Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We lieten Ajax voetballen, terwijl we wisten dat ze sterk aan de bal zijn’

Laatste update:

Bayern München begon dinsdagavond als de grote favoriet aan de wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Ajax (1-1), maar mocht blij zijn dat het nog een punt overhield aan het duel met de Amsterdammers. Niko Kovac, trainer van de Duitse grootmacht, deelde na afloop een compliment uit aan de ploeg van trainer Erik ten Hag, maar vond dat zijn eigen team het niet goed deed. Volgens Kovac moet de Duitse topclub weer even terug naar de basis.

“Er ontbrak vandaag meer dan ik vooraf had verwacht, of wat het team van tevoren had verwacht”, zegt Kovac op de clubwebsite van Bayern München. “In de eerste vijftien minuten deden we veel goed en maakten ook een doelpunt. Maar we wisten de zekerheid niet in te bouwen. We stonden zelfs toe dat de tegenstander langszij kwam. Ajax werd vervolgens sterker en speelde erg goed.”

Volgens Kovac ging er te veel mis op het veld bij Bayern. “We leden te vaak balverlies en zochten in sommige cruciale situaties veel te snel de bal naar voren. Dan ga je fouten maken en word je als ploeg onzeker”, aldus de trainer. “Dan moet je terug naar de basis: hard werken en je duels winnen. Maar Ajax heeft het goed gedaan vandaag, dus wij moeten leven met een punt.”

Doelman Manuel Neuer zag dat Ajax bij vlagen sterker was. “Het was geen gemakkelijke wedstrijd. We begonnen goed en hadden alles onder controle. Maar we lieten Ajax voetballen, terwijl zij sterk aan de bal zijn. Dat wisten we vooraf. We liepen tegen problemen op en moesten een tegendoelpunt slikken”, aldus Neuer, die met Bayern in een slechte fase zit. “Twee punten uit de laatste drie wedstrijden is niet genoeg. Maar we komen er wel weer bovenop.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terug naar de basis? Kovac gaat teveel terug naar de basis met Muller en Ribéry die al klaar zijn. Ribéry heeft al 4 jaar in de CL niet gescoord toen Gnabry erin kwam werd Bayern gevaarlijker en Muller die maar rondjes loopt te rennen. James die al na 10 gefrustreerd vertrok, het zou me niet verbazen als die jongen terug wilt naar Real.

3 oktober 2018 om 07:35

Ribéry vond ik de meest dreigende bij Bayern hoor. Constant in beweging en zijn first touch is goud waard. Was blij toen hij werd gewisseld.

3 oktober 2018 om 07:40

Zijn dribbels misschien, toen Gnabry erin kwam was hij meteen gevaarlijker dan Ribéry in 74 minuten. Het ging veel te traag waardoor Ajax mee kon. na de wissel (Ribéry en Robben) begon het veel sneller te gaan.

3 oktober 2018 om 07:49

Dat’s waar. En Mazraoui had m op een gegeven moment wel goed in de pocket en dat had ik na zo een slecht begin niet verwacht.

3 oktober 2018 om 07:53

Heb niks gevaarlijks van Ribery gezien. Dribbels die hooguit uitmondden in uiteindelijk een tikkie terug of een corner. Die man is voor het absolute topniveau inderdaad al een jaar of 5 klaar.

3 oktober 2018 om 10:15

Al 5 jaar klaar? De man werd 4 jaar geleden derde bij de gouden bal verkiezing.
Nu is hij inderdaad niet meer van topniveau. Prima voor de Bundesliga.

3 oktober 2018 om 13:01

Nee dat was in 2013, 5 jaar geleden dus. En zijn 'topjaar' was ook zijn laatste goede jaar. Overigens vond ik Robben in dit jaar veel beter (maar daar valt over te discussieren)

3 oktober 2018 om 07:51

Goretzka en James op de bank en dan klagen over balverlies.

3 oktober 2018 om 08:21

Precies Bayern was aan de bal heel matig , en Kovac had totaal geen tactisch plan om mee te komen met Ajax. Met name in de as was Bayern voetballend heel beperkt. De kansen de ze kregen kwamen juist door werklust
inzet en hoge lange ballen vanaf de flanken.

3 oktober 2018 om 10:19

Het tactische plan was wel duidelijk in de eerste 10 minuten. Bayern wilde vol gas druk zetten en Ajax geen meter ruimte geven.
Doel was waarschijnlijk binnen 20 minuten 2 goals maken, dan was het klaar.

Ajax was daar ook een kwartier door overblufd, maar kwam er steeds beter in. Zij voetbalden zich onder de druk uit van Bayern.
Ik vind het dan ook meer aan de spelers te wijten dat zij hier geen antwoord op hadden en door de 'jongetjes' van Ajax uitgespeeld werden.

3 oktober 2018 om 11:09

Tadic die zich op het middenveld liet terug zakken was een van de redenen waardoor Ajax onder die druk kon uit voetballen. Daardoor creëerden ze op het middenveld continue een overtal situatie. Als coach hoor je hier op de anticiperen en dat gebeurde niet.

3 oktober 2018 om 09:08

Ik snap iets niet. Ik zie altijd aankopen van Bayern voorbij komen op voetbalwebsites, maar zie ze nooit terug in de opstelling. Het is altijd dezelfde kern spelers die er ondertussen al honderd jaar speelt. Alsof Bayern alleen aankopen doet voor de reservebank, ofzo.

3 oktober 2018 om 10:01

Kan je wel bijna zeggen, het lijkt wel alsof de aankopen worden gedaan om de fans tevreden te stellen om zo vervolgens Ribery, Robben en Muller weer op te gaan stellen.

Ajax voetbalde gewoon knap onder de druk uit.
Echt heel goed van ajax.
Enige zwakke punt was schöne die zijn man liet lopen bij de 1-0 en te trage handelingssbelheid heeft voor ajax.
En het overzicht bij neres was af en toe even jammer.
Maar het was niet slecht.

3 oktober 2018 om 07:32

En toch pakte Schone het wel weer op. Vind vaak dat ie wat traag is, maar de sluwe oude vos kwam wel weer naar boven en met bijna een prachtige beloning

3 oktober 2018 om 07:33

Ja dat doet hij ook.
Het was niet slecht helemaal niet.
Maar als het eenmaal op tempo is de wedstrijd heeft hij er het meeste moeite mee.

3 oktober 2018 om 07:34

Maar stel je eens voor als Frenkie daar stond??

3 oktober 2018 om 07:37

Hier sluit ik me bij aan. Geweldig balgevoel en een goede trap, maar zijn handelingssnelheid is gewoon veels te traag. Toch best veel ballen die hij of verspeelt of zichzelf vastloopt en dan naar een tegenstander speelt die dan weer half gedels staat oid. Jammer maar voor mijn gevoel geen basismateriaal meer.

3 oktober 2018 om 07:42

En ook even alle complimenten aan ten hag, winter en schreuder.
Geweldig om tadic als spits te gebruiken.
Dat miste ik onder Bosz.

3 oktober 2018 om 07:47

Bosz had dan ook niet de beschikking over Tadic.

3 oktober 2018 om 08:02

Waarom miste je dat als we een dolberg in bloedvorm hadden🤔

3 oktober 2018 om 08:04

Nee wel over andere zoals nouri.
Gaf united eens niemand om te dekken en ik ben benieuwd hoe de final dan was gegaan.
Nu was het zo voorspelbaar als wat.

3 oktober 2018 om 10:15

Hij heeft helemaal geen moeite met het tempo. Ik vind dat zo'n onzin. Ook zijn handelingssnelheid is gewoon prima. Mazraoui had schone ook kunnen coachen die staat daar ook nog achter. En Schone had dat duel met Hummels toch wel verloren.

3 oktober 2018 om 11:56

Melvin, het is overduidelijk dat Schone steeds trager wordt in alles. Maar dat komt ook door zijn leeftijd, ik denk dat Frenkie zijn plek over gaat nemen.

3 oktober 2018 om 07:54

Vond Neres ook overzichtelijk juist meer dan prima. Die bal die hij Tadic op een presenteerblaadje geeft als voorbeeld nemend. Speelde echt zeer goed.

3 oktober 2018 om 08:05

Hij was prima maar hij kon een paar keer iemand weg sturen wat hij niet zag. Maar hij was gewoon goed.

3 oktober 2018 om 08:17

Daarom hoop ik - en ik vermoed ook meerdere Ajax fans met mij - dat als Frankie weer fit is, Ajax op dezelfde wijze blijft spelen qua opstelling, alleen dan Schone ernaast en Frenkie erbij.

3 oktober 2018 om 08:59

Ajax heeft het zeker heel goed gedaan, maar ik vond Bayern echt enorm zwak zonder bal. Ze zette amper druk en het veld was vaak veel te lang. Als je zo speelt, weet je dat Ajax er op een goede dag zo doorheen snijdt, en gelukkig was dit zo'n dag.

3 oktober 2018 om 09:05

Ze zetten zeker wel druk alleen ajax speelde zich er gewoon goed onderuit.
Heeft niks te maken met bayern.
Kijk maar wat een ruimte ze hadden als ze zich er weer onderuit hadden gespeeld.
Zoveel ruimte krijg je niet als de tegenstander geen druk zet.

3 oktober 2018 om 09:17

Ze zette inderdaad wel druk, maar niet als collectief. Vaak waren ze met een man of 5 aan het pressen, op de backs en middenvelders van Ajax, en als Ajax daar dan doorheen voetbalde lagen er continue grote gaten naar de verdediging van Bayern. Die hebben het veld bij tijd en wijle veel te groot gelaten

Hier heeft Ajax goed van geprofiteerd, al was het natuurlijk nog beter (en meer verdiend) geweest als ze 'gewoon' gewonnen hadden.

3 oktober 2018 om 15:15

Dat is gewoon goed voetballend er uit komen.
Gebeurde in 95 ook altijd.
Als je het goed doet heb je gelijk een zee van ruimte.
Ze mogen blij zijn dat frenkie niet mee heeft gedaan.
Die weet beter raad met die ruimte dan wie dan ook.

3 oktober 2018 om 15:43

Ze zette juist wel druk als collectief, maar nadat Ziyech op die manier drie keer een counter inleidde, was het duidelijk dat, dat hem niet ging worden. Juist ook omdat Neres het eerste uur echt bijna onhoudbaar was. Dan moet een team keuzes maken en zeker een team dat in zwaar weer verkeerd gaat dan domme zogenaamd veilige keuzes maken.

3 oktober 2018 om 13:53

Wat dan te zeggen van Blind? Schone begon matig maar herstelde zich prima. Ook ik vind hem in fases te traag, maar vergeleken met Blind is hij een snelheidsduivel;-). Waarom heeft Ajax voor Blind in godsnaam meer dan 16 miljoen neergeteld? Ik was al blij dat hij gisteravond niet in de defensie stond, want daarvoor komt hij veel en veel tekort, en op het middenveld kan hij het gewoonweg niet belopen - zie gisteravond diverse situaties. Nee, voortaan de Jong op de positie van Blind gisteravond en Blind mooi naar de tribune. Die komt in alles tekort voor Ajax.

3 oktober 2018 om 15:14

Blind was sneller dan schöne qua handelen.
Echt vele malen sneller en kwam niet in de problemen.

3 oktober 2018 om 14:49

Schöne zat idd fout bij dat doelpunt maarja wie zou je voor hem in de plaats kunnen brengen misschien zelfde opstelling als gisteravond en dan ipv schöne frenkie erin of toch eiting denk dat je met schöne dan veel meer zekerheid en ervaring heb oo het veld wat erg belangrijk is. Wober vond ik trouwens fantastisch spelen ik zeg lekker laten staan centraal achterin

Eenmaal wakker en klaar om zo weer richting kantoor te rijden, ben ik nog steeds aan het na genieten.

Als je toch eens na gaat dat Bayern voor het eerst sinds eind december 2013 thuis punten heeft laten liggen in de groepsfase van de Champions League, zegt dat veel over wat voor prestatie Ajax gisteren geleverd heeft, dat zelfs bijna geresulteerd heeft in 3 punten (wat ook nog niet eens onverdiend was geweest).

3 oktober 2018 om 07:49

Was een lekker potje hè. Ga ook met een heerlijk gevoel weg nu. Werk ze

3 oktober 2018 om 07:56

Ik ben nog steeds aan het balen. Zo jammer, zou inderdaad datzelfde gevoel moeten hebben, maar ze hadden gewoon moeten winnen gezien de kansen. Dat overheerst nu.

3 oktober 2018 om 08:06

Ajax had echt moeten. Die kans voor van de Beek is 9 van 10 keer een goal en die redding van Neuer op Schone... wauw. Balen voor Ajax, maar daar liet hij wel zien waarom hij de beste keeper is.

Geweldige teamprestatie. Goede opstelling. Blok achterin met 2 echte verdedigers, ervaring ervoor zonder echt diep te gaan, opkomende backs en een tadic als aanspeelpunt die ook erg goed beviel. Dan met vd Beek, Neres en Ziyech erom heen, zou het lekker even laten staan zo!!

3 oktober 2018 om 08:41

Zeker. Eindelijk Wober als echte verdediger naast de Ligt waardoor die juist weer meer rugdekking kon geven aan Mazraoui. Ik hoop dat Wober nu echt een basisplaats heeft verdiend en in de basis mag blijven staan. Dan staat het verdedigend een stuk beter. Moeten Schone, Blind en de Jong maar uitzoeken wie daar gaan spelen.

3 oktober 2018 om 08:53

Gewoon een middenveld met: Frenkie de Jong, Blind en Ziyech. Dat werkt het beste

Onana
Mazraoui
De Ligt
Wober
Tagliafico
Ziyech
Blind
Frenkie
Neres
Dolberg
Tadic

Schone heeft blijkbaar een vip - positie bij de club. Hij kan nog best van waarde zijn als 2e stand-in van FdJ maar moet toch langzaamaan denken aan afbouwen of vertrekken transfervrij ofschoon ik verwacht dat hij graag bij Ajax wilt blijven.
Met Frenkie zal het team alleen maar sterker worden ongeacht de ervaring van Schone maar daarintegen door het snellere handelingsoverzicht van Frenkie veel meer en beter ten goede komen.

3 oktober 2018 om 10:18

Wat? Schone speelde een prima wedstrijd. Hij is altijd de gebeten hond maar zonder hem draait Ajax altijd minder op 1 of andere manier.

3 oktober 2018 om 10:50

Ben wel eens dat Schöne de minste speler was gisteren en dat hij dat vaker is. Op zich een zeer nuttige speler die echt wel van waarde is voor het team. Maar ik zou ook Frenkie op zijn plek zetten en verder de opstelling gelijk houden tov gisteren (dolberg nog rouleren met Tadic/ziyech/neres/vd Beek, maar dat terzijde)

Schöne is van waarde geweest voor Ajax en is nog steeds een nuttige kracht. Maar ik denk dat in dit team er genoeg kwaliteit rondloopt om van Schöne een 13e man te maken.

3 oktober 2018 om 11:23

Schone was echt niet de minste.
Het is ook weer typisch Nederlands dat je na een goede pot niet over de positieve dingen gaat praten maar het negatieve er uit willen trekken.

3 oktober 2018 om 11:43

Sorry hoor maar écht niet alleen na deze pot. Schöne heeft zijn kwaliteiten maar iedereen kan zien dat het minder wordt en plaats moet maken voor de aanstormende nieuwe lichting.
Tevens zie ik weinig negatieve reacties waaronder slechts deze van jou voorbij gaan, vrijwel iedereen incluis mijzelf zijn erg positief, zelfs ongelofelijk blij en opgetogen ook de doorgaans criticasters.

3 oktober 2018 om 14:20

Wie vond jij dan de minste aan de kant van Ajax? Schöne speelde voor mij wel een voldoende hoor en was ook niet de minste speler op het veld. Maar aan de kant van Ajax was hij dat wél. Bij de tegengoal dekte hij niemand terwijl Hummels die vlak bij hem stond vrij kon inkoppen, hij was daar hoofdverantwoordelijk voor. Tijdens de wedstrijd maakte hij veel goed door soms goede combinaties aan te gaan en hij was met zijn goede vrije trap nog bijna matchwinner geworden. Maar met hoe goed de rest speelde, kan ik niemand noemen die minder goed speelde dan Schöne die toch bij tijd en wijle moeite had met het tempo.

Ik heb zo een vermoeden dat de Bayern spelers na de vroege 1-0 al dachten dat de buit binnen is. Ze gingen onbewust verslappen en Ajax kreeg na de 1-1 zelfvertrouwen. De druk lag compleet bij de thuisclub. Iedereen verwachte in Nederland dat Ajax daar zou verliezen. Voor Bayern is deze avond niet het einde van de wereld, maar wel een wake up call.

3 oktober 2018 om 09:16

Ik denk dat een hoop mensen niet beseffen hoe goed Ajax kan voetballen en het was zeker niet de zwakte van Bayern hoor , want die opmerkingen heb ik ook al gelezen en gehoord het was juist dat Bayern les kreeg in positiespel met een ongekend tempo van Ajax wat ik zelden zie in de arena , Bayern is gewoon overklast en niks geen onderschatting gewoon tureluurs gespeeld kijk even naar de kansen verhouding , en ik ook was verbaast en had zeker niet eens op een gelijkspel gerekend maar nu kijk ik met spanning uit naar Benfica of ze dit ook kunnen opbrengen .

3 oktober 2018 om 09:28

Ik had juist wel het idee dat er wat te halen viel. Ik had het met mijn collega over die voor Ajax staat dat Ajax zeker wel een punt ging pakken omdat Bayern totaal niet in vorm is en was. Maar het goede spel van Ajax had ik dan weer niet verwacht ook omdat Ajax de laatste 2 wedstrijden moeizaam speelde. Maar echt alle credits naar Ajax goed gespeeld jammer dat je de 3 punten niet pakt dat is h ewt enige miniscuul smetje op de avond.

3 oktober 2018 om 09:43

@040vaart,
Dat is het dus. Die wedstrijd in Eindhoven zat nog te veel in m'n hoofd. Ten Hag heeft ook een goede avond gehad. Niemand had Wober achterin verwacht of Blind op het middenveld. Ook dat Huntelaar en Dolberg niet begonnen was toch wel een verrassing.

3 oktober 2018 om 10:56

Precies. Dit is precies wat de Hollandse school is. Druk zetten en er proberen onder uit te voetballen. Ik kon het bijna niet geloven, maar we domineerde gewoon de wedstrijd bij vlagen.

3 oktober 2018 om 12:00

007 Aangename verassing, Wober wil ik al maanden zien. En Blind hoort op het middenveld. Huntelaar heb je niet veel aan in zo een pot, en Dolberg is net fit dus erg logisch allemaal.

3 oktober 2018 om 09:24

Ajax acteerde al voor zij zelf scoorde al beter en kregen snel steeds meer vat op de wedstrijd, aangevoerd door de mateloze inzet van Neres.
Bayern werd simpelweg volledig overrompeld en was het doelpunt van Ajax een verdiende gevolg van.
Het leek Bayern voetballend allemaal te snel te gaan en dat is de grote verdienste gisteravond van de uitstekende inzet van de hele ploeg, niemand liet grote steken vallen en dan is Ajax een ware voetbalmachine.

De key zat gisteren volgens mij in de backs van Ajax. Ik denk dat Ten Hag Bayern goed geanalyseerd heeft, en toen tot de conclusie kwam dat Bayern kwetsbaar is tegen offensieve backs.

Daarom zag je Mazraoui en Tagliafico ook zo vaak rond de 16 van Bayern.

Hoewel ik af en toe mn hart vasthield, werd er gewoon werelds uitverdedigd. Bij zowat iedereen veel rust en goede passes. Ongelooflijk hoe ze zich er af en toe uitspeelde.

Deze bayern gaat zeker niet ver komen. Ze spelen al jaren met oude spelers. Volgens mij verschilt hun selectie van nu nauwelijks van die van 5 jaar geleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren