Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wenger en Pochettino discussiëren na: ‘Ik heb geen buitenspel gezien’

Laatste update:

Arsenal wist de Londense derby tegen Tottenham Hotspur zaterdagmiddag dankzij doelpunten van Shkodran Mustafi en Alexis Sánchez in zijn voordeel te beslissen (2-0). The Gunners maakten voor eigen publiek een sterke indruk en kwamen eigenlijk geen moment in de problemen tegen de aartsrivaal. Manager Arsène Wenger was na afloop dan ook tevreden over het optreden van zijn ploeg.

Arsenal maakte naar het oordeel van de Fransman met name in defensief opzicht een bijzonder geconcentreerde indruk. "We waren negentig minuten gefocust achterin. We beschikten over de benodigde urgentie", vertelde hij aan Sky Sports. Wenger zag hoe zijn aanval voortdurend een plaag was voor de verdediging van Tottenham. "We hadden het geluk dat Sánchez niet heeft gespeeld tijdens de interlandperiode, terwijl Lacazette slechts één keer in actie kwam. Mesut Özil bewees fysiek ook de strijd aan te kunnen gaan op het veld. Hij kreeg een staande ovatie van het publiek, omdat hij in defensief opzicht van waarde was. Hij is geen specialist, maar hij is ertoe in staat, want hij is een intelligente man."

Ofschoon Arsenal weinig te duchten had van the Spurs, mocht de ploeg zich absoluut niet beklagen over de arbitrage. Aan beide doelpunten leek buitenspel vooraf te gaan, terwijl de vrije trap waaruit de 1-0 viel bijzonder gemakkelijk gegeven leek door scheidsrechter Mike Dean. "Ik heb geen idee waar de beslissingen van de arbiter in ons voordeel waren", aldus Wenger. "Ik heb in beide gevallen geen buitenspel gezien en de overtreding voorafgaand aan de vrije trap was een overtreding. Ik kan je tal van voorbeelden uit het verleden geven waarbij we ongelukkig waren."

Collega-trainer Mauricio Pochettino was des duivels na afloop. "Ik hoef er niets over te zeggen, het was voor iedereen duidelijk", foeterde de oefenmeester. "Het is moeilijk om te accepteren, omdat we verloren hebben. De eerste goal was duidelijk buitenspel en de tweede misschien ook wel. In de topwedstrijden maken details het verschil. Granit Xhaka had bovendien ook nog een tweede gele kaart moeten krijgen. Soms ben je teleurgesteld en gefrustreerd, omdat de details een groot verschil maken."

Verdiende Arsenal de zege?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze gast is toch niet meer serieus te nemen. Altijd als er iets in zijn nadeel gebeurt, kan hij zijn mond niet houden. Maar owee als het een keer mee zit dan heeft hij zogenaamd niets gezien... Volgens mij denkt hij zelfs dat hij 15x kampioen zou zijn geworden en de CL ook 10x zou hebben gewonnen met Arsenal als in zijn ogen de scheidsrechter goed was geweest.

18 november 2017 om 23:01

Het vak van trainer gaat ook echt zwaarder worden zodra de videoref structureel gebruikt gaan worden. Dan kunnen trainers die structureel de aandacht verleggen naar het arbitraire dwalen dat veel minder doen. Gevolg: de aandacht kan niet meer worden verlegd en komt nu meer bij hun eigen falen te liggen... lijkt me heerlijk.

Xhaka had idd nog een keer geel moeten krijgen. Het waren geen grote overtreding, maar wel hele domme en ze haalden een counter van Tottenham eruit. We winnen door twee buitenspeldoelpunten, maar goed, bij die van Lacazette is het een arm en daar kan je sowieso niets mee. Hebben we geluk gehad? Buiten die doelpunten niet, want we waren tactisch echt voorbereid en alle spelers gaven alles. Tja, soms valt het dubbeltje onze kant op, vaak genoeg in ons nadeel zien vallen. Blij met de overwinning, maar dit is Arsenal, van iedereen kunnen winnen en de week erop onder het dieptepunt acteren.

19 november 2017 om 02:40

Ik betwijfel of Lacazette Buitenspel stond, de arm en handen tellen niet voor die regel volgens mij, het lijkt dat de knie en schouder van lacazette op dezelfde lijn was met de laatste verdediger.

Nu Arsenal niet mag klagen en wint ontkent Wenger dat zijn ploeg voordeel zou hebben gehad.. Stap toch op man. Verdiende overwinning, daar niet van, maar je bent zo hypocriet als een deur. Des duivels zijn over de zogenaamde schwalbe van Sterling, maar de tackle van Sanchez een overtreding vinden. Blijft lachen met die vent.

Wel stom dat ie het niet gewoon toegeeft over die eerste buitenspelgoal. Mustafi zei het goed; "soms zit het mee en soms zit het tegen netals tegen City. Aan het einde van het jaar zit het ongeveer even vaak tegen als mee.” Maar goed Arsenal was vandaag heel goed, mooi om te zien. Hopelijk trekken ze dit door.

Kane had ook rood moeten hebben bij xhaka. Bal was al over de achterlijn en meneer komt nog met een tackel van achteren

Ik zie al weer opmerkingen over hoe Wenger reageert op de arbitrage.

Je kan het ook makkelijk omdraaien. Als wij wat tegenkrijgen en daar wat over zeggen, dan heeft de tegenstander het afgedwongen en mogen we niet zeiken. Niemand die dan zegt: weet je wat, Wenger? Je hebt gelijk. Nu zeggen we niks erover, omdat we het zelf hebben afgedwongen, is het nog niet goed.

Maar niemand die zegt dat Pochettino bijvoorbeeld loopt te miepen. Typische beeldvorming dat dit soort reacties in de hand werkt, het is niet eens meer alsof je praat met echte mensen met eigen meningen, maar dat alles voorgeprogrammeerd is, want het is zo makkelijk te voorspellen.

Maar als we toch momenten erbij pakken. De overtreding van D. Sanchez. Heel makkelijk gegeven. Mustafi? Buitenspel. Dat klopt.

Daar tegenover staat het moment dat volgens mij Özil Vertonghen heel minimaal aanraakt op zijn schouder, waarna hij met een teamgenoot tegenover de keeper komt te staan. Een situatie waarin je 99 van de 100 keer scoort. Ook heel makkelijk gefloten. Als je dat van Sanchez geen overtreding vond, dan is dat van Özil ook geen overtreding en staat het nog steeds 1-0.

De 2-0? Lacazette staat met zijn arm buitenspel. En dan sta je geen buitenspel, je kan niet scoren met je arm, dus je kan ook niet buitenspel staan met je arm. Voor de rest van zijn lichaam heft Dier het op.

Over een rode kaart van Xhaka? Zou niet weten waarvoor. Tenzij je een optelsom doet en momenten erbij haalt waarvoor hij geen geel kreeg, maar dat wel had moeten krijgen, zoals bij een overtreding waarbij hij Sissoko bij een counter onderuit trekt. Maar als we dat gaan doen, dan kan je ook wat zeggen over Vertonghen.

Of over Kane, die van achteren notabene Xhaka onderuit schoffelt en een sliding van achteren kan makkelijk een rode kaart zijn.

Daarbij kan ook gezegd worden dat Kane misschien wel een penalty had kunnen krijgen.

Uiteindelijk valt er wat van beide kanten te zeggen. Zegt genoeg over de arbitrage. Mag al jaren worden verbeterd. Alleen dat beeldvorming dat erbij komt kijken, is irritant. Vooral nadat je een keertje wat geluk hebt na Watford, Man. City en Stoke City en daarvoor werd uitgelachen, denk je dat men bij Arsenal nu medelijden gaan hebben voor Tottenham Hotspur?

20 november 2017 om 16:13

Nog typischer is dat er niemand op jou gereageerd heeft. Hier is niets tegenin te brengen, dus blijf je verstoken van commentaar.

Overigens iets met een spijker en een kop dit. Bravo.

Hahah meneer Wenger heeft niks gezien maar als het andersom was kreeg de arbitrage er van langs.

Natuurlijk was het buitenspel maar dat ziet iedereen thuis ook pas in de herhaling. Dat Pochettino doet alsof het overduidelijk is vind ik minstens net zo kwalijk als dat Wenger het gewoon gaat ontkennen. Het was 2x buitenspel, maar beide keren nauwelijks direct waar te nemen. En dus kun je de arbitrage ook weinig kwalijk nemen.

Buitenspel of niet , Arsenal verdiende 100% de zege. Waren veel sterker dan Spurs , vielen veel meer aan en hadden veel meer kansen gecreëerd. Ze waren simpelweg de bovenliggende partij. Als ze zo nou altijd spelen ben ik ervan overtuigd dat ze titel kandidaat zijn maar het probleem is dat ze veel te wisselvallig zijn.

Bij twijfel geven we het voordeel aan de aanvaller toch? Dit was twee keer nauwelijks waarneembaar, de grensrechter is geen robot. Oplossing, video ref. Wmb was zeker de 2e goal geen buitenspel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren