Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Vitesse-huurling verruilt Barcelona voor Italiaans avontuur

Laatste update:

Marti Riverola speelt volgend seizoen in de Italiaanse Serie A. De middenvelder van Barcelona, die nog een halfjaar op huurbasis voor Vitesse uitkwam, zal donderdag worden voorgesteld als nieuwste aanwinst van Bologna. Het is niet bekend voor hoeveel jaar hij heeft getekend.

De inmiddels 21-jarige Riverola doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en haalde het eerste elftal, maar zijn doorbraak bleef uit. De middenvelder speelde geen enkele competitiewedstrijd voor de Spaanse topclub, maar maakte wel speelminuten in de Champions League. Op 6 december mocht hij twaalf minuten meedoen in de wedstrijd tegen BATE Borisov.

Daar bleef het bij en dus besloot Riverola om te vertrekken bij Barcelona. De Spanjaard zet zijn loopbaan voort bij Bologna, dat in het afgelopen seizoen als negende eindigde in de Serie A. Riverola speelde in het seizoen 2010/11 nog zes maanden voor Vitesse en kwam in Nederland tot vijftien competitiewedstrijden en twee doelpunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Zou het toch nooit hebben gemaakt bij Barcelona... Een goede zaak dat hij vertrekt. Veel succes bij Bologna!

6 juni 2012 om 20:32

Ik begrijp nooit dat nederlandse clubs nooit zulke spelers probeert aan te trekken, Gai assulin mag van mij best naar ajax komen hoor dat was toch echt een supertalent een aantal jaar geleden, Hij is wat weggezakt bij City maar ik denk dat deze jongen echt niet zou mistaan in de eredivisie.

Ook die spits die bij barca speelt maar nooit aan spelen toe komt die braziliaan ben zijn naam even kwijt dat vind ik allemaal spelers die aan de eredivisie best wat kunnen toevoegen & als ze zich toch nog ontwikkelen kunnen ze altijd nog naar een grote club, Want zeg nou eerlijk je speelt toch veel liever bij Ajax dan Bologna?

6 juni 2012 om 20:34

Jij bedoelt Keirrison zeker? Hij zou niet misstaan bij een Nederlandse subtopper denk ik. Toch wel een goeie spits die bij Barcelona niet zijn niveau uit Brazilië haalde.

6 juni 2012 om 20:35

Tja, klopt, zijn best leuke spelers, maar zelfs bij Vitesse was hij niet zo best.

En ik denk dat je Keirrison bedoeld. Die is inmiddels vertrokken, maar had echt niet misstaan bij een club in de Eredivisie. Maar misschien is het ook wel beter. Dan gaan de Nederlandse clubs meer voor hun eigen jeugd.

6 juni 2012 om 21:21

Zou inderdaad niet misstaan in de eredivisie, maar vergeet niet dat Nederland een opleidingsland is. Nederlandse clubs geven de voorkeur aan een speler uit de eigen jeugd, in plaats van een kapitaal uigeven aan een speler die he bij Vitesse niet eens gemaakt heeft.

6 juni 2012 om 23:58

Nou ze doen dat niet omdat een buitenlandse speler minimaal een jaar salaris moet hebben van 500.000. Dat is niet haalbaar voor elke eredevisieclub.

7 juni 2012 om 15:09

@lucas450

Dat geld alleen voor spelers buiten de EU. Spanjaarden bv kunnen ze gewoon halen voor het minimum salaris ( als ze dat zouden accepteren natuurlijk)

Is een goede stap van Riverola. Bij Barcelona kwam hij bijna niet aan t spelen, maar hij is te goed om op de bank te hebben, dus hopen dat hij van belangrijke waarde kan zijn bij Bologna.

Kon zich bij Vitesse nauwelijks onderscheiden en ging juichen toen ze nacompetitie ontliepen op 1 doelpunt vorig seizoen. Werd hem niet in dank afgenomen...

Enige speelminuten in een potje dat voor niks werd gespeeld, zegt genoeg. Misschien kan hij verassen bij Bologna.

6 juni 2012 om 20:44

Ach dat hem dat niet in dank werd afgenomen zegt meer over het denkniveau van de supporters die hem dat niet in dank afnamen.. Natuurlijk is hij blij dat Vitesse, waar hij voor voetbalde, door zijn doelpunt niet degradeerde..

7 juni 2012 om 11:25

Hij is nu pas 21 jaar. Hoe oud was hij dan toen hij voor Vitesse uitkwam ? Als hij op die leeftijd zou uitblinken dan zou hij waarschijnlijk goed genoeg zijn geweest om in het eerste van Barcelona te spelen.

Zou geen enkele kans gemaakt hebben in Barcelona op dit moment. Hopelijk kan hij zijn plaatsje afdwingen in Italië.

vond em niet eens zo slecht bij Vitesse. Had ook een team van los zand om zich heen. Maar hij speelde toch aardig.

Hoop voor hem dat hij t daar kan laten zien.

Ik vind het niet een bijzondere voetballer kan wel wat maar ik verwachtte toen toch meer van bij Vitesse. Had van hem al is gehoord in de jeugd. Maarja hopen dat hij bij Bologna kan doorbreken wat ik niet verwacht.

Beter voor hem, aangezien hij bij Barcelona toch nooit basisspeler zou zijn geworden.
Weet iemand of Barcelona hier ook nog wat voor verdient?

6 juni 2012 om 21:56

Marti moest €450.000 kosten geloof ik, dus dat zal dan wel betaald zijn.

Bij Barcelona had hij het namelijk ook niet gered, en zou volgend seizoen misschien zelfs zijn plek kwijt kunnen hebben bij Barcelona B aan Sergi Samper. Die komt vanuit Juvenil A over naar het B elftal. Riverola is een aardige voetballer, maar geen Barcelonamateriaal. Leuk dat hij nu bij Bologna komt te spelen, ik wens hem alle geluk in de wereld.

Toch wel jammer dat Vitesse hem niet heeft kunnen/willen houden, zie in hem toch wel een creatieve middenvelder die we heel goed kunnen gebruiken, nietwaar?

Weet trouwens niet of hij goed genoeg is. Hij speelde onder Ferrer (matig elftal.) Wel vond ik Matic destijds wel een goede speler die ovigens naar Benfica verkaste. Misschien kan Vitesse wel weer een speler huren van Barca en anders wel Chelsea.

Leuk voor hem dat hij naar bologna kan gaan, is inderdaad niet goed genoeg voor barca, maar wat hij bij vitesse heeft laten zien is niet onaardig.
Bologna begint dan wel een erg sterk middenveld te krijgen met ramirez, mudingayi, diamanti en nu riverola erbij, die kunnen nog wel eens verassend hoog gan eindigen volgend seizoen.
Hoop dat hij het gaat maken bij bologna, want het is zeker een talentvolle speler.

7 juni 2012 om 00:12

Ze hebben nu wel een sterk middenveld, maar iedereen die je nu opnoemt gaan in principe allemaal weg. Ramirez naar city, mudingayi naar een grotere club in italie, net zoals diamanti. Ik zou als ik hun was proberen marrone van juve te huren, erg goede speler. Rigoni van novara zou ook erg goed zijn maar ook grotere clubs willen hem.

7 juni 2012 om 01:39

ja heb je wel gelijk in, misschien dat ze ramirez nog een jaar kunnen behouden omdat hij nog jong is, maar de andere twee gaan denk ik wel weg, aan de andere kant krijgen ze daar waarschijnlijk een miljoen of 20 a 30 voor, kunnen ze weer mooie spelers voor halen.
Marrone is wel een goede speler voor bologna, heeft ook niet echt een eerlijke kans gehad bij juve.

Wordt hij dan de opvolger van Mudingayi? Riverola viel bij Vitesse door de mand maar bij Barça B was hij afgelopen seizoen basisspeler.

Verstandig dat ie gaat. Laat nog. Toen hij op jegd-ek speelde leek ie heel goed te worden, maar heeft jaren lang relatief stilgestaan. Jammer

@hierboven Riverola speelde bij Vitesse helemaal niet zo slecht, was juist 1 van de enige die elke week zijn niveau haalde. Ik weet zeker dat als hij een jaar later was gekomen, hij met gemak mee had kunnen draaien. Hij kan zeer waarschijnlijk wel mee met Bologna, maar Barca is veels te hoog gegrepen.

Hoogtepunt was dat hij scoorde waardoor we geen nacompetitie hoefde de spelen met dat losse zand, dan waren we er zeker uitgevlogen.

Held, HET GA JE Goed!

Jammer dat hij niet heeft gehaald wat hij graag wilde, en dat is het eerste team. Speelde zins zijn 5de al voor Barca en leek een grote voetballer te gaan worden. Hoop dat dit een goede keuzen voor hem is een ook de kans krijgt om zich te laten zien.

is die goed, ik ken hem niet?

ik heb hem in nederland zien spelen en daar komt bij dat hij toch de jeugd opleiding bij barca heeft gehad.. dus ja hij is wel goed ja..
dat wil niet zeggen dat ie een absolute topper is maar goed..
dat guardiola hem niet goed genoeg vond blijkt wel door de aantal keren dat ie is opgesteld.
ik denk daarom dus ook dat het verstandig is dat ie weg is gegaan om zo op die manier toch nog aan spelen toe te komen.. wie weet gaat ie het daar wel maken en keert ie over 2 jaar weer terug op het allerhoogste niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren