Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voetbalzone: redactionele keuzes, ontwikkelingen en vragen van bezoekers

Laatste update:

Aan de start van vorig seizoen schreven we een open brief aan onze gebruikers om wat meer duidelijkheid te scheppen over de veranderingen en redactionele keuzes van Voetbalzone. Omdat dit goed werd ontvangen, geven we ook dit jaar graag een update over de ontwikkelingen op ons platform. Ook nu heb jij als lezer weer de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen, suggesties te doen of kanttekeningen te plaatsen.

Positionering
De content van Voetbalzone bestaat uit drie belangrijke hoofdthema’s: actualiteit, opinie en entertainment. Uit de data blijkt dat dit soort berichten het best bekeken en beoordeeld worden. Onze nieuwsredactie houdt alle (inter)nationale voetbalmedia scherp in de gaten en schrijft op basis hiervan zoveel mogelijk relevante artikelen. Naast deze verzameling van wereldwijd voetbalnieuws verzorgt Voetbalzone een groeiend aanbod eigen content in de vorm van wedstrijdverslagen, achtergrondverhalen, interviews, analyses en videoproducties. Deze content is herkenbaar aan het VZ-logo en het hele overzicht van deze artikelen is te vinden onder het tabblad Exclusief.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Actualiteit
Ons streven is om actuele zaken zoals wedstrijdverslagen en brekend nieuws zo snel mogelijk bij jou als lezer te brengen. Bij echt groot nieuws kiezen we er daarom soms voor om het belangrijkste feit alvast te publiceren met de belofte op ‘snel meer’. Dit soort artikelen worden vervolgens meestal binnen enkele minuten aangevuld. We proberen daarnaast (dit soort) stukken binnen dertig minuten te laten controleren door een collega. In dit eerste half uur kan de kop in sommige gevallen ook nog wijzigen. Mocht er toch een slordigheidje insluipen, dan horen we het natuurlijk graag en passen we dit zo spoedig mogelijk aan.

Opinie
Meepraten over voetbal is een van de belangrijkste krachten van Voetbalzone. Daarom plaatsen we vaak de mening van analisten of (oud-)voetballers om discussie te faciliteren. Omdat onze moderators het gesprek graag on topic houden, komt het regelmatig voor dat één praatprogramma of podcast behandeld wordt in meerdere artikelen. Omdat Ajax de meest populaire club is op Voetbalzone, krijgen ook de meningen van clubwatchers als Mike Verweij en Valentijn Driessen veel aandacht. Omdat een deel van de bezoekers deze stukken liever overslaat, proberen we dit zoveel mogelijk met naam in de kop kenbaar te maken. Ook proberen we een breder scala aan analisten aan het woord te laten.

Entertainment
Voetbalzone ziet voetbal als bron van vermaak. Alles wat buiten de lijnen gebeurt maakt hier ook een belangrijk onderdeel van uit. Zo zijn berichtgeving over het privéleven van voetballers en meer boulevard-achtige artikelen zeer populair. Ook bij dit soort content proberen we dit duidelijk kenbaar te maken in de kop boven het artikel. Een deel van het publiek leest liever andere typen artikelen en kan deze content zo makkelijk mijden.

Koppen
In de afgelopen periode zijn we gestart met het testen van onze headlines om te zien wat het best aanslaat bij de lezer. Sommige bezoekers vonden het hinderlijk als ze hetzelfde artikel met een andere kop te zien kregen. Hierop is het beleid aangepast en worden koppen in de regel alleen nog vlak na plaatsing getest. We proberen deze zo aantrekkelijk mogelijk te verwoorden, maar zorgen er ook voor dat de headline niet misleidt en doet wat hij belooft.

Vernieuwde vormgeving
Sinds deze zomer wordt ons platform langzaam in een nieuw jasje gestoken, hierdoor wordt de mobiele website gebruiksvriendelijker. In de komende periode zullen de veranderingen op steeds meer plekken zichtbaar worden. Ook is de alinea-indeling op de schop gegaan om de leesbaarheid op mobiel te verbeteren.

Voetbalzone App
Bij het maken van verbeteringen in de techniek achter Voetbalzone, gaat helaas wel eens wat mis. Zo waren er in de app problemen met Live Meepraten. Inmiddels is er een update beschikbaar die dit verhelpt. Daarin is op veler verzoek nu ook een eerste versie van Dark Mode beschikbaar, deze wordt verder verbeterd bij de volgende update. Wanneer je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd en tegen technische zaken aanloopt, kun je ons altijd een bericht sturen met een (specifieke) beschrijving van het probleem. Wij adresseren dit als redactie dan zo spoedig mogelijk bij de juiste afdeling.

Videoplayer
Naast ons YouTube-kanaal zijn onze video’s ook op de website te bekijken. De (automatisch) getoonde reclames in onze videoplayer zijn een belangrijk middel om ons platform gratis te houden. Het bijbehorende geluid bleek echter vervelend voor sommige gebruikers in verband met onderbrekingen van muziek en podcasts. Als redactie hebben we dit ter sprake gebracht bij de commerciële afdeling van ons moederbedrijf. Deze inkomsten bleken in eerste instantie dermate belangrijk voor het draaiende houden van Voetbalzone dat hier geen wijzigingen in gemaakt konden worden. Inmiddels staat (na stevig aandringen) het geluid alsnog uit. Het betreft officieel nog een proef, maar we hopen dat dit zo blijft.

Clubvolgers
Voetbalzone bezocht de laatste jaren al regelmatig wedstrijden, maar heeft met de ingang van het seizoen 2023/24 drie vaste clubvolgers die de duels van Ajax, Feyenoord en PSV bezoeken. Ook de wedstrijden van (Jong) Oranje worden door een van onze verslaggevers bijgewoond. Naast artikelen verschijnen ook beelden van de persconferenties en interviews op ons YouTube-kanaal VoetbalzoneTV, in onze videoplayer en op de andere sociale media.

Keuken Kampioen Divisie
Het officiële mediapartnerschap met de Keuken Kampioen Divisie is deze zomer met twee jaar verlengd. Dit seizoen zullen wekelijks geschreven stukken en video’s gepubliceerd worden waarin speciale aandacht is voor clubs uit de Eerste Divisie. Ook zal Voetbalzone iedere periode de kandidaten bekendmaken voor het Bronzen Schild voor het Beste Talent.

Clubexpert
Sommige gebruikers denken met weemoed terug aan de tijd dat er nog Clubexperts waren: actieve leden die regelmatig mooie (achtergrond)verhalen schreven over hun favoriete club. Deze functie is al jaren verdwenen, mede wegens de wisselende kwaliteit van de stukken. Desalniettemin staat de redactie altijd open voor mooie inzendingen. Mochten er leden zijn die als Clubexpert een achtergrondverhaal of opiniestuk willen delen, dan bieden we daar graag een podium voor. Je kunt hiervoor mailen naar de redactie het adres onder het kopje contact hieronder.

TikTok
Naast X, Facebook, Instagram en YouTube zijn we tegenwoordig ook te vinden op TikTok. Op deze kanalen wordt dagelijks content geplaatst rond wedstrijden, uit interviews en onze programma’s. Ook vind je hier content met fans en verschillende soorten voetbalquizjes.

Contact
Voor inhoudelijke zaken kun je contact met de redactie zoeken via het account Voetbalzone, gebruik maken van het contactformulier of mailen naar editors(at)voetbalzone.nl. Voor alles omtrent accounts en reacties staan onze moderators, bestaande uit een groep enthousiaste gebruikers, je graag te woord via het account Moderators. Mocht je het grondig oneens zijn met een beslissing van een moderator, dan kun je ook rechtstreeks contact zoeken met een hoofdmoderator. Ons streven is om binnen 72 uur te reageren op vragen en opmerkingen. In dit artikel staat meer informatie over het gebruikersbeleid en de spelregels op VZ.

Met algemene vragen, opmerkingen en suggesties kun je ook onder dit artikel reageren. We zullen proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Voor andere specifieke of persoonlijke zaken kun je rechtstreeks contact zoeken.

Tot slot bedanken we je graag voor je trouwe bezoek. Zonder jou geen Voetbalzone!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onder het stuk Clubexpert staat nog geen adres waarnaar mogelijk geïnteresseerden hun verhaal kunnen sturen.

4 oktober 2023 om 12:23

Staat in het blokje contact: editors(at)voetbalzone.nl

4 oktober 2023 om 15:15

Als jullie het wel zien zitten om content van leden te plaatsen en dit ook aanmoedigen, is dit dan wel voldoende? Het waren vaak hele goede stukken en de manier waarop het werd uitgelicht was ook goed. Het enige waar het dus aan ontbrak is de filtering op kwaliteit voor het plaatsen? Dat lijkt mij makkelijk (zelf) op te lossen door kritischer te zijn.

Wellicht is het ook leuk om enkele oude Clubexpert-stukken opnieuw te plaatsen om fit weer extra onder de aandacht te brengen en als voorbeelden voor "een nieuwe generatie" clubexperts?


4 oktober 2023 om 17:26

Uitstekend idee. Baat het niet, dan schaadt het niet. Zelf bepalen wat kwalitatief voldoende is en dat plaatsen als dat echt het probleem was. Makkelijk zat.

4 oktober 2023 om 17:50

Wat de precieze reden is dat de Clubexperts destijds verdwenen zijn, is ons eerlijk gezegd niet bekend. Vermoedelijk is dat gebeurd in de transitie naar een meer geprofessionaliseerd voetbalmedium. De suggestie om dit opnieuw in te voeren is al vaker geopperd, maar tot op heden hebben zich nog geen schrijvers gemeld. Vorig seizoen hebben we al eens meerdere oproepen gedaan voor eigen inzendingen onder de noemer 'tribunegeluiden' en een paar verhalen geplaatst, maar de animo bleek beperkt. Daarom hebben we zelf een aantal rubrieken als 'cultclubs' en 'vedettes' in het leven geroepen die verzorgd worden door voetbalschrijvers.

Welke CE-verhalen van toen nu nog actueel zijn, is lastig te zeggen. Of de schrijvers erop zitten te wachten dat deze opnieuw gepubliceerd worden, is ook onduidelijk. Mocht dit beide het geval zijn, dan horen we het natuurlijk graag. Middels dit artikel dat de komende dagen op de tijdlijn te zien zal blijven, geven we er in elk geval weer ruchtbaarheid aan.

4 oktober 2023 om 17:58

Zou enigszins vreemd zijn als dat gebeurd is in het kader van professionalisering, gezien een aantal CE's beter waren dan 99,9% van wat ooit op VZ is gepubliceerd. Niets ten nadele van VZ overigens, maar die stukken waren kwalitatief gewoon erg goed. De schrijvers die me het meest bijstaan, zijn alexdelpiero.. en koni.., beiden zijn naar ik weet niet meer actief op VZ. Dat zal dus lastig na te gaan zijn. Kan me overigens niet voorstellen dat ze dat vervelend zouden vinden, maar goed. Overigens zijn de wat nieuwere stukken (cultclubs) ook leuk om te lezen en horen die soms bij de 0,1% wat mij betreft. Dat zich nog geen schrijvers hebben gemeld is waarschijnlijk omdat niet duidelijk is dat dit überhaupt mogelijk is (behoudens dan wanneer ze deze thread lezen). Van tribunegeluiden was tijdens het vorige artikel al bekend dat vrijwel niemand daar iets over had gelezen. Nou ja, fijn in ieder geval dat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Hopelijk komt er spoedig een stuk dat vervolgens anderen ook wat aanspoort. Zou het zelf ook willen doen, helaas momenteel geen tijd voor (en talent is ook nog maar te bezien ).

4 oktober 2023 om 18:07

De ironie is dat als je googelt op Clubexpert, het eerste stuk 'laat de Clubexpert exclusief blijven' heet waarin betoogd wordt dat de kwaliteit van veel stukken te wensen overlaat. Er wordt gesproken van 'overproductie met dezelfde onderwerpen'.

Zo te zien werden alle stukken eerst handmatig beoordeeld door de redactie. Vermoedelijk vroeg dit om dermate veel aandacht dat het niet goed opwoog tegen het aantal weergaven. Bovenstaand stuk had zo'n 3.700 weergaven, een gemiddeld artikel op VZ haalt al snel het tienvoudige.

In verschillende artikelen is de optie overigens wel benoemd en het lijkt ons top dit weer wekelijks toe te voegen. Kortom, tip de schrijvers vooral!

4 oktober 2023 om 18:41

Met de kanttekening dat het medium destijds kleiner was. Als nu een Clubexpert wordt gepubliceerd, ben ik ervan overtuigd dat er heel wat meer kliks komen. Waarschijnlijk vergelijkbaar met de nieuwe rubrieken. Ik kan me niet zo goed voor de geest halen dat er zoveel 'rotzooi' tussen zat. Waarschijnlijk omdat met name de goede stukken zijn blijven hangen. Enfin, de intentie is in ieder geval duidelijk aanwezig, mooi!

Waarom kiezen jullie er voor om sommige topics te recyclen en sommigen niet?
Met als toppunt dat na Feyenoord-Celtic de topic die in de rust geschreven is omgezet is naar de wedstrijd verslag, waardoor de eerste 100 comments niet eens gingen over de winst, maar over wat er in de 1ste helft is gebeurd. Waarom niet zoals normaal een nieuwe topic maken?
Dubbel zo vreemd omdat er toen tientallen topics over Mislintat waren die je wel gewoon had kunnen updaten.

4 oktober 2023 om 12:39

Bij-zonder ja die vond ik inderdaad ook echt heel slecht. Ik heb toen die 100 comments zitten deleten, maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling

4 oktober 2023 om 12:40

@bij-zonder, bedankt voor je reactie!

In dit specifieke geval kwam het door drukte, maar had er inderdaad gewoon een nieuw artikel moeten komen. Op de momenten dat er daadwerkelijk gevoetbald wordt, moet er vaak heel snel geschakeld worden en zul je vaker toevoegingen zien.

We proberen dat alleen te doen als de toegevoegde waarde van een nieuwtje erg beperkt is en prima verwerkt kan worden in het bestaande artikel. Daarbij plaatsen we ook een disclaimer. Bij Mislintat was er vaak sprake van een nieuwe bron of analist, dan maken we doorgaans een nieuw stuk. Daardoor publiceren we inderdaad veel artikelen, maar dit was natuurlijk ook een rel van grote proporties.

Wat mij de afgelopen tijd met regelmaat is opgevallen, worden bekende analisten geciteerd. Alleen wordt de context hoe de discussie of dialoog tot stand is gekomen, niet vermeld waardoor het hier een hele eigen discussie gaat krijgen. Er wordt dan wel door een gebruiker gemeld wat de context is alleen de discussie is los gegaan, moderators zijn aan het werk gegaan om reacties te verwijderen. Werk voor niks als je bij de context was gebleven met het artikel. Valt jullie dat ook op?

4 oktober 2023 om 12:41

Ja, dat is mij ook opgevallen. Een soortgelijk iets is wanneer er een uitspraak in de titel staat die vervolgens nergens meer terugkomt in het artikel waardoor je dus totaal geen inschatting kunt maken over hoe de spreker het bedoeld heeft. Dat is jammer want dan is het heel lastig om het er inhoudelijk over te hebben.

4 oktober 2023 om 12:44

@kuyt007: bedankt voor je reactie. Als redactie zijn we gedwongen om keuzes te maken en bepaalde zaken uit te lichten. We kunnen niet hele stukken 1-op-1 overnemen (en dat mag ook niet). Tegelijkertijd is het natuurlijk belangrijk dat de context niet verloren gaat waardoor bepaalde zaken heel anders overkomen. Een artikel moet een realistische afspiegeling zijn van hetgeen dat er gezegd is (ook al komt het geschreven soms iets harder over dan mondeling). Mocht er sprake zijn van een onjuiste afspiegeling van zaken, maak dit dan vooral kenbaar. We maken in zo'n geval graag een aanpassing.

4 oktober 2023 om 12:56

Weet ook niet hoe het met rechten en dergelijke zit met betrekking tot citaten uit kranten, artikelen etc. Ik bedoel wanneer er uit een voetbalpraat programma geciteerd word. Soms denk ik, omdat ik dan het programma heb gezien waar dit onderwerp wordt besproken, typ even 2/3 regels extra met wat meer info dan is de context al stuk duidelijker. Maar bedankt voor je uitleg!

4 oktober 2023 om 15:19

@Voetbalzone, hoe moeten gebruikers dur kenbaar maken zodat jullie dit snel en goed aan kunnen passen? Bovenstaande gebeurt behoorlijk vaak. In de reacties wordt dan bij grote, actuele onderwerpen door heel veel gebruikers de context duidelijk gemaakt die in het artikel ontbreekt, maar daar wordt niet door gehandeld door jullie. Hoe duidelijk willen jullie dit gemeld krijgen en hoe gaan jullie het voor gebruikers makkelijk maken om dit te melden? Want als jullie het niet makkelijk maken voor gebruikers en dergelijke reacties onder artikelen zelf niet meenemen, zie ik dit niet snel verbeteren.

4 oktober 2023 om 17:42

Het contactformulier is de snelste methode. Daarnaast lezen wij regelmatig comments, dus dat wordt intern ook vaak doorgespeeld. In veel gevallen zijn we het eens met de kritiek en wordt een aanpassing gedaan, maar we hebben ook wel eens een andere mening en laten het dan zo.

5 oktober 2023 om 17:55

Ik heb denk ik iets vergelijkbaars wel eens eerder aangegeven.
Het is voor lezers vaak lastig om onderschijd te maken tussen nieuws en opinie. Dat komt met name vaak terug op het moment dat er stukjes uit podcasts of columns worden gehaald waarin journalisten aan het woord komen en toch vooral hun mening geven (o.a. kick-off vd Telegraaf of de AD voetbalpodcast). Die zijn best vermakelijk en meestal weten de luisteraars wel dat deze vooral opinie bevatten en niet zo veel daadwerkelijk nieuws.

Alleen zie ik hier quotes of delen uit die podcasts of columns terug en komen die meningen meer over als nieuws of ontbreekt de breedere context waarin die mening wordt geuit wel eens. Ik begrijp dat dit niet altijd makkelijk is om dit onderscheid aan te geven. En dat wie hier ook als lezers - volgers misschien ook scherper op moeten zijn en dat het begrijpend lezen vanuit onze kant ook wel eens te wensen over laat. Ik vind het vooral jammer dat we bijvoorbeeld op quotes van Verweij en Driessen vaak wordt geraageerd alsof zij iets als feit presenteren waarna er een discussie volgt over hun gebrek aan inside informatie binnen het voetbal waardoor die feiten wel niet zullen kloppen terwijl je over die mening, geplaatst in de goede context, best een zinnige discussie kan hebben.

5 oktober 2023 om 18:02

@london Calling: Begrijpend lezen is een groot goed inderdaad. Uitspraken van journalisten staan natuurlijk altijd tussen aanhalingstekens. In sommige gevallen brengen ze het zelf als zijnde feiten, het is aan de lezer om het te interpreteren en te wegen. Het zorgen voor een goede context bij dit soort uitspraken is zeker belangrijk, daar zullen we extra op proberen te letten. Dank voor je reactie!

6 oktober 2023 om 15:26

Vz, wederom compliment dat jullie zo open het gesprek aan gaan.

Ik ben het hartgrondig eens met bovenstaande. Voorbeeld van gisteren, de Feyenoord-hooligan die voor de rechter kwam. Het voetbalzone artikel had alle passages eruit gelaten waarin betrokkene berouw toonde. Waardoor het Vz-artikel echt een hele andere lading kreeg dan het origineel in het AD. Ik ben overigens Ajacied dus ik preek niet voor eigen parochie. Het gaat mij erom dat als ik iets lees op Vz, dat ik graag van uit zou gaan dat de strekking van het artikel wel gewoon klopt.

6 oktober 2023 om 16:00

Dank Vernon. We hebben dit specifieke voorbeeld even bekeken.

De eerste zin van ons artikel luidt: "Max V. toont berouw voor zijn rol als leider van de hooligangroep RJK, zo tekent het Algemeen Dagblad op vanuit de rechtbank." Ook wordt erin aangehaald dat hij uit de hooligan-wereld wil stappen en dat het grote impact op hem heeft. In het stuk van AD wordt overigens genoemd dat het OM geen medelijden heeft. Er is wel wat voor te zeggen dat de zin "ik schaam me er heel erg voor" wel meegenomen had kunnen worden, hoewel natuurlijk onduidelijk is of hij dit meent of zegt vanwege de straf die boven zijn hangt.

Doorgaans nemen wij enkel wat hoofdpunten over uit andere artikelen (meer mag ook niet), daardoor gaat altijd wat nuance verloren. In dit geval zijn overigens de uitspraken van het slachtoffer ook niet overgenomen, die je weer zou kunnen zien als verzwarend. We proberen in elk geval zo zorgvuldig mogelijk te zijn.

Fijn dat jullie het gesprek aan willen gaan met de community. Dat waardeer ik. Je kunt ook niet iedereen tevreden houden, zolang je maar aan mijn wensen denkt

Wat ik nog wel wil meegeven is dit:
De meeste bezoekers zijn ajaxsupporters. Dat zorgt ervoor dat VZ veel Ajaxgerelateerd nieuws plaatst. Dat snap ik en dat is ook niet erg. Maar soms zijn van de 10 artikelen er wel 8 over Ajax. Daarmee creëer je ook een soort self fulfilling prophecy, want het nieuws is ook niet meer heel interessant voor andere bezoekers. Die kun je hiermee afstoten. Het heeft al meerdere malen mij op t randje gekregen om te kappen met VZ. Als je Ajax-nieuws plaatst, krijg je Ajax-bezoekers. Maar ik weet niet of dat op de lange termijn ook blijft werken als de overige supporters worden afgestoten.

De kracht van VZ is wat mij betreft de community en de manier waarop jullie deze modereren. De kwaliteit van discussies hier is vaak een niveau of 2 beter dan op andere websites. Kudos daarvoor.

4 oktober 2023 om 12:42

Aanvulling op Feye_88: Vele Ajacieden op VZ reageren met regelmaat dat ze Driessen en Verweij moe zijn. Snap dan de keuze niet om toch telkens met hun artikelen te komen (behalve de clickbaits).

4 oktober 2023 om 12:52

@feye_88, dit is een interessant punt. We houden natuurlijk nauwlettend bij hoe bepaalde artikelen scoren en sturen daarop. Ajax-artikelen worden veruit het best gelezen, dus dat zal altijd een stevig deel van het aanbod zijn. Tegelijkertijd proberen we ook divers te blijven en hebben we bijvoorbeeld sinds dit seizoen een vaste Feyenoord- en PSV-volger die alle wedstrijden bezoeken. Daarbij zijn we voor een groot deel van onze artikelen afhankelijk van andere media. Die schrijven ook relatief veel over Ajax waardoor er wel een zeker zelfversterkend effect is. Dit telt dubbel als het heel goed of slecht gaat met een club, waardoor er erg veel nieuws is. Overigens krijgt een club als Feyenoord ook behoorlijk wat aandacht op Voetbalzone: de club komt gemiddeld in meer dan tien artikelen per dag voorbij.

@kuyt007: deze stukken zijn inmiddels zeer goed herkenbaar en zijn daardoor makkelijk te mijden. Ze worden overigens alsnog bijzonder veel gelezen.

4 oktober 2023 om 13:01

Ik moet eerlijk bekennen dat ik die artikelen zo nu en dan ook bekijk, maar dan puur door de reacties eronder. Wat ik in mijn sociale kringen veel terug hoor, ik kijk/zit op VZ voor de reacties” :D.

4 oktober 2023 om 17:29

@voetbalzone,

Hoe meer Ajax nieuws je aanbied des te meer Ajacieden die dit lezen. Zo houd je het juist instant.
Ik snap wel dat de meeste leden Ajacied zijn maar zo krijgen leden die voor andere clubs zijn geen of weinig aandacht. Vaak is het Ajax nieuws ook nog eens voor langere tijd als grootste artikel(lees bovenste artikel) te lezen.
Tip: treed eens uit die "comfortzone" en geef andere clubs wat meer aandacht.
Dit is echt het enige mindere punt. Verder complimenten!

4 oktober 2023 om 17:39

@solid: het is ook een kwestie van perspectief. Ajax heeft de meeste fans, dus daar hebben we het meeste nieuws over. Clubs als Feyenoord, PSV, Barcelona, Real Madrid en Manchester United krijgen ook relatief veel aandacht, omdat daar veel vraag naar is. Dat is klassieke marktwerking. Dat type artikelen geeft ons echter ook de mogelijkheid om aandacht te besteden aan kleinere clubs. Die berichtgeving bestaat in die zin bij de gratie van de massa, want anders zou de site niet kunnen bestaan.

4 oktober 2023 om 19:32

Dank voor jullie reactie voetbalzone!

6 oktober 2023 om 15:30

@voetbalzone

Maar hoe goed worden de huidige Feyenoord-artikelen dan gelezen? Zit daar een stijgende lijn in? Ik ben Ajacied maar lees nu graag over Feyenoord.

Om de selffulfilling prophecy te doorbreken is dit wel hèt moment om te kijken wat er met Feyenoord-artikelen gebeurt.

6 oktober 2023 om 16:25

Bij wijze van uitzondering speciaal voor jou wat cijfers over de maand september:

- Van de 1.239 artikelen had ongeveer 7% het woord Feyenoord in de kop.
- In de top 100 hebben 4 artikelen 'feyenoord' in de kop staan.
- In de top 25 staan 20 artikelen met 'ajax' in de kop. 'feyenoord' komt hier slechts 1 keer in voor en dan ook nog in combinatie met 'ajax'.

Kortom, Feyenoord is stevig vertegenwoordigd in ons aanbod (er zijn ook nog een boel Feyenoord-artikelen zonder de clubnaam in de kop), maar scoort in verhouding een stuk minder. Dit zal waarschijnlijk ook te maken hebben met het feit dat veel Feyenoord op FR12 zitten, waar wij overigens vorig jaar nog een redacteur van over hebben genomen om op dit vlak sterker te worden.

Het zal wellicht voor een deel een selffulfilling prophecy zijn. Tegelijkertijd is dit ook gewoon de wet van grote getallen. Het AD publiceerde ooit dat 46% van Nederland een band heeft met Ajax, versus 26,7% met Feyenoord (men mocht meerdere opties kiezen). Dat is bijna het dubbele.

6 oktober 2023 om 16:28

@voetbalzone
Maar waarom worden er na de wedstrijd van Ajax in de Europa League van gister 12 artikelen over Ajax geschreven en gedeeld, waaronder 2 artikelen over hetzelfde interview met Amrabat, 4 artikelen over 4 analisten die een slechte speler uitlichten, 1 over eenzelfde 2 analisten die een beste speler uitlichten en natuurlijk de ochtendkranten en wedstrijdverslag zelf.

Bij Feyenoord in nota bene de Champions League worden 4 artikelen gedeeld, Vink die de favorieten in de poule opnoemt, 1 artikel over zowel Slot als de Spaanse media, nog een artikel over de media die smult van Simeone en that's it. Waarom geen artikel over lovende woorden over Hartman die door meerdere kanalen onder de loep is genomen vanwege zijn cijfers in de Champions League? Of andere uitspraken van de analisten in de studio zoals bij een Ajax wel wordt gedaan? Idem voor PSV waar ook slechts 5 artikelen aan zijn gewijd. Op deze artikelen over Feyenoord en PSV wordt overigens ook nog eens meer gereageerd dan op de artikelen over Ajax. Waar ligt dit dan aan? Niet gek dat artikelen van Ajax meer clicks genereren als er 2x zoveel artikelen over Ajax gaan dan over Feyenoord of PSV.

6 oktober 2023 om 18:01

Het gaat om het aantal lezers per artikel. Logischerwijs zou je bij meer aanbod van eenzelfde club juist gemiddeld minder lezers verwachten. Dit zul je waarschijnlijk ook terugzien in het aantal reacties dat meer verspreid is.

Om concreet te zijn: alle Ajax-analyses van donderdagavond hadden tussen de 38.000 en 72.000 lezers. De best scorende Feyenoord-analyse had 32.000 lezers op de woensdagavond. Marktwerking speelt dus grote een rol. Daarbij heeft het ook te maken met het nieuwsaanbod op dat moment en hoeveel wedstrijdverslagen er geschreven worden. Dat laatste kan voor de redactie net de doorslag geven om zo'n stuk over Hartman wel of niet op te pakken.

Onderaan de streep willen we zoveel mogelijk mensen bereiken met ons werk, dus hoe meer interesse ergens in is, hoe meer stukken er over zullen verschijnen. We doen zeker ons best om alle clubs aandacht te geven, maar gelijke verdeling is zeker geen doel op zich. Een club als bijvoorbeeld AZ of PSV heeft uiteindelijk gewoon minder fans dan Feyenoord of Ajax.

6 oktober 2023 om 20:36

Ok bedankt, duidelijk!

4 oktober 2023 om 13:42

Meer Ajax supporters maar jij krijgt toch echt de meeste duimpjes van de Feyenoorders dus hoe leg je dat uit ;-)

Weet niet of het hier kan maar sinds de laatste update over het niet kunnen reageren in een wedstrijd als ik nu een wedstrijd als favoriet markeer dus dmv het sterretje aan te klikken en hij groen wordt, als ik dit nu doe bij 1 wedstrijd dan zijn alle wedstrijden gemarkeerd

4 oktober 2023 om 12:45

Dank @mitchajax020. Dit probleem is gerapporteerd en wordt meegenomen in de volgende update.

4 oktober 2023 om 13:44

Toppie en jullie bedankt voor dit bericht zodat wij onze dingen kwijt kunnen waar wij tegen aanlopen

Allereerst vind ik het super van jullie dat jullie willen reageren op vragen in het openbaar!

Mijn vraag gaat over waar jullie de lijn trekken ivm het verwijderen van reacties.
Zoals gisteren omtrent het onderwerp dat Louis van Gaal terug bij Ajax is.
Mijn toch wel ludieke reactie was:
Het duurde zolang voor Ajax dat Louis overstag ging, was omdat hij de goedkeuring van Truus nodig had.

Dit werd verwijderd. Dus waar ligt de grens?

4 oktober 2023 om 12:55

@sb3dordt1980: dank! En goede vraag. Die grens kan een beetje schuiven doordat elke situatie wordt beoordeeld door een individuele moderator met een eigen interpretatie. Specifieke zaken kun je altijd voorleggen aan de moderators zelf, daar gaan wij als redactie niet over. Zie ook het artikel 'de 10 spelregels van Voetbalzone' voor meer uitleg hierover.

6 oktober 2023 om 12:50

Ja dat is dus precies het probleem , eigen interpretatie.
En laat nou net er veel ajax suppoters zijn onder Vz.
Andere clubs kan je helemaal afmaken en word niets verwijderd en een simpel grapje verwijderen jullie..
En dan raar opkijken als iedereen zegt dat dit een ajax site is.

6 oktober 2023 om 15:37

Hoe erg is het als je berichtje verwijderd wordt? Natuurlijk is er interpretatie. Dat kan niet anders en hangt ook van de toon van de hele discussie af.

Ik denk dat je gewoon door kan met leven als je berichtje verwijderd wordt.

4 oktober 2023 om 13:01

Het valt mij ook op dat vaak opmerkingen die helemaal niet verkeerd bedoeld zijn maar gewoon een beetje lolligheid bevatten (zoals jouw voorbeeld) opeens gerapporteerd worden en zijn verwijderd, terwijl soms overduidelijk provocerende of echt hele intense op de man spelende opmerking wel blijven staan. Nou ben ik best voorstander van een beetje vrije discussie maar als je een kant op extreem makkelijk opmerkingen verwijderd en de andere kant op mensen de ruimte geeft om de randjes op te zoeken in het beledigen van andere forumleden dan vind ik dat soms wel wat opvallend.

Ik snap dat het moeilijk is om een lijn daarin te trekken. Ik heb ooit na een zeer matige wedstrijd van PSV onder het wedstrijdverslag gezet dat PSV speelde als makke lammetjes maar toch wel professioneel de overwinning over de streep trok. En die opmerking werd verwijderd met als reden: niets toevoegend, gebrek aan onderbouwing.

Zo hebben we allemaal denk ik wel een paar van die voorbeelden.

4 oktober 2023 om 13:05

@jtjevtt: dat zal waarschijnlijk ook zo blijven, het blijft immers mensenwerk. De moderators zijn enthousiaste gebruikers die vrijwillig de discussie in goede banen proberen te leiden. Op sommige momenten zijn ze minder goed bezet, waardoor bepaalde berichten langer blijven staan of over het hoofd gezien worden. De moderators bespreken onderling veelvuldig wat het beste beleid is in geval van grapjes of 'niets toevoegende reacties' waar wel inhoudelijk op gereageerd wordt.

4 oktober 2023 om 13:58

Plus je kan ook gewoon in beroep gaan door te reageren op het bericht. Dan wordt het waarschijnlijk door een andere moderator beoordeeld en kan de beslissing veranderen. Ik heb dit toevallig van de week nog gedaan en de punten kreeg ik terug.

4 oktober 2023 om 14:15

Grappen en lolligheid mag altijd, maar de reactie moet in de basis inhoudelijk onderbouwd zijn.
Als zo'n reactie dat niet heeft dan zal deze worden verwijderd.
Zoals de vraag hierboven "het duurde zolang voor Ajax dat Louis overstag ging, was omdat hij de goedkeuring van Truus nodig had" is deze reactie dus niet onderbouwd en terecht verwijderd.
Wat betreft provocerende reacties/leden, wij zitten niet 24 uur per dag op VZ en zulke reacties kunnen gemeld worden.
Op die manier vallen ze ons ook beter op.

5 oktober 2023 om 13:56

Het gaat over Louis van Gaal en de grap ook. Als je een grap moet onderbouwen op waarheid, dan zeg je eigenlijk dat een grapje niet meer kan.

6 oktober 2023 om 15:41

Frax

Is niet het kenmerk van een grap dat je hem niet uit hoeft te leggen?

Voor mij is vooral van belang dat het forum schoon blijft van provocaties, beledigingen etc. Ik zou zeggen, laat die grap lekker staan en verwijder een van de vele zinloze clubdiscussies

Ben wel blij dat VZ laatste tijd topics maakt van Sul en Zwart. Die voegen inhoudelijk veel informatie toe.

Meer van zulke mensen en minder Verweij en Driessen.

6 oktober 2023 om 15:42

Vz is op de hoogte van de antipathie tegen Driessen en Verweij. Dus ze zetten hun namen meestal in de kop. Desondanks worden ze nog heel vaak aangeklikt.

Ik hoop wel van harte dat dat geluid bij advertenties uit blijft. Je ziet ze immers toch wel prominent in beeld. Gewoon even een artikel lezen zonder dat anderen er last van hadden zat er soms niet bij. Zelf vond ik dat al irritant, ook tijdens muziek, maar anderen hoorden dat ook. Je ziet ze sowieso wel, maar dan hoef je dat tenminste niet uit te zetten.

Ik vraag mij soms alleen af wat "levels" zijn? Soms zie je dat je mag reageren vanaf een bepaald level. Waarom is dat en hoe werkt dat? Beetje raar is het wel.

4 oktober 2023 om 13:09

@silencioo: wij ook! De levels zijn een automatisch systeem. Als je vaak reageert zonder dat het verwijderd wordt, krijgt je er een punt bij. Op een zeker moment gaat je level dan omhoog, waardoor je ook in gevoelige topics, waarbij de kans op vervelende reacties groter is, kunt reageren. Dit is een belangrijk middel voor de mods om misbruik van (nieuwe) accounts tegen te gaan. Als je precies wilt weten hoe het werkt, kun je een berichtje sturen naar 'moderators'.

5 oktober 2023 om 18:11

Misschien als toevoeging op het geluid. Dat die filmpjes in de achtergrond afspelen vind ik niet zo erg.
Alleen kon ik niet meer op mijn werk tussendoor even de site openen om een stukje te lezen zonder dat andere mensen er last van hadden. Ik begrijp de afweging om het aan te hebben staan ivm de advertentie inkomsten. Maar ik heb op een gegeven moment het geluid op mijn laptop maar helemaal uit gezet (dan is het effect voor jullie adverteerders het zelfde) alleen zat ik met het probleem dat ik ineens een paar Teams gesprekken heb gemist.

5 oktober 2023 om 18:34

Begrijpelijk. Vanuit dat oogpunt wordt nu ook getest met de gevolgen van video's zonder geluid. Dat is inderdaad een stuk gebruiksvriendelijker.

6 oktober 2023 om 18:54

Ik snap echt waarom jullie hier mee door blijven gaan. Het stimuleert mij alleen maar om de website uitsluitend met een adblocker aan te bezoeken.

Ik zou graag zien dat ik meer keuzes heb in het instellen van pushmeldingen. Deze staan nu volledig uit bij mij, omdat er veel te veel pushmeldingen werden gestuurd over van alles en nog wat, wat nauwelijks nieuwswaarde had (mening van een C-analist over een onbelangrijk onderwerp bijvoorbeeld). Ik zou graag alleen pushmeldingen ontvangen bij écht brekend nieuws, zoals bijvoorbeeld de NOS doet. Dat houdt dus in, gemiddeld pakweg 3-7 pushmeldingen per week. Kan dat gerealiseerd worden?

4 oktober 2023 om 13:12

@marco neuvel: dit zou een mooie toevoeging zijn. Op dit moment zijn er (nog) geen concrete plannen voor, maar het staat zeker op het lijstje van de redactie.

Overigens monitoren we het effect van pushes (hoeveel ze geopend worden) nauwlettend en proberen op die manier ook te bepalen wat goede berichtgeving is.

In de eerste plaats lijkt me dit een ideale manier om te communiceren met gebruikers van het platform; transparant, eerlijk en duidelijk. Wellicht heeft de 'mondige meerderheid' een voorkeur voor achtergrondverhalen of een uitgebreide analyse, maar de realiteit is simpelweg dat de onderliggende data uitwijst dat de meerderheid van de bezoekers blijkbaar graag kijkt naar entertainment-gerelateerde artikelen. Niet meer dan logisch dat er dan een balans gevonden moet worden.

In de tweede plaats ben ik natuurlijk positief verrast dat er anno 2023 nog het woord 'clubexpert' valt bij Voetbalzone. Dat vond ik altijd heerlijke stukken om te lezen, zeker omdat deze werden geschreven door mensen die daar (destijds) nog de tijd voor uittrokken en binnen de community werden gezien als leden waar je graag hun mening van hoorde. Die artikelen werden duidelijk niet geschreven door (aspirant) journalisten (wat overigens ook terug te zien was in de kwaliteit en schrijfstijl) en hadden daardoor soms een interessante kijk op dingen. Natuurlijk moet er zeker een filter op deze artikelen zitten (en volgens mij was die er ook vroeger) om alleen de interessante stukken te delen op de voorpagina, maar zou graag zien dat er weer aandacht zou komen voor dit soort clubexpert-artikelen (en waarschijnlijk moet daar ook animo voor zijn vanuit de community om dat soort artikelen te schrijven).

4 oktober 2023 om 13:15

Dank Guaporta! Je slaat de spijker op zijn kop wat ons betreft. Eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat we een platform zijn dat voetbal hoofdzakelijk als vermaak behandeld en daardoor redelijk vluchtig en licht van aard zijn. We proberen regelmatig wat uitgebreidere (achtergrond)stukken te schrijven, maar de gebruiker die zoekt naar doorwrochten journalistiek werk of diepgaande analyses komt elders veel beter aan zijn trekken.

Clubexperts zijn van harte welkom. We maken er met liefde een (wekelijks?) terugkerende rubriek van.

4 oktober 2023 om 13:23

Mooi om te lezen, VZ. Worden deze Clubexperts dan ook ergens integraal en goed vindbaar opgeslagen? Zou zonde zijn als ze bij wijze van spreken net als reguliere artikelen in de vergetelheid van het archief belanden.

4 oktober 2023 om 13:27

We kunnen 'clubexpert:' standaard in de kop zetten, dan zijn ze eenvoudig vindbaar!

4 oktober 2023 om 13:32

Dat zou inderdaad al een stuk helpen. Ik bedoelde ook dat artikelen naar mijn weten niet permanent worden opgeslagen. Er komt dus geen aparte knop naar de Clubexperts begrijp ik? Dit was eerder wel zo kan ik me herinneren.

4 oktober 2023 om 13:39

Je kunt een aardig eind terug in het archief met de zoekfunctie en het blijft sowieso bewaard (ook te vinden via Google). De snelste manier van invoeren is zonder technische aanpassingen, maar als er veel animo is en het van toegevoegde waarde is, kunnen we daar zeker naar kijken.

4 oktober 2023 om 14:39

Clubexperts kunnen ook helpen tegen de klacht dat altijd alles over Ajax gaat, als je daar een beetje op selecteert.

4 oktober 2023 om 15:21

Dat klinkt als een logische en acceptabele frequentie, je wil uiteindelijk ook geen 'overkill' aan gastartikelen. En zoals Leidsehood aangeeft, de meest interessante clubexperts gaan natuurlijk over kleinere clubs of onbekendere competities. Of bijvoorbeeld over onderwerpen uit de grote competities die onderbelicht zijn. Denk dat een aparte plaats voor clubexperts handig kan zijn, maar laten we eerst even kijken hoeveel animo er is vanuit (interessante) leden om een artikel te schrijven.

@voetbalzone Ik vind dat er in de comments te snel een comment wordt verwijderd.

Ik had bijvoorbeeld laatst een comment onder de presentatiepost van Gaston Avila bij Ajax. Ik postte toen ‘Hij doet me denken aan Lisandro Martinez, I like it’. Vervolgens is me post verwijderd.

Toen brak mijn laars. Vanaf toen heb ik ook besloten om gewoon bijna niet meer te commenten aangezien de comment om een nietszeggende reden verwijderd wordt.

4 oktober 2023 om 13:17

Klomp!

Dit artikel gaat over de redactionele keuzes. De link naar de discussie over het beleid van de moderators vind je onder het kopje contact.

4 oktober 2023 om 13:33

@90 Minutes, als je het niet eens bent met een verwijderde post, stuur dan vooral een berichtje naar ons. Je kan bijvoorbeeld reageren op het "reactie verwijderd" bericht dat je in je inbox hebt. Wij staan uiteraard open voor een onderbouwing waarom iets niet weggehaald moet worden. Verder is het voor ons iets dat wij erbij doen naast een druk leven (althans, ik heb best een druk leven) en is het weghalen van een reactie een persoonlijke inschatting.

Ik hoop dat je toch gewoon blijft reageren, want de leden maken VZ (jullie ook hoor redactie).

6 oktober 2023 om 15:48

90 minutes

Waarom zou je je zo makkelijk weg laten jagen? Zo erg is het toch niet, als er een berichtje verwijderd wordt? Als je in principe gewoon normale posts plaatst, dan is dit een uitzondering en bouw je zo een stapel punten op.

Het puntensysteem. Ik zie vooral punten bij velen eraf gaan maar hoe krijg je punten erbij??

4 oktober 2023 om 13:55

Per 25 reacties die je plaatst en niet zijn verwijderd, krijg je 3 punten. Daarnaast kan je punten krijgen door reacties te melden

4 oktober 2023 om 14:04

Hoeveel punten heb je nodig voor niveau 3?

4 oktober 2023 om 14:40

Lastig, 25 die niet worden verwijderd. Kan me amper inhouden hier maar goed ik ga het proberen!! ;-)

4 oktober 2023 om 15:30

@psv00712

Vanaf 100 punten va je onder niveau 3, dus dat kan vrij snel

@Sjakie-023
Blijf vooral reageren, met inhoudelijke posts, dan komen die punten vanzelf Met reacties melden heb je meestal snel meer punten

4 oktober 2023 om 18:08

Even ter aanvulling:

Het gaat wel om het melden van reacties die echt niet door de beugel kunnen. Het meldpunt is niet bedoeld om alles wat je niet aanstaat even te droppen. Dan mist het namelijk zijn functie en als iemand dat teveel doet, kan je ook daarvoor een berisping krijgen.

Ook is een reactie soms al verwijderd door een moderator, maar ook gemeld in het meldpunt. Ook dan kan het soms zijn dat je dus geen punt krijgt, omdat die moderator niet in het meldpunt zat.

6 oktober 2023 om 15:50

Haha, hoezo niet inhouden? Oprechte vraag.

Als je gewoon normale bijdragen post, zonder scheldpartijen, en zonder clubdiscussies/provocaties, dan zit je zo aan de max qua punten.

Probleem van veel gebruikers is gewoon dat ze dat niet kunnen. Die gaan standaard lopen stoken. Ja, dan gaan er snel punten af.

Jullie zeggen in de brief het volgende over de titels/koppen:
"we zorgen er ook voor dat de headline niet misleidt en doet wat hij belooft."

Dit is toch een keiharde leugen. Titels/koppen zijn hier heel vaak bewust misleidend puur om die klik te krijgen. We snappen allemaal waarom, maar draai er niet omheen.

4 oktober 2023 om 14:15

Ha Neset, we maken koppen absoluut vaak zo aantrekkelijk mogelijk door niet alles weg te geven en de bezoeker nieuwsgierig te maken naar het artikel (tenzij de inhoud bijvoorbeeld gevoelig ligt). Als de kop alles al weggeeft, heeft het stuk immers veel minder waarde.

Misleiden zien wij wel echt als iets anders en daar proberen we als redactie scherp op te zijn. Je zult bijvoorbeeld niet snel een kop zien met 'De Jong ernstig geblesseerd na duel in Barcelona' waarna blijkt dat Fedde de Jong een duel in de Youth League heeft gespeeld met Jong AZ (hij speelt overigens bij SC Cambuur momenteel).

Het is soms een dun lijntje, maar we zijn daar wel scherp op. In de gevallen dat de lezer aangeeft dat de kop toch niet passend is, voeren we ook regelmatig veranderingen door.

4 oktober 2023 om 14:26

Het lijntje is inderdaad erg dun en ik denk niet dat we het altijd eens zijn over waar die grens ligt, maar ik snap dat je nog wat informatie wil overhouden voor in het artikel zelf.

Goed om te horen dat er o.b.v. kritiek wel eens aanpassingen worden doorgevoerd. Misschien zijn een paar van de voorbeelden die ik me herinner door de mazen geglipt en daarna weer gecorrigeerd.

Ik vind persoonlijk dat reacties te makkelijk verwijderd worden, een ludieke opmerking of simpele grap word vaak meteen verwijderd en punten in mindering, maakt het heel erg onaantrekkelijk om te reageren, wat ik vaak ook laat.

4 oktober 2023 om 14:06

Hoi Gimpet. Dit artikel gaat over de redactionele keuzes. De link naar de discussie over het beleid van de moderators vind je onder het kopje contact, daar speelt de redactie geen rol in.

4 oktober 2023 om 14:23

Gimpet,
Een grap in een reactie mag altijd maar de reactie dient onderbouwend te zijn en iets toe te voegen.
Als dit niet het geval is zal deze worden verwijderd.

Waarom worden vermaarde leden zoals Aqua en Japie-Krekel pemanent gebanned? En wordt niet volstaan met een tijdelijke ban? Hebben leden die al jaren actief zijn niet net even wat meer krediet dan een willekeurig lid? Of is het gelijke monniken gelijke kappen zonder aanzien des persoons? Is er en beleid dat gebruikt wordt bij het geven van permabans en zo ja, kan dat dan gedeeld worden? En laatste vraag: hoe wordt de objectiviteit van de mods gewaarborgd?

4 oktober 2023 om 14:06

Hoi Maestrop! Dit artikel gaat over de redactionele keuzes. De link naar de discussie over het beleid van de moderators vind je onder het kopje contact.

4 oktober 2023 om 15:36

Ik zou het toch fijn vinden als VZ hier iets dieper op ingaat.

Jullie stuk gaat namelijk over het voeren van discussies, niveaus bij reactie mogelijkheden. Deze leden hadden altijd een compleet groene balk, oftewel ze maken deel uit van jullie corebusiness en tevens onderdeel van de community die zowel jullie als VZ als wij als reageerders vaak zien. De andere kant van het spectrum is namelijk ook zichtbaar in de commentsectie (Ik neem even Prem als voorbeeld), mensen die simpele nikszeggende comments achterlaten teneinde zo snel mogelijk een groene balk en niveaus te scoren.

De vraag is eigenlijk, hebben jarenlange VZ gebruikers en daarmee jullie vaste publiek meer of niet meer krediet in jullie beoordelingsoverwegingen?

4 oktober 2023 om 17:31

Het punt is: het zijn niet onze beoordelingsoverwegingen. De discussie wordt beheerd door het publiek zelf in de vorm van vrijwillige moderators. Omdat we als redactie niet als slager ons eigen vlees willen keuren, mengen we ons daar zo min mogelijk in.

Een paar weken geleden is een specifiek artikel gemaakt voor alle vragen en opmerkingen omtrent de moderatie (zie link in tekst). Voor dit soort vragen kun je het beste contact zoeken met de moderators.

5 oktober 2023 om 09:42

Ah, dan heb ik dat artikel helemaal gemist en is dat opgegaan in het grote archief van de site. Is het een idee om deze link in jullie artikel te plaatsen? Ik zie dat er veel vragen over moderatie worden gesteld, wellicht is een link naar het specifieke artikel handig voor mensen die daarover vragen hebben na het lezen van dit redactionele artikel.

5 oktober 2023 om 11:15

Die staat er al: onder het kopje contact, laatste blokje: "in dit artikel staat meer informatie over het gebruikersbeleid en de spelregels op Vz."

6 oktober 2023 om 15:54

@Maestrop

Pff nou ik ben geen moderator maar van Aqua kan ik het goed voorstellen. Daar was echt geen normaal gesprek mee te voeren.

Japie is irritant maar discussieert wel op inhoud. Ik weet niet waarom hij gebanned is.

Grootste ergenis is het automatisch afspelen van video's en je ze dus elke keer moet weg klikken. Geluid of geen geluid. Ik wil zelf kiezen of ik een video bekijk. Het is zwaar irritant en vaak reden om VZ weer af te sluiten.

Pas verder dit titels en foto's van een artikel aan, zodat je ook echt weer waar het over gaat. Ik begrijp dat jullie lezers proberen te trekken, maar als je een foto van Frenkie ziet met een opvallende tekst en het gaat vervolgens over de reserve palen wasser van Barcelona B, dan gaat er echt iets mis.

Reacties worden vaak ook verwijderd met de opmerking 'niks bijdragend'. Dit lijkt ook volledige willekeur. We moeten niet doen alsof VZ een of ander hoog academische website is, want dan kan je de reacties net zo goed uitzetten. Af en toe een lolletje moet kunnen. Ook normale reacties verwijder je in mijn ogen ook niet zomaar, omdat de betreffende beheerder het niet aanstaat.

Verder een prima site hoor

4 oktober 2023 om 14:19

"grootste ergenis is het automatisch afspelen van video's en je ze dus elke keer moet weg klikken. Geluid of geen geluid. Ik wil zelf kiezen of ik een video bekijk. Het is zwaar irritant en vaak reden om VZ weer af te sluiten."

Dit. En dan zie/hoor je video's die je niet interesseren (ajax video's bij een bericht over FC Twente) Relevante content is het dan niet.

4 oktober 2023 om 14:20

Dag Redondono5:

- Het geluid van de video's staat (nu) uit. Het automatisch afspelen zal echter niet veranderen, dit is essentieel om de website gratis te houden. Overigens is de app momenteel nog wel vrij van video's, daar kun je nog (even) je voordeel mee doen.

- De regels omtrent koppen zijn een stuk strakker dan voorheen. De reserve palenwasser van Barcelona B laten we al enige tijd links liggen. Ons streven is dat de kop duidelijk maakt waar het artikel over gaat, zonder meteen alles weg te geven.

- Het beleid van de moderators kun je met hen bespreken, bijvoorbeeld onder het artikel 'de 10 spelregels van Voetbalzone'. Wat wordt toegestaan qua reacties bepalen de gebruikers met elkaar, in de vorm van een groep gebruikers die vrijwillig als moderator optreden. Daar bemoeit de redactie zich niet mee.

@billyashcroft: zie het eerste punt. We proberen wel zo relevant mogelijke video's te koppelen aan de artikelen (mits beschikbaar).

Bedankt voor jullie reacties!

4 oktober 2023 om 16:40

"- Het geluid van de video's staat (nu) uit. Het automatisch afspelen zal echter niet veranderen, dit is essentieel om de website gratis te houden. Overigens is de app momenteel nog wel vrij van video's, daar kun je nog (even) je voordeel mee doen. "

Dan is er iets anders dat het geluid wegdrukt op de app. Als ik op de app lees, met mijn eigen muziek op, dan moet ik regelmatig de muziek weer aanzetten. Meestal hoor ik niks, geen reclame, geen video, maar mijn muziek stopt wel.

4 oktober 2023 om 17:22

Bedankt voor de toelichting. Blijft jammer van de video's en ook dat ze gewoon midden op je scherm staan soms. Volgens mij moet dit anders kunnen, ook als je de site gratis wil houden. Maar goed, de site blijft voor het overgrote deel meer dan prima.

Mocht er een update zijn over de palenwasser, tag me haha

4 oktober 2023 om 17:27

@billyashcroft: mocht je dit ervaren, dan zou een korte video hiervan enorm helpen. Die sturen we dan door naar het app team voor de volgende update.

4 oktober 2023 om 17:34

Een probleem van mogelijke automatisch afspelende video's in de app is dat dit vrij veel MB's gaat kosten voor mensen die niet via wifi verbonden zijn met het internet en geen ongelimiteerde data hebben. Nu ben ik geen wonder op het gebied van techniek, maar ik weet dat dit in andere apps een grote ergernis is voor velen. Resulteert uiteindelijk in minder gebruik van de app. Wordt daar rekening mee gehouden?

4 oktober 2023 om 17:54

Op dit moment is de app vrij van video's. Wij verwachten dat dit op termijn wel weer terug zal keren. Of mensen bereid zijn om daar Mb's voor te gebruiken is aan hunzelf. De content moet uiteindelijk wel ergens van betaald worden.

4 oktober 2023 om 18:03

Natuurlijk moet dit betaald worden en daar zullen de video's vast en zeker goed bij helpen. Punt is dat je iemand niet de keuze laat om de app te blijven gebruiken als je bij wijze van spreken bij ieder 2e artikel dat je aanklikt automatisch een nieuwe video van een X aantal MB inlaadt. Zal voor mij geen probleem zijn, maar ik weet dat het mensen remt in gebruik van apps. Bedankt voor de antwoorden overigens!

6 oktober 2023 om 17:23

In de app zitten al een paar jaar geen video's meer, dus dat zou geen probleem moeten vormen. Dit is overigens ook meteen de makkelijkste oplossing voor iedereen die autoplay hinderlijk vindt.

4 oktober 2023 om 20:19

VZ@. Ik was bij de wedstrijd RKC -Ajax. En de botsing met keeper van RKC . Wat mij betreft zeer ongelukkig was aan beide kanten. Zeker geen opzet in het spel. Toen de keeper naar binnen werd gedragen. Wisten ze niet alles van hem wat er precies was. Er kwamen 4 spelers van Ajax op het veld en begonnen zich warm te houden met de bal rond te spelen. Waarop de RKC supporters zongen schaam je kapot. Dat had ik op VZ vermeld en bij geschreven dat ik dat Ajax daar weinig respect voor had. Gelukkig werden de spelers daarna gelijk van het gehaald door de trainer. Mijn reactie werd weggehaald. En meerder reacties waren ook weg gehaald. Die vonden dat ik de zaak op blies. NIET mijn bedoeling. Ik schreef wat ik zag gewoon. Waarom wordt zulke reacties verwijderd? Een gebeurtenis wat waar is.

4 oktober 2023 om 20:55

@pesso-PSV: Dit artikel gaat over de redactionele keuzes. De link naar de discussie over het beleid van de moderators vind je onder het kopje contact, daar gaan wij als redactie niet over.

4 oktober 2023 om 21:18

VZ@ dankjewel voor jullie reactie.

Ik als Valencia fan mis net wat meer nieuws over La Liga. Ik snap dat in deze tijd er niet veel artikels over Valencia gaan maar het enige La Liga nieuws is of van Real Madrid of van Barcelona. De KKD zou ik ook wel meer van willen lezen, ik weet niet alleen niet of dit rendabel is voor jullie maar dat hoor ik graag.

4 oktober 2023 om 14:23

Dit is inderdaad redelijk niche. We proberen onze middelen in te zetten om zoveel mogelijk leden te bedienen en daardoor is er voor kleinere of buitenlandse clubs minder aandacht. We publiceren wel wekelijks over de Keuken Kampioen Divisie en maken daar ook video's bij.

Hallo voetbalzone. Ik ben een zeer positief lid over jullie site. Ga zo door.

Ik heb twee vragen:

Vraag 1:
Is het misschien een idee om op een makkelijke wijze de auteurs van Voetbalzone te tippen op nieuws en/of belangrijke ontwikkelingen? Zo kunnen jullie eenvoudiger gebruik maken van het enorme netwerk wat jullie hebben.
Ik kom namelijk wel eens nieuws tegen wat niet op VZ beland maar zeker wel de moeite waard is.

Vraag 2:
Wat zijn de normen om de commentsectie uit te schakelen onder een nieuwstopic?

Gr Prem_93

4 oktober 2023 om 14:27

Dag Prem, bedankt!

1: Dat kan zeker! We hebben een contactformulier en je kunt ook altijd mailen naar editors(at)voetbalzone.nl. Bijvoorbeeld als AZ een onontdekt talent op de korrel heeft!

2: Dit gaat vaak op verzoek van de moderators. In sommige gevallen kiezen we hier ook zelf voor als redactie wanneer een artikel zich minder goed leent voor comments: bijvoorbeeld als speculatie ongewenst is, inhoudelijke discussie weinig toevoegt of het karakter omstreden is waardoor onze moderators onnodig veel werk krijgen. Er zijn geen harde richtlijnen, maar door de jaren heen hebben we er wel een redelijk goed instinct voor ontwikkeld.

4 oktober 2023 om 14:46

@voetbalzone, dat ga ik dan extra goed in de gaten houden. Forza AZ! haha.

Ik noteer het emailadres.

Dank voor de heldere uitleg.

4 oktober 2023 om 14:54

Nog even een vraagje. Waar staat dat contactformulier? kan het zo 1,2,3 niet vinden

4 oktober 2023 om 15:06

Links onderaan bij interne links: contact!

4 oktober 2023 om 16:29

Super, dankjewel

Ten eerste, heel prettig zo'n bericht als dit. Bijvoorbeeld leuk om de redactionele keuzes over verschillende analisten (Verweij Driessen Zwart Öztürk) te lezen.

Ik vind als mobiele gebruiker de nieuwe alinea-indeling prettig lezen. Ik merk dat ik daardoor veel vaker een heel artikel lees ipv alleen de kop. Uitzondering is de eerste alinea. Die is nu soms heel kort, gevolgd door meteen een afbeelding. Mijn persoonlijke voorkeur zou zijn: eerste dikgedrukte alinea iets langer houden (zoals het was, evt paar woorden minder maar niet zo kort als nu soms) en dan hele korte alinea's in het middenstuk. Dan kan de lezer in de eerste alinea meteen alle belangrijke info lezen en in het middenstuk snel zien waar welke info staat. Geen idee of dit alleen mijn voorkeur is, het viel me in ieder geval enorm op dat ik een korte eerste alinea eerder irritant dan prettig vindt, en korte alinea's in het middenstuk juist wel fijn.

Dus zeg maar precies omgekeerd met wat ik hierboven doe

4 oktober 2023 om 14:41

@leidsehood: Goed om te horen, uitstekend punt en je wordt op je wenken bediend! Dit hebben we toevallig net vanmorgen besloten. Vanaf morgen te zien op VZ.

4 oktober 2023 om 15:08

Great minds sink alike, zou Roger Schmitt zeggen.

Goed dat jullie zo open en transparant zijn over bepaalde keuzes! Top!

Ik heb zelf 1 dingetje: in de app kijk ik regelmatig bij het lijstje wedstrijden. Echter bij het scrollen blijven er constant wedstrijden/dingen verschuiven. Best irritant, want het kost de nodige moeite om de juiste wedstrijden aan te klikken. Hebben daar meer bezoekers last van? (of staat dit op het vizier?)

4 oktober 2023 om 14:44

Hoi Jansen Joenite! Voor ons is dit nieuw. Zou je wellicht een schermopname hiervan kunnen maken en willen mailen naar editors@voetbalzone.nl? Als je er bijzet welk toestel je hebt, geven wij het z.s.m. door aan het tech team.

4 oktober 2023 om 15:14

Het probleem is een beetje dat een schermafbeelding niet zoveel zin heeft, omdat het steeds verspringt. Ik heb het idee dat het komt door de advertenties/filmpjes die tussendoor worden geactiveerd. Bij de bovenste wedstrijden heb ik het probleem nog niet, maar wel als ik verder omlaag scroll.

4 oktober 2023 om 17:32

We maken er een notitie van en zullen het doorgeven!

Ik heb een paar technische opmerkingen over de site. Het automatisch afspelen van video's met geluid op handheld devices vind ik erg storend. Ook zou ik graag een functie zien om discussies in of uit te kunnen klappen, zodat ik bijvoorbeeld meteen naar de 2e discussie onder een topic kan gaan zonder door extreem veel comments te moeten scrollen van de 1ste discussie onder een topic

4 oktober 2023 om 14:46

@manolevje: geluid staat inmiddels uit. We hopen dat dit zo kan blijven. Die optie is een goed idee, die noteren we.

4 oktober 2023 om 15:12

Oeh, dat in- en uitklappen is inderdaad een goed idee!

6 oktober 2023 om 15:58

Uitstekend idee Manolevje. Gijp zou trots op je zijn.

Ik zie soms dat er gereageerd is om mijn comment, maar dan ben ik weer te laat om daar weer op te kunnen reageren. Het is dus jammer dat de thread soms te snel gesloten wordt voor reacties. Volgens mij is dit nu na 24 of 48 uur. Het zou al een voordeel zijn om niet nieuwe reacties te kunnen plaatsen, maar wel te kunnen reageren op een reeds geplaatste reactie.

4 oktober 2023 om 15:14

En als ik op het onderwerp 'reageren' mag inhaken, wordt het in de app nog mogelijk om te zien of iemand op je heeft gereageerd? Ik krijg nu alleen m'n notificaties op de computer, waardoor ik in de app amper reageer op reacties op mijn eigen reacties.

4 oktober 2023 om 15:37

Exact dit, zeg het hieronder ook. Voor mij reden om steeds meer op andere sites/apps te zitten. Voetbalzone is vooral zo groot vanwege de discussies. Begrijp daarom niet dat dit nog steeds niet is geregeld.

4 oktober 2023 om 16:57

@almachtig: we maken er een notitie van om uit te zoeken hoe lang die termijn is en of die opgerekt kan worden.

@leidsehood & De Toekomst: deze functie is er inderdaad alleen op de (mobiele) website beschikbaar en niet op de app. Dit komt doordat de app een bewerking is van de wereldwijde Goal.com app. Op de andere portalen is er geen reageer-functie en die is voor VZ als extra toegevoegd. Dit heeft (nu nog) een beperkte functionaliteit. We zullen dit meenemen, maar weten niet of dit (makkelijk) is aan te passen. Het meest eenvoudig is nu om hiervoor de mobiele website te gebruiken.

Voetbalzone is vooral goed vanwege de community/de discussies onder artikelen. Qua kwaliteit, snelheid van berichtgeving, eigen content is het niet heel erg bijzonder. Wel laagdrempelig en toegankelijk.

Wat mij daarom enorm verbaasd is dat gebruikers van de app op geen enkele manier kunnen zien als er wordt gereageerd op hun reactie(s). Waar je goed in bent, moet je maximaal uitbuiten. Op dat vlak schiet Voetbalzone tekort en dat is voor mij een reden om steeds meer op andere voetbalsites te zitten. Qua inhoud gaat het achteruit, qua functionaliteiten op gebieden waar men goed in is/was staat men stil. En over de snelheid; veel transfers afgelopen zomer werden al veel eerder elders gemeld en soms zelfs nooit hier. Echt stuitend in mijn beleving.

Ook een idee van iemand anders dat ik hier eerder zag; het aanmaken van één artikel over een groot actueel onderwerp en daarin alle relevante updates/meldingen zetten in plaats van losse artikelen. Op een manier zoals sommige media nu ook berichten over de oorlog in Oekraïne bundelen. Dat kan ook met zoiets als alle heisa rond Ajax.

4 oktober 2023 om 17:08

@De Toekomst: bedankt voor je reacties. De uitleg rond notificaties op de app staat hierboven. Onze redactie houdt alle kanalen dagelijks in de gaten. Bij ons weten gebeurt het praktisch nooit dat een (belangrijke) transfer overgeslagen wordt of pas laat wordt gemeld. Wanneer dit zo is, horen wij het natuurlijk graag. Daarnaast zijn wij natuurlijk een gratis medium, dat brengt natuurlijk automatisch bepaalde verschillen met zich mee ten opzichte van betaalde media op het gebied van eigen producties.

Het idee van één artikel omtrent grote nieuwsdossier is enerzijds wellicht gebruiksvriendelijk, maar anderzijds is er nu al veel kritiek als wij bestaande artikelen aanpassen omdat dit de comments snel onoverzichtelijk maakt. Dat meepraten is zoals je zelf al zegt juist essentieel. Vandaar dat we voor de huidige werkwijze kiezen.

6 oktober 2023 om 09:31

Ik denk dat het vooral afhankelijk zal zijn van de artikelen Voetbalzone. Als het een enkel artikel is, die slechts een update krijgt, dan zullen velen het vervelend vinden. Wat dat betreft vond ik een hierboven genoemde oplossing daarvoor heel goed: het kunnen in/uitklappen van de reacties die gedaan zijn voor de aanpassing van jullie. Dat zou denk ik al heel veel kritiek schelen. Dan hoef je niet eerst 40 reacties door te akkeren.
Wat De Toekomst zegt is bijvoorbeeld misschien wel nuttig voor situaties waarbij er een actueel onderwerp is, waar door 20 analisten/journalisten meningen over worden gegeven. Dat zijn dan nu bijvoorbeeld 20 artikelen, waardoor je ook automatisch die kritiek van fans van andere clubs opwekt. Al snap ik dat het jullie natuurlijk clicks oplevert, dus misschien meer iets om over na te denken .

Wat betreft de transfers heb ik daar nog een aantal opmerkingen over. Het missen van transfers gebeurd wel degelijk. Als Arsenal fan heb ik dat het meest in de gaten als het over Arsenal gaat natuurlijk, maar ik heb het ook bij andere clubs wel gezien. Ik weet dat een aantal clubs hier populairder zijn dan anderen, maar om transfers volledig te missen vind ik dan wel jammer. Daarop aanhakend snap ik de keuze van jullie om alle transfers in de zomer/winter in één artikel te doen en die continu te updaten. Echter, dat moet m.i,. niet compleet los staan van artikelen over de desbetreffende individuele transfers van veel clubs. Want hoewel het overzichtelijk is, is het voor de discussie tussen leden een verschrikking. Je krijgt dan namelijk een commentsectie van 2 maanden aan reacties. Dat werkt voor de comments totaal niet gebruiksvriendelijk.

Verder merk ik als gebruiker dat het best vervelend is dat geruchten van Romano (niks mis met het plaatsen daarvan) als artikel worden geupdate wanneer een transfer definitief is. Daar kan soms wel 2 dagen tussen zitten. Maar dat betekent dat de commentsectie ook 2 dagen oud is. Dus er komt een artikel waarin Romano zegt: ''here we go'' en dan bijvoorbeeld over speler X die naar club Y gaat. Echter, ''here we go'' van Romano staat niet gelijk aan een definitieve transfer van een speler. Soms heeft hij het ook mis. Die definitieve transfer wordt dan soms door de clubs 2 dagen later pas gecommuniceerd. Dan kiezen jullie ervoor om dat artikel van 2 dagen geleden te updaten met 1 alinea, in plaats van een nieuw artikel te maken. In veel gevallen ben je dan 70-90 comments al verder en heeft het reageren nog weinig zin meer, omdat je toch geen discussie/gesprek in de comments meer krijgt..

En als laatste nog een kleine suggestie, waarvan ik denk dat jullie het al wel doen hoor, maar de officiële clubsites van grote clubs in de gaten te houden als VZ zijnde. Wederom, aangezien ik Arsenal fan ben kan ik het daar het beste over beoordelen. Als recent voorbeeld de contractverlenging van Odegaard. Dat was al 1,5 officieel gecommuniceerd op de officiële Arsenal website, voordat er bij jullie een artikel over kwam. Dat vind ik toch wel rijkelijk laat. Datzelfde gebeurd ook af en toe met transfers.

6 oktober 2023 om 17:39

Bedankt voor je uitvoerige suggesties Jackieboy10. Je haalt een aantal valide zaken aan. Het in- en uitklappen is inmiddels aan de lijst met suggesties toegevoegd. Het punt over de clicks is zeker waar: daarmee houden we de boel ook draaiende.

Wat betreft transfers: niet iedere transfer krijgt een eigen artikel. We worden in de zomer vaak getipt door fans van bepaalde clubs, maar we zijn hier wel enigszins selectief in. Het grotere Arsenal-nieuws nemen we zeker mee, maar we bieden zeker geen volledige dekking. Dat is simpelweg ondoenlijk.

We zullen nog eens kritisch naar ons update-beleid kijken. In sommige gevallen hangt een transfer al dagen in de lucht en is de bevestiging nog een formaliteit. Romano zit in praktijk altijd goed wanneer hij 'here we go' roept, dus dat brengen wij niet meer tussen aanhalingstekens. Om daarna nog een heel nieuw artikel te wijden aan de bevestiging van de club terwijl er verder geen nieuwe feiten zijn, voelt wat omslachtig. Zeker tijdens drukke transferwindows.

De redactie volgt een hele trits binnen- en buitenlandse media. Als we alle clubs ook nog individueel gaan volgen, is het voor de paar redacteuren die gelijktijdig aan het werk zijn niet meer te filteren. Daarnaast zullen de grotere Britse media dat oppikken en die volgen wij dan weer wel. In sommige gevallen worden artikelen wat doorgeschoven in verband met drukte, maar in dit specifieke voorbeeld van Odegaard had het zeker eerder gemoeten. Soms wordt iets over het hoofd gezien, heeft een redacteur in zijn hoofd dat het nieuws al gebracht is of gaat er iets anders mis. Het blijft mensenwerk en met zoveel artikelen en posts is het overzicht bewaren best een uitdaging.

Wat de koppen betreft heb ik wel een kritiekpunt(je). Ik heb de afgelopen transferperiode gemerkt dat jullie bij dingen die afkomstig van Fabrizio Romano zijn, de koppen als feit brengen. In tegenstelling tot andere speculatieve artikelen staat de kop niet tussen aanhalingstekens, en wordt de kop ook niet voorafgegaan door iets als "romano:". Ik vind dat een kwalijke zaak, want zolang de informatie niet van de (ver)kopende club, de speler of diens management afkomstig is, is en blijft het speculatie, ook als het van Fabrizio Romano komt.

Daarnaast heb ik ook gezien dat er wel eens gekozen wordt voor een update van een eerder bericht. Wanneer dat op relatief korte termijn gebeurt omdat ontwikkelingen elkaar snel opvolgen is dat in mijn ogen geen probleem, maar wanneer het gedaan wordt met artikelen die al enkele dagen oud zijn haalt het een stuk verbinding tussen de artikelen en de comments weg. Misschien dat daar iets aan gedaan kan worden door in het vervolg louter informatie toe te voegen aan het eind van het artikel, met duidelijk aangegeven waar de update begint.

4 oktober 2023 om 17:19

@airbags: Fabrizio Romano heeft, net als een paar andere bronnen, een dermate goede reputatie dat wij hun 'harde nieuws' in de kop meestal niet tussen aanhalingstekens zetten. Bij Fabrizio staat zijn naam vaak in de kop vermeldt en in het stuk zelf wordt hij sowieso genoemd. Het is overigens regelmatig gebeurd dat clubs per abuis zaken online zetten en later verwijderen/rectificeren, dus 100% zekerheid is ook in dat geval geen garantie.

In principe doen we updates alleen als er zeer beperkte nieuwe informatie is. Dit wordt doorgaans al voorafgegaan door een dikgedrukte melding voor de aanvullende tekst en afgesloten met een disclaimer met betrekking tot de comments.

Ik heb weinig te klagen over VZ inhoudelijk. Voor een openbaar internet forum is het behoorlijk solide qua moderatie enzo. Ik zie vooral een aantal storende technische issues die na jaren nog niet zijn gefixed:

- er is iets structureel mis met jullie handling van login cookies, je moet telkens opnieuw inloggen. Safari, Firefox, Edge, Chrome, maakt allemaal niet uit. Al jaren, hebben jullie de gozer die de auth code heeft geschreven vijf jaar geleden de deur uitgegooid ofzo en durft niemand eraan te werken?

- bij het bewerken van een reactie worden een hele lading tab characters voor en na de te bewerken text gezet, moet je die telkens zelf handmatig weghalen.

4 oktober 2023 om 17:22

Dank voor de toevoegingen @hangover96, we geven ze allebei door.

Ik zou graag nog 1 future willen zien, ik hoop dat dit mogelijk is. Maar de commentsectie is wel mijn favoriete deel, zeker omdat daar enkele clubkenners wat dieper op de stof in kunnen gaan of ook de vragen stellen die ik ook wil stellen. Echter zitten er ook mensen tussen die heel graag als eerste willen reageren, zonder daadwerkelijk inhoud over het artikel te hebben.

Mijn vraag; is het technisch mogelijk om een future te bouwen waarmee je comments+diens reacties kan inklappen?

Dan kan ik direct door naar de comments die ik zoek van de clubkenners en duiders.
Soms wordt op de eerste reactie continue gereageerd, altijd 1 voor en 1 tegen, met daaronder weer hetzelfde riedeltje. Zou heel fijn zijn om die direct over te kunnen slaan.

Tevens had ik nog een vraag.

Is het mogelijk om een maandabonnement op VZ te nemen, zodat de vanzelf startende filmpjes en geluiden zijn uit te schakelen?

Dit zou echt een fantastische future zijn, en het zou jullie moedersbedrijf haar argument om de site gratis te houden teniet doen, toch?

4 oktober 2023 om 17:25

@nicomitea:

- Zo'n feature zou mooi zijn inderdaad. We voegen hem toe aan de suggesties voor ons dev team.

- Het geluid bij die filmpjes staat momenteel uit, hopelijk kan dat zo blijven. Op dit moment zijn er geen plannen om het model om te gooien. De brede (gratis) toegankelijkheid is nu juist een van de belangrijkste pluspunten.

In mijn geval zou het ook fijn zijn omdat punt aftrek weg te laten.
Laatste bericht van mij hierover was volgens mij: Voor wat dan, hij heeft helemaal niets betekent voor Ajax.
Ik zie in die zin geen kwaads in, is het nou discriminerend enz enz ja dan mag je van mij punten aftrekken, anders gewoon reactie verwijderen.

4 oktober 2023 om 19:58

@mitchajax020 Dit artikel gaat over de redactionele keuzes. De link naar de discussie over het beleid van de moderators vind je onder het kopje contact.

Nu zit ik op de mobiele website van VZ. Nergens kan ik daar het contactformulier vinden.

Op de desktop website kan ik deze wel vinden. Echter heb ik deze de afgelopen twee jaar een keer of vijf gebruikt, maar we is nooit een reactie op teruggekomen.

Toen heb ik maar de reactiemogelijkheid bij een bericht om te klagen over die automatisch afspelende filmpjes. Ik heb geen enkele behoefte om die dingen te bekijken, maar ik word er echt mee doodgegooid hier; als je scrollt op de desktop website, worden die dingen automatisch afgespeeld. Zet je ze op pauze en scroll je naar beneden / boven, worden ze in een popupvenstertje alsnog verder afgespeeld.

Vaak genoeg over geklaagd, maar slechts 1 keer een reactie op gekregen in de reacties van VZ. Voor de rest worden die reacties gewoon verwijderd met minpunten tot gevolg, ondanks dat ik aangeef dat er op het contactformulier niet gereageerd wordt.

Nee, op die gebieden (contact en filmpjes) mag er wat mij betreft nog veel verbeterd worden.

4 oktober 2023 om 20:06

Dag @mutsaers78, als je naar beneden scrollt staat er onder 'interne links' met kopje 'contact'.

We streven ernaar om alle vragen binnen 72 uur te behandelen. Daar zitten we sinds vorig seizoen vrij scherp bovenop. Als je ons je mailadres stuurt, zullen we kijken wat daar is misgegaan en alsnog antwoord geven op eventuele vragen.

Het klopt dat er automatisch filmpjes worden gestart en dat blijft ook zo. Met deze reclames wordt de gratis content op ons platform betaald. Er zijn de laatste wat wijzigingen doorgevoerd om dit wat gebruiksvriendelijker te maken. Sinds deze week staat ook het geluid uit.

Klachten over dit soort zaken kun je, naast onder dit artikel, delen door een persoonlijk bericht te sturen. We checken de inbox van het account 'voetbalzone' vrijwel dagelijks. De comment-sectie is echt bedoeld voor inhoudelijke discussie.

Ik verbaas mij soms over redactionele keuzes. Als Twentefan Valt mij op dat sommige berichten op persoonlijke titel van de redactie worden voorzien van een kritische noot (bijvoorbeeld het artikel vorige week vrijdag over de gemaakte winst over vorig seizoen. Er werd ongenuanceerd en zonder context een zin aan toegevoegd over de schuldpositie bij de gemeente Enschede).

Toen eergisteren de jaarrekening werd gepubliceerd waarin werd toegelicht dat die schuld versneld wordt afgebouwd, schitteren jullie door afwezigheid. Geen enkel artikel erover.

Voor de beeldvorming een jammerlijk gemis. Ik krijg dan het gevoel dat een persoonlijke voorkeur of afkeer van de redacteur dan zorgt voor een gekleurd beeld.

5 oktober 2023 om 13:10

Hoi @therock11: vind je de zin "wel staat FC Twente nog altijd in de schulden bij de gemeente Enschede, die de club in 2019 behoedde voor een faillissement." een kritische en ongenuanceerde noot op persoonlijke titel? Naar ons idee is het juist de taak van de redactie om bij een nieuwsbrief vanuit de club een referentiekader te bieden of een kanttekening te plaatsen.

In dit artikel stond reeds 'verwacht wordt dat het financiële herstel van de club zich de komende jaren doorzet. "we kunnen er trots op zijn dat de weg naar financieel herstel het afgelopen seizoen een vervolg heeft gekregen."' In zo'n geval zullen we niet snel een compleet nieuw artikel wijden aan de versnelling van die afbouw, omdat dit te weinig nieuwswaarde heeft voor een heel stuk.

5 oktober 2023 om 16:31



De kanttekening was naar mijn mening te kort door de bocht. Hij werd er plompverloren aan toegevoegd, zonder verdere context.

Naar mijn mening hebben jullie daar een kans gemist, om aan te geven dat jullie dat verder zouden gaan analyseren zodra de jaarrekening openbaar zou zijn.

Nu komt het over als "twente kan van alles zeggen, maarrrr.... dat is de club die staatssteun heeft gehad en de boel altijd heeft bedonderd...." (Als de Olifant uit de rolo-reclame)

Ook al is de lijst van clubs met steun van de lokale overheid door de jaren heen nogal lang, bij Twente lijkt de pot zout maar niet leeg te raken, ook al was de aanleiding van het bericht mierzoet.

5 oktober 2023 om 17:04

De hamvraag is natuurlijk op wie het zo overkomt. De perceptie van een FC Twente-supporter die moe is van alle kritiek is vanzelfsprekend anders dan die van een willekeurige bezoeker zonder speciale interesse in de club uit Enschede.

Het staat naar ons idee vrij neutraal opgetekend als nuance van een verder zeer positief bericht. Daarnaast is er ook geen woord aan gelogen. In dat opzicht zou het eerder tendentieus zijn om een-op-een het in jouw woorden 'mierzoete' bericht over te nemen.

Voor diepgaande analyses en stukken met uitgebreide context zijn er overigens zeker betere media te vinden,. Voetbalzone is meer van de grote lijnen. In dit geval: het gaat financieel goed met FC Twente, maar er is nog wel wat werk aan de winkel. Dit heeft overigens meer met positionering te maken dan persoonlijke voorkeur.

Ik mis de functionaliteit op de app om je inbox te zien of je profiel aan te passen.

Sinds mijn verhuizing naar Rotterdam kan ik niet meer via de website inloggen. Er staat dat er een ban is. Nu ben ik al tig jaren lid en reageerde ik de laatste jaren nooit. Op de telefoon op hetzelfde account geen probleem. Zonder website krijg ik geen bericht van reacties op mijn reacties, reden en notificatie van verwijderde posts en andere profiel-gerelateerde dingen. Dit maakt discussiëren lastig. Ik heb geen zin om door honderden berichten te zoeken om mijn reactie te bekijken of iemand iets heeft gezegd.

Ook is een maat van mij, nieuw account genaamd GroteBolus, na 2 normale posts voor 5 jaar verbannen. Hij had nog nooit op VZ gezeten en zijn twee posts waren normaler dan normaal.

Voor deze twee issues heb ik VZ al meerdere malen gehaald, maar helaas nergens een reactie. Of de reactie moet in mijn inbox zitten, waar ik dus niet bij kan.

Verder de automatisch startende filmpjes, daar kan ik mee leven zolang deze geen geluid hebben. Keert het geluid terug dan ben ik hier direct weg.

Ik heb in het buitenland al een keer problemen gehad met de VZ app, die dus op de achtergrond meerdere GBs aan data verbruikte waardoor ik dik buiten de bundel ging.

Ik overweeg ook, door boven genoemde problemen, ook om niet meer te posten en - net als de jaren daarvoor - te lukken. Uiteraard slaan we de stukken van Verweij en Driessen over, en ook alle artikelen die je in de Privé of Linda tegen zou kunnen komen.

5 oktober 2023 om 13:25

Dag Riddle,

De meeste zaken (inbox in de app, automatische filmpjes, entertainmentnieuws en clubwatchers van Telegraaf) zijn hierboven uitvoerig behandeld. Wat betreft bans: hiervoor kun je contact zoeken met de (hoofd)moderators. Tegenwoordig reageren zij behoorlijk snel is onze ervaring.

Over individuele zaken zoals die van jouw maat met dubieuze naam, kun je ook een bericht sturen. Dit behandelen we nooit publiekelijk. In sommige gevallen zijn bans automatisch (omdat er bijvoorbeeld op dat IP-adres al een account bestaat). Dit kan doorgaans vrij makkelijk verholpen worden.

Het schijnt dat er jaren geleden ooit een keer een data-probleem is geweest met de app. Mocht je daar ooit nog tegenaanlopen, meld het dan vooral.

5 oktober 2023 om 18:21

Bedankt voor je reactie, echt kan ik niets met de geboden oplossing.

Ik kan echter geen moderator berichten omdat ik niet in de inbox kan, want de website kan ik niet in. Het is gewoon heel onhandig allemaal en als ik per mail jullie contacteer krijg ik nergens reactie op.

Heb nooit een ander account gehad en zoals gezegd is het sinds mijn verhuizing naar Rotterdam.

5 oktober 2023 om 18:32

@riddle: in dat geval even via deze weg. Er zit geen beperking op je account, noch is er sprake van een IP-ban (wel staan er vier accounts geregistreerd op jouw IP). Wellicht goed om te kijken of een adblocker of VPN voor hinder zorgt.

Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je ons een mailen met de details en bij voorkeur een korte video van de issue. Dan laten we het verder uitzoeken. Dit kan naar editors(at)voetbalzone.nl.

6 oktober 2023 om 07:36

Hoi Riddle, Ik heb even gekeken naar "grotebolus" en dat account is abusievelijk gemarkeerd als een "spam-account". Dat is een mechanisme wat automatisch naar een aantal factoren kijkt en in dit geval de verkeerde conclusie heeft getrokken dat het een spam-account betrof.

Ik heb de ban ongedaan gemaakt, dus Grotebolus is van harte welkom om weer deel te nemen aan de discussies.

6 oktober 2023 om 18:26

Dank, ik geef het door!

6 oktober 2023 om 18:31

Inloggen wil niet lukken, daar ik via FB inlogde en deze optie geen mogelijkheid meer is. Is deze issue bekend?

6 oktober 2023 om 18:47

Die integratie is inderdaad verdwenen. Als het goed is heb je een mail ontvangen met je inloggegevens. Stuur ons anders even een DM, dan kijken we mee met je.

6 oktober 2023 om 20:21

Het is gelukt! Dank jullie zeer voor de oplossing. Dit maakt het voor mij zoveel makkelijk.

Goed stuk!

Wel een vraag. Jullie hebben het over noet willen misleiden met de kop.

Vandaag zie ik echter een artikel met de kop Ajax kan naam alvast doorstrepen: 'Hij gaat geen fulltime baan meer aan'

Met eem foto van Van Gaal die in een microfoon spreekt, terwijl de quote helemaal niet van hem is. Hij past dat?

5 oktober 2023 om 14:34

Hoi @makallele, dit is wel een aardig voorbeeld inderdaad. We zullen hem direct aanpassen.

We gebruiken de foto meestal ter illustratie van het nieuwsbericht. In dit geval wordt Louis van Gaal daarin aangehaald, maar de microfoon is inderdaad verwarrend. Overigens is het citaat zonder context weinigzeggend, dus zal de lezer wanneer ze weten over wie het gaat ook automatisch de afzender kennen. Desalniettemin heb je hier een uitstekend punt, dank daarvoor!

He Voetbalzone, thanks voor het terugkerende topic.

Ik ben al heel wat jaren lid en kijk al ongeveer 15 jaar lang meerdere keren per dag op jullie website. Reageer zo nu en dan ook en ben zelfs een tijdje moderator geweest.

Even een paar vragen van mijn kant:

Nu merk ik dat ik minder op jullie website zit. Dit komt bijvoorbeeld omdat ik elke ochtend circa 45 min met het OV reis. Hierbij heb ik graag een muziekje op en dit valt helaas niet met jullie website te combineren. Megazonde, want ik ga nu in de ochtend naar Voetbalprimeur toe terwijl ik Voetbalzone veel beter vind. Ik zie jullie nu een paar keer reageren dat jullie dit moeten doen om de website gratis te houden. Wat nou als ik een soort "premium" lid zou zijn? Ik betaal iets aan Voetbalzone en in ruil daar voor krijg ik extra features. Één daarvan is de kwestie automatisch afspelen.

Ook merkte ik dat Voetbalprimeur meer transfers als jullie wist te melden afgelopen zomer. Traditiegetrouw was Voetbalzone hier de uitblinker in. Kom op he guys, volgend jaar weer die slag winnen! Kunnen jullie volgend jaar anders een open meldpunt voor transfers maken? Wellicht is het contactformulier niet laagdrempelig genoeg.

Verder zou ik (tegen tevredenheid van veel mensen in) graag wat meer topics op niveau 3 zien. We weten dat veel voetballers last hebben van onjuiste beeldvorming op social media. Probeer hier aub geen onderdeel van te zijn jongens. Ik vond persoonlijk dat Brobbey echt keihard werd aangepakt omtrent Vaessen. Misschien dat jullie geen ruimte voor speculatie en discussie moeten laten als één of andere oud spits van FC Den Bosch beweerd dat er opzet bij zit.

Verder erg blij met jullie hoor. Ook met de oud moderators naar HSV geweest afgelopen Maart en hier hebben jullie ook nog een beetje in meegedacht begreep ik. Fijn gebaar!

5 oktober 2023 om 14:43

Hoi Thugvz, bedankt voor je genuanceerde feedback!

De muziek wordt nu niet meer onderbroken, dus dat zou verholpen moeten zijn. De app toont momenteel overigens helemaal geen video's. Er zijn momenteel overigens geen plannen het gratis model te wijzigen.

Hoe wij ons ten opzichte van de concurrentie hebben verhouden op gebied van transfers is lastig in te schatten. We hebben het idee dat we behoorlijk volledig zijn geweest, maar we hebben wel een hoop wisselingen gehad. Deze nieuwe redacteuren maken snel stappen, dus het tempo en de volledigheid zullen in de winterstop alweer verder verbeterd zijn.

De keuze omtrent Niveau 3 doen we meestal in overleg met jouw oud-collega's. We houden het graag zo toegankelijk mogelijk, maar willen het de mods ook niet onnodig moeilijk maken. De discussie rond Brobbey was wellicht niet de fraaiste, maar tegelijkertijd wel het voetbalgesprek van dat moment en naast de spits van FC Den Bosch beweerde René van der Gijp ook dat hij bewust doorliep (maar niet met opzet Vaessen blesseerde). Het is ook lastig dat helemaal te skippen.

Mooi om te horen dat de trip naar Hamburg succesvol was!

Waarom reageren jullie nooit op vragen via de mail.
Jullie zeggen van wel maar krijg nooit een reactie.
Zodra jullie moeten uitleggen waarom je iets verwijderd zijn jullie opeens stil.
Zelf komen jullie met de meeste rare click baits koppen die niets met artikelen te maken hebben maar gaan dan wel heel secuur kijken naar de posts.
Als het ook maar klein beetje lijkt op iets negatiefs over aja x verwijderen julie het sowieso..

6 oktober 2023 om 12:38

Dag Critic0, dit artikel gaat over redactionele keuzes en niet over de moderatie. Die twee afdelingen opereren los van elkaar. Wil je ons een privebericht sturen met wanneer je precies gemaild hebt en waar we je bij kunnen helpen? Dan zullen we er even induiken.

6 oktober 2023 om 12:54

Wil dat best doen , heb er genoeg.

6 oktober 2023 om 16:05

Critico

Kijk ook even naar de toon van je eigen berichten. Ook deze. Als je niet gelijk vol irritatie erin gaat, wordt er ook minder van je verwijderd. Goed bedoeld advies.

6 oktober 2023 om 21:24

Sure Vernon, je begrijpt ook wel dat zo de berichten niet beginnen he..
Op een gegeven moment word je wel geïrriteerd ja.

En wat er meestal verwijderd word is niet vol irritatie , niet eens een beetje en als je dan vraagt waarom krijg je gewoon niets te horen.

Bedankt voor je goedbedoelde advies maar helaas heeft het er niets mee te maken.

Wat kan ik het beste doen als er niet gereageerd wordt als je de moderators of de redactie mailt? Ik had vorige week bijv. een minpunt gekregen vanwege het feit dat ik gereageerd had op een reeds verwijderde reactie. Lijkt mij wat overdreven dat ik gestraft wordt door een ander verwijderde reactie haha. Dit is dus langer dan 72 uur geleden aangegeven. Thanks!

6 oktober 2023 om 13:51

Normaliter wordt in zo'n geval geen punt afgetrokken. We zullen de mods vragen even naar dit specifieke geval te kijken. De inbox van het account 'moderators' wordt bijna dagelijks bekeken, dit is de snelste manier.

6 oktober 2023 om 14:33

Hi T-Star, N.a.v. dit bericht even gekeken en het is inderdaad incorrect dat er een punt is afgetrokken. Dit hoort niet te gebeuren, maar is een handmatig vinkje wat bij uitzondering wel eens vergeten wordt. Wat de redactie boven mij ook al aangeeft, een korte reply in de inbox op het bericht en het wordt gecorrigeerd. Dit is niet gedaan (waarschijnlijk separaat een bericht gestuur, dat kan ik niet zien), maar dit is het beste zodat het in de Commod direct zichtbaar is. Ik heb dit zojuist gedaan, dus je punt is weer terug.

6 oktober 2023 om 15:02

Dit stond er in het bericht: "indien je het niet eens bent met deze beslissing kun je reageren op dit bericht of een e-mail sturen naar moderator@voetbalzone.nl met een uitgebreide uitleg."dus ik had gemaild naar moderator@voetbalzone.nl. Wist niet dat je ook kon reageren middels een reply op het bericht. Dank voor het aanpassen.

Beste Vz, complimenten voor de openheid.

Ik wil graag reageren op de redactionele keuzes over Ajax. Ik ben zelf Ajacied maar zit op voetbalzone (en niet op een Ajax-forum) omdat ik breder voetbalnieuws wil lezen. Ik begrijp dat jullie geld moeten verdienen en dat artikelen over Ajax goed aangeklikt worden. Allemaal prima.

Maar je jaagt hiermee ook mensen weg. Dan wordt het een selffulfilling prophecy. Je plaatst veel over Ajax, jaagt andere supporters weg, en dus ga je nog meer plaatsen over Ajax, want die worden zo goed aangeklikt… ik vind het zonde want we zien dit gebeuren.

Mijn vraag is dan ook: Feyenoord doet het nu hartstikke goed. Wat gebeurt er met artikelen over Feyenoord? Worden die beter gelezen dan twee jaar geleden? Dus niet de absolute aantallen, maar de groei. Dat laatste zou een aanwijzing zijn dat er wel degelijk een grotere markt is voor Feyenoord-berichten. Dan hou je een breder publiek aan boord, wat veel prettiger is wat mij betreft. Zeker voor het sterkste punt van Vz: de discussie met andere leden.

6 oktober 2023 om 16:28

Hoi Vernon, op jouw eerdere bericht hierboven hebben we wat cijfers met je gedeeld.

6 oktober 2023 om 20:25

Top, bedankt

Bij het overzicht met alle wedstrijden per competitie op een datum verspringen de wedstrijden die je ziet steeds. Hierdoor klik ik geregeld een verkeerde wedstrijd aan als ik bijvoorbeeld de opstellingen wil zien. Dit is een bug dus. Voor jullie informatie, ik open dat overzicht in de app op een Android apparaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren