Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Vraag Messi wie hem beslissende passes geeft, hij zal zeggen Cesc’

Laatste update:

Na acht seizoenen in het shirt van Arsenal keerde Cesc Fàbregas in de zomer van 2011 terug naar de club waar het voor hem allemaal begon, Barcelona. Trainer Arsène Wenger van the Gunners baalde ervan dat hij de middenvelder moest laten gaan, maar besefte ook dat hij zich erbij neer moest leggen. De Franse oefenmeester is van mening dat Fàbregas niet de waardering krijgt die hij verdient.

/

Xavi en Andrés Iniesta worden doorgaans gezien als de belangrijkste secondanten die sterspeler Lionel Messi heeft bij Barça, maar volgens Wenger wordt Fàbregas daarbij ten onrechte over het hoofd gezien. “Cesc is niet alleen een grote persoonlijkheid, maar ook een extreem intelligente voetballer. Hij ziet alles eerder dan andere spelers op het veld”, laat de Arsenal-coach weten aan Eurosport.

“Dat is zijn grootste kwaliteit. Spelers met zijn visie zijn degenen die ervoor zorgen dat je een winnend team wordt. Het is alsof hij binnen de lijnen een telescoop in zijn hoofd heeft”, vervolgt Wenger. “Ik denk dat het interessant zou zijn als tijdens een wedstrijd wordt gefilmd waar hij allemaal naar kijkt. Hij kijkt voortdurend om zich heen, om te zien wat er om hem heen gebeurt”, weet le Professeur.

/

“Als hij de bal krijgt, heeft hij al gezien hoe de situatie is. Hij heeft een kaart van het voetbalveld in zijn hoofd, van de eerste tot en met de laatste minuut. En hij is een afmaker, want zijn passes geven altijd de doorslag. Als je Messi op een dag vraagt wie de speler is van wie als eerste een beslissende pass verwacht, dan zal hij antwoorden dat dit Fàbregas is”, voorspelt Wenger.

De ervaren oefenmeester treurt ondertussen nog altijd om het vertrek van de spelverdeler. “Fàbregas zei eens dat hij erg verdrietig was toen hij Arsenal verliet. Hij was niet de enige! Ik heb gevochten om hem bij ons te houden, maar diep van binnen wist ik ook wel dat hij weg zou gaan. Hij is opgegroeid in Barcelona, zijn opa werkte voor de club, hij doorliep er de jeugdopleiding, ze hadden het beste team ter wereld”, somt de Fransman op.

“Ik gaf me daarom over aan zijn wens om terug te keren, ik denk dat dat ook de meest logische beslissing was. Ik bewonder hem: hij kwam hier op zijn zestiende, samen met zijn moeder. ‘Ik kom naar Arsenal omdat ik weet dat je vertrouwen in me zult hebben’, vertelde hij. Ik vraag me soms af waar hij toen de persoonlijkheid vandaan haalde. Ik heb er veel respect voor, dat hij zijn club destijds verliet.”

Denk je dat Cesc Fàbregas ooit nog terugkeert bij Arsenal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klopt Wenger. Bij Arsenal viel zijn wijde blik en spelinzicht nogal op een strooide hij met mooie passes. Bij Barca is hij echter één van de velen. Iniesta en Xavi hebben minstens zo'n goed overzicht en vooral Iniesta is erg vaak aangever van Messi. Fabregas doet goed mee bij Barca, maar hij is niet dé geen spelbepaler.

9 april 2014 om 13:30

Zijn belangrijkste wapen is bij Barcelona onbruikbaar, die perfecte lange passes die hij bij Arsenal gaf geeft hij bij Barcelona niet. De Fabregas van Arsenal zou beter bij Real Madrid passen.

9 april 2014 om 13:43

stravven,
inderdaad en de Ozil van Real Madrid zou uitstekend bij Barça passen!

9 april 2014 om 13:48

Bijvoorbeeld die pass van hem op Messi tegen Real toen hij in het begin scheef naast schoot dat was de echte Fabregas hoe hij het beste tot zijn recht komt, ik vind dat spel moet door evalueren, als Xavi minder wordt en Tiki taka minde gaat lopen kan je je beter richten op hoe je het maximale uit Fabregas/messi en Neymar kan halen.
Ik ben blij dat hij niet bij Real zit overigens dan zou hij echt geweldig zijn en 40 assists per jaar hebben.

9 april 2014 om 14:32

Real heeft Modric en Alonso al voor de perfect lange bal ...

9 april 2014 om 13:32

Dani Alves vindt Messi anders ook heel erg makkelijk. Van alle spelers hebben die nog wel de beste klik imo.

9 april 2014 om 14:27

Fabregas is dit seizoen koning assist hoor bij Barcelona. Iniesta heeft 9 assists en Xavi maar 2 in de Primera terwijl Fabregas op 18 staat.

Messi 11 assists, Alexis 11, Neymar 10, Pedro 9.

10 april 2014 om 02:59

Fabregas heeft 12 assists in de Primera Division.

On: Fabregas is niet zo goed als hij toen bij Arsenal was. Weet niet of het aan de speelstijl ligt of aan Cesc zelf..

11 april 2014 om 13:43

Hoe kom je bij 12?

Hier heb je een mooi overzicht:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/
cesc-fbregas/leistungsdaten/
spieler_8806.html

Vind hem nu niet meer zo bijzonder als dat hij was in Engeland. Ook heeft hij voor mij heel erg afgedaan door die Engelse mentaliteit te laten varen en mee te gaan in de Spaanse. Ging zelden zeuren, liggen en gaf nooit op.

Helaas is het 1 en ander veranderd, jammer want hij was by far de beste speler van EPL

9 april 2014 om 13:47

By far de beste van de EPL? Wist jij dat Rooney, Ronaldo, Torres, Gerrard, Lampard, Vidic er toen ook waren of? Laat staan Scholes.

9 april 2014 om 13:51

Man je snapt toch wel wat ik bedoel. Op zijn positie dus als 10 was Fabregas destijds echt wel de beste middenvelder van de epl hoor. Ronaldo, flankspeler, Torres spits, Gerrard 6/8, Lampard ook meer een 6/8, Vidic verdediger.

Op zijn positie als 10 was Fabregas destijds echt wel de beste (in zijn prime dan).

Anders kan ik ook Terry, Drogba en bijvoorbeeld Essien opnoemen..

9 april 2014 om 14:26

Ja dat wel, maar speelde Fabregas niet vaker op CM?

9 april 2014 om 16:25

Hij speelde op CM eigenlijk ja, maar met veel drang naar voren. Was sws de beste middenvelder van de Epl op dat moment. Nog nooit zo'n geweldige speler gezien aanvallend op het middenvelder, in zijn rol. Gerrard en Lampard zijn andere types, dus dat is lastig te vergelijken.

9 april 2014 om 13:50

Sorry hoor, maar wat bedoel je met Spaanse of Engelse mentaliteit? Die grenzen zijn allang vervaagd, ik zie wekelijks meest belachelijke gele en rode kaarten gegeven worden in Engeland en matennaaien is er net zo aanwezig als in Spanje. Je kan hele compilaties vinden van typisch engelse spelers die zich schuldig maken aan diven of kaartenvragen. Gisteren ook weer vanuit Chelsea en PSG kant dives gezien, met handjes wapperen voor een gele kaart, de scheids onder druk zetten en tijdrekken. Wat is daar typisch Engels aan? Het gebeurt bij elke club en overal.

9 april 2014 om 14:13

Nou nee, in de spaanse competitie is het gewoon extreem veel erger. Maar het zit ook een beetje in het temperament. Zo zijn spelers uit spanje/brazilie/argentiene/urugay gewoon vaak.

9 april 2014 om 14:45

Meer dan 60% van PL bestaat uit buitenlanders en het is bovendien een fabeltje dat alleen Zuid Europeanen en Zuid Amerakanen matennaaiers. Kijk alleen naar Eredivisie van afgelopen weekend.

Verander de naam Cesc Fabregas in David Silva en alles klopt wat Wenger hier heeft gezegd.

9 april 2014 om 13:25

Wat heeft David Silva in godsnaam met Fabregas, Barcelona, Messi of Arsenal te maken?

9 april 2014 om 13:25

Hahaha wat een domme reactie kerel. Lees je uberhaupt wel??????? David Silva heeft nooit met Messi gespeeld, nooit bij Arsenal gespeeld. Deze mag echt op de nominatie van domste reactie 2014, gefeliciteerd

9 april 2014 om 13:27

Jij hebt Cesc niet gezien in zijn tijd bij Arsenal, toen was hij echt een van de beste middenvelders ter wereld, maar sinfs hij naar Barcelona gegaan is lijkt hij minder goed te zijn geworden.

9 april 2014 om 15:09

Als je omringd bent door mindere spelers, spring je er automatisch ook sneller bovenuit. Bij Barcelona valt hij gewoon minder op omdat je daar nog betere spelers als hem hebt. Bovendien was het team van Arsenal gebouwd rond hem, bij Barcelona is zijn rol veranderd en moet hij in dienst van Messi spelen. Het blijft echter nog steeds een van de beste middenvelders ter wereld, maar in een beter team.

9 april 2014 om 13:29

Dat zijn opa werkte bij barca en dat hij de jeugdelftalen van barca doorliep?

9 april 2014 om 15:45

Ik heb net het artikel even teruggelezen en, op jouw aandringen, Cesc Fabregas verwisseld voor David Silva. Thanks daarvoor, heb meerdere keren moeten lachen!

Messi doet 90% zelf, dat passje degene die hem de bal voor het laatst gaf, krijgt een assist op zn naam logisch

9 april 2014 om 13:21

Degene die de bal het laatst geeft is niet altijd degene die een assist op zn naam krijgt hoor...

Top voetballer Fabregas. Vooral in zijn laatste jaar bij Arsenal was hij echt fenomenaal als hij speelde. Het blijft jammer dat Van Persie en Fabregas die periode niet veel wedstrijden samen hebben gespeeld, dat was echt een genot om naar te kijken.

Fabregas is een soort mix van Iniesta en Xavi. Xavi is meer de passer, iniesta dribbelt in verhouding wat meer. Fabregas heeft een sublieme steekpass en wordt in mijn ogen ook onderschat. Hij komt wel echte snelheid te kort om absolute wereldtop te worden (als hij dat nog niet eens). Ik kijk in ieder geval erg graag naar hem, het liefst ooit nog in een Arsenal shirt maar dat is erg onwaarschijnlijk.

Wauw nooit geweten dat Barca het 'Ebste' team ter wereld 'haden'. Dank voor deze openbaring VZ!

On: fenomenale speler. Schat Iniesta echter toch nog wel een stuk hoger in.

Ik had hoge verwachtingen van Cesc, maar hij valt inmiddels enorm tegen. Vaak de zwakste schakel op het middenveld. Veel balverlies, slecht in de kleine ruimte, traag, geen individuele actie en vaak onzichtbaar wanneer het spel zich snel verplaatst.
Af en toe geeft hij een goede steekbal. Echter dat vind ik te weinig voor een speler van Barca.

Fabregas speelt veel te ver naar voren. Misschien dat hij op de plek van Xavi nog de oude Fabregas kan zijn maar nu komt hij op posities terecht waar hij gewoon veel te traag en niet explosief genoeg voor is, dat schiet gewoon niet op. Vind het nu echt een trage saaie luie speler en hij voegt niks toe aan Barcelona als hij voorin speelt.

Helemaal mee eens. Ook nog altijd mijn favoriete speler, echt schitterend hoe hij uit het niets mensen een op een met de keeper kan zetten. Ook de meest complete passer die ik ken, links of rechts, crosspass, voorzet, steekpass, kaatsen, hij kan het allemaal perfect en hij ziet het vanaf het veld nog sneller dan ik terwijl ik overzicht over het hele veld heb als ik naar de tv kijk.

Hoe zeer ik ook fan ben van Ozil, Fabregas vervangen kan hij niet en dat kan niemand. Het prachtige voetbal van Arsenal was altijd extreem afhankelijk van Fabregas, hij verzorgde in zijn eentje het hele aanvalsplan. Sinds zijn vertrek is er ook nooit meer zo mooi gevoetbald als toen hij nog wel bij Arsenal speelde. Extreem jammer dat hij nu een van de velen is bij Barcelona, want hij kan in zijn eentje waar je normaal 4 spelers voor nodig hebt.

9 april 2014 om 13:37

Gaat Zelalem niet in de buurt komen volgens jou? Hij lijkt in meerdere opzichten op Cesc. Een beetje manke loopstijl, een steekbal waarvan je mond openvalt, prachtige draaibeweging waarmee hij steeds de ruimte vindt,...
Of is dit te hoopvol? Want ik wil terug het Arsenal zien van in die periode. Tegenwoordig is het twee keer niks.

9 april 2014 om 14:08

In potentie misschien wel ja, maar hij heeft spelers om zich heen nodig die hem beter maken, zoals elke jeugdspeler dat nodig heeft. Daarom ontwikkelt een Wilshere zich ook nauwelijks. Die heeft behoefte aan een team waaraan hij zich kan optrekken, voordat hij zelf de kar kan dragen. Nu wordt van hem verwacht dat hij het verschil maakt, maar daar is hij niet klaar voor.

9 april 2014 om 14:17

Ik denk dat het bij Wilshere ook een kwestie is van wat meer zijn hoofd te gebruiken. Hij vliegt elk duel in alsof het levensbelangrijk is, waardoor hij te vaak geblesseerd geraakt. Een middenvelder heeft nood aan lange fitheid, om fysiek en ritme op te doen. Een adequate verdedigende middenvelder die een groot deel van dat belastende loop- en duelleerswerk opknapt, zou daar natuurlijk wel bij helpen.

Dat is niet waar wenger wat messi ongetwijfeld zal zeggen als hij 1 speler moest kiezen was het geen iniesta xavi of fabreagas maar danii alves!!!

Op het moment dat ht tijd werd om te oogsten met cesc en robin raakte er altijd 1 vd 2 geblesseerd. ontzettend jammer dat die 2 nooit een seizoen lang allebei fit waren. waren gemaakt voor het arsenal voetbal.

Fabregas is niet meer zo bepalend met een assist als in zijn tijd bij Arsenal. Bij Barcelona krijg je van de tegenstander toch veel minder ruimte, waardoor het moeilijker is om een gaatje te vinden. Fabregas heeft dit een paar maanden geleden ook nog aangegeven in een interview.

Bij Barcelona is hij overigens een van de spelers die in staat is om een speler vrij voor het doel te zetten. Ik denk overigens dat Messi en Iniesta net zo goed zijn in dit aspect van het spel, waarschijnlijk zelfs beter.

Fabregas is een topspeler en merendeel wat Wenger zegt klopt. Maar qua handelingssnelheid en kort wegdraaien loopt hij zwaar achter op Iniesta en Xavi.

9 april 2014 om 13:31

Qua lange ballen loopt hij kilometers voor, maar daar kan je niets mee tussen alle korte mensen bij Barcelona.

9 april 2014 om 13:38

Het wegdraaien van Fabregas is van een onwaarschijnlijk niveau hoor. Bij Arsenal draaide hij steevast de juiste kant op, alsof hij daar een zesde zintuig voor had. Bij Barcelona komt hij gewoon niet tot zijn recht.

10 april 2014 om 03:02

Fabregas lijkt veel trager te zijn geworden. Hij voelt zo traag en zwaar.. jammer want bij Arsenal was hij de beste middenvelder van de Pl.

Ik snap niet waarom mensen zeggen dat Fabregas minder is dan Xavi. Zeker de laatste 2 jaren is Fabregas qua rendement veel en veel beter dan Xavi. Ik begrijp ook nooit de kritiek die hij krijgt. Laatst was er op voetbalzone de lijst met de meeste assists van europa en daar staat hij ver boven Xavi en Iniesta.

9 april 2014 om 13:44

Assists zeggen niet alles, er is een reden waarom al jarenlang Xavi en Iniesta de basisspelers zijn bij Spanje terwijl Mata, Silva en Cesc banken terwijl ze meer assists hebben, dat is omdat het betere voetballers zijn en meer bijdragen aan het gehele spel, ze leggen de fundament van aanvallen, bepalen het tempo, controleren het middenveld en geven vaak de assist op de assist.
De reden dat Barca minder is dan een paar jaar terug heeft grotendeels te maken met dat Xavi minder is door zijn leeftijd.

9 april 2014 om 13:48

Alle eigenschappen die je nu opnoemt over Xavi en Iniesta belichaamde Cesc in zijn eentje bij Arsenal. Met daarbovenop assists en doelpunten.

9 april 2014 om 13:50

Ja in een competitie vol met ruimte en in de omschakeling, niet tegen geparkeerde bussen waar 4 man op je duiken als je de bal aanraakt.

9 april 2014 om 13:55

En in een ploeg waar meer in de diepte werd bewogen.

9 april 2014 om 16:28

Engeland is nou niet echt de competitie met veel ruimte..

9 april 2014 om 18:11

Wel vergeleken met wat Barca krijgt.

Messi heeft de beste klik met Alves.
Cesc komt nooit goed uit de verf omdat hij niemand diep kan sturen en alles heel snel moet gebeuren met korte strakke passes in de kleine ruimtes, ideaal in counter ploegen of in Engeland waar je volop ruimte krijgt, niet bij Barca in zware duels.
Let maar op vanavond zie je Fabregas niet, buiten het tempo uit het spel halen, onzichtbaar zijn of aanvallen verkloten. De handelingssnelheid is te hoog en hij denkt niet zo snel als bv Messi of Iniesta.
Beste is om met Alexis centraal te beginnen en indien we voor staan, cesc erin in de tweede helft voor die beslissende lange bal om het af te maken, dan is hij wel perfect.

Cesc heeft toch al mooi wat assists gegeven dit jaar. Misschien minder doelpunten gemaakt, maar dat maakt niet uit. Het is gewoon een schitterende voetballer, die echt wel bij dit Barca past wat mensen ook willen beweren. Hij is het die Xavi zal moeten opvolgen op die positie, en dat weet ie ook.

Men moet nagaan he, deze jongen had op zijn 20ste 13 goals en 23 assists in 45 wedstrijden. Welke 20-jarige kan dat zeggen?

9 april 2014 om 14:26

Hazard

Xavi en Iniesta zijn net zo beslissend hoor meneer Wenger, misschien zelfa beslissender...

Slap verhaal. Zoals in de eerste post aangegeven is er geen andere assistkoning dan Iniesta. Die man is soms erg vervelend, maar wel echt twee klassen beter dan Fabregas, die de top net niet lijkt aan te kunnen.

Fabregas speelt zeer sterke wedstrijden maar helaas vrij regelmatig ook wat minder. De Cesc van Arsenal is bij Barca nog niet te bewonderen geweest helaas. Mede omdat hij bij Arsenal de man was en bij Barca een van de elf. Evengoed is hij heel belangrijk en inderdaad een van de betere aangevers van Messi. Wat niet wegneemt dat hij waarschijnlijk nooit de Fabregas van Arsenal zal worden in Camp Nou.

Volgens mij zegt hij dan Dani Alves.

Geweldige speler en bij Arsenal was hij één van de beste middenvelders ter wereld. Jammer dat hij naar Barca ging en daar is hij ook nooit terug gekomen in zijn geweldige vorm. Hij wordt daar anders gebruikt en ik vind het ook echt een schande om te zien dat hij soms in de 'valse' spitspositie stond. Echt, hoe kun je zo'n speler daar neerzetten.. Waardeloos.
Mja, bij Barca draait het om Messi en bij Arsenal was Fabregas de man waar het om draaide. Scheelt natuurlijk heel veel. Neemt niet weg dat hij nog altijd een geweldige speler is en in mijn ogen een verbeterde versie van Xavi. Ben sws niet zo gecharmeerd van Xavi (laatste jaren is het echt niet meer zoveel, vooral zijn bekende naam), maar Fabregas had ook nog die aanvallende drang naar voren.

Mijn favoriete speler, hopen dat hij ooit nog terug komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren