Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zinédine Zidane sluit contract bij Manchester United om bijzondere reden uit’

Laatste update:

Zinédine Zidane staat niet te springen om aan de slag te gaan in de Premier League. De 51-jarige Franse trainer is al sinds juni 2021 clubloos en werd door onder meer Foot Mercato gelinkt aan een dienstverband bij Manchester United, als opvolger van manager Erik ten Hag. RMC Sport, een doorgaans betrouwbare bron in Frankrijk, meldt echt een belangrijke reden waarom die berichtgeving niet zou kloppen.

Volgens journalist Julien Laurens ziet Zidane het niet zitten om naar Engeland te vertrekken. “Ik heb altijd gehoord dat de taalbarrière een obstakel is geweest voor zijn komst naar de Premier League. Hij spreekt geen Engels en wil het ook niet leren.” Tijdens zijn spelersloopbaan was Zidane actief in Frankrijk, Italië en Spanje. Als trainer stond de Franse legende met Algerijnse roots enkel nog voor de groep bij Real Madrid.

Laurens benadrukt dat het niet aan Manchester United ligt dat Zidane niet happig is. “Of het nu bij Manchester United of ergens anders is. Ik denk niet dat hij van het leven in Engeland houdt. Hij wilde niet als speler komen en hij wil ook niet als manager komen.” Eerder legde Zidane volgens L’Équipe een aanbod van de Algerijnse bond naast zich neer.

Manchester United is volgens Duitse media niet de enige topclub die Zidane hoopt te strikken. Volgens journalist Florian Plettenberg van Sky Sport Deutschland denkt ook Bayern München aan de Fransman, al geeft der Rekordmeister de voorkeur aan Xabi Alonso. Verder werd hij in de voorbije maanden ook gelinkt aan Juventus en het nationale elftal van Frankrijk.

In zijn geboorteland denkt men dat Zidane wacht op zijn ‘droombaan’, het bondscoachschap bij les Bleus. De oud-middenvelder hoopt erop dat Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk, na het EK opstapt. Het is een publiek geheim dat Zidane dolgraag het stokje van hem overneemt. Deschamps ligt echter nog tot en met het WK van 2026 vast.

Zidane begon zijn trainersloopbaan in de jeugd van Real Madrid. In 2016 werd hij vanuit het tweede elftal doorgeschoven naar de hoofdmacht. Hij won in zijn eerste periode bij de club drie keer op rij de Champions League. Later keerde hij nog eens terug als trainer, toen legde hij nog eens beslag op de Spaanse competitie. Zidane werd twee keer verkozen tot wereldclubtrainer van het jaar.

Het is niet voor het eerst dat Zidane wordt gelinkt aan een dienstverband bij Manchester United. In 2021 was hij naar verluidt een van de kandidaten om Ole Gunnar Solskjaer op te volgen als oefenmeester en ook in 2019 was Zidane in beeld in Manchester. RMC Sport verwacht echter niet dat hij ooit werkzaam gaat zijn in de Premier League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ah een echte fransoos dus

Zidane gaat niet naar United. Hij was destijds ook al in beeld om Solskjaer op te volgen en had het toen ook afgewezen om gelijke redenen. Waarom zou het nu opeens anders zijn. Daarnaast blijft het zijn wens om bondscoach van Frankrijk te worden. Dat kan eventueel na het EK mocht Deschamp er voor kiezen om op te stappen.

29 februari 2024 om 10:40

Zo maakte ik mijn werkstukken ook altijd, samenvattingen op basis van andere artikelen

Een Fransoos die Engels praat doet mij altijd denken aan de inspecteur op mijn profielfoto: ham-bur-ger.

Maar als Zidane echt geen Engels wilt leren zal een baan in de Premier League er niet snel in zitten nee. Echter is Engels doorgaans wel de voertaal in de voetbaltop en ik denk dat hij zich ook echt wel verstaanbaar kan maken in het Engels. Een beetje als Louis van Gaal: "I believe that we can come an end".

29 februari 2024 om 10:43

The dead or the gladiools.

Peter Sellers is voor mij de enige echte

29 februari 2024 om 10:54

That’s a whole different cookies

29 februari 2024 om 10:55

Ahhhh, inspector Clouseau, je geweldig.
Rene Artois uit Allo Allo is ook zo'n type die boven komt drijven bij dit soort berichten.
Ongelofelijk eigenlijk dat zo'n voetballer de Engelse taal iet machtig is, echt typisch een Fransoos, zeker van zijn generatie.....gewoon geen Engels leren.

Als je weinig binding hebt (cultuur of taal) dan snap ik het wel, was wellicht anders geweest als hij zelf ooit in Engeland had gespeeld toen ‘ie prof was. Bovendien; voor het geld hoeft ‘ie het niet te doen. Vind dit zelf helemaal niet zo’n “bijzondere” reden.

Ik denk dat alleen ploegen met absolute topselecties een optie zijn voor Zidane. Bondscoach van Frankrijk worden of weer een keer terugkeren bij Real. Ik zie hem niet als een trainer die een ploeg kan opbouwen en richting de top kan brengen, daarom zie ik ook geen andere ploeg waar hij zo snel zou instappen.

29 februari 2024 om 11:18

Hij heeft ook aangegeven open te staan voor Juventus.

Ik heb altijd begrepen dat Zidane niet naar Manchester wil omdat zijn vrouw er nog niet dood gevonden wilde worden... Maar geen Engels beheersen is ook wel een valide punt

Lijkt mij logisch dat je liever een ploeg wil trainen waar je ook de voertaal van kent. Zeker als trainer want anders is het gewoon heel moeilijk om je ideeën over te brengen. Ook is Manchester United gewoon een trainerskerkhof in de laatste jaren waar je ook moeilijk van spelers afkomt die er al jarenlang zitten.

29 februari 2024 om 14:19

Lijkt mij ook logisch dat je een club wil trainen waarvan je de taal spreekt.
De rest van je opmerking begrijp ik niet. Ok, de spelers waar je moeilijk vanaf komt is duidelijk, maar hoezo trainers kerkhof?? Real heeft de laatste 13 jaar meer trainers gehad dan United!!

29 februari 2024 om 17:06

Omdat elke coach na Ferguson gefaald is?

Tsja, hij wil geen Engels leren.
Ik vind het eigenlijk maar heel erg bizar dat een Fransman geen Engels kan spreken. Waarom krijgen zij dat niet gewoon geleerd?

Echt eng volk dat alleen hun eigen taal blijft spreken, ook in het buitenland. En dan raar opkijken als ze niet krijgen wat ze willen of niet begrepen worden...

Denken dat hun eigen taal ook superieur is, bah.

Maar snap wel dat Zidane het nu niet meer wil leren als hij ook aanbiedingen uit andere landen, waar hij gewoon Spaans/frans kan spreken, krijgt.

29 februari 2024 om 12:28

Ik ken ook weinig Engelse die Frans kunnen

29 februari 2024 om 14:05

Klein verschil is alleen dat Frans als taal volgens mij niet eens in de top 5 meest gesproken talen komt....

Je hebt Engels, Mandarijn. Spaans, Portugees en Arabisch geloof ik alleen al die ver boven Frans staan.

Overigens zijn er voldoende Engelse die Frans kunnen spreken hoor

29 februari 2024 om 14:38

Je weet dat praktisch bijna heel Afrika Frans spreekt toch? Portugees staat nog maar net in de top 10…

29 februari 2024 om 13:40

Kan ook Italiaans volgens mij. Dus kan wel terecht bij Juventus lijkt me

Zizou moet wachten tot Don Carlo stopt bij Real en daar het stokje wederom overnemen. En dan doorgaan met heel Europa te slopen met Real Madrid, in mijn ogen de mooiste club van de wereld.

29 februari 2024 om 12:54



Wel makkelijk: steeds lekker de club trainen die het makkelijkste is qua selectie en mogelijkheden. Heb het idee dat hij ook bondscoach wil worden alleen en echte uitdagingen uit de weg gaat. Ga dan naar een Juve die echt een wederopbouw nodig hebben en waar hij zelf ook gespeeld heeft. Of Marseille? zelfde verhaal als Juve. Lijkt vooralsnog de makkelijke weg te kiezen.

29 februari 2024 om 14:03

Mja, toen ik dat punt aandroeg werd ik nog net niet onthoofd... Waarom zou Zidane automatisch succes brengen als hij het alleen nog maar bij Real heeft laten zien? Natuurlijk knap die 3 CL achter elkaar, maar ik vind niet dat hij daardoor een elite coach is ofzo, met die groep hadden andere coaches ook kunnen leveren.

29 februari 2024 om 14:28

Eens.
Kijk voor de grap even wie hij in prime vorm onder zijn hoede had in de seizoenen 2015/2016, 2016/2017 en 2017/2018. En los daarvan nog absurd goede spelers. Ik bagatelliseer het niet compleet, maar hij heeft het maar bij 1 club laten zien onder de meest ideale omstandigheden. En sindsdien heb ik het gevoel dat hij echte uitdagingen niet echt aan durft te nemen.

Imo zeker nog niet tot het rijtje Klopp, Ancelotti en Guardiola.

Ik snap nooit dat men Zidane omschrijft als een coach.
Hij is geen coach. Wat hij doet is me niet duidelijk maar hij is een ex-speler die een paar jaar coach is geweest, en al jaren geen opdracht als coach aangenomen heeft niettegenstaande er voortdurend geruchten zijn die hem linken aan toch niet de minste clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren