Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Volgend 'big-money target' in China kan 640.000 euro per week verdienen'

Laatste update:
/

Volgen Sven-Göran Eriksson is Wayne Rooney het volgende ‘big-money target’ binnen de Chinese voetbalrevolutie. De Daily Mirror meldt donderdagavond dat de aanvoerder van Manchester United een salaris van 640.000 euro per week (!) aangeboden zal krijgen in het verre oosten.

De machthebbers in het Chinese voetbal zouden vol vertrouwen zijn dat zij de superster van United naar hun land kunnen lokken. Volgens Eriksson, onder meer ex-bondscoach van Engeland en tegenwoordig actief bij Shanghai SIPG, staat er nog veel meer op stapel. “Vroeg of laat zullen de grote sterren hierheen komen. Jongens als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Rooney; spelers van dat niveau.”

Eriksson verwacht echter dat Rooney nu nog geen trek heeft in een avontuur, maar weet dat de wereld snel kan veranderen. De clubicoon van Manchester United verdient in Engeland 380.000 euro op weekbasis. Daarmee is hij voor de meeste clubs in Europa onbetaalbaar, mocht hij ooit besluiten om Old Trafford te verlaten. In dat geval lijkt de Chinese Super League een logische optie voor de aanvaller. Zijn contract bij United loopt nog ruim drie jaar door.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor het geld zou elke speler dit doen. Voor de carriere van de speler is het denk ik niet zo positief, al staat rooney natuurlijk wel al een beetje aan het einde van zijn carriere bij de

11 februari 2016 om 22:58

Bij de teams van internationaal grote statuur.

11 februari 2016 om 23:25

Ach ja als het in de herfst van je carrière kan doen is dat toch heerlijk.
Of op jongere leeftijd en je weet nooit of nooit meer de echte. top te halen. Dan kan je lekker in China paar jaar cashen wat je hier nooit zult verdienen, en daarna rustig met pensioen. En maakt niet uit hoeveel geld een mens verdiend er kan bijna altijd meer bij...

12 februari 2016 om 01:39

Als ze dit echt zouden bieden zou ie dat gewoon serieus moeten overwegen. Echt absurd veel geld en de belangrijkste clubprijzen heeft hij met ManU al gepakt.

12 februari 2016 om 10:01

Waarom zou hij dat moeten? Hij heeft zijn schaapjes natuurlijk al lang en breed op het droge.

12 februari 2016 om 00:40

Spam er nog even 2 posts bij lol.
OT: vind rooney nu al redelijk afgeserveerd bij united.. Misschien geen eens een gek idee om naar china te gaan en daar zijn status als superster te (her)beleven.

12 februari 2016 om 10:18

Redelijk afgeserveerd bij United? Volg je United wel? 5 goals in zijn laatste 6 Premier League wedstrijden, met daarbij ook nog 3 assists.

Rooney begint juist net zijn draai weer te vinden.

Koekoek, dat zijn toch geen bedragen man.. Hoe wil de club überhaupt zijn salaris terugverdienen aan hem? Of verwachten ze dan meteen een shirtverkoop van een paar honderd miljoen?

11 februari 2016 om 23:10

Niet ze investeren in het voetbal geld maken komt later.
De Chinese spelers worden ook beter met betere spelers.
China wil aanzien meer niet.
Een land dat crisis heeft en dit doet.
Is de bevolking in China achterlijk kom in opstand.
Lekker belasting geld gaat naar deze voetballers.

Als het aparte eigenaren waren boeide het me niet.
Maar dit is wel geld van de overheid jou geld als burger.

12 februari 2016 om 09:12

Crisis op welk gebied dan precies? Op het gebied van geld is het bij de overheid alles behalve een crisis. Dit geld komt niet van de clubs zelf, maar van de overheid. Waarom? Ze willen hoge ogen gooien op het WK van weet ik veel wanneer. In het beleid zijn daar miljarden voor uitgetrokken en dat wordt nu zichtbaar.

11 februari 2016 om 23:10

Hoeven ze denk ik niet. Zijn gewoon mensen die niet meer weten wat ze met het geld moeten doen.

12 februari 2016 om 07:07

Dat heet investeren op de lange termijn. Het grote plan is nog altijd om de Chinese competitie op de kaart te zetten, en Rooney lokken met zo'n immens grote salaris is onderdeel van dat plan. De komende vijf jaar zouden ze inderdaad verlies op hem lijden, maar zodra de grootste spelers van Europa ook naar China trekken, hebben ze de totale investering in Rooney 10 jaar later 15 keer terugverdiend.

12 februari 2016 om 14:09

De president van China is een groot voetbal fan. Op scholen is voetbal tegenwoordig verplicht, en heeft hij bij scholen 20.000 velden laten aanleggen. Zo is voetbal tegenwoordig ook een mogelijkheid om toe te treden tot universiteiten daar in China.

Ze kijken oveal in Europa mee hoe je het beste kan opleiden en proberen daar iets neer te zetten echt. En jahoe krijg je meer aandacht voor je sport, door grote namen binnentehalen. Dat maakthet populairder en dan komt het in een stroomversnelling. Er word niks verkracht door China, wij in Europ adoen al jaren niks anders mets pelers uit zuid Amerika en Afrika. Alleen het is pijnlijk om te zien dat wij in Europa niet met hun geld mee kunnen.

Maar er zit wel degelijk een gedachten achter, want zo wil China over 10 tot 15 jaar ook Internationaal voetballend wat betekenen. Dus ze hebben een keurig jaren plan en willen er echt iets van maken.

puur afgunst van ons hier omdat wij het geld er niet voor hebben.

Ik ben dus benieuwd of de echt grote Europese spelers ooit naar de Chinese competitie zullen trekken. Het zijn op dit moment nog vooral 1) uitgerangeerde spelers en 2) niet Europeanen die zwichten voor het Chinese geld. Wat dat betreft denk ik ook dat de Europese competities zich niet echt zorgen hoeven te maken, pas als spelers als Koke, Verratti, Muller en Stones China verkiezen boven een Europese topclub, dan zijn de rapen gaar. Ik vraag me echter af of dat ooit gaat gebeuren, ik denk persoonlijk dat dat soort jongens toch te gehecht zijn aan de grote Europese competities.

11 februari 2016 om 23:10

Ik denk (gelukkig) dat je gelijk hebt. Het word denk ik ook pas echt een probleem als er in China meer competatief gespeeld gaat worden zoals een CL hier in Europa. Gelukkig zijn de echte toppers voorlopig meer prestige gericht als geld gericht.

Nog altijd aan het wachten tot mijn naam in zo'n artikel komt.. Aardig zakcentje.

Wat betalen ze toch weinig in Engeland he haha...In China verdiend ie zowat het dubbele

12 februari 2016 om 10:14

Of ze betalen veel in China?

“vroeg of laat zullen de grote sterren hierheen komen. Jongens als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Rooney; spelers van dat niveau.”

Alleen dan wanneer ze niet meer op dat niveau zitten. Net als Pirlo, Lampard en Gerrard in de VS. Al is Rooney daar niet eens zo ver meer van verwijderd.

12 februari 2016 om 00:42

En rooney plaatsen in het rijtje ronaldo en messi vind ik ook niet terrecht..

In 1 jaar meer dan 24 miljoen op die leeftijd? Hell yeah. China here I come. Voor dat geld ga ik zelfs leren eten met stokjes.

Rooney gaat nooit weg uit Engeland die is zo verknocht aan zijn familie en vrienden die gaat echt niet in China zitten ik heb net die documentaire gezien , en voor het geld hoeft hij het als helemaal nooit meer te doen hij verdiend nu al ruim 20 miljoen per jaar en al zou hij 200 worden zijn geld krijgt hij nooit meer op en zo zijn er wel meer die dat niet doen .

33.280.000 per jaar krijgen om ff af te bouwen in je carrière .. Je zou bijna gek zijn als je het niet doet.

Ik begin voetbal echt minder leuk te vinden. Alleen maar spelers die naar het midden-oosten of Amerika gaan. Het draait alleen maar om het geld. Jammer dit, heel jammer.

12 februari 2016 om 10:37

Mwoah, geld is ook de reden dat veel spelers naar Europa kwamen. Dus moeten we niet raar opkijken dat ze gewoon elders voetballen voor geld. Het is namelijk hun baan, en Europa heeft niet het alleenrecht op voetbal.

Ik blijf erbij. Geloof niks van wat hij zegt. Alleen de zwakkelingen wiens carriere meestal op een zijspoor staan kiezen voor China. Misschien maar goed ook, blijven alleen de jongens die echt voor t voetbal komen in Europa!!

Man man ik zie alleen maar 'china koopt dit,china koopt dat, speler kan 600k verdienen , speler kan dit speler kan dat' china neemt alles over !!

Het voetbal in china op de kaart zetten, omdat er straks 10 leuke spelers lopen voor een godsvermogen. Over 3 jaar misschien 20 en over 5 jaar misschien 100.. dan nog steeds.. wie heeft daar trek in. Laat de spelers maar voor het geld daarheen gaan, dan hoop ik dat de liefhebbers gewoon hierblijven.

Rooney heeft een vermogen van over de 100 miljoen, geloof je nu echt dat die zijn gezin naar een wildvreemd land gaat meesleuren om daar dik te verdienen terwijl zijn achter achter achter kleinkinderen zich geeneens zorgen over geld hoeven te maken....

China wordt gewoon de "nieuwe emiraten". daar van werd ook gezegd dat Messi en Ronaldo binnen onafzienbare tijd daar zouden spelen...

Ik moet het allemaal nog zien. Volgens mij heeft Rooney al heimwee halverwege de kanaaltunnel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren