Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Nu kan ik zeggen dat je als voetballer van Barcelona in een luchtbel leeft'

Laatste update:
/

Na vijftien jaar Barcelona, en een seizoen op huurbasis voor Vitesse, verbond Marti Riverola zich vorig jaar aan Bologna uit Italië. De aanvallende middenvelder maakte een moeizaam eerste seizoen door: hij kwam hiet verder dan drie schamele duels voor de Serie A-club. Riverola kwam voor een verrassing te staan. "Ik dacht dat jongeren meer kansen kregen. Dat beeld werd mij tenminste geschetst. Ook wordt er amper aandacht aan balbezit besteed", erkent de ex-speler van los Azulgrana.

"Zelfs bij clubs als AC Milan en Juventus is balbezit niet heilig", verzekert Riverola. "Het is fysiek voetbal, veel rennen. Als je in de negentigste minuut de 1-0 maakt, is men blijer dan als je met 4-0 wint. In een bekerduel met Napoli deed de trainer beroep op spelers die minder in actie kwamen. Hij wees ons erop dat we niet moesten spelen om te winnen. Hij wilde dat we in de negentigste minuut de winnende zouden maken, op onterechte wijze. Ik wist echt niet wat ik hoorde."

/

Hoewel Riverola naar eigen zeggen in defensief opzicht veel heeft geleerd en ook fysiek sterker is geworden, kijkt hij met weemoed terug op zijn periode bij Barcelona en Vitesse. In Arnhem speelde hij onder leiding van Albert Ferrer. "Het voetbal in Nederland lijkt op het voetbal in Spanje. In Italië zijn de velden echter slechter en de bal stuit ook alle kanten op. Het is meer tactisch. Nu kan ik zeggen dat je als voetballer van Barcelona in een luchtbel leeft. Alles gaat voor de wind en er gaat minder aandacht uit naar het fysieke aspect. Balbezit staat immers centraal. Als je de club verlaat, besef je pas dat voetballers alleen maar aan zichzelf denken."

Riverola vraagt zich af of Thiago Alcántara bijvoorbeeld er goed aan doet om Barcelona eventueel te verlaten. "Hij maakt natuurlijk deel uit van de A-selectie, ik zat bij Barcelona B. Maar als ik Thiago was, zou ik blijven. Deel uitmaken van Barcelona is geweldig. Maar ik snap ook dat hij wil spelen. Ik denk echter dat zijn manier van spelen het beste aansluit op het spel van Barcelona. Hij zal nergens anders op dezelfde manier kunnen spelen. Hij moet geduld hebben en op zijn kans wachten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Mooi gezegd, het blijkt maar weer dat FC Barcelona meer dan een club is.

Thiago moet wel lekker weggaan vind ik, voorlopig komt hij niet voorbij Iniesta.

Man Utd is een hele mooie club voor die jongen.

' Hij wees ons erop dat we niet moesten spelen om te winnen. Hij wilde dat we in de negentigste minuut de winnende zouden maken, op onterechte wijze. Ik wist echt niet wat ik hoorde."

haha geweldige stukje! Ik denk trouwens dat Alcantara er goed aandoet om te verkassen naar United!

Erg realistische commentaar van deze speler, als je in Barcelona speelt ben je een andere speler dan als je ergens anders speelt. Het spel is gewoon zo anders dan bij andere clubs. Het is ook meer dan alleen winnen het moet er goed en verzorgd uitzien en gelukkig hebben ze met die filosofie al jaren succes geboekt en laten zien hoe het moet.

Thiago ook blijven precies om de reden die hij zegt. Buiten Barcelona kan hij niet uit de verf komen.

Dus gewoon blijven en geduld opbrengen want op een dag zal hij Xavi opvolgen.

Met alle respect voor Marti Riverola, niet iedere voetballer uit de jeugdopleiding is de potentiële opvolger van Xavi of Iniesta. Deze jongen was duidelijk niet goed genoeg voor Barcelona, er kwamen jongens met meer talent uit Juvenil A en voor hij was (puur vanwege het feit dat hij uit La Masía kwam) nog een behoorlijke transfersom waard. Daarnaast is de keuze van een jeugdproduct van Barça voor de Serie A negen van de tien keer een verkeerde, onder andere Bojan en Riverola zijn niet geslaagd vanwege het feit dat ze beide fysiek tekort komen en met een compleet andere opvatting zijn opgegroeid. Het enige succesvolle voorbeeld wat ik me kan herinneren is Mauro Icardi, al heeft die jongen maar één jaar in La Masía gezeten. Deze Riverola was simpelweg niet goed genoeg!

6 juli 2013 om 13:15

Hij zegt toch ook nergens dat hij goed genoeg was? Hij zegt alleen dat een club als Barcelona met een goede instelling het veld ingaat en de jeugd er serieus genomen wordt.
Vind het ook sterk dat hij aangeeft dat een vertrek vaak egoistische motieven heeft, dat vereist toch enige zelfreflectie.

6 juli 2013 om 13:28

Het is ook niet zijn visie die ik bekritiseer, maar juist het feit dat jeugdproducten van Barcelona vaak overschat worden in hun kwaliteiten. Ik noem bijvoorbeeld Isaac Cuenca, Cristian Tello en Sergi Roberto; alledrie leuke spelers voor de breedte van de selectie, maar niet meer dan dat. Deze Riverola kwam naast het vermogen om zich aan te passen in de Serie A ook nog eens kwaliteit tekort om puur op basis daarvan het verschil te maken, dat is wat ook even gezegd moet worden.

6 juli 2013 om 13:59

Je noemt nou net 3 toptalenten; Tello, Cuenca en Sergi Roberto..
Sergi Roberto is daarvan nog het grootste talent.. Als Barca kenner heb je hem vast weleens zien spelen en ik begrijp dan niet wat je niet in Roberto ziet.. Ik vind het echt een geweldenaar...

6 juli 2013 om 14:11

Sergi Roberto is absoluut een behoorlijke speler, maar niet met de potentie van Thiago of de kwaliteit van Xavi of Iniesta. Heb persoonlijk meer vertrouwen in Sergi Samper die volgend seizoen voor Barcelona B speelt. Maar goed, een vechtersmentaliteit kan je ver brengen; ik laat me graag verrassen!

6 juli 2013 om 14:37

Ik ben het met jouw niet eens over Thiago. Wat Thiago heeft en wat vaak bij iedereen aanslaat is dat hij soms, en met de nadruk op soms, goede acties heeft. Maar Sergi Roberto is een fantastische voetballer die vaak onderschat wordt. Zijn positiespel, de keuzes die hij maakt en de simpelheid waarmee hij speelt maakt hem in potentie meer een opvolger van Xavi. Thiago is iemand die veel fouten maakt en ik kan me herinneren dat Xavi en Iniesta op dezelfde leeftijd veel meer rust uitstraalden.

6 juli 2013 om 13:17

Klopt inderdaad wel wat je zegt over jeugdspelers van Barça in de Serie A, met uitzondering van Icardi, die ook nog eens een transfer naar Inter heeft afgedwongen. Denk wel dat het bij hem een ggrote rol speelt, dat hij uit Argentinië komt, aangezien het voetbal daar ook erg fysiek is en veel op het Italiaanse voetbal lijkt. Voor de rest deel ik je mening volledig!

6 juli 2013 om 13:36

Het vreemde is dan ook dat Icardi niet geslaagd is bij Barça B, hij paste namelijk niet in het totaalvoetbal wat Barça speelt. Het bewijst trouwens wel dat Barcelona op een compleet ander niveau (niet per sé hoger) functioneert dan andere clubs, het is een filosofie waarmee een speler wordt 'gemaakt'. Helaas zijn de laatste ontwikkelingen in mijn ogen niet al te positief voor de club, maar ik wacht in ieder geval de transferperiode af.

Mooi dat Marti zo over Barcelona praat. Bij Barcelona draait alles om geduld. Geduld binnen de lijnen, spelen op balbezit. En geduld buiten de lijnen, wachten op de kans in het eerste elftal. Wellicht is de reden die Marti hier aangeeft ook de reden waarom zo veel voetballers van Barca die hun heil ergens anders zoeken het niet redden.

De spaanse voetbal stijl lijkt op de nederlandse. Andersom. Thiago moet blijven. Ook bij united moet ie zich aanpassen en speelt ie ook niet alles

6 juli 2013 om 13:04

Spaanse spel makers zijn heel populair en doen het goed in engeland kijk maar naar da silva matta carzorla fabregas

Hij had zelf ook kunnen bedenken dat een speler zonder gewicht en fysieke kracht het moeilijk zou hebben in italie het is een kwestie van je huiswerk doen.

Jammer voor de matige seizoen, maar je weet maar nooit. Als je je best doet, kan je wel gescout worden door een topclub, zoals AC Milan, Juventus, Napoli of Inter Milan.

Mag je nagaan waar Muniesa in terecht is gekomen , wil zijn gezicht wel eens zien 10 minuten na aanvang van de eerste training

6 juli 2013 om 13:06

Precies, ik ben ook erg geschrokken van zijn keuze. Muniesa had gewoon in Spanje moeten blijven, ik vrees dat hij bij Stoke het niet gaat redden; hoe talentvol hij ook is. Maar goed, hij kan ook op linksback uit de voeten waar hij alleen concurrentie van Pieters heeft.

6 juli 2013 om 13:22

Ook op linksback, is met zijn blessuregevoeligheid de PL niet de ideale plek om door te breken lijkt me.. Stoke.. hoe verzin je het

6 juli 2013 om 13:32

Muniesa is niet blessuregevoelig, normaal speelde hij altijd bijna elke wedstrijd. Hij heeft helaas de pech gehad dat hij twee zware blessures achter elkaar opliep. Het is maar kijken hoe hij het gaat doen bij Stoke, ik heb veel vertrouwen in de kwaliteiten van deze jongen. Helaas is z'n keuze voor de club niet al te goed.

Riverola kan beter praten over de ploeg waar hij actief is in de plaats van Juventus & Milan erbij te betrekken.. Ik weet niet hoe het bij Milan zit maar Conte heeft al meermaals aangegeven dat je in balbezit een extra troef hebt.. Je maakt jezelf minder moe en put de tegenstander sneller uit door de bal laten rond te gaan dan met de bal te gaan lopen.. Heeft ook meermaals op trainingen benadrukt dat balbezit wel belangrijk is voor hem.. Juventus haalt niet voor niet gemiddeld over één seizoen meer als 58 procent balbezit.. Dat het bij de ploeg waar hij speelt anders is kan ik mij wel voorstellen.. Bologna is dan ook geen team die veel sterke voetballers heeft, wel een aardig team maar tegen de grotere jongens moeten ze het gewoon hebben van goede organisatie & uitbraken.. Als deze jongen al geschokt is dan wil ik Muniesa wel zien, die geraakt gewoon in shock denk ik.

"het voetbal in Nederland lijkt op het voetbal in Spanje." Zeg laar liever dat het voetbal in Spanje op het voetbal van Nederland lijkt.of beter gezegd het is gewoon het voetbal uit Nederland.alleen dan geupdate en veel betere spelers natuurlijk.

En hier heb je dus de redenen waarom dat spelers uit Barcelona/la Masia het zeer moeilijk hebben en zullen in andere competities.zeker Engeland,italië en Duitsland.het is veel fysieker en een andere stijl van voetballen.zoals hij zelfs aangeeft is het veel meer lopen,op de counter spelen en zo voort.

Maar dan nog beginnen ploegen meer en meer op balbezit te spelen.ik begrijp niet waarom hij Juve en Milaan hier nu bij trekt.die spelen de bal ook wel mooi rond se.

6 juli 2013 om 13:19

Dat is iets dat geld voor alle jeugdspelers (met technische bagage althans, vaak gaat immers fysiek ten koste van de techniek) en niet alleen voor spelers van Barcelona.
Barcelona leid alleen veel op en dus zal dit fenomeen zich vaker voordoen dan bij veel andere clubs.

Ik vind ook dat voetbal zou moeten gespeeld worden op de Barça manier. Het blijft natuurlijk voet-bal, en geen fysiek of tactisch spelletje. Als hij dat wil terugvinden moet hij het misschien eens in de Eredivisie proberen bij Heracles en daarna Ajax.

Wat Muniesa bij Stoke City wil gaan doen is mij helemaal een raadsel.

En zo is het. Dit komt van iemand die het zelf gezien heeft en snapt hoe belangrijk balbezit is. Maar, niet elk talent kan bij Barca spelen, dus het is gewoon geluk hebben of een ploeg vinden die aansluit aan de filosofie van Barca. En da's heel moeilijk.

Door zijn doelpunt degradeerde vitesse toch niet??

7 juli 2013 om 11:33

Klopt deels, hij maakte de 4-1 bij Vitesse - Excelsior. Als Excelsior 1 doelpunt meer had gescoord, was Vitesse de nacompetitie ingegaan. Dus niet direct degraderen, maar nacompetitie.

Als je naar Barca kijkt is het gewoon Nederland, ze spelen volgens de filosofie van Cruijff.

Tekent ook dat je de WK finale in principe van jezelf verliest..
Alleen Spanje beheerst het tot ik de puntjes!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren