Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst krijgt ondanks lyrische Ten Hag dikke onvoldoende toebedeeld

Laatste update:

Manchester United wist zich woensdagavond ten koste van West Ham United (3-1 winst) te plaatsen voor de kwartfinales van de FA Cup. Het elftal van Erik ten Hag kwam vlak na rust op achterstand, maar wist de wedstrijd in het laatste kwartier om te buigen. Hoewel Wout Weghorst met zijn drukzetten en assist bij de 3-1 belangrijk was bij het doelpunt van Fred, kan niet iedereen zich om zijn spel bekoren. The Sun geeft de dertigjarige spits een 4 (!).

Het regionale Manchester Evening News, dat normaliter erg kritisch is op Weghorst, beloont de rechtspoot juist met een 7. De aanvalsleider krijgt complimenten voor zijn werkethos en de manier waarop hij medespelers in stelling brengt, maar de krant ziet een groot aandachtspunt. “Hij komt niet in de buurt van een waardevolle kans.” The Sun rekent Weghorst ook af op zijn afronding en geeft hem daarom een 4. “Hij miste een honderd procent doelpunt, maar gelukkig voor hem was het buitenspel. Dat had de grootste blunder van het seizoen kunnen zijn", doelt het tabloid op een moment uit het eerste kwartier van de wedstrijd.

Kwaliteitskrant The Guardian is kritisch op de manier waarop West Ham-spits Michail Antonio zijn teamgenoten probeerde te bereiken en schrijft dat hij wat kan leren van Weghorst. “Het vermogen van Weghorst om anderen te betrekken met een korte kaats of pass was het tegenovergestelde. Elke keer dat de bal bij hem kwam was het resultaat productief. Het collectief van West Ham werd daardoor regelmatig ontregeld.” Van de BBC krijgt Weghorst, die de volledige wedstrijd uitspeelde, een 6,5 toebedeeld.

Ten Hag lyrisch over Weghorst
Ten Hag was na afloop zeer te spreken over Weghorst. “Wout was denk ik een van de beste spelers op het veld. Sinds hij bij ons is aangesloten hebben we pas een keer verloren. Hij doet geweldig werk. Nu moet hij dat vasthouden, want hij is in zijn rol heel belangrijk.” De manager krijgt zelf een 7 van Manchester Evening News, dat van mening is dat hij teveel rouleerde. “Dat weet hij zelf ook en daarom bracht hij Casemiro voor McTominay in de rust. Het is goed dat hij Rashford bracht voor Antony in plaats van Garnacho, want die beslissing betaalde zich uiteindelijk uit.”

Alejandro Garnacho was in de negentigste minuut belangrijk met de fraaie 2-1. De bal belandde ietwat gelukkig in de voeten van de Spaanse Argentijn, die vervolgens de verre hoek wist te vinden. Ten Hag is dan ook tevreden over de inbreng van zijn pupil. “Hij maakte een geweldig doelpunt. Je kon zien dat hij in de wedstrijd groeide en zijn tegenstander maar bleef opzoeken. Hij was een constante dreiging voor West Ham. Dan is het ook moeilijk om hem af te stoppen.” In de kwartfinale van de FA Cup zal United het thuis opnemen tegen Fulham.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten Hag lyrisch, tabloids (eentje) een 4. Ik denk dat de tabloid een 4 verdient. De trainer die wint, die heeft altijd gelijk heb ik ooit geleerd.

2 maart 2023 om 09:01

Ik denk dat wanneer weghorst alles speelt, 0 x scoort en ManU 1e of 2e wordt hij het top heeft gedaan. En wanneer ze volgend jaar Kane kopen die dan ook nog scoort ze richting een topteam gaan.

2 maart 2023 om 09:31

The Sun is nooit serieus te nemen. Die verkondigen vaker onzin dan dat zij het bij de juiste eind hebben. Dat zij overeind blijven is me een raadsel

2 maart 2023 om 09:55

Van mij part blijven ze hem 3 of 4 geven, zolang Man Utd blijft winnen is het prima!

2 maart 2023 om 10:44

Ach het is even om het oneven. Als een spits ze scoort geeft een ander de assist en brengt iemand anders het gevaar of de druk. Nu zorgt Weghorst voor de druk en gevaar en scoort een ander - zo werkt het toch?

Het probleem bij Weghorst is dat als je hem niet goed dekt hij ze juist wel scoort, nu wordt hij gewoon goed gedekt en komen er dus andere spelers vrij te staan.

In dit geval is hij meer een aanspeelpunt en een werkpaard, Kuyt was vroeger toch ook net zo? scoorde niet veel maar werkte wel kei hard en zorgde gewoon voor dreiging waardoor andere door de linie glipte.

2 maart 2023 om 15:01

Kun je dat echt zeggen van Kuyt? Bij Liverpool scoorde hij weinig om dat hij na zijn eerste seizoen eigenlijk 80% van de tijd werd neergezet als rechtsbuiten en dus niet als echt aanspeelpunt. Toegegeven, zijn eerste seizoen bij Liverpool (waarin hij vooral als spits en aanspeelpunt werd opgesteld) scoorde hij ook 'maar' 12 doelpunten.

Maar ik snap je punt natuurlijk!

2 maart 2023 om 13:49

Voetbalzone maakt de titel telkens zo dat het negatief uitpakt. Terwijl veel kranten en zeker de supporters tekens positief zijn over Weghorst. Vermoeiend.

2 maart 2023 om 14:18

Het is gewoon een beetje de rol die Benzema had toen Ronaldo bij Real zat, al is Benzema een veel betere voetballer natuurlijk, maar de rol in het veld is vergelijkbaar.

Wout speelt gewoon binnen zijn kunnen en voert zijn taken voor het team uit. Daarbij is hij nuttig en stelt de balvaardige spelers in staat om hun ding te doen. Niet iedereen is Harry kane.

2 maart 2023 om 08:03

Idd...en voldoet gewoon. Speelde gister niet heel erg onverdienstelijk. Je ziet dat hij wel steeds meer impact krijgt. Afgelopen weekend een assist en gister bij 2 goals betrokken. Moeten niet vergeten dat hij eigenlijk gehaald is als tweede spits. Maar Martial (eerste keus voor ten Hag) blijft geblesseerd dus speelt Weghorst meer dan gedacht.

2 maart 2023 om 12:52

Het was al langer bekend dat Martial veel geblesseerd is. Dus speelt minstens zoveel als verwacht, daarom was het een bijzonder merkwaardige aankoop. Allemaal leuk en aardig maar hij scoort niet.

2 maart 2023 om 08:44

Amen. Ondertussen gaan ten Hag en co. door naar de volgende ronde nadat ze een 0-1 achterstand om hebben kunnen buigen in een 3-1 terwijl Harry Kane en co. niet langs Sheffield uit het Championship kan komen.

En elke keer mensen Wout maar blijven beoordelen met "ja maar hij scoort niet". Ik blijf me echt verbazen hoe weinig mensen het spelletje echt snappen. Geweldige prestatie van ten Hag! Die heeft echt lak aan meninkjes en blijft zijn eigen visie uitvoeren.

2 maart 2023 om 07:51

Er valt wat voor te zeggen. Een spits staat er om goals te maken, een buitenspeler om de voorzet te geven. Een keeper om ballen tegen te houden. Dus de redenatie is nogal logisch. Ik verbaas me er dan niet over dat jij dat niet snapt. En natuurlijk is er door de jaren heen een verandering geweest, moet een keeper ook mee kunnen voetballen, is een spits een aanspeelpunt en moeten buitenspelers mee verdedigen. Maar dat spelers op hun primaire taak worden afgerekend lijkt me evident.

2 maart 2023 om 07:58

Nee, daar valt niets voor te zeggen. Dat het in grote lijnen wel zo is, betekent niet dat het per se zo is. Weghorst heeft indirect en direct invloed op goals. Als hij belangrijk voorwerk levert wat niet een goal of assist is, dan is hij opeens niet belangrijk want het staat niet in de statistiekjes. Dat is toch ontzettend dom? Natuurlijk had ik ook twijfels bij Weghorst, maar je ziet toch na 2 wedstrijd hoe ten Hag hem gebruikt. Hoe er meer ruimte komt voor onder andere rashford? Die vind het heerlijk zoveel ruimte. De meeste coaches of wie dan ook laten hun oren altijd wel een beetje hangen naar de menigte, maar ten Hag niet, en dat maakt hem een wereldcoach.

2 maart 2023 om 07:59

Er zijn wel veel NPC's inderdaad ja die maar op één manier kunnen kijken, en niet alleen met voetbal hoor maar met alles. Daarnaast geef ik hieronder aan dat ik zeker wel twijfels had bij Weghorst, dus ik claim niet dat ik dit allemaal had zien aankomen.

2 maart 2023 om 08:19

"een spits staat er om goals te maken". Dat is inderdaad de extreem simpele denkwijze van gemiddeld analist. Weghorst staat daar om anderen beter te laten renderen. Om Rashford, Garnacho en Bruno Fernandes in hun kracht te laten spelen. Een soort bliksemafleider. Hij zal vast nog wel scoren, maar zijn primaire doel is het team sterker laten zijn door zijn taken goed uit te voeren. Vooralsnog vult hij dit ook prima in. Dus dat hij om die reden negatieve kritieken krijgt slaat nergens op. Even los van mijn mening over de speler Wout Weghorst trouwens

2 maart 2023 om 08:24

Dit dus mangalista. Ik denk dat iedereen wel kan zien dat Weghorst een matige voetballer is, maar die maakt dat ruimschoots goed met andere kwaliteiten.

2 maart 2023 om 08:25

Npc's?! Ik word echt te oud voor dit forum denk ik.

2 maart 2023 om 08:36

Eigenlijk wel fijn zo je eigen werkelijkheid creëren en anderen veroordelen als ze daar niet in mee gaan. Moet een geweldige, op het narcistische af, levensinstelling zijn. De hoofdtaak van een spits is en blijft het maken van goals, niet om andere beter te laten renderen. Daarvoor is een 10 bedacht. Vandaar dat ten Hag hem daar ook vaker posteert. Maar dan moet je hem ook als 10 gaan beoordelen en ook dan zakt hij door het ijs. Daarvoor geeft hij te weinig assists of pre-assists en verlegt hij het spel te eenzijdig. Jullie (vatros of Mangalista) doen net of Woutje een godsgeschenk is voor Manu, maar dat is hij niet het is een matige voetballer die geluk heeft. Zijn aanweaigheid bij ManU is op pure toeval gebaseerd. 1) ten hag is een Nederlandse coach, 2) hij was het enige beschikbare alternatief 3) ManU was (as usual) paniekerig met hun aankoopbeleid. Het enige waar hij in uitblinkt is zijn werkethiek. Maar als je dat als uitblinken benoemt dan leg je de lat dusdanig laag dat je er alleen over kunt struikelen.

2 maart 2023 om 08:36

Ik ben niet de domste...dacht ik. Nu twijfel ik echter want ik weet nog altijd niet wat NPC’s zijn…verder wel eens met de kijk op de rolverdeling die @Vartos en @Mangalista aangeven. Mi is het totaal niveau van belang. Niet de naam, positie of individuele kwaliteit. Wat heb je aan een spits die geweldig kan scoren als je hem zelden in stelling brengt…

2 maart 2023 om 08:39

"wat heb je aan een spits die geweldig kan scoren als je hem zelden in stelling brengt…" Dan ligt dat niet aan de spits, maar aan zijn medespelers. Kun je een spits niet op afrekenen.

2 maart 2023 om 08:42

Vanuit de gamewereld snap ik hem @tipptopp, nonplayablecaracters. Maar in de context van het verhaal van Vatros ben ik nog steeds zoekende.

@rochus, ik vind je wel iet wat hard reageren, aangezien jij zelf ook een eigen werkelijkheid aan het creëren bent. Door het sleuren en druk zetten van Weghorst kan United veel hoger op het veld spelen en eerder druk zetten. Iets wat niet kon met bijvoorbeeld Ronaldo, aangezien hij het niet kon/wou belopen. Dit is één van de grote dingen die veranderd zijn dit seizoen en daar speelt Weghorst gewoon een grote rol in. Verder enigszins met je eens dat zijn cijfers wel wat beter kunnen, maar hij brengt wel degelijk iets voor dit United.

2 maart 2023 om 08:49

Ben ik met je eens Stb040, dat ik een eigen werkelijkheid creëer. Toch denk ik dat die het beste aansluit bij wat als gangbaar wordt gezien. Ik ben het ook absoluut met je eens dat Wout iets toevoegt door het sleuren en werken en dat dat positief is voor Manu. Basis is wel dat ik vind dat dat niet is waar je een spits primair op moet afrekenen. Daar gaat imo in essentie de discussie over. En ik sta vooraan om te roepen dat stats niet alles zeggen, maar ze geven wel een indicatie.

2 maart 2023 om 08:53

NPC, ik kom uit op Nederlandse planten collectie!

2 maart 2023 om 08:55

was het maar zo simpel, een vrouw is er ook niet alleen maar om een kind te bare toch?... toch?

2 maart 2023 om 08:57

Oke, maar als je het nou anders bekijkt dan de pure essentie van het spits zijn. Door het sleuren, trekken en druk zetten van Weghorst, komen zijn medespelers meer in de positie om te scoren (en dit lukt ook aardig). Dus indirect is hij wel betrokken bij de doelpunten die gemaakt worden door United.

Dan toch terugkomend op de pure essentie van het spits zijn, ja dat is doelpunten maken en dat doet hij te weinig. Mocht je hem hierop bekritiseren, zou dat vanuit dit oogpunt terecht zijn.

2 maart 2023 om 09:05

@rochus: Huh? Ik vind Weghorst hartstikke tekort komen voor Manchester United en hij is daar inderdaad door puur toeval. Dat verandert echter helemaal niets aan wat ik eerder zei.

Verder weinig zin om een discussie aan te gaan met iemand met zo'n hautaine houding, dus ik wil het hier graag bij laten en zal verder niet meer op jou reageren.

2 maart 2023 om 09:05

“Toch denk ik dat die het beste aansluit bij wat als gangbaar wordt gezien.”

Tsja, in jouw wereld ja en als je elke middelmatige voetbalanalist napraat. Het is toch duidelijk te zien wat Weghorst aan het spel van Man Utd toevoegt. Kijk eens wat meer wedstrijden dan alleen die wat op het gratis kanaal van Ziggo komen, dan zie je de transformatie van een team waarbij een spits vaak alleen wil scoren (Ronaldo en Martial) en vaak missen t.o.v. een Weghorst die constant druk zet, zich de longen uit het lijft rent en anderen daardoor in staat stelt om te scoren. Gelukkig mag ten Hah de keuzes maken en niet jij.

2 maart 2023 om 09:07

NPC wordt tegenwoordig een beetje hetzelfde gebruikt als het woord “peasants”. Hij vindt ons simpele zielen.. 😂

2 maart 2023 om 09:10

Gaat iemand nog uitleggen wat NPCs zijn, want ik ben nou toch ook wel benieuwd.

2 maart 2023 om 09:16

Het lijkt evident, maar de rol die Weghorst van Ten Hag meekrijgt is niet zo zeer het maken van goals. Het is het storen, aanspeelpunt zijn, sleuren en vechten wat hem zo belangrijk maakt. Goals maken lijkt in zijn taak meer een bonus, ook al staat een spits er van oudsher om de ballen in het netje te leggen.

Hij is op zijn manier van belang, de fans lopen met hem weg en bij de coach en in de groep lijkt hij ook goed te liggen. Gewoon zo doorgaan dus, lijkt me.

Overigens zijn Npc's computergestuurde 'characters' in videogames, en is het een kinderachtige term om te zeggen dat iemand ergens weinig van begrijpt. De manier waarop Vatros deze discussie uberhaupt wil voeren slaat als een lul op een fietsband.

2 maart 2023 om 09:27

@gilau: Als ik Google, dan zie ik "non Playing Characters". Dus volgens mij doelt hij op personages die niet echt meedoen. Die niet echt meetellen. Of ik interpreteer dit helemaal verkeerd, dat kan net zo goed!

2 maart 2023 om 09:45

Rochus als we die lijn volgen heeft benzema nog maar weinig goede seizoenen gedraaid in zijn carriere

2 maart 2023 om 09:55

De essentie van de discussie gaat toch over of Weghorst van toegevoegde waarde is voor Manchester United, Rochus? Afrekenen op wat een positie traditioneel gezien inhoudt, is vrij simplistisch. Als Ten Hag van Weghorst in de spits iets anders dan doelpunten verwacht, waarom moeten wij hem dan daarop afrekenen?

Moet je iemand afrekenen op de taken die de buitenwereld van hem verwacht, of op basis van wat de trainer van hem wil zien? Mijns inziens het tweede.

2 maart 2023 om 09:57

Ah Rochus. De man die iedereen afzeikt en beticht van narcisme en een eigen werkelijkheid maar zelf niet verder komt dan een standpunt uit de Middeleeuwen en beweert dat zijn denkwijze als meest gangbare wordt gezien.

Knock knock wakker worden!

2 maart 2023 om 10:03

Tipptopp
Wat heb je aan een spits die geweldig kan scoren als je hem zelden in stelling brengt…

Is dat niet precies de reden dat Ronaldo van ten Hag moest banken en in de laatste minuten moest invallen?
Nou is hij ineens lyrisch over een niet scorende spits.

2 maart 2023 om 10:03

@samcro Dat hebben we bij meneer rvatros ook in een andere discussie gezien hier.. hmm. Dat gezegd hebbende snap ik wel wat hij bedoelt, net als iedereen hier overigens lijkt me. Hij heeft gelijk in de waarde van Weghorst. Maar goed, dat kan je zelfs als NPC zien.

2 maart 2023 om 10:25

Volgens mij is de oorsprong van NPC in Nederland ontstaan in 1946, omdat toen de Nationale Pony Club werd opgericht!

Alle gekheid op een stokje, zullen we de term NPC maar niet meer gebruiken op dit forum.. of dit nou linkse mensen, non playable characters of de nationale pony club is.

2 maart 2023 om 10:37

Linkse mensen? Dat is nieuw. NPC betekent gewoon een persoon die gewoon een standaard leven leid en dus ook een standaard, geen eigen mening heeft. Die vinden iets zonder dat ze eigenlijk weten waarom ze iets vinden.

2 maart 2023 om 10:39

Waar zeg ik dit rochus? Godsgeschenk?? Waar staat dit? Ik zeg alleen dat Weghorst veel meer toevoegt dan mensen hier claimen. Natuurlijk is hij op lange termijn niet goed genoeg als United echt weer voor de CL en titel wilt gaan. Ik hoop dat united voor oshimen gaat voor de zomer, maar woutje kan je er zeker bijhouden.

2 maart 2023 om 11:17

"Ja maar hij scoort niet" is ergens te begrijpen, maar erg kort door de bocht. Uiteindelijk heeft het hele team de taak om zowel de aanval als de verdeding te ondersteunen. Zolang het team meer doelpunten maakt dan het team waartegen het speelt, is dat belangrijker dan wie de doelpunten maakt. Wout voert veel taken goed uit voor het team en daar mag best positief naar gekeken worden. Dat hij zelf nauwelijks scoort is wel jammer, maar op het moment niet het belangrijkst.

2 maart 2023 om 11:18

Hoezo denk je niet voor jezelf als je van mening bent dat een spits ook een een scorende inbreng hoort te hebben? Dus iedereen die vond dat Karius toen in de CL twee keer in de fout ging tegen Real is een NPC omdat Karius er misschien minder in stond om ballen tegen te houden en meer om mee te voetballen? Weten wij veel wat de taak was die Klopp deze keeper meegaf. Mij boeit het verder niet of hij erin staat om te scoren of om andere redeneb, maar waarom moet je mensen aanvallen die toevallig een andere mening hebben?

2 maart 2023 om 12:09

Rochus al in 2010 was Van Persie de balvaste man die anderen beter moest laten spelen.

Het gaat om het team. Stel (en ik zeg niet dat dat zo is) dat Weghorst er elk jaar 30 panklaar voor zijn ploeggenoten neerlegt, maar zelf niet scoort, dan is dat helemaal fantastisch. Dat is waar het om gaat. En dat is waarom het "ja maar hij scoort niet" zo'n beperkte blik is.

2 maart 2023 om 18:25

Lijk mij ook slimmer Migi. Ik noem Buitenhof bewust omdat dat in mijn ogen een propaganda kanaal is. Zie bv die uitzending over Oekraïne waarin oorlogshitser Twan Huys in 1 minuut leugen na leugen spuit. Zoals dat mh17 door Poetin zou zijn neergehaald (terwijl de onderzoekscommisie dat niet heeft kunnen bevestigen) of dat de overheid van Oekraïne had opgedragen aan t volk om thuis te blijven en dat daarom het luchtalarm afging (dit was echter vanwege opstijgende vliegtuigen in Belarus). Oftewel allemaal bewuste leugens verspreiden (propaganda toch?) hij is er op aangesproken door meerdere medejournalisten en rectificatie ho maar, al wist hij natuurlijk al dat hij leugens stond te verkondigen mag ik hopen als gerenommeerd onderzoeksjournalist. Enfin wij worden het niet eens. Overigens was ik niet boos hooguit verbolgen.

3 maart 2023 om 00:05

Non player characters :' Misschien hebben we het toch over fifa misschien?

2 maart 2023 om 10:09

Klopt en de eigen goal kwam ook mede door de druk die Weghorst had bij de corner. Hij zorgt voor veel chaos bij het andere team. Ik was echt geen fan van hem maar ik vind het mooi te zien hoe zo'n anti held impact heeft bij Man utd..

2 maart 2023 om 10:23

Helemaal mee eens. Ze snappen het niet daar in Engeland.. geef me één Engelse topcoach in de laatste 15 jaar..

2 maart 2023 om 10:26

Sir Alex Ferguson?..

2 maart 2023 om 13:29

Is een Schot

2 maart 2023 om 16:17

Was even vergeten dat ze in Schotland het voetbal veel beter begrijpen dan in Engeland😅

2 maart 2023 om 12:53

Weet niet of je überhaupt beetje op niveau gesport hebt en misschien zelfs spits bent geweest. Maar spitsen moeten gewoon scoren.

2 maart 2023 om 13:14

Hahah. Mag ik aan jouw vragen en hoe komt het dat hij deze extra taken goed uitvoerd. Juist omdat hij de belangerijkste taak niet uitvoert scoren . Je kan en kind van 4 ook veld op sturen om bal achterna te rennen.

Ja laten we eerlijk zijn. Deze kan kan er ook niet zoveel van natuurlijk. In elk geval gezien het normale niveau bij Man United. Deze man zal bij Ajax nog niet eens op de bank zitten. Desondanks gun ik hem wel het beste.

2 maart 2023 om 07:46

Denk inderdaad dat hij bijv klaasen en bergwijn nooit voorbij zal gaan in de pikorde. Die spelen wekelijks briljant.
Jullie beste trainer sinds tijden snapt er niks van.

2 maart 2023 om 08:38

Ik wist niet dat Woutje een linksbuiten, middenvelder was. Als ik moet kiezen tussen Tadic en Woutje dan kies ik voor Tadic. Daar zijn de stats duidelijk genoeg in. Wel graag appels met appels vergelijken. Dadelijk ga je nog zeggen dat hij (woutje) beter is dan Wijndal.

2 maart 2023 om 09:26

Wout speelt regelmatig op 10 bij Man Utd. Verdienstelijk ook. Dat is op het middenveld ja

2 maart 2023 om 09:51

Idd wat soccerfan zegt. Hij heeft nog bijna niet als diepste spits gespeeld.
En het ging over een plek op de bank zelfs maar he? Dus vergelijken met de onbetwiste captain die alles speelt zou wel appels met appels zijn?

2 maart 2023 om 10:01

Woutje is inderdaad gedeeltelijk een middenvelder. Gezien hoe hij daar rendeert en United echt naar een hoger niveau is gegaan sindsdien zal Woutje bij elke club in de basis staan op die positie in onze competitie. Bij elke.

2 maart 2023 om 07:48

Ja tuurlijk, want het almachtige Ajax is natuurlijk veel te groot voor Weghorst. Daarom gaat hij maar in de basis spelen voor een nietig clubje als Man United.

2 maart 2023 om 09:04

Ik denk dat United dolblij is dat Ajax is uitgeschakeld in de Europa League, want die hadden we natuurlijk nooit kunnen hebben .

2 maart 2023 om 11:20

Vergeet niet dat Ajax het moeilijkste voetbal speelt dat er is

2 maart 2023 om 13:12

Verwacht wel dat Wout zou renderen met een beste linkerkant van Europa

2 maart 2023 om 07:53

Weghorst is anders een stuk beter dan Brobber die toch aardig wat minuten krijgt.

2 maart 2023 om 08:03

Mag ik gewoon aannemen dat jij de wedstrijd niet hebt gekeken? De kans die hij miste in buitenspel was niet eens zo makkelijk. Speelde gewoon echt weer goed. Dat hij geen goals maakt ligt meer aan het feit dat hij de kansen daar niet voor krijgt. En dat komt door hoe hij speelt, wat juist enorm waardevol is voor dit United. Ajax mag alleen maar dromen van zo’n spits.

2 maart 2023 om 08:24



Ajax droomt vast niet van een spits als Weghorst, wat wordt hij hier opgehemeld zeg! Denk je dat Ajax met Weghorst in de spits wel bovenaan had gestaan? Die jongen maakt er ook niet zomaar 25 in een seizoen en past nu toevallig goed bij de speelwijze van United. Weghorst zou alleen bij Ajax passen als je hem dezelfde rol geeft als bij United. Ajax hanteert deze speelwijze/tactiek op dit moment niet, dus past hij niet zozeer goed bij Ajax.

2 maart 2023 om 18:55

Ik heb Weghorst 11 van de 12 wedstrijden in actie gezien en ik denk inderdaad dat Ajax dan bovenaan had gestaan. Sterker nog, dan was Schreuder niet eens ontslagen. Kwalitatief is hij sowieso goed genoeg en bij Ajax legt hij er echt wel 20 in. Daarnaast, hij legt zoveel energie in zijn spel, dat is besmettelijk. Kijk maar naar het effect dat Licha op de verdediging van United heeft met zijn agressiviteit.

2 maart 2023 om 08:21

Sowieso is het ondenkbaar dat een speler van een andere club beter is dan welke speler van Ajax dan ook. Hoe kunnen mensen dat überhaupt denken?

2 maart 2023 om 08:22

@ overAmstel

Ik had graag een spelers als weghorst
erbij gehad. Veel liever als die lamlendig houding van Bergwijn de laatste tijd

2 maart 2023 om 09:56

Met Weghorst erbij hadden ze niet alleen de beste linkerkant van Europa, maar ook het beste centrum. Een gemiste kans.

2 maart 2023 om 12:10

Laten we eerlijk zijn inderdaad. Ten Hag heeft United aan de praat gekregen en wint de laatste tijd alles. Met Weghorst. Leg me nog eens uit waarom Ten Hag het dan niet begrijpt, maar Overamstel wel?

Hier zal geen enkele united fan wakker van liggen.
Een assist en hij verzet bergen werk en sleurt overal achteran!

One hag two hag

Weghorst heeft de meeste kansen gecreëerd (5) 1 assist gegeven en 22/25 aangekomen passes. En natuurlijk helemaal kapot gewerkt. Denk dat deze mensen naar een andere pot hebben zitten kijken

2 maart 2023 om 07:55

Het cijfer is inderdaad erg laag assist op Fred direct betrokken bij de 2-1 van Garnacho, zal wel wezen om dat ie niet Engels is.

The Sun ziet natuurlijk liever een Osimhen voor 150 miljoen en 25 doelpunten. Dat is sensationeler. Vraag is dan alleen of je als team net zo'n reeks neer kunt zetten.

2 maart 2023 om 08:01

The Sun ziet liever Kane voor veel geld en 25 doelpunten maakt omdat die Engels is.

2 maart 2023 om 09:54

Ik zie ook liever osimhen dan wout, met alle respect. Ik denk dat ten hag dat okk denkt. Maar dat staat los van hoe hij gisteren speelde. Of zou er los van moeten staan. Een 4 slaat echt helemaal nergens op.

Even off topic: benieuwd wat Koeman gaat doen. Zijn oogappeltje Memvis speelt niet veel. Wout wel, zou hij het aandurven hem te slachtofferen en met Wout in de basis te starten?

2 maart 2023 om 07:44

Zou het gewoon doen, de vraag is dan; wie zijn de buitenspelers die kunnen excelleren door al gesleur en getrek van Weghorst?

2 maart 2023 om 07:48

Hahah ja helaas hebben die spelers andere nationaliteiten. Coman rn Gnabry

2 maart 2023 om 07:52

Doe mij maar Gakpo en Simons 😉

2 maart 2023 om 07:53

Denk dat Gakpo en Simons (vanaf 10) hier heel goed van zouden kunnen profiteren. Hetzelfde als een Rashford en Bruno ze maar. Op rechts zou ik het echter niet weten

2 maart 2023 om 07:58

Gakpo moet natuurlijk op links en Simons kan ook op rechts heeft hij bewezen aan het begin van het seizoen. Berghuis kan ook nog, maar ja dat is natuurlijk geen ‘grote naam’.

2 maart 2023 om 07:59

Simons op rechts en Berghuis op 10 zou ook kunnen natuurlijk!

2 maart 2023 om 09:44

Gakpo vanaf links zeker. Simons is er nog niet.

2 maart 2023 om 10:03

Simons is al 8 maanden de beste speler in Nederland. Die jongen moet gewoon in de basis.

We moeten hier ook niet gaan doen alsof Weghorst het nieuwe voetbalwonder is. Hij speelt naar zijn kunnen, maar het is nog steeds een wonder dat hij bij United basis kan staan. Echt voetballen kan hij niet, maar hij compenseert alles met werklust. Ja het is een echte teamplayer, maar er zullen weinig fans zijn die voor hem komen kijken.

2 maart 2023 om 09:23

En toch zijn de fans blij met hem.

2 maart 2023 om 09:30

Tja er zijn voldoende supporters die houden van hardwerkende spelers natuurlijk. Echter kom je bij een club als United natuurlijk vooral naar het stadion voor spelers als Rashford, Bruno en Garnacho.

2 maart 2023 om 09:39

Die komen toch ook beter uit de verf met Weghorst als spits?

Het is inderdaad bij lange na geen wonder, maar hij is wel degelijk functioneel in dit team en wordt op handen gedragen door de fans en de selectie.

2 maart 2023 om 10:40

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig denkt dat een team uit 11 prima ballerina's moet bestaan. Men vergeet het belang van harde werkers en waterdragers. Elk succesvol team heeft/had van dat soort spelers

2 maart 2023 om 10:56

Het ligt er maar net aan wie je het vraagt. Hier op VZ zie ik duidelijk dat velen erg onder de indruk zijn van de fantastische werklust van Weghorst. Ik vind dat we hem niet te veel moeten ophemelen hier. Ik vind het een matige spits voor een Europese topclub, maar wel iemand die standaard een 6 haalt. Hij past blijkbaar perfect bij de speelwijze die Ten Hag voor ogen heeft, echter wordt ik er persoonlijk niet warm of koud van.

2 maart 2023 om 12:13

Werklust is toch ook mooi om te zien. Ik denk dat je zijn populariteit onderschat.

2 maart 2023 om 13:30

Dat kan hoor, maar ik heb 10 keer liever een spits zoals Van Nistelrooy eerder bij United. Ik had ook helemaal niks met de voetballer Dirk Kuyt, die ook vooral werd geroemd om het heen en weer rennen.

2 maart 2023 om 14:30

Nee als je Kuyt niet mooi vond om te zien dan snap ik dat dat voor Weghorst ook geldt. Ik vind het juist prachtig.

Als weghorst weg gaat bij united zonder goals is het gwn een miskoop niemand gaat hem dan afrekenen op zijn werklust en assist een spits is er om goals te maken

2 maart 2023 om 08:38

Jij hebt liever een spits die 1 keer per wedstrijd scoort, dan een spits die er voor zorgt dat zijn teamgenoten 2x per wedstrijd meer kunnen scoren. Want dat laatste, zo'n type is Weghorst. Een spits afrekenen op zijn doelpunten is wel extreem simplistisch.

2 maart 2023 om 13:05

Simplistisch? dat is nou eenmaal de primaire taak van een spits.. Ik zei het gister al.. Hij kan niet blijven teren op "werklust". De eerste 10 - 15 wedstrijden komt hij ermee weg, maar daarna willen ze meer zien.
En het is niet dat Weghorst Berbatov is ofzo.. Verre van zelfs.
Hij moet wel lekker blijven profiteren van de shine die hij nu pakt, maar als hij niet snel 100 procent kansen gaat scoren zal men (terecht) gaan zeuren.

2 maart 2023 om 14:31

Blink, het gaat niet om werklust alleen. Het gaat om deze passage "een spits die er voor zorgt dat zijn teamgenoten 2x per wedstrijd meer kunnen scoren"

2 maart 2023 om 09:21

Volgens mij snap jij de rol van weghorst niet. Die staat daar niet in het veld om alle doelpunten te maken. Hij is belangrijk in z’n pressing en zorgt er voor dat z’n medespelers in scoringspositie komen. Niets miskoop. Hij doet juist precies wat hij moet doen. Maar als mensen zich niet verdiepen in iets en zomaar iets roepen ja dan komt dat er uit ja. Misschien even inlezen in hoe ten hag wil dat hij speelt. Dat is niet een rol als spits die veel doelpunten moet maken.

2 maart 2023 om 09:30

Als United nog de FA cup wint en CL haalt mag Weghorst geen enkele goal of assist geven. Het maakt niet uit.
Voetbal is een teamsport en als de resultaten er zijn dan wilt dat zeggen dat ook hij zijn aandeel heeft.
Daarvoor heb je geen statisitieken nodig.

Het spel is zoveel meer dan oordelen op goals en assists. Wout wordt tactisch ingezet en het werkt erg goed. Maar de krant moet toch iets schrijven hè. Ik word binnenkort ook maar journalist, makkelijker om dit soort artikelen te schrijven dan mijn huidige baan.

Die cijfers kan je niet serieus nemen. Hij speelde gewoon goed gister. De fans vonden hem ook een van de betere. Hebben ze de pik op hem ofzo. Elke keer als hij goed speelt dan krijgt ie kritiek daar.

2 maart 2023 om 13:51

Nee voetbalzone heeft de pik op hem. Iedereen is overwegend positief over hem. Maar voetbalzone baseert elke titel telkens op het laagste cijfer dat ze kunnen vinden.

Naar wat voor wedstrijd hebben deze analisten gekeken? Hij speelde een prima wedstrijd , 3e goal was zijn verdiensten

Allemaal leuk en aardig maar het is inderdaad wel net alsof je met 10 man speelt en je kleine broertje die goed zijn best doet maar het niveau niet aan kan ook even mee mag doen.
Dat gaat ze nog wel een keer opbreken.

2 maart 2023 om 09:33

Kan goed zijn maar het is een noodoplossing. Dan kan je moeilijk klagen dat het iemand zijn schuld is.
Als hij het lang genoeg volhoudt kan Martial hem aflossen mits hij blessurevrij blijft.

2 maart 2023 om 09:37

Denk eerder een aankoop als Kane of Vlahovic die hem aflost en United verlost. Martial is zo weer opnieuw geblesseerd.

2 maart 2023 om 12:52

Ik bedoelde dit seizoen nog.

2 maart 2023 om 09:36

Nou nou dat is ook weer overdreven. Als ik ook mag overdrijven dan zou ik eerder zeggen dat je met 12 man speelt. Die man verzet zoveel werk alsof je een man extra hebt.

Andy Cole Ruud van Nistelrooy Ronaldo Roony Van Persi en dan Weghorst naaa dat werkt niet
hij werkt hard!!!!! so what dat doe ik en jullie ook op het werk wie niet? UTD spits is niet alleen maar hardwerken
ik gun die jonge alles maar nr 9 van utd is bridge to far

Ik volg ook andere Engelse media dan The sun zoals the united stands die ook altijd players ratings doen. Zij gaven Wout een 7,5.
De meningen zijn verdeeld, maar velen kunnen ook zijn inzet en pressing waarderen.
Hij is tenslotte maar een gehuurde speler die speelt naar zijn kunnen en dat doet hij uitermate goed.
Even afwachten wie de nieuwe eigenaar wordt, maar hoogstwaarschijnlijk zal er in de zomer een betere spits komen.

2 maart 2023 om 11:38

Ik krijg altijd posts van United op YT in mijn tijdlijn, en daar zijn toch veel mensen die een vast contract voor hem willen zien. Ik snap dat dat bij lange na geen graadmeter hoort te zijn, maar het geeft wel aan dat hij goed bij de fans ligt en dat ze zijn passie, werklust en inbreng echt waarderen.

Betrokken bij alle doelpunten het is maar wat je matig noemt. Sinds Weghorst er speelt loopt het als een tierelier bij United ze winnen nagenoeg alles. Alleen uit bij Arsenal verloren. Maar goed zal wel toeval zijn dan. Gisteren was die in ieder geval zeker beslissend.

2 maart 2023 om 13:10

Sinds Casemiro in de basis speelt ipv Mctom.. En natuurlijk sinds Rashford alles erin schiet.. Verder is 4 wel overdreven dat wel.

2 maart 2023 om 13:20

Ook toeval dat United meerdere keren scoorde toen weghorst eindelijk gewisseld werd?

2 maart 2023 om 13:53

Laat ik voorop stellen dat ik Weghorst niet goed genoeg vind voor de basis van Man United, maar die jongen doet het tot dusveer meer dan prima. Ronaldo deed helemaal niks qua druk zetten en eiste elke bal op. Ik heb het gevoel dat andere jongens zoals Rashford wel dgelijk beter presteren met de aanwezigheid van een Weghorst. Gisteren was die gewoon beslissend en speelde die een goede pot. Een Antony kostte 100 miljoen maar speelt in mijn optiek veel slechter.

Hij speelde prima gisteren. Gaf nog echt een briljante (onweghorstachtige) bal op Rashford tegen het einde en de 3-1 is gewoon 90 op zijn conto. Dat ze dan zeggen dat ie een 100 kans mist, uh hij kreeg die bal heel hard op zich geschoten en stond 2 meter buitenspel.

Hij is uiteraard niet goed genoeg voor een club als United, maar gek genoeg winnen ze sinds hij in de basis staat vrijwel alles. Toeval?

2 maart 2023 om 13:05

Ik weet niet meer op wie hij die bal in het begin van de wedstrijd klaarlegde, maar dat vond ik ook echt goed gedaan. Volgens mij op Sabitzer, dat Areola die bal knap pakte. Maar die bal werd echt met flinke vaart op hem af geschoten en met één keer raken lag de bal klaar voor het schot.

Hoe kan die nou een dikke onvoldoende krijgen haha. Had invloed op het spel van United en was betrokken bij alle goals. Maar goed die kranten zien alleen dat hij niet gescoord heeft en rekenen het daar op af. Sinds Weghorst naar United is gekomen draait het echt heel erg goed. Weghorst is een speler die vooral zonder bal gewoon enorm belangrijk is. Hij jaagt gewoon de hele wedstrijd door. Wat ervoor zorgt dat de tegenstander niet lang kan opbouwen. En hij zorgt daarnaast er ook voor dat spelers zoals Rashford en Fernandes beter gaan renderen. Ik vind hem voor een huurling echt veel toevoegen.

Wout staat daar dan ook niet om te scoren. Vreemd dat zogenaamde voetbalsites met verstand van zaken dit niet opmerken. Wout is niets meer dan een verdeelpunt in de voorhoede. A la Luuk de Jong bij Barcelona. En dat doet hij toch prima.

Uitermate nuttig en werkt ontzettend hard maar voor het doel vind ik hem te matig, ook voor zijn kunnen. Weghorst moet wel wat scherper zijn in zijn loopacties en afronden, het is altijd een prima afmaker geweest maar ik zie er niks van terug.

Wout speelde gisteren heel erg sterk, bijna alle ballen waren goed en heel veel offensief en snel tikken. Ik stond ervan te kijken en verbaasde me erover.

Ik wist namelijk niet dat hij dat kon. Dacht altijd meer een houtenhark die redelijk kon scoren. Maar het lijkt net andersom te zijn. Goed aanspeelpunt en heel balvast maar voor de goal niet dreigend genoeg.

Maar dat compenseert hij ruim voldoende door iedereen telkens in stelling te brengen.

Ach the sun neemt iemand dat nog serieus? Pleurt op joh Weghorst was betrokken bij alle 3 de goals. En was na Garnacho gewoon motm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren