Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weerzien voor Higuaín in CL-finale: ‘Ga ‘Pipa’ geen cadeautjes uitdelen’

Laatste update:

Ondanks een 2-1 nederlaag tegen Atlético bereikte Real Madrid woensdag de finale van de Champions League. In die eindstrijd ontmoet de Koninklijke een oude bekende: Gonzalo Higuaín, momenteel actief bij Juventus. Sergio Ramos heeft nog steeds een uitstekende band met de Argentijn, maar is niet van plan om cadeautjes uit te delen aan zijn vriend.

“Hij is een goede vriend en we hadden een hele goed band toen hij hier speelde. Maar ik ga geen cadeautjes uitdelen aan Pipa op het veld”, zegt Ramos in gesprek met BeIN Sports. Atlético stond woensdag al snel op een 2-0 voorsprong. “Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou worden. Ik ben trots op het team. Toen het even moeilijk werd, hebben we karakter laten zien en zijn we op zoek gegaan naar een doelpunt.”

“We zijn geen moment angstig geweest”, haakt Marcelo daarop in. “Wij zijn Madrid. We vechten voor alles en hebben altijd respect voor de tegenstander. In het begin hebben we twee doelpunten moeten toestaan, maar de rest van de wedstrijd zijn we de betere ploeg geweest. We wisten dat het moeilijk werd, maar we wisten ook dat we in het voordeel waren.”

Een prachtige actie van Karim Benzema stelde Isco in staat om te scoren. “Benzema? Ik heb geen idee hoe hij dat deed. Voetbal gaat niet alleen over scoren, ik ben blij met zijn spel”, zegt trainer Zinedine Zidane. “We zijn blij dat we opnieuw de finale hebben gehaald. Het is verdiend, daar mag geen misverstand over bestaan. We hebben nu even de tijd om ons voor te bereiden op de finale.”

Wie gaat de Champions League winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop echt deze ronde dat Juventus de CL wint. Gun het Buffon van harte zou een mooi afscheid zijn

11 mei 2017 om 13:10

Van wat neemt die afscheid dan? Dacht dat die t/m het wk door ging.

11 mei 2017 om 14:03

Afscheid? Joh hij kan m toch dit jaar én volgend jaar winnen

11 mei 2017 om 14:18

Maak je geen zorgen Ramos.Higuain en finale passen niet bij elkaar

11 mei 2017 om 16:56

Eens gaat het goed. Dit seizoen dan maar. De winnende ....

Ben zeer benieuwd. Als Juve fan zie ik Juventus natuurlijk graag winnen, maar heb er ook vrede mee als Real door goed spel gewoon die beker wint.

Real's zwakte ligt wat mij betreft in Casemiro en op dit moment Danilo (nacho). zou ook beetje met vuur spelen zijn als Zidane toch Carvajal gaat brengen na toch wat wedstrijden te hebben gemist en dus ritme. Casemiro is een beetje een dwaas af en toe die voetballend toch weinig brengt. Als je als Juve vervolgens Kroos en Modric vast zet heb je het middenveld gewonnen.
Ben wel wat angstig voor de dode spelmomenten en individuele kwaliteit van Real, dan kan zomaar de doorslag geven. Benzema is scorend niet in vorm en wat mij betreft is Morata beter, maar je zal zien dat hij in de finale op eens op schot is.

Juventus zijn zwakte is toch de voorhoede ookal staan er geweldenaren, af en toe missen ze die killer mentaliteit om gewoon klinisch de goals te maken. 100% kansen gaan vaak toch mis. Daarnaast hoop ik toch van harte dat Marchisio speelt, ondanks dat Khedira wereldtop blijft is Marchisio zo verfijnd en vooruit denkend. Dode spelmomenten of ballen via de flanken blijven voor Juventus toch af en toe moeilijk te verdedigen.

We gaan het zien. Hopelijk een sportieve wedstrijd met Kuipers als scheids zodat zeuren om kaarten direct wordt afgestraft. Moge de beste winnen!

11 mei 2017 om 13:46

Bij mij is het precies andersom. Ik ben Real fan maar ik gun het Juve door Pipita en Buffon

11 mei 2017 om 14:46

Casamiro is ontzettend belangrijk voor dit Real. Zorgt voor de verdedigende body op het middenveld. Hij speelt op het randje, maar dat is ook wat je soms nodig hebt.

Real Madrid zal deze finale gaan winnen.

Er zijn statistieken die elkaar tegenspreken:

Real wint altijd CL finales. Maar geen 1 team won hem 2 keer achter elkaar. Daarnaast is Juventus een echte angstgegner van Real. Juventus schakelt Real vaak uit in een kwartfinale bijvoorbeeld. Maar dit is de finale en dan is het altijd Real. Verbreekt Real de zogenaamde vloek van de CL of struikelt het erover, en zo ook weer over Juventus?. Nog een eng statistiek is: Real verloor zijn eerste Europa Cup finale nadat ze er eerst 5 hadden gewonnen. De zesde finale, destijds tegen Benfica ging verloren met 5-3. Nu hebben ze ook 5 Cl's gewonnen en staan ze weer in de zesde finale. Uitgerekend tegen Juventus. Maar Juventus is toch zo slecht in Cl's finales? Laatste 4 gingen allemaal verloren. En Real wint ze altijd.

Kortom, heel interessant allemaal.

En ik denk dat simpelweg de kwaliteit de doorslag zal geven. Op het veld moet het gebeuren en ik zie Real gewoon als de ploeg die dit kan. Juventus is een mooi alternatief ik gun het Buffon echt maar ik denk dat hij de Cup in zijn laatste jaar pakt. Deze klus is voor Real.

11 mei 2017 om 14:03

Ik ben toch wel heel benieuwd naar BBC VS de defensie van Juventus , wel blij dat Atletico niet doorgegaan is, dan had je waarschijnlijk 90 minuten lang naar 2 ploegen gekeken die vooral niet willen verliezen... Qua kwaliteit denk ik inderdaad ook dat real beter is, maar ik moet echt nog zien of ze Juventus kunnen verschalken

11 mei 2017 om 14:48

@leonidass. Van mijn part is er geen bbc. Bale eruit voor isco. Sinds zijn laatste blessure speelt hij met ontzettend veel angst en heb je er weinig aan hem. Isco is on fire daarintegen....

11 mei 2017 om 14:09

Nog een interessante statistiek: vanaf 89 wint exact elke 7 jaar een Italiaans team de CL.
Nu denk je misschien oh is dat alles... Maar check Italië op wk's, ook daar een opmerkelijk patroon: vanaf 1970 elke 12 jaar web finale plaats. 70 verliezend finalist. 82 gewonnen. 94 verliezend finalist. 2006 gewonnen. En ja volgend jaar dus finale verliezen 😄

Maar Juventus wel eindelijk weer de CL winnen!!!!

11 mei 2017 om 15:29

Ik denk ook altijd op die manier

Dus geen idee hoe het zal uitpakken. Maar er moet toch ooit eens een club die titel gaan prolongeren. Alleen daarom hoop ik al dat Real het pakt (zie het wel somber in overigens).

De EK-titel werd ook nooit geprolongeerd totdat Spanje dat deed tegen Italie. Nu weer een Spaanse tegen een Italiaanse ploeg...

Het wordt een prachtige wedstrijd en een hele moeilijk voor Real. Ik denk echter dat we een goede kans maken. De defensie van Juve is de beste ter wereld en dat niet alleen maar ze verdedigen ook heel efficient met het hele team. Daar kunnen wij natuurlijk Ronaldo tegenover plaatsen. Die kan tegen elke defensie scoren.

Het grootste voordeel dat Real heeft tov Juve is volgens mij het middenveld. Allegri zal 99procent zeker met Khedira-Pjanic starten mits Khedira fit is. Het duo Kroos-Modric is echter het beste ter wereld. Gisteren ook weer, zelfs met die furieuze druk van Atleti met momenten hebben zowel Kroos als Modric 75 passes gespeeld. Van die 150 passes kwamen er slechts 8 niet aan. Vorige week speelde Kroos alleen al 108 passes waarvan er 104 aankwamen. Het overzicht en de reggie van Kroos gecombineerd met de motor van Modric is puur goud. Die Modric is ook constant in beweging, eist altijd de bal op en is zo hevig in het druk zetten in balverlies. Hij is 31 he! Dat zou niemand durven gokken als je hem ziet spelen. Dat gecombineerd met de flair en acties van Isco die altijd vrij loopt tussen de lijnen gaat het middenveld van Juve enorm veel problemen bezorgen. Hopelijk speelt Casemiro sober en zuiver en maakt hij geen domme fouten.

Onze defensie is niet je dat dit seizoen maar ik ben ook nog niet echt onder de indruk van de aanval van Juve. Dat zijn imo de 2 zwakste linies van hun respectievelijke teams, het wordt interessant om te zien wat dat oplevert. Als Marcelo zich kan meten met Alves en Casemiro Dybala uit de wedstrijd houdt heb je al meer dan 60-70 procent van het gevaar van Juve uitgeschakeld.

Het wordt heerlijk om te zien hoe Alves vs Marcelo uitpakt, de 2 beste backs ter wereld tegenover elkaar. Als Juve in dezelfde 3-5-2 speelt zoals tegen Monaco en Real in 4-4-2 zal Marcelo het het zwaarste van de 2 hebben aangezien hij dan alles op zijn flank moet doen terwijl Alves op Barzagli kan vertrouwen. Ook aan de andere kant lopen hopelijk 2 van de beste backs ter wereld. Sandro doet het fantastisch en vind ik persoonlijk beter dan Alaba dit seizoen. Carvajal is dan weer de 2e beste rechtsback naar mijn mening. Hij wil koste wat kost de finale spelen en volgens de medische staf moet het mogelijk zijn. Ik hoop het iig want Danilo was weer een ramp gisteren.

De beste defensie met een solide middenveld en een relatief zwakke voorhoede tegen het beste middenveld met een sterke voorhoede en een zwakke defensie. Interessant om te zien waar dat op uitspeelt. Ik hoop overigens dat Pepe speelt in de finale. Dat maakt de defensie al een stuk beter. Varane deed het gister redelijk goed maar Pepe blijft defensief op elk vlak sterker. Die strafschop gister was ook weer heel dom van Varane. Pepe zal waarschijnlijk zondag wel spelen, kijken of hij meteen goed terugkomt.

11 mei 2017 om 13:39

Modric is gelukkig voor ons net op het juiste moment in vorm. Heeft het dit seizoen ook wat minder gedaan, maar hoe hij gisteren weer aan het heersen was op het middenveld was genieten.

Wij moeten vooral hopen dat Carvajal fit geraakt (want Danilo was echt een drama) en ook Pepe (vind Varane al lange tijd niet overtuigend, Pepe blijft de beste verdediger in de selectie). Zoniet zou ik misschien zelf opteren voor Nacho die een heel goed seizoen meedraait en toch ook tegen Bayern zijn mannetje stond.

Tenslotte moeten we hopen dat Bale niet fit geraakt, of alleszinds toch niet basis zal starten. Hij zal er waarschijnlijk alles aan doen (zeker gezien het in Cardiff is), maar hij verdient die plek echt niet. Gebruik hem die wedstrijd dan maar als luxe invaller. Er gaat in die wedstrijd weinig ruimte zijn, en dan heb je veel meer aan een Isco die een mannetje voorbijkan en het spel openbreken.
Als we dan voor zouden staan, kan je Bale gebruiken om de ruimtes te gaan benutten.

Het wordt echt 50/50, maar puur op kwaliteit zou Madrid die wedstrijd naar zich toe moeten kunnen trekken. Het wordt enkel oppassen voor de tegenaanval, al heeft Madrid heeft het vaak moeilijk tegen snelle types en die beschikt Juventus niet echt met Mandzukic, Dybala en Higuain (tenzij Cuadrado gaat spelen). Dus het gevaar zal dan voornamelijk van Alves komen. Ik moet zeggen dat ik meer had verwacht van Dybala, die ik uitgezonderd zijn dubbelslag tegen Barcelona vind tegenvallen. Hopelijk gaat hij niet vlammen in de finale

11 mei 2017 om 13:58

Ben het roerend met je eens over de meeste punten. Echter denk ik wel dat het gevaar hem zeker in die aanval van Juve ligt. Dybala en higuain zijn levensgevaarlijk. Over Pepe ben ik het ook wel eens die kan er beter in staan. Zou ook een heel mooi afscheid zijn voor hem. Danilo koste wat kost op de bank zetten. Dan nog liever nacho op rb. Die doet het de laatste tijd prima als hij speelt. Carvajal alleen opstellen als hij 100 procent fit is. En het allerbelangrijkste in mijn ogen is isco in de basis. Wat hoop ik dat bale nog niet fit is als de finale er is want met hem zijn we echt stukken minder. Je ziet en je weet ook dat Benzema en Ronaldo veel liever met isco spelen dan met bale.

“We zijn geen moment angstig geweest”, haakt Marcelo daarop in. “wij zijn Madrid".
Atletico ..........

Real natuurlijk dik verdiend door. Zijn gewoon 1 of 2 klassen beter. In de finale zie ik ze ook als favoriet. Juve en Real hebben beide geweldige kwaliteiten, maar ik denk toch dat Real voetballend een stuk verder is. Daarnaast ben ik niet helemaal overtuigd van de aanvalskracht van Juve. Natuurlijk hebben ze met Dybala en Higuain wereldtoppers, maar ik heb het idee dat er vooral vanaf het middenveld te weinig komt. Natuurlijk hoort dit ook bij de tactiek, maar ik denk dat mede daarom Juve geen echte vuist kan maken tegen dit Real.

Maar goed, wie weet. Ik hoop dat Juve wint, voor Buffon, voor BBC en voor het geweldige beleid wat ze hebben getoond na het degraderen van jaren terug.

11 mei 2017 om 17:04

Er is dan ook maar 1 team in Madrid hahaha.

Het zal zeer moeilijk worden tegen Juve, die defensie baart me zorgen. Te sterk daar waar de onze barsten vertoont en al zeker met Danilo. Hopen dat Bale gewoon niet fit geraakt.

11 mei 2017 om 17:23

De defensie is ijzersterk idd, maar zelfs die defensie zie ik de kwaliteit van Real niet tegenhouden.

Overigens heeft Real in haar geschiedenis nog maar 3 Europese finales verloren van de 14. De laatste is al weer geleden van '82 tegen Liverpool. De laatste 5 won Real stuk voor stuk. In '98, in '00, in '02, in '14 en in '16.

Dit team is eraan gewend finales te winnen maar blijft hongerig. Ze zijn er op gebrand zichzelf de geschiedenis boeken in te spelen door als eerste de cl titel te prolongeren. Ik heb respect voor Juve maar geen ontzag en ik heb vertrouwen in een goede afloop mits iedereen bij Real tot het uiterste gaat.

11 mei 2017 om 13:38

Dat prolongeren brengt natuurlijk ook wat druk met zich mee. Juventus voelt zich daarnaast altijd wel lekker in de underdog positie. Veel spelers van Juve hebben de finale verloren van Barca en zullen die ervaring ook willen meenemen. Maar toch denk ik dat uiteindelijk Real gaat winnen, hoe pijnlijk ook voor Juve, puur inderdaad op basis van het feit dat Real zoveel finales heeft gewonnen.

11 mei 2017 om 14:05

Dat brengt inderdaad druk met zich mee maar dat is het hem net. Deze jongens presteren het beste onder druk en bezwijken nooit. Het zijn net de wedstrijden waar geen druk bij komt kijken waar ze zich zo vaak op miskijken door te nonchalant en zelfverzekerd te spelen.

11 mei 2017 om 15:27

Grapje zeker? In 92 speelde Real geen CL finale. Barca won hem dat jaar.

Laatste 5 werden gewonnen idd.

11 mei 2017 om 15:31

Je was me voor. Wist niet dat Koeman in 92 voor Real speelde..

ik zie juve toch wel als favoriet voor de zege vooral door die 2 wedstrijden tegen barcelona hoe juve gewoon zonder wnige moeite door is gegaan

11 mei 2017 om 13:44

ja het kan zeker maar op dit moment is juve denk toch de favoriet

Jongens die DIE Hard voor 1 club zijn alsof het je moeder is en andere clubs daardoor haten en en verblind zijn, duidt wat mij betreft op een gebrek aan intelligentie. Een voorkeur mag iedereen hebben. Je dient echter de tegenpartij ten alle tijden met respect en erkenning te bejegenen.

Zo heb ik een voorkeur voor Barca maar vind ik het middenveld en de backs van RM abnormaal. Daarnaast geniet ik van CR7 en Benzema. Enige speler waar ik me aan stoor is Sergio Ramos. En dan met name de rode kaarten die hij pakt door vlugge spelers na te trappen. Zijn last minute doelpunten zijn daarentegen wel heel belangrijk.

Laat die scheldpartijen en kinderachtige zaken varen en geniet gewoon van t spel.

Zelf denk ik dat het 50-50 is. Real speelt dit seizoen ook niet constant. Wat Zidane heeft veranderd is dat spelers meer rust krijgen. Onder Ancelotti kreeg de basiself nooit rust wat resulteerde in een blessure golf in de belangrijke maanden van het seizoen. Kroos, Modric, Ronaldo, Ramos en Bale (langdurig) geblesseerd. Ronaldo speelde bijna altijd alles. In 2014 en 2016 was Ronaldo in de halve finale en finale zeker niet fit en sukkelde telkens met een knieblessure.

Wat me wel zorgen baart bij Real is dat ze makkelijk tegendoelpunten tegen krijgen of zelfs snel twee achterelkaar. Tegen Valencia, Atletico, Depor en Villareal kregen ze in een tijdbestek van 10 min 2 doelpunten om de oren. Real begint pas aan de wedstrijd als ze achterstaan.

Finale blijft een finale. Alles kan gebeuren. Wat knap is aan juve is dat ze ieder jaar qua spelers er op 'achteruit gaan' (vertrek Vidal, Pirlo, Pogba) maar er toch weer staan. Hoor veel Madridistas zeggen dat ze juve wel oprollen, maar juve heeft het voordeel dat ze een sterk defensie hebben en dat ze twee seizoenen terug Real uitgeschakelden in de halve finale van de Champions League, maar Real heeft Cristiano Ronaldo. Wanneer Zidane Bale laat spelen dan snap ik niks van voetbal meer.

11 mei 2017 om 16:13

Sterker nog: Real heeft tegen Atleti (3-0) voor het eerst sinds de 1-0 tegen City de 0 weer eens gehouden. Daar zitten kansen voor ons

11 mei 2017 om 19:06

Vorm van de dag zal bepalend zijn 3 juni

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren