Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We weten hoe we Ziyech willen gebruiken, maar dat ga ik nu niet zeggen’

Laatste update:

Eerder deze maand zei Marc Overmars dat Ajax Hakim Ziyech ‘honderd procent zeker’ niet zou gaan kopen, maar nu is hij toch bezig met de komst van de sterspeler van FC Twente. Overmars verwacht dat er deze week nog een aantal middenvelders zullen vertrekken uit Amsterdam, waardoor er toch ruimte komt voor Ziyech. Het is onduidelijk wie er weg zullen gaan.

/

Er zou belangstelling zijn voor Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Lasse Schöne. “Dat is ook de reden dat we Hakim Ziyech erbij willen hebben", zei Peter Bosz tegen De Telegraaf. "En de nederlaag bij Rostov kan ook wel eens van invloed zijn geweest op zijn mogelijke komst. Want hij is er nog niet hè. We weten hoe we hem willen gebruiken, maar dat ga ik nu niet zeggen. Dat geeft misschien wel onnodige onrust in de groep."

Technisch directeur Ted van Leeuwen verwacht niet dat er zondag al een akkoord komt tussen Twente en Ajax over Ziyech. “Je weet het nooit zeker in het voetbal, maar met een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat er vandaag niets meer gebeuren”, zei Van Leeuwen tegen De Telegraaf. Een eerste bod van Ajax werd in ieder geval afgewezen.

De komst van Hakim Ziyech zou goed nieuws zijn voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou er een club zijn die een vergelijkbaar bedrag voor Sinkgraven wilt betalen als Ajax voor hem betaald heeft ?? Dan is het wel interessant om Sinkgraven van de hand te doen. Verder mogen Viergever , Serrero, El Ghazi en Schone ook nog verkocht worden wat mij betreft. Wel moet Marc dan nog minimaal een nieuwe verdediger, Ziyech en een nieuwe buitenspeler halen.

28 augustus 2016 om 18:10

Hij is niet beter geworden (eerder slechter) en is nu ook een aantal jaartjes ouder. Dus ik denk het niet.

28 augustus 2016 om 18:14

Viergever is degelijk genoeg om erbij te houden vind ik. Valt niet op en z'n uitstraling is niet die van Jaap Stam, maar zeker nuttig en goede mentaliteit.

Serero en Schone moeten doorgeselecteerd worden, met alle respect en waardering voor verrichte diensten.

28 augustus 2016 om 18:17

Niet goed genoeg, hij deed een Van Rhijntje tegen Rostov door er niet kort op te zitten. Mede door zijn schuld viel de eerste treffer.

28 augustus 2016 om 18:23

Haha door zijn schuld? Wat dacht je van Tete die totaal geen tegenstand biedt aan de spits. Ben het met je eens dat Viergever daar te veel ruimte geeft, maar doelpunt komt voor mij qua schuld op naam van Tete

28 augustus 2016 om 18:30

Viergever kwam al tekort bij az. Schandalige aankoop. En dat die er nog steeds is en speelt.. snap er niks van. Haps of Madu erbij en Ziyech. Mssn nog een buitenspeler maar ze hebben Cerny nog.

28 augustus 2016 om 19:17

Viergever was anders een prima vervanger van Riedewald toen die voig seizoen geblesseerd raakte. Geen topper maar wel bruikbaar als back-up, valt zelden echt uit de toon.

28 augustus 2016 om 19:47

Onder De Boer ja. Die Ajax potdicht maakte. Onder Bosz valt het op dat Viergever maar een zeer beperkte verdediger is.

28 augustus 2016 om 21:46

Viergever doet het helemaal niet slecht voor een reservespeler. Snap ook niet waarom ze Viergever erbij betrekken. Hij is een verdediger en ik zie geen verdediger van Ajax vertrekken de laatste 3 dagen.
Als Ziyech wordt gekocht, dan is dat denk ik omdat Ajax een speler gaat verkopen die een flinke verkoopsom zal opleveren. Bazoer zijn naam is al eens genoemd. El Ghazi zijn naam is genoemd. Het zou mij niets verbazen als een van deze spelers weg zijn voordat het 1 september is. Nou zal iemand wel zeggen dat El Ghazi een aanvaller is en dus het argument over Viergever dan hetzelfde zou moeten wezen. Maar ik zie meer mogelijkheden met schuiven om die rechtsbuiten positie toch in te kunnnen vullen. Traore was vandaag bv de optie die werd gebruikt.
Heb verder ook geen andere geruchten gehoord over een andere Ajacied die verkocht zou kunnen worden.
We zullen spoedig weten met wie we het moeten doen dit jaar.

Trouwens hoorde net van Arno Vermeulen over de roep dat Overmars maar de laan uit gestuurd moest worden. Wat is die Arno toch een belachelijke representatie voor de Nederlandse journalistieke gilde. Dat is nog veel erger dan de prestaties van Ajax in het Europese voetbal. Ja, we kunnen een beetje gaan twisten over mogelijke betere spelers die Ajax had kunnen halen. Maar feit blijft toch dat we toch gezonder blijven worden terwijl er toch geld wordt uitgegeven voor nieuwe spelers. En niet zo weinig ook dit jaar. Maar Ajax heeft ook een langdurig project om voor te reserveren voor het oog. Dan kun je niet uit het oog verliezen want dat kan later een gegarandeerde inkomstenpost worden ipv te rekenen op inkomsten uit transfers en Europa wedstrijden. Zeker nu de CL al helemaal moeilijk haalbaar gaat worden voor NL clubs met de komende veranderingen.

28 augustus 2016 om 20:48

Eens, enkel zou ik schone er gewoon bij houden. Valt vaak toch prima in en schiet er zomaar eens eentje in met ze zwabberschoten. Kan geen kwaad erbij

En toch verwacht Twente vandaag geen akkoord meer. Worden 3 drukke dagen nog. Ben wel benieuwd hoe Ajax Ziyech gaat gebruiken komt wel rond denk ik. En welke spelers er vertrekken en na welke club ze gaan.

28 augustus 2016 om 18:54

Vragen jullie je nu echt af hoe ze Ziyech gaan gebruiken? Wat dachten jullie van de nr 10 positie? Moeilijk he. Of moet hij zijn speelstijl veranderen om in de Ajax systeem te passen?

28 augustus 2016 om 19:27

Je hebt het nu wel over de 10 positie, maar meestal komt ie vanf een vrije rol van rechts....

28 augustus 2016 om 19:53

Ik neem aan dat hij inzetbaar moet zijn op twee, of misschien drie posities: nr. 10, hangende vleugelspeler op rechts, en eventueel rechtshalf. Ik denk dat hij in ieder geval een vrije rol krijgt, waar hij ook komt te staan (waardoor de rechtshalf positie het minst voor-de-hand-liggend is).

Meest logisch lijkt me nr.10, Klaassen op 8 en Bazoer (hopelijk blijft hij) op 6 (en mogelijk op 8). Gudelj back-up voor 6. Van de Beek, De Jong en/of Nouri speelminuten gaan gunnen. Als Sinkgraven blijft, back-up voor Ziyech, of hangend op links.

Van hieruit moet er de komende jaren heel scherp gelet worden op de verschillende kwaliteiten in de selectie. Voorhoede en achterhoede moeten doorgeselecteerd en verder versterkt worden.
In de achterhoede is wat mij betreft alleen Tete een zekere basisklant. Maar gezien het feit dat Bosz wil dat iedereen kan aanvallen, zal Tete uiteindelijk wel vertrekken. Veltman is erop of eronder, maar met een hele degelijke man naast hem wel goed genoeg. De andere verdedigers zijn normaal gesproken back-up materiaal. Sanchez weet ik nog niet.
Voorhoede is Younes goed, El Ghazi twijfel ik over. Cerny moet de stap naar het eerste gaan maken, is klaar voor regelmatige minuten. Dolberg in ieder geval aanhouden voor de spitspositie, Cassierra kan ik nog niets over zeggen.

28 augustus 2016 om 19:54

Bosz heeft inderdaad al gezegd dat Ziyech de nieuwe nummer 10 wordt.

Hangend op recht ten koste van El Ghazi en indirect ook Dolberg en Cassierra. Of op 10, Klaassen een linie terug en ten koste van Gudelj, Bazoer of Riedewald. Enige logische opties toch?

Vooral benieuwd wie vertrekt, verwacht Bazoer naar Inter of Napoli.

28 augustus 2016 om 18:14

Hangend op rechts is de reden waarom hij niet naar Feyenoord wilde komen. 10 is de beste optie.

28 augustus 2016 om 18:17

Ik dacht de reden dat hij niet Feyenoord ging was, omdat hij geen garantie had voor een basisplaats of heb ik dat mis?

28 augustus 2016 om 18:40

Hij speelt bij Twente vaker hangend op rechts dan op het middenveld. Bovendien heeft PB een voorkeur voor de punt naar achter. Dat hij dat niet altijd speelt heeft te maken met het feit dat hij Riedewald nog achterin nodig heeft. Zodra dat niet meer het geval is, zal Ajax zonder 10 gaan spelen.

28 augustus 2016 om 19:08

Wat een keuze ook om toen naar twente te gaan. Had hem graag bij feyenoord gezien. Dit is wel het voordeel van ajax als het niet loopt kunnen ze er nog een hoop poen tegenaan knallen

28 augustus 2016 om 19:20

Toen was het een hele logische keuze!

Ik zie niet zo heel veel argumenten voor Ajax om de prijs te kunnen drukken. Ze hebben genoeg geld in kas, hebben Ziyech nodig en hebben eigenlijk geen alternatieven op korte termijn. Twente kan sparren met interesse van andere clubs. Ik denk dat het bedrag ongeveer 11 miljoen gaat worden.

28 augustus 2016 om 18:41

Als Ziyech zelf zijn keuze heeft gemaakt, is de belangstelling van andere clubs niet zo veel waard. Tenzij Ajax dan met een belachelijk laag bod komt, zal de druk bij Twente liggen om de deal rond te maken.

De waarde van de transfer kan rond de elft miljoen komen, maar dat zal er in eerste instantie niet betaald worden. Het zullen de aanvullende voorwaarden, zoals doorverkoop percentage zijn, die tot deze waarde zullen leiden.

28 augustus 2016 om 19:24

@raulduke #7
Van Leeuwen heeft al aangegeven dat het hoogste bod niet van Ajax afkomstig is en toch blijft FC Twente onderhandelen met Ajax. Hierdoor lijkt het me dat Ziyech aangegeven heeft vooral (niet uitsluitend natuurlijk) naar Ajax te willen. Het feit dat Ziyech volgens de media (hoe betrouwbaar dat is, is natuurlijk ook maar weer de vraag) al akkoord is met een meerjarig contract met Ajax versterkt dat gevoel bij mij.
Persoonlijk hoop ik dat er een buitenlandse club is die meer biedt want ik hoef Ziyech niet bij Ajax te zien.

28 augustus 2016 om 19:56

Dan ben je een uitzondering op de ajacieden op dit forum. Zoals ik de berichtgeving lees is het beklonken. Vind ergens ook dat ajax gwn die 14 mln op tafel moet leggen. Ajax heeft het geld en Twente heeft bestaansrecht zonder de opbrengsten. Al is het om je eigen competitie in stand te houden.

28 augustus 2016 om 20:02

Het kan natuurlijk best zijn (dat gevoel heb ik) dat Van Leeuwen zei dat Ajax niet het hoogste bod heeft gedaan, om de druk/prijs op te voeren.

Hoe dan ook moet Overmars niet zo moeilijk doen. Zoals @raulduke hierboven zegt, er is geen reden om de prijs te drukken. Ik denk dat Ajax deze deal harder nodig heeft dan Twente.

28 augustus 2016 om 20:10

@blondknowledge #52
Wat heb ik te maken met de Ajacieden op dit forum? Daarnaast heb ik al genoeg reacties van Ajacieden gelezen op dit forum die de komst van Ziyech niet als noodzaak zien.
En dat jij vindt dat Ajax maar gewoon die 14 miljoen op tafel moet leggen, mag natuurlijk maar ik vind niet dat Ajax dat moet doen. Ajax heeft misschien geld maar dat betekent niet dat Ajax zomaar met geld moet strooien.
PSV bijvoorbeeld heeft ook niet meteen voldaan aan de vraagprijs van FC Utrecht en heeft ook onderhandeld.
En daarnaast schijnt Ajax niet eens het hoogste bod te hebben gedaan dus laat FC Twente hem maar verkopen aan de club die het hoogste bod heeft gedaan.

28 augustus 2016 om 20:22

@strandbal #54
Ik ben juist hartstikke blij dat Overmars moeilijk doet. Het moet toch niet zo zijn dat de technisch directeur van een andere voetbalclub simpelweg bepaalt wat Ajax bereid is om te betalen. Dat is juist de taak van Overmars en dat doet hij in mijn ogen alleen maar goed.
Let wel: ik zeg nergens dat de technisch directeur van een andere voetbalclub niet zijn vraagprijs mag bepalen en maar akkoord moet gaan met hetgeen Overmars/ Ajax aanbiedt. Als het aan mij ligt, verkoopt Van Leeuwen Ziyech daadwerkelijk aan de voetbalclub die het hoogste bod heeft gedaan en dat is op dit moment dus niet Ajax.
Als jij niet begrijpt dat Ajax/ Overmars probeert de prijs te drukken en zo min mogelijk probeert te betalen voor een speler dan denk ik dat je misschien even moet nagaan waarom Ajax nog niet zo lang geleden financieel niet echt lekker zat.
In tegenstelling tot jou heb ik niet het idee dat Ajax deze deal harder nodig heeft dan FC Twente. Ajax zal heus wel blijven bestaan zonder Ziyech en mogelijk komt er weer een seizoen zonder prijzen maar als dit een seizoen wordt waarin Peter Bosz de vrijheid krijgt om Ajax 1 naar zijn hand te mogen zetten en dan vanaf volgend seizoen echt draaiend heeft dan heb ik daar vrede mee.
Ik heb liever dat Peter Bosz straks ruimte heeft in Ajax 1 om af en toe Nouri dan wel De Jong minuten te gunnen.
En FC Twente kan toch "makkelijk" Ziyech tegen een hoger bod bij een ander voetbalclub kwijt? Nou dan is dat toch een win-win-win situatie in mijn (!) ogen.

28 augustus 2016 om 20:25

Ik vind 14mln een marktconforme prijs voor die jongen. Daarnaast houd Ajax Twente er ook mee in stand. Dus in belang van de competitie vind ik dat. Snap natuurlijk heus wel dat Overmars daar maling aan heeft. Maar ik hoor van jou geen alternatief voor 'het creativiteits probleem', anders dan dat jij het niet nodig vind. Daarbij komt ook nog dat ajax enkele middenvelders dreigt te verkopen

28 augustus 2016 om 21:48

@blondknowledge #60
En Overmars vindt mogelijk €8 miljoen marktconform.
In mijn ogen is het niet de taak van Ajax om FC Twente in stand te houden. Daarnaast schijnt er toch een andere voetbalclub een hoger bod op Ziyech te hebben gedaan dan Ajax dus dat is toch nog beter voor FC Twente.
Ik vind inderdaad de aankoop van Ziyech niet noodzakelijk omdat er totaal geen zekerheid is dat Ziyech net zo goed presteert bij Ajax als bij Heerenveen en Twente.
Daarnaast heeft Ajax nog Sinkgraven, Nouri en De Jong als creatieve spelers.
Maar ik vind ook niet dat er een "creativiteitsprobleem" is. Youness als ook Traore vandaag lieten genoeg creativiteit zien en speelden zichzelf gewoon vrij.

28 augustus 2016 om 22:08

Sinkgraven is echt niet van het niveau Ziyech met alle respect. Zelfs Klaassen blijft ver achter als je hem vergelijkt met Ziyech. Hier haalt Ajax echt een topper binnen. Ajax wil creativiteit en Twente biedt dat. Laat Marc 'netto' Overmars zijn werk doen. Wie weet sleept hij er een mooie deal uit (inclusief voor zijn portemonnee)

29 augustus 2016 om 09:53

Klaassen kan niet wat Ziyech kan, maar dat is viseversa ook het geval. Denk dat zij met Riedewald erachter een zeer sterk, elkaar aanvullend middenveld kunnen vormen.

28 augustus 2016 om 20:09

Sparren met interesse van meerdere clubs? Dat valt toch heel erg tegen voor Twente. Bijna niemand heeft zich serieus gemeld voor Ziyech, die bij Twente heel zwaar op de begroting drukt en (terecht) daar weg wil. Overschat de positie van Twente niet. Denk dat het 8 miljoen wordt met twee of drie gratis huurlingen die kant op

Ik denk hangend op rechts, maar ik wil Dolberg niet op de bank zien... Die is 18 maar zijn loopacties en zijn slimmigheid lijkt het alsof hij wel 25 is .

Echt jammer dit. Ik had hem liever bij mijn favo club. Als hij later naar de pl of Spanje wilt is dit een slimme stap. Al ben ik wel benieuwd waarom hij liever zelf toch naar Ajax gaat dan Fener, hij had ten slotte een persoonlijk akkoord. In 1 of 2 dagen is hij ael erg snel overgehaald.

28 augustus 2016 om 18:37

Hij had ook wel graag naar Fener gewild, maar die club kon niet aan de vraagprijs voldoen en is afgehaakt. De speler en de club kunnen wel een akkoord hebben, maar als de club niet eens in de buurt komt van het gevraagde bedrag kun je je afvragen wat ze bezield heeft om Ziyech een aanbieding te doen.

Nouri terug naar A1 en Ziyech laten wennen aan het Ajax spelletje in Jong Ajax.

28 augustus 2016 om 18:29

Die 'grap' is echt allang al niet meer leuk en Nouri mag bovendien niet eens meer uitkomen in de A1

28 augustus 2016 om 18:53

Dat bepaal ik zelf wel, dank je. Kon er smakelijk om lachen.

On: Ajax moet nu gewoon niet miepen en de 15 miljoen ophoesten die Twente vraagt voordat er een beter buitenlands alternatief voor Ziyech komt. Marc slaat een gigantische flater als hij dit nu niet rond krijgt nadat hij eerst aangegeven had net voor Hakim te willen gaan.

28 augustus 2016 om 20:34

Ajax moet niet miepen? Dat bepalen ze zelf wel om je eigen woorden te gebruiken. Ajax moet ook geen 15 miljoen betalen dat bepalen ze zelf wel. Maar goed is ook makkelijk praten als het nieuw jou geld is. Ajax hoeft wat mij betreft Ziyech niet te halen. Is een fantastische speler maar totaal geen fysiek en duel kracht en dan zie ik liever Nouri speeltijd krijgen.

Waarom moet/mag Bazoer weg? Die jongen moet nog minstens 2 jaar bij Ajax blijven zodat je er de vruchten van kunt plukken.

28 augustus 2016 om 18:33

Helemaal eens. Ajax hoeft voor het geld niks te verkopen dus of er moet een 30miljoen tegenover staan of Ajax is weer krankzinnig kortzichtig bezig en is het weer kapitaal aan het vernietigen.

28 augustus 2016 om 19:18

Als er een club met grote bedragen gaat wapperen en de speler wil zelf dan ben je als club kansloos, je weet toch hoe het gaat?

28 augustus 2016 om 19:28

Het probleem van Bazoer is dat hij op dezelfde positie kan spelen als Klaassen, maar hij scoort minder vaak. Maar het kwaliteitsverschil is niet zo groot. Ik denk dat Ajax een heel goed bod op hem heeft ontvangen dat ze niet kunnen weigeren.
Daarbij heeft hij wel last van frustratie als hij niet tot spelen komt.

Ik hoop met Klaassen punt naar voren en a la barca met Riedewald erachter. Dan heb je het beste middenveld van de Eredivisie. Wel moet ajax een nieuwe linker centrale verdediger halen om het gemis van Jairo op te vangen

28 augustus 2016 om 19:00

Kashia lijkt mij ideaal, is een leider achterin, kent het spel van Bosz al en is 29 jaar dus die kan nog wel 3 jaar mee.

28 augustus 2016 om 19:08

Juist Robinho! En dan Tete - Veltman - Sánchez - Dijks achterin. Laat deze verdediging maar eens 5 wedstrijden staan. Younes - Traore (of Dolberg of Cassiera) - Cerny voorin. Is Muric er nog trouwens? En El Ghazi op de bank. Prima!

28 augustus 2016 om 19:20

Muric is naar Pescara in Italie, verhuur met optie tot koop.

28 augustus 2016 om 19:19

Ik heb altijd geleerd dat je op het middenveld een loper, een passer en een verdediger nodig hebt. De loper is Klaassen, de verdediger is Guldej of Bazoer (of Riedewald), we hebben nu nog geen passer, Zyech is een passer dus past perfect.

Gezien het huidige wanbeleid bij Ajax zie ik ze er voor aan nu een in slechte vorm verkerende Bazoer ineens veel te goedkoop van de hand te doen. Als dit gaat gebeuren zijn ze absoluut niet meer serieus te nemen en kan je spreken van kapitaalvernietiging gezien deze jongen van 19 vorig jaar Ajax zo nu en dan op sleeptouw moest nemen. Ook Sinkgraven gaan ze niet voor 7miljoen kwijtraken. Gewoon geduldig zijn met die mannen en Ziyech halen. Ook in de breedte mag Ajax weleens bijna gelijkwaardig materiaal hebben.

28 augustus 2016 om 19:21

Je kunt Ajax een hoop verwijten maar niet dat ze slecht verkopen, inkopen is meer het probleem ...

28 augustus 2016 om 20:03

Fisscher is anders voor een fooi de deur uit gelopen. Milik camoufleert veel in positieve zin, maar Ajax doet het niet exceptioneel goed qua verkopen.

28 augustus 2016 om 21:11

van der Hoorn hebben ze vrij goedkoop weggedaan. Terwijl hij steeds beter begon te spelen.

29 augustus 2016 om 13:36

Fischer is na zijn blessure nooit meer de oude geworden en zit nu bij Boro ook op de bank.

29 augustus 2016 om 13:39

VD Hoorn was ip bankzitter en had nog maar een contract voor een jaar, dan mag je niet veel eisen. Speelt ook niet bij Swansea (helaas).

28 augustus 2016 om 19:49

Je weet toch wel wat de term kapitaalvernietiging betekent hoop ik? Je kunt de leiding van Ajax veel verwijten maar kapitaalvernietiging is er zeker niet één van!

28 augustus 2016 om 23:03

de kapitaalvernietiging zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [kapi'talvərnitəxɪŋ] het waardeloos maken van een investering door er geen gebruik meer van te maken

Volgens mij maakt Ajax nu geen gebruik van Bazoer vanwege zijn slechte vorm. Niks mis mee, maar gezien zijn staat van dienst weet je dat hij de kwaliteit heeft en van toegevoegde waarde kan zijn voor Ajax. De waarde van Bazoer gaat alleen als hij niet speelt echt niet vooruit. Dus Ajax kan hem nu niet voor een topprijs verkopen. Dus als ze hem verkopen, wat totaal onnodig is, is het kapitaalvernietiging.

peter bosz check deze even.

Krul
Tete
Sanchez
Veltman
Dijks
Ziyech
Gudelj
Klaassen
Traore
Dolberg
Younes
28 augustus 2016 om 19:17

Je opstelling klopt niet. Riedewald reserve..

Ik hoop echt dat Ajax Hakim Ziyech op de juiste manier en juiste positie zal gebruiken en niet een hele andere speler op een hele andere positie van hem wilt maken, want dat gebeurd nog weleens bij Ajax. Dat deden (of proberen ze nu nog) met Mateo Cassierra, die in de eerste paar wedstrijden vanaf de flanken opgesteld stond, terwijl hij het best als diepe spits tot zijn recht komt, ze stellen Daley Sinkgraven soms weleens als vleugelaanvaller op, maar die komt het beste tot zijn recht als nummer tien en bij Lerin Duarte stelden ze hem negen van de tien keer ook niet op de juiste positie op, want die kwam het best tot zijn recht op het middenveld (nummer tien), maar ik kan me herinneren dat hij weleens als linksback en vleugelaanvaller en soms op het middenveld werd opgesteld, want in mijn ogen werd er een soort van Urby Emanuelson van Duarte gemaakt: die werd bij Ajax ook op allerlei verschillende posities opgesteld (niet alleen bij Ajax trouwens, maar even als voorbeeld over Emanuelson).

Vandaag reageerde ik nog in de topic om live mee te praten bij de wedstrijd Go Ahead Eagles tegen Ajax en daarin gaf ik aan dat ik Davy Klaassen nutteloos vond en kort daarna scoorde hij, maar dat is het enigste wat ik niet nutteloos aan Klaassen vind: hij scoort zijn goals, maar voor de rest heeft hij niets.

Hij speelt op de tien positie, maar is totaal niet creatief. Hij kan andere spelers niet vrij voor de doelman zetten, hij kan zelf niks creëren, hij heeft geen goede techniek en ik kan me nog herinneren dat Klaassen, toen hij pas bij het eerste van Ajax kwam, vergeleken werd met Dennis Bergkamp en dat hij volgens mij de grootste Ajax-talent sinds Bergkamp wordt genoemd, maar als ik aan Bergkamp terugdenk, dan denk ik aan een sierlijke voetballer, die echt een schitterende techniek had, veel goals maakte, veel assists gaf en andere spelers liet scoren en daar komt Klaassen bij lange na niet in de buurt en daar in de buurt zal Klaassen ook nooit komen in mijn ogen.

Ik kan me ook nog herinneren dat Daley Blind bij Ajax (en nu eigenlijk nog) vaak bekritiseerd werd door vele mensen, omdat hij altijd balletjes breed en terug gaf, maar Klaassen doet precies hetzelfde en bij Blind vind/vond ik het niet erg, omdat Blind meestal als linksback, centrale verdediger of verdedigende middenvelder stond opgesteld en die hoeven van mij niet te strooien met mooie passes en andere spelers vrij voor de doelman zetten, dat moeten in mijn ogen de creatievere spelers, de spelers die op de tien positie staan, doen en aangezien Klaassen op de tien positie staat en dat niet kan, heb ik persoonlijk liever iemand als Hakim Ziyech.

Ziyech heeft al die punten:

- Is een leiderstype, dat heeft hij laten zien bij FC Twente.
- Is technisch erg goed.
- Kan andere spelers in scoringspositie brengen.
- Kan zelf veel goals maken.
- Is conditioneel beter dan Klaassen, die op mij best vaak moe overkomt na ongeveer 60 à 70 minuten.
- Kan wedstrijden openbreken met een individuele actie: Klaassen kan dat niet, die moet zelf ook bediend worden en dat terwijl hij de nummer tien is.
- En is een echte nummer tien.

Zoals ik al vaker in andere topics heb aangegeven: probeer Klaassen nog te verkopen. Misschien dat Frank de Boer nog interesse heeft om hem naar Inter Milan te halen? Mits iedereen fit is en Ziyech daadwerkelijk komt, op de een of andere manier heb ik wel het gevoel dat hij alsnog komt, dan zou ik in deze opstelling spelen (zie opstelling).

Krul
Tete
Veltman
Riedewald
Dijks
Bazoer
Ziyech
Gudelj
el Ghazi
Traoré
Younes
28 augustus 2016 om 19:32

Man man wat een mafkees joh. Heeft Davy je vriendinnetje afgepakt ofzo?

Gouden schoenwinnaar, aanvoerder, twee assists minder dan de door jou verheerlijkte Zyech, in een team waar de druk en weerstand 100x hoger liggen. Laten we alsjeblieft geen conclusies trekken over Zyech zijn kwaliteiten op basis van vorig seizoen.

Begrijp me goed, Zyech is een interessante speler, ook voor Ajax, maar laat me je uit de droom helpen, dit is de verlosser niet en ook met hem heb je Davy Klaassen keihard nodig. Je staart je echt blind op een dieptepassje, Klaassen is een topper voor Ajax' begrippen. He-le-maal van god los als je zegt dat ze die moeten lozen.

Zyech? Overlegd mooie cijfers, uit een seizoen waarin hij met een stel amateurs werd opgesteld die werkelijk elke bal direct bij hem moesten inleveren zodat hij er wat leuks mee kon proberen. Dat lukte geregeld, maar als Klaassen zoveel ballen kreeg en elke vrij trap zou nemen had hij 20 assists en 25 goals gemaakt.

Zyech is welkom maar heeft alles nog te bewijzen. Ik zet er alvast een kratje bier op dat Bazoer het verder gaat schoppen dan hij. 100 procent,

28 augustus 2016 om 23:27

Helemaal met jou eens. We hebben toch allemaal vorig jaar de wedstrijden van Ajax gezien zonder Klaassen. Daar zag je gewoon dat ze hem nodig hadden.

Vind deze zelfoverschatting echt irritant bij sommige spelers . Suarez miste ook een keer een panenka bij een gelijke stand voor Ajax . Hoor je mensen zeggen "tja als hij m maakt hoor je niemand " . Vind t egoïstisch tov je teamgenoten die er keihard voor werken om een goed resultaat neer te zetten en jij besluit om ff de show te stelen bij een gelijke stand . Echt ongelooflijk

15 miljoen euro voor Ziyech is een koopje, hij hoort gewoon in de rijtje van Isco en Gotze. Je verkoopt hem nog voor een recordbedrag naar een topclub en als dat niet lukt dan heb je alsnog een creatieve speler met een mooie trap. De enige vrije trap specialist bij Ajax is Schone en die word nooit opgesteld wat ik ook nooit begrepen heb.

Zo zeg, ze weten al hoe ze ziyech gaan gebruiken... zal wel intensief gescout zijn dan. Verbaast me dat ziyech niet eerst een seizoen in jong Ajax moet om het systeem te leren kennen...

Die gaat echt wel komen. Heb er nu wel vertrouwen in. Het gaat wel een paar centen kosten.

De verrassing is des te groter: AZ is in verregaande onderhandelingen met Zyech omdat Henriksen aan Hull City verkocht is.

28 augustus 2016 om 20:50

Yeah right! Dat wordt met veel geluk hooguit Bel Hassani!

Wie er dus vertrekt is de grootste vraag. Nogal een verschil of Bazoer vertrekt of good old Schöne!

Hopelijk voor Ajax gaat Overmars deze transfer niet verknallen, want daar
is deze knaap best toe in staat. Zag en hoorde hem bij NPO Eredivisie,
en dacht even dat er iemand met beperkt verstand stond te bazelen.
Maar het was echt de TD van Ajax. Een in en in trieste vertoning,
en weet dan dat van der Sar als AD het niet veel beter doet.
Dit is anno 2016 de leiding van Ajax. Dan begrijp je ook beter waarom
het bij Ajax lijkt op een stuurloos schip.....

28 augustus 2016 om 23:28

Ik denk dat Overmars allen die functie heeft om zijn naam, want voetballen kon ie wel.

Vindt het wel iets voor van Praag als hij het niet redt bij de UEFA om voorzitter te worden.

Waarom denken aan centen na zijn carrière? Kan hij niets anders meer doen na zijn voetbalcarrière ?
Ik zou het bij Leeds wel gaan proberen als die kans gaat komen mocht het mislukken kan je vast wel weer terug bij ADO komen en heb je het toch weer geprobeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren