval want Hiddink speelt ook antivoetbal met zijn teams..

12 oktober 2014 om 18:37

Barcastyle, zit je iets dwars jongen? Mourinho speelt sinds dit seizoen prachtig aanvallend voetbal waar ik als United fan jaloers op ben. Dus wat nou anti-voetbal?

12 oktober 2014 om 13:04

Nee hoor, heerlijk dit soort dingen. Beetje elkaar uit de tent lokken en met modder gooien.

Net kinderen Opmerkelijk gedrag van mensen die een voorbeeld zouden moeten zijn voor hun spelers. Als je zulk gedrag vertoont en kinderachtige teksten verspreid dan moet je niet raar opkijken als je spelers zich ook gaan misdragen op het veld. Gelukkig kunnen de heren dan wel weer afgeven op de scheids of iets dergelijks.. zucht

Het zag er echt niet uit wat er gebeurde, ik had plaats vervangende schaamte toen ik het zag. Misschien verwachten mensen zulke dingen van Mourinho, maar niemand schrikt er tegenwoordig ook van als Wenger in zulke acties betrokken raakt. Toch jammer om te zien, dat er in het heetst van de strijd zo'n "classy" manager zich blijkbaar laat provoceren.

Dit is zo kinderachtig.. Ja ik heb spijt ik ga sorry zeggen.. Maar hij begon.

Wenger gedraag je toch man gewoon tegen je verlies kunnen.

12 oktober 2014 om 12:53

Doe toch normaal, Wenger zegt tenminste nog sorry. Mourinho zou dat nooit doen.

12 oktober 2014 om 13:17

Waarom zou Mourinho zijn excuus moeten aanbieden hij komt in zijn gebied.

12 oktober 2014 om 13:41

En al die andere dingen de afgelopen 10 jaar?

12 oktober 2014 om 13:54

Daarom is Mourinho een baas omdat hij zich niks daarvan aantrekt, Wenger wil stoer doen en gaat daarna huichelen want ja de man van controle...

12 oktober 2014 om 14:36

Nou nou wat een baas zeg. Kon meteen zien uit wat voor hout die Mourinho gesneden is. Altijd maar een grote bek hebben maar wanneer ie een paar duwtjes krijgt van een ouwe man moet de official hem beschermen

12 oktober 2014 om 15:41

Ja een baas, bazen winnen prijzen, titels.. Wenger niet haha en nu heeft hij Wenger persoonlijk nog verslagen ook, Mourinho kan het af met woorden of het nou duwtjes zijn van een oude man of niet! Dus hij speelt het gewoon slim, Engeland is perfect voor hem met de media daar, Spanje is toch anders en lastiger. En ja Mourinho is misschien een klootzak maar de meeste spelers lopen met hem weg dat zegt genoeg!

Het lijkt alsof Wenger echt steeds harder een grote prijs nodig heeft. Het duurt te lang en de laatste tijden laat hij zien dat hij zichzelf bijna niet meer onder controle heeft. Altijd die blik, de uitstraling alsof hij elk moment een hartaanval kan krijgen en altijd gespannen over komen.

Altijd de schuld van een ander, geef gewoon eens iets toe ipv altijd de schuld bij anderen neer te leggen.
Het is ook nooit zijn schuld ALS arsenal verliest, komt namelijk door de scheids, de lekke bal, het slechte veld etc. word zo moe van deze man, Zou goed voor arsenal zijn om een andere manager aan te stellen.

Mourinho wijst nu naar de beelden en daar kan inderdaad iedereen op zien dat Mourinho niet bovenmatig provoceerde op dat moment.

Die duw was gewoon het resultaat van jarenlange provocaties van Mourinho tov Wenger en dan is zelfs voor de meest gelouterde en ervaren trainer zelfs soms teveel.

Wenger hoeft van mij op geen enkele manier gestraft te worden of door het stof te gaan. De wetenschap dat de hele wereld heeft gezien dat Mourinho onder zijn huid zit lijkt me straf genoeg.

Op welke manier heeft Mourinho dan geprovoceerd? En zelfs als er een provocatie was, mag je dan fysiek worden?

Lijkt me wel een kindje die Arsène 'hij-is-begonnen-meester' Wenger.

12 oktober 2014 om 13:12

Op het moment zelf werd er weinig geprovoceerd door Mourinho maar mourinho is Wenger al jaren belachelijk aan het maken.

Verder zal ik officieel een fysieke oplossing altijd afkeuren maar ik leef ook wel mee met een kind dat jarenlang gepest wordt en er dan op een dag genoeg van heeft.

Bij de karate kid vonden we het allemaal nobel en mooi dat hij voor zichzelf opkwam.

12 oktober 2014 om 13:20

Lijkt me niet dat die duw het resultaat is van jaren lang provoceren.

12 oktober 2014 om 13:28

Okee, en hoe kom je aan die wijsheid? Volgens mij is er namelijk maar 1 iemand die dat weet en dat is Wenger zelf (en misschien zijn psychiater), maar ik ga er even vanuit dat jij zijn psychiater niet bent.

12 oktober 2014 om 13:32

Een 'karate Arsène' die kraanvogelgewijs Mourinho vloerde, had ik ook misschien even kunnen smaken.

Niet dat ik geweld goed vind, wel omdat dit beeld iconisch zou zijn.

Maar nu zag het er allemaal wat onnozel uit, nét 2 meisjes die aan elkaars haren trokken.

Ik heb vandaag naar téléfoot gekeken en daar vroeg de journalist aan Wenger of hij hem provoceerde. Wenger antwoordde dat hij het gevoel had dat Mourinho hem provoceerde. toch wel een belangrijke nuancering.

Wenger stond misschien niet binnen het trainersvak van Mourinho, maar hij stond wel buiten zijn eigen trainersvak, wat op zich al niet mag en daarbovenop duwt hij Mourinho.

12 oktober 2014 om 13:08

Waarmee hij Mourinho in levensgevaar brengt, zeker niet te vergeten. Ik snap niet waarom mensen dit zo serieus nemen. Als Wenger zoiets bij mij had gedaan had ik er wel om kunnen lachen zelfs, die man is al 73 of zo. Neem het niet zo serieus.

12 oktober 2014 om 13:22

Nee , maar als Mourinho het had gedaan dan was het een mafkees en was de gehele voetbalwereld in schok en had hij een ban verdiend van 10 wedstrijden.

12 oktober 2014 om 14:09

Als mourinho het was, dan hadden wij 100 reacties hier....

12 oktober 2014 om 15:00

Blink, het geduld van iedereen is een keer op...

Na een hele poos van provocaties van Mourinho zijn kant is er blijkbaar iets geknakt bij Wenger, want hij laat zich niet snel zo gaan. Mourinho heeft hem nu wel waar hij hem hebben wil, namelijk in de positie dat Wenger een tijdje niet veel over Mourinho kan zeggen.

We kunnen klagen wat we willen, maar alle irritaties die ontstaan bij Wenger.

Bij het zien van de opstellingen zie ik dat hij keer op keer dezelfde fouten maakt. We hadden misschien niet gewonnen van Chelsea, maar we hadden imo iig meer kans op een overwinning.

Mourinho is een baas en Wenger is dat kindje dat altijd gepest word en nu een keer van zich afduwt. EN de battle is nu zeker even in het voordeel van Mourinho waar Wenger zich voorlopig wel zal inhouden haha

12 oktober 2014 om 15:31

Het zijn allebei clowns in mijn ogen. De enige topcoach die je baas kan noemen is Diego simeone

12 oktober 2014 om 15:45

IMO is dat juist de grootste clown nog van alledrie! 90 minuten lang loopt ie te stuiptrekken langs de lijn. Maar ze zijn allemaal niet vies van theater dat sowieso! Mourinho is een persoon die mij echter aanspreekt, zoals Zlatan bijv als spits, bazen gewoon!

Knap altijd Hoe vz woorden zo verdraaid om de kop interessanter te maken.

Ik dacht dat het een vuistregel was in de journalistiek dat als je een citaat gebruikt, deze letterlijk moet zijn, niet zo verdraaien dat het lijkt alsof er iets heel anders gezegd is.

Nou ja goed, journalistiek mag het hier ook niet echt genoemd worden...

Nou over schuld of onschuld spreek ik me niet uit, maar die Mourinho deed het in z'n broek toen die 64-jarige faalspecialist op hem afkwam, dat zag je wel duidelijk.

Wat ze hier wel niet allemaal maken van een interview om een paar views en 100 onnodige reacties hier te krijgen *zucht*.

Anyway: ik vind dit niets meer dan sensatie, soms lijkt het alsof ze dit allemaal express doen. Alsof de pot van Chelsea - Arsenal al niet spannend genoeg was of zo.

12 oktober 2014 om 19:07

Emoties doen nou eenmaal rare dingen met mensen, daar heeft iedereen last van... weinig tot geen uitzonderingen bestaan in deze wereld... Daarnaast zal (werk)druk ook meespelen...

Achja 100x gaat het goed en nou gaat het is niet goed, no big deal, laat los en weer verder gaan.

Ik vind het allemaal een beetje overdreven.... Het wordt allemaal groter gemaakt dan het is, ik bedoel jeetje hey Wenger loopt zijn vak uit en duwt Mourinho, o nooooo, he wasn't ready.... Ja oké het mag niet gebeuren op een voetbalveld, zegt Wenger ook zelf.... Maar jeetje de reacties gelijk hier op Wenger... Er zijn maar heel weinig mensen op deze aarde die kunnen zeggen hun emoties altijd onder controle te hebben gehad... Sommige hebben daar vaker last van dan andere, maar iedereen verliest wel eens de controle over zichzelf... Dat kan inhouden dat je iemand slaat of duwt of uitscheld ofzo, maar dat kan ook inhouden dat je in elkaar zakt en doet wat Justin Timberlake zingt in een van zijn liedjes.... Juist Cry me a river.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren